פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים מתמשכים ללא אבחון
    קרן
    25/08/2009

שמי קרן, בת 24, בריאה בדרך כלל מלבד חוסר בברזל.
    לפני שנה החלו כאבים בשתי הברכיים לאחר ירידה במדרגות מתצפית על הר גבוה בתאילנד. לא קיבלתי מכה כלשהי ברגליים, אלא רק מאמץ פיזי של ירידה בהמון מדרגות.
    הכאבים מתחזקים בעמידה במקום, במצב שבו הברכיים ישרות. לאחר עמידה במקום של יותר מ5 דקות הברכיים מקבלות גוון סגלגל. עלייה וירידה במדרגות מאוד כואבת.
    הברכיים מתנפחות גם ללא קשר לפעילות מאומצת.

במהלך השנה האחרונה הייתי במעקב אורתופדי. אך המצב רק החמיר. טופלתי בארקוקסיה, אטופן, זריקות קורטיזון לברך, זריקות וולטרן, אך כלום לא השפיע.
    סיימתי כבר סבב של 16 טיפולי פיזיותרפיה שלא שיפרו לגמרי את המצב. הטיפול בחשמל שיפר במעט את הכאבים, אך לאחר 8 טיפולי חשמל, כאשר ניסינו לעבור לחיזוק שרירים תומכים, הברכיים התנפחו מחדש.

לאחר החמרה רצינית במצב עד לחוסר יכולת ללכת, החל בירור דחוף בכמה מישורים.
    הראומטולוג שלל מחלות אוטואימיוניות ודלקות פרקים. הנוירולוג שלל בעיות מסוגו.
    באולטראסאונד לא ראו כלום.
    תוצאת בדיקת הMRI היא: סיגנל דרגה 2 ביטוי לשינויים ניווניים מודגם בחלק האחורי של המיניסקוס המדיאלי, אין עדות לקרע.

מה המשמעות של שינוי נייווני? כיצד הוא נוצר ומה הטיפול?
    תודה מראש,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי בירכיים

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2009

קרן שלום,
    התלונות שאת מתארת אינם מתאימים לבעיה בברך בלבד.
    יתכן ואת סובלת מבעיה נוספת שכדאי לבדוק.
    ה- MRI שבוצע מראה מעט שחיקה של החלק האחורי של הברך. שינויים אלה אינם מתאימים לגילך ולא לסימנים הקליניים שאת מתארת.
    רצוי להבדק שוב על ידי מומחה נוסף שינסה לראות את התמונה הכוללת עם כל הבדיקות שביצעת עד כה.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת וסוג המזרון
    מיכל
    25/08/2009

שלום רב,

יש לי עקמת או עקמומית בגב שנים רבות, עד לא מזמן לא הציקה לי. מאז ילדתי ואני סוחבת את ילדי, מציק הרבה יותר. מעולם לא אבחנתי אותה אך יש לי שכמות מאד בולטות וגבי העליון נוטה לצד שמאל במקום לככב במרכז. בכל מקרה, קנינו מזרון לפני כמעט שנה ומאז אנחנו מנסים כל פעם מזרון אחר, כבר ה 5, לא נעים. כרגע יש לנו מזרון שעיקרו ספוג ולטקס שאמור להיות לי נהדר ובכל זאת אני מתעוררת עם כאבי גב והוא מרגיש לי רך מידי.

וסוף סוף השאלה - האם יש המלצה כללית לגבי עקמת וסוג מזרן?? האם עליי להתרגל או להתעלם מכאב הגב של הבוקר? מה לגבי מזרון קפיצים טוב? מה עדיף??

הרבה תודה מראש!!!
    מיכל  

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת וסוג המזרון

הוספת תגובה

• מיזרן בריא

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2009

מיכל היקרה,
    אכן בעייתך היא בעיה נפוצה גם למי שאין לו עקמת.
    יתכן ולך הדבר מציק יותר בגלל העקמת.
    בכל מיקרה אני מפנה אותך לשאלה בנוגע למזרן בשאלות הנפוצות.
    אם המזרן שקנית רך מידי את זקוקה למזרן עם מידת קושי רבה יותר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים טורדניים בכתף ימין
    רגב
    24/08/2009

שלום
    לפני כחמישה ימים הרמתי משקל כבד מדי בחדר כושר. כתוצאה מכך, יש לי כאבים חזקים בכתף ימין, המקרינים לאורך כל היד. אציין שהם חזקים יותר בבוקר, אך הם לא רק.
    הזמן החולף עמעמם רק במעט, אם בכלל את הכאבים.
    מה זה ומה עושים?

בתודה!
    רגב

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים טורדניים בכתף ימין

הוספת תגובה

• כאבים בכתף

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2009

רגב שלום ,
    הכתף הוא מפרק מורכב ביותר, אם עבדת בחדר כושר יש מספר אפשריות של פגיעה. רצוי להבדק אצל אורטופד.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, עזרה בבקשה!!
    יערי
    24/08/2009

אז ככה יש לי בעיה של כאבים חזקים בעורף ובעמוד השידרה למעלה
    הכאבים מגיעים אחרי הליכה של חצי שעה בערך.
    אני רוצה להבין למה זה כואב לי, מעמידה לא נכונה או מנעליים לא טובות?
    או שמא יש לי איזה משהו???
    אמרו לי לעשות - תרגיל חתירה בשכיבת אפיים
    אבל לא הבנתי איך זה הולך, אם תוכלו להסביר לי או להביא לי קישור ששם ינחה אותי לתרגיל
    מפני שחיפשתי ולא מצאתי אף אתר.
    ואם יש לכם גם תרגילים מיוחדים בשבילי לבעיות גב למעלה

תודה מראש, יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    היי, עזרה בבקשה!!

הוספת תגובה

• כאבי גב עליון

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2009

שלום יערי,
    אכן כדאי לבצע תרגילים לגב עליון.

בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אר אס די
    מתי
    24/08/2009

שלום רב,
    לפני מספר שבועות הופיעו כאבים באזור הקרסול וכף הרגל ללא שום טראומה קודמת. מדובר על כאב עז ותחושת שריפה.
    לפני מספר ימים הייתי אצל אורטופד שאיבחן אר אס די והחליט לגבס את הרגל. ("לתת לה לנוח" לדבריו). שוחחתי עם אורטופד נוסף שהביע תמיהה על כך שהרגל גובסה.
    אני כמובן לא מבקש לקבל טיפול דרך האינטרנט, רק חשוב לי לדעת אינפורמטיבית - האם יש מיקרי אר אס די שמטופלים בגיבוס?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אר אס די

הוספת תגובה

• RSD

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2009

שלום מתי,
    כיום המונח RSD הוחלף, ומשתמשים בראשי התיבות CRPS.
    למיטב ידיעתי, (וזה אחד מתחומי מומחיותי), גיבוס איננו נכלל כאחד הטיפולים המקובלים ב- CRPS.
    אולם אם המטרה היא לאפשר דריכה על הרגל כדי למנוע התפתחות תיסמונת הכאב המורכב, יתכן וניתן לקבל טיפול זה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בגב והתעלפות
    עודד
    23/08/2009

שלום,
    לעיתים רחוקות אני סובל מזה כמה שנים מכאבים בגב התחתון ("נתפס לי הגב"), ולפני שנתיים עשיתי בדיקת רנטגן ולא נמצא כל ממצא. היום בשעת הבוקר התיישבתי בכסא לשתיית קפה בפתאומיות מוחלטת, ללא כאבים מקדימים בחודשים האחרונים, הרגשתי כאב חד ונורא בגב התחתון מעין זרם חשמלי שהקרין לשני הצדדים, ראיתי "שחור" בעיניים והתעלפתי. לאחר דקותיים התעוררתי שטוף זיעה ואני עדיין עם כאבים בגב התחתון.
    אשמח לקבל תגובה או הכוון כלשהו (בדקתי לחץ דם, סוכר-תקין)
    תודה מראש-עודד

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בגב והתעלפות

הוספת תגובה

• כאב גב והתעלפות

ד''ר חגי אמיר
    25/08/2009

שלום עודד,
    הכאב שאתה מתאר הינו חזק ורציני, מומלץ שתיבדק על ידי רופא ולא ננסה למצא לך דיאגנוזה וירטואלית.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בקרסול
    מתי
    22/08/2009

שלום רב,

1. האם ניתן לראות שחיקת סחוס בקרסול בעזרת צילום רנגנט?

2. במידה ויש שחיקת סחוס (קשה), האם הטיפול המומלץ הוא קיבוע בגבס?

3. האם כאבים בקרסול (בדריכה) יכולים להיות קשורים לסכרת?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בקרסול

הוספת תגובה

• שחיקת קרסול

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2009

יפתח שלום.
    1. בהחלט ניתן לראות סימני שחיקת סכוס בקרסול בצילומי רנטגן.
    2. לא הטיפול בשחיקת סכוס איננו קיבוע בגבס. אלא הפעלה.
    3. אכן כאבים בקרסול יכולים להיות קשורים לסוכרת, אולם כדאי לבדוק אצל מומחה כף רגל.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת בחוליה
    אורן
    22/08/2009

שלום רב,
    אני בן 29. לפני מס' חודשים החלו להופיע אצלי כאבים חזקים משמאל לעמוד השדרה. בבדיקת מיפוי עצמות נמצאת קליטה מוגברת באיזור D5. בעקבות ממצא זה בוצעה בדיקת MRI שהראתה בצקת משמאל לחוליה זו. אשמח לדעת מה משמעות הממצא ומהם דרכי הטיפול האפשריות?
    תודה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת בחוליה

הוספת תגובה

• בצקת בחוליה

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2009

אורן שלום,
    יכולות להיות מספר סיבות לבצקת בחוליה.
    כדאי שתגיע לאורטופד מטפל כדי שיבצע ברור מסודר ומקיף.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירגום של תוצאות CT
    ךריסה
    21/08/2009

איפה אפשר לקבל שרות בתירגום תוצאות CT לאנגלית?

תודה
    לריסה

לקביעת תור
    סגירה
    תירגום של תוצאות CT

הוספת תגובה

• תרגום CT לאנגלית

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2009

לריסה שלום.
    לדעתי ניתן לבקש במכון שעשו את הCT תרגום לאנגלית, (בד"כ תמורת תשלום)
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות ספינאלית מרכזית ניכרת בחוליות
    אורה
    21/08/2009

שלום
    לאמא שלי (בת 85) כאבי גב תחתון וכאבים בעוצמה משתנה ברגל עד כדי צליעה.
    בבדיקות עמוד השדרה המותני התגלו שינויים ניווניים והיצרות ספינאלית מרכזית ניכרת בחוליות
    L3-L5 . קיבלה הפניה למרפאת כאב.
    אני מנסה לשכנע אותה לעשות תרגילי התעמלות לכל הגוף ולגב ותרגילי פלדנקרייז, ובנוסף היא צריכה לעשות התעמלות בונה עצם. אבל היא חוששת לבצע אף תרגיל בטענה שאולי זה רק יזיק.
    שאלותי הן:
    1. האם מותר לה או אסור לה לבצע תרגילי התעמלות ?
    2. האם מותר לה או אסור לה לעשות טיפולי פיזיותרפיה / מסג' ?
    3. האם בגיל כזה כדאי לעשות ניתוח ,מה סיכויי ההצלחה ומה הסיכונים ?

מודה לכם מראש על התשובות המאד חשובות לי, מאחר והיא כל-כך סובלת.

הוספת תגובה

• היצרות ספינלית

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2009

שלום אורה.
    ראשית יש להבין שהצירות ספינלית היא דבר מובנה. העצמות התרחבו באזור החוליות המתניות ומצירות את התעלה בה אמורים לעבור העצבים לכיוון הרגליים.
    במידה והתעמלות עוזרת או מסג' או כירופרקטחקה, מה טוב. זה יכול למשוך אתה עוד זמן מה.
    ברגע שההצירות גורמת לירידה ביכולת הפעלת הרגל, ולנפילות בזמן הליכה, יש לנתח.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפיך או בלתי הפיך

רחל
    26/08/2009

שלום לד"ר
    תודה על התשובה הבהירה לכל הדיוט. סוף סוף הבנתי את מהות הבעיה.
    יחד עם זאת רציתי לשאול אם זהו מצב הפיך, כלומר אם לפי נסיונכם ייתכן מצב שהעצמות שהתרחבו, יתכווצו (אולי כתוצאה למשל מאוסטאופורוזיס) .
    וגם לשאול אם אדם שאין לו את התופעה הזו (למשל כותבת מכתב זה) יכול לעשות משהו באורח חייו (תזונה, ספורט, ויטמינים או כל דבר אחר) כדי למנוע מצב כזה בעתיד.

תודה,
    אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות עמוד השידרה

ד''ר חגי אמיר
    02/09/2009

ההיצרות עצמה הינה גרמית ואיננה הפיכה אלא בניתוח.
    המצב יכול להיות משתנה עקב שינוי במצב הרקמות הרכות באזור שיכולות להיות קצת פחות בצקתיות- ולהביא להקלת מה, או קצת יותר מודלקות ונפוחות ולגרום להחמרה פתאומית.
    השינויים הניווניים תלויים במידת התנועה במפרקים, המידת הטראומות שעובר מפרק, ובתורשה.
    אין גורם שיכול למנוע את השינויים הניווניים במידה והם תורשתיים.
    אני משער כי שמירה על פעילות ספורטיבית יכולה לעזור בהתמודדות עם בעיות שיכולות להופיע מאוחר יותר עקב השינויים הניווניים.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי נקסין 500
    אור
    21/08/2009

שלום,

לאחר ביקור אצל רופא אורטופד שאבחן אצלי דלקת בעצב בגב תחתון (שגרמה לנפיחות בברך), כתוצאה מנעילת סנדלים ללא המדרסים שהותאמו לי, קיבלתי מרשם ל Naxyn 500 - Naproxen 500 mg
    30 כדורים למשך 15 יום. הוא אמר שאחרי נטילת הכדורים בוקר וערב במשך 8 ימים עלי לעשות הפסקה ולראות אם הנפיחות ירדה, אבל לא הסביר לגבי ההמשך.
    שאלתי הראשונה היא האם יש אפשרות שהדלקת תעבור לבד בלי לקחת שום כדורים, או כדורים עם פחות תופעות לוואי, או מדבקות שמשחררות חומר פעיל למקום הדלקת?
    אם עלי לקחת את הכדורים, האם להמשיך אחרי 8 ימים כדי לסיים את הטיפול או שאפשר להפסיק לגמרי אחרי 8 ימים אם באמת הכדורים עוזרים. ושאלה נוספת, עד כמה חשוב להימנע מאלכוהול לסוגיו בתקופת הטיפול, האם אין לשתות בכלל או שאפשר בכמות סבירה?
    ובנוסף איך למנוע נזק לקיבה ע"י אוכל סותר חומצה?
    כמובן שחזרתי למדרסים עד כמה שאפשר, אבל מה עוד ניתן לעשות כדי למנוע נזקים לגב ולרגליים? תרגילים מיוחדים וכו'?
    הרופא המליץ על שחיית גב, אך מנוי לבריכה זה לא דבר זול בימינו...

אודה לכם מאד על תשובה מהירה, בינתיים אני לא מתחילה את הטיפול כי יש יותר מדי תופעות לוואי ואני לא רוצה לקחת אם אין צורך חיוני..

תודה רבה,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי נקסין 500

הוספת תגובה

• נקסין

ד''ר חגי אמיר
    21/08/2009

אור שלום, ראה את התשובה לגבי נוגדי דלקת בשאלות נפוצות.
    השאלות שישארו לך אענה לאחר שתיקרא.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בגיד ביד שמאל, כואב לי שוב
    יואב
    21/08/2009

לפני כמה חודשים נפלתי במשחק כדורגל על יד שמאל בצורה שהגיד שם נקרע לי, האורתופד אמר לי לא להתאמן באגרוף תאילנדי שאני מתאמן חודש ולנוח, ומאז עברו כמה חודשים. לפני שבוע בערך עזרתי עם עוד כמה אנשים להעביר זירה והרמתי הרבה דברים כבדים, גם ביד שמאל(ועברו כמה חודשים מאז שאורתופד אמר לי לחכות חודש) אחרי שחיכית חודש אז הרגשתי שזה עבר לי לגמרי והייתי יכול להתאמן, אבל עכשיו אחרי שסחבנו כמה דברים כבדים(יומיים, משהו כמו 4 פעמים) אני מרגיש שם שוב כאב, אמנם בהרבה פחות ורק אם אני עושה תנועות מאוד ספציפיות. אשמח לתשובה, זה ממש מטריד אותי,האם כדאי לי לגשת לאורתופד?? כדאי לי לדאוג??
    תודה

הוספת תגובה

• כאבים בגיד

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2009

שלום יואב
    קירור מקומי, מנוחה יום יומיים, וחזרה לאימונים בהדרגה. לעשות רק מה שאתה מרגיש שאתה יכול לבצע ללא כאב.
    הגיד השתפר אבל עדיין לא קיבל את החוזק המלא שלו.
    בהצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלשות העצם
    קובי
    20/08/2009

ד'ר שלום,

שמי רחל והנני בת 53. כחלק מבדיקות שגרתיות שאני מבצעת נשלחתי לבצע בדיקת צפיפות העצם.
    התוצאות שהתקבלו כדלקמן :
    ערך T בצואר הירך 2.6-
    T בעמוד השידרה מתני 1.6-
    T באמה 1.7-

יש לציין כי כבר ביצעתי את הבדיקה הזאת פעמיים בעבר והתוצאות רק הראו התדרדרות במצב. בנוסף, אדגיש כי אני אוכלת הרבה מוצרי חלב המועשרים בסידן, לוקחת תוסף מזון - ויטמין Dופוסאלאן ועושה פעילות גופנית.

א - מה עלי לאכול עם מוצרי החלב על מנת שהספיגה בדם תהיה טובה יותר ?
    ב - האם יש אפשרות לשיפור במצבי או שזוהי נקודת אל-חזור ?
    ג - באיזה מצב אני מוגדרת כרגע ? האם אני חולת אוסטאופורזיס ?

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא,
    בתודה,
    רחל.

לקביעת תור
    סגירה
    החלשות העצם

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס

ד''ר חגי אמיר
    21/08/2009

שלום רחל,
    אוסטאופורוזיס הוא מצב בו קיימת ירידה בצפיפות העצם בגוף.
    הדבר נימדד כיום בבדיקת צפיפות העצם, והצפיפות מושווית עם ממוצע הצפיפות של נשים בגיל 18. ירידה של מעל 2 סטיות תקן מתחת לממוצע זה נחשב למצריך טיפול למניעת שברים הנובעים מהחלשות העצם עקב הירידה בצפיפותה.
    לכל אדם קיימת ירידה בצפיפות העצם עם הגיל מעל גיל 45.
    אצל נשים השינויים ההורמונליים בגיל המעבר גורמים לירידה מואצת בצפיפות העצם. אצל גברים שינוי זה נעשה מספר שנים מאוחר יותר.

אמצעים לחיזוק העצמות:
    הדברים העיקריים המשפיעים על חיזוק העצמות, כאשר הרגולציה ההורמונלית בגוף תקינה, הם:
    1. תזונה מאוזנת עשירה בסידן.
    2. החשפות לשמש כדי לספק מספיק ייצור ויטמין D בעור, (ייצור ויטמין D בעור זקוק לאור שמש ), ויטמין D הוא אחד ההורמונים העיקריים המאפשרים ספיגה של סידן ממערכת העיכול, ועיבודו בגוף עד כניסתו לעצם.
    3. פעילות גופנית, הגורמת לבניה של העצמות, חיזוק שלהם וקליטת סידן בתוכם.

שברים פתולוגיים:
    אוסטאופורוזיס כשלעצמה אינה גורמת לבעיה.
    התוצאה של אוסטאופורוזיס היא חולשה בעצמות ושברים שיכולים לקרות במאמצים ועומסים נורמליים, שלאדם לא אוסטאופורוזיס לא יגרמו נזק. שברים אלה ניקראים שברים פתולוגיים הניגרמים בגלל חולשת העצם ולא ביגלל עוצמת המכה או העומס.

נשים אצלן העצמות ניראות חלשות עקב ירידה במסת העצם מטופלות בביספוספונטים, תרופות אלה כגון הפוסלן ודומיו, מדרבנות העצם לבניה מחודשת והיתחזקות. במחקרים ארוכי טווח ניראה כי הטיפול בביספוספונטים גורם לחיזוק העצם וירידה בשברים פתולוגיים אוסטאופורוטיים בצורה משמעותית, גם אם לא רואים את התגובה במדידת צפיפות העצם.
    זאת כמובן בתוספת של הגורמים לחיזוק העצם כפי שפורט לעיל.

זאת תשובה בקיצור על שאלתך.

בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתפיים כפופות נוטות קדימה
    ליטל
    20/08/2009

שלום לכולם, רציתי לשמוע חוות דעת של מישהו לגבי הגב\כתפיים שלי, בזמן האחרון הרבה מציינים ואומרים לי שהכתפיים שלי כפופות\נוטות קדימה\גב עקום\עמידה כפופה ואני רוצה שמישהו מומחה יגיד לי בדיוק מה הבעיה אצלי. צירפתי להודעה זאת תמונות כדי שתראו בדיוק במה מדובר כי קשה לתאר את זה במילים.

הוספת תגובה

• הנה עוד תמונה

ליטל
    20/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה עוד תמונה

ליטל
    20/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתפיים שמוטות

ד''ר חגי אמיר
    21/08/2009

שלוום ,
    ראשית לכל אחד יש מיבנה כתפיים שונה. לחלקינו יותר מרובע לחלקינו יותר שמוט. הדבר תלוי במיבנה העצמות המפרקים והשרירים בחגורת הכתפיים.
    במידה ובנוסף למבנה יש נטיה למשיכת הכתפיים לפנים, הדבר גורם לעיגול הגב העליון ותחושה של גיבנת עליונה.
    זאת ניתן לעיתים לשנות על ידי אימון והעלאת המתח - טונוס בשרירים המושכים את הכתפיים קדימה.
    ניתן לעשות זאת על ידי העלאת המודעות למשיכת הכתפיים לאחור כל זמן שניזכרים.
    וכן על ידי תרגילים לחיזוק השרירים המושכים את השכמות לאחור.
    שרירים אלו ניתן לאמן על ידי שכיבה על ספסל על הבטן, והרמת משקולות מהריצפה למעלה לשני הצדדים , כאשר המרפקים בכיפוף קל . ניתן לבצע גם תרגיל בעמידה, והרמת המישקולות לשני צידי הגוף עם ידיים כמעט ישרות (כיפוף קל במרפקים).
    יש להתחיל עם משקולות של 0.5 ק"ג, ובהדרגה להעלות במשקל אחת לשבוע.
    בהצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תומכים לכתפיים

ערן
    20/09/2012

שאלה בנושא של כתפיים שמוטות אני עושה ספורט כל חיי לאחר ניתוח בכתף לדעתי נוצר מצב שהיה לו כבר התחלה קודם אבל הכתפיים שמטות
    אני כבר בן 40+
    קשה לי להחזיק את הכתפיים מורמות אני מנסה לעבוד על המודעות
    חשבתי להעזר ברצועות אלסטיות שראיתי בחנות.
    ניסיתי בחנות וזה מרים את הכתפיים השאלה האם זה יועיל לי ובמשך הזמן יתאפשר להפסיק שימוש והכתפיים יהיו פחות שמוטות?
    קבעתי רופא עמוד שידרה לסוף נובמבר זה עוד רחוק
    רעיוננות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתף
    ליאת
    19/08/2009

אמי סובלת מכאבים בכתף כבר למעלה מחצי שנה. לאחר בירור מקיף נאמר לה שיש לה שני גידים קרועים והאופציה היחידה היא ניתוחית החדרת 4 ברגים הליך שהחלמתו ארוכה מאוד. רציתי לברר האם ידוע על אופציה אחרת שהיא לא ניתוח?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כתף

הוספת תגובה

• כאבים בכתף

ד''ר חגי אמיר
    20/08/2009

תמיד קיימת האופציה הלא ניתוחית.
    יש לבדוק ולודא שאכן קיים פוטנציאל לטיפול פיזיוטרפי בשרוול המסובב.
    לעיתים אין ברירה אלא לנתח.
    כדאי להתחיל עם תרגילים לחיזוק השרוול המסובב ללא הגעה לכאב.
    אם זה לא יצליח לאחר מספר חדשים ניתן להמשיך לכיוון ניתוח.
    יש לזכור שגם לאחר ניתוח יהיו כאבים לפחות למשך כחדשיים, ויש לבצע פיזיוטרפיה אינטנסיבית לאחר מכן לפחות כחצי שנה כדי לשקם את הכתף.
    לכן כדאי להתחיל קודם מהשיקום - הסיכוי טוב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה