מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זה בדיוק אומר שכיח מתרופהרינה29/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
כיצד עלי להסתכל על הירידה 1.1
האם תהליך של התרופה אנגיוסטין רנין אקספורג
או פגיעה כליתית ואי ספיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם העליה בקריאטנין היא מעבר לשלושים אחוז
ד''ר מאיה איש שלום31/12/2021באמת שקשה לי ליעץ לך מבלי לראות את התמונה המלאה. אם העליה בקריאטנין היא מעבר ל30% אחרי התחלת הטיפול אז משנים טיפול מבינה שזה לא המצב
מציעה להמשיך מעקב ולהתיעץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנה מרובה בלילה ויובש בגרוןיעקב29/12/2021
שלום
אני קרוב לגיל 70 והתחלתי להתעורר פעמיים בלילה למתן שתן
ויובש חזק בגרון
תפוקת שתן בלילה 500 מ"ל, וביום-כ 1.1 ליטר. בעבר אותה כמות שתן ביממה כאשר בסוף הלילה היה 200 מ"ל.
אשלגן בקצה תחתון של הטווח, גלוקוז בדם בקצה עליון הטווח וגלוקוז בשתן שלילי. סידן תקין, קריאטינין בשתן תקין, נתרן ואשלגן בשתן 24h תקינים, פרוטאין בשתן=10mg/dl
עשיתי ניסיון בערב לשבת עם רגליים מוגבהות, שגרם להשתנה מרובה לפני השינה והתעוררות פעם אחת בלילה .
האם מעיד על כך שיש הצטברות גבוהה של נוזלים ברגליים במשך היום? אין בצקות ברגליים.
אין שינוי בתרופות שאני לוקח מספר שנים.
לחץ דם מאוזן מספר שנים.
מה נדרש לבדוק כדי לאבחן את מקור הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיבות השכיחות למתן שתן בלילה בגילך הן פרוסטטה מוגדלת
ד''ר מאיה איש שלום31/12/2021הסיבות השכיחות למתן שתן בלילה בגילך הן פרוסטטה מוגדלת, שתיה לפני השינה, וכן דום נשימה בשינה. מבינה שלחץ הדם מאוזן לפי מה שכתבת כדאי לשקול הולטר לחץ דם.
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל קשה לדעת מה מקור הבעיה מרחוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים אם כמות השתן הגבוהה היא כתוצאה מהצטברות של נוזלים ברגליים
יעקב01/01/2022ד"ר שלום
הפרוסטטה נכרתה לפני שנים, לא שותה 4 שעות לפני השינה, עשיתי הולטר ויצא מאווזן לאורך היממה כולל הפחתה בלילה,
עשיתי בדיקת שינה ויצא תקין
איך בודקים אם כמות שתן הגבוהה היא כתוצאה מהצטברות של נוזלים ברגליים במשך היום? (אין לי בצקות)
מה ניתן לעשות כדי להפחית את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לו יש בצקות ברגליים היית רואה אותן
ד''ר מאיה איש שלום01/01/2022מציעה להמשיך את הברור עם רופא המשפחה. לו יש בצקות ברגליים היית רואה אותן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת סוכר עקב השתנה מרובהעופר29/12/2021
אני סוכרתי שנים רבות מטופל בגארדיאנס וגנואט. מזה מספר שבועות אני מתעורר פעמים רבות מאודבלילה ובבוקר הסוכר בנורמה פחות מ 100.
בדכ הסוכר בבוקר היה סביב 125-130.
אני מקפיד על ספורט באופן רצוף ושתיה אבל התופעה הזו משונה בעיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל ביעילות בין מינון של 10,12.5 או 25 מג' בנטילת בוקר
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2021מקוה שאתה נוטל את הגרדיאנס בבוקר ולא בערב. אין הבדל ביעילות בין מנון של 10, 12.5 או 25 מג'
סיבות נוספות להשתנה בלילה: 1. בלוטת פרוסטטה מוגדלת 2. לחץ דם לא מאוזן 2. דום נשימה בשינה. 4 שתיה לפני השינה תשתדל לשתות פחות לפני השינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת דקסטמטזון בבוקר ולא בלילהנטלי קלפה28/12/2021
אני מאובחנת עם CCAH על רקע 11OH DEF עברתי ניתוח בגיל שנתיים בשל ambigus genitalia ומאז גיל 2 הייתי נוטלת הידרוקורטיזון 0.5 וכאשר התבגרתי התחלתי ליטול דיקסטמטזון 0.5 השאלה שלי היא כזאת האם ניתן ליטול את הדקסטמטזון בבוקר ולא בערב כי הכדור גורם לי לנדודי שינה חזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לשקול תכשיר אחר במקום דקסמטזון
ד``ר מאיה איש שלום31/12/2021ניתן לשקול תכשיר אחר במקום דקסמטזון ולשנות את התיזמון. אך מתן המנה בערב מדכא טוב יותר את הACTH ששיא ההפרשה שלו לפנות בוקר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על שאלה נוספתרינה28/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
מבינה שקשה לך לתת חוות דעת ללא תמונה שלמה המצב כמו שהוא מוגדר אי ספיקה
ואכן הערכים התחילו 1.01 1.03 ועכשיו 1.1 וככה משנת 2018 הערכים נעים סביב מה שצינתי והיום 1.1 נעשה 14/12
רופא המשפחה טוען שלא צריך נפרולוג ופניתי בעבר נאמר שאם יציב זה כנראה מהתרופה
מאד קשה לי מפני שחוששת
מה דעתך תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשמע שהתפקוד הכליתי יציב והתרופה שאת נוטלת
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2021באמת שזה יהיה לא אחראי לתת לך יעוץ מרחוק. אבל נשמע שהתפקוד הכליתי יציב. והתרופה שאת נוטלת מגינה על הכליות
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת צפיפות העצםיפעת27/12/2021
בת 67. סובלת מתת פעילות והשימוטו = מאוזנת. תוצאת בדיקת צפיפות העצם:L1-L4 עמ"ש. T-score = -1.6 Bmd = 1.002
צוואר ירך . T-score = -2.6
Bmd = 0.677
כלל ירך T-score = -1.8 Bmd = 0.788
מה תוצאות אלו אומרות לך? תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפיפות העצם מחשידה לקיום אוסטאופורוזיס
ד''ר מאיה איש שלום27/12/2021צפיפות העצם מחשידה לקיום אוסטאופורוזיס, מצד שני חוסר ההתאמה בין בדיקת צואר הירך לכלל הירך מחייבים הסתכלות על הבדיקה עצמה כי אולי יש רק אוסטאופניה.
ההחלטה על טפול תרופתי היא לפי גורמי סכון קלינים לשברים, שברים בעבר, ובדיקות מעבדה,
בכל מקרה אין סיבה להלחץ אוסטאופורוזיס היא שכיחה ביותר והטיפול התרופתי מפחית סכון לשברי חוליות במעל 50% לשאר השברים ב20-30%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מצב שעם הפחתת המינון הסינון כליתי ישתפררינה26/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
יש מצב שעם הפחתת המינון הסינון כליתי ישתפר
והאם זה כבר אי ספיקה חלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם התפקוד יציב כבר כמה שנים זה טוב
ד''ר מאיה איש שלום27/12/2021שוב קשה לי ליעץ לך מרחוק אם התפקוד יציב כבר כמה שנים זה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר ספרינט פרט נוסףרינה26/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
הנושא מאד הטריד אותי עם העליה בקראטנין ופניותי לרופא נענו אם נוריד לחץ דם מיד הקראטנין יסתדר בנוסף פניתי גם ל פרולוג שמר אם לאורך זמן זה יציב להמשיך עם התרופה החשש שלי שזה לא גורם נזק כי לפני קבלת הטיפול מעולם לא היו בעיות קראטנין וגם בגיל 69 למה צריך להוריד ככה לחץ דם 60/120 כבר נפלתי פעמים האם קשור
דר מאיה. הפחד שלי שנעשה נזק בכליה
וזה כבר לדעתך אי ספיקה כליתית
או שבאמת החזרת ערכי לחץ דם גבוהים יחזירו מצב לקדמותו מדובר בארבע שנים
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם את נופלת על רקע סחרחורות וירידות לחץ דם
ד''ר מאיה איש שלום26/12/2021אם את נופלת על רקע סחרחורת וירידות לחץ דם אז כדאי לשקול הפחתת טיפול ללחץ דם. אם באמת הוכח קשר ללחץ דם נמוך לנפילות.
קשה לי ליעץ לך לגבי המשך הטיפול מבלי אנמנזה מלאה ולראות את כל ההסטוריה של הבדיקות
בעקרון התרופות שציינת מגינות על הכליה לטווח ארוך
כאמור עם הגיל לכולם יש ירידה בתפקוד הכליתי אצלך היתה קצת יותר שוב לא משהו קצוני
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת עונות השנה על tshגלי25/12/2021
האם בחורף tsh צפוי להיות גבוה יותר? ואם כן באופן משמעותי ? יצאה לי תוצאה של 5 האם זה יכולה חהיות תוצאה נורמלית שעלתה בגלל החורף?t4 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש תנודות ועליות TSH בחורף אמנם קלות
ד''ר מאיה איש שלום26/12/2021אכן יש תנודות ועליות TSH בחורף אמנם קלות (מבינה שאת לא נוטלת טיפול לבלטת התריס). אם את לא מתכננת הריון/בהריון אז ניתן להמשיך לעקוב ואין הכרח בטיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בסכרת ומה דעתך בנושאאמיר25/12/2021
בן 66.5. בריא ללא מחלות רקע. לא מעשן. ל.ד 135-82.ללא מחלות לב. לא נוטל תרופות עושה הליכה 5 פעמים בשבוע כ 50 דקות כל פעם.בבדיקות דם סוכר מהוריד נע 88-100. העמסה סוכר 75 גר לאחר שעתים 120 מ"ג. טרגליצרידים 100.המוגלובין מסוכרר 6.4[קימת תלסמיה מינור]mcv78 הומלץ על בדיקת פרוקטוזמין לדברי רופא המשפחה רמת המוגלובין מסוכרר לא נאמנה במקר תלסמיה.לכן לאחר ביצוע הבדיקה רמת פרוקטזמין 244..מה ההתיחסות האם מדובר בסכרת ומה דעתך בנושא.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקרה של תלסמיה אכן ההמוגלובין המסוכרר לא מהימן
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2021במקרה של תלסמיה אכן ההמוגלובין המסוכרר לא מהימן ונתקלתי במקרים שהוא מראה ערכים שגבוהים ממוצע הסוכר האמיתי. הסוכרים בצום שציינת תקינים וגם העמסת הסוכר. הפרוקטוזמין מתאים להמוגלובין מסוכרר של 5.75% שזה מעט מעל הנורמה יכול להחשיד לטרום סוכרת.
היתי שוקלת חיבור חד פעמי למד סוכר רציף באופן פרטי בכדי לדעת סופית אם יש חשד לטרום סוכרת או שלא, לעיתים עליות הסוכר הן שעה אחרי האוכל שעתיים אחרי הרמה תקינה. או שרמת הסוכר בכלל תקינה. סוכרת ממש לא נראה שיש כאן. אם יש משהו בכלל זו טרום סוכרת קלה, אך יש סכוי טוב שערכי הסוכר גם תקינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש בכל אופן חוות דעתך בכללירינה25/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
מבקשת את חוות דעתך על מחק ספרינט זה לא מזיק ובלתי הפיך כמו עם ירידה בסימון 75 היה לפני ארבע שנים לכן חוששת ונטילת אקספורג 5/80 האם ירידה אגרסיבית בלחץ דם לא מיותרת ומזיקה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחולי לב עדיף להימנע מהורדה אגרסיבית מדי
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2021הנושא שנוי במחלוקת. בעקרון בחולי לב (תחלואה בעורקי הלב) עדיף להמנע מהורדה אגרסיבית מידי, אך בחולים בסכון לארוע מוחי יש יתרון בהורדה. בחולים עם אי ספיקה כליתית מתקדמת גם חשוב לשמור על זרימת דם כליתית ולכן חשוב לשמור על לחצי דם לא נמוכים מידי. אך מדובר במצב מתקדם משלך
שוב קשה ליעץ מבלי לראות את התמונה המלאה אך נשמע שאת בידים טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתשובתך תודות על תשובותיך המעמיקותרינה24/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
הסברת לי שהסינון הכליתי יורדים השנים
בת 69
קראטנין 1.1 סינון כליה 51 הסברת שלגיל שלי צריך להיות60 65 כתבת שהתפקוד קצת נמוך הוא לא נמוך מידי
הוסבר לי על ידי רופא לחץ דם
העליה המתונה בקראטנין קרוב לודאי נובעת מערכים נמוכים של לחץ דם (במחקר ספרינט חולים על לח 120 חלו פחות למרות שערכי קראטנין שלהם עלו ) מאחר ואת נהדרת ויסודית מה דעתך ממש אשמח לחוות דעתך המון תודות לך שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להמשיך לעקוב אחר קריאטנין וחלבון בשתן
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2021קשה לי ליעץ מבלי לראות תמונה מלאה של אנמנזה והסטוריה רפואית ושל בדיקות הדם
בכל מקרה נשמע לי שאת בידים טובות וכדאי לדאוג ללחץ דם מאוזן (לשקול בצוע הולטר לחץ דם) ולהמשיך לעקוב אחר קריאטנין וחלבון בשתן
להמנע מתרופות שעלולות להזיק לכליה כגון NSAIDS.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להתחסן לקורונה עם פקקת ורידים נרחבת ואלקויסאיילה24/12/2021
שלום דר
מבקשת לדעת עם פקקת ורידים נרחבת ו אלקויס
האם ניתן להתחסן לקורונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע לי שהחיסון מעלה סיכון לקרשתיות יתר
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2021לא ידוע לי שיש מניעה. לא ידוע לי שהחסון מעלה סיכון לקרשתיות יתר . מחלת קורונה כן מעלה סיכון לקרשתיות יתר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לigf 1 וזרחן בדםניב23/12/2021
האם הורמון גדילה מעלה את הזרחן בדם או את הויטמין d בכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בקשר לזרחן וigf 1?
נחום25/12/2021האם igf 1 מעלה ספיגת זרחן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת מידע לבדיקות רפואיותאיילה23/12/2021
בוקר טוב דר
אושפזתי שבוע עקב פקקת ורידים
נוטלת אלקויס 5 מג פעמים ביום האם משפיע על אוסטראופוסיז
והאם יש צורך בגלל המדלל דם בדיקות נוספות חוץ מבדיקות שגרה כמו ספירת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלקויס אין השפעה על מטבוליזם עצם
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2021ככל הידוע לי לאלקויס אין השפעה על מטבוליזם עצם ועל הסכון לשברים בנגוד למשל להפרין.
לגבי בדיקות נוספות במהלך המעקב מציעה לשאול את הרופא המטפל ככל הידוע לי בעיקר מעקב אחר ספירת דם,באופן נדיר יכולה להיות הפרעה באנזימי כבד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)