פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר אנטומי
    עידן
    19/07/2009

1.ידוע לי שהשריר palmaris longus לא קיים אצל 15% מהאוכלוסיה, השריר מתחבר ל flexor retinaculum ומשם יוצר את הפציה הפלמרית, השאלה שלי היא האם לאותם אנשים בלי השריר יש את הפציה הפלמרית? אם כן, האם היא מחוברת רק ל flexor retinaculum? האם זה משמעותי שאין שריר שמותח את הפציה?
    2.מקרה שבו בחורה עברה ניתוח להסרת צלע 12,למטרה אסתטית. מה עושים עם שריר ה quadratus lumborum שמתחבר לאותה צלע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר אנטומי

הוספת תגובה

• שריר

ד''ר יונה יניב
    20/07/2009

גם למי שאין את השריר יש פציה פלמרית רגילה לגמרי ואין בכלל משמעות לקיומו. הגיד גם משמש כ"תורם" כשיש צורך בהשתלת גיד במצבים של קרע או נזק קשה לגיד חיוני.
    אורתופדים לא מטפלים בביח"ז בדכ"ל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CPK גבוה מאד
    יוסי
    18/07/2009

בעקבות מאמץ גופני הגעתי לאישפוז בבית חולים בגלל CPK גבוה 68000
    ונאמר לי שהשררים נפגעים ולא ניתן לתקנן
    האם עי טיפול של פיזוטרפיה ניתן לתקן את השרירים או כל המלצה אחרת
    תודה
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    CPK גבוה מאד

הוספת תגובה

• CPK גבוה

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

אמנם נזק רציני.
    יש להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה או ראומטולוג.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בירך
    דנה
    18/07/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 12 + שישה ימים. מתחילת ההריון היו לי כאבים שבאים והולכים בישבן (מצד שמאל), לפני כשבוע התחילו לי כאבים בירך שמאל (מעל הברך) שהתחזקו מאד בימים האחרונים.
    ואתמול הצטרף כאב ביד ימין מעל המרפק.
    1. איך אדע אם אלו כאבים שקשורים בהריון?
    2. האם זוהי בעצם דלקת?
    3. האם משחת וולטרן או כדורים אנטי דלקתיים יעילים במקרה כזה?
    4. מהו בעצם הטיפול?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים בירך

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

דנה
    19/07/2009

יש לציין שהייתי ביום שישי אצל אורטופד שלא נתן לי ממש פתרון. הוא אמר שיכולים להיות כמה סיבות לכאב ושאשאל את רופא הנשים שלי איזה כדורים אנטי דלקתיים אני יכולה לקחת.
    האם יש טעם לקחת כדורים אם מדובר בעצם בכאבים שקשורים בהריון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים נודדית בתחילת הריון

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

שלום דנה.
    קודם כל בשעה טובה ומוצלחת.
    תחילת ההריון מאופיינת בשינויים הורמונליים רבים.שינויים אלה יכולים לגרום לתחושות שונות במערכות רבות בגופך.
    שבועות אלה הם האחרונים בגמר היווצרות העובר ולכן חשוב להמנע כמה שאפשר מנטילת תרופות כלשהן בשלב זה, לא דרך הפה ולא במשחות.
    כדאי להוועץ עם הגניקולוג שלך אם קיימות בעיות המטרידות אותך.
    במזל טוב.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלטפוס
    טל
    17/07/2009

אני חייל בן 21 שכבר משתחחר

אני צריך מדרס? על איזה ממליצים? איזה עוד טיפים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פלטפוס

הוספת תגובה

• פלטפוס

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

שלום טל.
    כדי לבדוק איזה מדרס מתאים לך יש לבדוק את הרגליים.
    כדאי לגשת לאורטופד בקופ"ח והוא יפנה אוך לאן שצריך.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• glomus tumor
    אסנת
    16/07/2009

שלום רב,
    אני סובלת מכאבי מזה כמה חודשים במפרק התחתון של אגודל יד ימין.
    אורטופד העלה את ההשערה שמדובר בglomus tumor.
    האם glomus tumor יתגלה בוודאות בבדיקת אולטרא סאונד או בMRI?
    האם יכול להיות glomus tumor גם במפרק או רק בציפורן?

תודה,
    אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    glomus tumor

הוספת תגובה

• גידול

ד''ר יונה יניב
    20/07/2009

גידול גלומוס יכול להופיע, אם כי נדיר במקומות שאינם מתחת לצפורן אבל לא בתוך מפרק. האבחנה נעשית בעיקר קלינית אבל גם בעזרת MRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל כואבת וסימנים כחולים ואדומים
    שלומית
    16/07/2009

שלום רב,
    אני אשה בת 34, אמא לילד בן 3.5.
    לפני כ 5 חודשים התחילו לי כאבים ברגל ימין בירך שהרגישו כמו התכווצות שרירים חזקה במיוחד.
    הכאב לא עבר אחרי חודש אז פניתי לאורטופד-הוא הפנה אותי לצילום רנטגן והצילום יצא תקין. הרופא קבע שזה אולי דלקת ויעבור לבד. הכאב בא והלך במשך כמה שבועות ואז נעלם כלא היה.
    לפני כחודש חזרו לי הכאבים ובגדול. זה כבר לא מרגיש כמו התכווצות שרירים אלא כאב שבא והולך כל הזמן, לפעמים כאב חד לפעמים עיקצוצים, גם בירך וגם בברך וגם למטה מהברך.
    הכאבים החריפו השבוע ופתאום הופיעו לי כל מיני סימנים מוזרים, כמה סימנים כחולים הופיעו לפני כמה ימים ואתמול הופיע כתם אדמדם - טיפה נפוח וכואב כשנוגעים מאוד בירך- בדיוק במקום שכאב מהתחלה. היום הופיע עוד סימן אדום קטן ליד הברך . מאתמול בלילה הרגל כואבת לי מאוד מאוד וגם היום הכאב לא עוזר אותי- עד אתמול הרגל כאבה במשך היום במנוחה ולפעמים בהליכה אבל לא בלילה!
    חשוב לציין- כבר כמה חודשים שאני לא מרגישה טוב- בחילות וחולשה מדי פעם. עשיתי בדיקות דם כלליות שיצאו תקינות.
    אני מודאגת וחושבת על הגרוע מכל. יש לי תור שוב לאורטופד אך אשמח לעוד חוו"ד.

הוספת תגובה

• כאבים ברגל

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

שלומית שלום.
    לפני הכל יש להבדק אצל רופא המשפחה הוא יבדוק זרימת הדם בורידים וישלח לבדיקת זרימה ורידית - בדיקת דופלר ורידי.
    להמשיך טיפול וברור משם.
    בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי עצם
    מורן ג
    16/07/2009

שלום,
    אשמח אם תוכלו לפרש לי את התוצאות ולומר לי איזה טיפול לקבל
    האם זריקת קורטיזון עוזרת במקרים כאלו?

בבדיקה הדינמית והסטטית המוקדמת:
    קיים-BLOOD POOL מוגבר באגן קדמי באיזור SYMPHYSIS PUBIS
    בבדיקה הסטאטית המאוחרת:
    קיימת קליטה מוגברת ב- SUPERIOR RAMUS PUBIS משני הצדדים,יותר מימין,
    כאשר ב- LOW DOSE CT מודגם סקלרוזיס משני צידי המפרק.
    סיכום:
    היפרמיה וקליטה מוגברת ב- SYMPHYSIS PUBIS -יכולה להתאים ל- OSTEITIS PUBIS
    תודה מראש על המענה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מיפוי עצם

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי עצם.

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

מורן שלום.
    לא ניתןן לטפל ולהבין את המיפוי ללא קשר לממצאים הקליניים.
    לא מטפלים בצילום או במיפוי אלא בך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד
    חנה
    15/07/2009

אני בן 71, הרופא איבחן אצלי דלקת בגיד, היו לי כאבים חזקים כך שלא יכולתי לשים את כף הרגל על הריצפה, הרופא נתן לי טיפול בתרופה ARCOXIA 90 מ"ג, לתקופה של 10 ימים. כלומר 10 כדורים.
    רציתי לשאול : 1. התרופה בעצם מטפלת בכאבים למיטב ידיעתי, האם היא גם יכולה לרפא את הדלקת ? 2. כמו כן הרופא הבחין שיש לי שחיקת סחוס, והוא המליץ לי לקחת מגה גלופלקס, האם זה הוכח כעוזר בבעיה ?
    ודבר אחרון שרציתי לשאול זה , האם טבילה בים המלח יכולה לעזור לי?

מודה לכם מראש
    לאון

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד

הוספת תגובה

• וונדרפלקס

יונית
    16/07/2009

שלום
    מאד ממליץ לך לנסות מוצר טבעי לחלוטין שנקרא וונדרפלקס. לידיעתך לרפואה הקונוונציונלית אין פתרון לדלקת בגיד אלא רק משככי כאבים, הוונדרפלקס מנסיוני פשוט מרפא את הדלקת ומאידך לא גורם לתופעות לוואי. שווה מאד לנסות.
    יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם מגה גלופלקס טבעי לחלוטין

ליאורה
    22/07/2009

אני לא מכירה את הוונדרפלקס אבל גם לי הרופא המליץ על מגה גלופלקס והסביר שהוא מכיל רק דברים טבעיים ולכן אין בעיה לקחת אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד.

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

שלום לאון.
    1. ארקוקסיה היא תרופה שמעדנת במעט את התגובה הדלקתית של הגוף.
    התגובה הדלקתית היא תגובה הריפוי של הגוף לנזק. יכול להיות מסיבות שונות. פגיעה מכנית, זיהומית, גידולית , כימית וכד'.
    תופעת הלאוי של הדלקת היא כאב, חום מקומי, אודם ונפיחות. תופעות אלה לעיתים מתרידות ומפריעות בתיפקוד. ולכן התרופות נוגדות הדלקת מפחיתות במעט את התופעות הנילוות הנ"ל. את הריפוי הגוף עושה בעצמו. אנו הרופאים מנסים רק לא להפריע.
    2. מגה גלופלקס היא תוסף מזון המכיל מספר חומרים המשתתפים במיבנה הסכוס. קיימות הוכחות סטטיסטיות שהגלוקוזאמין סולפט שהוא אחד המרכיבים במגה גלופלקס יכול למנוע כאבים הניגרמים מנזק סכוסי בשלבים מתקדמים. לכן יש מקום לנסות תוסף זה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב לאורך העצב הסיאטי
    יצחק
    15/07/2009

בחודשים האחרונים סבלתי מכאבים שדמו יותר למכות חשמל חזקות לאורך הירך האחורית ברגל שמאל . לאחר בדיקת EMG ו סיטי נמצא כי הבדיקות תקינות אך הרופא טען שמדובר בבעיה בעצב הסיאטי והטיפול הקיים מטפל רק בסימפטום כלומר הקלה בכאב ולא בגורם לכאב.
    לאחרונה שמתי לב שהכאב קורה כשאני יושב והצוואר במצב שהסנטר קרוב לחזה וכן במצב של שינה על הצד בתנוחה עוברית שוב כשהסנטר קרוב לחזה .
    האם יש קשר בין תנוחת הצוואר לכאב בעצב הסיאטי ?
    תודה מראש
    יצחק

לקביעת תור
    סגירה
    כאב לאורך העצב הסיאטי

הוספת תגובה

• כאב סיאטי.

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

שלום יצחק.
    יכול בהחלט להיות.
    כדאי להבדק שוב אצל רופא המשפחה ולספר לו על הממצא המוחמר על ידי כיפוף הראש.
    יתכן שיהיה לרופא המשפחה מענה להמשך בדיקות .
    יתכן ויש מקום לבדיקות דם, וMRI צוארי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CTכפות רגליים
    ארי
    15/07/2009

לפני כחצי שנה נכנסה זכוכית בכף הרגל – הוצאה בניתוח בבה"ח .
    ומאז כאשר אני דורכת על הרגל מיד היא תתנפח ותכאב ... רוב הזמן הרגל רדומה ולפעמים מרגישה כזרם חשמל הולך בה ... וכשעומדת עליה אז היא תנמנם ....
    ולכן עשיתי CT כפות רגלים והנה התשובה : בבקשה הסבר קצר על הממצאים ואם יש בדיקות אחרות שאפשר לעשות כדי לדעת מה הולך ברגל .
    אההה , בדיקות הדם תקינות ולא מראות על תהליך זיהומי כלשהו ....
    תודה והמשך יום עים ,

הממצאים :
    שמאל :
    המבנים הגרמים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים .
    ללא עדות לתהליך הרסני גרמי .
    מודגמת בצקת ברקמת השומן התת עורי באספקת המידיאלי של הקרסול העוטפת את האספקט קדמי דיסטלי של גיד הטיביאליס האחורי , לא ניתן לשלול תהליך זיהומי ? דרושה קורלציה קלינית .
    אין עדות לגוף זר רדיו אופקי .
    ימין :
    המבנים הגרמים והמשטחים הפרקים מודגמים תקינים.
    מודגם מהלך תקין של הגידים .

לקביעת תור
    סגירה
    CTכפות רגליים

הוספת תגובה

• כאבים והרדמות כף הרגל

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

ארי שלום.
    נראה לי כי הCT אכן מסביר את הבעיה ממנה את סובלת.
    קיים עדיין תהליך דלקתי באזור התעלה ליד הקרסול השמאלי, דרכה נכנסים המיבנים הגידיים העצביים וכלי הדם, לתוך כף הרגל.
    לכן כל פעם שאת עומדת מנמנמת כף הרגל כי הלחץ על העצבים גדל.
    פני להמשך טיפול אורטופדי, יש מקום לטיפול תרופתי ופיזיוטרפי.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא מומחה
    אורית
    15/07/2009

שלום.
    האם שבר באולנה, נחשב בתחום של אורטופדית כף היד ?
    היכן אני יכולה לקבל יעוץ אצל רופא מומחה בתחום, באיזור הדרום?

לקביעת תור
    סגירה
    רופא מומחה

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    16/07/2009

שבר באולנה הוא בדכ"ל בתחום כיר' של היד. למציאת רופאים בדרום ניתן לחפש באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות נפוחות
    אורית
    15/07/2009

שלום.

מזה כחודש ושבוע, עם שבר באולנה,(שעוד לא התאחה),מטופלת ע"י סד,

הנני סובלת מבצקת בכל כף היד, אצבעות נפוחות וללא יכול תנועה.

לא קיבלתי שום טיפול או המלצה להמשך, אשר אמורים לעזור להחזיר את יכולת

התנועה לאצבעות ולהוריד את הנפיחות.(שכאמור אותו דבר מזה כחודש).

האם זה נורמלי ?

מה כן צריך לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות נפוחות

הוספת תגובה

• אצבעות נפוחות

ד''ר יונה יניב
    16/07/2009

בדכ"ל לאחר שברים ביד יש נפיחות של האצבעות אבל!! - אכן יש חובה להפעיל אותן אם השבר איננו באצבעות. אם לא מפעילים יש החמרה של הבצקת. אם חלף כבר זמן, יש להפנותך לפיזיותרפיה ולריפוי בעיסוק להפעלת אצבעות לטווחים מלאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה
    רחל
    15/07/2009

עשיתי צילום ראטגן וקיבלתי את התוצאות האלה:
    מבנה גרמי תקין של החוליות.גובהן וצורתן של החוליות שמורים.
    הרווחים הבין חולייתים שמורים.
    זקיפות יתר בע"ש צווארי.
    היסתידות בליגמנטום נוכה בגובה חוליה C6

רציתי לקבל הסבר על תוצאות הפיענוח

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• פיענוח צילום עמוד שידרה צוארי

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

שלום רחל.
    באופן כללי הצילום תקין.
    המבנה הגרמי וצרווחים בין החוליות השונות תקין. כנראה עקב המנח של הראש בעת הבדיקה, קיים מנח זקוף של הצואר. ויש סימנים של שקיעה של סידן ברצועה האחורית בצואר. כשלעצמו, לא צריך לגרום לכאבים אולם לעיתים כן.
    גשי לאורטופד המטפל לשאלות נוספות.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בסחוס הברך.
    אריק
    14/07/2009

אני בן 33 . כתוצאה מתאונה נפגעתי בברך,שלאחריה אובחן ע"י MRI נזק לסחוס המפרקי . בניתוח שבוצע הוברר כי הנזק הוא: 1.MFC נזק דרגה 4 2.סולקוספמורלי נזק דרגה 3 3.פטלה דרגה 1. אני לאחר כשנה מהניתוח עדיין יש כאבים בעיקר בצד הפנימי של הברך וגם באזור הפיקה.ישנן נעילות של הברך לאחר ישיבה או שכיבה ממושכים עד שנשמע קליק. בבדיקת MRI נוספת שביצעתי לפני כחודשיים עדיין נראים נזקים לסחוס המפרקי . בליטה קורטיקלית בקוטר 4 מ"מ בקונדיל הפמורלי המדיאלי. עם אותות חריגים בסחוס המכסה כמעט לכל עובי הסחוס בסמוך,כמו כן מופיעים אותות חריגים מינמליים בסחוס המכסה את האספקט הקידמי של של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. לציין כי אני אחרי טיפולי פיזיו אשר הופסקו כי אין שיפור בכאבים. בבדיקה נוספת אצל אורטופד לפני כחודש הוא מסר כי הרגל עדיין חלשה הבדל של 2.5 ס"מ בהיקף השריר,ולפי שפתו גם GIVING WAY SENSATION .ורגישות בסדק המפרקי המדיאלי ויותר על פני הMFC . מה עלי לעשות? אני עדיין בחור צעיר הייתי מתאמן בעבר באופן סדיר וכיום אני לא מסוגל לרוץ,קושי בעליית מדרגות,בבוקר הרגל כאילו עייפה ולוקח לה זמן" להתעורר". האם מותר לשים מגן ברך מסויים ואם כן איזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בסחוס הברך.

הוספת תגובה

• פגיעה בסכוס הברך

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

אריק שלום.
    פגיעות בסכוס הברך הן פגיעות שילוו אותך זמן רב.
    עדיין אין מענה טוב לריפוי הסכוס במשטחים המפרקיים של הברך.
    נעשו נסיונות רבים למציאת פיתרונות כגון: הטריה של הסכוס על ידי קדיחות בסכוס, השתלת תאי סכוס ממקום אחר, וכיום חושבים שהשתלה של תאים צעירים (תאי מזנכימה) שיכולים להתמיין לתאים שונים משורת ריקמת החיבור יוכלו לבנות את הסכוס מחדש. בנתיים אין תוצאות מספיק טובות לפתרון בעית הסכוס.
    הפיתרון הטוב ביותר הוא הפעלה של הברך בתנועות חוזרות ונישנות, כגון אופניים או cross.
    עשה הכל בעדינות ובהדרגה שלא לגרום יותר נזק לברך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע ל"צליפת שוט"
    אבי
    14/07/2009

שלום רב

לפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים קלה. נגשתי לבית החולים אך שוחררתי עקב בריאות תקינה.
    בשבוע האחרון החלו כאבים בעמוד שדרה הצווארי, וכן סחרחורות ובעיות בראיה ובשמיעה. האם הדבר יכול להגרם מ"צליפת שוט" למרות שעברו יותר מחודשיים מהמקרה ללא בעיות או סמפטומים עד השבוע האחרון?

תודה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע ל"צליפת שוט"

הוספת תגובה

• צליפת השוט

ד''ר חגי אמיר
    21/07/2009

שלום אבי,
    בנוגע לצליפת השוט, בדרך כלל יש איזו שהיא תחושה בצואר בידיים וסחרחורת מספר ימים לאחר החבלה. נדיר שהסימפטומים יופיעו כל כך הרבה זמן לאחר התאונה. אולם הדבר יתכן אם היתה פגיעה קלה בעת התאונה שחלפה ללא משים אולם משהו עורר את הכאב כעת לאחר חדשיים.
    החלמה מהירה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה