פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח החלפת מפרק ירך
    א.ה.
    19/01/2011

אני אמורה להתנתח החלפת ירך (מפרק).
    השתל הינו מסוג קרמי -מתוצרת ג'ונסון את ג'ונסון.
    מה הסכנות בניתוח מסוג זה - והאם השתל קרמי עדיף על טיטניום - מה הוא הדור השלישי.
    והאם אין אלטרנטיבה אחרת אלא רק החלפת המפרק?
    הניתוח בשבוע הבא - אנא הודיענו דחוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח החלפת מפרק ירך

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק ירך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

א.ה. יקרה,
    אם צריך או לא לעשות ניתוח זה רק את יודעת.
    מידת ההגבלה של פעילותך, מרחק ההליכה שאת מסוגלת לצעוד, מידת הכאבים המטרידים אותך, אלה הגורמים שצריכים להביאך להחלטה של ביצוע או אי ביצוע הניתוח.
    קיימים הרבה סוגי טיפול הניתוח הוא האחרון שבהם.בידה וכל היתר אינם עוזרים.
    זה ניתוח שכיח אולם גדול יחסית, והשיקום לאחריו לוקח בין חדשיים לחצי שנה.
    סיבוכים קיימים כמו בכל ניתוח גדול בשכיחות נמוכה יחסית, תלוי בידיים של מי נפלת.
    בכל מיקרה במידה והחלטת לבצע את ניתוח שיהיה בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל.
    ארז
    19/01/2011

שלום רב,

מזה 6 שנים אני סובל מכאב בצד שמאל של הגוף.
    הכאב מתחיל באיזור הגב התחתון וממשיך עד לכף הרגל דרך הירך בחלקה האחורי, לרוב רק עד לסוף הירך/ברך.
    הייתי בטיפולי פיזיותרפיה, שיאצו, יוגה ואימוני כושר (לחיזוק שרירים). בנוסף הייתי אצל מספר רופאים ודיאגנוזות, כמו MRI, CT, בדיקת עצבים בחשמל.

לצערי (ולשמחתי), לא מצאו שום בעיה רפואית כמו פריצת דיסק.

מה עלי לעשות, האם יש משהו שפיספסו הרופאים או לא ראו?
    איך אוכל להיפטר מהכאב המציק?

תודה רבה,
    ארז

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל. - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

ארז שלום,
    במידה והיית במעקב ובדיקות אורטופד אני משאר שמשהו מסוכן אין לך.
    יתכן ויש לך כאבים ממקור השרירים המפרקים והרצועות בעמוד השידרה התחתון.
    הפיתרון לכך הוא לבצע תרגילים נכונים ופעילות באופן קבוע לחיזוק שרירים בבטן, בית חזה, שרירי גב, וחגורת האגן, ניתן לעשות זאת בחדר כושר, על ידי שחיה באופן קבוע, פילטיס, או כל פעילות אחרת שתביא לחיזוק הגב והבטן.
    הדבר יקל על הכאבים, ויגרום לכאב להופיע לעיתים רחוקות יותר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב עם הקרנה

ארז
    19/01/2011

תודה רבה על התגובה.

אני אומנם רוב היום מבלה בישיבה מול מחשב, אך האם זה נורמלי שיקרה דבר כזה לשרירים של בנאדם בן 25-31? (מאז שהחל עד היום).

בעבר גם הייתי שוחה 3 פעמים בשבוע, לפעמים הרגשתי כאילו הכאב מתגבר דווקא.

שוב תודה,
    ארז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב עם הקרנה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2011

בהחלט כן.
    תמשיך להתעמל.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ארז
    20/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת.
    mimi
    18/01/2011

שלום,
    יש לי עקמת עם סטייה של 40 מעלות בערך...
    הגב העקום גורם לי לכאבים כל הזמן בעמידה מרובה או שאני מתכופפת וקמה
    או יושבת יותר מדי..
    אורטופד אמר לי שעקמת לא גורמת לכאבים בשום אופן וזה נשמע לי מוזר..
    ובנוסף המליץ לי לא לעבור ניתוח כי ההחלמה קשה מאוד אחרי גיל 18.

האם ש דרך להקל על הכאבים? או לשפר את זווית העקמת?
    ניסיתי לעשות ספורט כמו הליכות אבל זה משאיר אותי עם כאבים.
    אשמח לשמוע דעה נוספת.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת.

הוספת תגובה

• עקמת. - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

חלי שלום.
    אכן קיימת אימרה מוזרה בפי הרבה אורטופדים כי עקמת איננה גומת לכאבים. זה נכון. להם זה לא כואב.
    אולם הכוחות הפועלים על עמוד השידרה והחוליות אינם בזויות הנורמליות ולכן פעילות מופרזת שלא מספיקה כדי לגרום כאב לאדם רגיל, יכולה להכאיב לאדם עם עקמת.
    ולכן יש לבצע תרגילים נכונים ופעילות באופן קבוע לחיזוק שרירים בבטן, בית חזה, שרירי גב, שחיה באופן קבוע, פילטיס, או כל פעילות אחרת שתביא לחיזוק הגב והבטן.
    הדבר יקל על הכאבים, ויגרום לכאב להופיע לעיתים רחוקות יותר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה!

mimi
    20/01/2011

אם יש אתר כלשהו שאתה מכיר עם הסבר על תרגילים או משהו דומה אשמח לקבל.

ושוב תודה רבה!
    טוב לדעת שאני לא הוזה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי מיפוי עצמות
    שאלה דחופה
    18/01/2011

עבדתי לאחרונה כמשך 13 שעות בעמידה לתקופה של חודש וחצי ללא ישיבה בכלל
    אני סובל מכאבי ברכיים אחרי הליכה של כמה שעות בברכיים אורטופד המליץ לעשות מיפוי עצמות, האם כדאי לקבל חוות שעת שניה מרופא? האם מיפוי עצמות אינו מסוכן? האם כדאי לעשות את זה או הבעיה תיפתר מעצמה? האם אלו שברי מאמץ

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• לגבי מיפוי עצמות - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

שלום,
    כאבי בירכיים לאחר הליכה של כמה שעות יתכנו גם למי שאין בעיה משמעותית בברכיים.
    מיפוי עצמות הוא בדיקה פולשנית עם קרינה רדיו-אקטיבית.
    במידה וניתן להפיק תועלת מהבדיקה יש לבצע. אם לא אין צורך בביצוע הבדיקה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת ACJ דרגה 1
    אמיר
    18/01/2011

שלום, אני אמיר בן 18 מתגייס בשנה הבאה לקרבי.
    טוב אז לפני כיותר מחצי שנה פרקתי את עצם הבריח, הלכתי לאורטופד והוא אמר שזה בדרגה 1.
    שאלתי איך אפשר לטפל בזה והוא אמר פיזותרפיה או ניתוח אבל בגלל הדרגה הנמוכה הוא לא יאשר לי ניתוח.
    כיום אחרי חצי שנה המצב בלתי נסבל, אני מרגיש כאילו אני סוחב את הכתף ואני פשוט לא מוכן לחיות עם כתף כזאת למשך כל החיים שלי.
    אשמח לדעת במידה ואשיג ניתוח, לאחר הניתוח, האם אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית (סחיבת אלונקות בצבא, תיקים כבדים) מלאה? תוך כמה זמן בערך מבריאים לאחר הניתוח?
    תודה רבה, אתם עושים עבודת קודש!

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת ACJ דרגה 1

הוספת תגובה

• פריקת ACJ דרגה 1 - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

שלום אמיר,
    פריקה דרגה ראשונה צריכה כבר להתחיל להקל עליך לאחר חצי שנה אולם הייתי נותן לזה עוד קצת זמן. כדאי לפנות למומחה כתף שיבדוק את הצילומים וימליץ על טיפול בהתאם למידת התנועתיות והפריקה של המפרק.
    ניתוחים במפרק זה אינם כל כך מוצלחים, ובמיקרים מסויימים יתכן שהתוצאה לאחר הניתוח תהיה דומה לזו שלפני. לכן כדאילהתיעץ עם מומחה כתף.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מכיר מומחה שאוכל לפנות אליו

אמיר
    19/01/2011

אני גר בת"א, האם אתה מכיר מומחה שאוכל לפנות אליו בנושא?
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מכיר מומחה שאוכל לפנות אליו - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2011

אתה יכול לפנות למרפאת כתף באחד מבתי החולים הגדולים, איכלוב, תל השומר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בעצב הירך
    שרון
    18/01/2011

שלום רב
    אני נוטלת ברקסין פעמיים ביום לדלקת בעצב הירך. יש אפשרות גם לקבלת זריקה. במידה והאורטופד יחליט להזריק... לאין מזריקים? ישירות לירך או כמו לזרוע (כמו חיסון)

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בעצב הירך

הוספת תגובה

• דלקת בעצב הירך - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

שלום שרון,
    זאת צריך לשאול את האורטופד שיחליט להזריק.
    יש שני סוגים של זריקות.
    האחד הוא הזרקה של חומר נוגד דלקת כגון וולטרן בזריקה לישבן, שניספג ופיעל על כל הגוף.
    השני הוא הזרקה לאזור המודלק ישירות.זה בדרך כלל חומר הרדמה מקומית עם תרופה סטרואידית. הפעולה היא בעיקר מקומית אולם חלק קטן מהחומר נספג ופועל כללית על הגוף במינונים קטנים מאד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדרסים=מזיק או מועיל?
    ע
    18/01/2011

שלום!
    לפני כ4חודשים לערך החלו כאבי ברכיים בעיקר בימין,או עקב הליכה מרובה וצעידות או נעליים לא טובות ,לא יודעים..ממש ברמה שכבר לא יכולה להמשיך לצעוד כי אחרי רבע שעה כאבים כאילו נתפס בברך..האורטופד נתן כדורים לדלקת,2 קופסאות במרווחים של חודשיים,אולטרה סאונד תקין וגם רנטגן.הפיזיו אמר שצריך לדעתו לחזק שרירי ירך חל'שים שאולי יש בזה הרבה מן האמת כי לא התאמנתי המון זמן חוץ מצעידות.שאלתי את האוטופד אולי מדרסים יעזרו הוא אמר שאין לי פלטפוס אבל זה לא יזיק ואולי יעזור.עשיתי מדרסים איכותיים,אלה המגולוונים משהו.. ולא את הפשוטים.השאלה שי היא האם אין נזק כלשהו ללכת עם מדרסים?האם הרגל לא תתרגל למדרס?כי אינני הולכת כל הזמן עם נעלי ספורט (אני בכל זאת בחורה..)וקשה לשים מדרסים במגפיים ,ניסיתי!הן הרחיבו לי אותם מאוד!וזה די לוחץ..והשאלה היא בעצם האם בעצם אין נזק או התרגלות למדרס?כי קראתי כאן שיש כאלה שכן ניזוקו ממדרסים,איך יודעים?פשוט מנסים עד שניזוקים חלילה?האם המדרסים המגולוונים באמת יותר טובים,יש להם קשיחות בעקב,האם זה לא מזיק לטווח רחוק?
    והאם בכלל כדאי לשים אותם או לחזק שרירי ירך כמו שאמר הפיזיו ולעבוד על יציבה נכונה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מדרסים=מזיק או מועיל?

הוספת תגובה

• מדרסים=מזיק או מועיל? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

אין ספק כי אם את הוכת עם המדרסים ומרגישה כי הכאבים ירדו סימן שהמידרסים עזרו.
    לדאבונינו הרב רוב עושי המדרסים בארץ עושים זאת כאמנות ולא כמדע.
    ולכן לרוב לא ניתן לכמת או להבטיח הצלחה או אי הצלחה במדרסים.
    קיים סוג אחד של מידרסים שניראה לי כי יחולל מהפכה בשוק המדרסים ואלה ה- sole supports. כיום מיצרים בארה"ב. יש מספר מקומות בארץ שמתחילים לעבוד איתם.
    יתכן ויהיה לנו יותר מידע עליהם בעתיד הקרוב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ברדיוס הדיסטלי
    הורים
    18/01/2011

הבן שלנו נפצע במשחק כדורגל ובצילום נרשם שבר ברדיוס הדיסטלי,הוא גובס ל3 שבועות.
    בצילום אנו לא רואים סימן לשבר כלל.
    סליחה על הבורות אך האם תוכלו לאמר לנו היכן השבר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ברדיוס הדיסטלי

הוספת תגובה

• שכחתי את הקובץ,סליח

הורים
    18/01/2011

מצורף הקובץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקובץ

danieka
    18/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקובץ - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

שלום הורים יקרים.
    מדובר בשבר קטן ללא תזוזה משמעותית, הניקרא שבר כיפוף buckle, או שבר ענף ירוק, בצילום ניראה כמו קימוט בדופן העצם בערך חמישית מאורך העצם לפני כף היד.
    מספיק כדי לגרום לכאבים אולם לא מספיק כדי להגביל פעולת היד . לפי גיל הילד, ניתן לגבס לעשרה ימים עד חדש.
    אין מקום לדאגה. הילד יחזור לפעילות מלאה.
    רפואה שלמה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד במפרק כף היד
    מורן
    18/01/2011

שלום רב
    אחרי איבחון של אורטופד מצא לנכון שיש לי דלקת בגידים במפרק כף היד ,הענין הוא שאני מניקה ואחרי שבועיים של לידה שמאחורי , הכאבים הם מטורפים והטיפול שניתן לי הוא ג'ל בשם פלדן -ג'ל ופיזותרפיה , היות ואני מניקה ואין אפשרות לכדורים , יש דרך נוספת ליפתור את הבעיה הנל? בשארית היום אני עם תחבושת אלסטית, מה עושים אני נואשת

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד במפרק כף היד

הוספת תגובה

• דלקת בגיד במפרק כף היד - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

שלום מורן.
    קודם כל מזל טוב.
    הבעיה שיש לך שכיחה מאד לאחר לידה, פעילות רבה שאת צריכה לעשות עם התינוק,בזויות שונות ומשונות שאינך רגילה כלל לעשות, ביחד עם שינויים הורמונליים שלאחר הלידה יכולים לגרום לדלקות בגידים.
    ניתן להתאים סד ליד שיאפשר לך המשך תיפעול היד תוך קיבוע המקום המודלק. כמו כן במידת הצורך ניתן להזריק סטרואידים מקומית למעטפת הגיד המודלק כדי להוריד את הדלקת. החומר הוא במינון נמוך מאד ומוזרק מקומית, הפיזור הכללי בגוף הוא מינימלי. ואת יכולה להמשיך להניק.
    בכל מיקרה אל תתיאשי, זה ענין זמני ויעבור תוך מספר שבועות.בנתיים תהני מהתינוק/ת.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגב תחתון לאחר תרגיל בחדר כושר
    מיטל
    18/01/2011

שלום רב
    אני בת 26 וקצת , בריאה, מתעסקת בפעילות גופנית בין 3-4 פעמים בשבוע , עושה בעיקר ספינינג ואוימוני כח לבד. התחלתי לפני כמה חודשים לבצע תרגיל לגב אנסה לתאר אותו : החזקת מוט עם משקל (10-12.5 קילו) וכיפוף הגב מטה ובחזרה מעלה דבר העובד על הגב אני יציין שהדריכו אותי כיצד לבצע זאת בצורה הנכונה של הקשתת הגב וירידה איטית וזהירה , השבוע עשיתי את התרגיל עם משקל של 12.5 קילו מה שעד היום עשיתי עם 10 קילו והרגשתי כבר בסט האחרון כאב עמום בגב התחתון ,אני נכנסת היום ליומי ה 5 בו כואב לי הגב התחתון ואציין שהכאב נקודתי יותר ונמצא באזור השמאלי של הגב במיוחד בישיבה ועמידה , אציין שגם בשכיבה יש לי קצת כאבים
    אני נורא מפחדת ואודה אם תשלול פריצת דיסק או משהו בכייון ואודה על הכוונה

הוספת תגובה

• למה אף אחד אינו מגיב לשאלתי ??

מיטל
    19/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל מגורדון

גורדון
    19/01/2011

את רוצה שחיותה או ריקי יגיבו? חחחח תהיי בקשר איתי כאן.גורדון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגב תחתון לאחר תרגיל בחדר כושר - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

מיטל שלום,
    ניראה מהתאור שלך כי אכן יגזמת קצת.
    הייתי במקומך נמנע מכל פעילות שגורמת לכאב בגב למשך כשבוע ימים ואז חוזר בהדרגה לתרגילים ממחצית המשקלים עד למשקים הרגילים תוך שבועיים.
    וגם אז במידה ומשהו כואב לא לבצע עד שהכאב חולף.
    כמובן שאם הכאב ממשיך או מחמיר יש לפנות לאורטופד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר חגי

מיטל
    19/01/2011

תודה רבה על תשובתך
    אתמול הייתי אצל אורטופד , הוא בדק אותי ואמר שהכל תקין ושהכאבים נובעים כנראה ממאמץ השריר עקב התרגיל שביצעתי ועקב העומס עליו
    הוא נתן לי לקחת כדור בשם Arcoxia 90mg
    היום אני מריגשה טיפה יותר טוב , אני לא מבצעת כרגע שום תרגיל בגב או תרגיל שעלול להעיס עליו
    כרגע אני עושה יותר ספינינג והליכות
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל בלבד מגורדון

גורדון
    19/01/2011

מה שלומך?חבל שאת עוזבת שם .יש לי עידכון ואני רוצה לכתוב לך עוד דברים רק תאשרי לי שזו את (ולא רון...חחח)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל בלבד!

גורדון
    20/01/2011

מה שלומך?החלטתי היום גם לעזוב את הפורום שם סופית!לא אכתוב שם יותר ובסך הכל הייתי בערך שבוע.אתמול פניתי בטלפון למנהלת מ.פ. והסברתי לה הכל ועל ההשמצות מריקי וחיותה כלפיי וגם כלפייך.נראה מה היא תעשה אני לא יודע .מה שחשוב שתחייכי תהיי חזקה ובריאה !!כתבי לי כאן ....ביי גורדון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגורדון

מיטל
    20/01/2011

היי גורדון מה שלומך ? אצלי טוב תודה
    כתבתי לך לשם אתמול
    וואייי אני שמחה שדיברת עם אחת המנהלות אתה חושב שזה יעזור ???
    אם כן אז אני מצדיעה לך! בא נראה מה יתפתח

המשך יום נפלא !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל בלבד

גורדון
    20/01/2011

היי מיטל תודה שכתבת לי.לא יודע אם זה יעזור או לא והאמת גם לא מעניין אותי יותר כי עזבתי שם סופית!!!עצה שלי- אל תחזרי לשם כי אין טעם .כמובן שתעשי מה שבא לך.... אני די הסתקרנתי ממך והייתי רוצה לדעת מי את ולהכירך בפועל.האם זה מתאים לך?אני בן 32 מרמת גן .שמרי על קשר ביי ויום מקסים!גורדון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטל בלבד מגורדון

גורדון
    23/01/2011

מה שלומך?אני מבין שאת לא מעוניינת להכיר.חבל ובהצלחה ביי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רנטגן באגן
    דנה
    18/01/2011

אני בת 27. עברתי צילומים: OUTLET-INLET-צילום אגן, אגן ירכיים 1 צלום, אגן קטן 1 צלום.
    האם יש סיכון בביצוע צילום רנטגן ללא מגן? אם כן מה הם הסיכונים?
    הטכנאי אמר שלא ניתן לשים מגן בצילומים. אני לא יודעת אם זה קשור אבל מאז הצילומים יש לי כאבים באזור .
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    צילום רנטגן באגן

הוספת תגובה

• צילום רנטגן באגן - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

דנה יקרה.
    הסירי דאגה מליבך. שני צילומים באזור האגן אינם מסכנים את הפוריות ואינם גורמים לנזק כלשהו.
    נזק קרוינתי הוא נזק מצטבר שרק עשרות ומאות צילומים שונים בפרק זמן קצר, מגיעים לרמת הקרינה היכולה לגרום לשינוי סרטני.וגם זה לא באופן מידי אלא שנים רבות לאחר מכן.
    לכן יתכן וכאבייך קשורים לסיבה ששלחו אותך לעשות את הצילומים ולא לצילומים עצמם.
    אל דאגה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - כאבים המקרינים לרגלים
    רויטל
    18/01/2011

אימי סובלת מפריצת דיסק מזה שנים ובשבוע האחרון התחילה לסבול מכאבי תופת בגב התחתון המקרינית לרגל שמאל לכל אורך הרגל.. רופא המשפחה המליץ לשתות פעם ביום אתופן אקסטרה לארג, אבל זה לא עוזר. היינו איתה במיון השבוע 4 פעמיים, ערכו לה צילון של האגן וגב תחתון ולא מצאו משהו לא חריג. בפעמיים שהיינו במיון הזריקו לה זריקת וולטרן שלא עזרה כלל. היא לא ישנה בלילות וממש צועקת ונאנקת מכאבים ,למרות כל המשככי כאבים שקיבלה. כעת במיון הומלצץ על סדרה של זריקות כל יומיים זריקת אביטרן וכל 3 ימים זריקת צלסטון. מה עלינו לעשות על מנת להפיג מימנה את הכאב וכדי שתוכל לישון בלילות לפחות ???? אני חייבת לציין שאימי משותקת למיטה ומתקשה נורא לקום וללכת לשירותים עושה זאת במאמץ נורא . אפילוט למיונים לקחנו אותה באמבולנס. האם זה יעבור לה ??

אשמח לתגובה מהירה
    כפי שאתם בטח רואים אני נורא לחוצת וכואבת את מכואביה

אשמח לעזרה
    תודה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - כאבים המקרינים לרגלים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

רויטל,
    כל הכבוד על הדאגה לאמא.
    האם עשו לה בדיקת CT או MRI לראות את מידת הלחץ בתעלת השידרה?\
    במידה והלחץ גדול יתכן ויש מקום לביצוע ניתוח.
    במידה ואין לחץ משמעותי ניתן להקל על הכאבים על ידי תרופות חזקות או מדבקות של חומרים דמויי מורפיום.
    אל תוותרו, דברו עם הרופא וגשו לאורטופד מנתח גב או למיון כדי לבצע בדיקות מעמיקות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורן
    17/01/2011

שלום ד"ר!

אני צעיר לאחר שירות צבאי קרבי.
    לאחרונה סובל מכאבים בגב התחתון (לעיתים חזקים מאוד) ואלו מתגברים בזמן ישיבה ממושכת. עשיתי CT וקיבלתי תשובה שיש ליסטזיס וליזיס בחוליות S1-L5.
    אני מבין מה המשמעות השאלה היא מהו הטיפול המומלץ? כיצד מדרגים את חומרת הבעיה? והאם הממצא הזה מהווה סיבה מספיק טובה לתלונותיי?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

שלום אורן,
    ליסטזיס = המיקום של חוליה אחת על גבי השניה קידמית למקום שצריכה להיות מבחינה אנטומית. הדרוג הוא לפי מידת ההחלקה קדימה. בדרגה ראשונה בדרך כלל זה לא משמעותי,
    ליזיס= מראה רנטגני של חסר עצם מסוים. בדרך כלל בצילום עמוד שידרה חלק מהחוליה המחובר על ידי סחוס בלבד שלא הפך לעצם ניקרא ספונדילוליזיס.
    סביר להניח שאם סיימת צבא ללא כאבי גב, אז הממצאים האלה הם ממצאים מיקריים בלבד וללא משמעות קלינית.
    הכאב שלך היום הוא כניראה בגלל תנוחת הישיבה שלך מול המחשב שעות רבות ללא פעילות גופנית ולכן הרצועות בגב נמתחות וכאובות.
    קבע לך פעילות גופנית שלש עד ארבע פעמים בשבוע חזק את שרירי הגב והבטן, ומצבך ישתפר.
    בכל מקרה גש לאורטופד שיבדוק את מידת הליזיס והליסטזיס שלך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמוד שדרה
    אייל
    17/01/2011

שלום

לפני שנה ו- 4 חודשים, הרמתי חפץ כבד בבית, וכשהרמתי אותו התכופפתי בצורה לא נכונה, כתוצאה מכך הרגשתי שמשהו זז בגב - הייתה ממש תזוזה חזקה של משהו בעמוד השדרה, ומיד עזבתי את החפץ, התעניינתי לדעת מה קרה לי, וקראתי מספר מאמרים באינטרנט והגעתי למסקנה שבעצם אחד (לפחות אחד) הדיסקים שבגב יצא מהמקום שלו, אולי לא כולו, אבל חלק מהדיסק. עברו יותר מ -12 חודשים על האירוע הזה ואני מרגיש טוב (אין כאבים בגב)- אבל בכל זאת אני מאוד מודאג מהמצב שלי, כי הבנתי מהמאמרים שקראתי שבעצם יש לי מצב שנקרא בלט או בקע בגב, ואם אני אעשה שוב תנועה לא נכונה בגב או הרמת חפץ כבד, כבר יהיה לי דיסק, כלומר המצב כרגע מאוד רגיש, כי עוד תזוזה קטנה של הדיסק שכבר יצא חלק גדול ממנו, יהיה לי קרע בשכבה החיצונית והנוזל (הג'ל) יצא מתוך הדיסק והיהי לי דיסק בגב. ואני הגעתי למצב מאוד לא טוב, שעכשיו יש לי אובססיה, שאני כל כך מודאג לגבי הגב שלי ואני לא מפסיק לחשוב על זה, אני כל הזמן חושב על זה עד שאין לי זמן לחיות, אני גם מודאג כי שמעתי שדיסק יכול להשפיע על הזיקפה והתיפקוד המיני , ואני עדיין צעיר (עוד מעט אהיה בן 25)
    הלכתי לרופא אורתופד וסיפרתי לא אבל לא התייחס לבעייתי ברצינות, בדק אותי ואמר שאין לי דיסק. והוא גם אמר שאולי מה שהרגשתי זה היה קליקים של שרירים בגב ולא "יציאה" של הדיסק מהמקום שלו, אבל אני כל כך בטוח שזה לא קליק של שרירים, אני יודע מה התחושה של קליק בשרירים, זו תחושה יותר עדינה מהתחושה כשדיסק "קופץ החוצה"- התחושה שהייתה לי בזמן הרמת החפץ הייתה מאוד אגרסיבית, כך שהסיכוי שזה יהיה קליק של שרירים אפילו לא מגיע ל-0%.
    אני רוצה לשאול לפי התיאור שתאירתי, מה הסיכוי שאני אמשיך לחיות ללא כאבים בגב, האם זה יכאב רק אם יחול נזק נוסף לאותו דיסק, או ייתכן שבשלב מסויים זה יתחיל לגרום לכאבים גם מבלי שיקרה הידרדרות נוספת באותו דיסק?
    האם כדאי לעשות בדיקת mri גב?
    לפעמים יש לי תחושה שהגב שלי כבר פגום וזה מוחק לי את כל השמחה שלי.
    אודה לכם על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עמוד שדרה

הוספת תגובה

• עמוד שדרה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

yng שלום,
    אתה לא צריך להיות מודאג. הדיסק שניפגע לך לפני שנה וארבע חדשים מזמן התרפא. מה שאתה צריך לעשות זה להתמקד בחיזוק שרירי בטן גב וחגורת אגן. אלה ייצבו את עמוד השידרה שלך וימנעו מנזק נוסף לקרות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום
    דני
    17/01/2011

שלום רב,בצילום עצם העצה והזנב לאחר כאבי תופת המלווים אותי לפרקים ממצאים: רושם של פס לוצנטי ב-CX2 אין לשלול שבר.
    במה בדיוק מדובר?

לקביעת תור
    סגירה
    צילום

הוספת תגובה

• צילום

דני
    18/01/2011

לצערי לא קיבלתי מענה לשאלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

דני שלום קשה להתיחס ללא בדיקה פיזיקלית ולא ראיית הצילומים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה