מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת c peptidדורית16/12/2021
בדיקת גלוקוז בצום 75
בדיקת c peptid 2.2
מה המשמעות?
הבדיקות נעשו, כי לאורך כשנתיים ה- a1c היו 5.8 במשך. נעשת דיאטה לשמירה ערכי סוכר ובעקבות הדיאטה יצאו הערכים שלמעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנוכחות סוכר נמוך יש פחות משמעות
ד''ר מאיה איש שלום17/12/2021באלו יחידות הC PEPTIDE. בעקרון בנוכחות סוכר נמוך יש פחות משמעות לC PEPTIDE. אך אשמח לדעת באילו יחידות הוא נמדד כי היחידות שונות במעבדות שונות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות קור בכפות ידייםדנה16/12/2021
הידיים שלי מאז ומעולם היו קרות יותר מאחרים בעיקר בחורף.לאחרונה נהיו לי כוויות קור אפילו בשהייה בקור לא קשה. האם זה יכול להיות מסיבות אנדוקריניות( אני בת 37 tsh 5.1 t4 17).שאלה נוספת האם כדאי לי לבצע בדיקת tpo לפני שנה tsh 5.5 .האם יש השלכה טיפולית לתוצאה של tpo במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא חושבת שיש קשר לבלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום18/12/2021לא חושבת שיש קשר לבלוטת התריס שהיא גבולית ולא חושבת שANTI TPO יתרום.
היתי מחפשת סיבה אחרת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אני מברר את הבעיהאורן15/12/2021
שלום רב
אני בן 30 בריא בדרך כלל ולא נוטל שום תרופה .רמת סוכר בצום 86 .בכל שנה אני נטהג לצום ביון כיפור .השנה צמתי והרגשתי שאני עומד להתעלף .מדדו לי סוכר ויצא 44 .כיצד אני מברר את הנושא .האם לעשות רמת אינסולין ,האם זה יכול להיות חמלת אגירה GSD ואם כן כיצד מבררים את זה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין תסמינים ביומיום אז לא בטוחה שיש הכרח בבירור
ד''ר מאיה איש שלום17/12/2021האם פרט לצום יום כיפור היו עוד ארועים דומים או שביום יום אתה לא חווה ארועים שכאלו?
אם אין תסמינים ביום יום לא בטוחה שיש הכרח בברור והיתי פשוט מציעה להמנע מצום ממושך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להשתנה מרובהנחום15/12/2021
שלום אני לאחרונה משתין הרבה ונראה לי שיש נזק להיפותלמוס מחוסר שינה.
מתי בודקים הורמון נוגד השתנה?
האם מאבדים זרחנים בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להשתנה מרובה וזרחן
נחום15/12/2021האם אפשר לאבד זרחן בדם אם משתינים הרבה?
אני חושב שחסר לי זרחן כי אני משתין הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על השאחה הנוספת זה בקשר להורמון גדילה וזרחן
נחום15/12/2021האם הורמון גדילה משפיע על ספיגה של זרחן?
כי אני חושב שיש לי זרחן נמוך בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין d מדכא לי את השתן
נחום17/12/2021שלום לקחץי ויטמין d והשתן שלי מדוכא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגלולה החדשה לירידה במשקל שלוקחים פעמיים ביוםרות15/12/2021
בוקר טוב רציתי לשאול על הגלולה החדשה לירידה במישקל שלוקחים פעמיים ביום מה היא אפשר לקבל אותה אשמח לתשובה איך לקבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר במיסימבה היא נרכשת באופן פרטי
ד''ר מאיה איש שלום17/12/2021אם את מדברת עם מיסימבה היא נרכשת באופן פרטי עלותה לחודש כ1000 שח וניתן לרכוש אותה עם טופס 29ג'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסנדה מעלה את הסיכון להפרעות בתפקוד בלוטת התריסמלי בלום15/12/2021
שלום, אני לוקחת יוטירוקס כדור 1 בבוקר של 50 מג בגלל תת פעילות. אישרו לי שימוש בסקסנדה הזריקות להרזיה עקב השמנת יתר ( BMI 43% ). היום קראתי שאם יש בעיה בבלוטת התריס אז התרופה עשויה להעלות את הסיכון להפרעות בתפקוד בלוטת התריס, לרבות ממאירויות, ויש לדווח על היסטוריה של מחלות בלוטת התריס לרופא. לא יודעת אם זה כמו שכותבים בכל תרופה תופעות לוואי או שזה באמת לא מתאים לקחת וזהו. אשמח לתשובה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה ליטול סקסנדה במטופלים
ד``ר מאיה איש שלום17/12/2021אין שום בעיה ליטול סקסנדה במטופלים עם תת פעילות של בלוטת התריס
במידה ותהיה ירידה משמעותית במשקל כדאי להפחית מנון של איותירוקס כי המנון הוא תלוי משקל
בנושא סרטן בלוטת התריס העדויות רק במכרסמים ואין עדויות בבני אדם לסיכון אך נזהרים באנשים שהיה להם סרטן מדולרי של בלוטת התריס (גידול נדיר בבלוטת התריס) מומלץ שלא לתת. אך כאמור אין שום סיכון מוגבר לסרטן בלוטת התריס בנטילת סקסנדה בבני אדם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק לא עוזר והעליתי במשקל במקום לרדתנופר15/12/2021
הי גם אני השתמשתי עם זה חודשיים וזה לאתעזר ולא השפיע חוץ מהתופעות לוואי שזה עושה למותתתת ובמקום לרדת במשקל העלתי עם זה 3 קילו
15 אחוז מהאנשים לא מגיבים בירידה משמעותית
ד''ר מאיה איש שלום17/12/202115% מהאנשים לא מגיבים בירידה משמעותית במשקל ואף דווחו עליות במשקל אך זה לא שכיח. השאלה אם ניסית גם לעשות שנוי תזונתי פעילות גופנית כי התרופה אינה קסם..אלא עוזרת לבצע את שינוי בהרגלי החיים בקלות יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשקל נעצר ,מה ניתן לעשותשרון15/12/2021
שלום,בת 50 חולת סוכרת לוקחת אוזמפיק כבר כ-7 חודשים ירידה של 18 קילו לאחר שינויי תזונה קיצוני וספורט,לחץ הדם ירד והופסק הכדור ,מרגישה מצויין וגם ניראת סוף..אבל..כבר חודשיים לא יורדת כלום,הרופאה טוענת שלא ניתן להעלות מינון למזריקה 1 מג ומאחר שהמדדים תקינים אין מה לעשות מעבר ,מרגישה קצת תיסכול שומרת מאוד ומתאמנת יום יום אך תקועה במשקל מה ניתן לעשות מעבר ?אציין שיש לי להוריד עוד 7 קילו לפי ה-bmi תודה לך.
אפשר לנסות להעלות בהדרגה ל2 מג'
ד''ר מאיה איש שלום17/12/2021אפשר לנסות להעלות בהדרגה ל2 מג, אבל אז ה1 מג' הנוסף הוא במימון פרטי (עלות של 450 שח לחודש) עם אישור מיוחד של 29 ג'
לציין שבסוכרתיים התגובה בהעלאה מ1 מג' ל2.4 מג' השיגה בממוצע ירידה במשקל של רק עוד 3% כמובן שיש המגיבים יותר ויש שפחות. זאת לעומת לא סוכרתים שם העלאת המנון כן הכפילה את הירידה במשקל מ8% ל16%.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון אוזמפיק 0.25אני14/12/2021
התחלתי להשתמש באוזמפיק לפניי כשבוע 0.25. מלבד בחילה קלה מאד אני לא חשה שינוי כלל. האם ניתן בזריקה הבאה ( מחר) לעלות מינון על דעת עצמי? ואם כן כמה?
השפעת התרופה עולה עם כל הזרקה
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2021בעקרון בגלל זמן מחצית החיים הארוך של התרופה (שבוע) לוקח כ3 שבועות עד שכל מינון שנוטלים מתיצב. עד אז השפעת התרופה עולה עם כל הזרקה.
מציעה שלא להעלות את המינון מבלי להועץ ברופא המטפל בזריקה הבאה סביר שתחושי השפעה רבה יותר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול ברוק בשעה 12 בלילהזהר14/12/2021
שלום
ביצעתי בדיקת קורטיזול ברוק בשעה 24:00 בלילה התוצאה היא:
MCG 0.54/100ML האם זה תקין?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאה מעל הנורמה ומציעה לפנות לרופא המפנה
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2021התוצאה מעל הנורמה, הנורמות שמוכרות לי (מהמעבדה באיכילוב). אלא אם בוצעה במקום אחר
מציעה לפנות לרופא המפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם למחטים לאוזמפיק מה הגודל?יעל14/12/2021
ד"ר שלום,
1.ביקשתי מהרופאה שלי מרשם למחטים נוספות לאוזמפיק והיא ביקשה מידע מדויק יותר אילו מחטים באיזה גודל וכו' (אין לה הרבה נסיון עם האוזמפיק) תוכלי לכתוב לי מה בדיוק אמור להיות רשום במרשם?
2. התחלתי טיפול לפני כחודש באוזממפיק 3 הזרקות של 0.25 ורביעית של 0.5. למעשה כרגע עדיין כמעט ולא חשה בהשפעה וגם אין שינוי מבחינת המשקל; אז אני מבינה שאצטרך מינון שאצטרך מינון גבוה שזה כמות גדולה יותר של עלויות חודשיות. האם זה נכון שבמאוחדת הקופה מסבסדת את התרופה גם בהתויה של ירידה במשקל?
תודה רבה מראש על תשובותייך היעילות והמקצועיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מינון של 0.25 הוא נמוך וסביר שלא יביא לירידה משמעותית במשקל
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2021בעקרון המנון הטיפולי שאושר בארהב לירידה במשקל הוא 2.4 מג' לשבוע, המנון זה לא מאושר בארץ אלא עם אשור מיוחד (טופס 5).
מנון של 0.25 מג' הוא נמוך וסביר שלא יביא לירידה משמעותית במשקל. המחיר של 3 המנונים דומה וללא פער משמעותי כך שגם העלאת מנון לא תגרום לכך שהתרופה תעלה יותר
ונכון קופת חולים מאוחדת מסבסבדת את התרופה בהתויה של עודף משקל . היא כרגע הקופה יחידה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקים כתוצאה מסוכר גבוהמאיר14/12/2021
שלום
סוכר בצום מתחת ל-100
המוגלובין תלת חודשי באזור 5
אני לא מודד סוכר באופן קבוע, אלא זה במסגרת בדיקה תקופתית בקופ"ח.
1. האם ייתכן ויש סוכרת בכל זאת?
2. האם יכול להיות שיש ימים שהסוכר גבוה ברמה שאם היתה בדיקה באותה זמן זה היה מעל 126 בצום?
3. האם נזקים כתוצאה מרמות סוכר גבוהות (בעיניים, בכלי דם, ועוד) זה רק כשיש סכרת מאובחנת, או גם אם יש ימים שהסוכר גבוה זה כבר יכול לגרום לנזקים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנזקים מתרחשים לאחר חשיפה לרמות סוכר מוגברות
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2021לאור סוכר בצום תקין וגם המוגלובין מסוכרר פחות סביר שיש סוכרת
או הפרעה במשק הסוכר. הנזקים מתרחשים לאחר חשיפה לרמות סוכר מוגברות באופן מתמשך ולא נקודתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם טלסמיה יכול להשפיע על רמת המוגלובין מסוכרראמיר13/12/2021
שלום לך. מדובר בבן 66 . לא מעשן. ל.ד 135-82. אין מחלות לב. לא נוטל תרופות. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50-60 דקות כל פעם.בבדיקות דם המוגלובין13.6.ברזל 70. ויטמין b12
303.ספירת דם RBC6.14
ALPHA FETROPROTEIN1.6NG\ML
MCV 72.8
MCH22.2
MICRO10.6%
HYPO21.8%. בבדיקת סוכר בצום 90. המוגלובים מסוכרר 6.1.
האם אכן טלסמיה מינור יכולה להשפיע על רמת ההמוגלובין מסוכרר לדברי רופא המשפחה. לא מדובר בסכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלסמיה יכולה להשפיע על ההמוגלובין המסוכרר
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2021אכן תלסמיה יכולה להשפיע על ההמוגלובין המסוכרר בגלל שנוי משך החיים של הכדוריות. אפשר במקרה כזה לבדוק פרוקטואזמין במקום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות בבלוטת התריסגל13/12/2021
לפני כשבועיים הרגשתי תשישות ועייפות רבה, קושי בבליעה ורגישות למגע באזור בלוטת התריס.
בבדיקות הדם שעשיתי, כולל שקיעת דם ו tsh, כל הערכים יצאו תקינים. ב us הודגמו קשריות כפי שניתן לראות בפענוח המצ"ב. מה זה יכול להיות? בלוטות הלימפה תקינות.
קשריות בבלוטת התריס הן דבר שכיח
ד''ר מאיה איש שלום13/12/2021קשריות בבלוטת התריס הן דבר שכיח ולרב הן שפירות. הקשריות תוארו בעלות מאפיינים שפירים, אך מפאת גודלן כדאי אולי לדגום את זאת מימין. מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכולות להצטמק?
גל13/12/2021תודה רבה. האם קשריות יכולות גם להצטמק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות שכיח שמצטמקות אלא אם יש תהליך דלקתי
ד``ר מאיה איש שלום14/12/2021פחות שכיח שמצטמקות אלא אם יש תהליך דלקתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקסדנה דימום כמו סוף וסתיעל12/12/2021
שלום, אני מדממת קלות שלא בזמן מחזור ותהיתי אם זה יכול להיות קשור לסקסנדה
לא סביר שיש קשר ולהתייעץ עם גניקולוג
ד''ר מאיה איש שלום13/12/2021לא סביר שיש קשר. מציעה להתיעץ עם גניקולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)