מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ברך וקרסול בקוראביב29/07/2008
לילה טוב, שמי אביב ואני בן 18, כבר הרבה זמן שאני סובל מכאבים בברכיים ובקרסול בקור (לדוגמא: כאשר מזגן עובד זמן מה); ארצה לציין שהתופעה לא מתקיימת באופן קבוע, לפעמים בקור יותר נמוך אני לא מרגיש כאבים כלשהם, אבל כאשר טמפרטורת החדר על 25 מעלות (שאני לא מחשיב לקר עד כדי כך), הברך הקרסול כואבים לרמה שקשה לעמוד על הרגל. כיוון שאני בצבא אני מניח שזה צריך להיות בטיפול של רופא היחידה שלי, אבל רציתי להתייעץ גם בפורום הזה לפני שאפנה אליו בנידון. תודה, אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK29/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=241 id=link]ראומטולוגיה, מחלות פרקים, שיגרון, זאבת, לופוס, פיברומיאלגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעצם הבריחים28/07/2008
ביתי בת השנה ו-9 נפלה וקיבלה מכה ביד. לאחר כמה ימים של בכי לקחתי אותה לצילום ושם רשמו לי את התוצאה הבאה תזוזה קלה בעצם הבריח ואינם שוללים חשש לשבר מה זה אומר????????? פנינו לאורטפד והוא טען שאין לילדה כלום ולעקוב אחרי המקרה. מה לעשות? אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
ד''ר יונה יניב28/07/2008מאחר ובוצע צילום וגם פנית לאורתופד שבדק את בתך ניתן להניח שהוא צודק אבל, אם עדיין הכאבים נמשכים אולי כדאי לפנות לרופא נוסף - אורתופד המתמחה בילדים או אורתופד מומחה לכיר' של היד.
איחולי להחלמה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברךרמית27/07/2008
שחקן כדורגל- לפני כשבוע בעת משחק כדורגל לאחר תנועה חדה הרגשתי כאב באמצע הברך ומטה הפסקתי לשחק ובקושי יכלתי ללכת הגעתי הביתה והכאבים המשיכו בעיקר ברגע שניסיתי ליישר את הרגל הרגשתי כאב חד. לאחר יומיים הברך התנפחה, הלכתי לאורטופד ברך והוא קבע ע"פ בדיקה קלינית וצילום רגיל שאין נזק לרצועות או למיניסקוס , אלא בעיה בפיקה. הוא נתן לי כדורי קטאפלם לעשרה ימים ופיזיוטרפיה חיזוק שרירי קוואד. עכשיו שבוע אחרי הנפיחות ירדה אבל עדיין יש כאב בעיקר בעליית מדרגות או במעמסה על הברך. שאלותיי הן : -האם מה שעברתי זה פריקת פיקה? ומה ההבדל בין פריקה לתת פריקה? -האם חיזוק שרירי הקוואד יכולים למנוע כאב או פריקה חוזרת של הפיקה? -אני שחקן כדורגל ומאד חשוב לי לחזור להתאמן, מתי לדעתך אני יוכל לחזור לאימונים והאם פציעה כזו יכולה לחזור ולהציק לי שוב במהלך העונה? -האם יש פתרון לפציעה כדי שאני יוכל לחזור להתאמן? בתודה מראש מקווה שתוכלו לעזור לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכדורגלן
ד''ר רון ארבל29/07/2008לא ניתן לקבוע את בעיתך ללא בדיקה ועיון בצילום ויתכן הפניתך לבדיקה נוספת.
אני מעריך שהתשובה שקבלת מהאורטופד שפנית אליו הינה תשובה נכונה במידה וכך הטיפול בעיקרו פזיוטרפיה. טיפול טוב יחזירך למגרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןאורה27/07/2008
שלום, אני בת 29,כבר תקופה ארוכה יש לי כאבים חדים בגב תחתון:בישיבה ,עמידה:לא יכולה לשבת או לעמוד יותר מכמה דקות.לא היה חבלה בגב.צילום רנטגן -תקין,בדיקת מיפוי עצמות: מוקד קליטה מוגברת בע"ש מותני אסזפקט קדמי של L5 הממצא בע"ש בלתי ספציפי. אני מקבלת תרופה נגד כאבים,לא עוזר. מה אומרת בדיקת מיפוי עצמות?מה ניתן לעשות נגד כאבי גב?ממה ניתן להמנע ,כדי לא להחמיר כאבי גב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
ד''ר רון ארבל29/07/2008לדעתי לא ניתן לפתור את בעית כאבי הגב שלך ע"י מתן תשובות לשאלותיך. נראה לי שכאבי גב כ"כ מטרידים בנוכחות ממצא חיובי במפוןי עצמות דורשים בדיקה ע"י אורטופד מומחה לבעיות גב.
ממליץ בחום לפנות לבדיקה זו ואז ניתן יהיה גם לענות על שאלותייך בעניין המפוי והטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייפנטע23/07/2008
שלום, אני בחורה בת 38 ו-3 חודשים רווקה וללא ילדים, ברצוני להתייעץ אודות שתי בעיות: 1. אני סובלת מס' שנים מכאבים בשתי הרגליים -בגפיים התחתונות החל מהברך ( מצידה האחורי) ועד לקרסוליים . סוג הכאב הוא כזה שהן מתעייפות לאחר מס' שעות של עמידה או פעילות רגילה לחלוטין והוא הולך ומתגבר בעיקר כשבוע לפני קבלת הוסת ( כחלק ממכלול תופעות טרום וסתיות שגופי עובר) הייתי אצל מס' רופאים ואורטופדים ששלחו אותי לצילומים וכאמור כולם טוענים שאין כלום אולם העייפות והתכוצויות הנוראיות הפוקדות אותי משבשות לי את סדר היום הרגיל שלי. הפיתרון שאני מצאתי לכך - הוא לשכב על הספה ופשוט להרים את רגליי למעלה ולגרום לזרימת דם . שאלתי היא - האם ניתן לאבחן ממה זה נובע , כמו כן מה הפיתרון לכך ? 2. שאלתי השנייה - היא בנושא נשירת שיער עצומה - אציין כי אני נוטלת כדורי ברזל כמעט על בסיס קבוע בשם פריפול - הנשירה מתקיימת לאורך כל השנה אם השפעת הכדורים ובלעדם. שאלתי- מהמ זה יכול לנבוע? תודה על הייעוץ נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע תנסי עיסוי טווינא
אביגיא26/07/2008מכוון שאת אומרת שאת לא יכולה לעמוד הרבה על הרגליים יש אפשרות לעסות את המקום ולבדוק את הסימפטום לכאב. דרך אחת היא בעיסוי טווינא דברי איתי 0522401975
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבע - קמיצהשוליבק23/07/2008
מזה שבועיים אני סובלת מכאבים באצבע הקמיצה במפרק הראשון מעל הציפורן. במפרק יש בליטה לכיוון אצבע הזרת, כאשר אני מכופפת או רוצה להחזיק משהו קשה לי לכופף ומאוד כואב לי. כאשר אני נוגעת במפרק זה מאוד כואב בעיקר באזור הבלט. ברצוני לציין שלא קבלתי מכה באצבע ולא נחבלתי רק כאבים. האם יש לזה קשר עם הבעיה שיש לי בתעלה הקרפלית? המלצת האורטופד היה לעבור ניתוח בתעלה וסירבתי האם הכאבים שיש לי באצבע הקמיצה הם תוצאה של הדלקת בתעלה הקרפלית? מה עליי לעשות חוץ מלקחת משכך כאבים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין תגובה?
שוליבק29/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אצבע
ד''ר יונה יניב30/07/2008אינני יודעת מה גילך מאחר ויש מספר אפשרויות לבעיתך - אחת - גנגליון מקומי קטן שאחת הסיבות להווצרותו הם שינוים ניוניים-שחיקתיים במפרק אפשרות אחרת היא גידול מקומי, אלא שלפי סיפורך האפשרות קטנה ביותר ויותר מתאים - גנגליון. אבל - כמובן יש צורך בבדיקה קלינית... ואולי גם יש צורך בניתוח.
בשום מקרה אין הממצא הזה חלק מתסמונת הצרות התעלה הקרפלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח תוצאות EMG
שוליבק30/07/2008היום בצעתי בדיקת EMG והתשובה היא: רק לגבי מה שסומן בצבע אדום RIGHT MEDIANUS wrist - apb - lat 4.0 sd 2.2 מה המשמעות של זה? מה זה אומר? RIGHT MEDIANUS dig // wrist - lat 4.1 sd 2.5 מה המשמעות? מה זה אומר? מסקנה : rt mild cts מה המשמעות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEMG
ד''ר יונה יניב31/07/2008משמעות התשובה היא לחץ על העצב המדיאני מימין, לפי הערכים שסימנת - גבולי בלבד (ואני מנחשת גם מה שלא כתבת כמו - מוטורי וסנסורי). טיפול - לפי הממצאים הקלינים כמובן. להסביר את מהות המספרים - צריך קורס וכאן - קצרה היריעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל ימין בשל נהיגהעופר23/07/2008
אני בן 30, סובל כבר למעלה מ-3 שנים מכאבים באיזור הקרסול של רגל ימין. הכאבים בעיקר מורגשים כאשר אני נוהג (נגרמים מלחיצה על דוושת הגז), ולדעתי גם התחילו בשל נסיעות יומיות למרחקים ארוכים. הייתי אצל אורתופד והוא אמר לי שמדובר ב-muscle hernia, וליתר דיוק: RT Lateral Peroneal muscle hernia אציין גם שעשו לי צילומים באזור ולא התגלו ממצאים. האורתופד המליץ על שני טיפולים אפשריים: 1. ניתוח שבו מחזירים את השריר למקום או משהו כזה. 2. טיפול באמצעות כאב - הוא הסביר שלמעשה מעבר לכאב עצמו לא נגרם כל נזק, ומה שצריך לעשות זה דווקא להשתמש בשריר כמה שיותר (דבר שנמנעתי ממנו בשל הכאבים...). שאלותיי לכם הם: 1. לגבי הניתוח - במה זה כרוך והאם מומלץ לעבור אותו? 2. האם אכן כדאי ומומלץ למרות הכאב לבצע פעילות כרגיל (היום לדוגמא אני משתדל להימנע מלנהוג בנסיעות ארוכות). 3. האם יש טיפולים נוספים אפשריים? (לדוגמא הוא אמר שזריקת קורטיזון לא מומלצת כי אמנם תגרום להקלה בכאב אך לא תעזור ואף תזיק בטווח הארוך) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה על השאלה
עופר04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח.
ד''ר יחזקאל טיטיון04/08/2008עופר שלום.
מתאורך לא ניתן ללמוד מה האבחנה המדוייקת ולכן לא ניתן להתייחס לעניין ספציפית ולהסביר לך את הניתוח המדוייק או סוגי טיפולים אחרים שניתנים לביצוע.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידויות בגיד הפיקהלאורה סקוורר23/07/2008
בני, חייל, ספורטאי, אובחן כסובל מהסתיידויות בגיד הפיקה, בחלקו המקורב באופן דו צדדי. בהתייעצויות, הומלץ לעבור טיפול של SHOCK WAVE והשלמת טיפול ע"י מכשיר INTERFERENCE - לגירוי חשמלי. מה משמעות האבחנה? האם אפשר להניח כי זהו הטיפול האופטימלי בממצא זה? במידה והטיפול לא יצליח, מהן האפשרויות הנוספות לטיפול? במידה ותחול הטבה, האם אפשר להניח כי ההחלמה הינה מלאה והוא יוכל לחזור לפעילות מלאה ללא הישנות? כמה זמן מנוחה מומלץ להחלמה? האם ישנה הגבלה כל שהיא לגבי מספר טיפולי SHOCK WAVE אותם אפשר לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתידות בגיד הפיקה
ד''ר רון ארבל29/07/2008הטיפול המומלץ כיום הינו בגלי הלם במידה ולא מצליח ניתן לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעצרות תעלת העצבאילנה23/07/2008
שלום רב, ברצוני לדעת כיצד מטפלים בהיעצרות תעלת העצב מלבד נתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה צרות תעלת עצב
ד''ר רון ארבל29/07/2008הצרות ניתן לפתור בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הגב התחתון כואב לי רק בשכיבה ?תמי22/07/2008
שלום ד"ר . לא ברור לי למה הגב התחתון כואב לי רק בשכיבה , אם יש לי בעיה אז למה היא לא קיימת בעמידה , בישיבה ובהליכה . אודה לך באם תוכל להסביר לי קצת . תודה חיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב בשכיבה
ד''ר רון ארבל22/07/2008כאב גב המופיע רק בשכיבה מוגדר ככאב תנוחתי, דהיינו בתנוחת השכיבה הגב כואב ולא בתנוחות אחרות. חשוב לבדוק בדיוק את התנוחה בה אתה שוכב הגורמת לכאב ואת מיקומו המדויק של הכאב. לאחר האיבחון ניתן לקבוע את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי mri של שורש כף יד ימיןדינה21/07/2008
דוקטור שלום בעלי בן 52 בריא בדכ. בשנה האחרונה הוא נחבל בשורש כף היד עבר מיפוי עצמות ובדיקת ct. השבוע עבר בדיקת mri.להלן התוצאות-הודגם נוזל בכמות גדולה במרווח הרדיו קרפלי ולעצמות הקרפליות בעיקר באספקט הדורזלי של שורש כף היד . מודגמות מחיצות במרקם הנוזל העובר האדרה מוגדלת לאחר הזרקת גדוליניום. מודגמת בצקת לשדית קלה והאדרה מינימלית של העצמות הקרפליות בשורה הראשונה של עצמות ההמט הקפיטט והטרפזיום בשורה השניה. מודגם חשד לארוזיה קטנה בבסיס עצם המסרק השניה(חתך קורונלי 9 סדרה 5 ) כמו כן מודגם חשד לארוזיה קטנה באספקט המדיאלי של עצם הטרפזיום.באספקט הדורזלי של עצם הטריקואטרום. ובאספקט הדורזלי של עצם ההמט. הממצאים מחשידים לתהליך אינפלמטורי ארוזיבי באבחנה מבדלת ניתן לכלול RA ?מומלץ בירור המטולוגי קליני ומעבדתי. הtpc תקין. הרצועות האינטרסיות תקינות. הגידים המיישרים והמכופפים מודגמים שמורים. מבני התעלה הקרפלית והאולנרית מודגמות תקינות. אנא האר את עיני לגבי ממצאי בדיקה זו אני מודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri שרש כף יד
ד''ר יונה יניב22/07/2008הסיפור הטראומטי יכול להיות מה שקוראים - "דגל אדום" מאחר ולפי ממצאי הMRI יש איזו תגובה דלקתית מפושטת - יש נוזל רב שהוא כנראה תוצאה של דלקת של הרקמה המדפנת את המפרקים והגידים. דלקת או פגיעה ברקמה הזו מעוררים אותה גם להתרבות וגם להפריש הרבה נוזל. בנוסף נראה, לפי הMRI שהרקמה הזו כנראה גם פגעה בצורה מסוימת בעצמות. לפי הMRI אין פגיעה ברצועות של המפרקים בשרש כף היד - מה שמחפשים לאחר טראומה.
עצתי - יש צורך בבדיקה של רופא ראומטולוג, בצוע בדיקות דם לפי המלצתו וטיפול בהתאם. אם הבדיקות תקינות ייתכן ויהיה צורך בביצוע ארתרוסקופיה לשרש כף היד ואולי לקחת גם ביופסיות במהלך הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעצם מתחת לברךקשת בענן21/07/2008
באופן פתאומי תקף אותי כאב בנקודה ספציפית מתחת לברך, הכאב הוא בעצם עצמה מצד ימין, וכאשר מזיזה את כף הרגל למעלה למטה והעצם זזה חשה בכאב. הכאב נמשך מזה שבוע, ללא שיפור. אני בת 30 ומתעמלת בחוג העמלות בין 2 ל3 בשבוע. אציין שמנוחה אינה משפרת את המצב, והכאב הינו בעיקר במגע במקום, אפילו קל ביותר. אשמח לקבל חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר יחזקאל טיטיון22/07/2008קשת שלום.
לפי התאור לא ניתן להגיע לאבחנה.
אין מנוס מפניה לבדיקת אורתופד באזור מגורייך.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוודא שאכן מדובר בסימפיזיוליזיסאידית19/07/2008
שלום
אני בהריון בשבוע 28 וסובלת מאד מכאבים - לפי אבחנת הגיניקולוג והמיון מדובר בסימפיזיוליזיס .
אני המצב בו אינני יכולה ללכת אפילו.
לא עשו לי בדיקת אולטרסאונד לוודא שזו אכן הבעיה.
מס שאלות :
1. מי אמור לבצע את הבדיקב לוודא שאכן מדובר בסימפיזיוליזיס אורטופד או הגיניקולוג
2. יש לכם המלצה לממוחה אורטופד בנושא
3. האם אני אמורה להיות בשמירת הריון בגין הנ"ל, הרופא שלי טוען כי כיום כבר לא מכניסים לשמירה בגין התופעה הנ"ל
4. יש טיפול ממולץ להקלה על זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK19/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפיזיוליזיס בהריון
ד''ר חגי אמיר24/07/2008שלום אידית,
בדיקת גניקולוג יכולה להעלות חשד בסבירות גבוהה לאור הממצאים בהמצאות סימפיזיוליזיס. בעיה זו שכיחה ביותר ולרוב אינה דורשת כל התיחסות , ואכן אין מקום לחשש כלל במידה והפתיחה היא מינימלית ממצא זה נורמלי בהריון. ניתן אולם אין חובה בבדיקת על קול Ultra-sound, במידה ועל פי הסיפור הקליני והבדיקה הפיזיקלית החשד גבוה להפרדות סימפיזית.
אכן במידה וההפרדות מינימלית והכאב לא נורא אין מקום וצורך לעשות מאומה והתופעה תחלוף מעליה מספר שבועות לאחר הלידה.
יכולים להיות גורמים נוספים לכאבים באזור המפסעה. במידה והכאב עז ומקשה על ההליכה יש מקום לבדוק האם מקור הבעיה אכן סימפיזיוליזיס, ובמידה וכן ניתן להתאים חגורת אגן לייצוב, ולטפל בנוגדי דלקת לתקופה קצרה.
בעיות השלד והשרירים סביב הריון ולידה הם אחד התחומים המטופלים על ידי רופא שיקום מוסקולוסקלטאלי אורטופדי, (המקצוע של עבדך הנאמן).
במידה ובעייתך לא תיפתר על ידי הגינקולוג או האורטופד בקופה את מוזמנת לקבלת יעוץ במירפאתי.
מאחל לך המשך הריון ולידה קלים.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפיזיוליזיס
ענבל20/08/2008אני כבר בהריון שלישי בסוף חודש שביעי מאובחנת סימפיזיוליזיס והכאבים קשים מנשוא, אורטופד לא עזר לי וגם לא רופא הנשים שלי, לאחר מנוחה אכן יש שיפור, אך האם זו עילה לשמירת הריון? קשה לי מאוד יש לי עוד שניים בני 4 ו 1.5, אודה להתייחסותך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך וברכית לברךיעקב18/07/2008
בן 57 נהג לרוץ כל יום כ10 קמ לאחרונה כאבים בברך שמאל וקושי בריצה ןירידת מדרגות צילום הברך מראה על שינויים ארטריטיים מזעריים,ולפי האורטפד מדובר משחיקה ודלקת עקב פעילות יתר. השאלה האם יכש מקום לברכית עם סיליקון לברך? האם כדאי פיזיוטרפיה? איזה טיפול תרופתי עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
ד''ר חגי אמיר18/07/2008יעקב שלום,
ניתן לומר כי אתה פעיל מאד פיזית, בדרך כלל פעילות זו היא ברוכה, אולם אתה צריך להיות ער לנוריות הזהרה שהגוף משדר לך, ולהגיב בהתאם. אם אתה שם לב לכאבים סימן שהברכיים חשות עומס יתר. עליך להגיב על ידי הורדת העומס לתקופה קצרה על ידי ירידה באורך הריצה או במהירות או בקושי של המסלול למשך כשבוע עשרה ימים, במידה שהבירכיים מאפשרות לך, ולאחר שבועיים לנסות לחזור להדרגה לעומס הרגיל.
קשה לי לאמוד את בעייתך ללא בדיקה אולם רוב הבעיות המופיעות בעת שחיקת יתר יוקלו על ידי המשך פעילות בדרגת עומס נמוכה יותר.
במידה והכאב לא יוקל או יוחמר יש להפסיק את הריצה ולהיבדק על ידי אורטופד.
יש לנו בפורם זה אורטופד מומחה לפגיעות ספורט ובירכיים , דר' ארבל, שניתן יהיה להוועץ בו במידת הצורך.
לעיתים גרב עם סיליקון יכולה להקל במידת מה את הכאב , במידה וקיימת אי יציבות של הפיקה בזמן התנועה, דבר זה ניתן לבדוק על ידי אורטופד שיקומי או אורטופד ספורט שיוכל להמליץ לך אם הדבר מתאים לך או לא.
תרופות - בעת החמרת הכאב ולזמן קצוב, תרופות נגד דלקת יכולות לסייע. כגון ארתופן או אתופן. רצוי להוועץ ברופא לפני תחילת טיפול תרופתי.
אני מאחל לך המשך ריצה לשנים רבות נוספות.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא התיחסתם לשאלתימירה17/07/2008
עשיתי בדיקת CT צוואר מאחר והיה לי תאונת דרכים ואחר כך היה לי כאב בצוואר שיורד לכתף וליד ימין עם נמנום ביד הכאב לפעמים לא נסבל ואני לוקחת תרופות לפעמים בתשובת הבדיקה כתוב רווח C2-C3 ו C4-C5 ו C5-C6 הדיסק הבין חוליתי הודגם עם בלט אחורי קל לסיכום בלטים קלים כמתואר יותר בולט בגובה C6-C5 ויישור לורדוזיס האם הכאבים נובעים מהבלטים הקלים או לא רופא האורתופד אמר שלא והכאב זה ממכה שקבלתי בתאונה בעצבי הצוואר והכתף אבל הפיזיוטרפיסת אמר שהכאב מהבלטים מה דעתך בבקשה? האם יש משהוא מפחיד מה זה הבלטים? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לתת לי תשובה בבקשה
מירה17/07/2008נאאאאאאא להתיחס לשאלתי בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)