מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אולטרסאונד ירךאביבה03/08/2008
בבדיקת אולטרסאונד שביצעתי היום בירך ימין בעקבות בליטה שגדלה לי הממצאים הם: במשטח חיצוני של ירך ימין בגובה ראש הירך הודגמה התעבות שכבת השריר לכדי 5.5 ס"מ לעומת 2.5 ס"מ בירך שמאל. מה זה אומר? אודה לתשובתך אביבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד ירך.
ד''ר רון ארבל03/08/2008יש צורך לברר את מהות הגוש שנמצא.
ממליץ על בצוע MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל במרפאת כאבRONIT03/08/2008
מחבר: רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) תאריך: 3.8.2008 שעה: 17:09 שלום. אמא חזרה מאורטופד עם הצרות בחוליות אל 4 5 בגב.. עם חוסר בסחוס. כיוון שהיא בת 80 הרופא חושש מניתוח והמליצ על זריקת אפידורל במרפאת כאב. לכמה זמן יכולה הזריקה להשפיע? והאם אין שום דרך טיפול בכדורים למניעת הזריקה?? והאם האפידורל מומלץ בגילה?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל
ד''ר רון ארבל03/08/2008זריקת אפידורל באינדיקציה הנכונה יכולה לעזור גם לתקופות ארוכות וכן ניתן לחזור עליה פעמיים שלש.
זריקה זו עדיפה על טיפול בכדורים והזריקה מומלצת גם בגילה של אמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תיקון פלטפוס קשהיש לי פלטפוס03/08/2008
היי, אני בת 20. יש לי פלטפוס קשה לפי אבחונים: "גמישות יתר כללית על המפרקים. כפות הרגלים-השטחה גמישה של הקשתות האורכיות. עומדת היטב על קצות האצבעות ועל עקבים עם הטיה פיזיולוגית למנח וארוס של העקבים. ללא רגישות על פני גיד אכילס.. וכו'". זה אבחון אחד, עברתי אבחון אצל עוד אורטופד שכרגע איני מוצאת אך לפי השני, המצב יותר חמור, כתב שהמצב מקשה על תפקוד יומיומי. ולשאלה- קראתי לפני כשנה במוסף בריאות כלשהו שיש ניתוח חדש בארץ שהגיע מחו"ל והצליח שם שבו תוקעים מסר בחלק מסויים של כף הרגל ומשאירים אותו כשנה וחצי אם אני זוכרת טוב וכך הוא משנה את צורת כף הרגל ומתקן את הפלטפוס. זה כמו בעצם גשר בשיניים שמיישר אחרי תקופה, כך פה גם. מאז לא שמעתי על זה בכלל ולא מופיע גם באינטרנט, האם אתם מכירים כזה ניתוח בארץ? האם אפשר לעשות אותו לא באופן פרטי? מה עלותו פחות או יותר? מה זמן ההמתנה? אני מאוד רוצה לעבור ניתוח, גם מבחינת כאבים ובעיקר מבחינה אסתטית. בנוסף לפלטפוס יש לי רגל גדולה והפלטפוס עם אשליה אופטית הופך אותה לגדולה בהרבה וזה מאוד מפריע לי. בכל אופן, אשמח לתשובה במהרה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במקום מסר=מסמר
יש לי פלטפוס03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטפוס.
ד''ר יחזקאל טיטיון03/08/2008ררונית שלום.
הניתוח אליו את מתכוונת נקרא - ארטרוריזיס סובטאלארית.
ניתן בהחלט לביצוע אבל בד"כ מתאים לילדים ולא למבוגרים.
ניתן לביצוע במסגרת ציבורית ואין צורך בניתוח פרטי.
אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זקוק לניתוח?יצחק02/08/2008
שלום רב אני בן 49 ויש לי בעייה עקב כאבים עזים בשכם ימין הלכתי לסי טי ואלו המימצאים: היצרות של תעלה ספינלית ב- סי6 סי7 עד 9מ"מ עקב אוסטאופיט אחורי ניכר. דיסקותפיה קלה בשאר הגבהים. איזור היפודנסי באונה שמאלית של בלוטת התריס עם הסתידויות עדינות בתוכו-לקורלציה עם יו אס. אודה על התיחסותכם בנושא. יצחק 054-9995012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח??
ד''ר רון ארבל02/08/2008הכאב בשיכמה בהחלט יכול לנבוע מבעיה בע"ש. יש לבדוק את ה- CT ולראות האם אמנם קיימת קורלציה בין ה- CT לממצאי הבדיקה הקלינית ותלונותיך.
הענים בלוטת התריס יש לפנות ליעוץ לרופא אנדוקרינולוג או א.א.ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסול עקוםנתי02/08/2008
שלום, ביתי בת 10 חודשים. עומדת בכוחות עצמה מגיל 6 חודשים. התחילה לפני כחודש לשבת W ונראה שזה מפעיל לחץ על הקרסול. בימים האחרונים שמתי לב שקרסול שמאל שלה עקום. זה לא היה כך בוודאות! יש לה FFA מימין (אנו במעקב אצל אורטופד) והוא בדק את שתי הרגלים ולא היתה בעיה. אני ממש מודאגת. האם ייתכן שזה בגלל שהיא יושבת לא נכון וזה יחזור להיות רגיל? האם זה בעיה חמורה?
תודה רבה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסול עקום
ד''ר רון ארבל02/08/2008לצערי לאהצלחתי לפתוח התמונות ע"פ הכתובת ששלחת אולם מכל מקום תמונה איננה תחליף לבדיקה קלינית
אין ספק שאת צריכה לפנות עם ילדתך לרופא אורטופד ילדים מומחה שיבדוק ויוכל לענות על שרלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
נתי03/08/2008היי, רופא שפתח את התמונה אמר שדובר ב- calcaneus valgus . הא זה חמור? והאם יש טיפול לתינוקת? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לתינוקת.
ד''ר רון ארבל03/08/2008תלוי כמה קשה בדפורמציה , יש טיפול בזה אופן הטיפול תלוי במידת הדפורמציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום- נא להתייחסרונן31/07/2008
שלום לכולם ולד"ר הנכבד . בן 26 , בריא מאד , אבל עם רגליים עקולות . כמובן שהיה לי את זה מאז ומעולם ... אבל כיום זה מפריע לי יותר מתמיד . יש לי כאבים בגב התחתון בשעת הליכה או עמידה , וכאבים חזקים בברכיים. אלו לא כאבים ממוקדים , אני מרגיש אותם לכל רוחב הברך , בחלק הפנימי שפונה כלפי אמצע הגוף וגם בחלק הצדדי שלה . המצב הזה , של הרגליים לא הפריע לי בעבר , ואפילו שירתתי כלוחם , אבל אני מרגיש שהרבה יותר קשה לי , ולא מבחינת כושר ... המצב גם מגביל אותי בכל הקשור , דבר ראשון ליצירת קשר , וכמו כן , מבחינה קוסמטית . אנחנו בבית , לא משפחה סגורה , ולא מתנגדים לטפולים רפואיים , אבל משום מה די קשה לי לבוא ולדבר עם ההורים שלי על זה . אני די בטוח שהם מודעים לזה , הם הרי ראו אותי בגיל 7 עם מכנסיים קצרים , אבל כיום , אני די נוהג " להסתיר " את זה ... הייתי רוצה לשמוע מה ההמלצה של הדוקטור - האם ממליץ להתחיל " לחתור " כלפי טיפול ניתוחי בגיל הזה , בהתחשב במצב שאני כבר חש כאבים ... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים עקומות
ד''ר רון ארבל02/08/2008ע"פ תאורך , יש קשי רב ביעוץ רפואי ללא בדיקה ועיון בצילומי הרנטגן שלך.
ממליץ לך בחום לפנות לרופא אואטופד מומחה שיוכל לתת לך לך עצה טובה לאחר בדיקתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןליאור31/07/2008
ערב טוב , אני בן 26 , סובל שנים רבות מתחושת אי נוחות בגב התחתון ( עבדתי פיזית בעברי והייתי פעיל ספורטיבית ) הבעיה מתבטאת בעיקר בחוסר יכולת לעמוד יותר מחצי שעה וללכת ללא תחושת כאב יותר לכיוון "שריפה" מאיזור הגב התחתון . לאחרונה לפני נסיעה ארוכה לחו"ל ניגשתי לבדוק את הגב , האורתופד שלח אותי לצילום מתני , התוצאות כפי שכתובות באבחנה הם " בצלומי עש מתני במפ למעט יישור לורדוזיס" יש לציין שמאז שניגשתי לבדיקה תחושבת אי הנעימות בגב החריפה אך ייתכן כי מצב זה הוא מעין תסמין שאני "יודע " שיש איזו בעיה ולקראת נסיעה ארוכה . האורטופד אומר שבצילום רואים שיש כאבי גב אבל אין משהו מדאיג , האם יש לנוח על זרי הדפנה ולנסוע לחו"ל בצורה זו על כל פנים? (מדובר בחצי שנה ) בנוסף הוא אומר שהוא לא רואה כלום בצילום אבל תמיד יכול להיות שמדובר בבלט דיסק או משהו קטן שלא רואים . ( הוא לא המליץ לי ללכת לבדיקת CT) האם יש סכנה להחמרת המצב בצורה כלשהי ללא טיפול ? אשמח לעזרה עקב דאגתי. בברכה, ליאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר רון ארבל02/08/2008הסיבה השכיחה לכאבי גב בגילך הינה בקעע דיסק או הפרעה מכנית כגון חולשת שרירים יחסית וכד'.
סביר להניח שאם האורטופד שבדק אותך החחליט שלא לשלוח אותך לבדיקת CT הרי ממצאי הבדיקהאינם כה חמורים.
נראה לי שבמקרה זה עליך להסיר דאגה מלבך למרות שכאב גב בתנאים מסוימים תמיד עלול להחמיר.
ממלחיץ להועץ ברופא שלך לגבי פזיוטרפיה ותרגילים לשיקום הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר עם תזוזה קלה במטטרסוס חמישיחגית31/07/2008
בקרוב אהיה בת 40. טופלתי בשבר ע"י סד גבס ללא עקב. האם הכוונה שלא אדרוך על הרגל עד הפגישה הבאה עם רופא אורטופד בעוד שבועיים? למרות שנאמר לי ע"י הרופא התורן שאוכל לדרוך על הרגל למחרת היום? עזרו לי להבין. עוד משהו-מדי פעם הסד מכאיב לי בעצם העגולה לפני כף הרגל. כמה להתייחס? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרק 5
ד''ר יחזקאל טיטיון31/07/2008חגית שלום.
יש סוגים שונים של שברים בעצם מסרק חמישית בכף הרגל. עך חלקם מותר לדרוך ועל חלקם לא, לכן לא ניתן לענות ללא בחינת בדיקות הדמיה. לגבייך ספציפית, סד גבס לא נועד לדריכה לכן אני ממליץ לך לא לדרוך עד הביקורת ובביקורת להתיעץ לעניין המשך הדריכה.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכיםמירה31/07/2008
היתה לי תאונת דרכים וה- CT שעשיתי הראה לי שיש לי בלט אחורי קל בשלוש מקומות. עכשיו אחרי חודש מהתאונה בנוסף לכאב היד שיש לי יש לי סחרחורת וקוצר נשימה אני לפעמים מרגישה שאני נחנקת ולא יכולה לנשום האם זה תלוי בכאב הצוואר שיש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת דרכים
ד''ר רון ארבל02/08/2008אין כל אפשרות לקבוע באם תלונותיך החדשות קשורות לתאונה או לממצא ב- CT.
מציע לך לפנות בהקדם לבדיקת נוירולוג או נוירוכירורג בכדי לקבוע את סיבת תלונותיך ואת הטיפול בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח - הוצאת גנגיליוןאתי30/07/2008
שלום, לפני יומיים עברתי ניתוח להסרת גנגיליון בשורש כף יד ימין. אתמול היד החלה להתנפח (בחלק בין הניתוח ולכיוון האצבעות), היום הופיעו שטפי דם כחולים על מפרקי האצבעות. האם זה תקין, או שיש צורך לבדוק/להגיע למוקד? תודה, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנגליון
ד''ר יונה יניב31/07/2008לפי התאור נראה לי נורמלי שיש שטפי דם לאחר ניתוח ונפיחות, הם אמורים לרדת ובינתיים רצוי להפעיל את האצבעות לטווחים מלאים, יכול לזרז את ירידת הנפיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםבתה30/07/2008
אני מבקשת לשאול לגבי אימי בת 77. סובלת מסכרת ומטופלת. לאורך כל השני סבלה מבעיות מינסקוס. לדבריה, לפני 12 שנה הציע לה רופא ניתוח החלפת ברך, אך טען שבגלל הסכרת היא בסיכון ועלולה להגיע לכריתה... בשנים האחרונות יש החמרה ונוסף לזה נקע בקרסול שלא נרפא. היא מסרבת ללכת לרופא כי לא מוכנה להגיע לניתוח וחוששת שתרופות יתנגשו עם הסכרת או התרופות נגד סכרת.יש לציין שהיא עצמאית ופעילה אך סובלת מאד מהכאבים. שאלותי:1. באופן עקרוני, האם טיפול תרופתי יכול להפחית את הכאב, והאם יש בסיס לחששה מפני "עומס והתנגשות" תרופות? 2. האם ניתן לסייע לה באמצעים אחרים כמו תחבושות מיוחדות? שמנים, משחות, תרגילים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם אם תתיחסו לשאלתי
בתה31/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
ד''ר רון ארבל02/08/2008ע"פ תאורך נראה שהטיפול המומלץ לאמך הינו החלפה שלמה של הברך גם אם יש לה סוכרת.
במידה ואיננה רוצה ניתוח, הטיפול השאני ממליץ הינו בעזרת מכשיר ביוניקר .
ניתן לקבל אינפורמציה בטלפון 1700505056* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בהחלמה משבר עצם הבריח ועודאבנר שפיר30/07/2008
שלום רב. עקב חוסר נדיבות באינפורמציה מהרופא שלי יש לי כמה שאלות . אני ספורטאי, רוכב אופניים באופן יום יומי ומתחרה באופן קבוע כשאני בריא. שברתי את הקלביקולה לפני 4 שבועות ובבדיקה האחרונה התברר כי יש כבר קצת איחוי אבל העצם התקצרה. האורטופד הורה לי להוריד את מתקן ה8-יה שלא עשה את העבודה ושלח אותי הביתה בטענה שהכאבים ירדו ושאני יכול לעשות הכל חוץ מליפול או להרים דברים כבדים. שאלות: 1 מתי מומלץ לחזור לפעילות? ולאילו פעילויות אפשר לחזור קודם (צריך לשמור על הכושר) 2 יש לי כאבים חזקים בחיבורים של העצם ולא בשבר עצמו, מרגיש לי שהכתף מעוותת, האם זה יסתדר?? 3 אילו מגבלות יש כתוצאה מהתקצרות העצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הבריח
ד''ר יונה יניב31/07/20081. כמובן, בתלות במיקום השבר - כעקרון יכול לחזור לפעילות מתי שאתה רוצה, אם יש כבר סימני איחוי רנטגני אתה יכול לחזור לפעילות. בנוגע לכתף - יש להתחיל בתנועות מטוטלת ( מקווה שכבר התחלת) ולהגדיל טווחים בהדרגה. שאר פעילויות הכושר - לא נפגעת ברגליים אני מקווה, אז ללכת בטח אפשר ואם אתה כבר לא בקיבוע אז גם לרוץ. רכיבה על אפניים בחוץ - הייתי ממתינה עד שתרגיש מספיק טוב שכאב במהלך הרכיבה לא יסיח את דעתך מהכביש...
2. הכתף עצמה אולי לא מעוותת אבל איזור השבר כן ואם יש קיצור ייתכן שהוא נראה לעין, תלוי בגדלו. והעיוות יישאר תמיד....
3. תלוי כמובן בגודל הקיצור אבל בעיקרון, אם טופלת והיית במעקב לא אמורות להיות מגבלות, בטח לא בטווחי תנועת הכתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שחזור רצועהצ'רלי30/07/2008
אני כבר שמונה חודשים לאחר פציעה בברך.אובחן אצלי קרע ברצועה הצולבת הקדמית,עברתי את כל הבדיקות הדרושות ואף ניתוח לשחזור הרצועה,המנתח טען לאחר הניתוח ש"הכל עבר בהצלחה ואתה תהיה מרוצה"עם זאת כבר חודשיים וחצי לאחר הניתוח אינני חש שום שיפור למרות שהשגתי טווחי תנועה מלאים,הרגל חוזרת ובורחת לי ואני מרבה לאבד את שיווי המשקל,אורטופד מומחה שבדק אותי וראה שאין שום בעיה של שרירים ברגל(אני עובד על זה במרץ ואפילו שוחה כל יום בבריכה)וטען שלא יהיה מנוס מניתוח חוזר כי בבדיקות "לחמן" וה"מגירה"שערך לי התוצאה יצאה חיובית.אני ממש מיואש,מחכה כבר המון זמן ולא יכול אפילו לצאת לעבוד,מה לעשות?אני לא רוצה בשום אופן לעבור שוב תחת ידיו של אותו מנתח(דר' חובב מקפלן),מה הסבירות שבאמת הניתוח לא הצליח?תוך כמה זמן אפשר לפתוח שוב את הרגל?האם שמים רצועה חדשה או רק מחזקים את זו הקיימת?האם יש מצב שאתה ממליץ על מנתח שכדאי לפנות אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
צ'רלי31/07/2008הספקתי לבקר היום אצל הרופא שניתח אותי(ביקור שהוזמן מראש)ואני מאוד מופתע מתגובתו,הוא טוען שהכל בסדר מבחינת הניתוח ועליי רק לחזק עוד את השרירים,הוא אומר בהחלטיות שהרופא המומחה שבדק אותי -טועה,ושבכל מקרה לאחר ניתוח שחזור ACL תוצאת בדיקת הלחמן תהיה חיובית ואני אראה שעם הזמן הכל יהיה בסדר,אני ממש אובד עצות?מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח רצועה צולבת
ד''ר רון ארבל02/08/2008אני מצטער לשמוע על אי שביעות רצונך מניתוח שעברת בברכך. בהחלט קיים אחוז מסויים של כשלונות בניתוח זה 10-15% ולפי מה שאתה מתאר אתה נמצא בקבוצה זו.
בהחלט ניתן לפתור את בעית היציבות שנותרה בברכך עקב כשלון הניתוח הראשון וזאת ע"י ניתוח חוזר והשתלת רצועה חדשה.
ניתוח חוזר הינו בד"כ ניתוח יותר מסובך ודורש מיומנות יותר גבהה וגם אחוז ההצלחה בניתוח כזה הינו באופן טבעי יותר קטן. אינני נוהג לעשות כך אך במקרה זה אני יכול להמליץ לך על טיפול בענינך אצלי (דר' רון ארבל בי"ח איכילוב) יש לי נסיון עשיר בניתוחים חוזרים לייצוב הברך עקב כשלון הניתוח הראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשרירי חזה ?איציק29/07/2008
זה כבר כמעט חודש שאני "סוחב" כאבים בצלעות או לפחות נראה לי שזה בצלעות. הכאב הוא בעיקר בצד ימין בחלק הצדדי התחתון של בית החזה. כשאני לוחץ על הרווח בין שתי הצלעות התחתונות של בית החזה אני מצליח למקד את הכאב. הכאבים הופיעו לאחר לילה של שינה עם מאורר מכוון אלי. אני לא יודע אם בכלל לקשר את אותו הלילה לכאבים שנמשכים כ"כ הרבה זמן. רופא המשפחה הפנה אותי ל US של אברים פנימיים כי הכאבים גם הקרינו לכיוון הבטן . ה US יצא בסדר. א. האם ייתכנו כאבי שרירים שיימשכו כ"כ הרבה זמן ? ב. לאיזה רופא מי עלי לפנות במידה ונדרש המשך בדיקת הנ"ל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה.
ד''ר רון ארבל29/07/2008יתכן בהחלט שהכאב ממקור שרירי אך לאחר זמן כרה רב מציע ללכת להבדק אצל רופא כירורג שישלול בעיה תוך בטנית וייתן טיפול (אחרי איבחון) לכאבים בחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בפיקהאורנה29/07/2008
לפני כשלושה חודשים שברתי את הפיקה בברך. במשך כחודש וחצי הייתי בגבס ומאז אני עושה פיזיותרפיה דרך קופת חולים. אני מרגישה שההתקדמות היא איטית כי עדיין קשה לי ללכת מהר או לנסות לרוץ קצת. וגם ההליכה לא מי יודע מה. האם יש דרך אחרת לפיזיותרפיה בברך כמו בבריכה או סוג אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקת הברך
ד''ר רון ארבל29/07/2008לאחר קיבוע ממושך של הברך לוקח זמן רב להחזיר הברך לתנועה מלאה.
דרושה פזיוטרפיה אינטנסיבית וגם הידרוטרפיה.
יש מקרים נדירים בהם נזקקים למניפולציה(כיפוף בכח בהרדמה) או ניתוח לשיחרור הדבקויות בפרק' המונעות תנועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)