מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממה נגרמת תנגודת לאינסוליןדורית03/02/2022
ממה נגרמת תנגודת לאינסולין? האם יש יותר מגורם אחד שגורם לתנגודת לאינסולין?
כיצד יכול להיות שהסוכר בצום תקין לאורך זמן סביבות 80 וה- a1c. 5 8. לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנגודת לאינסולין לרוב נגרמת מעודף משקל
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2022תנגודת לאנסולין לרב נגרמת מעודף משקל וגם אורח חיים יושבני.
רקמת השומן מפרישה צטוקינים שמגדילים את התנגודת לאנסולין בנוסף שקיעה של שומן בכבד, שריר מביאה גם היא לתנגודת לפעילות האינסולין.
במקרה שציינת יתכן שהA1C לא ספציפי ואין בעיה במשק הסוכר, או שההפרעה היא ברמות הסוכר לאחר האוכל, דבר שאפשר לאתר במדידת סוכר שעה ושעתיים אחרי האוכל למשל במדידות מהאצבע או במד סוכר רציף (נורמה עד 155 אחרי שעה עד 140 אחרי שעתיים) או בהעמסת סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות העמסת סוכרקרן03/02/2022
תוצאות GTT GLUCOSE תקינות
התגובה של האינסולין היא 76.9 ב-30 דקות ולכן הרופאה רשמה
שצריך לשנות את התזמון של הארוחות. אם אני זוכרת נכון לאכול פחמימות אך ורק עד הצהריים.
אשמח לקבל הסבר על כך...למה חשוב התזמון פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התנגודת לאינסולין בבוקר גבוהה יותר כך שלא בטוחה
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2022אשמח לראות את תוצאות רמות הסוכר. דווקא בבוקר התנגודת לאינסולין גבוהה יותר כך שלא בטוחה שזה רעיון טוב לאכול פחמימות בבוקר (אפשר אבל לא להפריז, להעדיף פחמימות מורכבות). לא בטוחה שההמלצה שלה מתאימה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שמטריד אותיחן02/02/2022
עשיתי us וקיבלתי תשובה מהירה וזה מדאיג אותי.
מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשריות שקטנות מ1.5 ס"מ לרוב הן למעקב מכיוון שרובן שפירות
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2022במגבלות העובדה שלא ראיתי את דיסק הסונר קשריות שקטנות מ1.5 סמ' לרוב הן למעקב מכוון שרובן שפירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להזריק אוזמפיק בהריוןבתאל קנר01/02/2022
היי מתכננת כניסה להריון בחודשיים הקרובים והBMI גבוה יש לי אכילה רגשית אין לי בעיה אבל להרות אם אני יכולה לקחת אוזמפיק גם בזמן הריון?
תגובה לבתאל קנר
ד''ר מאיה איש שלום01/02/2022אין לקחת אוזמפיק בהריון כי אין נתוני בטיחות. ההמלצה היא להפסיק חודשיים לפני נסיונות כניסה להריון אני מפיסקה חודש לפני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להרזיה עדיף סקסנדה
בתאל קנר01/02/2022ממש משמ תודה על התשובה המהירה! עוד שאלה קטנה האם להרזיה עדיף סקסנדה? בהנחה שאת שתיהן אפסיק שלושה חודשיים או חוששיים לפני הריון מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סקסנדה מתפנה תוך 3 ימים מהגוף
ד''ר מאיה איש שלום02/02/2022סקסנדה מתפנה תוך 3 ימים הגוף אז אפשר ממש להפסיק ימים ספורים לפני הנסיונות להרות ..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונדלירן01/02/2022
שלום, אני בן 25 וביצעתי בדיקת אולטרסאונד לאחר שבדיקות השם שלי הציגו תת פעילות בבלוטת התריס. אשמח לדעת מה משמעות התשובה:
בלוטת מגן מוגדלת: אונה ימנית 4.4*1.4*2.3, מרקם לא אחיד, עם מספר קשריות היפואקוגניות מירבי עד 0.5 ס״מ.
אונה שמאלית גודל 4.6*1.5*1.9 , מעט מוגדלת, מרקם לא אחיד, עם מספר קשריות היפואקוגניות מירבי עד 0.6.
בלוטות רוק תת לסתיות והפרוטיס ב2 הצדדים גודל ומבנה תקין .
אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצווארמשני הצדדים.
לסיכום-
בלוטת מגן מוגדלת, מרקם לא אחיד, עם קשריות כמתואר .
אשמח להסבר ולדעת מה צריך לעשות הלאה כהמשך בירור. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצא שכיח לרוב שפיר ולמעקב
ד''ר מאיה איש שלום02/02/2022בעקרון לפי מה שתארת (במגבלות העובדה שלא ראיתי את דיסק הסונר) מדובר בקשרים קטנים. ממצא שכיח לרב שפיר ולמעקב. מעל גודל מסוים ולפי מאפיינים ומיקום לעיתים מבצעים דקור ובודקים את התאים תחת מיקרוסקופ , אך בגדלים האלו לא מקובל לעשות זאת אלא לעקוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לpth מובנה הלסתנחום01/02/2022
האם pth גבוה יכול לפגוע או להקטין את מבנה הלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה עם PTH בקשר לאוסטופרוזיס
NIV02/02/2022האם אוסטופרוזיס יכול לכווץ את הלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק לפני כניסה להריוןיאנה31/01/2022
סובלת מסכרת סוג 2 , מתחילה טיפול של אוזמפיק.
האם יש איזה סיכון להיכנס להריון עקב הזריקות?
האם הזריקה משפיעה על ההורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין להרות תחת אוזמפיק יש להפסיק לפחות חודש
ד''ר מאיה איש שלום02/02/2022אין להרות תחת אוזמפיק יש להפסיק לפחות חודש לפני נסיונות הכניסה להריון, החברה ממליצה אפילו חודשיים לפני נסיונות כניסה להריון. אם יש עודף משקל ושחלות פולצסטיות אז ירידה במשקל בזכות אוזמפיק יכולה לשפר פוריות ולכן כדאי להעדר באמצעי מניעה תוך כדי הטיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתחיל עם אוזמפיק ולראות תוצאותשי31/01/2022
שלום ד"ר, קיבלתי מרשם לגלוקומין 1 ביום ואוזמפיק. האם אפשר להתחיל עם הזריקה,ולראות אולי לא צריך את הגלוקומין? האם האוזמפיק עוזר להוריד את ערכי הסוכר גם בצום?
שאלה נוספת ,מכל הכדורים והתחליפים הגנריים של הגלוקומין- מיהו הקטן ביותר, קשה לי לבלוע, ממש נחנקת ואם לא את איזה כדור אפשר לחצות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוזמפיק בהחלט מוריד גם סוכר בצום
ד''ר מאיה איש שלום02/02/2022אוזמפיק בהחלט מוריד גם סוכר בצום. גלוקומין הוא היחיד שניתן לחצות. לעיתים הגלוקומין מעצים את השפעת האוזמפיק על הפחתת משקל (אם יש בזה צורך) . שניהם משפרים את רמות הסוכר. שניהם יכולים להביא לכאבי בטן /שלשולים לכן כדאי להתחיל בהדרגה. את האוזמפיק אני בדרכ נותנת בקליקים למשל 5 קליקים פעם בשבוע וכל שבוע מעלה ב5 קליקים אם אין תופעות לואי. את הגלוקומין אפשר להתחיל בחצי כדור אחרי ארוחת ערב למשל ולהעלות בחצי כדור כל שבוע אם אין תופעות לואי בהנחה שתפקוד כליתי תקין מנון מקסמלי הוא 3 כדורים ליום אם יש בזה צורך כדור אחרי כל ארוחה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להרעלת אלטרוקסיןאסף28/01/2022
אמא שלי בת 89 מקבלת 150 מיקרוגרם אלטרוקסין ליום. שוקלת כיום 40 ק"ג (ירדה בשנה וחצי האחרונה 10 ק"ג)
אוכלת בטירוף ונחלשת מאוד. המינון שלה לק"ג הוא 3.75 מיקרוגרם אלתרוקסין ליום. ההמלצה (כפי שקראתי באלון התרופה) בגיל כזה היא 1 מיקרו גרם לקילוגרם משקל ליום.
רופא המשפחה טוען שהיא בתת פעילות ושיש להגדיל המינון.
בביקת דם מלפני כחודש FT4=16.88 וה TSH=11.57
השאלה, אם צריך להגדיל המינון כהמלצת הרופא או להקטין משמעותית על מנת שתפסיק לרדת במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאסף
ד''ר מאיה איש שלום29/01/2022קשה לענות מבלי לראות את אמא שלך. האם מקפידה להפריד את נטילת האלטרוקסין משאר תרופותיה ? אוכל קפה תה בלפחות חצי שעה בבוקר? אם לא הספיגה מופחתת ואז המנון שנזקקים לו גבוה יותר. האם עוברת ברור לירידה במשקל? האם נבדקה רמת קורטיזול בוקר? בעקרון המנון המלא הוא 1.6-1.9 מקג לקג' אך במקרים של הפרעות ספיגה מגיעים למנון גבוה יותר. השאלה ממתי מקבלת 150 מקג' ליום וכמה זמן אחרי בוצעו הבדיקות? צריכה גם לראות תפקודי תריס קודמים. מה הנורמות במעבדה של FT4 (שונים בקופות שונות). והאם הקפידה לא לטול אלטרוקסין בבוקר שלפני בדיקת הדם
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון גורם לתת פעילותדנית27/01/2022
שלום,
אני בת 30 בריאה בד"כ. אובחנתי עם תת פעילות מאד קלה לפני כ-6 שנים ואני מטופלת ביוטירקס (50 מק"ג 4 ימים בשבוע ו100 מק"ג 3 ימים בשבוע).
אני מעוניינת לאבחן את הגורם לתת פעילות של בלוטת התריס.
עשיתי את הבדיקות ANTI THYROID PEROXID, THYROGLOBULIN Ab (צירפתי תמונה עם התוצאות). נראה שיצאו תקינות. אני לא נוטלת תרופות מלבד יוטירקס.
אילו בדיקות נוספות אוכל לעשות כדי לאבחן את הגורם לתת פעילות?
בנוסף, כשהתחלתי טיפול הרופא בעצמו התלבט אם כדאי להתחיל טיפול או לא. רציתי לשאול האם תאורטית, מטופל שיש לו תת פעילות קלה של בלוטת התריס עקב חוסר ביוד או תת פעילות זמנית ערב מחלה נגיפית, והוא מקבל טיפול תרופתי- האם בבדיקות הבאות שיעשה יראו עודף בהורמוני בלוטת התריס או שהבלוטה תייצר הורמונים לפי הצורך? או במילים אחרות, איך אפשר לבדוק אם האבחנה הראשונית בכלל נכונה?
תודה!
תגובה לדנית
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2022קשה לי לתת תשובה מלאה כי אין לי את הסטורית הבדיקות, הסטוריה משפחתית ולא בדקתי אותך. אבל בכל מקרה ב10% מהאנשים עם תת פעילות אוטואמונית של בלוטת התריס אין נוגדנים.
בעקרון אם זו דלקת אז במהלך הטיפול, הבלוטה הרבה פעמים מתאוששת ואז הTSH יורד מתחת לנורמה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטסאונד בלוטת התריסאילי27/01/2022
היי, קיבלתי תוצאות בדיקה: אונה ימנית: גודל 3.5 * 1.4 *1.2 ס״מ מעט היפאוקוית לא אחידה. קשרית היפואקואית בגודל 0.5 ס״מ מסוג tr4. אונה שמאלית: גודל 3.5*1.3*1.4 מעו היפואקואית לא אחידה. איסטמוס לא מעובה. בלוטות רוק בגודל ומרקם תקינים. קישריות לימפה לא הודגמו קישריות מוגדלות פתולוגיות בצוואר. אין עדות סונוגרפית להגדלת בלוטת הפרא-טירואיד. לסיכום קישרית קטנה מסוג tr4. אשמח לחוות דעת ומה הסיכוי שזה ממאיר?
תגובה לאילי
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2022קשה לי לחוות דעה מבלי לראות את צלומי הסונר. TIRADS 4A נחשב כ15-20% סכוי לממאירות כלומר רב הסכויים שלא ממאיר. בעקרון אלא אם מיקום הקשר בעיתי (מאוד אחורי או קדמי) אז מקובל לעקוב ולא לנקר בגדלים כאלו. יתרה מכך גם אם מתגלה סרטן קטן אם המיקום לא בעיתי גם אפשר לעקוב כי הסכוי שיגדל ויצריך נתוח הוא רק 5-20%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין וזריקת אוזמפיקשי27/01/2022
שלום ד"ר, בראש ובראשונה אני רוצה להודות לך על המענה המהיר והאדיב ..
בת 46 עם ערכי גלוקוז הצום 131,המוגלובין מסוכרר 6.9. הרופאה נתנה לי גלוקומין פעם ביום וזריקת אוזמפיק:
1.יש תופעות לוואי לגלוקומין?
2. זה לא יכול להוריד יותר מידי את הסוכר,השילוב של השניים?
3.אם שומרים על סוכרת מאוזנת אפשר להימנע מסיבוכים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשי
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2022תודה על הפרגון והערכה. בעקרון 2 התרופות הללו לא אמורות לגרום לנפילות סוכר ועובדות בסינרגיזם דהיינו הגלוקומין מעצים את ההשפעה של האוזמפיק בעיקר על הפחתת משקל. שניהם אבל יכולים לגרום לכאבי בטן ושלשולים כך שאם מתחילים אותן יחד ויש תופעות לואי קשה יהיה לדעת מי הגורם. אלא אם מתחילים את שתיהן מאוד בהדרגה למשל חצי גלוקומין ואחרי שבוע להעלות לשלם ואוזמפיק 5 קליקים וכל שבוע להעלות ב5 קליקים אם אין תופעות לואי. הסכוי לסוכר נמוך הוא קטן מאוד. הגלוקומין מעכב יצור סוכר ע"י הכבד והאוזמפיק משפר את תפקוד הלבלב וגורם לשחרור מוגבר של אנסולין כתלות ברמות הסוכר כך שלא ישתחרר עוד אנסולין אם הסוכר לא מוגבר.
ואכן סוכרת מאוזנת מונעת סבוכים. אוזמפיק כשלעצמו מפחית טרשת עורקים וגם מגן על הכליות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לזרחן ותזונה מאיה איש שלוםNIV NAHUM26/01/2022
שלום כל הזמן יש לי זרחן נמוך וזה עולה לי רק עם 500 גרם סלמון בלי עור ואני לא יכול לאכול את זה כי זה משמין אותי אז אני רוצה תוסף זרחן
זרחן נמוך מתבטא בכאבי רגליים בהליכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הזרחן שלי תקין
נחום27/01/2022הזרחן שלי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מודדים במזרק של מינון של 1מ"ג מדיד של 0.25 מ"ג ????נטע26/01/2022
איך מודדים במזרק של מינון של 1מ"ג מדיד של 0.25 מ"ג ????
תגובה לנטע
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2022זה 19 קליקים 0.25 מג'
37 קליקים זה 0.5 מג'
ו74 קליקים זה 1 מג'.
בהצלחה
אני נוהגת להתחיל מ5 קליקים וכל שבוע להעלות ב5 קליקים בתנאי שאין בחילות כאבי בטן או שלשולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בצום לעומת שעתיים אחרי אוכלטליה25/01/2022
האם זה תקין שהסוכר בצום יהיה מאוד דומה לסוכר שעתיים אחרי האוכל? בצום 83 ושעתיים אחרי אוכל 86? הסוכר לא אמור להמשיך לרדת ולרדת ככל שצמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא בכרח
אודי25/01/2022פעמים שצום אף מעלה מדדים עקב מנגנון פיצוי פנימי ע'י שחרור גליקוגן שנצבר בכבד לשם אנרגיה עתידית בעיתות צום או מחסור
הגוף מכונה מורכבת מידי בכדי שניתן יהיה תמיד לשער אותה בקוי ההגיון החוקי שלנו...
מה רבו מעשיך ה'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטליה
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2022דווקא בצום ממושך הרבה פעמים הסוכר עולה, כי יש תנגודת לפעילות האינסולין בעקבות שומן שמשתחרר מהשריר
הערכים שציינת תקינים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת מבלבל אני חייבת לציין
אילנית30/01/2022נאמר לי שצומות דווקא מעודדים רגישות לאינסולין ועתה אתה מציינת שצום משרה תנגודת לאינסולין
מבלבל ולא ברור אשמח אם תסברי את המנגון
ת אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בזמן הצום עצמו משתחררות חומצות שומן
ד''ר מאיה איש שלום02/02/2022בזמן הצום עצמו משתחררות חומצות שומן חופשיות מרקמת השומן שדווקא מביאות לתנגודת לאנסולין אבל עצם הירידה במשקל והפחתת שומן כבדי ובאברים נוספים מעודדים את הרגישות לאנסולין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)