פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    אלמוני0123
    29/07/2009

שלום רב,
    מזה כלמעלה מ4 שנים הנני סובל מכאבי ברכיים בעיקר בברך ימין, בעבר עברתי תאונת דרכים ולדעתי זה בגללה.
    הייתי אצל מספר אורטופדים כולם טענו שאין לי כלום, חלקם שלחו אותי לפיזיוטרפיה חלקם הביאו לי מדרסים, הציעו לבצע צילומים ובדיקות דם זריקות וכדורים. ניסיתי את רוב הדברים ההגיוניים כמו צילומים בדיקות דם פיזיוטרפיה ומדרסים, אך שום דבר לא ממש עזר.
    פניתי לרופא המשפחה שלי והוא הציע לבצע מיפוי עצמות, שאלתי היא האם זו הבדיקה שבאמת יכולה להאיר את המקרה, או שרופא המשפחה לא ממש מבין בענייני אורטפדיה ולכן לא מומלץ לבצע אותה ולהישמע לחוות הדעת של הרופאים המומחים, רופא המשפחה אמר שיש לבצע את הבדיקה הנל ואחר כך במידה ולא ימצא דבר לבצע עוד בדיקות יותר רציניות, בינתיים הוא היחידי שבאמת התייחס לבעיה שלי ולא "נפנף" אותי עם מרשם לכדורים או משהו כזה..

עלי לציין שהנני סובל מהבעיה שבדרכ מורגשת ומתגברת בזמן מאמץ כמו ריצה ממושכת של 20 ויותר או שימוש במכשיר סטפר במכון או עמידה ממושכת וכד, גם במצב של עמידה רגילה למשל בזמן המקלחת הנני מרגיש מעין תחושת אי נוחות וכבדות בברך ימין, אני מרגיש צורך לקפל את הרגל כל פעם או לעמוד על הרגל השנייה, משהו ממש מוזר..

מצטער על השאלה הארוכה אבל מה עלי לעשות?
    במידה וכן לעשות מיפוי עצמות.. מהי הבדיקה האם היא כואבת או מסוכנת?

תודה רבה
    אודה להתייחסותך ולתשובתך בנושא !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות

ד''ר חגי אמיר
    30/07/2009

בדיקה מאוד רגישה אולם לא ספציפית. זאת אומרת שהיא תגלה שיש בעיה באחו גבוה של המיקרים אולם לא אומרת מה הבעיה.
    לכן בדיקה טובה בהתחלת ברור שלא ידוע מה מקורו.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלמוני0123
    02/08/2009

הרופא לא רשם ספקט, האם זה קריטי?
    כמו כן איך מבצעים את הבדיקה והאם היא כואבת, דבר אחרון האם עלי לבצע את הבדיקה לאחר מאמץ וכשהברכיים כואבות או שזה לא משנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רואים מכה יבשה במיפוי עצמות?
    שחר
    29/07/2009

אם כן איך יודעים להבדיל אם זה שבר או מכה או משהו אחר?

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות

ד''ר חגי אמיר
    30/07/2009

הכל עניין של נסיון ולימוד.
    בשביל זה יש לרופאים שם התמחות של 6 שנים רק בנושא מיפויים.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק חמורה
    לירן פולק
    29/07/2009

ד"ר שלום

לאחר כאבי גב תחתון ממושכים בצד ימין וכאבים חזקים מאוד ברגל ימין, הובחן בc.t שעשיתי את הממצאים להלן:

RADICULAR PAIN
    BACKACHE WITH RADIATING SYMPTOMS
    SPONDYLOLI CONGENITAL
    PROLAPSE LUMBARSACRAL DISC

אבחנת האורטופד : פריצת דיסק חזקה בצד ימין

שאלותי:
    האם ע"י פיזיוטרפיה , כדורי אטופן או זריקות במלקת כאב הדבר יכול לעבור או רק להקל על הכאב?
    האם הדבר מצריך ניתוח?
    אם הדבר אכן יעבור, לא ע"י ניתוח, האם יש מצב שהפריצת הדיסק תחזור בשנית?
    האם פעילות ספוטיבית מרובה כמו הליכה מזיקה?
    האם שחייה עוזרת או מרפה?

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק חמורה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

ד''ר חגי אמיר
    30/07/2009

לירן שלום.
    נושא הטיפול בפריצות דיסק, מרוכב.
    כדאי לבהכנס לפורום גב ולקבל שם הסבר מפורט.
    במידה ולא תבואי על סיפוקך חיזרי אלינו וננסה לענות בקיצור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על ממצאי סריקה של עמוד שידרה
    אתי קיסוס
    29/07/2009

אבקש הסבר לממצאי סריקה-בממצאים כתוב בחתכים אקסיאליים :היפרטרופיה של המפרקים הפצטריים בגבהים L4-S1.ממצא סקלרוטי 9בקוטר 9 מ"מ בגוף חוליה S1.אבקש הסבר למידע זה.
    בברכה,אתי

הוספת תגובה

• ממצאי CT

ד''ר חגי אמיר
    30/07/2009

אתי שלום.
    הפרוש המילולי של הממצאים הוא שהמפרקים בין החוליות מעט שחוקים ומעובים, וקיים ממצא עם שקיעת סידן בגוף החוליה הראשונה בעצם העצה= בחלק האחורי של האגן.
    מה זה אומר? למעשה כלום ללא בדיקה פיזיקלית ובדיקת הצילומים על ידי אורטופד.
    בהצלחה ,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - טיפול בדלקת בגיד אכילס
    נועה
    29/07/2009

שלום ד"ר,

לאחרונה, אובחנה אצלי דלקת בגיד אכילס.
    (אין לי משקל עודף. לכן, כנראה שהדבר נגרם מסיבות אחרות).

במשך 10 ימים לקחתי כדורי ארתופן, אך ללא שיפור ניכר.

רופא אורטופד המליץ תחילה על visco heel, אך במכונים אורתופדיים אמרו, שלמקרה של דלקת בעקב אכילס עדיף להשתמש ב-AchiloTrain .

השאלות שלי הן:

1. האם שימוש בגרב AchiloTrain לא עלולה לגרום להחלשת השרירים ברגל?
    (אני שואלת, היות ויש לי בעיה נוספת של שחיקה של הסחוסים בפיקה בברך. ורופאים לא התלהבו משימוש מתמשך במגניני ברכיים בגלל החשש להחלשת השרירים).

2 האם שימוש בגרב הנ"ל מסייעת למנוע נזקים בזמן פעילות, או שהיא רק אמורה להקל על כאב?

יש לציין, שאני סובלת מכאבים בעיקר כשאני קמה מכסא.
    אני מתחילה את צעדיי בצליעה, ולאחר מכן כמעט ואין בעיה.
    הבעיה העיקרית היא שאיני יכולה לבצע פעילות גופנית כמו ריקודים.

תודה מראש,

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה (דילגתם עליי)

נועה
    29/07/2009

אשמח לקבל תשובה מכם...
    לצערי, אני רואה שד"ר טיטיון לא כותב כאן לאחרונה... והשאלה שלי דיי דחופה.
    אז, אנא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

שלום נועה.
    בעת דלקת בגיד אכילס, יש היגיון רב בשימוש בויסקוהיל שכן הוא מרים את העקב במספר מילימטרים ומוריד קצת את המתח מהגיד.
    אכילוטריין לעיתים יגרום ללחץ באזור המודלק, אולם הרבה פעמים יכול גם הוא לעזור.
    שניהם מספקים לגיד תנאים טובים יותר להרפא.
    חשוב גם לבצע פיזיוטרפיה מתיחות לגיד אכילס, חשמל, והמשך טיפל בנוגדי דלקת.
    לא רצוי להזריק לגיד. גיד אכילס למרות שהוא גדול וחזק עדין ונוטה להחלש מאד ולעיתים להקרע לאחר הזרקות חוזרות של סטרואידים לגיד.
    החלשת השרירים היא מחוסר שימש בשרירים לא בגלל לבישת הגרב או העקב.
    הגרב מספקת אינפורמציה ומעלה את המודעות לאזור איננה מחליפה פעולת שרירים.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ועוד שאלות, ברשותך...

נועה
    29/07/2009

שלום רב,

ראשית, תודה על תשובתך.

שנית, אתה כותב: "החלשת השרירים היא מחוסר שימש בשרירים לא בגלל לבישת הגרב"
    השאלה היא - האם לבישת הגרב לא גורמת להפעלה קטנה יותר או חוסר הפעלה של שרירים מסויימים?

שלישית - היום אכן הייתי באבחון ראשוני של פיזיותרפיה (=לפני התחלת סדרת הטיפולים).
    וכעצה ראשונית, אמרה לי הפיזיותרפיסטית לבצע מתיחות של הגיד (ע"י עליה במדרגות ומתיחה).
    השאלה היא- האם אין כאן דבר והיפוכו?
    כלומר, מצד אחד "מקצרים" את השריר (ע"י הויסקוהיל/גרב אכילוטריין) - ומצד שני מבצעים מתיחות...
    לא כל כך ברור לי כיצד שני ההפכים הללו מסתדרים יחד.

שוב, המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיספסתי שאלה (אחרונה) חשובה בנושא

נועה
    29/07/2009

הרופא האוטופד אומנם נתן לי טיפול (ארתופאן), פיזיותרפיה ועזרים (גרב) - אך לא שלח אותי לשום צילום (גם לא US).
    לטענתו, הבדיקה הידנית מספיקה.
    הוא טוען, שאם היה לי קרע בגיד - הרי שלא הייתי יכולה לבצע שום תנועה בכף הרגל (כמו "פוינט").

מה דעתך?
    האם אפשר בכלל להתחיל טיפולים ללא הממצא הקליני שמתגלה בUS?

שוב, תודה וסליחה על עומס השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס

ד''ר חגי אמיר
    30/07/2009

1. אתה כותב: "החלשת השרירים היא מחוסר שימש בשרירים לא בגלל לבישת הגרב"
    השאלה היא - האם לבישת הגרב לא גורמת להפעלה קטנה יותר או חוסר הפעלה של שרירים מסויימים?

2. השאלה היא- האם אין כאן דבר והיפוכו?
    כלומר, מצד אחד "מקצרים" את השריר (ע"י הויסקוהיל/גרב אכילוטריין) - ומצד שני מבצעים מתיחות...
    לא כל כך ברור לי כיצד שני ההפכים הללו מסתדרים יחד.

3. האם אפשר בכלל להתחיל טיפולים ללא הממצא הקליני שמתגלה בUS?

שלום נועה אנסה לענות בקצרה.
    יש מספר סיבות ללבישת סד, מחוך, חגורה או גרב אלסטית.
    1. לבצע או לחזק את הפעולה שנפגעה בגוף, 2. לשפר ולתקן את התהליכים המפריעים לתיפקוד הקורים הגוף. 3. למצא פיתרון שמסייע בתפקוד עקב הפגיעה.
    במיקרה של הגרב לאכילס, המטרה היא א. להוריד בצקת באזור המודלק, ב. להרים קצת את העקב כדי להוריד מתח בעת הפעלת הגיד, ג. לשפר את הפרופריוצפציה (=הכרת הגוף במרחב) ועל ידי כך לסייע בתפקוד הגיד המודלק בהיזון החוזר של אינפורמציה הקורה כל רגע ורגע בכל הגידים והמפרקים בגוף.

הגרב איננה עושה שום דבר משמעותי לעצם התפקוד השרירי וכיווץ הגידים .

על ידי מתיחות מבוקרות ניתן לסייע לריפוי הגיד המודלק, על ידי מתן גירויים שצריכים להגיע אליו לצורך ריפוי תקין.
    הורדת הבצקת הנפיחות וריבוי הנוזלים במקום מאפשר ריפוי טוב יותר.

לשאלתך השלישית הUS רק יראה לנו מה שאנו כבר יודעים. נוזל דלקתי בסיס הגיד.
    הבדיקה הפיזיקלית מספקת ונותנת את האינפורמציה הדרושה לתחילת הטיפול. במידה וזה לא יעזור ניתן יהיה לבצע ברור האמצאי דימות נוספים כגון US או MRI. ברוב המיקרים לא מגיעים לכך.

במידה ועדיין לא באת על סיפוקך אשמח שתגיעי אלי ונשוחח על כך יותר.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בירכיים
    אלי
    28/07/2009

אני בן 62. זה מכבר יש לי כאבים בירכיים, כשאני צועד, עולה במדרגות. אבי ז"ל סבל מתופעה זו.אני שואל: א. מהן יכולות להיות הסיבות לכך ב.מהו התחום הרפואי המטפל בבעיה זו אני לא מעשן ושוקל 69 קילו בגובה 162 אודה לכם על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בירכיים

הוספת תגובה

• כאבים בירכיים

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

שלום אלי,
    יתכן שאתה מעמיס על הרגליים מאמץ יתר על המידה.
    נסה לבצע צעידות קצת פחות מאומצות, ותראה אם זה עוזר.
    כמו כן חשוב לבצע זאת עם נעלי הליכה טובות.
    ברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות .... בבקשה....
    דידי
    28/07/2009

שלום, השאלה הראשונה היא כזאת:
    אני בת 20 ובערך מגיל 12 אני עושה "קליקים/קנאקים" באצבעות הידיים והרגליים. התמכרתי וכשאני מנסה להפסיק אני מרגישה כאילו האצבעות שלי מתנוונות ואני חייבת להוציא עוד איזה קליק מהאצבעות. באצבעות הרגליים גם.
    הפחידו אותי שבסוף יהיה לי פרקינסון וכו' אבל אני רוצה לדעת עד כמה זה באמת לא בריא, ואיך אני יכולה להמנע מזה בשיטות אחרות אם לנסות להפסיק (אפילו לכמה שעות) לא עובד אצלי...?

עוד שאלה:
    כבר כמה שנים שיש לי באופן תמידי לחץ בכתפיים והרגשה של "תפוס". השרירים שלי דיי מאסיביים (אני בחורה דיי גדולה) ולא משנה כמה מסאג'ים מקצועיים אני מקבלת -יום אחרי זה אני מרגישה כאילו לא עברתי מסאג' בספא...
    הקטע הוא שאין לי כאבים או שרירים תפוסים בגב העליון או השכמות / גב תחתון - רק בכתפיים ובצאוור...
    ושום דבר שניסיתי לא עזר....

אשמח לכל תשובה... תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות .... בבקשה....

הוספת תגובה

• דילגו עליי :( רק אני לא נענתי! :(

דידי
    29/07/2009

מקפיצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים

ד''ר יונה יניב
    30/07/2009

הקליקים מקורם בואקום שאת יוצרת כשאת מותחת את קופסיות המפרקים. לא מקבלים מזה פרקינסון. לעומת זאת אם התנועות מאד חזקות וקיצוניות את משבשת את הגמישות הטבעית של המפרק ומגדילה אותה - זה לא כ"כ טוב אבל בדכ"ל לא מביא לנזק, אפשר להמשיך אבל לא חזק. מצד שני ייתכן וזה סמן שיש לך "טיק" ואולי את זה צריך לבדוק.
    לגבי הכתף - יש צורך בבדיקת אורתופד כדי לברר מה הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בעיה בכף הרגל והאצבעות.
    ר.
    28/07/2009

בוקר טוב ד"ר , אני רוצה לשאול משהו. אני בת 28, 1.78, משקל, 64. לפני פחות מחודשיים יצאתי לרקוד עם נעליים חדשות, נעלי עקב, כשביום יום אני נועלת רק נעליים שטוחות. מה שכן, באותו הערב, הייתי עם הנעליים הלא נוחות האלה כ4 שעות של עמידה וריקוד ואז (כרגיל) הרגשתי לחץ האיזור כף רגל ימין, באיזור האצבעות. כשחלצתי את הנעליים באותו הערב, היו לי כאבים ברגליים ובעיקר באצבעות 3-4.והרגשתי שכביכול הן קצת רדומות, או משהו, כנראה שפגעתי בעצב. אני עושה קומפרסים קלים. אך כרגע אין לי כאבים או משהו.רק מרגישה תחושה לחץ מידיי פעם באצבע ה-4.אין נפיחות, אין אודם. אך עדיין, אני תמיד הולכת עם נעליים שטוחות,תמיד.הייתכן שהמעמסה שהיתה לי על הרגל באותו הערב גרמה לפגיעה בשריר או בעצב? ואם כן,האם זה יעבור?ואיך? אני נורא אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם.אני די מפחדת מהעניין. :( תודה רבה, ר.

הוספת תגובה

• תחושת הרדמות באצבעות הרגליים

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

שלום ר.
    אכן כניראה נלחץ עצב שהולך לאצבע ברגל.
    סביר להניח שיקח לעצב מספר ימים להחלים מהטראומה שלו והתחושה תחזור.
    אל דאגה.
    רק היזהרי לא לעשות שטות זו שוב.
    המשיכי לרקוד.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ר.
    29/07/2009

תודה על תגובתך,ד"ר .
    אם אפשר להוסיף משהו נוסף,
    אתמול הייתי אצל אורטופד, והוא בדק לי את כפות הרגליים ומצא שיש לי מטטארסלגיה ברורה דו-צדדית, ופס קווס ניכר.
    מה זה אומר בעצם?הוא ניסה להסביר לי שמדובר בכף רגל מוקשתת ושזו בעיה ההפוכה מפלטפוס(שזו כף רגל שטוחה) האם זה מה שגורם לי כל הזמן לחץ על האצבעות כף הרגל?
    האם יש איזו תרופה או משחה שעליי לקחת?
    הוא נתן לי לעשות פיזיותרפיה, מדרסים וכן בדיקת אולטראסאונד....

אודה לך נורא.. :)
    ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פז קווס

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

ר. שלום.
    ענית בעצמך על כל השאלות.
    כן מבנה הרגל שלך עם קשת גבוהה, ולכן כדאי לנעול מדרסים שממלאים את הקשת כדי להוריד את המתח מקצות עצמות המסרק.
    מאחל לך הרבה הצלחה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קיבוע חוליות גב תחתון
    אריאלה
    28/07/2009

אני בת 48, (לאחר כריתת דיסק L5S1 לפני 7 שנים) , אני סובלת מזה כחצי שנה מכאבים חדים ומשתקים המקרינים לרגל. בדיקת MRI מגלה תזוזת חוליות באיזור.
    המלצת הרופאים ניתוח קיבוע.
    מה הסיכויים, מה הסיכונים, האם יש שיטה חדשנית מזערית? האם ניתן לטפל בדרך שמרנית? בחודש האחרון יש הקלה מסויימת,, מבקשת עצה דחופה.

הוספת תגובה

• ניתוח קיבוע לגב התחתון

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

אריאלה יקרה,
    קשה לתת יעוץ לניתוח מורכב וגדול, ללא בדיקה וצפיה בצילומים וב-MRI.
    ככלל אם את מרגישה טוב יותר, חכי, אין דחיפות בניתוח אלא אם כואב לך או שיש פגיעה נוירולוגית.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב ושכמות בהריון
    מיכל
    27/07/2009

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע ה- 22
    אני נמצאת בתחילת שמירת הריון בשל צירים מוקדמים (כבר הריון 2 בצורה זו)
    בשבוע האחרון אני סובלת מ-2 בעיות:
    1. כאב בשכמה השמאלית, ממש כאבים עזים. אני מנסה לעשות מתיחות, לפעמים עוזר לזמן קצר ולפעמים ללא הצלחה.
    2. כאב (כמו של דלקת) במפרק כף היד.

האם יש משהו שיכול לסייע לי להקל על הכאבים? האם בכלל מותר להיעזר בתכשירים כלשהם?
    האם להמשיך עם המתיחות?

תודה רבה מראש,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב ושכמות בהריון

הוספת תגובה

• כאבים בהריון

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

שלום מיכל,
    כפי שהבהרתי זה מכבר, בעת ההריון קיימים שינויים הורמונליים שגורמים לשינויים בגמישות ואלסטיות רקמות החיבור בגוף. בנוסף קורים שינויים נוספים במרכז הכובד ובמשקל וכיווני הכוחות המופעלים על השלד והשרירים.
    הגוף מגיב לכך בהתאם אולם לעיתים זה גורם לכאבים או אי נוחות.
    אם מתיחות עוזרות המשיכי לבצע מתיחות.
    לכאבים בשרש כף היד ניתן להתאים חבק שרש כף יד אלסטי. יתן מעט ייצוב .
    ניתן להשיג ברשתות הפרם, וכן בחנויות אורטופדיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזון
    גיא יעקובי
    26/07/2009

שלום רב ד''ר,

אני סובל זה זמן מה מדלקת בכתף ובשבוע האחרון זה אף החריף בצוואר ומקרין על היד ועל הכתף (זה קרה לאחרונה לפני מספר ימים בגלל שינה עם מאורר)אני לא יכול לקבל כדורים נוגדי דלקת ממשפחת ה NSID כי זה גורם לי לפריחה על העור אי לכך ניתנה לי זריקת קורטיזון היום.
    שאלותי בבקשה :
    1. האם מנה של 2 מ''ג שניתנה לי היא המנה המקובלת ?
    2. כול כמה זמן מומלץ לקבל זריקת קורטיזון?
    2. מתי ההשפעה של הזריקה אמורה לקרוא האם מיידי או אחרי יום יומיים?
    4. האם זה נכון לשים קומפרסים של קרח?

תודה רבה מקרב לב על התיחסותך

תודה רבה
    גיא

לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזון

הוספת תגובה

• סטרואידים

ד''ר יונה יניב
    27/07/2009

המנה שקבלת מקובלת.
    התרופה מתחילה לפעול לאחר מס' ימים ואפילו עד 10 ימים.
    רצוי לשלב בין הזרקה לפיזיותרפיה, לא מומלץ לקבל הזרקה אם אין כאבים או אם הזרקה אחת בכלל לא עזרה.
    לגבי קרור או חימום - מאד אינדיבידואלי. וכן - תלוי בשלב הדלקת בו אתב נמצא. בשלב החד הראשוני - קרור אבל בשלב הכרוני - חימום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ברגל? שימוש בארטופאן
    איציק
    26/07/2009

שלום דוקטור,

קיבלתי לפני כ-5 ימים ארטופאן לטיפול בדלקת ברגל השמאלית על יד המפשעה.
    עכשיו אני מרגיש סוג של הקלה, אבל הכאב עדיין נמצא.

האם עליי לגשת לרופא כדי לעדכן אותו ? או שמא להמשיך עם הטיפול (קיבלתי 10 כדורים בלבד).
    יש לציין שהמרשם ניתן על ידי רופא משפחה בלבד ולא על ידי אורטופד.

ישנו עוד סוג של טיפול ? ללא תרופה? מיים חמים, מסאז' , וולטרן וכיוצ'. האם צריך לעבור בדיקה מסויימת אשר מומלצת?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ברגל? שימוש בארטופאן

הוספת תגובה

• כאבים ברגל

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

שלום אייל.
    אם אתה חש הקלה ושיפור במצב ואתה שקט אין בעיה.
    אם עדיין אתה חש בכאב חזור לרופא.
    אם הוא יראה לנכון יפנה אותך לבדיקות נוספות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באצבע קטנה?
    פניקס
    26/07/2009

שלום רב.

לפני כחודש קיבלתי מכה חזקה באצבע הקטנה בכף הרגל.
    האצבע התנפחה והכחילה ולאחר כשבוע השטף דם עבר ופחות או יותר הנפיחות.
    אבל יש עדיין כאבים מידי פעם, נסבלים, ואחרי עמידה ממושכת האצבע מתנפחת קצת.
    במישוש אני מרגישה מעט חריגה של העצם החוצה הצידה.
    האם היא שבורה? האם יש בכלל איך לקבע או לטפל באצבע הקטנה?

אני בהיריון והייתי רוצה להימנע מצילום רנטגן.

אודה לחוות דעתך בעניין.

תודה ורפואה שלמה לכולם

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באצבע קטנה?

הוספת תגובה

• חבלה באצבע הקטנה ברגל.

ד''ר חגי אמיר
    28/07/2009

פניקס שלום.
    קודם כל מזל טוב ובשעה טובה ומוצלחת להריון.
    מכה באצבע הקטנה יכולה להיות די מטרידה בלשון המעטה.
    משום מה לאחר המכה האצבע מושכת אליה כל דבר שעובר בסביבתה, וכל מגע כזה גורם לכאבים ולמכות חוזרות ונישנות באצבע החבולה.
    הטיפול במצב זה הוא בדרך כלל קיבוע אצבע לאצבע הסמוכה לה על ידי פלסטר דק לא הדוק שמאפשר לאצבע הסמוכה הבריאה לשמור על האצבע החבולה. יש להקפיד לחתוך גזה ולשים בין האצבעות לפני הקיבוע ולהשאיר הגזה שם כל עוד האצבעות מקובעות זו לזו כדי שהזעה בין האצבעות לא תגרום לצמיחת פטרת במקום. ניתן להחליף הגזה והקיבוע בכל עת שהקיבוע מתלכלך, או לאחר מקלחת.
    בדרך כלל, לאחר כחודש מהמכה, גם אם היה שבר, אין הרבה מה לעשות, ואם עדיין יש כאבים, ניתן לקבע אצבע לאצבע למשך שבוע שבועיים נוספים עד שהתחושה חוזרת להיות תקינה.
    מאחל לך בריאות.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!

פניקס
    29/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר קולס
    פז
    26/07/2009

שלום רב,
    מעוניין להתייעץ בנושא הערכת משך זמן החלמה (איחוי שבר).
    לפני כשבוע נחבלתי בשורש כף יד ימין כתוצאה מנפילה מהרולרבליידס בזמן רכיבה.
    במיון איכילוב גיבסו לי את היד למרות שלא נמצא שבר.
    בבדיקת רנטגן שבוצעה שלשום עם גבס לא נראה שבר כלל,
    אולם בבדיקת מיפוי עצמות נמצא ריכוז פטולוגי בולט ברדיוס דיסטלי ימין, שבר קולס.
    לא הודגם שבר של נוויקולריס.
    קראתי בפורום אודות עצם הסירה.
    שאלתי היא איך ניתן לשלול שבר בעצם הסירה ומהו זמן ההחלמה הממוצע לשבר זה.

שאלות אלה עולות בגלל שאני דוחה כרטיס טיסה לארה"ב.
    מעוניין לקבל כיוון האם אוכל לטוס בעוד חודש.
    לתשובתך אודה,
    בברכה,
    פז

לקביעת תור
    סגירה
    שבר קולס

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    27/07/2009

אם לא נראה שבר בצילום ראשוני, הבדיקה יכולה להיות מיפוי או CT. בכל מקרה בדיקה קלינית היא הכרחית.
    החלמה משבר של עצם הסירה - בין 2-3 חדשים ולפעמים אין חיבור ואז ההחלמה ארוכה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב
    שירלי
    26/07/2009

שלום

מאז שילדתי לפני שנה וחצי אני חווה כאבי גב חזקים בשנת הלילה עד שקשה לי לזוז וזה קורה רק כשאני שוכבת על הגב

מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• ??.

שירלי
    28/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביגב בשכיבה על הגב

ד''ר חגי אמיר
    29/07/2009

שירלי יקרה,
    יכולים להיות מספר אפשרויות לכאבי גב כאלה, זה דורש בדיקה ויתכן טיפול מנואלי כדי לנסות ולהפיג כאבי גב אלה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה