מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עלייה בערכי הסוכר ואיזה כדור ממליצה לקחתדנה09/01/2022
בת 50 סוכרתית סוג 2 שמונה שנים
עד כה המגלובין היה תמיד 6.5 עד 7
עתה עלה ל7.5 סובלת מהשמנה .כולסטרול ולחץ דם תקין
לוקחת 3 מטפרומין וגנוביה 25 מג פעם ביום
הרופא המליץ על הזריקה השבועית או על כדור משתן.
חוששת משניהם
איזה כדור היית ממליצה לי בנוסף או האם להגדיל גנוביה מינונים?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין דלקות בדרכי השתן או פטרת וגינלית
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2022קשה לי ליעץ מבלי לדעת את כל הפרטים לעומק אבל אם אין דלקות בדרכי השתן או פטרת וגנלית והתפקוד הכליתי שמור אז הכדור המשתן יכול להתאים מצד שני היתרונות של הזריקה שהיא מורידה יותר במשקל לעומת הכדור המשתן. יש היום באופן פרטי כדור שמכיל את אותה תרופה שקיימת בהזרקה אך השפעתו על ירידה במשקל מעט פחות יותר. גם הכדור שמתן וגם הזריקה מגנים על הלב כלי הדם והכליות מעבר להורדת הסוכר והמשקל. אני לא רואה סיבה שלא לקחת טפול שיסייע לרדת במשקל לאזן טוב את הסוכר ולהגן על הלב כלי הדם והכליות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזק העצמות בידיים וברגלייםנחום08/01/2022
שלום אני מרגיש שהעצמות ברגליים וביידים חלשות מאוד וקלות ממש כמו נוצות מה זה יכול להיות? לא נוח לי בשינה עם העצמות ברגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בקשר לעצמות דלילות
נחום12/01/2022העצמות שלי מאוד דלילות בהליכות האם זה יכול להיות אוסטופרוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להבין יותר על תפקוד כלייתירינה07/01/2022
שלום דר מאיה איש שלום
הסברת שיש ירידה בתפקוד כליתי בגילי 69 היה צריך להיות 60 הסינון הכליתי
האם המצב עם ירידה במשקל יכול להשתפר
האם החלפת תרופת האקספורג יכולה לשפר את המצב
איך גורמים לשיפור המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם כשלעצמו עשוי לגרום לירידה בתפקוד כלייתי
ד``ר מאיה איש שלום10/01/2022קשה ליעץ לך מרחוק. יתר לחץ דם כשלעצמו עשוי לגרום לירידה בתפקוד כליתי כאמור אזון לחץ דם דווקא מגן על הכליה לאורך זמן וגם הולסרטן שמכיל האקספורג' מגן על הכליה באופן פחות משמעותי גם האמלופידין
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להבין את המשמעות של מבחן דקסאיילה07/01/2022
אני קצת מבולבלת, עשיתי כמה פעמים את המבחן דקס בגלל חשד לקושינג, הוא לא דיכא לי, רציתי לדעת מה המשמעות של המבחן הזה בכלל? זה מראה בעצם שהקורטיזול הגבוה הוא מגידול או שזה פשוט מראה שיש בעיה ביצור של הקורטיזול ולא בהכרח גידול?
בכללי כן מצאו לי אדונומה בהיפוזיזה ואני בהמשך טיפול כי הנוירוכירורג אמר שזה נראה לו מעל ההיפוזיזה ולא בהיפוזיזה אז עלו ספקות מצד הרופאים שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מספר מינונים של מבחן דקסמטזון אנשים עם עודף משקל
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022יש מספר מנונים של מבחן דקסמטזון אנשים עם עודף משקל או דכאון או סוכרת או מחלות נוספות לעיתים לא מדכאים במבחן של 1 מג' אבל כן מדכאים במבחן של 0.5 מג' כל 4 שעות למשך יומיים ובדיקת דם לקורטיזול בבוקר היום השלישי דהיינו מבחן של 4 מג' דקסמטזון. האבחנה של קושינג היא לפעמים לא פשוטה. נעזרים גם בבדיקת קורטיזול בשתן וגם בבדיקת קורטיזול ברוק בחצות
אם את נוטלת גלולות או תרופות אנטיאפלפטיות הללו עלולות להשפיע על תוצאות מבחן הדכוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנודות רבות בבלוטת התריסשירי06/01/2022
שלום ד"ר, אני בת 45 ויש לי תת פעילות כבר 15 שנה. אני מאוזנת כבר שנים. בחצי השנה האחרונה עברתי מת פעילות ליתר פעילות ועכשיו שוב לתת פעילות. החריגות הן קטנות מחוץ לגבול התחתון/העליון. רופאת המשפחה ביצעה לי שינויים במינון. יש לי כמה שאלות: 1.האם איבוד משקל של כעשר קג לאורך חצי שנה יכול להיות מוסבר ע"י התנודות האלה? אפילו שמדובר בחריגות קטנות? 2.האם הרגשת חולשה יכולה להיות קשורה לתנודות האלה בבלוטת התריס? 3.האם צריך לבצע בדיקות נוספות פרט לבדיקות הדם? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה במשקל יכולה להביא לצורך להפחתת מינון אלטרוקסין
ד''ר מאיה איש שלום15/01/2022שנוים קלים בTSH עם FT4 FT3 בנורמה פחות סביר שגורמים לתסמינים. ירידה במשקל יכולה להביא לצורך להפחתת מנון אלטרוקסין כי המנון הוא לפי משקל. אם יש חולשה היתי מחפשת סבות אחרות כגון חסר ברזל, חסר B12 אנמיה הפרעות במלחים, חסר בקורטיזול. חשוב להקפיד לקחת את האלטרוקסין/איותירוקס/סנטרואיד בבוקר בצום חצי שעה לפני אוכל/קפה/כדורים נוספים וכך תהיה פחות תנודתיות ברמות TSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים וסכרת דרגה 2אמיר06/01/2022
שלום לך. קראתי הרבה מאמרים תרופות סטטינים במיוחד סימבסטטין יכולים לגרום לסכרת ב250%.מדובר בגבר בן 67. ללא מחלות רקע [ תלסמיה קלה מאוד לכן רופא המשפחה לא המליץ על המוגלובין מסוכרר לדבריו זה מעלה את הרמה. בדיקת דם לפרוקטזמין 244].ל.ד 135-82. לא מעשן. סוכר נע בין 88-100 בצום.רמת כולסטרול כללי 240. הרע LDL170. הטוב 50. טרגליצרידים 100.עושה הליכה 5 פעמים בשבוע כשעה כל פעם.ולכן מתלבט לגבי נטילת תרופה להורדת כולסטרול.רופא המשפחה לא המליץ לדבריו לשמור על דיאטה דלת שומן. וספורט.מה דעתך בנושא.
תודה וסוף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי כולסטרול גבוה
אודי06/01/2022שלום לך אמיר
ראשית הייתי שמח מאד לדעת מאיפה הזית את ה250אחוז להתפתחות סכרת בקרב נוטלי סטטינים?
סטטינים לענ'ד הן הפיתוח הפרמקולוגי הגדול ביותר אחרי האנטיביוטיקה
שכן עד להופעתם הרפואה היתה די חסרת אונים משום שהורדת כולסטרול ע'י תזונה הינו מזרעי ושאר הטיפולים כגון ניאצין שרפים וכו היו בעלי תופעות לואי קשות ולא הוכיחו ירידה מובהקת באירועים קרדיווסקולרים
סטטינים מורידים את רמת הכולסטרול למדדים שהיו בעבר בגדר פנטזיה בלבד
ולא עוד אלה שאם יש תהליך תרשתי תרופת הסטטין יודעת לייצב אותו ולעצור את התקדמות
פלאקים תרשתיים בלתי יציבים הינם פצצה מתקתקת משום שכאשר הם מתפקעים הם יוצרים תרומבוזה שעלולה להיות קטלני ללב או למוח
לא סמפטי במיוחד...
עוד אנחנו יודעים בגדולתה של תרופת הסטטין אינה רק על ידי נירמול מדדי כולסטרול רע וייצוב פלאקים תרשתיים כי אם כנוגדת דלקת אפקטיבית מאד שכן בסיס התהליך התרשתי הינו דלקתי
יש לך כולסטרול גבוה כדאי בחום ליטול סטטינים!
תזונה וספורט ודאי חשובים אך הם משלימים לטיפול התרופתי ולא לוקחים את מקומו
ואם הרופא מסרב תיגש דרך הביטוח המשלים לרופא מומחה בהפרעות שומני הדם והוא על ודאי יעלה אותך על סטטינים
בריאות אמיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שינוי תזונתי מצליח להוריד רמות LDL
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022מצטרפת למילים של אודי אכן כל מה שכתב נכון
בעקרון שנוי תזונתי מצליח להוריד רמות LDL רק ב10-15% כי מרבית רמת הLDL בדם היא מיצור אנדוגני ע"י הכבד.
בנוסף הסכון לסוכרת ע"י סטטינים הוא קטן 1/200. ואולי אף פחות מזה
אכן סטטינים מיצבים את הפלאק הטרשתי, בעלי השפעה אנטידלקתית ומונעים ארועים קרדיוסוקולרים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ארוחות ליליות על סיכוי לסוכרתניבה05/01/2022
היי אני בת 39 לא חולת סוכרת אבל עם סבים חולי סוכרת. אם אני אוכלת כל יום ארוחת ערב שכוללת לחם מלא 2 פרוסות בעשר בלילה והולכת לישון ב1 זה מגדיל את הסיכוי לסוכרת עקב האכילה המאוחרת? ושאלה נוספת האם אכילה של בננה כמה פעמים בשבוע גם מגדילה את הסיכוי לסוכרת גם אצל מי שאינו סוכרתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התגובה הגליקמית למזונות שונים היא אישית, דהיינו יש אנשים שבננה מעלה להם
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022התגובה הגלקמית למזונות שונים היא אישית, דהינו יש אנשים שבננה מעלה להם את רמת הסוכר ואחרים שלא. מה שתארת לא מאוד חריג מבחינת אכילה. אם את מוטרדת את יכולה לבדוק רמת סוכר בצום והמוגלובין מסוכרר. להקפיד על פעילות גופנית סדירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקות צפיפות העצםיפעת05/01/2022
בני כבן 40 לפני 4 חודשים שבר ירך. הכניסו לו מוט עם ברגים. תוצאת צפיפות העצם גילתה: אוסטיאופניה. בגיל בזה?! מה הסיבה/ הטיפול?? שאלה שניה ברשותך: אני בת 67. תוצאת צפיפות העצם: עמ"ש: -1.6 ויירך: -2.6. מה זה אומר והטיפול? המון תודה על עזרתך!!!!.
להבין האם השבר של בנך אירע בעקבות טראומה משמעותית או בנפילה
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022ערב טוב
חשוב להבין אם השבר של בנך ארע בעקבות טראומה משמעותית או בנפילה מגובה עמידה. אם בנפילה מגובה עמידה כדאי לבצע ברור נוסף לסיבת האוסטאופניה והשבר (למשל חסר בטסטוסטרון צליאק, תסמונת קושינג הפרעות בתפקוד בלוטת התריס ועוד) . אצלך צפיפות עצם מתאימה לאוסטאופורוזיס בירך וכדאי לשקול טפול תרופתי
חשוב כמובן לחזק שרירים ולמנוע נפילות
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרת- מה ניתן לעשות?ליה05/01/2022
היי,
שמי ליה, אני בת 42, בריאה, ללא עודף משקל (55 ק"ג), בת לאב סוכרתי,
לפני כחודשיים עשיתי בדיקות דם שגרתיות, התוצאות היו שהסוכר שלי, אחרי צום, היה 106 והHBA1C היה 5.7%
בדקתי אחורה ומסתבר שגם באפריל של השנה שעברה המצב היה זהה
מאותו הרגע הורדתי לחלוטין את הסוכר ואת הקמח הלבן מהתפריט ואמני מנסה להגביר את הפעילות הגופנית.
רכשתי מד סוכר, אני מודדת בכל בוקר והסוכר שלי נע ביו 103 ופעם אף הגיע ל-110.
יש לציין שאחרי כל ארוחה הוא בערך 115.
עד כמה מדי הסוכר אמינים?
האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות?
אני רוצה גם לציין שלפני 3 שנים הייתי בהריון ולא היתה לי סוכרת הריון.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכים אלה לא מחייבים טיפול אבל אפשר לשקול זאת
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022שנוי בהרגלי חיים הוא חשוב, טוב את עושה. קשה לי ליעץ מבלי לדעת את התמונה הקלינית המלאה. ערכים כאלו לא מחייבים טפול אבל אפשר לשקול זאת. וגם בגלל שאת ללא עודף משקל יתכן שאולי מדובר בטרום סוכרת על רקע אוטואמוני. שוב קשה לומר מבלי לראותך ולראות בדיקות מעבדה מלאות.
בכל מקרה שינוי הרגלי חיים עוזר בכל סוגי הטרום סוכרת
לעיתים צריכה של פחמימה מורכבת בערב משפרת את רמות הסוכר בבוקר אך זה אינדוידואלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות תקינות לחולה סכרת?נעמה05/01/2022
שלום
בת 72, ברקע (כבר שנים) יתר לח"ד וסכרת, מטופלת בתרופות ללח"ד וסכרת.
הטיפול לסכרת הוא גלוקומין 3 פעמים ביום.
בדיקת דם אחרונה:
סוכר בצום 175,
H1C 6.5
האם זה נחשב לתקין אצל חולה סכרת או שזה דורש שינוי בטיפול התרופתי?
ואיזה טיפולים אחרים אפשריים יעילים במקרה כזה?
והאם מקובל להמשיך טיפול אצל רופאת המשפחה או שזה הזמן לבקר ולהיות מטופל אצל אנדוקרינולוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הסוכר בצום באופן עקבי בערכים שכאלו
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022ערב טוב אם הסוכר בצום באופן עקבי בערכים שכאלו זה לא תואם להמוגלובין המסוכרר שמתאים לממוצע סוכר של 130. מציעה לשקול חיבור למד סוכר רציף או לבדוק סוכר בצום ושעה אחרי האוכל כי החשד שלי שההמוגלובין המסוכרר לא מיצג (מטעה כלפי מטה) אלא אם הבדיקה של 175 היתה חריגה. בהתאם לערכים ולפרטים קלינים נוספים היתי שוקלת להוסיף טפול תרופתי. היעדים בצום באנשים ללא סבוכי סוכרת או מחלות רקע נוספות הם עד 110 בצום שעה אחרי האוכל עד 180. שעתיים אחרי 160. שוב זה תלוי בפרמטרים נוספים
הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה כגון הליכות 150 דקות בשבוע או כל פעילות שנח לך לבצע יכולות לשפר את רמת הסוכר,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטנין ולחץ דם ומה אומרים הערכים הללורינה04/01/2022
שלום דר מאיה איש שלום
מעונית להבין מדובר כרגע באי ספיקת כליות איך ההית מגדירה את 1.1 עם סינון 51 לא מצליחה להבין מה זה אומר הערכים הללו
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו ירידה בתפקוד כלייתי
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022זו ירידה בתפקוד כליתי, כאמור מגיל 30 יש ירידה של 1 סמק/דקה בשנה ממספר התחלתי של 100 בבריאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רביעי וסובלת מתת פעילות בלוטת מגן לחץ דם וסכרתרחל04/01/2022
שלום אני רוצה לעשות חיסון רביעי סו בלת מתת פעילות של בלוטת מגן לחץ דם וסכרת בשבוע האחרון מרגישה דפיקות לב חזקות נוטלת כבר שנים יוטירקס במידה ואעשה חיסון תוך כדי שאני מרגישה בתקופה האחרונות פעימות לב לא סדירות יכול לקרות לי משהו עם אעשה חיסון רביעי ועוד שאלה נהוג לאחר חיסון שפעת דלקת ראות וקורונה להמתים כרבע שעה וזה תמיד במחשבות שלי מה עם יקרה משהו לא טוב ברבע שעה של ההמתנה אז עם עברתי בשלום את החיסוניים שעשית בעבר כברר לא יכול לקרות ככלום
אני לא רואה סיבה להימנע גם אם בלוטת התריס לא מאוזנת
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2022אם את מרגישה דפיקות לב לא סדירות כדאי לשקול בצוע אקג, וגם אולי לחזור על תפקודי בלוטת התריס. לגבי תגובה לחסונים כדאי לשקול אימונלוג כי זה לא תחום עסוקי. בכל מקרה אני לא רואה סיבה להמנע גם אם בלוטת התריס לא מאוזנת אופטמלית לא חושבת שזו סיבה להמנע
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אוזמפיק לפני היריוןמיה .ג.03/01/2022
שלום,
אני בחודש השלישי לנטילת אוזמפיק, כרגע נוטלת 1 מ״ג, ירידה של 7 ק״ג עד כה
אנחנו מתכננים להתחיל לנסות להרות באופן טבעי החל מסוף החודש , כמובן שאפסיק את האוזנפיק לאחר המנה האחרונה בעוד כשבוע.
האם זה מספיק זמן לפינוי התרופה מהגוף? האם השפעת התרופה תפוג לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להפסיק אוזמפיק חודשיים לפני הנסיונות להרות
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022ההמלצה הפורמלית היא להפסיק אוזמפיק חודשיים לפני הנסיונות להרות אך בפועל תוך חודש התרופה מתפנה לגמרי מהגוף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות גדולות או קטנות בעת שימוש באוזמפיקדן03/01/2022
שלום, האם ידוע האם כדאי לאכול ארוחות גדולות בודדות או ארוחות קטנות מרובות בעת השימוש בזריקת אוזמפיק? מה יתרום לתחושת שובע גדולה יותר? האם מניסיונך יש דרך פעולה עדיפה עפ"י רוב? תודה.
ארוחות גדולות בעיקר אם עתירות שומן עשויות להביא לבחילה או הקאה
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022ארוחות גדולות בעיקר עם עתירות שומן עשויות להביא לבחילה או הקאה. התגובה היא אישית לסגנון אכילה זה או אחר. אך פעמים רבות פחמימות מעוררות רעב וחלבונים מעוררים שובע. שוב גם זה אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במד סוכר בבוקר והאם תנודות גדולות זה נורמלימיכאל03/01/2022
עקב סוכרת במשפחתי מצד אבי אני מודד סוכר בצום מדי פעם במד סוכר והתוצאה משתנה בין 65 ל85.האם זה נורמלי כאלו תנודות גדולות? ,שאלה נוספתa1c אצלי 5.6 האם אכילה תכופה של פחמימות ומוצרי חלב מעלה את a1cלמרות שבאמת הסוכר אחרי האוכל יורד מהר אבל נשאר גבוה לאורך זמן עקב צריכה תכופה של אוכל? כשאני מודד שעתיים לאחר האןכל יוצא 90-95 אבל a1c גבוה יחסית בטווח..
הערכים שציינת בצום הינם תקינים
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022הערכים שציינת בצום תקינים. מציעה לבדוק שעה אחרי האוכל אז רואים את שיא הסוכר ערך שמעל 160 הוא מעל הנורמה ככל הנראה. הערכים שציינת אחרי שעתיים תקינים. כמובן שהפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה צפויים לשפר את רמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)