פורום אורתופדיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטה מהשוקה
    גיא
    18/06/2008

שלום רב.
    אני בן 20, שבוע שעבר עשיתי פעילות ספורט (כדורגל), במהלך הפעילות נוכחתי לשים לב לבלוטה ממש שיצאה לי מאיזור השוקה של הרגל. (ממוקם - בין הברך לכף הרגל, באמצע הרגל, מצד ימין לעצם השוק)
    בלוטה דיי גדולה, נפוחה, לא קשה ממש, הרגיש כמו איזה שטף דם כזה, כאב קצת מסביב לבלוטה, והיה מוזר בעיקר בגלל שלא חטפתי מכה או משהו כזה.
    לאחר כמה שעות הבלוטה נעלמה.
    לפני יומיים רצתי, עשיתי שוב פעילות ספורט, ושמתי לב שלאחר כרבע שעה בערך, אותה בלוטה מאותו מקום יצאה שוב, זה נפיחות כזאת דיי בולטת שנראית כאילו זה איזה מכה שהתנפחה, אך לא קיבלתי שום מכה.
    סביב הבלוטה נראה יש קצת צבע סגלגל כזה.. הפעם זה כבר כאב קצת יותר טוב, וגם היום יומיים אחרי הפעילות האחרונה שעשיתי, עדיין אפשר להרגיש כמו איזה בלוטה מסויימת ברגל שמעבירים את היד.
    מה זה יכול להיות? בקע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה מהשוקה

הוספת תגובה

• בקע

ד''ר יחזקאל טיטיון
    30/06/2008

גיא שלום.

התופעה שאתה מתאר יכולה להתאים לבקע שריר. יש לפנות לבדיקה של אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל או אורתופד ספורט. הטיפול בבעיה לאחר בירור מתאים אם אכן זה בקע, הוא ניתוחי.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר
    לילך
    18/06/2008

יש לי בעיה בברכיים. בת 30 אני נוטה לתת פריקות של 2 הברכיים. זה מגביל אותי בעבודתי ובחיי היומיום בגלל חוסר יציבות. פיזיותרפיה עזרה. אך מהו הטיפול לטווח הארוך. לייעוצכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר

הוספת תגובה

• גמישות יתר בברכיים

ד''ר חגי אמיר
    03/07/2008

לילך שלום,
    קשה לדעת מה הבעיה המדוייקת ואיזה פריקה את חווה בעת פעילות ללא בדיקה יסודית.
    קיימים מספר מייצבים לברכיים גם סטטיים - על ידי רצועות, וגם דינמיים על ידי שרירים.
    אם מדובר על גמישות יתר, והרקמות שלך מתארכות הסבירות גבוהה שגם אם יתקנו וימתחו את הרצועות בצורה ניתוחית הרצועות תתארכנה מחדש עם הזמן .
    לכן חשוב לחזק את המייצבים הדינמיים של הברך תחילה על ידי תרגילים נכונים ופיזיוטרפיה מתאימה.
    מוצר חדש שעושה זאת ומסייע היטב למצבים כגון אלו הוא ה- APOS , גשי לאתר ותתרשמי.
    המוצר איננו זול אולם הביטוחים המשלימים מכסים חלק מהתשלום.
    כתובת האתר: http://broknerneta.pas-rahav.com/c1/?tid=E2MEQ7
    בהצלחה
    דר'' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל וקשיי הליכה עקב שבר חולי
    dorit
    17/06/2008

שלום,

בעקבות תאונת דרכים נשברו לאבי (בן 67) כמה צלעות בחזה וגם אובחנה חולייה סדוקה בעמוד השדרה. עם הזמן, השברים בצלעות אוחו אבל לאחרונה (כשנה וחצי לאחר התאונה) התקשה אבי בהליכה- תוך 5-10 דקות הופיעו כאבים עזים. מבדיקת EMG עלה כי הסדק התפתח לשבר בחוליות L4,L5 אשר מקרין דרך עצב על הרגל.
    עד כה- הטיפול היחיד והלא יעיל שניתן- משככי כאבים. המליצו לו גם רפואה אלטרנטיבית. על ניתוח- לא ממליצים בגלל הסיכון הנלווה.
    שאלתי היא- מהם החידושים האחרונים בגישות הטיפול לבעייה מסוג זה?
    פעם שמעתי על טיפול יעיל לסובלים מפריצת דיסק- ללא ניתוח, אפילו ללא צורך אישפוז וגם על טיפול בונה סכוס. הייתי רוצה לדעת אם זה רלוונטי גם במקרה של אבי ומה שמו המדוייק של הטיפול והיכן הוא ניתן.

אודה מאוד מאוד לתשובה מקצועית או לעיצה על סמך נסיון מוצלח - כל דבר שיוכל להועיל כמה שניתן לשפר את איכות החיים.

דורית.

הוספת תגובה

• כאבים ברגל לאחר שבר חוליה

ד''ר חגי אמיר
    03/07/2008

דורית שלום,
    אני מעריך את רצונך לצצא מזור לאביך.
    בשאלתך באו בערבוביה נושאים רבים, לא כולם רלוונטיים או קשורים לבעייתו של אביך.
    הבעיה מורכבת אני ממליץ לפנות לרופא אורטופד ביחידה לעניתוחי עמוד שידרה שקיימת כמעט בכל בית חולים, ולשבת על כל אפשרויות הטיפול עם הרופאים ביחידה זו, כשכל הנתונים כגון צילומים בדיקה פיזיקלית, מצב כללי וכו' לפני הרופא.
    כך תקבלו תשובה טובה ורלוונטית.
    בברכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשוק
    טראויס נייט
    17/06/2008

אני בן 32. מזה 3 שנים יש לי כאבים, בדרגות משתנות, בשוק רגל שמאל. הכאבים לעיתים סמוך לגיד אכילס, אך כשהם מחריפים הם מתפשטים לכל אורך השוק. הכאבים התחילו אמנם אחרי משחק טניס, אך מאז אני בקושי משחק והם נמשכים. הלכתי ל-3 אורתופדים ועברתי בדיקת מיפוי עצם ובדיקת דופלר ולא נמצאו ממצאים פתולוגיים. לאחרונה גם החל לכאוב לי הגב התחתון בכאב חזק מאוד ששיתק אותי לכמה ימים, אך זה נרגע וכעת נשאר כאב תמידי קל, אך מגביל.
    בדיקות דם שעשיתי גם כן היו תקינות. אני לא עובד בעבודה פיזית וכאמור, מבצע מעט מאוד פעילות גופנית.
    התייאשתי מללכת לרופאים כי לכל בדיקה ששולחים אותי מתקבלות תוצאות תקינות.
    האם עלי לנסות ללחוץ לשלוח אותי לבדיקת MRI?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוק

הוספת תגובה

• כאבים באזור אכילס

ד''ר חגי אמיר
    03/07/2008

טראויס שלום,
    אם כל הבדיקות שעברת לא מצאו פתולוגיה באזור אכילס, יתכן שהכאב הוא כאב קורן מאזור אחר, כגון ברך או גב. כדאי לבחון את האפשרויות הללו.
    יש מקום לבדיקה יסודית ומקיפה כדי למצא את מקור הבעיה.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי עצמות בעקבות תאונה.
    Shifra Vaknin
    17/06/2008

שלום רב,
    עברתי תאונת אופניים לפני כחודש ונחבטתי בישבן, שבוע לאחר מכן הייתי מעורבת בתאונת שרשרת עם רכב, בה ישבתי ליד הנהג וחטתי מכה נוספת באותו מקום... (כן, כן.. חוסר מזל..)
    אורטופדית בקופת החולים הפנתה אותי למיפוי עצמות בשל הסמיכות של התאונות.
    תוצאות המיפוי:
    "הודגמה קליטה מוגברת בקוקסיקס ובסקרום התחתון, היכולה להתאים לשבר.
    כמו כן הודגמה קליטה מעט מוגברת ב-SIJ מימין ובעיקר בחלק התחתון - מימצא פוסטטראומטי."
    הטיפול שניתן הוא: נרות אביטרן ופיזיותרפיה.
    1. אילו דברים נוספים ניתן לעשות כדי לשכך את הכאבים ולזרז את ההחלמה?
    2. העיסוק שלי לא כרוך בישיבה ממושכת או רבה, האם כדאי לי לחזור לשגרה - לעבודה? (אני מאוד רוצה לחזור)

אשמח לתשובות...
    :)

הוספת תגובה

• כאבים לאחר תאונת דרכים

ד''ר חגי אמיר
    03/07/2008

שיפרה שלום,
    אני מקווה שבעת קבלת התשובה הזאת את כבר מרגישה הרבה יותר טוב.
    המפתח בדרך כלל הוא, חיזרי לעבודה ברגע שאת מרגישה שאת יכולה הן מבחינת הכאב והן מבחינת ביצוע העבודה בצורה טובה.
    אם בצילומים לא נמצאה פתולוגיה, במיפוי נצפו קליטות, סימן שקיבלת חבטה חזקה בגורמת לתגובה בעצמות המעורבות. זה נורמלי. ברגע שאת מרגישה הטבה - חיזרי לעבודה. זה יזרז את ההחלמה.
    החלמה מהירה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באצבעות הרגליים
    אורן הירשנזון
    17/06/2008

שלום לכם
    אתמול החלקתי ושתי אצבעות הרגליים שלי נפוחות וכחולות
    הבעייה היחידה שאני נמצא בברצלונה וחוזר לארץ עוד 4 ימים
    האם אני יכול להמתין לבדיקה בארץ?או שחייב אני ללכת לטיפול בספרד.
    יש לציין שאני לא מאמץ רבות את הרגל בזמן שהותי בספרד.
    תודה על תשובתיכם המהירה
    אורן

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באצבעות הרגליים

הוספת תגובה

• שברים באצבעות הרגליים

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

אורן שלום,
    קודם כל תהנה בספרד,
    אם החבלה היתה סגורה ואין חתכים באזורי האצבעות ואין סימני זיהום , סבירות גבוהה שלא יקרה כלום ביומיים הקרובים ותוכל להגיע לרופא בשובך ארצה.
    אם המצב מחמיר הכאבים מחמירים או שאתה לא שקט גש לרופא במקום שהותך.
    רק זכור להפעיל שיקול דעת "בריא" ולהקשיב למה שגופך משדר.
    בנתיים קרח עטוף במגבת על האצבעות יכול להועיל בהורדת הנפיחות והכאב, רגל מורמת. ובמידת הצורך תרופה למניעת כאב.
    בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בכתף
    אבישי
    16/06/2008

שלום,

אבי, בן 73, עבד בסופר שכונתי. במהלך העבודה נפלו עליו מספר ארגזים על כתף שמאל. אבי טוען שלאחר מכן הוא הרגיש כאבים עזים ביותר בכתף.

בעקבות כך הוא עבר בדיקות ונתגלה אצלו קרע בכתף שמאל. לאחר מכן הוא הגיש תביעה לנכות עקב התאונה.

לאחר מכן הוא נשלח לבדיקה נוספת אך הפעם בכתף ימין, הכתף שלא נפגעה בתאונה. בבדיקה זו התברר כי גם בכתף ימין ישנו קרע בדרגה זהה, לזה שבכתף שמאל.

לפיכך נכתב בתשובת הועדה הרפואית כי הקרע בכתף שמאל אינו קשור לתאונת העבודה.

על רקע זה יש לי שתי שאלות:

1. האם ניתן לבדוק או להעריך מתי נוצר הקרע בכתף שמאל (כמה שנים הקרע קיים)?

2. האם על סמך קרע בכתף ימין ניתן להניח כי הקרע בכתף שמאל אינו כתוצאה מנפילת הארגזים? האם זו השערה ע"י "היקש"? האם סבירה?

תודה רבה,

אבישי.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בכתף

הוספת תגובה

• קרע בגיד המסובב בכתף

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

שלום אבישי.
    לפי מה שסיפרת, אין ספק כי אביך ניפגע בעת נפילת הארגזים בכתף. השאלה העומדת על הפרק היא האם הקרע שנצפה בבדיקת העל קול, נבע מהפגיעה.
    קשה יהיה להוכיח זאת אולם במקרים מעין אלה יש צורך גם בעו"ד טוב שעוסק בנזקי גוף, וגם בחוות דעת של אורטופד טוב שיוכל לבדוק היטב את אביך, לקבוע את הנכות המגיעה לו, ולהסביר בצורה משכנעת מספיק מדוע ניראה כי הנזק בכתף שמאל יכול להיות עקב החבלה בעבודה.

אין בדיקה שיכולה לומר ממתי הנזק בכתף קיים. הכל עינין של השערה וסבירות.

בהצלחה

דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יש לי שאלה לגבי ניתוח צלעות
    לירז
    16/06/2008

לא לאיזור העליון של בית החזה, אלה לאיזור הצלעות העותפות את הריאות, במידה והמיבנה שלהם בולט ויוצא החוצא אפשרי בניתוח להכניס אותם פנימה להציר אותם?
    ואם כן איפה מבצעים אותו..

הוספת תגובה

• צלע בולטת

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

ראי תשובתו של דר' לובושיץ לספיר מתאריך 15.6.2008.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכב' דר חגי אמיר. בהמשך לשיחתנו
    ניר (שם בדוי)
    16/06/2008

"ניר" שם בדוי .... אז אוקיי גם עם הכאבי גב לאחר התאונה נמשכים לאורך זמן וזה מונע ממני לבצע פעולות שגרתיות זה לא נחשב סוג של "נכות" מסוימת , כי לפני התאונה היו לי בעיות עקמת קלות שלא היו קשורות ואחרי התאונה העקמת נוספה לכאבי גב שנוצרו מהתאונה עצמה.

אם תוכל להשיב לי על המייל בדחיפות תודה !

הוספת תגובה

• כאבי גב לאחר התאונה

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

ניר שלום
    לא הבנתי אם זו שאלה.
    אם הבנתי נכון אתה שואל אם כאבי גב שנוספו לך לאחר התאונה נחשבים נכות למרות שהיה ידוע לך על עקמת עוד לפני התאונה.
    לשאלה זו התשובה היא שכן גם על זה אתה יכול לתבוע.
    מידת הנכות תיקבע בהתאם למידת הירידה התפקודית לפי סעיפים בתקנות הביטוח הלאומי.
    אולם עו"ד טוב שעוסק בניזקי גוף יוכל לסייע לך בשאלה אם כדאי או לא לתבוע.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר ברגל
    הילה
    16/06/2008

שלום
    היום ובשבוע שעבר השריר בשוק הרגל נתפס לי. זה קורה לי מידי פעם ולפעמים השרירים בכף הרגל והאצבעות נתפסים. הכאב הוא עצום ואני זועקת מכאבים. זה קורה לרוב כשאני שוכבת ואף באמצע הלילה. (לפעמים תוך כדי מתיחה או יישור הרגל אבל לא תמיד). אחרי זמן מה הכאבים החזקים עוברים.
    אני בת 38 וכעת גם בהריון. (התופעה הייתה גם ללא קשר להריון).
    מה לעשות כדי למנוע את התופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    שריר ברגל

הוספת תגובה

• התכווצויות שרירים ברגל

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

הילה שלום,
    התכווצות השרירים הנורמלית בגופינו מתבצעת על ידי איזון ומעבר של מלחים משני צידי מעטפת תאי השריר. במידה וקיימת מספיק אנרגיה לתאי השריר בשרירים מיומנים ומתורגלים היטב מתבצע הכיווץ וההרפיה של התאים בצורה תקינה ושקטה.
    התכווצויות כפי שאת מתארת, לא רצוניות ומכאיבות שלא ניתן להרפות יכולות לקראת במספר מצבים בינהם בעת עייפות השריר לאחר מאמץ גדול מאד שלא נותרה לשריר מספיק אנרגיה להרפותו, וכן במיקרים של חוסר איזון במלחים הנחוצים לשריר לצורך תפקודו התקין.
    מקור הבעיה יכול להיות גם עיצבי.

לכן בשלב ראשון הייתי ממליץ לגשת לרופא המשפחה ולערוך ברור ראשוני איתו לגבי בדיקות דם של המלחים בגופך והשלמות במידה וקיים חוסר.
    במידה והכל תקין והמצב עדיין יטריד ניתן לשלול שקיימת בעיה נוירולוגית הגורמת לכך דרך נוירולוג בקופת החולים.

לסיכום יש להתחיל עם הליכות סדירות לפחות שלש פעמים בשבוע שניתן להתחיל בהדרגה, ולא יזיק לשתות כוס של מי טוניק ביום. הטוניק מכיל מספר מלחים הנחוצים לגוף ולעיתים שתיית הטוניק יכולה לפתור את הבעיה.

שיהיה לך הריון ולידה קלים.

דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרעים בגיד
    חיים
    16/06/2008

בבדיקת US בכתף שמאל נמצא נוזל באזור הבורסה הסאב סקאפולרית וכן 2קרעים זעירים בחלק העליון של גיד הסופרא ספינטוס ברצוני לדעת מהו סוג הטיפול המומלץ וכמה זמן בערך זה יארך כי יש לציין שאני סובל מכאב ומגבלה בתנועה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קרעים בגיד

הוספת תגובה

• כאבים סביב הכתף

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

שלום חיים
    בד"כ למצב כזה יעזרו קורס של פיזיוטרפיה וטיפול בכדורים נוגדי דלקת.
    אולם לפני כן כדאי לבדוק אצל אורטופד אם קיימת סיבה להווצרות דלקת זו וקרעים אלה. יתכן ויש מקום לטפל במקור הבעיה ולא רק בתוצאותיה.
    מאחל לך הצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה בברך
    ליז
    16/06/2008

שלום רב,
    בשנת 2005 היתה לי תאונת דרכים, ועקב כך יש לי קרע ברצועה הצולבת בברך ימין.
    הייתי בשיקום, וכן עשיתי פיזיוטרפיה. המליצו לי לעשות ניתוח, אך אני חוששת.

האם אני יכולה לחיות כך שנים, ללא ניתוח? כיום אין לי כאבים. אך אני מאוד נזהרת ללכת רק ישר. האם אני יכולה לרוץ? האם יש צורך לעשות שוב פיזיוטרפיה לחיזוק הברך?

תודה ליז

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועה בברך

הוספת תגובה

• קרע ברצועה הצולבת הקידמית

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

שלום ליז,
    לרצועה הצולבת הקידמית תפקיד חשוב בייצוב הברך בתנועה וכן בעמידה. אולם לשימחתינו היא איננה המייצבת היחידה. השרירים מסייעים בייצוב דינמי של הברך בתנועה, ולכן לאחר הקרע נישלחת לביצוע פיזיוטרפיה לחיזוק השרירים.
    ההחלטה אם לנתח או לא מבוססת על מספר גורמים, ביניהם גיל הנפגע, מידת התעסקותו בסםורט, מידת ההפרעה בחיי היומיום ובפעילות הספורטיבית.
    במידה והברך מאד לא יציבה וגם תרגילים ופויזיוטפיה לא עזרה יש מקום לשיפור מהירות תגובת השרירים לשינויים של הברך במרחב על ידי נעלי APOS.
    במידה והברך מאד לא יציבה ובכל זאת ברצונך לבצע פעילות ספורטיבית המסכנת את הברכיים ניתן לייצב בצורה ניכרת את הברך על ידי מגיני בירכיים למיניהם.

אין בידינו עדיין כל הוכחה חד משמעית שלאורך זמן יש שינוי במצב הברך אם שיחזור או ללא שיחזור רצועה צולבת. אולם במידה והתיפקוד של הברך לא מסתדר והקרע גורם לסבל ולפגיעות חוזרות יש מקום לשקול שיחזור רצועה.

מאחל לך הצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ארתרוסקופיה.
    אורן
    16/06/2008

לפני שנה עברתי ניתוח ארתרוסקופיה בברך בהצלחה. כיום עקב חבלה נוספת באותו איבר, יש חשד לקרע במינסקוס, וישנו צורך לעשות ניתוך נוסף. שאלתי היא כזו: מה הנזק יכול להיגרם לרקמות מניתוח אתרוסקופיה חוזר באותו איבר?(מלבד הצלקת בעור) כלומר, האם ישנו נזק שנגרם לרקמות מפעולה פולשנית כזו באותו איבר אחרי שנה מפעולה דומה? אני שואל זאת מכיוון שיכול להיות שאולי אין צורך כרגע בניתוח ורציתי להעריך את הנזק שיכול להיגרם במידה והרופא ינתח ויראה שהכל תקין בפנים.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ארתרוסקופיה.

הוספת תגובה

• ארתרוסקופיה חוזרת

ד''ר חגי אמיר
    17/06/2008

אורן שלום,
    לכל ניתוח ולכל פעולה פולשנית יש סיכוי לנזק. אולם בפעולות מסוימות הסיכוי לנזק הוא נמוך ובפעולות אחרות הסיכון לנזק גבוה. לפני ביצוע כל פעולה פולשנית יש לשקול את התועלת שיכולה להיות הביצוע הניתוח לעומת הסיכויים לנזקים מהניתוח.
    זאת יש להועץ עם הרופא המנתח שבדק ויודע מה מידת הסבירות של התועלת מהניתוח לעומת הסבירות לנזק. ביחד איתו ניתן יהיה לקבוע אם יש מקום לבצע ארתרוספופיה לתיקון הנזק במניסקוס או שניתן להמתין ולראות כיצד הדברים יתגלגלו ואיך תרגיש בעוד חודש חדשיים.

בשורה התחתונה גש לאורטופד המנתח שלך ושאל אותו.

בהצלחה דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורן
    17/06/2008

תודה רבה, דר אמיר,

אני אנסה להציג את הדברים מזווית שונה.
    הבעיה שלי בברך גורמת לי לפעמים לחוסר תפקוד כמעט מוחלט, כלומר לכאבים חזקים, לחוסר יכולת ללכת, לרדת מדרגות ועוד... ולפעמים הברך בסדר, ואני אפילו יכול לרוץ.
    עשיתי בדיקת MRI שלא הייתה חד משמעית, עשיתי פיזיותרפיה ממושכת שהטיבה עמי, אבל שוב הבעיה חזרה, אבל היא גם שוב נעלמה מבלי לעשות פיזיותרפיה.
    הלכתי להתייעץ עם עוד רופא ממוחה, והוא אמר לי בכלל שאין לי כלום.
    הרופא המנתח אמר לי שכדאי לעשות ניתוח, והסביר לי את הסיכון הכרוך בלהסתובב עם קרע במיניסקוס.
    דחיתי את הניתוח כי אני לא יודע מה להחליט.
    בגלל זה רציתי לדעת אם ישנו נזק וודאי שנגרם מניתוח שכזה? מלבד צלקת בעור. כלומר ידוע לי שיכול להיות סיכון לפגיעה בעצבים וכו'... אבל רציתי לדעת אם ישנו נזק וודאי שנגרם?
    אני לא מצליח להוציא תשובה ברורה מהרופא שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בברך.
    אורן
    15/06/2008

שלום,

רציתי לדעת מה הטיפול שאותו מציעים במסגרת קופות החולים לקרע במיניסקוס?
    הרופא אמר שאני צריכה לעשות ארטרוסקופיה, והסביר לי שבתהליך הזה חותכים ומוציאים את החלק הפגוע בסחוס.
    בחיפוש באינטרנט גילתי שיש גם אפשרות לתפירה, שיוף, הידוק וכו'..
    ולאו דווקא חיתוך של הסחוס.
    רציתי לדעת האם טיפול במסגרת קופת חולים מאפשר את השיטות טיפול שכזו(תפירה, שיוף...) או שזה משהו שנעשה במסגרת פרטית ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בברך.

הוספת תגובה

• בעיה בברך

ד''ר שמואל לובושיץ
    15/06/2008

להילה שלום
    הטיפול בקופ"ח (כללית, מכבי, מאוחדת, לאומית) אינו שונה מטיפול מבכל מקום אחר...הכל בהתאם למקרה ועל פי שיקולים רפואיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצאה עקמת קלה מאוד וצלע בולטת
    ספיר
    15/06/2008

שלום,
    אני ספיר ואני בת 16,
    אני כבר התיעצתי איתך לגבי המצב שלי שאני חוששת מעקמת.
    אני חוזרת על מצבי- יש לי צלע שמאל בולטת יותר מימין, וחזה שמאל יותר שקוע מחזה ימין, ושכמה שמאל יותר גדולה קצת מימין, וגב קצת כואב שאני מתכופפת או עומדת עמידה ממושכת.
    היום הייתי אצל האורטופד.
    הוא אמר לי שיש לי עקמת קלה מאוד של 5% (5 מעלות), ושאין קשר בין העקמת הקלה שיש לי לבין הצלע השמאלית שבולטת.
    הוא אמר שהצלע שבולטת זה בגלל שהמבנה צלעות שלי הוא לא עגול וסגור, אלה שאחת הצלעות (השמאלית) יוצאת קצת החוצה. ציינתי למעלה שחזה שמאל שלי יותר שקוע מימין- האם בעיה זו קשורה לעקמת או לדבר שיש לי בצלעות?
    בבקשה תעזור לי, מאוד מציק לי לראות את הצלע שלי שהיא בולטת ואני מתביישת ללכת עם הבגד ים שלי. אולי האורטופד טעה והצלע הבולטת קשורה לעקמת הקלה שיש לי? יכול להיות מצב שבגלל עקמת של 5 מעלות הצלע קצת יוצאת החוצה? כי כך זה נראה...
    בבקשה תעזור לי.
    האורטופד הפנה אותי לפיזותרפיסט לעשות תרגילי בטן וגב, וגם שאני ישחה פעמיים בשבוע במשך שעה. הוא אמר שזה יחזק לי את הגב.
    אתה אמרת לי בהודעות קודמות, שאם יש עקמת קלה, אז ניתן לתקן אותה ולישר את הגב. האורטופד אמר שזה לא יתקן אלא רק יחזק את הגב. האם זה אומר שתהיה לי עקמת קלה כל החיים?
    ומה בקשר לצלע הבולטת שאני לא סובלת אותה? אני יצטרך לחיות עם זה? אני ממש שונאת את זה ואני מתביישת ללכת עם חולצות צמודות ובהירות ועם בגדי ים, זה הורס לי הכל הצלע הזאת! מה אני יכולה לעשות?
    האם יש משהו לעשות בקשר לצלע חוץ מניתוח? האם יש מצב שזה קשור לעקמת הקלה שלי ואפשר לתקן את זה ושהיא לא תבלוט? האם אין לי מה לעשות חוץ מלחזק את הגב והבטן?

אני מצטערת שיצא לי טקסט ארוך, אני פשוט נואשת ונמאס לי..אני ממש רוצה עזרה.
    הדבר שאני הכי רוצה זה בטן שטוחה בלי צלע מגעילה שתבלוט...בבקשה בבקשה תייעץ לי..
    תודה,
    ספיר

הוספת תגובה

• צלע בולטת

ד''ר שמואל לובושיץ
    15/06/2008

לספיר שלום,
    מצוקתך מובנת מאד אולם יש קושי רב לענות לך במסגרת הפורום ללא בדיקתך....את שאלותייך אנא תפני לאורתופד שבדק אותך...סביר להניח שייתן לך את כל התשובות ...במידה ווייותרו לך שאלות מומלץ לפנות למומחה לכירורגית חזה בכדי לטפל בצלע הבולטת שכל כך מפריעה לך...בהצלחה...עקמת אינה מתרפאת!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה