פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח ברכיים עם סחוס שחוק
    לאה שטוירמן
    21/08/2008

ידוע לי שהחלמה מניתוח של שחיקת סחוס בברכיים אמורה להמשך כשלושה חודשים. שאלתי - האם הביטוח הלאומי משתתף בתשלום כלשהו בתקופת ההחלמה? האם קופ"ח (בא יש לי קרנות מגן) אמורה להשתתף בתשלום כלשהו? אודה לכם על תשובה בנידון או הפניה לכתובות המתאימות. בברכה, לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ברכיים עם סחוס שחוק

הוספת תגובה

• ניתוחי שחיקת סחוס

ד''ר רון ארבל
    24/08/2008

שלום רב
    שאלותיך הינן מנהלתיות ויש להפנותן לקופ"ח ולביטוח הלאומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעוא8ן

א6אא6
    04/09/2008

יויחלנלינל מלעיחע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה- עזרה
    אורית
    20/08/2008

בוקר טוב... תינוקי יקירי, כיום בן חצי שנה, נולד עם בעיה ברגל. קצת קשה לעלות את הדברים בכתב, הכל עדיין טרי וכואב, אולם זקוקה לעזרה וייעוץ. רגלו הימנית קצרה ודקה יותר, מהברך ומטה, לאחר צילומים מסתבר שהשוקית דקה יותר. כף רגלו קטנה וצרה יותר עקב חוסר אצבע (האמצעית כנראה). נכון לעכשיו ההבדל בין אורכי הרגליים בערך ס"מ (אולי קצת יותר), הרגל חזקה והוא נעמד עליה יפה. שתי שאלות לי: 1. לאחר ייעוץ גנטי התברר כי הבעיה אינה תורשתית אלא טעות גנטית בייצור. במהלך ההריון, בדיוק בשבוע השביעי (השבוע בו מתפתחות הגפיים והחלוקה לאצבעות) קיבלתי זריקת טטנוס. התגובה שלי לזריקה היתה קשה (חולשה של כמה ימים, הקאות חוסר תיאבון וכו') והאם ייתכן כי זריקה זו היא שפגעה בעוברי. 2. נאמר לנו כי ככל הנראה בני יזדקק לניתוח להארכת הרגל (בסוף הצמיחה, גיל 17 ומעלה) וכי בגיל ארבע, חמש ניתן יהיה לבצע ניתוח קטן שבו מגרדים את העצם על מנת לעודד זרימת דם לאיזור ועל ידי כך לעודד את צמיחת העצם. אני תוהה האם אני יכולה לנסות ולעודד זרימת דם לאיזור גם על ידי דיקור/עיסויים וכו' ועל ידי כך לעזור בצמיחה הדרושה ולנסות להימנע מניתוחים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה- עזרה

הוספת תגובה

• רגל קטנה

ד''ר יונה יניב
    21/08/2008

אין דרך שיכולה לעזור לצמיחה יתרה של רגל אחת, כנראה שתמיד יהיה הפרש בין הרגליים, גודל ההפרש לא תלוי בעיסויים או דיקורים, וגם לא במכונה מגרמניה.
    יש לתת לילד איכות חיים טובה ורגילה כמו לכל ילד, ולא לתת לו להרגיש נכה או פגום, כי הוא לא כזה. אם בעתיד ההפרש יהיה כזה שיידרש לו טיפול ניתוחי - כנראה שינותח. בכל מקרה אי אפשר להוסיף בוהן לרגל והשוק כנראה תמיד תהיה "דקה" יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

אורית
    21/08/2008

הכוונה לא היתה לנסות ו"לתקן" את כף הרגל אלא את אורך השוק. עם כל הקושי, אני לא אעביר את הילד שום סבל לצורך "תיקון אסטטי" אלא אעזור לו ככל שאוכל להתמודד. מה שרציתי למעשה הוא לנסות ולהימנע מהתערבות כיררוגית בעתיד מכיוון שההבדל בין אורכי הרגליים הוא כל כך קטן (ס"מ שניים, בינתיים בכל אופן, מקווה שלא ייגדל) . ילדי אכן ילד מקסים ומקבל את כל האהבה שיש בנו ואני רוצה להאמין שלעולם לא נתייחס אליו כאל ילד נכה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקות לקרסול
    תמי
    19/08/2008

שלום. הרופא הציע לי זריקת קורטיזון- diprospan-לקרסול עקב כאבים הנובעים משחיקת סחוס בשתי הקרסוליים.. שאלתי : האם יש סכנות לפגיעה כלשהי או תופעות לוואי בזריקה כזו למקום כזה רגיש ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זריקות לקרסול

הוספת תגובה

• זריקה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    21/08/2008

גבי שלום.

לכל פעולה חודרנית עלולים להיות סיבוכים, אפילו להזרקה מקומית, כולל זיהום במפרק במקרים נדירים. כמו כן, עלולות להיות תופעות לואי סיסטמיות שונות. יחד עם זאת במקרה בו הסבל רב ואין ברירה הזריקה יכולה לעזור. צריך לשקול כל מקרה לגופו.

בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורבן בכף הרגל
    ניצן משה
    19/08/2008

לפני כחודש חשתי כאבים בכף הרגל ולאחר בדיקת אורטופד הוא בישר שיש לי דלקת בגלל דורבן קבלתי ממנו טבליות "אטופן" אבל זה לא ממש עזר לי. אני עוסק בספורט -ביחוד בהליכה ,והבעיה הזאת ממש קירקעה אותי. אמנם הכאבים לא חזקים אבל אני לא יכול לעסוק בהליכה מאומצת.

לקביעת תור
    סגירה
    דורבן בכף הרגל

הוספת תגובה

• דורבן.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    21/08/2008

אז מה השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל
    אלון
    18/08/2008

שלום רב, יש לי עצם בולטת מאד החוצה באזור הבוהן אמרו לי שיש אנשים שמורידים את זה כי זה מידי פעם מאד כואב שלא נדבר על נעל טיפהלה צרה מידי או גבוהה---בלתי אפשרי השאלות:יש כמה סוגי טיפול?מה עדיפה? האם זה חוזר(אני בת 37 אם זה חשוב) כמה זמן אהיה מושבתת מללכת ?כמה זמן ניתוח,אם בכלל...(אישפוז או לא) תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל

הוספת תגובה

• הלוקס ואלגוס

ד''ר יחזקאל טיטיון
    18/08/2008

שלום.

המצב המתואר נקרא הלוקס ואלגוס.
    הטיפול הוא או בהליכה עם נעליים רחבות שלא לוחצות או במידה וזה לא עוזר ניתן להציע טיפול ניתוחי. יש סוגי ניתוחים שונים, תלוי בסוג העיוות וחומרתו.
    הניתוח ניתן בד"כ לביצוע באופן אמבולטורי בהרדמה איזורית/מצקומית ואין צורך בהרדמה כללית.
    במידה ומבוצע ניתוח כהלכה שיעור החזרה נמוך. בכל מקרה לאחר ניתוח דורכים רק על עקב הרגל המנותחת למשך כחודש וחצי ורק אח"כ חוזרים לדריכה מלאה. הריפוי וההתאוששות המלאים אינדיבידואלים לכל חולה.

בברכה - דר' טיטיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום=))- דחוף
    די דחוף-סתיו
    16/08/2008

שלום ביום שני הקרוב אני עומדת לעבור ניתוח ברגל שמאל בעקבות פריקות פיקה על פי מה שהרופא אומר. פרקתי את הפיקה בפעם השניה לפני מספר שבועות בעקבות הפריקה נשבר לי חלק מהעצם, בעקבות צילומים ראו את שבר זה ובעקבות סיטי ראו שני חלקים שנשברו מהעצם אחת ישנה ואחת חדשה-הגדולה יותר. לכן להוצאת החלקים אצטרך לעשות ניתוח ולהחזרת הפיקה למקומה ע"י תפירת הריקמות-או הרצעות תלוי לפי המצב. את ניתוח זה אני עוברת בהרדמה כללתי.. רציתי לדעת כמה דברים: 1. כיצד מתנהלת הרדמה כללית? 2. מה הם הסיכונים בהרדמה כללית? 3. לאחר הרדמה מהן תופעות הלוואי? 4. האם ידעו לך תקופת החלמה לאחר ניתוח שכזה לפעליות כגון: הליכה, ספורט, נהיגה, תפקוד מלא? 5. כמה אחוזי הצלחה יש לניתוחים אלו?! 6. והאם במיקרה יש לך הידע האם זה משפיע בצורה מסיבית על הצבא? , אני לפני גיוס מחכה לתשובה בהקדם האפשרי בתודה מראש סתיו =)

לקביעת תור
    סגירה
    שלום=))- דחוף

הוספת תגובה

• ניתוח ברך

ד''ר רון ארבל
    17/08/2008

שלום רב
    שאלותיך בעניין ההרדמה טובות אך יש להפנותן לרופא מרדים שהוא המומחה בעניינים אלו.
    באשר לשאלותיך בעיניין הניתוח עצמו, תלוי איזה ניתוח יבוצע, האם רק הוצאת העצמות השבורות או גם קיצור רקמות רכות או תפירת רקמות רכות.
    בעניין שאלות 4-6 התשובות תלויות בסוג הניתוח . בד"כ מדובר בששה שבועות של החלמה ראשונית ואח"כ טיפולי פזיוטרפיה ולאחר 3 חדשים חזרה לתפקוד מלא למעט ספורט תחרותי.
    שוב, הכל תלוי בסוג הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בגיד
    רום
    16/08/2008

בבדיקת mri שעשיתי התגלה קרע בעובי מלא של גיד סופרה ספינטוס באזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה, בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 1.1 ס"מ בציר הסגיטלי. מודגמת גם ריקמה צלקתית באספקט התחתון שלמיטת הקרע. כמו כן לא הודגמה רטרקציה משמעותיתשל הגיד, ושאר הגידים תקינים. הייתי אצל רופא שהמליץ לי לעבור ניתוח. אשמח מאד לשמוע את חוות דעתכם, האם יש דרך להימנע בניתוח. תודה מראש רום

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בגיד

הוספת תגובה

• גיד קרוע

ד''ר רון ארבל
    16/08/2008

ניתן להמנע מניתוח ע"י טיפולי פזיוטרפיה יעודיים אצל פזיוטרפיסט המומחה לכך.
    לא תמיד עוזר אך שווה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק לסחוס מפרקי.
    אלון
    15/08/2008

לאחר נזק לסחוס מפרקי בברך(בעקבות ת"ד אופנוע). בארטרוסקופיה נזק בשלושה מקומות בברך : 1)MFC נזק דרגה 4 2)צדיאל גרוב דרגה 3 3)פטלה נזק דרגה 1 לאחר חודשיים של פיזיוטרפיה יש הגבלה בכיפוף 95 מעלות ויישור 30 מעלות. ישנם כאבים עזים ונעילות של הברך לאחר מנוחה של 5-10 דקות. ישנם כאבים ותחושה של עצם נוגעת בעצם. מה עלי לעשות? לציין כי הופסק לי הפיזיו מחשש לעשייצ נזק בברך.

לקביעת תור
    סגירה
    נזק לסחוס מפרקי.

הוספת תגובה

• נזק לסחוס

ד''ר רון ארבל
    16/08/2008

1. אין סיבה להפסיק פזיוטרפיה.
    2. יש לבצע מניפולציה בהרדמה ו/או ארטרוסקופיה של הברך לכריתת הדבקויות שקרוב לודאי נוצרו לאחר הניתוח ומונעות את התנועה. פעולה זו יש לבצע בדחיפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב באזור הברך
    אבי
    15/08/2008

שלום לך מזה כשבוע אני סובל מכאב באזור ברך שמאל, המדובר בכ-1-2 ס"מ מתחת לפיקת הברך טיפה לכיוון ימין. בשל הכאב קשה לי לכופף את הרגל ואני מרגיש כאב חד במקום, בהליכה הכאב פחות מורגש. כמו-כן נגיעה בנקודה הזו גורמת לי לשחזור הכאב במלוא עוצמתו. לפני כיומיים שלושה הבחנתי במקרה שנגיעה גם בנקודה נוספת גורמת לי לכאב (הפעם באזור פיקת הברך אבל בצד הפנימי של העצם), הבחנתי גם בכתם סגול חלשלש באזור זה. לציין כי המקום לא חם או נפוח. * מהן האפשרויות שבאות בחשבון על מקור הכאב ? * האם יתכן משהו מסוכן ? * כיצד אוכל להקל על הכאב ? קומפרסים קרים או חמים ? * יתכן כי מדובר בדלקת מבלי שתהיה נפיחות או חום במקום ? * האם מומלץ לשים במקום משחה כמו בן-גיי לפני שיודעים במה מדובר ? תודה על כל יעוץ והכוונה במגבלות המובנות

לקביעת תור
    סגירה
    כאב באזור הברך

הוספת תגובה

• כאב בברך

ד''ר רון ארבל
    16/08/2008

לצערי הרב לא ניתן לתת יעוץ לטיפול ע"פ הממצאים המתוארים והסיבות לכאב כגון זה רבות
    ממליץ להבדק ע"י אורטופד מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי injury traumatic back
    ג'
    15/08/2008

לפני 7 שנים עברתי תאונת דרכים, ובעקבותיה אני סובלת מכאבי גב. היתי במעקב אורטופדי, ומעקב אצל רופא המשפחה והוא אבחן ורשם בתיקי הרפואי (רופא המשפחה) injury traumatic back. שאלתי היא: 1. מה פירוש המונח הרפואי הנ"ל? 2. ומה השלכותיו (האם כוונתו למשהו נפשי- טארומה)? 3. האם יש לך השכלכות מקצועיות בעתיד (בנוגע לאישור רפואי)? עלי לציין כי מלבד כאבי גב איני סובלת משום תסמונת פוסט טראומתית!!!או מכל בעיה אחרת הקשורה לכך. אודה לתשובתכם בהקדם, יום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי injury traumatic back

הוספת תגובה

• טראומה לגב

ד''ר רון ארבל
    17/08/2008

לידיעתך, טראומה הכוונה לחבלה. חבלה יכולה להיות נפשית ויכולה להיות גופנית . כפי שרופאך כתב מדובר בחבלה גופנית לגב שעל פי דבריך נגרמה בתאונת דרכים.
    מאחל לך החלמה מהירה מחבלת גב זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בשורש כף היד
    אריה
    15/08/2008

לפני שלושה שבועות עקב נפילה על היד שברתי את יד ימין ,קיים שבר בראש עצם הרדיוס ועצם האולנה ללא תזוזה , טופלתי בגבס בבית חולים , לאחר שבועיים אובחנה תזוזה בחלק השבור בראש עצם הרדיוס , הרופא המטפל בקופ"ח המליץ על ניתוח . במרפאת בית החולים בהתיעצות עם מנהל המחלקה הומלץ לא לנתח . מאחר וכבר עברו שלושה שבועות לא ברור לי מה לעשות , האם לקבל חוו"ד נוספת ? להמתין להורדת הגבס ולראות מה התוצאות ? האם ניתוח עכשיו מסובך יותר ועלול להביא לתוצאות פחות טובות ? נכון לעכשיו יש לי עדיין כאבים מצד עצם האולנה ותחושת נפיחות .

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בשורש כף היד

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יונה יניב
    17/08/2008

לפי התאור יש לך שבר שאם יש תזוזה, אפילו קלה באולנה - צריך לנתח. אם היתה תזוזה בראש הרדיוס כנראה שיש גם באולנה, בכל מקרה צריך לראות צילום עדכני... כן, לכי לחוות דעת נוספת רצוי אפילו לכירורג של יד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממצא העיקרי הוא סביב המפרק הטיביוטלרי
    תמי
    14/08/2008

שלום

אני סובל מזה מס' חודשים מכאבים בקרסול,ברצוני לציין כי אינני ספורטאי ולא נגרם לי נזק של חבלה כלשהי כגון: נפילה, נקע, וכו'. לאחר שכל הבדיקות שעשיתי ( צילומים, אולטרה סאונד, מיפוי עצם, בדיקות דם..) לא הראו מה מקור הכאב ונשלל מקור ראומטי, וגם טיפולי פיזיוטרפיה, רפלקסולוגיה ודיקור סיני לא עזרו, כמו גם תרופות שונות שניתנו לי כגון אתופן וארקוקסיה נשלחתי לבדיקת MRI ובה נמצא כי:

הממצא העיקרי הוא סביב המפרק הטיביוטלרי עם :

א. נזק סובכונדרלי ניכר מלווה בצקת של מח העצם הסמוך בפנים האמצעיים והאחוריים של הטיבייה.

ב. נזק סובכונדרלי קל בפנים המדיאלים של כיפת הטאלוס

ג. היצרות של המפרק בעיקר באספקט המדיאלי

כמו כן נמצא ארוזיה / ציסטה עמוקה בקונאיפורם הלטרלי ושינויים ציסטים קלים יותר בקונאיפורם האמצעי ובפנים האינפורים של עצם הנביקולר.

מה זה אומר??? איזה טיפול קיים לבעיה מסוג זה??? האם ניתן לרפא את הבעיה ?

אני מבין כי עלי לחזור לרופא המטפל, אך כידוע קביעת תורים לוקחת זמן ולכן אני מבקש את עזרתכם על מנת להבין ממה אני סובל.

תודה

הוספת תגובה

• MRI קרסול

ד''ר רון ארבל
    16/08/2008

התשובה מצביעה על נזק סחוסי של מפרק הקרסול.
    חשוב לדעת מה גודל הנזק ודרגתו ובהתאם לקבוע הטיפול.
    ישנם טיפולים שונים לממצא כזה כגון טיפולים ארטרוסקופיים שנועדו לפתור את בעיית חסר הסחוס במקרים הקלים יותר ועד לניתוח של הקשיית המפרק או החלפת הפרק במשתל מלאכותי במקרים הקשים יותר.(תלוי גם בגילך ועיסוקך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    ברק
    14/08/2008

שלום רב, מזה כמה חודשים אני סובל מכאבי ברכיים בשני מקרים - אחרי שינה או נסיעה ארוכה כאבי ברכיים חלשים שחולפים בד"כ תוך זמן קצר ואינם מפריעים יותר מדי - כאבי ברכיים עזים בד"כ אחרי הליכה של חצי שעה עם בני במנשא(בערך 5 ק"ג ) כאבים אלו מופיעים בערך כשעה אחרי ההליכה. הכאב אינו נעלם ובדרך כלל הוא נמשך שעות רבות(לרוב אני נרדם איתו ומעורר בבוקר ללא כאב). כאב זה גם מאלץ אותי לקחת אקמול לפני השינה שמקהה את הכאב, אחרת איני מצליח להירדם. יש לציין שגם לאחר כשבועיים בהם לא עשיתי שום פעילות, הספיקה הליכה אחת עם המנשא עד שהכאב חזר. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים אלה? מהו הטיפול המומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר רון ארבל
    14/08/2008

הסיבות לכאב בגון זה הן רבות, פגיעת מניקוס, פגיעת סחוס , פגיעה ברקמות רכות ועוד. ללא בדיקה ע"י אורטופד מומחה וביצוע בדיקות דימות במידת הצורך לא ניתן יהיה להגיע לאבחנה מדויקת.
    ממליץ על בדיקה ע"י אורטופד מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך שמאל
    גיא
    13/08/2008

ד"ר שלום, אני סובלמזה שלוש שנים מכאבים בברך שמאל אחרי מאמץ רב.. לאחר רטנגן אובחנה chondromalacia patellae והומלץ לי על פיזיותרפיה. אני התחלתי מזה כמה ימים להתאמן בפעילות של קרב מגע דבר שלא כולל כולל הרבה ריצה או הליכה מהירה אלא יותר בעיטות, עמידה ומשקל על הרגל. כמה שעות אחרי האימון הרגשתי מעט "קליקים" ושהברך חמה וכעבור יום יומיים זה חלף. האם עלי להפסיק להתאמן או שאולי האימון תורם לחיזוק הברך. ?

לקביעת תור
    סגירה
    ברך שמאל

הוספת תגובה

• קליקים וכאב בברך לאחר אימון

ד''ר חגי אמיר
    14/08/2008

גיא היקר שלום,
    תן לגוף להוביל אותך לפיתרון.
    אם משהו כואב לך ומפריע לאחר אימון סימן שהגזמת קצת האימון. תתקדם לאט ובטוח ותגביר את המאמץ בהדרגה כדי השגוף יעשה את השינויים להם הוא זקוק בעת שינוי רמת הפעילות.
    שרירים מגיבים מהר יחסית ומתחזקים במהלך של שבועות.
    עצמות ומפרקים משתנים לאט יותר. תן להם את ההזדמנות להתחזק כדי לתת לך את המירב.
    מקוה שסייעתי
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל נרדמת
    שרונה
    13/08/2008

שלום רב מאז סוף הריוני הראשון ועד היום (10 שנים) אני חווה תופעה שמטרידה אותי: בזמן שכיבה, העור בחלק הצדדי-קדמי של הירך השמאלית פשוט נעשה "מאולחש". אא אני אצבוט או אדקור את עצמי לא ארגיש כלום. בשכיבה חלקית יש תחושת נימול ובישיבה זקופה הכל מרגיש תקין. זה לא כואב או משהו, אבל מציק. יש לציין שאני נושאת עודף משקל של כ-30 ק"ג מאז. אם הדבר נובע מעודף המשקל - האם צפוי כי ירידה במשקל תשפר את מצבי או שהדבר בלתי הפיך? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגל נרדמת

הוספת תגובה

• מירלגיה פרסטטיקה

ד''ר חגי אמיר
    14/08/2008

התחושה שאת מתארת יכולה להתאים למצב שניקרא מירלגיה פרסטטיקה. משמעות המילים המפוצצות הוא שבתנוחות מסוימות או במצבים מסוימים קיים לחץ על עצב עורי, שמעצבב את העור באזור המאולחש. יתכן מאד שעם הירידה במשקל התופעה תעלם.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה