מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- FFA לתינוקתנתי16/07/2008
שלום רב, ביתי בת 9.5 חודשים. בגיל 7 חודשים כאשר החלה לזחול הבחנתי כי רגל ימין נוטה כלפי פנים. פנינו לאורטופד ילדים בכיר והוא אמר שאין צורך לגבס בשלב זה מאחר וזה גמיש. זה הסיכום- "פשוק סמטרי יציב, כף רגל נטייה גמישה פנימה מימין, תנועת מפרקים טובה. אורך רגלים שווה, סבוב פנימי בשוקיים החזרים סמטריים. בדיקת ירך בדיקת אולטרה סאונד של מפרקי הירך DDH תקינה מסוג 1 לפי גרף עם גרעינים. " לאחר חודשים היינו אצלו במעקב והוא שוב המליץ לחכות מאחר וזה עדיין גמיש וכי יש שיפור והמליץ על נעל טרום. בנתיים ביתי החלה לשבת ישבת W ונראה שזה מפעיל לחץ כלפי פנים על הרגל. קראתי בפורומים כי FFA לא יכול לעבור בגיל שלה ורק גבס הוא הפתרון וממש נלחצתי. מה דעתכם? האם האורטופד שראינו הטעה אותנו? תודה רבה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FFA בתינוקת
ד''ר חגי אמיר17/07/2008נעמי היקרה,
את אמא טובה ודואגת היטב לביתך, אולם נשמע מפירוט הבדיקה של אורטופד ילדים שבדק, אשר אמון על בדיקות של בעיות מסוג זה, כי הוא התייחס לכל האפשרויות בבדיקתו, וציין את הדברים הנכונים. לאור זאת נראה לי כי ניתן בהחלט לסמוך על בדיקתו.
אולם האינסטינקט האימהי תמיד חזק, ואם יש לך עדיין ספקות גשי לבדיקה אצל רופא אורטופד נוסף שיבדוק ויחווה דעתו.
העצמות והמפרקים משנים את צורתם בגילים אלה עם תחילת עמידה ודריכה על הרגליים לפי הכוחות המופעלים עליהם, עד גיל שנתיים, וממשיכים להשתנות בהתאם ללחצים וכוחות במהלך כל החיים.
מקווה שתגדלי את ביתך בכיף.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגישת ייעוץ
נתי17/07/2008שלום, תודה רבה על תשובתך! האם אתה מטפל בילדים? האם אפשר לבוא אליך לקבלת חוות דעת שניה ? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ נוסף
ד''ר חגי אמיר18/07/2008את מוזמנת לקבוע תור בטלפון במרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט בדיסקנתי16/07/2008
שלום, בעקבות תאונת דרכים שארעה לי לפני שנה אני סובל מכאבים בגב התחתון. בבדיקת CT נמצאה בליטה בדיסק L5 S1 . אני נמצא בטיפול פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה, אך ללא שיפור. האם האלטרנטיבה היחידה היא ניתוח? תודה יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ובלט דיסק
ד''ר חגי אמיר17/07/2008יואב שלום,
מדוע בשולח ההודעה רשום נעמי - זאת לא אדע.
לשאלתך, רוב כאבי הגב בדרך כלל גורמים למעגל סגור של כאב שמזין את עצמו. כאב ראשוני שגורם לכיווץ השרירים באזור הכאב, שגורמים לכאב וכו'...
אמנם 97 אחוזים מכאבי הגב חולפים תוך כשנה גם כשמקורם בדיסק לוחץ, אולם תמיד יש לשבור את מעגל הכאבים כדי להרגיש יותר טוב.
רצוי לשלב עם הפיזיוטרפיה והכירופרקטיקה תרגילים לחיזוק שרירי הבטן והבג, תרגילי מתיחה לשרירי הגב, וגמישות לגב. רצוי להצטרף לחוג לפעילות גופנית כלשהיא, ולבצע תרגילים אשר אינם גורמים לסבל או אי נוחות.
לא הייתי ממליץ ניתוח אלא אם אכן קיימת הוריה ברורה לביצוע הניתוח.
לשם כך כדאי להוועץ עם אורטופד שיבדוק היטב את מצבך ואת צילומי ה- CT, ויוכל להסביר האם אכן קיימת הוריה שכזאת.
כולי תקוה שעזרתי במעט.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר חגי אמיר
נתי21/07/2008תודה רבה על תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלהרורו16/07/2008
שכחתי לציין שגם לסיכום כתוב יישור לורדוזיס מה זאת אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בצוואר
ד''ר רון ארבל17/07/2008הממצאים המתוארים ב-CT של ע"ש צווארי אינם מהווים את הגורם לתלונותיך ממצאים אלו אינם טראומטיים. הייתי ממליץ לבצע בדיקת MRI של עמוד שדרה צווארי הואיל וזו בדיקת הבחירה לזהוי פתלוגיות בע"ש צווארי. יישור לורדוזיס מעיד על איכוד הקשת הנורמאלית של ע"ש צווארי יכול לנבוע מכווץ שרירים או תנוחתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שוירמןולדימיר15/07/2008
אני בן 18 שסובל משוירן, ולאחר טיפול של שנה וחצי עם מחוך ופיזיוטרפיה הצלחתי להתיישר ל-40 מעלות. אני לא מפחד לעבור ניתוח אך אני רוצה לדעת עד כמה הוא יוכל ליישר אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח למחלת שוירמן
ד''ר חגי אמיר17/07/2008ולדימיר היקר,
אם הגעת ל40 מעלות כיפוף אינך זקוק לניתוח. המשך בפעילות שאתה עושה, הרבה פעילות, עמידה ויציבה נכונה וזקופה, ואי"ה לא תזדקק לניתוח גם בעתיד.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באיזור עצם הזנבנגה15/07/2008
שלום רב, אני בת 35. לאחרונה החלו לי כאבים באיזור עצם הזנב, קצת שמאלה. הכאבים חדים ומוקרנים לעבר הברך השמאלית. אני מרגישה אותם לאחר ישיבה ממושכת, שכיבה על הגב ובעיקר בסוף היום. הכאב יכול להמשך כמה דקות ואז שוכח. ולפעמים אני ממש צולעת לדקה-שתיים. מאז שאני זוכרת, מדי פעם, הייתי מרגישה רגישות או כאב באיזור עצם הזנב (לדוגמא לפני מחזור) אבל הם הלכו די מהר, כפי שהופיעו. האם זה נשמע כמו דלקת? אני עובדת מול מחשב ובחודשיים האחרונים עבדתי הרבה מאוד בישיבה. האם יתכן וזה גרם לדלקת באיזור האגן? תודה, נגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באזור עצם הזנב
ד''ר חגי אמיר17/07/2008שלום נגה,
קשה להתייחס לתלונותייך ללא בדיקה יסודית לאבחנה של מקור הכאב. ישנן מספר סיבות אפשריות לכאב כפי שאת מתארת.
אני ממליץ ללכת לאורטופד להבדק.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגנ יש פתרון / הקלה
אביגיא26/07/2008מניסיוני נתקלתי במקרים של כאבים בעצם הזנב שמקרינים לרגל, לפעמים אף קשה לישון מרוב כאבים. במקרים שטיפלתי זה עזר וברוב המקרים נעלם לגמריי. דברי איתי ואני ייעץ לך למי לפנות 052-2401975
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומני בכתףמעיין15/07/2008
שלום רב, לפני כחודשיים הופיע לבעלי גוש/ בלוטה בכתף ימין בגודל כדור טניס. בעלי פנה לטרמ שם סבר האורתופד כי מדובר בדלקת של העור ורשם לו אוגמנטין לעשרה ימים. האוגמנטין לא השפיע ממש והבלוטה נשארה אותו הדבר. לאחר מכן פנה בעלי לאורתופד בקופת החולים, שהפנה אותו לאולטרסאונד. ממצאי האולטרסאונד קבעו כי מדובר בגוש שומני נקי 70*55, אין ממצאים חשודים, אין פגיעה נראית לעצם או לגידים, אולם בשל נסיבות הופעת הגוש וסוג הגוש (שכן אינו נוזלים או דם) הוא אינו יכול לקבוע מה זה והמליץ על MRI. לדעתך, האם יש מקום בשלב זה לחשוש מפני גידול סרטני כלשהו? איזה סיבות נוספות יכולות להופעתו של גוש שומני בכתף? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שומני?
ד''ר יונה יניב15/07/2008גוש שומני, או "ליפומה" אינו מופיע באופן פתאומי בגודל שצוין (אם הבנתי נכון - 5.5X7ס"מ). לא ציינת כיצד התרשם האורתופד מהגוש - האם ניד? מה המרקם שלו? האם העור סביבו אדום? ועוד. וכמו שאומרים "ראשית מעשה במחשבה תחילה" גם כאן - קודם בדיקה קלינית ואח"כ אמצעי הדמיה. ואם הרופא שפיענח את הUS סבר שיש צורך בMRI ייתכן ויש צורך בבדיקה כזו. ליפומה גדולה מאד יכולה להחשיד לגוש ממאיר ויש לברר את הנושא. אבל שוב - קודם בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה ונפיחות באצבעדין14/07/2008
לפני כ- 10 ימים במהלך משחק כדורסל נחבלתי באצבע 2 (כדור פגע בה והיא הלכה "אחורה" דרך מפרק ה- PIP). המקום התנפח ולאחר יומיים עשיתי צילום שלא הראה שבר. האורטופד אמר שזה יעבור לבד.. הבעיה שעשרה ימים לאחר מכן האצבע עדיין נפוחה, ואני עדיין די רגיש ומוגבל איתה. מה צריך לעשות עכשיו? אולי לחבוש את האצבע?? (יכול להיות שהבעיה ממשיכה כי אני עדיין מפעיל ומשתמש באצבע?) אולי בכלל הייתי צריך לחבוש אותה מלכתחילה? אודה לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר יונה יניב14/07/2008כאבי הגב שאת מתארת יכולים להתאים לכאב ממקור מכני , עקב שינויים ניווניים שמתפתחים עם הגיל בעיקר בגב התחתון. לפני שנמשיך אבקש להדגיש כי אם הכאבים נמשכים ואינם חולפים כדאי להבדק בכל מיקרה אצל אורטופד עם צילום עמוד שידרה ואגן.
האם לדעתך יש קשר למזרון ? - המזרן יכול בהחלט להחמיר או להקל על כאבי גב. ולכן מומלץ לבדוק אם שינוי במזרון ישנה את הרגשתך.
האם זו בעיה אורטופדית ידועה ? - אכן 80 עד 90 אחוזים באוכלוסיה יסבלו ממחושי גב בשלב כלשהו בחייהם, מי יותר מי פחות.
כיצד ניתן להקל על הכאבים ? - הדרך הטובה ביותר היא לבצע מספר תרגילים כל בקר וכל ערב לחיזוק שרירי הבטן והגב, וכמו כן לנסות להחליף מזרון באופן זמני וראות אם זה משנה את המצב לטובה.
קיימת תשובה מפורטת בנוגע לבחירת מזרן בתאריך : 17.6.08 עם תגובה שלי מהיום
מקוה שסייעתי מעט
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המזגן כגורם אפשרי לכאבי שריריםאורלי13/07/2008
אני בת 33, ובדרך כלל במצב בריאותי טוב. בשלושת השבועות האחרונים אני סובלת מכאבים ברגליים באיזור מעלה הירך, ובחלק העליון של האגן. לא תמיד, אלא בעיקר כאשר אני קמה מישיבה לעמידה, ובזמן שאני הולכת ועולה במדריגות. כנראה, בזמן שאני מפעילה את השרירים באיזורים אילו. ההשערה שלי הייתה שהגורם הוא המזגן, שפועל במהלך שנת הלילה. מדי פעם אני חשה גם את הצוואר תפוס, ושריריי אחת הכתפיים גם הם כאבו בעת פעולות פשוטות עד לא מזמן. אני יכולה לתאר לעצמי שלכל אילו מקור משותף. האם הגיוני שמדובר במזגן (לא ארעה נפילה או חבלה), ומה אפשר לעשות, גם לאור הקושי לישון ללא מזגן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזגן וכאבי גב
ד''ר חגי אמיר14/07/2008כן החלט קור ממושך על אזור מסויים או רוח ממושכת על אזור מסויים יכולים לגרום להתכווצויות שרירים וכאבי גב וצואר.
מה לעשות? לנסות להוריד את עוצמת האיורור של המזגן ואף להעלות טיפה את הטמפרטורה בעת השינה. בעת פעילות אנו זקוקים לטמפרטורה נמוכה יותר מאשר בעת שינה בה הגוף נייח והשרירים אינם בתנועה. ולכן לשינה ניתן לכוון את הטרמוסטט שתים שלש מעלות מעל לטמפרטורה הנוחה של פעילות ביום.(זה גם יותר חסכוני)
מקווה שתרגישי בנוח וגם תישני טוב.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסנתרן הסובל מפגיעות כרוניות בגידיםיונתן שנקר13/07/2008
שלום רב, אני פסנתרן הסובל מדלקות גידים כרוניות בשתי הידיים מזה 10 שנים אשר נגרמו כתוצאה מנגינה מאומצת ובהתאם לבירור הרפואי (בדיקות דם תקינות וכולי') ולמיטב הבנתי מדובר בטנדינוזיס. במהלך שנים אלו היו מספר שנים בהם לא ניגנתי אך דלקות אלו לא החלימו והתגברו ברגע שחזרתי לנגינה. כמובן שכל טיפול שמרני כדוגמת כדורים מכל המינים וטיפולים שונים ניסיתי אך ללא הואיל. אני עומד לפני ההחלטה האם לנטוש את המקצוע מכיון שאני מוגבל ברמת נכות. כמובן שהדלקות משפיעות ומגבילות בכל תחומי החיים מהרמת משא כבד ועד לצחצוח שיניים . שאלתי היא האם קיימים טיפולים חדשניים או כאלו שטרם ניסיתי אשר להם פוטנציאל לריפוי? (שמעתי על גלי הלם למשל) האם קיימת אפשרות החמרה עד לקריעת גיד או שמדובר במצב סטטי? תודה רבה מראש, יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסנתרן
ד''ר יונה יניב14/07/2008שלום יונתן. ראשית אני לא יודעת באילו גידים היתה לך דלקת ולכן לא אוכל לענות לגבי גלי ההלם. בנוסף - אני מפנה חולים עם בעית דלקות וכאבים במהלך עבודה או נגינה למרפאות בעיסוק ל"בדיקת סביבת עבודה" - הן בודקות האם אתה משתמש נכון בידיי-אצבעות-גוף במהלך העבודה/נגינה, מתקנות את הדורש תיקון וגם - לפי בקשתי - טיפול בביו-פידבק - כדי שאתה תוכל לשנות את העבודה ואת מתח השרירים בו אתה משתמש... מסתבר שאפשר.
אבל, כמובן, כל זה בתלות בבדיקה, לראות האם אכן מדובר בדלקות גידים או שבבסיס ישנה בעיה אנטומית או נזק כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון ומקרינים לרגליםנאוה13/07/2008
סובלת מכאבי גב תחתון ומקרינים לרגלים קיבלתי וולטרן בזריקות וכן לדקאין בהזרקה דרך הוריד אך ללא שיפור. אודה לכם באם תעזרו לי - איזה עוד תרופה יכולה להועיל ולשכך את הכאבים החזקים שמלווים מידי יום ביומו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון
ד''ר רון ארבל13/07/2008חשוב ביותר במצבך להגיע לאבחנה מדויקת ובהתאם לטפל.
אין כל סיבה להמשיך במתן תרופות נוגדות כאב מבלי שיש אבחנה ברורה.
מציע שתפנה לאורטופד מומחה לבעיות גב שיבדוק אותך ויפנה לבדיקות עזר ועל פי התוצאות יקבע את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בברךשמעון12/07/2008
שלום!! אני בן 24 ולפני כשנתיים נחבלתי במהלך רכיבת אופניים ומאז יש לי בעיה עם ברך שמאל. מזה תקופה אני סובל אי נוחות באזור הפיקה בזמן לחיצת ושחרור הקלאץ של הרכב ובזמן ישבה עם רגל מכופפת דבר נוסף הוא שבמצב של כיפוף הברך לזוית של יותר מ-160 מעלות כשאני מניח את כף היד על הפיקה אני מרגיש "קפיצה" של הפיקה .התחושה היא תחושת חום, צריבה .עברתי בתקופה האחרונה מיפוי ספקט ואולטראסאונד שיצאו תקינים .לפני שבוע ביקרתי אצל האורטופד ואבחנה הייתה ANTERIOR KNEE PAINE .סיכום הבדיקה ברך שמאל במנח תקין ,ללא נוזל חופשי,ללא רגישות מעל סדקים מפרקיים,רגישות מעל הפיקה,מבחן טחינה חיובי,ברך יציבה. ברצוני לדעת מהו המונח מבחן טחינה חיובי ועל מה הוא יכול להצביע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקדמת הברך.
ד''ר רון ארבל13/07/2008הפגיעה בברכך גרמה קרוב לודאי לנזק לסחוס הפיקה ודבר זה גורם לך לכאבים במצבים אותם אתה מתאר. במבחן הטחינה נגרם חיכוך חזק בין שני חלקי המפרק ובאם הסחוס פגוע, גורם החיכוך החזק לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלע צואריתרותי12/07/2008
בצילום לפני מספר שנית התגלה כי יש לי צלע צוארית לאחרוינה יש לי כאבי ראש בעקר בצד שמאל הרגשה של משיכה ותחושה זו משתנה ממקום למקום כמו כן יש לי הרגשה של נימול בלחי שמל ובאוזן האםמיש קשר ביו הדברים כמו כן הצואר שלי תפוס ומתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלע צווארית
ד''ר יונה יניב14/07/2008צלע צווארית יכולה לגרום ללחץ על העצבים המגיעים לידיים. כאבי צוואר עם נימול בלחי ובאוזן - יכולים להיות מלחץ על עצב גבוה יותר בע"ש הצווארי מאשר צלע צוואריתשנמצאת נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדימות באצבע 5 וחצי 4עומרי12/07/2008
שלום. אתמול לאחר השינה החלה אצלי רדימות באצבעות 5 וחצי 4. ייתכן ושכבתי על המרפק במהלך השינה. שולל בעיה דומה בעבר. שולל חבלה. אין כאבים עזים, אין הפרעה מוטורית. הבנתי שהבעיה בעצב אולנרי. מה גורם לכך בשכיחות גבוהה ללא רקע חבלתי, והאם לרוב זה חולף עצמונית? מתי מומלץ לבצע EMG והאם מקובל לנתח כל עוד מדובר בפרסטזיות או היפואסטזיות בלבד? תודה מראש על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימות באצבעות
ד''ר יונה יניב13/07/2008אם הבעיה הופיעה לאחר שינה סביר להניח שקרה כתוצאה מתנוחה במהלך השינה, כנראה עם מרפק כפוף. אכן, הבעיה כנראה בעצב האולנרי במרפק אבל כמובן יכול לקרות מבעיה צווארית וצריך לבדוק. בדכ"ל חולף עצמונית, בדכ"ל חולף מהר אבל לפעמים לא. EMG מומלץ לבצע בהתאם, כמובן לבדיקה הקלינית ולמשך הזמן שחלף מתחילת הבעיה. בבעיה חריפה צריך לחכות כי עדיין לא נראה בעיות בעצב עצמו אלא לאחר שחולף זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל כמה זמן מדובר ד"ר?
עומרי13/07/2008אני סובל מכך יום שלישי כבר. הכאב אינו מוחמר. אין חסרים נוירולוגיים פרט לאלה שצויינו, דהיינו היפואסטזיה בעיקר. מתי מומלץ לבצע בדיקות כגון CT צוואר, EMG וצילום כתף ושורש כף היד? נ.ב- CT עמ"ש שולל לחלוטין פגיעה בעצב האולנרי? נ.ב- במקרה של טראומה הגישה שונה? אם כן- מהי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן דימות
ד''ר יונה יניב14/07/2008אני מקוה שהתשובה לא תראה כפרק מספר אבל השאלה מאד מורכבת. אחזור על מה שאני תמיד! אומרת - צריך לבדוק בדיקה קלינית שלפיה מחליטים על המשך ברור או טיפול. CT ע"ש צווארי תקין, בודאי אינו שולל בעיה בעצב האולנרי, הוא יכול! לשלול בעיה צווארית בלבד. מבצעים אותו אם הבדיקה מתאימה או הסיפור האנמנסטי מתאים. צלומים למיניהם - שוב, לפי הבדיקה, וכמובן נוהגים לפי - קודם מה שיותר מצוי ואח"כ לאבחנות הנדירות יותר.
לאחר פגיעה עצבית חדה (כמו בטראומה) - ניתן לראות ממצאים בEMG רק עם עברו כ3 שבועות. כשיש היפואסטזיה ניתן לשלוח אלקטיבית לEMG, בהנחה שהתור כזה שיעבור מספיק זמן, גם בהנחה שההיפואסטזיה מלמדת על תהליך שהחל קודם. בנוסף אנחנו ממליצים לישון עם מרפק מיושר, מאחר ואולי הבעיה היא כיפוף במהלך השינה ואם נשנה את "פוזיצית" השינה, אולי הבעיה תחלוף. (כמובן שהנסיון הטיפולי - לא ללילה אחד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן דימות
ד''ר יונה יניב14/07/2008אני מקוה שהתשובה לא תראה כפרק מספר אבל השאלה מאד מורכבת. אחזור על מה שאני תמיד! אומרת - צריך לבדוק בדיקה קלינית שלפיה מחליטים על המשך ברור או טיפול. CT ע"ש צווארי תקין, בודאי אינו שולל בעיה בעצב האולנרי, הוא יכול! לשלול בעיה צווארית בלבד. מבצעים אותו אם הבדיקה מתאימה או הסיפור האנמנסטי מתאים. צלומים למיניהם - שוב, לפי הבדיקה, וכמובן נוהגים לפי - קודם מה שיותר מצוי ואח"כ לאבחנות הנדירות יותר.
לאחר פגיעה עצבית חדה (כמו בטראומה) - ניתן לראות ממצאים בEMG רק עם עברו כ3 שבועות. כשיש היפואסטזיה ניתן לשלוח אלקטיבית לEMG, בהנחה שהתור כזה שיעבור מספיק זמן, גם בהנחה שההיפואסטזיה מלמדת על תהליך שהחל קודם. בנוסף אנחנו ממליצים לישון עם מרפק מיושר, מאחר ואולי הבעיה היא כיפוף במהלך השינה ואם נשנה את "פוזיצית" השינה, אולי הבעיה תחלוף. (כמובן שהנסיון הטיפולי - לא ללילה אחד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת MRIע"ש צווארייעל פישמן10/07/2008
שלום לסיכום הבדיקה נרשם כדלקמן:הצרות ספינלית ובלטי דיסק קשיחים והצרויות פורמינליות אודה על הסבר והאם התוצאה מצביעה על צורך בניתוח? תודה תודה מראש יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI
יעל פישמן12/07/2008שלום יש סיבה מדוע טרם עניתם על שאלותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח צוואר?
ד''ר רון ארבל14/07/2008שלום יעל.
תשובת ה- MRI מצביעה אמנם על פתלוגיה נכרת בע"ש צווארי שלך אולם לא על סמך בדיקת MRI מבצעים ניתוח! חשוב לדעת ממה את סובלת והרופא שיבדוק אותך יעריך האם קיימת התאמה בין תלונותיך, ממצאי הבדיקה הקלינית וממצאי בדיקת ה- MRI. במידה וקיימת התאמה וטיפול שמרני בבעיתך לא עוזר, סביר להניח שתזדקקי לטיפול ניתוחי, אך כפי שכנכתב לעיל רק אם קיימת התאמה בין התחונות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות ברגלייםאורטל09/07/2008
שלום רב, כבר 3 שבועות ברציפות אני סובלת מבצקות ברגליים, החל מכפות רגליים ועד השוקיים. בעבר סבלתי מבצקות רק לאחר מאמץ גופני, אך כעת הבצקות לא עוברות, אני קמה איתם בבוקר והולכת לישון איתם בלילה. כתוצאה מכך אני סובלת מלחץ וצריבה בכפות רגליים. תוצאות הבדיקות דם ואיסוף השתן שבצעתי - תקינות. מה ניתן לעשות? ממה זה יכול לנבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות ברגליים
ד''ר חגי אמיר10/07/2008אם מדובר בבצקות בשתי הרגליים כדאי לבדוק אצל רופא המשפחה, שכן הבעיה כנראה כללית יותר ולא ממוקמת רק ברגל.
לא להזניח.
פני לרופא המשפחה והבדקי.
בהצלחה דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)