פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיצור בגיד אכילס
    בר-אדון אבי
    08/07/2008

שלום, בני הצעיר סובל מגיל 14 מכאבים באזור הקרסול האחורי שאובחן כקיצור בגיד אכילס. עקב כאבים ניכרים בהליכה מאומצת-ולמרחקים,ריצה ומאמצים נאלץ לפרוש מפעילות ספורטיבית ולהימנע מפעילות ספורט הכרוכה בעומסים על הרגליים. הנ"ל עומד לפני גיוס לצבא, האם יוכל לעמוד בעומסי האימונים של יחידת שדה ? האם עומסים של פעילות ואימונים ביח' שדה עלולים להחמיר את מצבו ולגרום לו לנזקים נוספים או אחרים? אודה להתייחסותכם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיצור בגיד אכילס

הוספת תגובה

• קיצור אכילס.

ד''ר יחזקאל טיטיון
    09/07/2008

אבי שלום.

במידה ויש קיצור אכילס משמעותי זה ימנע ממנו לעמוד בעומסי האימונים של יחידת שדה.
    למה לא טיפלתם בקיצור הזה עד היום?

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    דניאל
    07/07/2008

יש לי קצת כאבים בחלק העליון ביותר והלטרלי של הירך, שהתחלתי להרגיש ממש פתאום. החלטתי לרוץ כי אני רץ כשלוש פעמים בשבוע ועושה תרגילי רגליים במכון לארבע ראשי וההמסטרינג והאמת שזה לא ממש הפריע לי בריצה. העניין שכבר עבר שבוע ואני עדיין מרגיש את זה כל הזמן ממש טיפה בהליכה. זה לא מחמיר אבל גם לא נעלם. זה מרגיש לי כאילו שנפלתי וקיבלתי מכה קטנה באיזור, אבל זה לא קרה. מה זה יכול להיות? אולי דלקת? ומה כדאי לעשות מבחינת הריצה והמכון שבינתיים הפסקתי לגמרי? אני חייב לחכות עד שזה יעבור לגמרי?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• כאבי ירך

ד''ר יונה יניב
    08/07/2008

חסרים מספר נתונים כמו שינה בלילה, רגישות מקומית ללחץ אבל כעקרון - נשמע כמו דלקת אבל כדאי להבדק ע"י אורתופד ולאשר אבחנה ואולי גם טיפול
    דר' יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    08/07/2008

אין לי שום בעיה בשינה ואני ישן טוב ואין שום רגישות מקומית ללחץ, זה פוסל את הדלקת? ועד שאני הולך לאורתופד, האם אני חייב להפסיק פעילות לגמרי, כי מה שהכי מעניין אותי לדעת זה במידה וזו דלקת קלה כמה זמן בערך לוקח לדבר כזה לעבור שבוע? או שזה עניין של משהו כמו חודש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר יונה יניב
    09/07/2008

אם במהלך פעילות גופנית יש כאב או שהוא מתגבר אני ממליצה להפסיק עד שתגיע לרופא. משך הדלקת תלוי בסוג ובמיקום וכמובן בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    שרון ב.
    07/07/2008

אני בן 35 וסובל כבר קרוב ל-10 שנים מפריצת דיסק באזור L5. למרות שהרופא שטיפל בי טען אז שאני חייב לעבור ניתוח דחוף עקב נימול רציני ברגל שמאל, הצלחתי להימנע מכך עד כה ע"י טיפול כירופרקטי אינטנסיבי שהלך ופחת וחזרתי פחות או יותר לשיגרה עם מגבלות שהייתי מודע להם. לפני שבוע, כנראה עקב מאמץ יתר והזנחה של כמה חודשים בטיפולים הכירופרקטיים חטפתי התקף כאבים חזק מאוד בגב התחתון שלא מרפה ממני עד לרגע זה. יתרה מכך, אני לא מסוגל ללכת זקוף, ובעצם בקושי הולך. כל ישיבה או עמידה של יותר מכמה דקות גורמות לי כאבים איומים כך שאני חייב לשכב. אני מרגיש שמאחורה כל השרירים מכווצים חזק מאוד ותחושה שהגב פשוט ננעל לגמרי. שאלה שלי איך אני יכול להקל בינתיים על הגב? האם לשכב כל היום, או דווקא להיפך? האם לשבת, או לעמוד (שניהם גורמים לי לכאבים - במיוחד ישיבה)? האם לעשות תרגיל כלשהו? האם לחשוף את הגב לחום או קור? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• לא רופא

אאא
    08/07/2008

אמנם אך אחד שסבל רבות מבעיה דומה. גם חום וגם קור יעילים , כל אחד בדרך שונה, רק לשים לב לא לחמם יותר מרבע שעה רצוף. הליכה עוזרת אך ברגע שהכאב גובר להפסיק ללכת, לנוח כמה דקות ולהמשיך שוב במידת האפשר. שחיה מאוד יעילה ואפילו רק השהות במים עוזרת מפני שבמים החיכוך נמוך מבאויר הפתוח. השרירים שלך תפוסים מכיוון שכאשר יש כאב, השרירים מתכווצים כתוצאה מאותו כאב הנובע מהפריצה - תנסה, בעדינות, לבצע מתיחות לשחרור השרירים התפוסים. ניתן גם למרוח בנגיי לשם כך. מחקרים הוכיחו ,להבדיל מהגישה עד לפניי מספר שנים, שמנוחה מוחלטת אינה עוזרת ואף מזיקה מפניי שהיא גורמת לניוון. כלומר ההמלצות הם לשכב רק ביומיים שלושה הראשונים ואם זה לא עוזר לא להמשיך ולשכב כל היום במשך תקופה ארוכה כי הדבר גורם לניוון, דכדוך ואף תסכול. חשוב לשמור על אופטמיות ולא להכנע לכאב ולנסות, ככל שניתן, לשמור על שיגרת החיים הרגילה . חשוב לעבוד על חיזוק שרירי הגב - תנסה לעבור לעמידת שש (כלומר רגליים על הרצפה עד הברך וכפות ידיים נוגעות בריצפה) ולהכניס ולהוציא את הבטן פנימה. (כשה-גב ישר! רגליים מהברך למעלה והידיים ב90 מעלות לגב שמקביל לריצפה) תרגיל מאוד יעיל להרחקת הכאב - ישבן על כפות הרגליים ידיים קדימה על הארץ ולנסות להגיע כמה שיותר רחוק עם הידיים. מקווה שמעט עזרתי - רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר:
    מיקי
    07/07/2008

שלום שתי בקשות ברשותכם: 1. מה זה אומר שינויים כרונים רדיקולופתיה L5 צד ימין ו- L5 S1 צד שמאל. מה אומרת רדיקולופתיה במיקום כזה? האם מסוכן? האם נגרם כתוצאה מבלטי דיסק בגב תחתון או שיכולה להיות סיבה אחרת כמו ניוון, או שאפשר להיוולד כך ? 2. אשמח גם לקבל מידע על: cauda equina syndrom (חיפשתי על זה באינטרנט ואיפהשהו קראתי שאם לא מטפלים בסינדרום הזה בניתוח אז יש סכנת שיתוק. הכצעקתה?). תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר:

הוספת תגובה

• ע"ש

ד''ר יונה יניב
    10/07/2008

1. רדיקולופטיה מלמדת על נזק כלשלעצב, במקרה שציינת - עצב L5 מימין. מסוכן? לא, לא מתים מזה, אבל יכול לכאוב, יכולה להיות ירידה בתחושה או בעיה בכח של שריר או קבוצת שרירים מסוימת. בכל מקרה - הכל בתלות בבדיקה הקלינית.
    2. cauda equina syndrom הוא שם של פגיעה מסוימת, קשה בעצבי ע"ש בגובה מסוים וכן, לרוב יש צורך בנתוח כדי שלא ישארו הגבלות ונכויות כמו הפרעה במתן שתן שהיא הפרעה די קשה וחולשה ניכרת בשרירים (כמו שיתוק של חלק משרירי רגל)
    מקווה שההסבר מספק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך !!!

מיקי
    10/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה, רגע, עוד משהו... :)

מיקי
    10/07/2008

שלום מה לגבי שאלתי ממה נגרמו השינויים הכרונים הללו? אני נפגעתי בגב ונגרמו לי כמה בלטי דיסק בגב תחתון. האם השינויים הכרונים הללו נגרמו כתוצאה מהפגיעה או ששינויים כאלו יכולים להיגרם גם מסיבות אחרות ? תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר יונה יניב
    13/07/2008

השינויים יכולים להיות גם "סתם" כי עברו שנים מאז שנולדת... יש גם 30 % בלטי דיסק בממצאי הדמיה אצל אנשים ללא כאבי גב כלל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

מיקי
    13/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר במפרק הירך
    דוד
    07/07/2008

שלום, סבי בן 97 שבר את מפרק הירך לפני שנתיים. לא נותח וכנראה השבר התאחה אך לא בצורה הנכונה. הרגל התקצרה וכאבים כל הזמן במקום. מדוע הכאבים? מה ניתן לעשות במצב נוכחי זה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבר במפרק הירך

הוספת תגובה

• שבר במפרק הירך

ד''ר חגי אמיר
    14/07/2008

דוד שלום.
    צר לי על סבך, קשה לדעת מה הסיבה לכאב ללא צילום ובדיקה.
    סבך זכה לשנים ארוכות, והיצליח להתגבר אפילו על שבר בצואר הירך ללא ניתוח. אני משאר שלא יהיה מוכן לניתוח תיקון כעת, ואני בטוח שמעטים יהיו כל כך נועזים לנסות להציע לו כדבר הזה.
    גם לסוג הטיפול נגד הכאב יש צורך בבדיקה טובה לאבחן את הסיבה לכאב.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל
    עדי
    05/07/2008

שלום, אני בן 62 ובזמן האחרון כל בוקר כשאני קם מהשינה יש לי כאבים נוראיים בכף הרגל. יש לי כאבים בכף הרגל גם בהליכה, אבל הכאבים הכי חזקים הם בבוקר אחרי השינה. איני יודע אם יש לזה קשר, אבל בעבודה אני נמצא כ 7 שעות על הרגליים כל יום, אך זה לא משהו חדש, אני עובד כך כבר שנים רבות. האם מדובר בדורבן או משהו אחר? מה אפשר לעשות בשביל להקל על הכאבים? ניסיתי לשים מדרס שדומה לגומי, אבל הוא לא מאוד עזר לי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף רגל

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    07/07/2008

שרון שלום.

עניתי לך גם בפורום אחר. אין מנוס מפניה לבדיקה של אורתופד באזור מגוריך, לא ניתן להגיע לאבחנה לפי התאור.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר במסרק 5
    מאמא אמא
    05/07/2008

לרופא שלו םרב אני 5 שבועות עם תחבושת גונס עקב שבר במסרק 5 זה קרה לי שסובבתי את הקרסול עשו צילום וראו שבר אין לי כאבים האם מותר לי לרדת מדרגות ולחזור לשגירת החים שלי כי כרגע אני 5 שבועות בתוך הבית מתי שבר כזה מתאחה והאם אין נזק בירידית מדרגות עם עגלה של תינוק ממש אודה לתשובה אני מצרפת צילום של השבר יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שבר במסרק 5

הוספת תגובה

• שבר

ד''ר יחזקאל טיטיון
    07/07/2008

שלום.

במידה ואין כאבים את יכולה הדרגתית לשוב לפעילות. הכל בגבול הכאב.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קבלתי תשובה
    רורו
    05/07/2008

אני בת 29, לפני שבוע היה לי תאונת דרכים ומאז יש לי כאב גב וצוואר, אחרי 5 ימים מהתאונה יש לי גם כאב ביד ימין מהכתף עד האצבעות ונמנום באצבעות היד . אני מאד סובלת מכאבים, אני לא יושנת מכאב ולא יכולה לעבוד הרבה, אם אני שוטפת כלים הכאב מתחזק מאד בצוואר וביד היתי אצל אורתופיד הוא הודיע לי שזה מהתאונה ואין מה לעשות אבל . השאלה שלי האם יכול להיות שיש לי דיסק בצוואר או זה עניין של זמן וזה ילך?

לקביעת תור
    סגירה
    לא קבלתי תשובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יונה יניב
    07/07/2008

רורו שלום
    ראשית - שתי האפשרויות שציינת יכולות להיות נכונות. כדי לברר את הענין יש כמובן לבדוק אותך, לראות אם ההקרנה ליד מקורה בצוואר, אם יש לך חסר תחושתי או תנועתי ובהתאם לכך להמשיך עם בדיקות עזר, אם צריך או להמשיך רק משככי כאב ו/או פיזיותרפיה.
    בקיצור - תריך לחזור לרופא שבדק אותך , לראות אם יש שינוי בבדיקה ובהתאם לכך להמשיך.
    דר' יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בגב תחתון
    רחל
    05/07/2008

ד"ר שלום. אני בת 58 ויש לי כאבי גב תחתון בבוקר לאחר שינה לאחר שינת לילה , הכאבים עוברים לאחר שאני קמה במשך היום , לפעמים הכאבים קיימים לאחר ישיבה ממושכת שאני צריכה להתישר ולקום אבל הכי חמור זה לאחר שכיבה על הגב . האם לדעתך יש קשר למזרון ? האם זו בעיה אורטופדית ידועה ? כיצד ניתן להקל על הכאבים ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    14/07/2008

כאבי הגב שאת מתארת יכולים להתאים לכאב ממקור מכני , עקב שינויים ניווניים שמתפתחים עם הגיל בעיקר בגב התחתון. לפני שנמשיך אבקש להדגיש כי אם הכאבים נמשכים ואינם חולפים כדאי להבדק בכל מיקרה אצל אורטופד עם צילום עמוד שידרה ואגן.
    האם לדעתך יש קשר למזרון ? - המזרן יכול בהחלט להחמיר או להקל על כאבי גב. ולכן מומלץ לבדוק אם שינוי במזרון ישנה את הרגשתך.
    האם זו בעיה אורטופדית ידועה ? - אכן 80 עד 90 אחוזים באוכלוסיה יסבלו ממחושי גב בשלב כלשהו בחייהם, מי יותר מי פחות.
    כיצד ניתן להקל על הכאבים ? - הדרך הטובה ביותר היא לבצע מספר תרגילים כל בקר וכל ערב לחיזוק שרירי הבטן והגב, וכמו כן לנסות להחליף מזרון באופן זמני וראות אם זה משנה את המצב לטובה.
    קיימת תשובה מפורטת בנוגע לבחירת מזרן בתאריך :
    מקוה שסייעתי מעט
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעמים החלפת מזרון ולפעמים גם עיסוי

אביגיא
    26/07/2008

תנסי עיסוי ממוקד שנוגע בנקודת הכאב ואז אפשר לאתר את הסימפטום לכאב. דברי איתי 0522401975

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכולה בבקשה להעלות תוצאות בדיקה
    מיקי
    05/07/2008

של EMG ותתנו לי הסבר מה זה אומר? פשוט התור שלי לאורטופד רק בעוד חודש ואני סקרנית. תודה רבה !

הוספת תגובה

• הסבר EMG

ד''ר יונה יניב
    07/07/2008

EMG מלמד על מהירות הולכה , אמפליטודה וכו' הקשורים כולם להעברת פולסים דרך עצבים. לכל עצב יש ערכים שונים וכמובן יש ערכים המתיחסים לסיבים התנועתיים (קשורים למעבר פולסים לשרירים) שלו ולסיבים התחושתיים שלו. הערכים יכולים להיות בנורמה, גדוליים או לא תקינים. כדי לדעת אם יש צורך בניתוח, לא צריך רק לראות את תשובת הEMG אלא, ובעיקר, להסתמך על הסימפטומים שלך ועל בדיקה קלינית.
    מקווה שעזרתי
    דר' יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיקי
    07/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה
    חי
    04/07/2008

שלום , אני נצאת כרגע בתחילת חודש שביעי להריוני . בעברי תאונת דרכים בה נפצעתי וכתומאה מכך יש לי חתך בחוליה L1-L5 את זה ניתן לראות רק בסיטי במיפוי עצם לא נראה . האם יש איזו שהיא הגבלה ללדת לידה טבעית ?? מה גם שבעברי היתה לי הפלה בשיטת הבווארו , שזה ממש לידה כולל צירים , ולא היו לי בעיות .

לקביעת תור
    סגירה
    לידה

הוספת תגובה

• לידה עם שבר בחוליה בעבר

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

חי שלום
    אינני מבין את המושג "חתך בחוליה L1-L5" אבל בכל מיקרה, נראה לי כי אם אין לך בעיות מיוחדות בחיי היומיום, ואם לא רואים "פעילות" של האזור ה"פגוע" במיפוי עצמות, הסיכוי שהדבר יפריע לך בעת לידה טיבעית הוא קטן מאד, ולכן לאור חוסר האינפורמציה אני מאחל לך לידה קלה ומוצלחת. אם את רוצה פרטים יותר מדוייקים כדאי להוועץ עם אורטופד שיראה אותך ואת הצילומים.
    בשעה טובה ומוצלחת.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעידה יומית
    משה .ר.
    04/07/2008

אני בן 62 ,אשתי בת 60 .אני מטופל ומאוזן בלחץ דם גבוה וכולסטרול,לפני 10 שנים עברתי אירוע מוחי קל. אישתי מטופלת ומאוזנת בלחץ דם גבוה וסוכרת, שנינו מבצעים כל יום הליכה של 7.4 ק"מ ,כשעה וחצי, בשעות הבוקר המוקדמות. האם יכול להיות נזק במפרקי הברכיים או בכפות הרגליים כתוצאה מהפעילות הנ"ל. בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צעידה יומית

הוספת תגובה

• נזק

ד''ר יחזקאל טיטיון
    07/07/2008

משה שלום.

בפעילות ספורטיבית מוגזמת עלול להיווצר נזק, אך הפעילות אותה אתה מתאר לא נשמעת מוגזמת במידה ומבוצעת עם נעלי ספורט טובות ואתם מרגישים טוב ואין כאבים, לא צריכה להיות בעיה.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר ברגלי פעוטה
    אפרת
    03/07/2008

שלום, בתי בת שנתיים ו 3 ח' הולכת מאז גיל שנה וחודש. כפות רגליה נוטות פנימה ולעיתים הליכתה לא מאד יציבה. אורתוםד ילדים שרק בדק אותה מאד מיהר לסיים הבדיקה ולא קיבלתי הסבר מספק לדיאגנוזה - גמישות יתר וחולשה. הוא אמר שזה יעבור, וגם שכדאי לחפש לה נעליים עם קשת גבוהה וחלק אחורי צר שיחזיק לה טוב יותר את הקרסול. אשמח להסבר טוב יותר על הגמישות וגם על עניין הנעליים וכל עיצה אחרת. ד"א, הילדה יורדת ועולה כל יום 3 קומות ללא שום בעייה ובשמחה רבה... רוב תודות!

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר ברגלי פעוטה

הוספת תגובה

• כפות רגליים בפעוטה

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

שלום אפרת,
    תני לרחשי האם שבתוכך לפעול. אם הילדה ששה ושמחה מתרוצצת, עולה ויורדת מדרגות בריצה וללא קושי הניחי לה.
    הליכה הכי בריאה המחזקת את הרגל היא ברגליים יחפות.
    תני לה ללכת בבית יחפה, וכשנמצאים בארגז חול נקי ובטוח או בחוף הים תני לה לרוץ יחפה.
    זה יחזק את כפות הרגליים וייצב את הליכתה.
    רק עשי זאת בחוכמה ובביטחון.
    לרשותך תמיד
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב ורגליים.
    שרי
    03/07/2008

שלום ד"ר, אני שרי ואני מכית (מפקדת כיתה) בצבא. תפקיד זה דורש מאמץ פיזי מוגבר ושעות שינה מעטות (4 שעות). בשנה האחרונה אני סובלת מכאבי גב ורגליים. לפני כחודש ביצעתי מיפוי עצמות ולהלן התוצאות: ממצאים עמ"ש לאורכו, גפיים תחתונות, אגן- עקמת גבית ומותנית קלה קמורה לימין. קליטה מוגברת קלה בקוטב תחתון של מפרקי סקרואיליאק, ייתכן תגובת מאמץ או שינויים ארתריטים. הדגשה לינארית קלה בטיביות שיכולה לנבוע מ-splints. מה אומרות תוצאות הבדיקות? מה הטיפול המומלץ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב ורגליים.

הוספת תגובה

• כאבי גב ורגליים אצל מכ"ית

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

שלום שרי,
    קודם כל אני מצדיע לך הן על התפקיד שאת מבצעת בצה"ל והן לדרך שאת מבצעת אותו. נראה שאת משקיעה את כולך בתפקיד ולכן הגוף צועק מעט שקשה לו.
    כאשר מבצעים פעילות מאומצת הגוף מגיב לכך בצורת התחזקות והתחשלות. אולם הדבר לוקח זמן. התגובה של התאצמות הגוף יכולה להמשך מספר שבועות. במידה והעומס גדול מידי והגוף לא מצליח להדביק את קצב העליה בעומס של השרירים והפעילות נוצרות דלקות באזורי החיבור של השרירים לעצם וסביב מפרקים שמתקשים לשאת את המאמץ.
    לעיתים זה בא לידי ביטוי כשברים מיקרוסקופיים בעצמות שאינן מצליחות לעמוד בנטל הכבד ונוצרת תגובה דלקתית באזור אחד בעצם - זה נקרא שבר מאמץ, שאם לא נניח לו עלול להתפתח לשבר מלא.
    במקרה שלך הייתי ממליץ להמשיך פעילות אולם לשמוע את נאקות הגוף ולהקל מעט כאשר הצעקה גדולה. כדאי למתן לשבועיים שלשה את המאמצים ולחזור אליהם בהדרגה לאחר מכן בדיוק כפי שהיית עושה עם חניך שפיתח שיברי מאמץ.

בהצלחה בתפקידך,
    כה לחי
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע אודות צריבת דיסק
    אאא
    03/07/2008

אודה לך באם תוכל לספק מעט מידע אודות ניתוח לצריבת דיסק כגון -%הצלחה, סיכון, משך הפרוצדורה, זמן החלמה, השפעה לטווח ארוך. וזמן המתנה משוער לניתוח (ממכבי..) גילי 30 - מזה 7 חודשים סובל מבקע דיסק מרכזי l5s1. טיפולים שמרניים לא הועילו כמו גם זריקות אפידורל שלא ממש עזרו. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מידע אודות צריבת דיסק

הוספת תגובה

• צריבת דיסק

ד''ר חגי אמיר
    10/07/2008

אבירם שלום,
    צריבת דיסק היא פרוצדורה פולשנית אשר בה, אם ננסה לתאר בצורה פשטנית, מוכנס דרך צינורית פתיל לתוך גוף הדיסק הבולט ולמעשה צורב אותו. על ידי כך הוא מצתמק.
    כמו כל פרוצדורה ברפואה, הדבר תלוי באידיקציה, האם יש תנאים הן מבחינה רפואית והן מבחינה אישית לבצע את הפרוצדורה.
    בנוגע לפרטים ספציפיים במיקרה שלך כדאי להיוועץ עם אורטופד מומחה במרפאתך כדי שיענה לך על כל שאלותיך בנדון.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה