פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי רגליים תחתונות
    שרון
    25/08/2008

שלום אני סובלת מזה כחודשיים מכאבי רגליים תחתונות. כאבים המורגשים בשריר וגם כאבים כאילו מתוך העצמות. אציין כי מדובר בשתי הרגליים. כשאני נחה ולא עושה פעילות זה מקל עליי אם אני עומדת יוצתר מ 5 דקות או הולכת אני מרגישה כאבים גם במנוחה. לפני הכאבים עשיתי הליכות כ 5 פעמים בשבוע. לא היה לי בעבר שום ארוע בריאותי. לעיתים הכאב הוא מאחורי הברכיים מאחורה. תחושה של צביטות. הכאב בכל אזור אפשרי ברגליים ממעל הברך ועד הקרסול. כאבים לא קבועים. באים ונעלמים אין לי מגבלת טווח תנועה. עשיתי מדרסים וזה עזר מעט. האם יתכן וזה שברי מאמץ שברי מאמץ יכולים להיות מהליכה? האם תתכן גם דלקת בשריר האם חוץ ממיפוי עצמות שלא ביצעתי, יש דרך לאבחן? האם זה יעבור תוך כמה חודשים? האם מנוחה תעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים תחתונות

הוספת תגובה

• רגליים הן בד"כ תחתונות...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    25/08/2008

שרון אל שלום.

האם יתכן וזה שברי מאמץ - כן.
    שברי מאמץ יכולים להיות מהליכה? - כן.
    האם תתכן גם דלקת בשריר - כן.
    האם חוץ ממיפוי עצמות שלא ביצעתי, יש דרך לאבחן? - בעיקר בדיקה פיזיקלית מסודרת ואח"כ מחליטים על בדיקות עזר והדמיה.
    האם זה יעבור תוך כמה חודשים? - מאז ימי חורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים.
    האם מנוחה תעזור? - נסי ותיוכחי.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה- כאבי רגליים תחתונות

שרון
    26/08/2008

תודה רבה מהן בדיקות עזר והדמיה? אני רוצה לנסות להכנס להריון האם זה בעייתי במצב הנוכחי שרגליי כואבות בעקיר בהליכה ועמידה? האם יכולה להיות בעיה אחרת מהותית - אציין כי הבדיקות דם שלי תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לרגליים התחתונות...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    26/08/2008

בבקשה.

מהן בדיקות עזר והדמיה? - בדיקות רנטגן, CT, MRI, US, מיפוי עצמות וכ"ו.
    אני רוצה לנסות להכנס להריון - בהצלחה ומזל טוב.
    האם זה בעייתי במצב הנוכחי שרגליי כואבות בעקיר בהליכה ועמידה? - ברור כי בעומס הנוסף שיגרם בשל ההריון יתכן ומכאוביך יחומרו.
    האם יכולה להיות בעיה אחרת מהותית - הכל יכול להיות. פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרון
    04/09/2008

הייתי אצל מומחים רבים הטוענים שזה כנראה ממאמץ יתר האם יתכן והכאבים נמשכים מס' חודשים אם זה אכן מאמץ יתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך רגליים תחתונות...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    04/09/2008

כן.יתכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשוקיים- המשך

שרון
    07/09/2008

שאלה נוספת האם ממאמץ יתר של הליכה מרובה יתכנו כאבים גם בשרירים בשוק האחרוית ובשרירי הירך - שמעל הברך? האם הכל כואב ממאמץ יתר ונמשך 3 חודשים? האם יכול להיות משהו ראומטי? אורתופד אחד שלח אותי לראומטולוג בטענה שאין ממצא אורתופדי בשעה שכל שאר האורתטפדים אמרו שזה נזק של מאמץ יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפעם לא רגליים תחתונות...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    08/09/2008

האם ממאמץ יתר של הליכה מרובה יתכנו כאבים גם בשרירים בשוק האחרוית ובשרירי הירך - שמעל הברך? - כן.
    האם הכל כואב ממאמץ יתר ונמשך 3 חודשים? - יתכן, אך לא בטוח.
    האם יכול להיות משהו ראומטי? - הכל יכול להיות ברפואה.
    אורתופד אחד שלח אותי לראומטולוג בטענה שאין ממצא אורתופדי בשעה שכל שאר האורתטפדים אמרו שזה נזק של מאמץ יתר. - ככה ז, היכן שיש שני רופאים, יש שלוש דעות...

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tarsal coalition,ממצאי CT
    עידן
    25/08/2008

שלום,אובחנתי לפני שנתיים בערך בtarsal coalition,נולדתי עם הבעיה,היא החלה להשפיע רק בשנתיים האחרונות.. אתמול עשיתי צילום CT,כי ביום רביעי אני רואה מומחה לאורתופדיה,ומבחינתי התיכנון הוא ניתוח. השתמשתי במדרסים שנתיים בערך והם לא עוזרים לי,הכאבים החמירו עד כדי כך שגם באין מאמץ כואב לי. כמו שאמרתי עשיתי אתמול צילום CT,וקיבלתי היום את הדיסק + אנליזה בה כתוב: "בשתי כפות הרגליים מודגמת דפורמציה של המרפקים באיזור הסוסטנטקולום טלי עם אי סדירות ציסטית סקלרוטית של המשטח המפרקי. שאר עצמות הקרסוליים והמפרקים מודגמים תקינים ברקמות רכות לא הודגם ממצא חריג" מה ניתן ללמוד מהאנליזה הנ"ל שאני כבר לא יודע? ידוע לי על tarsal coalition בשתי הרגליים רק. תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    tarsal coalition,ממצאי CT

הוספת תגובה

• קואליציה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    25/08/2008

עידן שלום.

ניתן ללנמוד שי יש שינויים ניווניים כנראה ושחיקה באזור הרואליציה יתכן שזה מה שגורם לך לכאבים ולכן שום דבר לא עוזר. כשכלום לא עוזר אכן הטיפול שניתן להציע הוא טיפול ניתוחי. באנשים מבוגרים הניתוח הוא ניתוח לאיחוי המפרקים הפגועים.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מטפלים בציסטה מניסקאלית
    נצר
    25/08/2008

בבדיקת דופלר נמצא אצלי ממצא לוואי של " ממצא ציסטי מאורך באספקט המדיאלי של הברך באורך כ-4.2 , באבחנה - ציסטה מניסקאלית." שאלתי - מה פרוש הממצא. אל מי עלי לפנות - לכירורג או לאורתופד. האם הטפול הוא ניתוח? דינה

הוספת תגובה

• ציסטה מניסקיאלית

ד''ר רון ארבל
    26/08/2008

שלום רב
    ציסטה כזו נגרמת בד"כ בעקבות קרע במניסקוס בקרן האחורית שלו.
    במקרה כזה הטיפול הינו ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת על ציסטה מניסקאלית

נצר
    02/09/2008

תודה לתגובה המהירה. במקרה שלי הציסטה נמצאת ליד דלקת בגיד מתחת לברך מצד שמאל, האורתופד טוען שאין קשר בין הדלקת והציסטה ושאין צורך להוציא אותה. הוא לא מקבל את דעתי, שאולי הציסטה היא שמקשה על החלמת הדלקת. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה מניסקיאלית

ד''ר רון ארבל
    04/09/2008

נראה לי שבמקרה זה עליך להועץ ברופא נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חטפתי מכה ומאז כאבים במרפק
    לילי
    25/08/2008

לפני כ-חודשיים!! חטפתי מכה חזקה במרפק שממש גרמה לי "לראות כוכבים"
    מאז ועד היום יש לי כאבים חזקים במרפק אבל רק כשאני נשענת עליו,זה ממש גורם לי לזעקת כאב כאילו דקרו אותי או משהו,האם זה יכול להיות כאבים מן המכה אחרי כל כך הרבה זמן,ואולי זה משהו אחר?מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• חבלת מרפק

ד''ר יונה יניב
    25/08/2008

האם פנית לרופא לאחר החבלה? האם בוצע צילום רנטגן? אולי יש לך שבר? לפעמים יש שברים עם תזוזה קלה או בכלל ללא תזוזה, מה שנקרא "סדק" - עובדה שפוגעת בתפקוד רק באופן קל, אם בכלל.
    עצתי - להבדק ע"י רופא ולפי הבדיקה - להחליט על המשך בירור או טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפק טניס?
    י.
    25/08/2008

יש לי כאב במרפק מספר ימים. מצאתי באינטרנט מונח שנקרא מרפק טניס ומהתיאור נראה שהמקום שכואב לי די תואם את המקום המצוין בהסבר, אבל הגורמים לתופעה עפ"י ההסבר אינם נמצאים אצלי. מה זה עשוי להיות אם לא מרפק טניס (הכאבים כאשר אני לוחץ על העצם)והאם עלי לראות אורטופד? פיזיותרפיסט? מומחה ליד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מרפק טניס?

הוספת תגובה

• טניס

ד''ר יונה יניב
    25/08/2008

אכן, אתה זקוק לבדיקת אורתופד או כיר' של יד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד רדומה
    שי
    24/08/2008

שלום רב, בחודש האחרון אני חש "הרדמות" של זרוע ימין, מהמרפק ועד האגודל ולפעמים גם האצבע. תופעה זו מתרחשת כל חצי שעה לערך וחולפת כעבור כ 10 שניות. ממה זה נובע, וכיצד ניתן לטפל בבעיה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    יד רדומה

הוספת תגובה

• יד רדומה

ד''ר יונה יניב
    25/08/2008

לפי התאור שלך (ורק! לפיו) - הבעיה עצבית, ייתכן צווארית אבל יש צורך בבדיקה מדוקדקת ואולי העזרות באמצעי הדמיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כפות הידיים-המשך מה-22.8
    אורית
    24/08/2008

לד"ר יניב יונה שלום רב, ישנם שינויים בתסמינים של כפות הידיים בהודעתי מתאריך 22.8 ביומיים האחרונים הבעיה בעת התעוררות ,היא בכיפוף אצבעות כפות הידיים מלווה בכאב מזערי באצבעות ופחות בתרדמת כף היד.{יצוין כי בעבר הבעיה היתה בפתיחת כף היד אך לאחר שבצעתי תרגילי פתיחת אצבעות הידיים כלפי חוץ,נוצרה בעיה של כיפוף האצבעות}. היות ואינני חשה זרמים בכפות הידיים ואינני סובלת מכאבים בכף היד תחושתי כי מקור הבעיה במפרקים של אצבעות כף היד,בכריות כף היד הסמוכות למפרק כף היד {לא לקצות האצבעות}. נ.ב אני בת 53 בגיל המעבר,ולפני שנוצרה הבעיה הנ"ל בכפות הידיים ,חשתי דקירות{עיקצוצים} בפנים ובכפות הידיים מלווה באודם בעיקר על גב כפות הידיים.וכשהנחתי קרח בעית העיקצוצים ניפתרה. כ"כ במקביל סבלתי מדלקת קשה בכתף יד שמאל שהקרינה לזרוע,וטופלתי באתופן.אך אינני מוצאת קשר בין כאב כתף שמאל לכפות הידיים היות והבעיה משמעותית יותר בכף יד ימין. שאלתי: היות וכיום אינני סובלת כמעט מהרדמות כף היד אלא בכיפוף האצבעות ,חשה כאב מזערי בכריות אצבעות כף היד הקרובות למפרק כף היד ואף נפיחות מסוימת באמה ובאצבע. שאלתי: האם הסיבה לתסמינים הנ"ל היא תחילתה של בעיה ראומטולוגית או אוסטיאוארתריטיס באצבעות כף היד,שכן בבדיקת MRI גילו שאני סובלת מאוסטיאוארתריטיס הן בכתף והן בברך,וממצאי רנטגן של כף היד הראה כי הכאבים בבסיס האגודל נובעים גם כן מ-os . בתודה מראש.

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר יונה יניב
    25/08/2008

שלום אורית
    ראשית - אין קשר בין ההרדמות ליידים ל"חוויה" הכל גופית של אודם ועיקצוצים.
    שנית - אכן, בגיל המעבר יש התעוררות של כל מיני בעיות שמקורן בהזדקנות הגוף. לפי התאור שלך - בעית האצבעות - הכאב בכאית עם הקושי בכיפוף-יישור אולי נובעים מטריגר פינגר - trigger finger אבל - יש צורך בבדיקה מדוקדקת כדי לדעת בדיוק מה הבעיה כי טיפול בOA אינו דומה לטיפול בטריגר.
    שלישית - גם בעית הכתף די אופינית לגיל ובדכ"ל נפתרת עם טיפול מתאים ושינוי קל באורח החיים (פעילות גופנית, כמובן במינון ובדרך הנכונים) ואני מאמינה כי האורתופד שלך דבר אתך על כך.
    מקווה שעזרתי
    דר' יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברים
    hpod
    23/08/2008

בממצאים רשם האורתופד הדברים הבאים:"נפגע ביישור יתר של כף הרגל.צולם באסה"ר ואח"כ התקשה לדרוך מספר שבועות.בצילום מ5.08 שבר ניתוק של בסיס מט.2[נזק ליספרנק?עם הרחבת רווח ראשון וכן ייתכן שבר בסיס מט.3].השטחת כפות ניכרת עם קושי עומס יתר של כף רגל ימין - ללא רגישות בסטרס של מידפוט.מפרק לפידוס יציב ולט רגיש." עשיתי לפני כמה ימים רנטגן נוסף ובפענוח נרשם "איחוי שלם של השברים בבסיסיה 2,3 MT.מבנה גרמי שמור". המכה עצמה היתה מאמצע ינואר והטיפול שקיבלתי היה אך ורק פיסותרפיה וכל הזמן הזה דרכתי על הרגל חוץ משבוע. חשוב לציין שכאשר פניתי לרופא היחידה לקבלת התשובה לרנטגן של 5.08 תשובתו הייתה "השבר נמצא בתהליכי איחוי מתקדמים" שלא ממש תואמים את ממצאי האורתופד שראה את הצילום(ראה למעלה). השאלה שלי נובעת מההבדל בין תשובת רופא היחידה לאורתופד מומחה כף רגל לצילום של 5.08 והיא האם לאחר רק טיפול פיסותרפיה מאפריל יכול שבר ניתוק בבסיס מט.2 וכו' להתאחות באופן שלם ללא בעיה במבנה-"מבנה גרמי שמור"? הבעיה שאם אכן זה לא סביר אני לא אוכל לפנות לאורתופד מאחר ורופא היחידה לא יסכים לשלוח אותי לאורתופד בטענה שכבר יש תשובה,מה שהיה בצילום של 5.08 שראיתי את האורתופד רק לאחר בקשת הפיסותרפיסט שאני לא נמצא יותר אצלו בטיפול. כעת אני סובל מקליקים ברגל,מחולשה כזו באיזור שמחבר בין הרגל לגב כף הרגל ומהרגשה של מתיחות באיזור העקב.

לקביעת תור
    סגירה
    שברים

הוספת תגובה

• כף רגל שבורה

ד''ר רון ארבל
    24/08/2008

המקרה שלך נראה ע"פ המכתב סבוך.
    מציע לפנות לאורטופד מומחה כף רגל לבדיקה וקבלת עצה חכמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקסוסטוזיס
    ענת
    23/08/2008

עשיתי ניתוח לפני חודשיים להוצאת גידול מהרגל ולאחר הניתוח שלחו את הממצא שהוציאו לבדיקה פתלוגית וזה הממצא שהתקבל t1174001 fibula,nos t000000l left p1141001 biopsy , excision m9210001 osteochondroma אשמח לדעת מה זה בדיוק אומר,ןאיזה מין גידול זה תודה רבה והמשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    אקסוסטוזיס

הוספת תגובה

• אקסוסטוזיס

ד''ר רון ארבל
    24/08/2008

מדובר בגידול שפיר המורכב מעצם וסחוס וכאשר הוא מוצא בד"כ לא מותיר כל בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים - ד"ר יונה יניב / ד"ר ארבל
    אריה
    22/08/2008

שלום רב ! בן 36 - בשנת 2002 שברתי באופן די חמור את עצם הטאלוס בקרסול ימין כתוצאה מנפילה מגדר גבוהה. מאז-הרגשתי בעיות בברך ימין : נעילות אשר משוחררות במניפולציה . בבדיקות שעברתי לאחרונה - מיפוי עם ספקט-קליטת יתר פתולוגית במדור הלטרלי אחורי של הברך. רנטגן-פיקה במקומה עם זיזים זעירים,יש מוקד סקלרוטי קטן בטיביאה המקורבת המדיאלית מוקף אזור לוצנטי יותר,יתכן ומדובר באי עצם (ממצא אקראי). MRI-יש פס סיגנל מוגבר בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי אך אינו מגיע לכדי קרע.יש בצקת פרה פטלרית מינימלית וכן מעט סיגנל בסיבים מקורבים של גיד הפיקה היכול להתאים לטנדינוזיס קל ללא התעבות . בימים האחרונים החלו גם כאבים קשים בברך שמאל. דוקטור יקר-מה יש לי ???????? הסבל גדול רוב תודות!!!

הוספת תגובה

• ברך כואבת

ד''ר רון ארבל
    24/08/2008

שלום רב לך.
    ע"פ מכתבך יש לך בעיה בברך הגורמת לך לכאבים ונעילות.
    ממליץ לך לפנות עם בדיקת ה- MRI לאורטופד מומחה ברכיים לבדיקה ומתן טיפול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת מבנית
    מיכאל
    22/08/2008

קוראים לי מיכאל (בן 18) ואני סובל מעקמת מבנית כבר 5 שנים מאז גיל 13. ניסיתי כל טיפול אפשרי כולל מחווך וכתוצאה מהטיפולים העקצת שלי בת 36 מעלות. הבעייה שלי היא שאני סובל מכעב בגב האמצעי. לכן החלטתי לעבור ניתוח. אני רוצה לדעת עד כמה ניתוח יכול לעזור לי. ובבקשה אל תענו בסגנון "בזווית יותר גדולה רק עושים ניתוחים". אני מודע לזה שגיבנת עד 40 נחשבת מבחינת האורתופדיה ל"נורמלית". היא אולי נורמלית לזקנה בת 50 עם אןסטיופורוזיס ולא לנע בן 18!!! הכיפוף הטבעי אמור ליהיות בסביבות 8 מעלות ולא 36 כמו לי

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת מבנית

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    24/08/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=198 id=link]אורתופדיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כפות הידיים
    אורית
    22/08/2008

שלום רב, מזה חודש וחצי אני סובלת מידי יום מהרדמות כפות הידיים בעת התעוררות משינה. פירוט השלבים: 1.תחילה היה קשה לי לפתוח את כפות הידיים {כאשר כמה חודשים קודם באופן חד פעמי כשהתעוררתי כף היד היתה רדומה ורפויה לגמרי ייחסתי זאת לתנוחה של היד בעת שינה} 2.לאחר מכן באת התעוררות התקשיתי בפתיחת היד וסגירתה ,בעיקר אצבעות זרת וקמיצה ללא כאבים.בשום שלב לא היתה תחושת נימול{הרגשת נמלים בכפות הידיים} 3.בשלב זה אין בעיה בפתיחת היד אלא בסגירתה ולעיתים מעורבות גם האמה והאצבע עם כאבים.לאחר מספר דקות אני מצליחה להשתחרר מהנימנום של כפות הידיים ולא סובלת מהירדמות במהלך היום כאשר אני ערה. הממצאים בבדיקת רנטגן של ע"ש צווארי:מבנה חוליות הצוואר צורתן ועמדתן בגדר הנורמה.אין לראות צללים פתלוגיים ברקמות הרכות הממצאים בבדיקת רנטגן כפות הידיים:שינויים ניווניים ב1 cmc דו צדדי. בדיקת us כפות ידיים יצאה תקינה. שאלותי: 1.מה פרוש ממצאי הרנטגן של כפות הידיים:שינויים ניווניים ב1 cmc ? 2.האם למרות שהבעיה בעיקרה בזרת ובקמיצה ישנה אפשרות לתסמונת התעלה הקלפרית 3.האם ישנה אפשרות שאני סובלת מניוון שרירים או מתרשת נפוצה? 4.האם ישנה אפשרות לדלקת מפרקים ושחיקת סחוס של אצבעות כפות הידיים אולי עקב קסיסת ציפורניים?שכן יום אחד לא חשתי בעיה בכף יד שמאל בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כפות הידיים

הוספת תגובה

• שאלות

ד''ר יונה יניב
    24/08/2008

ראשית - קסיסת צפרניים לא גורמת לשום מחלה - סיסטמית או של מפרקים. יכול להווצר זיהום לעומת זאת
    שינויים ניוניים בCMC פרושם שחיקה של הסחוס במפרק הבסיס של האגודל, אם אין לך כאבים בהנעת האגודל אין לממצא זה, כרגע, חשיבות
    למה את קוראת "הירדמות" של כפות הידיים, למיטב הבנתי מדובר בנימלול או נימול או עקצוצים אבל הם כולם תסמין באותה סקלה ואין לך הרדמות באצבעות 4,5 לכן עדיין האבחנה העיקרית CTS. יכול להיות שיש לך גם מחלה אחרת, אבל התסמינים שתארת לא מתאימים לטרשת נפוצה או ניוון שרירים. בכל מקרה - שוב עלייך להבדק ע"י אורתופד או כיר' של יד וכנראה לבצע בדיקת EMG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איש יקר
    22/08/2008

שלום רב קוראים לי עידן איני בן 17 וחצי הגובה שלי הוא 182.5 היתי רוצה לדעת מה הגובה הסופי שלי?איך אני יכול לדעת יש לצין שאני עדין לא מתגלח יש לי זקן בסנטר אבל לא כמו שיש לבנאדם גדול היתי רוצה לדעת עם עדין לא גדל לי זקן זה אומר שאני יגבה עוד?ואיפה אני יכול לבדוק מה הגבוה הסופי שלי אבא שלי מטר 186 ואמא שלי 165 !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גבה סופי

ד''ר רון ארבל
    24/08/2008

ניתן להעריך את הגבה הסופי ע"פ בדיקת גיל עצמות.
    פנה לאורטופד ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפק לא מתיישר 150 מעלות
    אני
    22/08/2008

בחודשים האחרונים החל לי משהו מוזר במרפק, פעם בשבועיים בממוצע כשאני רוצה ליישר את מפרק המרפק הוא פיתאום לא מתיישר לגמרה לזווית של 180 מעלות, בערך בזווית של 140 מעלות מתחיל כאב ממש ממש חזק שמונע ממני בכלל לנסות וליישר אותו. ניסיתי ליישר בכל זאת למרות הכאב וחוץ מצעקת כאב המרפק עדיין לא התיישר. גיליתי שהדרך היחידה שפותרת ביעילות את הבעיה היא מתי שזה קורה לקפל מחדש את המרפק ואז כשאני פותח אותו מחדש הוא נפתח "כמו חדש" עד הפעם הבאה...
    רציתי לדעת האם יש לכם מושג מה זה ומדוע זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    מרפק לא מתיישר 150 מעלות

הוספת תגובה

• מרפק

ד''ר יונה יניב
    24/08/2008

ייתכן ויש גוף חפשי במפרק... צריך בדיקה וכמובן יש להעזר בהדמייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI
    אני
    22/08/2008

שלום, אני חיילת ולפני חצי שנה פרקתי את הכתף באימון צבאי כתוצאה מנפילה בעת ריצה במטווח פריקה מסוג luxacio erecta ומאז אני סובלת מתתי פריקות (על בסיס יומי) ופריקות (גם הרבה.. בד"כ מחזירה אותן לבד, לעיתים נדירות נדרש מיון\רופא). כמו כן לעיתים יש תחושת "נמלים" ביד. ביצעתי MRI אלתרו עם זריקת גדוליניום. אשמח אם תוכלו להסביר לי מה משמעות התוצאות:: "יש קרע של הלברום הקידמי תחתון בשעה 5,6. אין לראות דפקט גדול ע"ש הילזקס אך יש שינויים ציסטיים באספקט הפוסטרו סופרו לטרלי של ראש ההומרוס יתכן כלי דם שחודרים אל העצם או ציסטה שמחוברת אל המפרק". כמו כן נכתב רק "יתכן כלי דם שחודרים..."- איך אוכל לדעת בוודאות? והאם זה רציני? (כמו שאמרתי אני לא יודעת מה המשמעות של התוצאות..) בנוסף רציתי לשאול אם יש פיתרון חוץ מניתוח לכאב תמידי שיש לי בכתף כתוצאה מכל הפריקות? כיוון שגם אם אעשה ניתוח זה בטח ייקח לפחות מספר חודשים ובנתיים אני נאלצת לבצע פעילויות שהן די "יומיומיות" אבל גוררות אחריהן כאב...

לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• פריקות כתף

ד''ר יונה יניב
    24/08/2008

המשמעות היא שאת צריכה ניתוח. בנקרט פרושו תלישה של שפת המפרק השומרת אל ראש העצם במקום ואם השפה תלושה - יש חוסר יציבות כנראה עד שהנזק יתוקן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה