פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקת כתף - ניתוח
    אורן
    03/07/2008

שלום רב, אני פרקתי את הכתף לראשונה לפני כ- 20 שנה, ומאז פרקתי עוד למעלה מ- 10 פעמים. לאחרונה התייעצתי עם 2 מנתחים, אולם הם הותירו אותי קצת מבולבל (אציין שבפני שניהם הוצג צילום רנטגן של הכתף): 1.מנתח אחד טען כי יש לנתח ניתוח אטרוסקופי. במידה ובמהלך הניתוח יראה שיש צורך בניתוח פתוח (בגלל שבר או משהו דומה לכך), יפסיק למעשה את הניתוח. לאחר שיציג בפניי את ההשלכות של ניתוח פתוח, במידה ואחליט לעשותו, ייקבע מועד חדש. לשאלתי דבריו, הוא יוכל לדעת מה מצבה האמיתי של הכתף רק במהלך הניתוח האטרוסקופי עצמו. 2. מנתח שני טען דבאפשרותו לדעת מראש איזה ניתוח צריך, וזאת ע"י בדיקת MRI או סי.טי. אורטו. מי מהם צודק ? מה עליי לעשות לדעתך. שאלה נוספת, ברשותך : למרות שהמנתח השני הציע את אחת מ- 2 הבדיקות (סי.טי. או MRI), בסופו של דבר היפנה אותי לסי.ט.י (למרות שביקשתי MRI דווקא). שאלותיי הן : (א) האם נכונה הטענה כי סי.טי. מאוד מסוכן מבחינת הקרינה שלו, ולכן עדיף לבצע MRI ? (ב) האם 2 הבדיקות אמורות לתת למנתח את אותה רמת מידע שתספיק לו לקבוע את סוג הניתוח ? אם כן, האם רק העלות היא זו שהביאה אותו לשלוח לסי.טי. דווקא ? תודה, אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף - ניתוח

הוספת תגובה

• פריקת כתף אורן תתקשר ל 09-7619318

אבירם
    03/07/2008

אני יעזור לך להבין גם לי היה את אותה בעיה והיום אני לאחר הניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף - אפשרויות טיפול

ד''ר יונה יניב
    04/07/2008

אורן שלום. אין ברפואה בדכ"ל, תשובות חד משמעיות. לכל מנתח יש נסיון מסוים על-פיו הוא עובד ואכן, להערכתי קבלת מידע נרחב לגבי דרכי הטיפול בפריקת הכתף שלך. לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא לבחור את המנתח שעליו אתה סומך.
    לגבי שאלת הCT - נכון, יש קרינה בבדיקת CT אבל המכשירים החדשים וטכניקות בדיקה חדשות מורידות את הקרינה. מצד שני בדיקת MRI יקרה הרבה יותר וייתכן שגם פחות זמינה.
    מקווה שהארתי, ולו במעט, את עיניך.
    דר' יונה יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב וצוואר
    שולי
    02/07/2008

אני בת 55 וסובלת זמן רב מכאבי גב כולו ובעיקר הצוואר כאבי רגליים ובעיקר רגל שמאל בצילום רנטגן של עמוד השדרה נאמר שינויים ספונדילטיים לאורך כל ע"ש גבי צווא ומותן גובה חוליות ומרוחיים שמור אני מבקשת לדעת מה פירוש והאם תוצאות אלו הן הסיבות לכאבי ם לאורך כל הגב ובעיקר בצוואר כמו כן יש לי בעיות במפרקי הלסת.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב וצוואר

הוספת תגובה

• כאבים מפושטים בגב

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

שינויים אלה הנראים בעמוד השידרה מעידים על תנועתיות נורמלית בין החוליות, שהגוף מנסה לייצב על ידי הצמחת עצם בצידי המפרקים.
    הדבר הוא נורמלי וכללי בכל הגוף, אצל חלק מהאנשים זה קורה יותר ובחלקם פחות.
    זה נקרא גם שינויים ניווניים או שינויים ארטרוטיים.
    כשלעצמו זה יכול לגרום לכאבים בעת שתניעי את עמוד השידרה מעבר לגבולות היכולת.
    אני ממליץ להתחיל חוג כלשהו בפעילות גופנית כגון פילטיס יוגה טי צי, כל דבר שיעניין אותך ויגרום לך לנוע ולחזק את השרירים.
    מאחל לך בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת כתף
    רפי
    01/07/2008

הנני סובל מפריקות כתף חוזרות כמעט בכטל תנועה אפשרית וכן מכאב רב וזאת כתוצאה מפציעה בצבא לפני מספר שנים נשלחתי לביצוע בדיקות שונות. להלן תוצאות בדיקת CT אותה ביצעתי. הודגמו שינויים ניוונים בולטים עם ציסטות סוב ארטיקולריות של ראש הזרוע. הודגם עדות לשבר מסוג bankart במידה בינונית ושבר hill sacks במידה בינונית. קרע קטן של שרוול המסובב עם כמות קטנה של אוויר בבורסה סובדלטואידית. הודגמ עדות לקרע של הלברום הקידמי. רציתי לדעת מה חומרת הפציעה ומה כדי לעשות בנידון מאחר ואני סובל מכאבים עצומים במהלך כול שעות היום ולאחרונה גם הירדמויות של היד וכן זרמים לאורך היד. בעקבו הרדמיות חוזרות של היד וקפיצות שרירי הכתף בדו ראשי והתלת ראשי נשלחתי לבדיקת E.M.G להלן התוצאות : H REFLEX התקבל ארוך מימין. רדיקולופטיה בגובה C6-7 ו C5 מימין. חביון הולכה לעצב המדיאנוס שהתקבל מעט ארוך. חביון הולכה לעצב האקסילאריס התקבל ארוך מימין. עקב הממצאים החדשים מה אתה ממליץ לעשות .

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת כתף

הוספת תגובה

• פריקת כתף לרפי

אבירם
    02/07/2008

אני סבלתי 12 שנים מפריקות כתף ,עד הפעם האחרונה שהכתף לא חזרה למקומה (החזירו לי במיון של תל השומר ב 29.12.07) בתאריך 4.5.08 עברתי ניתוח פרטי אצל דר מוזס שהוא המומחה מספר 1 בארץ לבעיות כתף לפי מה שתיארתה אתה חייב ניתוח הניתוח הוא בהרדמה מלאה בין שעתיים לשלוש השיקום הוא החלק הקשה (פיזיוטרפיה 3 חודשים ויותר) אתה צריך לתבוע את הצבא כרגע אתה סובל מ 20% נכות לפחות תודה אבי 0522457346

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת בעקבות תאונת דרכים
    שיר
    01/07/2008

שלום רב. אני בחורה בריאה בדרך כלל בת 29. עברתי תאונת דרכים לפני כשנתיים. מכונית נכנסה ברכבי בעוצמה בעומדי ברמזור אדום. מאז עברתי כבר 2 סדרות פיזיותרפיה ללא הקלה בכאבי הגב והצוואר. ניסיתי שיאצו, ניסיתי דיקור, ניסיתי רייקי, עשיתי מסאג'ים, לקחתי כל כדור אפשרי. בקיצור- אם היו אומרים לי ללכת עם חסה על הראש להפסקת הכאבים- יש מצב שגם את זה הייתי עושה : ) אתמול עשיתי צילום ע"ש צווארי וצילום ע"ש גבי עליון ובאבחנה נכתב- "אין לשלול חשש לעקמת". שאלתי הינה: כיצד אפשר לדעת אם יש לי או אין לי בוודאות עקמת? האם יכולה להתפתח עקמת בעקבות תאונת דרכים, כך באמצע החיים? רב תודות שיר

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת בעקבות תאונת דרכים

הוספת תגובה

• עקמת לאחר תאונת דרכים

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

שיר היקרה,
    חסה על הראש יכול להיות פיתרון לא רע לכאבי גב אם כי זה לא הדבר הראשון שאני אישית הייתי ממליץ. :)
    לעיניינך, עקמת יכולה להיות מובנית או מולדת, שמתפתחת בגופך עקב במיבנה הגנטי שלך פעילות השרירים על השלד בעת הגדילה וההתפתחות, ויכולה להיות נירכשת עקב בעיה המתפתחת במהלך חייך וגורמת לשינויים בכוחות המופעלים על חלקים שונים בעמוד השידרה ועל החוליות השונות.
    אינני יכול לדעת למה התכוון מי שכתב את התשובה אולם זו יכולה להיות אחת משתי הנל.
    הבעיה שיש לפתור היא הכאב ולא העקמת, שהיא בעיה תוצאתית או ממצא לווי ולא גורמת כשלעצמה לכאב.
    בהצלחה, וזהירות לא להפיל את החסה,
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפידות+הגבהה בכף הרגל
    רעות
    01/07/2008

שלום, אני עוסקת בתחום המחול. בתחילת השנה התחילו לי לראשונה כאבים בכף רגל ימין, זה התבטא בקושי לעמוד עם משקל מלא על כרית הרגל תוך מתיחה מלאה של כף הרגל וקושי למתוח את כף הרגל לפוינט מלא. עד אז נעלתי כל חיי נעלי פלטפורמה גבוהות ללא שיפוע בצד הקדמי של הרגל. כשתכפו האיתותים מהרגל(ונראה היה שזה קצת גלש לברך) נעלתי נעליים שטוחות לגמרי לפי הנחיית רופא וזה לאט עבר. הרופא הורה לי להזמין רפידות עם הגבהה בעקבים משום שטען שיש מתח בגיד באיזור הקשת(לא טרח להסביר כ"כ). יש לי פלטפוס בשתי כפות הרגליים ובשמאלית יותר. הרפידות היו נוחות עד ששוב חזרו הכאבים וגם נעליים שטוחות לא עזרו. אורתופד מומחה לכף רגל אמר להגביה את העקב להוריד מתח, או לנעול נעליים משופעות. כשנעלתי נעלי עקב זה באמת הקל על הכאב. בקיצור יש לך מושג מה יכול לעזור, מה הסיבה כי עם\בלי רפידות היו כאבים.. ואני רוצה פיתרון מהשורש כי זה מפריע לי לתפקוד וגם אולי נוצר פה נזק כי אף אחד לא מוצא ת''בעיה. דבר שני- ביקשתי ממי שמכין את הרפידות לבדוק לי אורך רגלים והוא מדד ואמר שיש לי סנטימטר וחצי הבדל ביניהן והוסיף לי סנטימטר לרפידה שמאל. ממש חשוב לי לבדוק את זה נכון כי אולי הסיבה תפקודית להבדל באורך הרגליים וההגבהה עלולה להזיק(בעבר משקל כף רגל שמאל נטה פנימה ושיפרתי את זה, כתף שמאל טיפה מוגבהת וצד שמאל של האגן גם נוטה פנימה. רגל ימין שלי היא החזקה ושמאל יותר גמישה) איך ניתן לבדוק זאת בוודאות? לאן לפנות לבדיקה? תודה רבה רבה! רעות.

לקביעת תור
    סגירה
    רפידות+הגבהה בכף הרגל

הוספת תגובה

• צריך בדיקה.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    03/07/2008

רעות שלום.

מדובר בנושא מורכב, לא ניתן להגיע לאבחנה ללא בדיקה אורתופדית מסודרת.
    עלייך לפנות שוב לקבלת מענה לשאלותייך לאורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבת דיסק
    אאא
    01/07/2008

אודה לך באם תוכל לספק מעט מידע אודות ניתוח לצריבת דיסק כגון -%הצלחה, סיכון, משך הפרוצדורה, זמן החלמה, השפעה לטווח ארוך. וזמן המתנה משוער לניתוח (ממכבי..) גילי 30 - מזה 7 חודשים סובל מבקע דיסק מרכזי l5s1. טיפולים שמרניים לא הועילו כמו גם זריקות אפידורל שלא ממש עזרו. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריבת דיסק

הוספת תגובה

• המלצה

אלכס
    02/07/2008

אני בת 29 כ10 חודשים לאחר ניתוח גב בעקבות פריצת דיסק גדולה מאד בחוליות L4-L5. חודשיים לאחר הניתוח הייתה לי שוב פריצת דיסק במקום הניתוח. הייתי מבצעת פיזיוטרפיה אחת לשבועיים ופעמיים בשבוע שוחה ועוד פעמיים פילטיס אך עדיין הייתי חיה ברמה יומית בכאבים ונ-מ-א-ס לי!!! עד שידיד טוב שלי המליץ לי על מזרן אורטופדי בריאותי והסכים להלוות לי אותו לתקופה של חודשיים ואני חייבת לציין שהשיפור היה מדהים לא האמנתי כמה המזרון חשוב ומועיל לבעיות הגב לפי מה שהבנתי המזרן הזה בנוי כך שהוא עונה על כל צורך של כל חלק הכי קטן בגוף הוא עשוי מחומר שנקרא ויתלטי ופשוט לא להאמין איך שזה עזר לי אם תירצה אני אשמח להלוות לך את המזרן כדי שתבין כמה זה מדהים בהתחלה הייתי פסימית ולא נראה לי הגיוני שמזרן יעזור אחרי כל כך הרבה נסיונות לפיתרון אבל אחרי שניסיתי הבנתי שמצאתי את הפיתרון - צריך לנסות כדי להבין בברכה אילנה [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבדות ברגליים
    שוש
    01/07/2008

שלום אני סובלת מכבדות קבועה ברגליים (בפרט באזור מאחורי הברך)מזה כחודשיים + .ויש החמרה לאחר ישיבה ממושכת או שכיבה אני חשה כבדות ברגליים עד כדי קושי להתהלך ישר ללא צליעה קלה של 3-4 פסיעות .אני בת 45. יש לציין ,ששנים אני יושבת בעבודה עם מפזר חום לרגליים ברוב חודשי השנה . מה יכולות להיות הסיבות לתופעה זו?והאם יש טיפול? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כבדות ברגליים

הוספת תגובה

• כבדות ברגליים

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

שוש היקרה,
    כבדות ברגליים היא תלונה מאד לא ספציפית, יכולה להתאים למגוון רב של בעיות שיכולות לגרום לכך.
    אציע לך אם זה באמת מטריד אותך לפנות לרופא המשפחה ונסות לצמצם מעט את האפשרויות על ידי בדיקה גופנית ומספר בדיקות.
    אני משוכנע שתמצאי פתרון לבעיתך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של צילום ברך
    חגית
    29/06/2008

בצילום התגלה: שינויים ארתרוטיים דו צדדיים מודגשים בברך השמאלית
    בליטה קשה של ציור הורידים ברקמות הרכות

מה זה אומר?
    המליצו לעשות זריקות לברך (אסטרואידים או חומר סינטטי אחר??)

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של צילום ברך

הוספת תגובה

• שינויים ארטרוטיים

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

מדובר על שחיקת הסכוסים בברך.
    ישנם דרכים רבות לטיפול במצבים אלו בין היתר גם הזרקות למיניהן.
    חשוב לבצע פעילות גופנית בצורה מבוקרת, לקחת תוספי מזון השומרים ומורידים מעט את הכאב בברכיים, ולטפל בנוגדי דלקת כשצריך.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'יסטה בירך
    טלי
    29/06/2008

לד'ר שלום רב, עשיתי צילום אגן לפני מספר ימים , ונמצאה לי ציסטה בירך בגודל 15 מ"מ אם זה מצריך ניתוח?? (אני לא מרגישה אותה) אודה לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    צ'יסטה בירך

הוספת תגובה

• ציסטה בירך

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

טלי שלום,
    חשוב ביותר להבדק על ידי האורטופד ששלח אותך לצילום כדי שיראה את הצילומים ואותך, ויתיחס בהתאם.
    אל תזניחי.
    בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בעצם שגרמה לשבר?
    איילה
    26/06/2008

שלום. אני בת 37 בריאה. במשך חודש ימים ביצעתי הליכות אינטנסיביות 3 פעמים בשבוע למשך שעה ויותר סה"כ 24 ק"מ בשבוע במהירות ממוצעת של 6.5 קמ"ש על משטחים קשים ורכים. לאחר כחודש עם תחילת אחת ההליכות החלו כאבים בכף רגל העליונה המשכתי ללכת עד סוף המסלול במהירות רגילה. לאחר יומיים פניתי לאורטופד אשר קבע מבלי לערוך צילום כי מדובר בדלקת בגידים והמליץ על מנוחה. "סחבתי" כך את הרגל במשך כחודש כאשר סבלתי מכאבים קלים בזמן עמידה או הליכה ולכן צלעתי קלות ע"מ שלא לדרוך עליה. לאחר חודש חזרתי לאורטופד שהפעם שלח אותי לצילום רנטגן וכאשר הוא פיענח אותו הוא אמר שמדובר בציסטה שהיתה לי ברגל שהתפוצצה בזמן ההליכות ולכן נגרם לי שבר פתולוגי. כמו"כ הוא הפנה אותי למרפאת כף רגל, מיפוי עצמות, סי. טי. לכף הרגל ואם. אר. אי לכל הגוף. בנוסף רגלי גובסה. כמובן שהתייחסותו הכניסה אותי ללחץ גבוה והאמת האבחנה נראית לי לא סבירה. האם ניתן ללכת על שבר חודש ולסבול רק מכאב קל רק בזמן דריכה? מה זה ציסטה ואיך ייתכן שהיתה לי ולא הרגשתי כלום? כיצד שבר פתולוגי לאחר שקרה בגין מאמץ פיזי? האם עליי להיות מודאגת? האם אני יכולה לשלוח לכם את הצילום? אנא תשובתכם המהירה . תודה מראש, איילה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בעצם שגרמה לשבר?

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    30/06/2008

איילה שלום.

האם ניתן ללכת על שבר חודש ולסבול רק מכאב קל רק בזמן דריכה? - יתכן ולא היה שבר מלא כי אם רק שבר מאיים ואז כאב קל יחסית עד שממש נשבר.
    מה זה ציסטה ואיך ייתכן שהיתה לי ולא הרגשתי כלום? - יש כל מיני סוגי ציסטות. לעיתים לא מרגישים כלום ומוצאים אותן באופן אקראי.
    כיצד שבר פתולוגי לאחר שקרה בגין מאמץ פיזי? - שבר פתולוגי כי הוא נגרם באזור לא בריא של העצם - בציסטה.
    האם עליי להיות מודאגת? - כל אחד שיש לו שבר צריך להיות מודאג...
    האם אני יכולה לשלוח לכם את הצילום? כן.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שתי שאלות בבקשה

איילה
    30/06/2008

דר' טיטיון שלום. ראשית תודה על תשובתך. שאלה נוספת ברשותך- מהו הטיפול המומלץ לדעתך במקרה שמדובר בשבר פתולוגי על רקע גידול שפיר (אולי אנכודרמה)? האם יש סיכוי לאיחוי גם ללא ניתוח? מצטערת, אינני מצליחה לשלוח את הקובץ של צילום הרנטגן. תודה מראש, איילה נ.ב אני כל כך שמחה ומברכת על קיומו של פורום זה. יישר כוחכם ותודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במדרגגות
    רננה
    25/06/2008

הנני בת 62 בחודשים האחרונים התחלתי לעשות הליכות, כל בוקר אני עולה במסגרת ההליכה כ 400 מדרגות מתוך הכרה שזה בריא. שאלתי היא האם אין נשקפת כאן סכנה לבריאות הברכיים. יש לציין שאיני יורדת את המדרגות האלה מתוך ידיעה שזה אכן הורס את הברכיים. מה בקשר לעלייה?

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במדרגגות

הוספת תגובה

• עליה וירידה במדרגות

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

רננה, כל הכבוד על הפעילות המבורכת!!
    המשיכי בפעולתך זו, פעילות מבורכת לברכיים ורק תוסיף לך שנים של בריאות וחוסר כאב בברכיים.
    במחקרים נמצא כי פעילות גופנית מסייעת נגד כאבי פרקים גם אם בצילום נראים שינויים ניווניים.
    האזיני למה שבירכייך אומרות והמשיכי לדחוף קדימה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באצבע 3 רגל שמאל
    ישראל
    24/06/2008

אשמח לקבל חוות דעת מקצועית לגבי איחוי השבר שהיה לי ברגל שמאל
    אצבע 3 פרק אמצעי
    אני עם קיבוע כבר חודש ימים
    האם התאחה?
    האם ניתן לחזור למשחק כדורגל פעיל?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באצבע 3 רגל שמאל

הוספת תגובה

• שבר בהן 3

ד''ר יחזקאל טיטיון
    30/06/2008

ישראל שלום.

לא ניתן לתת לך תשובה בלי בדיקה ובחינת צילומי רנטגן.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במכשיר בקלייף
    דליה
    24/06/2008

אני סובלת מכאבי גב כרוניים בגלל עקמת ורגל אחת מקוצרת לפני כחודש רכשתי את מכשיר הבקלייף ואני משתמשת בו פעמיים ביום וחוץ מזה עושה תרגילי התעמלות כמעט מידי יום,
    כשאני משתמשת במכשיר אני מרגישה תנועות קלות מאד בגב כמעט לא מורגשות ומלבד זאת לא מרגישה עדיין שום שינוי - האם אתם מכירים את המכשיר והאם הוא באמת מומלץ במקרה שלי שאני סובלת מבעית גב כבר שנים , תודה דליה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש במכשיר בקלייף

הוספת תגובה

• בקלייף לכאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

בקלייף הוא מכשיר נוסף בין אינספור מכשירים אפשריים לחיזוק שרירי הגב והנעת החוליות התחתונות של הגב.
    במידה ואת מתמידה את עשויה לחוש שיפור במהלך של כחדש חדשיים לאחר תחילת פעילות.
    אם אין שיפור, ניתן להמשיך בספורט זה או באחר, אולם בכל מיקרה לא כדאי להפסיק פעילות פיזית. כדאי להמשיך עם פעילות שגם מהנה וגם עוזרת.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ב TALUS
    שרית
    22/06/2008

שלום רב,
    יש לי שבר בעצם הטאלוס.
    הוחלט שלא לנתח אותי בשלב זה, אלא לגבס ולבדוק שוב בעוד חודש כיצד התאחתה העצם.
    אבקש קצת פרטים על הנושא, על ההחלמה וכו'.
    בנוסף, איך אוכל לשפר את החלמתי בצורה הטובה ביותר (להרים רגל, תרגילים כלשהם)?
    תודה מראש,
    שרית.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר ב TALUS

הוספת תגובה

• טאלוס

ד''ר יחזקאל טיטיון
    30/06/2008

שרית שלום.

לצערי לא ניתן לתת לך תשובה ללא חינת בדיקות הדמיה שעברת וקבלת מעט יותר פרטים לגבי מיקום השבר בדיוק וכ"ו כמו כן מה קרה שנשבר לך הטאלוס, כמה אנרגיה עברה ברגל וכ"ו.
    בכל מקרה כדאי לנוח עם רגל מורמת.

ברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בראש הרדיוס שמסתבך
    יפעת
    22/06/2008

שלום רב דוקטור, שמי יפעת אני בת 28 ואם אינני טועה פניתי אליכם בעבר משהו כמו שנה. אתן תיאור על מצבי ואז אשאל את השאלות ברשותך, לפני כשנתיים נפלתי ושברתי את ראש הרדיוס ביד ימין לאחר כשבועיים בסד גבס הוחלט לנתח אותי, הכניסו בורג לראש הרדיוס וקיבעו תשבר. לאחר כ שבועיים נוספים בסד גבס הומלץ לי על פיזיותרפיה אינטנסיבית וכך עשיתי במשך 10 חודשים. לאחר שלא חל שינוי גדול במצב היד ביצעתי ct לאחר עיון בבדיקה הוחלט על הוצאת ראש הרדיוס ושיחרור רקמות רכות. הוזמנתי לניתוח הכל עבר בסדר ללא כל סיבוכים. לאחר אישפוז של כמעט 11 יום שוחררתי בהמלצה לפיזיותרפיה אינטנסיבית וכמובן כך עשיתי, במשך כמעט שנה ובמהלך השנה ביצעתי בדיקות מיפוי עצמות שהראה crps ובדיקת emg שהראתה על פגיעה עיצבית. עדיין במצב של -45 ביישור 120 כיפוף ללא סופינצייה ופרונצייה מלאה ניגשתי שוב לרופא ביצעתי ct נוסף ואז הוחלט שבשל המצב של היד לבצע מניפולצייה סגורה בהרדמה. ב 14/1 השנה ביצעתי את המניפולציה ולאחר מכן יצאתי מחדר ניתוח שידי מגובסת בסד גבס במצב "ישר" בתוך הגבס היד הייתה ללא תחושה התלוננתי מספר פעמים שאני לא מרגישה תיד ונאמר לי שזה טראומה שעברה על היד והכל יסתדר. לאחר שהתעקשתי שוב ושוב לשחרר את הגבס חתכו לי את התחבושות והיד הייתה קפואה וכחולה. חידשו לי תחבישה ועדיין לא הייתה לי תחושה ביד במשך כמה ימים גם לאחר שיחרורי מבית החולים. נאמר לי שהכל יעבור. היום כ 5 חודשים לאחר הניתוח עדיין אין לי תחושה בכל האזור של האמה ומעלה היד נרדמת לי כל הזמן איני יכולה להישאר עם יד ישרה וזה פוגע לי בטווחי תנועה כיום אני ב -20 ביישור 140 כיפוף סופינצייה 20 ופרונצייה כמעט מלאה. סובלת יום יום מכאבים והירדמויות ביצעתי בדיקת emg שהראתה פגיעה בעצב רדיאלי. רכשתי מכשיר cds שהומלץ לי ע"י המנתח שלי ואני מנסה לבצע בו כמעט כל יום אבל הזרמים וההירדמות של היד בליווי הכאב ממש לא עוזרים לי ואני לא מצליחה להשתפר בטווחים והמרפק שלי כאילו תקוע שוב וכף היד כואבת המון. (סליחה על הסיפור הארוך אבל זהו סיפורי לצערי) שאלותיי הן: מה אתה חושב שיכול לעזור לי כרגע במצבי לגבי ההמשך? אילו בדיקות נוספות אם קיימות היית ממליץ לי לבצע? איך אני יכולה להיפתר מהכאבים מבלי להתמכר למשככים שאני נוטלת כיום (פרוקסט)? והאם הבעיה של הפגיעה העיצבית אכן תעלם וזה רק עיניין של זמן או שיש סיכוי שאאלץ להיגרר לניתוח נוסף?? אודה לכם על תשובתך/כם ושוב סליחה על הסיפור הארוך. שבוע טוב יפעת. אציין שלאחר המנפולציה הסגורה הגיעו ליישור כמעט מלא.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר בראש הרדיוס שמסתבך

הוספת תגובה

• סליחה לא הפורום הנכון כנראה....

יפעת
    22/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה