פורום רפואת כף הרגל - פודיאטריה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• פטריה?
    אסי
    28/08/2007

שלום רבץ
    לפני כ- חודש גיליתי כתם לבן-צהוב בציפורן של בוהן. לאיזה מומחה לפנות כדי לאבחן האם זאת פטרת?
    לרופא עור?
    האם אפשר וכדאי לפנות ישר WISWFEET CLINIC לצורך איבחון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה?

דניאל א. וייס
    29/08/2007

אכן ניתן לפנות ישירות למרפאתנו
    03-7521670

בהצלחה
    דניאל
    www.wisefeet.org

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות אחרי לידה
    שני
    28/08/2007

אני חודשיים וחצי לאחר לידה,בהריון עליתי כ 20 קילו ורגליי היו מאוד נפוחות בעיק שמאל
    בנתיים נותרו לי עוד 10 קילו להוריד אך רגל שמאל לא ממש חזרה לעצה ובסוף היום נפוחה
    האם בגלל משקלי שהגוף לא רגיל או שמסמן בעיה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות אחרי לידה

הוספת תגובה

• נפיחות אחרי לידה

דניאל א. וייס
    29/08/2007

ראשית, מזל טוב
    קשה מאוד לדעת מה הסיבה לנפיחות היות וייתכן שאכן "שאריות" כלשהן מבצקת ברגליים בזמן ההריון או שמא בעיה אחרת – כדאי לפנות למומחה כלי דם

בהצלחה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות יחפה
    בת-אל
    27/08/2007

אני מתעמלת התעמלות אירובית יחפה (כך כולם עושים איפה שאני מתעמלת) ואני לא יודעת אם זה טוב לכף הרגל או לא. תוכל בבקשה לחוות דעתך ואם זה לא בריא, אם יש מזרן מיוחד שכדאי לי להביא כדי להתגבר על הבעיה?
    רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות יחפה

הוספת תגובה

• התעלמות יחפה

דניאל א. וייס
    29/08/2007

יש התעמלויות שמבצעים יחפים, לא ציינת בדבריך מה הבעיה שאת חווה שלשם כך את חושבת על פתרון כמו מזרון.

ניתן לפנות למרפאה 03-7521670

בהצלחה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדימות בכף רגל שמאל בעת מאמץ גופני
    גל
    25/08/2007

שלום רב,

אני מתנצלת מראש על האורך....

אני בחורה בת 23, ספורטיבית ובריאה בדרך כלל. מזה כחצי שנה בזמן ביצוע פעילות גופנית מתפתחת תחושת רדימות בכף רגל שמאל (תמיד אותה הרגל) ועד הקרסול ( "צורת גרב"). בתחילה הרדימות היתה מופיעה לאחר כשעה של פעילות, ודווקא בסוגי פעילות בהם כף הרגל כל הזמן על משטח כגון דיווש על אופני כושר או אליפטיקל (ולא היתה מופיעה בזמן ריצה או הליכה). לאחרונה- כחודש, הרדימות מופיעה לאחר כחמש עד עשר דקות של פעילות ומופיעה בכל סוג של פעילות- אופני כושר, ריצה בחוץ, הליכה ואף בזמן ישיבה. הרדימות מציקה מאוד ואני נאלצת להפסיק לגמרי את הפעילות. הגעתי למצב השבתה מפעילות ) :

לציין כי תוך דקה מהפסקת הפעילות הרדימות חולפת בדרך כלל, אך לעיתים ישנה רדימות גם בזמן מנוחה. אני עושה פעילות עם גרבים רחבות וקושרת שרוכים לא במהודק מדי.
    לא מתלווה תחושת עיקצוץ או דקירות בדר"כ, לעיתים יש כאב בכף הרגל.
    רקע אורטופדי: 1. נולדתי עם רגל אחת ארוכה/קצרה יותר - תלוי איך מסתכלים (: (לא זכור איזו היתה ארוכה יותר) - הבעיה חלפה איכשהו (כבר בגיל שנתיים), והיום אין הבדל ב אורך הרגליים. 2. יש לי קשתות גבוהות בכף ברגל- ומזה כשלוש שנים אני עם מדרסים התומכים בקשתות- את המדרסים לא החלפתי כל שלושלת השנים (נ.ב. מתי צריך להחליף?)

ביצעתי בדיקת EMG וגם NCV - שתיהן תקינות:
    פירוט:
    עצבים מוטורים ברגל שמאל - תקין.
    עצבים סנסורים בשתי הרגלים- תקין.
    אינטרפרטציה ותנועה רצונית( ע"פ חלוקה לשרירים- גסטרוקנמיוס, דיגיטורום ברביס, טיביאליס קדמי) בשתי הרגלים- תקין.

האם הבדיקה התקינה הזו, כפי שהבנתי, שוללת את תסמונת התעלה הטרסלית? האם יתכן שזה נובע מלחץ עצבי שמקורו בעמ"ש? האם יתכן שזה נובע מדלקת כלשהי באזור?
    האם תם לו החלק הנוירולוגי של הברור? האם כדאי לבדוק רמות b12? או בקיצור- מה כעת?

רוב תודות- גל

הוספת תגובה

• רדימות בכף רגל שמאל בעת מאמץ גופני

דניאל א. וייס
    29/08/2007

גל, שלום רב
    אכן הרחבת את היריעה.... ?
    לייעוץ רפואי מורכב וארוך – לא כאן המקום
    אולם, לי נשמע שהבעיה העקרית כאן היא בעיה מכאנית שודאי לפותרה על כן המלצתי להוסיף לסבב הבדיקות – בדיקה ביומכנית ולפי זה יאתרו את מוקד הבעיתיות וישללו אם גם יש כאן בעית גב בנוסף לרגליים.
    בהצלחה

דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בשני הרגלים
    מלי
    23/08/2007

ערב טוב,

במהלך היום עד לכתי לישון אני סובלת מנפיחויות הן בכפות רגליים והן בקרסול התופעה שחוזרת על עצמה יום יום.
    עם השכמה הקרסוליים וכפות הרגליים בממדים תקינים לא נפוחים "רזים" .
    המצב גורם לעייפות בזמן עמידה וגם בזמן הליכה.

איני מבינה למה אני סובלת. אגב, בגלל הנפיחויות ברגליים אין לי מספר קבוע של נעליים.

בתודה מראש,

מלי

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בשני הרגלים

הוספת תגובה

• נפיחות בשני הרגליים

דניאל א. וייס
    23/08/2007

מלי שלום
    חסרים הרבה פרטים רפואיים כדי לתת לך תשובה

צרי קשר עם המרפאה 03-7521670

בהצלחה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף רגל שמאל
    טל
    22/08/2007

שלום ד"ר
    לפני חמישה שבועות תוך כדי ריצה נחבלתי ברגל שמאל ממדרגה דבר שגרם לאי יכולת דריכה על הרגל ונפיחות עד כדי כך שלא ניתן היה לראות את הורידים או העצמות.
    הצילומים העדכנים מלפני שבועיים הראו התעבות סימטרית של המסרק(שלישי) כנראה בעקבות שבר.
    כמובן שמאז הנפיחות ירדה אך בנקודה מסוימת עדיין יש בליטה עם רגישות שלא קיימת ברגל ימין
    הדריכה על הרגל לא מושלמת והתחושה "מציקה".
    שאלותי:
    האם יש סיכוי להחמרה במידה ואחזור לפעילות מלאה?
    יש לציין שעברו חמישה שבועות מאז הפציעה.
    האם הבליטה הקיימת שעושה רושם שהיא נובעת מעצם בולטת כל שהיא תיעלם ואם כן כמה זמן זה יקח?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל שמאל

הוספת תגובה

• כף רגל שמאל

דניאל א. וייס
    23/08/2007

צריך לבדוק אם אכן יש עיוות כזה שבו העצם בולטת החוצה ובמקביל לוודא שהגיעה להחלמה מלאה.
    אם זו עצם בולטת היא לא "תעלם" אבל צריך יהיה לבנות לה אקומודציה מתאימה כדי לאפשר לך הליכה טובה יותר ללא כאב

רפואה שלימה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית עור
    גילת
    21/08/2007

שלום רב,

כבר כמה חודשים יש לי נגעים על העור בכף הרגל בצורת עיגולים עם שוליים אדומים יותר מהתוך (החלק שבפנים נראה אפילו בריא בחלק מהם) הלכתי לרופא עור והוא נתן לי הידרואגיסטן. מרחתי תקופה וזה לא לחלוטין עזר ובינתיים זה גם הדביק את כף הרגל השנייה.

קניתי עכשיו מישחה חדשה בבית מרקחת ללא מירשם מרופא - דקטרין והתחלתי להשתמש בה.

האם אני יכולה להשתמש במישחה הזו לטיפול בנגעים? או שאני צריכה שוב ללכת לרופא עור?

והאם יש מישחה אחרת עדיפה שאתה יכול להמליץ עליה?
    תודה, גילת

לקביעת תור
    סגירה
    בעית עור

הוספת תגובה

• בעיות עור

דניאל א. וייס
    23/08/2007

גילת שלום רב

לא ברור שיש כאן כלל אבחון נכון או מדוייק ולכן התכשיר לא הועיל
    כדאי שתקבלי חוות דעת נוספת ודיאגנוזה נכונה ואז טיפול נכון
    לא ברור שאכן זאת פטריה
    ניתן לפנות למרפאה- 03-7521670

בהצלחה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ברגל
    מישה
    20/08/2007

שלום, אני אחרי שבר ברגל וגבס של 6 שבועות. כרגע הרגל מאוד נפוחה.
    האם יש דרך לעזור לנפיחות להעלם בצורה מהירה יותר? הרגל לא נכנסת
    לנעל וזה מקשה עלי..תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות ברגל

הוספת תגובה

• נפיחות ברגל

דניאל א. וייס
    21/08/2007

יש להוועץ ברופא שטיפל – ומכיר את המקרה

רפואה שלימה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית כף הרגל
    גלי
    18/08/2007

שלום לך ותודה על האפשרות לשאול ולקבל תשובה, בטובך.

אני נוטה לפתח עור קשה בנקודה מסויימת בכרית כף הרגל, ממש בקצה התחתון של הכרית, בקו ישר מתחת לבוהן ומייד לפני הקשת.
    כאשר זה קורה, זה מפריע רק אסטתית ופדיקור מסייע.
    לאחרונה, החלטתי לטפל בזה לבד באמצעות המכשיר הביתי (סכין מרובעת שמתקינים בתוך מכשיר פשוט, שאתה ודאי מכיר), שמשמש בדיוק לצורך זה.
    זה לא שחתכתי יותר מידי, אבל יש לי שם נקודה קטנה כואבת פחד שגורמת לי בקושי לדרוך על כף הרגל. במקום יש גם חתך רוחבי - לא כתוצאה מהטיפול העצמי שעשיתי לי.
    האם יש לך מושג מה זה?
    תודה רבה
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    כרית כף הרגל

הוספת תגובה

• כרית כף הרגל

דניאל א. וייס
    21/08/2007

שלום גלי
    לפי תאורך מדובר ביבלת של לחץ או אף ויראלית. בכל מקרה יש להסירו לבדוק את המקור להתפתחותו. העובדה שאת סובלת מזה זמן רב, אפילו אם זה רק אסטטי – הרי שזה מעיד על בעיית חיכוך שיש לפותרה בכף רגלך ולמנוע מהיבלת לחזור על עצמה.

רפואה שלימה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל
    נינה
    15/08/2007

אני סובלת מכאב בכף רגל ימין. הכאב לא ממוקד בנקודה, אלא באזור שנמצא 2-3 ס"מ מתחת לאצבעות הקטנות. הכאב אינו בחלק התחתון של הרגל, אלא בחלק העליון (לא בצד הסוליה, אלא בצד השרוכים). הכאב מורגש בעיקר בתנוחות מסוימות - כשאני עושה פלקס או פוינט, למשל, אבל גם בהליכה, וגם במנוחה. בתחילת ההליכה הוא מורגש יותר מאשר אחרי כמה צעדים. אין נפיחות או סימנים של מכה ולא זכור לי שמתחתי את הרגל או עשיתי תנועה לא נכונה (אם כי אני חייבת להודות - אני מאלה שנתקלות בדברים כל הזמן, ויכול להיות שנתקלתי ושכחתי). יש לך אולי רעיונות מה זה יכול להיות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל

דניאל א. וייס
    21/08/2007

ייתכן שמדובר בכאב של מתיחות כאלו ואחרות של גידים ושרירים.
    יש לבדוק את המכניקה של כפות רגלייך כדי לפתור את הבעיה.

ניתן לפנות למרפאה03-7521670

בהצלחה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוהן כחולה
    הילה
    15/08/2007

לפני כשנה הבוהן ברגל שלי נשברה. מעולם לא בדקתי את זה אבל אבי שהיה חובש אמר שאין מה לעשות גבס או משהו כזה- אין טעם ללכת לרופא וזה פשוט יעבור.
    כיום אחרי שנה שוב נוצר לי כתם כחול מתחת לציפורן, ללא קבלת מכה כולשהי...ואני מתחילה לאבד תחושה בתחתית ההבוהן כשאני דורכת עליה.
    האם יש לי סיבה לחשוש ??
    מה זה בכלל?
    יש אפשרות שזרימת הדם שלי בבוהן ניפגעה באיזשהי צורה( לפי מאמר שאומר שזה מעיד על בעיה בלב או בזרימת הדם)?

לקביעת תור
    סגירה
    בוהן כחולה

הוספת תגובה

• בוהן כחולה

דניאל א. וייס
    21/08/2007

חובה לראות דבר כזה כדי לתת מענה, ובכל זאת ייתכן שיש כאן שטף דם תת ציפורני שנגרמה כתוצאה מחבטה או לחץ בנעל וכדו' אם נוצר עיוות כלשהו בבוהן ייתכן שהוא גורם ללח מקומי ומתוך כך לכאב בזמן דריכה.

פני למרפאה 03-7521670
    רפואה שלימה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת
    לימור
    14/08/2007

אבי חולה סכרת. בשל המחלה נגרמו סתימות של כלי דם ברגליו. רופא המליץ לו לעשות הליכה על מנת לשפר את מצב רגליו.

אולם, בכף רגלו יש יבלת שמונעת ממנו ללכת באופן רציף. רופאה שראתה את היבלת טוענת כי אי אפשר להסיר את היבלת בהתערבות כירוגית בגלל היותו סוכרתי. אם כך מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת

הוספת תגובה

• סוכרת

דניאל א. וייס
    21/08/2007

למרות שאדם חולה סוכרת, ישנם דרכים לתת מענה לבעיה זו.

רפואה שלימה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול עור על הציפורן
    לילך
    12/08/2007

שלום רב,
    אני מאוד שמחה על האפשרות לשאול כאן שאלה בנושא שמטריד אותי מזה זמן. ציפורן האצבע הקטנה ברגלי היא בעייתית - מחוספסת ואף נוטה להישבר. הדבר לא הפריע יותר מדי עד שעברתי פדיקור ולאחר מכן צמחה רצועת עור דקה משורש הציפורן. לאחר פדיקור נוסף התעבתה רצועת העור ורוחבה כמחצית מרוחב הציפורן ! במקום שהיא צמחה הציפורן נראית שקועה.
    חשבתי שמדובר בתופעה לא סימפטית קוסמטית בלבד - האם זה המצב? האם צריך ניתוח להוצאת הציפורן כדי שתגדל מחדש בלי ההפרעה הנ"ל? לאיזה רופא עלי לפנות לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    גידול עור על הציפורן

הוספת תגובה

• גידול עור על הציפורן

דניאל א. וייס
    12/08/2007

יש לראות פודיאטור שיאבחן אם אכן מדובר בעור או בציפורן ואז לשקול כיצד לטפל בזה

בהצלחה

דניאל א. וייס
    wisefeet.org

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור קשה בכף הרגל
    אביב
    10/08/2007

שלום רב,
    ברצוני לשאול כמה שאלות עבור אמא שלי.
    היא אישה בת 56 והיא סובלת מאז ומתמיד מתופעה של עור קשה ברגליים.
    במקרים פשוטים מדובר רק באי נעימות אך פעמים לא מעטות קורה ש"העור מתפוצץ" והיא לא יכולה לדרוך כלל על כף הרגל.
    אני כל הזמן אומרת לה שתטפל בזה אבל היא אומרת שהיא לא יכולה לסבול שנוגעים לה ברגליים.
    אז השאלה שלי היא האם יש בכלל טיפול מעבר למשחות(שלא עוזרות)?
    ואם כן אז איך הוא מתבצע? הרי אני בטוחה שיש לא מעט אנשים הרגישים בכף הרגל..
    אשמח לקבל תשובות..
    תודה רבה ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    עור קשה בכף הרגל

הוספת תגובה

• עור קשה בכף הרגל

דניאל א. וייס
    12/08/2007

שלום רב,
    יש סבירות גבוהה לחשוב שמדובר בפטרת או בעור קשה או אפילו שילוב של השניים
    אני ממליץ על ניגוב רגליים היטב ומשיחת הרגליים עם במשחה אנטיפטרייתית למשך שבועיים. ולאחר מכן להקפיד על הגיינת הרגליים ומשיחה יומית של קרם הרגליים.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למרפאה - 03-7521670
    רפואה שלימה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל
    גיא
    09/08/2007

שלום רב,

בן 31 ובריא בדר"כ. כך הרגל שלי רחבה באופן יחסי, ובמשך שנים אני מרגיש כאבים בכף הרגל (בעיקר בעקבים) ובשרירי הרגלים בזמן עמידה ממושכת או מאמץ. לפני כשנה הכאבים התגברו ולאחר כחודש, וללא התערבות, חזרו לרמתם הקודמת והנמוכה (שאינה מפריעה וברוה המקרים אינה מורגשת). בשבועיים האחרונים אני מרגיש שוב כאבים חזקים בעיקר בעקבים ובשרירי הרגלים בזמן מאמץ. בבדיקת הנעלים שלי ראיתי שקיימת שחיקה בצדדים החיצונים של העקב.
    האם יש קשר בין הכאבים בשרירי הרגלים לבין כף הרגל?
    האם אתה ממליץ ללכת להבדק אצל רופא ואם כן האם אורטופד או רופא כללי?

תודה מראש,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל

דניאל א. וייס
    12/08/2007

שלום גיא

די מסתמן מדבריך שאתה סובל מבעיה מכאנית – לצורך כך צריך לעבור בדיקה ביומכנית אצל פודיאטור כי יש קשר בין כאבי כף הרגל ובין השרירים.
    אתה יכול לפנות למרפאה -03-7521670 לקביעת תור

בהצלחה
    דניאל
    WWW.WISEFEET.ORG

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה