מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טסטוסטרון גבוה אחרי התנזרות של מספר ימיםאלון12/05/2022
בן 38 בריא בדרכ , עשיתי כמה בדיקות ונוכחתי כי יום אחרי שפיכה או יומיים אחרי כאשר בודק טסטוסטרון יוצא לי סביב ה 12 ננו מול ואם אני 5 ימים ללא שפיכה אז יוצא 19 ננו מול , בעבר קראתי שאין קשר בין התנזרות שפיכה לבין תוצאת טסטוסטרון ובפועל זה כן מה שקורה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאר המחקרים לא תומכים בזאת
ד``ר מאיה איש שלום14/05/2022פרט למחקר סיני קטן שהראה שיש עליה ברמות טסטוסטרון בהתנזרות של 3 שבועות שאר המחקרים לא תומכים בזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אני לא סיני ;) מוכן לשלוח בפרטי את בדיקות הדם שלי
אלון15/05/2022שהיה נמוך מספר פעמים ואחרי 5 ימים ללא שפיכה קפץ כמעט בפי 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמענו על ווגבי והאם ניתן לקבל אותהנורית11/05/2022
שלום לך אמי במישקל גוף מאוד גבוה קיבלה מהרופא אוזומפיק ולא עזר לה כבר שנה עם האוזומפיק שמענו על ווגבי זה גם זריקה כיצד היא פועלת האם רק סכרתיים יכולים לקבל אותה והאם גם לה יש תופעות לואי שילשולים הקאות ובחילות אשמח מאוד לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הבעיה הייתה תופעות לוואי
ד''ר מאיה איש שלום12/05/2022החומר הפעיל בווגובי - סמגלוטייד, זהה לזה שבאוזמפיק
אם הבעיה היתה תופעות לואי אפשר פשוט להעלות את המנון לאט יותר בקליקים. אם הבעיה היתה של יעילות אז אין טעם לחזור לתרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות להורדת משקל וסוכרמיכאלה11/05/2022
שלום רב
אני בת 50 a1c אחרון 7.5 מטופלת בגנוביה ומטפורמין
הומלץ לי על הזריקה פעם בשבוע הבנתי שיש את זה גם בכדור
האם מומלץ כדור האם עושה אותה פעולה ?מה יותר אפקטיבי?
מבחינת הורדת סוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזריקה נמצאת בסל בכל קופות החולים
ד''ר מאיה איש שלום12/05/2022הזריקה (אוזמפיק/טרוליסיטי) נמצאת בסל בכל קופות החולים פרט לקופת חולים כללית שם הזריקה אוזמפיק נמצאת במושלם בלבד. הכדור ריבלסוס נמצא במושלם רק של הכללית ב50% דהיינו 250 שח לחודש, בשאר הקופות רכישה פרטית עלות של 500 שח לחודש. הכדור קצת פחות יעיל מהזריקה אבל הבדל קטן בהורדת רמות הסוכר בהורדת משקל הוא גם קצת פחות יעיל מהאוזמפיק אך יעילות דומה ואף קצת יותר מזו של הטרוליסיטי
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סוכרדר10/05/2022
היי, ערב טוב :)
האם התוצאה הזו מעידה על נוכחות של נוגדנים או היעדר נוגדנים?
תודה מראש,
דר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדר היעדר נוגדנים
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022העדר נוגדנים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירואיד מוגדל והשפעה שלויואב10/05/2022
שלום
בעבר הייתי אצל אנדוקרינולוג עקב פרלוקטין גבוה.
הרופא ציין בין השאר שהתירואיד מוגדל דיפוזית ללא קשרים. הופניתי לבדיקות דם לבלוטת התריס (נוגדנים, T3 -T4ׂ) שהיו תקינים.
לא הופניתי לבדיקת US לבלוטת התריס, ולמעשה אף פעם לא עשיתי הדמיה כלשהי לבלוטה.
1. מה זה אומר תירואיד מוגדל דיפוזית? זה אומר משהו לא תקין או שיכול להיות הגדלה שהיא תקינה?
מה גורם לזה?
2. זה שתפקוד הבלוטה לפי בדיקות הדם תקינה, שולל בעיה בבלוטה? אם היו קשריות או בעיה משמעותית זה היה מתבטא בבדיקות הדם או לא בהכרח?
3. כאמור לא נשלחתי להדמיה, האם בדיקת ידנית של רופא יכולה לשלול קשריות?
4. האם הגדלה דיפוזית יכולה להשפיע על הנשימה בזמן שכיבה ושינה? כלומר להיות גורם לדום נשימה בשינה ברמה כזו או אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת על שאלתי, אשמח למענה
יואב11/05/2022תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין בהכרח קשר בין מבנה הבלוטה לתפקוד
ד''ר מאיה איש שלום22/05/2022מתנצלת פספסתי את שאלתך. אין בהכרח קשר בין מבנה הבלוטה לתפקוד. בדיקה ידנית לא שוללת קשריות קטנות אפשר לשקול בצוע אולטרהסאונד צואר אך לא בטוחה עד כמה הכרחי. אם הבלוטה גדולה באופן משמעותי היא יכולה לגרום ללחץ על הקנה שיכול להביא לקוצר נשימה בשכיבה. לגבי דום נשימה בשינה פחות סביר כי הלחץ הוא לא באזור הלוע שעובר תמט בזמן נשימה כשיש דום נשימה בשינה אלא אם מדובר בגויטר רטרופרינגיאלי כלומר שמתמשך אחורה לכוון הלוע ואז עשויה להיות החמרה בדום נשימה בשינה
אפשר לראות את ההשפעה האנטומית של הגויטר על הקנה בסיטי צואר חזה (לרב עדיף ללא חומר נגוד בכדי שלא לעורר פעילות יתר בבלוטת התריס).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוזמפיק והשפעתו על הווסתשי10/05/2022
היי ד"ר, רציתי לדעת אם יתכן שהזריקה משפיעה על הווסת מבחינת סדירותו.תודה
באופן ישיר אין השפעה
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022באופן ישיר אין השפעה. בנשים עם שחלות פוליצסטיות על רקע עודף משקל הירידה במשקל יכולה להביא לסדירות של המחזור, הפחתה באקנה ושעור יתר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרת וסדק ברגליואל09/05/2022
אובחנתי לפני כשנה עם טרום סוכרת מאז עשיתי שינוי תזונתי ופעילת גופנית בקביעות והסוכר ירד לנורמה.לצערי סדקתי את הרגל ואני מנוע שבועיים מפעילות גופנית, האם שבועיים הספקה בפעילות עלולה לדרדר את מצבי חזרה לערכי טרום סוכרת?
אם תקפיד על תזונה שאינה עתירה בפחמימות
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022אם תקפיד על תזונה שאינה עתירה בפחמימות אז סכוי טוב שערכי הסוכר עדין ישמרו.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק ונסיעה לחו"לשרון09/05/2022
היי
אני לוקחת אוזמפיק 0.25 לצורך טיפול בסוכרת, נוסעת עוד כשבועיים לחו"ל למשך שלושה שבועות.
מזרק האוזמפיק אמור להיות בקירור כך שלא ניתן לקחת אותו .
האם יש לכך איזשהו פתרון ?
מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המזרק יכול להיות 6 שבועות מחוץ למקרר
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022ערב טוב
המזרק יכול להיות 6 שבועות מחוץ למקרר. רק חשוב שתקחי אותו איתך בתיק היד ולא תשימי במזודה כי שם הטמפרטורה מגיעה להקפאה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ואכילת ביציםקובי09/05/2022
שלום רב
אני בן 53 עם סוכרת סוג 2 שכרגע מאוזנת (עם טיפול) , יש לי אי ספיקת כליות קלה (הגדרת נפרולוג) אך בחצי שנה האחרונה קריאטינין ואלבומין בדם ובשתן תקינים לחלוטין.
אני שומר (לא תמיד מצליח) על אוכל דל בפחמימות במידת האפשר , שאלתי האם אני יכול לאכול 2 ביצים ביום ?
יודע שעודף חלבון עלול לגרום לפגיעה בכליות אך בכל מקרה לא עוברת את הכמות המומלצת ביום ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הוכחות ברורות ש2 ביצים ליום מביאות נזק
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022אין הוכחות ברורות ש2 ביצים ליום מביאות לנזק. באמת חשוב לא לעבור את כמות החלבון היומית המומלצת. אך צריכה גם של מעט חלבון היא בעיתית. ויכולה להביא לדלול של מסת שריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על איך יודעים מינון באוזמפיקליאל09/05/2022
איך יודעים כמה זה 0.5 מיליגרם באוזמפיק 1 כמה קליקים?
מדובר ב37 קליקים זה מינון של 0.5 מג'
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022מדובר ב37 קליקים זה מנון של 0.5 מג' בעט של 1 מג'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סכרת נעורים המון שניםבני09/05/2022
שלום לך דר אני חולה סכרת נעורים המון שנים יש לי ערכים ממש טובים של סוכר כשאני אוכל ויש ימים שאני אוכל מה שלא הייתי צריך ויש לי ערכי סוכר מעל 400 כשיש לי מעל 400 אנע מרגיש מצוין מזריק ולפעמים יורד לאט לאט ולפעמיים הסוכר יורד רק לאחר שעתיים לא מרגיש שיש לי חומצה קטוטית ממשיך רגיל איך אני יכול לדעת מתי יש לי את החומצה הקטוטית אין לי בבית את המקלונים שבודקים מפני שלא מרגיש שאני צריך אותם העם אני נוהג בסדף כך אני במצב שכתבתי מאז שיש לי את הסכרת נעורים
לרב חמצת קטוטית מתרחשת כאשר
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022לרב חמצת קטוטית מתרחשת כאשר העליה ברמת הסוכר היא ממושכת נמשכת מספר שעות ולא שעה שעתיים שלוש. אני חושבת שכן כדאי להצטייד בסטיקים לבדיקה מהדם הם ברכישה פרטית דרך גפן מדיקל אבל הם יכולים לתת בטחון לגבי המצב בעיקר במצב של מחלה. כי התסמינים של חמצת קטוטית לא ספציפים הם חולשה הקאות כאבי בטן ותסמינים דומים יכולים להיות בעקבות זהום ויראלי במערכת העיכול.
בכל מקרה מה שתארת לא מחשיד לחמצת קטוטית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה אחרי אוכל טרום סוכרתמעיין08/05/2022
אני סובלת מטרום סוכרת קלה סוכר בצום 106. התחלתי לעשות פעילות ספורט .שאלתי אם אני עושה בבוקר איימון אירובי למשך 40 דק ושלוש שעות אחכ אוכלת ארוחת צוהריים עם פחמימות, האם הליכה קצרה אחרי האוכל תעזור להוריד את הסוכר או שהאפקט של האימון שעשיתי כמה שעות קודם עדיין מתקיים והליכה נוספת לא תוסיף דבר?
ככל שעושים יותר ספורט בסוכרת
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022ככל שעושים יותר ספורט בסוכרת יש השפעה מטיבה יותר על רמת הסוכר. כך שיש טעם להוסיף גם הליכה אחרי ארוחת צהרים. במהלך פעילות ארובית יש ירידה ברמת הסוכר כי השריר המתכווץ צורך סוכר באופן שאינו תלוי באנסולין. פעילות אנארובית (תרגילי כח) יכולים להעלות רמת סוכר בעקבות הפעילות. אך גם פעילות ארובית וגם פעלות אנארובית משפרים את התנגודת לאנסולין בשעות שאחר הפעילות. השפעה שיכולה להמשך יממה ואף יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טכנית בעניין מזרק אוזמפיקארנון08/05/2022
שלום ד"ר
אני חולה סוכרת (עוקב אחרי הפורום ומגיעה לך תודה גדולה) , לפני מס חודשים התחלתי להשתמש באוזמפיק 0.25 עם תוצאות טובות.
בערכת המזרק (עט) יש כארבעה מחטים להזרקה ומייד לאחר השימוש בארבעתם אני זורק את המזרק וקונה חדש.
מעיון בפורום זה הבנתי שיש במזרק 1.5 מיליגרם של אוזמפיק ואם אני מזריק כל שבוע 0.25 הרי ניתן להשתמש בו לשש הזרקות ולא לארבע.
האם זה נכון ? אם כן האם נהוג לעשות כך מבחינה רפואית / בטיחותית ? והאם יש להשיג מחטים בנפרד ?
תודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במזרק של 0.25 מג' יש 8 מנות
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022תודה על הפרגון. במזרק של 0.25 מג' יש 8 מנות של 0.25. לפי העלון הישראלי ניתן להשתמש בתרופה במשך 6 שבועות לפי העלון האמריקאי במשך 8 שבועות. אז בהחלט אפשר להשיג מחטים בנפרד (מחטים לעט אנסולין למשל של 6 ממ' מהקופה) ולהשתמש במשך 6 שבועות. מבינה שאתה מעדיף שלא להעלות את המנון?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק לא משפיע והאם לעלות מינוןשחר08/05/2022
היי
אני בת 26 עם bmi 33 וכבד שומני.
בשבוע שעבר התחלתי טיפול באוזמפיק והזרקתי זריקה ראשונה 0.25, במשך כל השבוע לא היו לי תופעות לוואי בכלל ולא כל השפעה, להפך, רק הייתי רעבה יותר
היום אני אמורה להזריק את הזריקה השניה, האם כדאי להעלות את המינון? להזריק פעמיים 0.25? כמה קליקים אני מגיעה לכמות של 0.5 במזרק של 0.25
תליתי תקוות בטיפול הזה ואני מפחדת שלא מגיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחצית החיים הארוך של התרופה
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022בגלל זמן מחצית החיים הארוך של התרופה רק אחרי 3 שבועות באותו מנון היא מגיעה לרמה יציבה בדם ולהשפעה מספקת. מציעה שלא להעלות מנון בשלב זה ולתת סכוי ל3 מנות במנון זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקבל כמוסות קינמון עם אוזמפיק 1 מג'רנה מילברגר08/05/2022
האם מותר לקבל כמוסות קינמון למי שמקבל אוזמפיק 1 מג'
לא ידוע לי שיש מניעה
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2022לא ידוע לי שיש מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)