מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוב אניhadas23/12/2010
שלום רב
אשמח אם תוכלו בטיפה להרגיע אותי (בגלל כאבים עזים )
עפתי במדרגות לפני שבוע וחצי חשבתי שנחבליתי וזה יעבוראחרי יום יומים אך לצערי הברך מסרבת להירגע ומיום ליום הנפיחות אינה יורדת אלה מתנפחת עוד יותר
עשיתי שלל צילומים כגון 2 רטגן שלא גילה כלום עשיתי ביום שני האחרון אולטרסואנד שנאמר כך :בסריקת השקע הפופליאלי בשתי הברכים אין עדות סונגרפית לציסטה עש baker גיג הפטמלה והקוואדריספס בברך שמאל הודגמו ללא עדות לקרע או הסתיידויות יש נוזל עודף בכמות קטנה בברוסה הסופרה פטלרית lcl mcl הודגמו ללא ממצא חריג מוגדם בלט קטן של רקמה מהסדק הלטרלי של הברך מחשיד לlm
אני לא מחפשת לשמוע דברים נוראים או חורצי גורלות ביום רביעי יש לי תוד שוב לאורטופוד
אך אשמח לדעת כמה דברים
האם יכולה אני לחבוש את הברך כדאי להפחת הכאב האם הגיוני שכל כך יכאב לי
אני לא יכולה לכופף את הברך האם יש קשר לכך שישי לי גמישות יתר במפרקים
מה הכוונה בחשד ל lm
בלט קטן של רמקה מהסדק ?
האם הגיוני שכבר שבוע וחצי אני משותקת והנפיחות היום עלת האם אפשר לכתוב את זה כך
שכחתי לציין שגם יש לי פצע על הברך עצמה שטיפלתי במשחה
האורטופד הראשון שראיתי חשב שהכליהיהבסדר והנפיחות תרד ברגע שהפצע יסגר
תודה רבה ושבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/2010שלום הדס,
קשה להתרשם דרך האינטרנט, אולם באופן כללי לאחר חבלה רצינית בברך יכולה להיות נפיחות וכאבים משך שבועיים עד חדש, תוך כדי השתפרות הדרגתית. בתקופה זו ניתן לחבוש את הברך לא חזק מידי כדי לא לעצור את הדם, ולגרום לנפיחות בחלק התחתון, וכן ניתן לקחת כדורים נוגדי דלקת.
חשוב להפעיל את הרגל ולא לשמור עליה מקובעת.
כמו כן במידה והברך איננה מתיישרת לגמרי כדאי להבדק שוב על ידי האורטופ.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ב-aclדניאל22/12/2010
שלום,
לפני קרוב לחודשיים סובבתי את ברך שמאל במהלך פעילות גופנית ובדיקת mri גילתה כי אכן ה-acl נקרעה קרע מלא. הופניתי למרפאת ספורט בבי"ח על ידי אורתופד קופ"ח, אך לדבריו אין כל מניעה לבצע כל פעילות גופנית גם לפני ניתוח, כולל ריצה. בנוסף אמר האורתופד כי למעט ספורטאים מקצועיים, אין לאיש צורך בביצוע הניתוח וכי אפשר להמשיך בשגרת חיים פעילה וספורטיבית ללא חשש. האם זה נכון? האם פעילות גופנית טרם ניתוח לא עלולה לגרום לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ב-acl - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/2010שלום דניאל ,
הכל תלוי במידת חוזק השרירים והפעילות שעשית לפני הפגיעה.
קשה לומר ללא בדיקה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוביטיס ועדות לנמק אוסקולרישאול22/12/2010
בן 69,הסובל מסינוביטיס ועדות לנמק אוסקולרי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי.רופא המשפחה הפנה למיון.האורטופד טוען שזה לא משמעותי ויעבור מעצמו,בדרך כלל תוך חודשיים.האם להמשיך בברור או להמתין עוד כחודש (חודש אני סובל כבר מכאבים) תוך קבלת משככי כאבים ודלקת?מה פירוש הממצא שהתגלה במיפוי העצמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוביטיס ועדות לנמק אוסקולרי - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/2010שאול,
אם יש כאבים חזקים גש לאורטופד בקופה.
עד אז קח קביים ביד שרה והעזר בהם בעת ההליכה כדי לא לגרום לנזק במידה ואכן יש פגיעה רצינית בעצם.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלאלי22/12/2010
שלום רב
עברתי סיטי לפני שבועים סיטי בטן,בגלל כאבי בטן,למעשה נמצא אצלי משהו אחר שלפי הרופא שאמר לי ציסטה 2 ס"מ ואין להתייחס לה,לפי מה שהוא אומר זה שנולדתי עם זה
השאלה שלי עכשיו ,הוא קיפל לי את הרגליים מין תנועה כזאת מיוחדת ולא כאב ולא שום דבר למחרת התחיל לי כאבים באיזור עם זה יכול להיות מסוכן?זה קשור לתנועה שהוא עשה לי ?
המקום נמצא ברגל בירח לפי מה שהבנתי מימנו,אני מאד מאד לחוץ ואני כבר לא יודע איזה מין כאבים אלו
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/2010אילן אם אתה מוטרד גש חזרה לרופא או לרופא המשפחה שיבדוק וירגיע.
יתכן ועצם הבדיקה החמירה מעט את הכאב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי23/12/2010אני קצת מוטרד האמת,אתה אומר שעם הרופא נתן החלטה כזאת אז אין מה לדואג?
אפשר לסמוך עליו?היום אני מרגיש קצת יותר טוב אחרי שעשיתי אתמול מתיכות כנראה שנתפס שריר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלי26/12/2010עם אפשר תשובה,אני מאד מוטרד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותתום22/12/2010
שלום דוקטור,
בשבוע שעבר ביצעתי בדיקת מיפוי עצמות באמצעות קרני לייזר.
להלן תוצאות הבדיקה:
1. קליטה מוגברת בשליש עילום של גוף הסטרנום, יתכן וריאנט של הנורמה.
2. קליטה מוגברת קלה בטיביה פרוקסימלית משמאל, יתכן על רקע תגובת מאמץ קלה.
(Abnormal results of radioisotope scan of bones)
אציין כי היני סובל מכאבי גב כרוניים במשך כמה שנים בנוסף לפלטפוס שיש לי.
אבקש את עזרתך בניתוח והסבר התוצאות לעיל, ומה עלי לעשות [במידה ו..] ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר יונה יניב23/12/2010ראשית - מיפוי עצמות לא! נעשה באמצעות קרני לייזר אלא בהזרקה של חומר רדיואקטיבי ואח"כ צילום של הגוף כדי לראות אילו איברים קולטים את החומר - יכול להיות עקב דלקת, שינויי שחיקה, שברים וגידולים.
לפי מיפוי העצמות שלך אין לכ קליטה בגב - כלומר, ייתכן והכאבים נובעים בגלל כפות הרגליים, עמידה לא נכונה ועוד, אבל לצורך כך עליך לפנות לאורתופד שיבדוק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברים בשוק ובקרסול עקב תאונת דרכיםorit22/12/2010
שלום,
לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים בה שברתי את רגלי ב-2 מקומות בשוק ובקרסול.
כעת אני מגובסת (גבס ארוך) וממתינה לצילומים שיבדקו האם יש איחוי. במידה ולא נאמר לי שאזדקק לניתוח להשמת פלטינות.
אני מחפשת אורתופד מומחה לרגל להתייעץ עימו לגבי המצב ולגבי הצורך בניתוח. הדבר דיי מטריד אותי שכן כבר בסוף השבוע עליי לעבור בדיקה ובקופה"ח שלי אין אף מומחה לרגל . במידה ואתם מכירים מומחה באזור הצפון אשמח לקבל את השם.
בנוסף אני סובלת מכאבים חזקים בשינה (אני מניחה שזה מהקושי בלמצוא תנוחה נוחה ומחוסר התזוזה במשך זמן רב) ניסיתי עם כרית/ סמיכה מגולגלת תחת הרגל אך כעבור זמן קצת אני מתעוררת מהכאבים. האם הנכם מכירים שיטה/ דרך להקל על הכאב במהלך השינה?
תודה רבה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים בשוק ובקרסול עקב תאונת דרכים - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/2010אורית האם ניסית להגיע לאורטופד של הקופה שיענה על שאלותייך.
זה יכול לעזור מאד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב כרונייםס22/12/2010
שלום,
לאימי כאבי גב,המשתקים אותה לשבוע במיטה ללא יכולת לזוז, התקף זה פוקד אותה כל חודש.
היא היתה בבדיקה אצל אורטופד, לאחר בדיקה הוא אמר: שיש לה דלקת בגב, והתחלה של עקמת קלה,
הוא נתן לה כדורים לדלקת בשם: BREXIN
10 יחי' ל10 ימים.
1. האם כדורים אלה יפתרו את בעית הדלקת והכאבים?
2. בנוסף אימי נוטלת כדורים ללחץ דם ניתן לערבב כדורים של הדלקת עם אלה של הלחץ דם?
3. אימי הופנתה לפיזיותרפיה, האם טיפול זה עוזר בד"כ לדלקת ולעקמת?
4.יש סיכוי שהגב יחזור לתיקנו כבעבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב כרוניים - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/20100 שלום,
קשה לענות על שאלותייך הן קשורות למצב הספציפי של אימך וזה לא ברור כל כך.
בגדול עם טיפול טוב סיכוי טוב שהכאב יוקל או יחלוף אם זה רק בגלל דלקת ,
אם לא יעבור או יוקל תוך מספר ימים יש להמשיך ברור.
בהצלחה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתפיים נפולות.חיים22/12/2010
שלום רב.
אני סובל מכאבי כתפיים כבר כמה שנים לאחר מאמץ פיזי מופרז בצבא.
הייתי אצל רופא מומחה והוא שלח אותי ל-MRI ארטרו שיציא חיובי ולמרות זאת כאבים זמניים מופיעים מדי פעם. בנוסף לזאת מאוד מפריע לי שלאחר כול האימונים המופרזים נוצר מצב שהכתפיים שלי נופלות קדימה והכתף הימנים גובה יותר מהשמאלית. נסיתי פיזוטרפיה אך זה לא עזר.
השאלה שלי היא כזאת, האם יש איזה שריר מסויים שאני יכול לחזק בכדי ליצור מצב שבו הכתפיים שלי יורמו אחורה ולא אשענו קדימה כמו גורילה ? אולי לחזק איזה שריר תומך או משהו כזה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתפיים נפולות. - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/2010בגדול שאל את מדריך הכושר בחדר כושר שיכוון אותך לתרגילים לחיזוק חגורת הכתפיים.
במידה ולאחר חיזוק הדרגתי הכאבים ימשיכו יש להמשיך ברור לסיבת הכאבים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ונימול ביד ימיןאופיר עזרא21/12/2010
ביומיים האחרונים אני חש כאבים ונימול ביד ימין בחלק של המרפק לכוון האצבעות התופעה היא לא באופן רציף אלא זה בא והולך...
הסבירו לי חברים שזו דלקת כתוצאה מהתקררות בחוליות הצוואר..מה עלי לעשות?ההיתי בסרט הזה בעבר כתוצאה מפריצת דיסק חשתי הקרנות ברגל ימין ורק לאחר סדרה של זריקות אפידורל הדלקת נעלמה....לא בא לחזור על זה שוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונימול ביד ימין - תגובה
ד''ר יונה יניב22/12/2010זה אמנם יכול להיות צווארי אבל סביר יותר שיהיה בגלל לחץ על עצב במרפק...
גש לאורתופד או כירורג של יד להבדק ולא ע"י חברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוסקוליא זה?ציפי21/12/2010
שלום רב
לאימי בת 80 הובחן קיפוסקוליאוזיס קשה. אודה לכם אם תוכלו להסביר מה זה, ומהן דרכי הטיפול. אציין כי בחיפוש באינטרנט לא מצאתי פרטים אודות התופעה הזו.
תודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוסקוליא זה? - תגובה
ד''ר חגי אמיר23/12/2010שלום ציפי,
קיפוסקוליוזיס הוא תאור של עמדת עמוד השידרה.
קיפוזיס- כיפוף לפנים - באזורים שונים בעמוד השידרה קיפוזיס היא נורמלית עד גבול מסוים .
סקוליוזיס הוא כיפוף של עמוד השידרה הצידה. ככלל לא צריכה להיות סקוליוזיס באופן נורמלי, אולם רואים זאת באופן די שכיח ועד גבול מסויים גם זה לא אמור להפריע לתפקוד.
האבחנה שאיבחנו באמא הוא עמדה של כיפוף קידמי וצידי של עמוד השידרה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלוקס וולגוסדורין21/12/2010
אני בת 16, עברתי ניתוח לתיקון הלוקס וולגוס לפני כ3 חודשים
בזמן האחרון שמתי לב שבזמן שאני לא דורכת על הרגל האצבע מתעקמת,
אך כשאני דורכת על הרצפה זה נראה ישר , מה אני אמורה להבין מזה ?
הניתוח נכשל? , אני צריכה לעשות משהו ?
חוץ מזה האצבע ליד הבוהן מתרוממת למעלה, כאילו היא לא בגובה של שאר האצבעות
מה אפשר לעשות כדי לטפל בזה ?
ושמתי לב שהרגל שלי נעשת סגולה ומתנפחת, מה זה אמור להיות ?
מצורפת תמונה להמחשה :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוקס וולגוס - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון30/12/2010במידה והמצב מפריע לך,פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך החלמה מפציעה בכף הרגלאני21/12/2010
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים נפצעתי בכף הרגל.
עליתי על כסא מתקפל שהתקפל לי על החלק הקדמי של כף הרגל הימנית (אצבעות 4,5) והרגל השמאלית לחצה על מושב הכסא, ומחצה את כף רגל ימין.
בצילום שנעשה באותו יום, הרגל היתה נראית במצב תקין.
הטיפול שניתן לי כלל חבישה של הפצעים הפתוחים ותחבושת אלסטית.
שבועיים וחצי לאחר הפציעה, חזרתי ללכת (תוך כדי כאבים עזים).
כיום, שלושה חודשים לאחר המקרה, כף הרגל שלי עדיין מעט נפוחה, וכואבת.
הכאב הולך ופוחת עם הזמן.
רציתי לשאול האם תיתכן נפיחות במשך זמן כה רב? האם תתכן פגיעת משנה (בגלל שהלכתי במצב של כאב עז) או אולי שבר קטן שלא נראה בזמנו? האם תיתכן פגיעה אחרת משבר (אולי נמק/ חדירת עצם זר)?
הרופאה שלחה אותי לעשות צילום חוזר, וכרגע יש לי בעיה לעשות צילום.
אודה מאד לתשובה,
יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך החלמה מפציעה בכף הרגל - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון30/12/2010רציתי לשאול האם תיתכן נפיחות במשך זמן כה רב? - מסתבר שכן...
האם תתכן פגיעת משנה (בגלל שהלכתי במצב של כאב עז) או אולי שבר קטן שלא נראה בזמנו? - כן.
האם תיתכן פגיעה אחרת משבר (אולי נמק/ חדירת עצם זר)? - הכל יכול להיות. יש צורך בבדיקה מסודרת ובחינת בדיקות עזר כדי לתת תשובה.
פני לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות - ניתוח או השארות עם גבס?BNN20/12/2010
שלום רב!
לפני כשבועיים החלקתי ושברתי את מפרק כף היד. כשהגעתי לחדר המיון הוחלט לשים לי גבס על כל האזור. יומיים לאחר מכן התקשרו אליי והמליצו לי לעבור ניתוח במקום הגבס, בהתאם להנחייתו של רופא אחר.
בהתייעצות עם שני רופאים נוספים - ההתלבטות הזו עלתה גם ביניהם, כאשר אחד טען שאין צורך הכרחי, והאחר המליץ, ובינתיים אני בעיקר לא יודע איזו החלטה לקבל.
מה מומלץ לעשות במקרים בהם קיימת התלבטות שכזו בין רופאים? מה הסיכונים וההשלכות לכאן ולכאן? עד איזה שלב אפשר "למרוח" את ההחלטה בציפייה שאולי לא יהיה צורך להחליט (כלומר - שהגבס יעשה את העבודה), ואם מחליטים שלא לעשות ניתוח - איך מומלץ לנהוג עם היד במשך התקופה המדוברת עד שהשבר יתאחה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - ניתוח או השארות עם גבס? - תגובה
ד''ר יונה יניב21/12/2010ההתלבטות היא בין תוצאה תת-אופטימלית לאחר איחוי שבר בעמדה מסוימת, לעומת הסיכונים בניתוח ובתוצאות ניתוח - בניתוח, ניתן אולי להשיג תוצאה רנטגנית טובה יותר אבל לא בהכרח תוצאה תפקודית טובה יותר. עם עמדת השבר היא מה שאנחנו קוראים "גבולית" יהיו ויכוחים בין אורתופדים שונים, או במקרה שלך כירורגים שונים של היד. באנשים צעירים יחסית אפילו הויכוחים קשים יותר (-:.
בלי לראות צילומים ולדעת יותר על גילך ופעילותך קשה לי לחוות דעה מדויקת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית,
BNN21/12/2010תודה :)
במקרה שלי פניתי דווקא לאורטופדים שונים (השבר אינו בכף היד עצמה אלא קצת מעל המפרק שמחבר) כשכל אחד באמת טען משהו אחר.
אני בן 53, ולמעשה משתמש בידיים לא מעט במהלך עבודתי, כך שחוסר תפקוד ביד (שמאל) למשך תקופה ממושכת עלול לפגוע בי מהבחינה הזו, מה שמונע ממני להחליט לרצות לבחור בניתוח ובכל ההשלכות התפקודיות שלאחריו. מצד שני - הישארות עם גבס במשך חודש-חודש וחצי ללא ידיעה אמיתית האם הוא יועיל בסופו של דבר - גם גורמת לי לתהות ולהתלבט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, - תגובה
ד''ר יונה יניב22/12/2010החלמה מניתוח או משבר היא בערך אותה החלמה. לפעמים, אם קבוע השבר מאד יציב בניתוח מתחילים אפילו להפעיל קודם לכן. אם הקבוע לא מספיק יציב - גם אז גבס ל6 שבועות ואח"כ הפעלה.
השיקו צריך להיות חסרונות מול תועלת ואם לפי הרופאים - גבולי, אז לפי תחושת הבטן שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמק אוסקולרידורית20/12/2010
מה הטיפול בנמק אוסקולרי של הקונדיל הפמולרי הפנימי?
כרגע בהמתנה לMRI לאישור האבחנה
מדובר על אישה בת 80+ סובלת מאוד מכאבים ומתקשה להתנייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנמק אוסקולרי.
קרן02/12/2011לרפואה אין ממש טיפול אמיתי. הרופאים יאמרו לך לתת מנוחה למפרק ואז יתכנו שני מצבים: האחד שיחול שיפור במפרק והנמק יחלים לאיטו. או , במקרה הגרוע , המצב יחמיר והפציינט יזדקק לניתוח להחלפת המפרק.
על פי מחקרים ונסיון רב יש אפשרות לטפל בביה זו באמצעות טיפולי MRT - כמו MRI אבל למטרות טיפול. זה פותר את בעיית חילוף החומרים שהביא ל- AVN מלכתחילה , ופותר את הבעיה לחלוטין ברמה שהנמק נעלם כלא היה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמק אוסקולרי - תגובה
ד''ר יונה יניב21/12/2010הכאבים אכן חזקים ויש ליטול תרופות משככות כאב. הכאב מנמק אוסקולרי יכול להמשך חצי שנה אח"כ הוא נהיה קל יותר. לפעמים מחליפים את הברך אך יש לזכור שגם כאן ההחלמה ארוכה וכמובן תלוי בבריאות הכללית של החולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקארין19/12/2010
אני בת 36 שוקלת 50 נעלתי לפני כמה ימים מגפיים לא אורטופדיות עם עקבים ואחרי שהורדתי אותם לאחר כמה שעות של הליכה עליהם...הרגשתי כאבים בכל הרגל כאבים חזקים מאוד אני כבר יומיים עדיין מרגישה את הכאבים האם יכול לקרות מצב כזה מנעליים????ואיך זה עובר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון30/12/2010בהחלט יכול להיות.
אם עדיין סובלת, פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)