מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפסקת אוזמפיק לפני היריוןמיה .ג.03/01/2022
שלום,
אני בחודש השלישי לנטילת אוזמפיק, כרגע נוטלת 1 מ״ג, ירידה של 7 ק״ג עד כה
אנחנו מתכננים להתחיל לנסות להרות באופן טבעי החל מסוף החודש , כמובן שאפסיק את האוזנפיק לאחר המנה האחרונה בעוד כשבוע.
האם זה מספיק זמן לפינוי התרופה מהגוף? האם השפעת התרופה תפוג לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להפסיק אוזמפיק חודשיים לפני הנסיונות להרות
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022ההמלצה הפורמלית היא להפסיק אוזמפיק חודשיים לפני הנסיונות להרות אך בפועל תוך חודש התרופה מתפנה לגמרי מהגוף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות גדולות או קטנות בעת שימוש באוזמפיקדן03/01/2022
שלום, האם ידוע האם כדאי לאכול ארוחות גדולות בודדות או ארוחות קטנות מרובות בעת השימוש בזריקת אוזמפיק? מה יתרום לתחושת שובע גדולה יותר? האם מניסיונך יש דרך פעולה עדיפה עפ"י רוב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארוחות גדולות בעיקר אם עתירות שומן עשויות להביא לבחילה או הקאה
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022ארוחות גדולות בעיקר עם עתירות שומן עשויות להביא לבחילה או הקאה. התגובה היא אישית לסגנון אכילה זה או אחר. אך פעמים רבות פחמימות מעוררות רעב וחלבונים מעוררים שובע. שוב גם זה אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במד סוכר בבוקר והאם תנודות גדולות זה נורמלימיכאל03/01/2022
עקב סוכרת במשפחתי מצד אבי אני מודד סוכר בצום מדי פעם במד סוכר והתוצאה משתנה בין 65 ל85.האם זה נורמלי כאלו תנודות גדולות? ,שאלה נוספתa1c אצלי 5.6 האם אכילה תכופה של פחמימות ומוצרי חלב מעלה את a1cלמרות שבאמת הסוכר אחרי האוכל יורד מהר אבל נשאר גבוה לאורך זמן עקב צריכה תכופה של אוכל? כשאני מודד שעתיים לאחר האןכל יוצא 90-95 אבל a1c גבוה יחסית בטווח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים שציינת בצום הינם תקינים
ד''ר מאיה איש שלום07/01/2022הערכים שציינת בצום תקינים. מציעה לבדוק שעה אחרי האוכל אז רואים את שיא הסוכר ערך שמעל 160 הוא מעל הנורמה ככל הנראה. הערכים שציינת אחרי שעתיים תקינים. כמובן שהפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה צפויים לשפר את רמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להתחסן בחיסון רביעי לקורונה עם סכרת נעוריםרינה03/01/2022
שלום לך יש לי סכרת נעורים המון שנים שמעתי על החיסון הרביעי לקורונה עשיתי כבר שלושה ואני שוקלת עם לעשות או לא מכיון שזה טוב רק לחודשיים וחצי מה דעתך האם אני שיש לי סכרת נעורים ואני מעל גיל 60 ואלך עם מסיכה כל הזמן שאהיה עם אנשים אולי עדיף שלא אתחסן
אם החיסונים הקודמים עברו ללא תופעות לוואי
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2022אם החסונים הקודמים עברו ללא תופעות לואי משמעותיות בגלל הסוכרת והגיל את בקבוצת סיכון אז היתי שוקלת לבצע חיסון נוסף. אכן החיסון לא מחזיק זמן רב אבל טוב שיש מספר חודשים של הגנה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום ממושך מתן שתןדורון03/01/2022
שלום דר איש שלום בן 56 טרום סוכרתי
תודה לאל מאוזן יפה מאוד ע'י תזונה ופעילות גופנית ללא תרופות
אחת לשבוע אני צם 24שעות לשם שיפור הרגישות לאינסולין והטבה מטבולית כללית
אני עושה זאת כבר שנתיים וחש נהדר אולם שמתי לב שבימים הצום אני נותן יותר שתן מאשר בימים רגילים
מהו ההסבר לעניין? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המנגנון לא ברור עדיין אולי קשור לירידה
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2022אכן זו תופעה שנצפתה. המנגנון לא ברור עדין אולי קשור לירידה בבטוי תעלות מים בכליה (אקופורינים) או בעקבות ירידה בהגעה של סוכר, בעקבות ירידה ברמות לנשאים בכליה שסופגים סוכר ומלח (SGLT2) יש פחות ספיגה של סוכר מהשתן וגם פחות ספיגה של מלח. והפרשת יתר של מלח. המנגנון לא ברור אך אכן תואר
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להציע אולי עוד הסבר
אודי05/01/2022בצום ממושך הגוף פונה למאגרי אנרגיה מאוחסנים כדוגמת גליקוגן
הגליקוגן שנאצר בשרירים סופח אליו מים וכשהוא עוזב. המים עוזבים איתו...
ומכאן ההשתנה המוגברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר 101.4 אחרי צוםגיא02/01/2022
שלום רב, בן 44 בריא, לא שותה אבל מעשן . בבדיקת דם שגרתית אחרי צום של 12 שעות התגלה ערך סוכר 101.4, מלבד חריגה זו כל הבדיקות הנוספות יצאו תקינות ובנורמל. המוגלובין מסוכרר נבדק גם ויצא 5.2
האם מדובר בטרום סוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין גורמים סיכון לסכרת אולי כדאי לחזור לבדיקה
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2022יתכן שהערך קשור לצום הממושך. אם אין גורמי סכון לסוכרת (כגון עודף משקל, ספור משפחתי של סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, תרופות שמעלות סיכון לסוכרת) אולי כדאי לחזור על הבדיקה לאחר 8-10 שעות צום
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ג'רדיאנס על גלוקוז בשתןשי02/01/2022
אני סכרתי סוג 2.
מטופל בג'רדיאנס, וג'נואט.
הבנתי שג'רדיאנס גורם להגברת הפרשת הגלוקוז בשתן והורדת רמת הסוכר בדם.
בתוצאה של בדיקת שתן אחרונה נתקבל GLUCOSE - U STRIP
mg/dL 1000
האם יש לכך משמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבטא את השפעת הפרשת הסוכר בשתן ע"י התרופה
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2022תוצאה הגיונית כי זה מבטא את השפעת הפרשת הסוכר בשתן ע"י התרופה (גרדיאנס).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שנעשו כפי שצינת בתשובתךרינה01/01/2022
שלום דר מאיה איש שלום
טרם תחילת הטיפול נעשה אולטרא סאונד בטן עליו הראתה זאת נפרולוגית הכל היה תקין צורה גודל אורך הכליה 10ממ כליה ימנית ושמאלית ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס ככה שני הכליות הבדיקה בוצעה 2016
לכן דר מאיה מבינה שאינך יכולה להחליט
כאשר חזרתי עם ההולטר למומחה לחץ דם והטריד אותי 1.01 ממש הפריע התשובה היתה שזה בגלל מחר הספרינט שכבר סיפרתי לך עליו אולי זה היה טעות להוריד לחץ דם אגרסיבי יתכן שכאן הבעיה
מעונינת להבין מתחילת הטיפול ישנה ירידה 30 אחוז כפי שכתבת לי וזה ממשיך לעלות 1.1 או חסר משמעות
מהי חות דעתך אין פה נזק עם המחקר הזה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי להימנע מתרופות ממשפחת NSAIDS
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2022שמחה שהסונר היה תקין. כאמור קשה לי ליעץ באופן זה זה יהיה חסר אחריות מצידי להחליט על סמך פיסות מידע לא מלאות על הטיפול שלך. למשל תוצאות הולטר לחץ דם תוצאו הבדיקות לאורך השנים אנמנזה בדיקה גופנית
בכל מקרה כדאי להמנע גם מתרופות ממשפחת NSAIDS. כגון אדויל נוירופן ארקוקסיה. ואם יש חום או כאבים לטול אקמול או אופטלגין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על המון שאלות ותודה על ההסבררינה01/01/2022
דר מאיה איש שלום
המון המון תודות על תשובותיך המסבירות מעונינת רק להבין כפי שתארתי לך את מהלך הקראטנין
והטריד אותי מאד נאמר על ידי רופא לחץ הדם שאני לא צריכה לישון כמו שאמרתי לך העליה המתונה ממחקר ספרינט לכן דר היום אני מוטרדת אולי לא היה צריך לענין אותי מחקר הספרינט כי היום אני בחרדה מהעליה של הקרטנין והסינון הכליתי כשהכל היה תקין
השאלה שלי
זה באמת תופעת הלואי של התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחץ דם גורם לירידה בתפקוד כלייתי
ד''ר מאיה איש שלום01/01/2022כפי שאמרתי קשה לי ליעץ באופן הזה זו החלטה משמעותית אם להפסיק תרופה או להפחית מנון. בכל מקרה לחץ דם גורם לירידה בתפקוד כליתי וגם אם התרופה מביאה לעליה עד 30% לטווח הארוך היא משמרת את התפקוד כלומר מי שלא לוקח עם יתר לחץ דם יורד יותר. חשוב לשלול סבות אנטומיות ולכן ההמלצה על אולטרהסאונד כליות ודרכי שתן אם לא בצעת בשנים האחרונות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נתוני הסוכר תקינים יחד עם לקיחת אוזמפיקשרון01/01/2022
שלום,
בת 49 עם סוכרת 2 כ13 שנה מאוזנת ע"י אוזמפיק 1מג ומרגישה נהדר,בבוקר הסוכר 68 לרוב האם לא נמוך מידיי? במשך היום תמיד מתחת ל100 גם שיה אחריי אוכל,האם כדאי לרדת ל0.50 בזריקה או שהערכים תקינים ואינם נחשבים נמוכים תודה ושבוע טוב שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם את חשה תסמינים של סוכר נמוך ברמות של 68
ד''ר מאיה איש שלום01/01/2022אני שמחה לשמוע שאת מאוזנת יפה. האם את חשה תסמינים של סוכר נמוך ברמות של 68 רעב הזעה רעד? היתי בודקת את הדיוק של מד הסוכר מול מד הסוכר במרפאה. בגלוקומטרים הרבה פעמים הסוכר נמוך בכ10% לעומת בדיקת הדם. אך היתי מודאת אם הגלוקומטר מדויק. וגם מקפידה לטול טיפת דם מספיק גדולה בידים נקיות ויבשות.
בעקרון לאנשים בריאים כנראה שהסוכר יורד אפילו ל65 בלילה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סוכר נמוך מרגישה מצוין ללא רעד
שרון02/01/2022תודה על תשובתך,מרגישה מצויין ,ללא רעד או הרגשה של היפו לשמחתי ,אבדוק את המכשיר תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן והאם מסוכן ומה עושיםמורי01/01/2022
סוכרתי. עליות וירידות באיזון. בן 69. סוג 2. מקבל: אוזמפיק 1, ג'רדיאנס, גלימפירייד 3. וגם: דופלקס 5/160. ל"ד-תקין
תמיד היה מעט חלבון בשתן. בבדיקה אחרונה קפיצה ל- 134. מרגיש טוב. עושה הליכות. קריאטינין תקין.
1. האם מסוכן?
2. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזון אופטימלי של לחץ הדם רמות הסוכר וירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום01/01/2022זה לא מסוכן, אך כדאי לשקול יעוץ עם נפרולוג. בעקרון איזון אופטמלי של לחץ הדם, רמות הסוכר וירידה במשקל אם יש עודף משקל יכולים לשפר את רמות החלבון בשתן
אלא אם הוא על רקע סיבה אחרת (שאינה סוכרת ויתר לחץ דם אך הללו הסיבות השכיחות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רמה נמדדת של 150 שעתיים אחרי ארוחה תקינהמאיר01/01/2022
האם רמה נמדדת של 150 שעתיים אחרי הארוחה תקינה?
זה גבולי בטווח שמחשיד לטרום סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום01/01/2022זה גבולי בטווח שמחשיד לטרום סוכרת.
כדאי לראות גם סוכר בצום והמוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע סוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראטנין והעליה מאקספטרגרינה31/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
בשנת 2017 היה קראטנין 0.82
בשנת 2018 הקראטנין 1.01 וזה היה בעצם תחילת הטיפול האם זה נחשב עליה 30 אחוז אם כך מדוע המשיכו עם האקספורג ממש חוששת שנגרם נזק לכליה שכיום זה 1.1 כלומר הי צורך להחליף תרופה תודה על ההסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יהיה חסר אחריות מצידי לתת המלצה על המשך טיפול
ד''ר מאיה איש שלום01/01/2022באמת שזה יהיה חסר אחריות מצידי לתת המלצה על המשך טיפול בלי התמונה המלאה.
על פניו זו לא עליה חריגה אך כדאי גם לעשות סונר כליות ודרכי שתן אם לא בוצע ב-3 שנים האחרונות
כאמור צריך לקבל את התמונה המלאה ולהחליט בהתאם כולל אנמנזה מקיפה בדיקה גופנית בדיקות נוספות תוצאות הולטר לחץ דם או מעקב ביתי . לא ניתן ליעץ באופן זה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעלות מינון אחר שלושה שבועותרויטל31/12/2021
הי.
עברו שבועיים מאז שהתחלתי להזריק אוזמפיק מינון 0.25. הרגשתי מלאות רק ביום הראשון אך אין כל שינוי במשקל ובתחושת השובע. להיפך היה נדמה שאני אף רעבה יותר. היום הזרקתי שוב.הרופא אמר בזמנו שאחרי חודש מעלים ל0.5 ואחרי עוד חודש ל1 מ"ג.
השאלה היא האם אני יכולה לעלות מינון כבר לאחר השבוע שלישי? אני רוצה כבר להרגיש שינוי..
תודנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרוב מקובל להעלות כל 4 שבועות בכדי להפחית את הסיכון
ד''ר מאיה איש שלום31/12/2021לרב מקובל להעלות כל 4 שבועות בכדי להפחית את הסיכון לתופעות לואי מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
אני נותנת מינונים בקליקים ואז מעלה כל שבוע. בעקרון במזרק של 0.25 יש 8 מנות כך שאפשר להעלות בהזרקות כפולות אם הרופא המטפל מאשר כלומר להזריק 0.25 ועוד 5 קליקים שבוע שאחרי 0.25 ועוד 10 קליקים וכן הלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקחת בדיקת TPOדנה31/12/2021
ראיתי בפורום בשאלה של כותבת אחרת שבבדיקת TPO לוקח חודש עד שמתקבלת תוצאה, האם זה ככה בכל קופות החולים?
לרוב זה לא לוקח חודש אלא ימים ספורים
ד''ר מאיה איש שלום31/12/2021לרב זה לא לוקח חודש אלא ימים ספורים עד שבוע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)