מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב עזרה!גדעון14/08/2009
שלום עשיתי צילום MRI והתשובה והאבחנה תגיע רק כעוד 20 יום בנתיים יש ל י כאביים חזקים מאחורי הברך השמאלתי מצד שמאל יש לי כאן את התמונה האם ניתן לראות משהו שמעורר חשד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מאחורי הברך
ד''ר חגי אמיר18/08/2009שלום גדעון.
סידרת הצילומים של ה-MRI כוללת עשרות צילומים לפעמים מאות.
צילום אחד לא בהכרח עוזר. גש לאורטופד עם הדיסק הוא יעבור עליו ויאמר לך אם יש משהוא מדאיג.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבק.א.14/08/2009
שלום.
מזה יומיים- שלושה כואב לי הגב בצד שמאל למטה עם קצת הקרנה למעלה ולמטה. כואב בהליכה, בישיבה אך במיוחד כואב כאשר אני שוכבת ומשנה תנוחות בשכיבה. יתכן שזה בעקבות אימון פילאטיס שעשיתי. האם זהו גב תפוס או תתכן סיבה אחרת (משהו פנימי וכד'?) מתי עלי לפנות לרופא ומה ניתן לעשות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב שלשה ימים
ד''ר חגי אמיר18/08/2009שלום ק.א.
יתכן מאד שהגב ניתפס מהפילטיס.
אם כן זה יעבור תוך מספר ימים. אם מטריד יותר מדי ניתן לקחת כדורים נוגדי דלקת כמו נורופן.
אם לא יעבור תוך יומיים שלשה פני לרופא.
תרגישי טוב
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון בשכיבהy13/08/2009
שלום רב.
אני בן 36 עם מחלת קרוהן במצב קל (ללא התקפים). בשנתיים האחרונות אני מרגיש כאבי גב חזקים לאחר כמה שעות שכיבה על הגב. אני מתעורר מכאבים אלה בזמן השינה ואיני מצליח להירדם שוב בשל הכאבים. יש לציין כי הכאבים מופיעים אך ורק כאשר אני במצב שכיבה. צילום עמוד שדרה שעשיתי יצא תקין. כמו כן עברתי מיפוי עצמות שהיה תקין. לרופאים אין יותר השערות לגבי הסיבה לכאבים ואני לצערי חי באיכות חיים נמוכה בגלל חוסר שעות שינה שנובעים מכאבי הגב. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים אלה? וכמובן מה הפתרון המומלץ?
תודה מראש,
Y* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עם מחלת קרון
ד''ר חגי אמיר18/08/2009שלום Y.
אין קשר ישיר בין מחלת קרון לכאבי הגב, פרט לכך שמדובר במחלה שיכולה לגרום גם לכאבי מפרקים, אולם הקשר לשכיבה דוקא מכוון למשהו הקשור לתנוחה. יש מקום לבדוק אולי בכל זאת קיימת פעילות דלקתית נמוכה במעי הדק שיכולה לגרום למעורבות המבנים השלדיים בעת שכיבה על הגב.
יתכן שטיפול אגרסיבי יותר בקרון יוריד גם את כהאבי הגב בשכיבה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בפיקהנטלי13/08/2009
שלום רב,
לפני שבוע עשיתי תאונה עם הקטנוע כאשר נכנסתי ברכב עם הברכיים שלי בבי"ח נקבע שיש לי שבר בפיקה למעלה וגיבסו אותי ואמרו למשך חודש וחצי וזה יתאחה.בעייתי היא שלפני שנתיים עברתי ניתוח שיחזור רצועה צולבת באותה הברך השאלה שלי היא האם יש מצב לנזק בניתוח ו/או החלמה יותר איטית בגלל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בברך
ד''ר חגי אמיר18/08/2009שלום נטלי.
סביר להניח שהניתוח שעברת כבר התאחה היטב, ואם יש נזק לברך יש לבדוק אם קיים קרע חדש בברך המנותחת. אם לא, סביר שהרצועה עושה עבודתה נאמנה, ולא נפגעה.
אין קשר בין הניתוח שעברת לבין ריפוי השבר בפיקה.
החלמה מהירה
דר' אח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתף והקרנה לאצבעות.אורן מזרחי12/08/2009
כבר כחצי שנה שאני סובל מכאבים בכתף, הרופא האורטופד אמר לי שאין מה לעשות והגיד לעולם לא יחזור למצבו הקודם וגם אם אני יעשה פיזיותרפיה זה יקל אבל הסיבה תמיד תשאר ושאני אפסיק הכאבים יחזרו. הוא אמר שמכון כושר עשוי לעזור במשקלים נמוכים לחיזוק השריר.
חזרתי למכון כושר ועכשיו בנוסף לכאבים יש לי תחושה מוזרה בזרת ובאמה.
כאילו שהם קצת רדומות הרגשה של זרם כזה.
אין לי בעיה עם הכאבים יש לי 3 בלטים בגב ואני לחיות עם הכאב , אבל נראה לי שזה יותר חמור מדלקת אם זה משפיע על איברים אחרים. אשמח לקבל הכוונה בנושא. הפסקתי להתאמן בעבר למשך שלושה חודשים והכאבים נשארו אותו דבר ולכן חזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף
ד''ר חגי אמיר13/08/2009שלום אורן,
יתכן והבעיה אינה רק בכתף כדאי להבדק גם אצל נוירולוג ולבדוק אפשרות של לחץ עיצבי כלשהו.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתףאלעד בן שטרית12/08/2009
שלום לכולם.
לפני שבוע וחצי הייתי בברכה, לא שמתי לב שהגובה של המים 1.5 כשקפצתי למים נחתתי על הכתף השמלאית, ומאז אני רק סובל מכאבים אני לא מסוגל להרים את היד מעל 90 מעלות,
עשתי צילום בכתף והרופא משפחה שלי אמר שאין לי שבר, הוספתי את הצילומים על מנת לקבל דעה נוספת מעוד רופאים.
תודה מראש על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בכתף.
ד''ר חגי אמיר13/08/2009חבלה ישירה בכתף אכן יכולה לגרום לכאבים למספר שבועות. יש להבדק אצל אורטופד לבדוק אם לא נפגעו בעת הנפילה גם גידים בתוך הכתף. כדאי לגשת לאורטופד לבדיקה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קלקניאווארום" - מה זה אומר?ר.ו.12/08/2009
ייתי באבחון בעקבות כאב נמשך בשוק שמאל מזה 5 שנים, התבקשתי לפסוע מספר צעדים.
נכתב "בהליכה ללא צליעה כולל עקבים ואצבעות אך משמאל קלקניאווארום ניכר".
מה זה אומר? מיותר לציין שגוגלתי זאת ולא מצאתי שום דבר קרוב לזה.
ביצעתי MRI לשוק הבעייתית ויצא תקין וכל הבדיקות תקינות, רק הכאב נמשך ומתגבר אחרי מאמץ.
לאחר שהבדיקות יצאו תקינות נואשתי מלהחליף רופאים ומדרסים והחלטתי להשלים עם הכאב.
עם במקרה ידוע לרופאים הנכבדים מה זה עשוי להיות אודה לכם מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקנאוורום
ד''ר חגי אמיר13/08/2009שלום ר.ו.
קלקנאו - עצם העקב.
וורום - הטיה כלפי הקו המרכזי של הגוף.
בקיצור תנוחת העקב אינה ממשיכה בקו ישר עם השוק אלא פונה פנימה למרכז הגוף.
תיקון ניתן לעשות על ידי מידרסים במידה וזה הגורם לכאב.
יש לבדוק את זרימת הדם לאותה גף אצל רופא כלי דם.
יתכן ואתה סובל מעליית לחץ תוך מדור בעת פעילות - כדאי לבדוק גם זאת אצל אורטופד העוסק בפגיעות ספורט.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ר.ו.13/08/2009ערכתי בדיקת כלי-דם לפני מספר שנים ונמצא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל בלוקליאת12/08/2009
אני בת 38 ויש לי פריצות דיסק L4-L5-S1.
הרופא שלי המליץ על טיפול באפידורל בלוק ורציתי לדעת האם זה טיפול שעוזר להפגת הכאבים ואיך בדיוק הוא מבצוע? האם זו זריקה אפידורלית כמו שנותנים בזמן לידה? או שזו רק זריקה רגילה לגב וזהו? האם זה כרוך ביום אשפוז או שלא? האם חלק הגוף התחתון משתתק אחרי מתן האפידורל או שאפשר מיד אחרי הזריקה לקום וללכת?
האם יש סיכון בטיפול הזה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוק אפידורלי
ד''ר חגי אמיר13/08/2009שלום ליאת,
מטרת הטיפול בכאב עקב בלטי דיסקים בדרך כלל לדכא את התהליך הדלקתי בדרכים שונות כדי להוריד את הנפיחות והדלקת בקירבת העצבים הסמוכים לדיסקים המעורבים.
אחת הדרכים היא בלוק אפידורלי.
הפעולה עצמה דומה מאד לבלוק בעת הלידה. הכנסת צינורית או מחט לחלל סביב מעטפות חוט השידרה, והזלפת חומר משכח כאבים ואנטי דלקתי (סטרואידים), לאזור זה. בדרך כלל לאחר ההזרקה מוציאים את הצינורית, ובמידה ולא נתנו חומר הרדמה מקומית אין סיבה לפגיעה בתיפקוד או לשהייה יותר מכשעה לאחר ההזרקה.
החומר בדרך כלל מתחיל את השפעתו תוך 12-24 שעות (תלוי בחומר שהוזרק), וממשיך להשפיע בין 7 - 21יום . לעיתים מספיקה זריקה אחת, ולעיתים יש להזריק מספר פעמים כדי לקבל השפעה מתמשכת.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים ביד וברגל שמאלגיא12/08/2009
שלום:
כחודש ימים אני סובל מצוואר תפוס עם כאבים ביד שמאל נכון להיום אני ממתין לתשובה של CT
אבל,ביומיים האחרונים התחלתי להרגיש זרמים (תחושת נימול)ביד שמאל ולפעמים גם ברגל שמאל
הבנתי מהרופא שיש לחץ על עצב שגורם לזרמים ביד שמאל אבל מה הקשר לרגל ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים
ד''ר יונה יניב17/08/2009במח השדרה עוברים העצבים לידיים ולרגליים. אם יש בעיה שפוגעת בעצב כזה לאחר יציאתו הרי יש פגיעה מבודדת אבל אם יש פגיעה בתוך ע" עצמו אזי תהיה פגיעה בצד גוף או אפילו בשני צדדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבעות וחוזר יכולת עבודהטל11/08/2009
שלום,
אני עוסק בצילום וידאו (צלם חדשות10) ובעריכת וידאו, בן 28.
ביומיום עבודה מול מחשבים- יש לי כיסא אורטופדי,עכבר גדול נוח ויקר מאוד, ומשטח איכותי.
אני עובד סביב 8-12 שעות ביום על המחשב.
לפני כחצי שנה החלו כאבים באצבעות,זאת רק אם לא הייתי עושה הפסקות.
לפני כחודש זה כבר החמיר-
אני לא מצליח לעבוד יותר מחצי שעה, הכאבים חזקים, האצבע נתפסת והאגודל כואבת מאוד... (אבל כלום לא נפוח או חריג)
מבחינת צילום- כבר אין לי יכולת לצלם וידאו יותר משעה...
(מצלמת כתף, אך היד מחזיקה אותה)
אתמול הייתי אצל אורטופד, נתן לי כדורי ARCOXIA 120MG + לחבוש את הזרוע.
הוא לחץ לי בזרוע כ"כ חזק שעד היום אני מרגיש כאבים שלא היו לי לפני...
ביד השנייה הוא גם לחץ אבל חלש (אמרתי לו -"הינה זה כואב כי לחצת חזק, תלחץ גם ביד השנייה חזק-גם יכאב").
אני עובד קשה, העבודה שלי החרכית וחשובה,אין באפשרותי להפסיק/ ימי מנוחה...
זה מדאיג אותי... מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין לתשובה....
טל13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר יונה יניב17/08/2009נשמע שאתה סובל אולי מדלקת בגידים או אפילו מחת גבוה מדי בשרירים, בכל מקרה יש כמובן צורך בבדיקה קלינית. אבל אם לנחש - אתה עובד בצורה לא נכונה ואתה צריך להבדק ע"י מרפאה בעיסוק שגם תוכל להדריך ולאמן אותך לעבודה נכונה. אם מדובר במתח שרירי לא תקין אזי אתה זקוק לטיפול בביופידבק, שוב אצל מרפאה בעיסוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת ננו-חלקיקים - פתוח ישראלי חדשרחלי10/08/2009
קראתי מאמר לגבי פיתוח שנעשה בטכניון לגבי הזרקת ננו-חלקיקים - לטיפול בשחיקת סחוס. על מה מדובר? ולמי מתאים? האם מתאים לשחיקת סחוס בברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ננו טכנולוגיה ברפואה
ד''ר חגי אמיר18/08/2009שלום רחלי.
אכן הטכנולוגיה מתקדמת בצעדי ענק לכיוון רובוטים קטנטנים שיוזרקו לגוף ויבצעו את פעולתם. למיטב ידיעתי הטכנולוגיה הזאת עדיין בחיתוליה, לא בשימוש קליני אלא ניסיוני בלבד בבעלי חיים.
למיטב ידיעתי לא בשימוש לשחיקת סכוס.
כדאי להעזר בסבלנות או כמו שאומרים באנגלית Don't hold your breath.:-)
יום נעים
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות מיפוי עצמות - מודאגתאתי10/08/2009
התבקשתי לבצע מיפוי עצמות בשל כאבים בעצמות הרגליים , עפי הנתונים נאמר כי קיימת קליטה מוגברת במדור טיביו פיבולה פרוקסימלי מימין. מה המשמעות , האם זה קשטר לניתוח ברצעות הברך שביצעתי לפני 20 שנה ? או בעיה אחרת ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת מיפוי עצמות
ד''ר חגי אמיר18/08/2009אתי שלום.
מיפוי עצמות הינה בדיקה מאד רגישה. הווה אומר שכמעט כל בעיה שחורגת מהנורמה ולפעמים רבות גם תופעות נורמליות יבואו לידי ביטוי במיפוי עצמות. הבעיה היא שהספציפיות של הבדיקה, מאד נמוכה. זאת אומרת שהבדיקה איננה מבדילה בין הגורמים השונים לקליטה של החומר המוזרק. וכולם ניראים מאד דומים בצילומים המיתקבלים. לכן בדיקה זו איננה עומדת בפני עצמה. היא חייבת ללכת יחד עם בדיקה פיזיקלית, ואצמעי דימות נוספים. התשובה תאמר משהו לרופא ששלח אותך לבדיקה, כי בטוח שהיתה לו סיבה טובה לשלוח אותך אליה. חיזרי אליו והראי לו את התשובה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה לא תקינה של עצםיעל10/08/2009
שלום רב,
אחותי בת 10 ולאחרונה התגלה אצלה תהליך לא תקין של גדילת עצם.
נאמר לנו שהפריאוסטאום שלה לא תקין ומשום כך הגדילה לא תקינה. העצם כנראה גודלת אך כנראה שלא היה פירוק מבפנים. מה זה אומר? האם היא יכולה לסבול מאוסטאופרוזיס בגיל צעיר? העצם שלה חלשה יותר? האם תוכלו להפנות אותי לתמונה או לספרות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם
ד''ר יונה יניב17/08/2009קשה לדעת מתאורך מה הבעיה, יש צורך בבדיקה קלינית וצילומי רנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב*מאי10/08/2009
כואב לי הגב התחתון והרגל השמאלית כבר שנתיים. עשיתי סיטי ולא מצאו כלום.
לפני שבועיים הפסקתי לעשן והתחלתי לנסוע על אופניים, האם ל-2 פעולות אילו השפעה על הכאב (אני מרגישה קצת שיפור אבל לא יודעת אם זה בגלל זה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם
מאי13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב ורכיבה על אופניים
ד''ר חגי אמיר18/08/2009מאי שלום.
קודם כל אני מצדיע לך על הפסקת העישון, ועל תחילת הפעילות על האופניים.
אני משוכנע שההטבה בהרגשה קשורה לכך.
מקור רוב כאבי הגב הכרוניים , הוא בשרירים רפויים, לא מספיק חזקים לייצוב הגב, והצורך להשען על רצועות מתוחות בגב.
כל פעילות שמחזקת את השרירים תעזור לכאבי הגב.
המשיכי בדרכך זו.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח M R Iאושרי09/08/2009
אבי בן 50+וסובל שנים מכאבי גב בעבר גם נותח ואין כול שינוי. לפני שבועיים תקפו אותו כאבים שהשביתו אותו במיטה לא יכול לעמוד על הרגליים וזריקות שכבר לא משפיעות בזמן רגיעה הולך בצליעה ומתעייף אחרי 3 4 צעדים עשה צילום השבוע והנה התוצאות אשמח לקבל את חוות דעתך כי אני כבר מיואשת ולא יודעת איך לעזור ואם עוד ניתוח לא יהיה סכנה : L1-2 בלט דיסק ימני ופורמינלי ימני מינימלי
L2-3 בלט דיסק דפוזי מצד אל צד גורם להיצרות מסוימת של השק הדורלי קיים לחץ על השורש השמאלי במיקום FAR-LATERAL.
L3-4 בלט דיסק דפוזי גדול גורם היצרות משמעותית של השק הדורלי עם השקה של הדיסק והשורש השמאלי במיקום FAR-LATERAL
L4-5 מצב לאחר למינקטומיה היצרות ניכרת של השק הדורלי על רקע היפרטרופיה של האלמנטים האחוריים יחד עם בקע דיסק פורמינלי ולטרלי שמאלי גדול L5-S1 בלט דיסק דפוזי בינוני היצרות מסויימת של השק הדורלי קיים לחץ על השורש הימני במיקופם פורמינלי וחיצוני ימני . תודה מראש אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לי לא עונים?
אושרי10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד''ר חגי אמיר18/08/2009שלום אושרי
תוצאת ה- MRI מראה כי הגב של אביך עם מעורבות בכל הגבהים. כניראה היה עוסק בפעילות פיזית קשה. כיום חייבים להוועץ עם מנתחי הגב ולקבל דעות של שני מנתחים. ולהחליט יחד איתם אם יש מקום לניתוח או לא.
שבועיים של החמרה בכאבים אינם אינדיקציה לניתוח.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)