מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה...מיטל13/08/2008
אם לאישה יש אגן נוטה הצידה בעקבות רגל קצרה זה מהווה בעיה לעובר ולהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר יונה יניב14/08/2008רגל קצרה שבגללה האגן נוטה אינה מהווה בעיה לעובר. האגן עצמו אם הוא תקין אינו מהווה בעיה אם שוכבים או עומדים ולכן גם הטיות לצדדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגן מוטה בהריון
ד''ר חגי אמיר14/08/2008הרשי לי להוסיף מילה לתשובתה של עמיתתי דר' יונה יניב.
ככלל רגל קצרה ואגן נוטה אינו משנה כלל להריון או ללידה אולם יש לזכור כי הליכה עם אגן נוטה יכול לגרום לחוסר איזון שרירי הגב, ולעיתים יכול לגרום לכאבי גב.
הייתי ממליץ ללכת עם הגבהה כדי לאזן את האגן ולמנוע סיבה נוספת לכאבי גב בהריון, המהווה כשלעצמו סיבה טובה לכך.
מאחל לך הריון ולידה קלים
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות...
מיטל14/08/2008ירדה לי אבן מהלב... נכנסתי לסרטים שיהיה לי קשה להיכנס להריון ולפתח הריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יונה יניבשי12/08/2008
שלום רב ד"ר בהמשך להודעתי מתאריך 28.07.08 13:03 הורידו לי את הגבס אתמול, אני יכול להזיז את היד ולקפל אמנם דורש קצת מאמץ אני מרגיש רע עם מספר דברים: 1 קיפול היד מוגבל קצת וזאת בשל ציר מנוף קצר יותר 2 בקיפול אגרוף, הבליטה הנמצאת בין האצבע לעצם המסרק קטנה משמעותית מהיד הבריאה דבר שמפריע לי מאוד אסטטית אין רכיבת אצבעות - גילי 32 אני לא אתבייש לומר שאני בדיפרסיה מכך ומעניין אותי תיקון לנזק - אני פשוט לא יכול להסתכל על היד - ורוצה פתרון בכל מחיר. שתי שאלות 1 האם אימון במכון כושר יכול לתקן את הנזק ולהחזיר את המצב לקדמותו לפני הפגיעה 2 האם זמן יכול לתקן את הנזק 3 האם מכשור אורטופדי שימתח את העצם בצורה חזקה 4 האם ניתוח או כל דבר אחר שיחזיר המצב לקדמותו הרבה תודה מראש שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר עצם מסרק
ד''ר יונה יניב13/08/2008שלום שי
לאחר הורדת גבס, גם אם לא היה לך כלום פגוע, יש הגבלה בתנועות וכאבים מאחר והיה קבוע של מספר מפרקים. התנועה, וגם הכח יחזרו, כמובן שזה תלוי גם בך - כמה תתאמץ ותעשה פיזיותרפיה, גם במכון וגם לבד.
העובדה שאינך יכול לראות את ראש המסרק - נכונה, מאחר והיה שבר עם קיצור קל (ואפילו קל ביותר).
את קיצור עצם המסרק רק אתה רואה ולאחר שיחזור התפקוד אף אחד לא ישים לזה לב אלא אם תפנה את תשומת ליבם. הנזק האסטטי הוא מינימלי ולא נראה לי סיבה לדיכאון עמוק. תן לזה מספר חדשים ותרגיש טוב יותר עם היד. אין שום מכשיר שיכול להחזיר לך את היד כמו שנראתה קודם לכן.
מקווה שעזרתי
יונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס בשתי ברכייםיעל11/08/2008
אמי בת 63, כתוצאה מנפילה אובחנו קרעים במיניסקוס בשתי הברכיים. האם כדאי לטפל במקביל בשתי הברכיים דרך אורתוסקופיה או שעדיף כל רגל בנפרד? ומהו זמן ההחלמה המשוער? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במניסקוס בשתי הברכיים
ד''ר חגי אמיר14/08/2008יעל שלום,
אין דחיפות לתקן המניסקוסים מיד אלא עם כן קיים מצב של חוסר יישור מלא של הברך. יש לבדוק עד כמה המצב מפריע ולאיזה רמת פעילות אימך רגילה. ולפעול בהתאם.
אלא אם קיימת הוריה ברורה לארתרוסקופיה מידית, לא הייתי רץ לשום מקום. כפי שאומרים ידידינו הבדואים "החיפזון מהשטן".
יש לבצע פיזיוטרפיה חיזוקי שרירים ולראות מה עושה הזמן. יש זמן לעשות ארתרוסקופיה תמיד.
מקווה שיהיה לכם אורך רוח לחכות.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץ..שירן10/08/2008
שלום!! לפני כמעט מחצי שנה גילו לי שברי מאמץ ע"י מיפוי עצמות במיפוי נתקגלה שיש לי בשוק הימינית שבר מאמץ דרה 3 ובשוק שמאלי דרה 1 ובירך שמאל דרגה 3 עכשיו שאלתי האם יש מצב ששברי מאמץ לאחר מנוחה של כמעט חצי שנה לא עברו?? האם כדאי לעשות שוב מיפוי עצמות כדי לראות אם השברי מאמץ עברו.. השברי מאמץ נהיו עקב היותי בקרבי עקב חוסר שעות שינה מסעטת ריצות וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ
ד''ר יחזקאל טיטיון10/08/2008שירן שלום.
רוב הסיכויים שהשברים נרפאו. יש לחזור למאמץ בצורה מושכלת עם סרגל מאמצים נכון ומבוקר.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גיד שמתפתחת בטיסותדינה נצר09/08/2008
בטיסות האחרונות לארהב, בכל פעם מתפחת אצלי דלקת בגיד מחמת לברך. אחרי פיזיוטרפיה זה מחלים ומתלקח מחדש בכל טיסה. האם כדאי להשתמש במכשיר MYOSPARE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בטיסה
ד''ר רון ארבל09/08/2008לא ברור כיצד נקבעה האבחנה של דלקת בגיד. בד"כ דלקות קורות לאחר שימוש יתר בגיד/שריר ןלא לאחר מנוחה של 9-11 שעות.
המכשיר נועד למנוע דלדול שרירים ע"י הפעלה חשמלית של השריר ולדעתי לא יפתור בעיתך המקרה זה.
הייתי ממליץ על בדיקה נוספת אצל אורטופד ולברר הוצרות של קרישי דם עם דלקת בורידי השוק לאחר טיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עז בגב תחתון מלווה בהקרנות לצדדים וצריבה בדרכי השתןאמיתי08/08/2008
שלום רב,
לפני מספר ימים תקף אותי כאב עז בגב תחתון מלווה בהקרנות לצדדים וצריבה בדרכי השתן.
עקב היסטוריה של אבנים / גרגרים בכליות מלפני מספר שנים סברתי כי גם הפעם מדובר במקרה דומה. התחלתי לשתות הרבה מים וקיוויתי לטוב.
בעקבות התגברות הכאב פניתי ביום חמישי בבוקר לרופא המשפחה אשר טען לאחר בדיקת שתן בסטיק כי אין לי שום דבר בדרכי השתן כי הבעיה היא אורטופדית.
טופלתי בזריקת וולטרן שלא עזרה ובמשכחי כאבים.
את הלילה של חמישי שישי לא ישנתי כלל כולי מתפתל מכאבים כולל התכווצויות חזקות בגב תחתון.
היום בבוקר יום שישי פניתי שוב לרופא משפחה אחר אשר שוב טען כי הבעיה אינה בדרכי השתן
והיא בעיה אורטופדית בלבד. לבקשתי הוחלפו תרופות משכחי הכאבים וקיבלתי גם הפניה למוקד של מכבי.
במוקד נבדקתי ע"י אחות וע"י אורטופד.
האוטופד טוען כי אין לי שום בעיה אוטופדית ...
הרופא הכללי במוקד בדק אותי עשינו צילום ובדיקת שתן.
מפיענוח הממצאים טוען הרופא כי לא התגלה שום ממצאים המעידים על בעיה כל שהיא בדרכי השתן וכי אינו יודע מה בעיה זיהום , אבנים , כיווץ שרירים או כל דבר אחר.
קיבלתי הפניה לחדר מיון למקרה שהמצב יחמיר והפניה למכון אולטאסאונד לצילום דרכי שתן.
הרופא המליץ להמשיך במשכחי כאבים וצייד אותי במכתב שחרור לרופא המשפחה למעקב.
כמו כן טוען הרופא בתחלס לא משנה מה יש לי מה שחשוב לטפל בכדורים בכאבים.
מה שאותי מטריד בגדול זה שאף רופא לא יודע לומר מה יש לי הכל השערות וגם הטיפול הוא בסימפטומים ולא בבעיה.
אשמח לשמוע דעה נוספת והמלצות להמשך בדיקות ומעקב.
שבת שלום
אמיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באכ גב תחתון
ד''ר רון ארבל09/08/2008נראה ע"פ מכתבך שעליך להשלים ברור הכאבים ע"י בדיקת אולטרה סאונד ו- CT של דרכי השתן ובדיקת CT של עמוד שדרה מתני. ולפנות במקביל לאורטופד ואורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה של כאב בבהונות הרגלייםבמבה08/08/2008
שלום, יש לי בעיה כבר שנים. הייתי כבר אצל רופא, אצל פדיקוריסטית וכולם אומרים שאין לי כלום, הבעיה שכואב לי מאד. הבעיה שלי היא כאבים בבהונות ומתחילים במיוחד מהפינה העליונה בה הציפורן נפגשת עם העור. הכאבים מופיעים לאחר עמידה או הליכה ממושכת בכל סוג של נעל (כולל נעלי ספורט ונעלים פתוחות, אך בהם הכאבים כמעט לא מורגשים ומופיעים לאחר זמן רב) ברוב הנעליים הרגילות, אפילו הנוחות הרחבות והגדולות ביותר הכאב מופיע לאחר זמן אך אם אני אני רוקדת או עושה משהו בסגנון איתן הכאב חד וחזק שממש צריך להתאפק שלא לצעוק, והוא מתחיל לעבור כעבור בערך רבע שעה. אין לי ציפורן חודרנית או בעיה בציפורן, כך אמרו הרופא והפדיקוריסטית, הם לא מצאו שום בעיה, אך העובדה שהכאבים הם חזקים מאד מאד בצורה שיכולה לגרום לפעמים לצמרמורות וכו'. הפדיקוריסטית אמרה לי שיש לי רגל מעט רחבה (הרגל רחבה וקצרה) ולכן אני צריכה נעל רחבה מאד, אך גם זה, כאמור, לא עזר במאום. (הדבר היחיד שמעט עזר הוא נעל ספורט או נעל פתוחה לגמרי מקדימה). כמו"כ הכאב אינו שווה בין שתי הרגליים אלא ברגל אחת הוא חזק הרבה יותר, תמיד. אם אלבש נעל עקב לדוגמא, שסגורה מקדימה בתחילה יופיע הכאב לאחר 5 דקות ככאב רגיל של בוהן נלחצת ולאט לאט ישנה הרגשה שהכאב חודר יותר ויותר לתוך כף הרגל וכאבים חותכים מתחילים, וזה כעבור 10 דקות או פחות של לבישת הנעליים. אני מחפשת כבר שנים עצה, ואולי כאן תוכלו לעזור לי... בתודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יחזקאל טיטיון10/08/2008במבה שלום.
זה סוג המקרים שלצורך מתן יעוץ יש צורך בבדיקה מסודרת.
אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועתיות יתר קרסול שמאליוני08/08/2008
שלום רב, אני חיל בן 22 ובריא בדר"כ, מזה שלוש שנים אני נוקע את קרסול שמאל שלי די הרבה פעמים (נקע חוזר). בצילום רנטגן שערכתי בשבוע שעבר נמצא כי אני סובל מ"תנועתיות יתר משמאל". לאור כך שהתור שלי לאורטופד נקבע רק לעוד חודשיים אשמח לדעת מה זה אומר בעצם "תנועתיות יתר" ומה הטיפול הנהוג תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול לא יציב
ד''ר רון ארבל09/08/2008תנועתיות יתר יכולה לנבוע מחוסר יציבות(עקב נקיעות חוזרות) או שהינה מולדת. יש להשוות לקרסול השני ולטפל בהתאם לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסולרוני07/08/2008
לפני כשבוע סובבתי את רגלי בעת משחק כדורסל, הרגל התנפחה ולא יכולתי לדרוך עליה כיומיים. הנפיחות ירדה ברובה אך נוצר לי שטף דם מעל הקרסול ועדיין יש כאבים באזור. האם יש צורך בצילום או שפשוט צריך לתת יותר זמן למנוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול
ד''ר רון ארבל08/08/2008סבירות גבהה שנגרם לך נקע של הקרסול(קרע חלקי או מלא של רצועות ובמקרה זה הטיפול הינו פזיוטרפיה.
קיימת אפשרות שמדובר בשבר ןלכן ממליץ על בדיקת אורטופד שסביר שיפנה אותך גם לצילום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצתכם הנבונהיהודית07/08/2008
שלום ,ותודה מראש בת 73,בריאה בד"כ,סובלת מתסמונת התעלה הקרפלית ב-2 הידיים (אחת נותחה)י לוקחת קרטיה וליפיטור.לאחרונה סובלת מהתקף שבועי של עד דקה שבו מתחיל זרם חשמלי מכף יד אחת ועובר לשניה(או להפך)י מלווה בדופק מואץ ותחושת עילפון(שלא מתממש)י קורה גם בפעילות וגם במנוחה. סיטי מוח - תקין מהי התופעה וכיצד ניתן לטפל בה?י תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים בידיים.
ד''ר רון ארבל08/08/2008מומלץ לבדוק את עמוד השדרה הצווארי אצל אורטופד המומחה לבעיות עמוד שדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרמים
ד''ר יונה יניב10/08/2008אני חושבת שכדאי מאד גם לעשות בדיקות כלליות ולהבדק ע"י רופא משפחה. התופעה יכולה לנבוע גם מבעיות כמו פעילות יתר של בלוטת התריס למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר תאונהתמי07/08/2008
שלום ד"ר. פגעה בי מכונית מאחור פגיעה חזקה ורק לאחר יומיים התחלתי לסבול מכאבים . שאלתי היא:[ מה הסיבות שבפגיעה כזו הכאבים לא מורגשים מייד לאחר התאונה , רק לאחר מספר ימים ולא חולפים כל כך מהר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב צוואר
ד''ר רון ארבל08/08/2008הכאב שהופיע לאחר יומיים נובע מחבלת המתיחה של השרירים סביב הצוואר;.הטיפול הינו פזיוטרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזוסדני06/08/2008
שלום רציתי לדעת עם ישנם תרגילים ביתיים לקיפוזוס קל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס.
ד''ר רון ארבל06/08/2008בהחלט כן . יש להועץ עם פזיוטרפיסט שידריך אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתףדינה06/08/2008
אימי בת 67 סובלת כשבוע מכאבים עזים בכתף , משום מה בקופ"ח רופא משפחה ואורטופד אצלם ביקרה לא עשו לה צילום אלא נתנו משככי כאבים (אופטלגין, פרקוסט וזריקות וולטרן כבר 5 זריקות) הזריקות עוזרות למס' שעות ואז שוב מתפרץ כאב בלתי נסבל. אני מחפשת דחוף רופא פרטי שיטפל בה ביסודיות , היות ואין תשובה נאותה דרך הקופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף כואבת
ד''ר רון ארבל06/08/2008ממליץ על דר' ממן ערן הנמצא ב"מדיקס" טלפון 036482333
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציבות לא טובה?אבי04/08/2008
שלום, שמתי לב שאני נוטה לעמוד טיפה עקום שהאגן נוטה לכיוון אחד והחזה לכיוון השני, וגם יש לי איסמטריה קלה של השכמות והצלעות, שהלכתי לאורתופד הוא לא זיהה שום דבר ואמר שהכל בסדר... מזה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציבה לא תקינה
ד''ר רון ארבל04/08/2008ע"פ תאורך נראה שמדובר בעיוות של השלד, בעמוד שדרה, אגן או אי שוויון באורך רגליים.
ממליץ על צילום ע"ש לכל ארכו ופניה לאורטופד אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבי05/08/2008תודה על תשובתך, יש לציין שאין לי כאבים או משהו, ואני כרגע משרת בצבא ובבדיקות אורתופד גב לא מצאו עקמת או כל דבר חריג, האם אתה מציע לחקור בכל זאת את העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציבה...
ד''ר רון ארבל06/08/2008בהחלט כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןלירון03/08/2008
שלום רב אני בחודש השביעי להריון ליפני כשנה החלקתי ושברתי את עצם הזנב וכמו כן "בקעתי" 2 מקומות בגב המותני אחד בינוני ואחד מרכזי עד היום לא ברור לי מה זה אומר אני רק יודעת שאני סובלת מאוד בזמן האחרון ורציתי לדעת האם יש פיתרון למצב הלא נעים הזה בעבר היתייעצתי עם רופא בכיר שלא אזכיר את שמו שאמר לי שצריך עם הזמן ליהיות שיפור אך אני לא חשה שיש שיפור ושאלתי היא האם ללכת על לידה רגילה או קיסרי ולהיכן עלי ליפנות לאחר הלידה להמשך טיפול אודה על תגובתכם המהירה לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בהריון
ד''ר חגי אמיר03/08/2008שלום לירון,
קודם כל שיהיה בשעה טובה ומוצלחת.
כדי לעזור ולענות לשאלותייך על הרופא האורטופד לבדוק אותך, לראות מה מקור הכאב, לראות את הצילומים ובוצעו שעל פיהם ניתנו האבחנות בעבר, ולהתאים את הטיפול הפיזיקלי שיתאים לך, גם להמשך ההריון, גם ללידה וגם לשיקום הגב לאחר הלידה.
רוב האורטופדים אינם מתעסקים עם סוגיות אלה, רופאי שיקום השלד והשרירים מתמחים בנושאים מעין אלו.
מאחל לך לידה קלה ,
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)