מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רכישה של אוזמפיק היכן אפשר לרכוש ללא מרשםהילה כהן19/01/2022
מעוניינת לרכוש באופן פרטי אוזפיק היכן אוכל לרכוש ללא מרשם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מעוניינת באוזמפיק לירידה במשקל
ד''ר מאיה איש שלום19/01/2022אם מעוניינת באוזמפיק לירידה במשקל יש צורך במרשם וגם באשור משרד הבריאות בעזרת טופס 29ג'. מציעה גם לעשות זאת בלווי רופא/ה לראות שהתרופה מתאימה וגם ליווי של הטיפול מבחינת מינון וכו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- THYROGLOBULIN גבוה לאחר הזרקת סטרואידיםקובי18/01/2022
שלום רב,
בעקבות נשירת שיער שהחלה לפני כחצי שנה בחלקים מסויימים בראש, ביצעתי לאחרונה הזרקת סטרואידים למקום הנשירה. בנוסף, נשלחתי לביצוע בדיקות דם ובבדיקות יצאו לי ערכי THYROGLOBULIN של 278 ng/mL ומנגד ערכי הTSH תקינים ועומדים על 2.91. בנוסף לכך, בדיקות כמו WBC המצביעות על כדוריות הדם הלבנות, יצאו חריגות וגבוהות. רופא המשפחה שולח אותי בעוד 3 שבועות לספירת דם. הבנתי שזה לא כולל בדיקת THYROGLOBULIN. האם אני צריך לבדוק זאת לעומק? אני חושש שמשהו יתפספס. ואולי זה באמת חריג. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שאני בן 26 וללא עבר רפואי חריג
קובי18/01/2022מרגיש עייפות רבה בזמן האחרון ושיעול טורדני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עוד דברים חוץ מהאוזמפיק לירידה במשקלריי18/01/2022
שלום לסכרת נעורים שכבר יש שנים רבות יש עוד דברים חוץ מהאוזמפיק לירידה במישקל וזאת בגלל החמצת שיכולה בלקיחת האוזמפיק שממש מפחידה אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוי לחמצת קטן מאוד ואם העלאת המינון נעשית בהדרגה
ד''ר מאיה איש שלום18/01/2022סכוי לחמצת קטן מאוד. ואם העלאת המנון נעשת בהדרגה (למשל 3-5 קליקים כל שבוע שבועיים) זה יקטין משמעותית את הסכוי
אפשר לשקול קסניקל לירידה במשקל אך לא מתאים לכולם, גם רזין אולי יכול להתאים אך שוב צריך לקבל תמונה קלינית מלאה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי חיסון קורונה שהיה בהקפאהגילה17/01/2022
ההיתי במרפאת חיסון קורונה והתגלה לי שפג תוקפו של האמפולה ומשרד הבריאות החליט להאריך את התוקף
הוסבר לי שהיה בהקפאה
מאד מטריד האם לא מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניחה שאם האריכו זה באישור משרד הבריאות
ד''ר מאיה איש שלום17/01/2022אני לא עוסקת בחסוני קורונה אז קשה לי ליעץ לך בנושא. אבל מניחה שאם האריכו זה באשור משרד הבריאות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצר טבעי לטיפול בסוכרת תה גלוקודןשי16/01/2022
היי ד"ר, האם - "תה גלוקודן" יכול לסייע לרמות הסוכר בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מספר תוספים קטן שיש עליהם מחקר יעילות
ד``ר מאיה איש שלום16/01/2022אינני מכירה. מצטערת. בתוספים יש מספר תוספים קטן שיש עליהם מחקרי יעילות. על מרביתם יש מחקרים קטנים וקצרים יחסית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר שעה וחצי אחרי האוכלמעיין14/01/2022
האם זה תקין אחרי ארוחת פחממות מקמח לבן שיצא סוכר 83 כשעה וחצי מתחילת האוכל? או שהמד סוכר ייתכן ולא אמין כי זה נמוך מדי?
תגובה למעיין הערך תקין
ד''ר מאיה איש שלום14/01/2022הערך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר 131 בצום יש דרך חזרה?שי14/01/2022
שלום ד"ר, מזה שנים אני טרום סוכרתית,תופעה שהתגלתה ביחד עם נטילת תרופות ssri. (לראשונה לפני חצי שנה רמזה לי רופאה אנדוקרינולוגית,כי יתכן שרמות הסוכר מושפעות מהכדור - ציפרלקס ואח"כ לוסטרל). השבוע ביצעתי בדיקת דם וערך הסוכר 131 (שיא חדש) וההומוגלובין המסוכרר 6.9 .מה היית ממליצה לי? בת 46 עם עודף משקל (ההשמנה גם בזכות ה ssri) .אני בנאדם שקשה לו ההתמדה בשינוי אורח החיים .תודה מראש ושבת שלום
חשוב לנסות לצמצם צריכת פחמימות בפרט פשוטות
ד''ר מאיה איש שלום14/01/2022אפשר בהחלט לשקול להעזר בתרופות כגון אנאלוגים לGLP1 (למשל אוזמפיק חד שבועי) שיסייע בהורדת תאבון משקל וגם יוריד רמות סוכר. בהיותך סוכרתית אז זכאית מטעם הקופה בהנחה מסויימת אמנם לא בסל (ב50% ממחיר מלא).
חשוב כמובן לנסות לצמצם צריכת פחמימות בפרט פשוטות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות פתאומית האם יש מקום לבירורשרה11/01/2022
שלום דוקטור!
לאחרונה התחלתי לסבול מכל מיני תסמינים כשאני מעשנת,שותה קפה או מתחילה פעילות פיזית. אני בדרך כלל באמצע מתחילה להרגיש דפיקות לב מאד מהירות,הרגשה שמאד חם לי,קצת סחרחורת והרגשה של לחץ.
אני שותה קפה,מעשנת ועוסקת בפעילות פיזית מתונה כבר הרבה שנים,לא התחלתי שום דבר חדש או שונה אבל אף פעם לא היו לי תסמינים כאלה.
השאלה שלי זה אם זה נורמלי או שיש מקום לבירור? גם אם אני מפסיקה,האם יכול להיות שיש פה משהו שכדאי לבדוק? ואם כן,האם זה משהו ספציפי שאני יכולה לבקש מהרופא לבדוק?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יכול להיות קשור לגיל המעבר אם את בגיל הנכון
ד``ר מאיה איש שלום14/01/2022קשה לי ליעץ לך מבלי לקבל אנמנזה מלאה ולבדוק אותך.
בעקרון זה יכול להיות קשור לגיל המעבר אם את בגיל, לרמז להפרעה בפעילות בלוטת התריס אך אז היתי מצפה שזה יהיה תמידי יותר, או לרמז על מחלת לב. יתכן אפילו אלמנט של חרדה. שוב קשה ליעץ מבלי לראותך . היתי מתחילה עם ברור דרך רופא המשפחה. ולהפסיק לעשן זה תמיד טוב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה גיל המעבר זה משהו שמצריך טיפול מיוחד
שרה18/01/2022ממש תודה רבה!
אם זה גיל המעבר,זה משהו שמצריך טיפול מיוחד? מה בעצם גורם לזה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם עברו מעל 10 שנים מגיל המעבר ולא היו תופעות דומות
ד''ר מאיה איש שלום18/01/2022לא ציינת את גילך אם עברו מעל 10 שנים מגיל המעבר ולא היו תופעות דומות בעבר אז לא סביר שקשור והיתי מחפשת סיבה אחרת כפי שציינתי בתשובתי הקודמת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אוסטראופוזיס מעבדהנירה11/01/2022
במסגרת סקר אוסטראופוזיס נעשו בדיקות אלקטרופורזה של חלבונים
נמצאו שני פסי השקעה קאפה ולמבדה ללא כימות
אני בת 70 מה זה אומר הבדיקה נעשתה 2016 מאז לא חזרו עליה פניתי אהדקרנולוג יש אוסטאופניה לא מקבלת שום טיפול
מהם פסי ההשקעה והקשר לאוסטראופוזיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון פסי השקעה קשורים להמטולוג
ד``ר מאיה איש שלום11/01/2022בעקרון פסי השקעה קשורים להמטולוג. ככל הידוע לי מדאיג כשיש פס השקעה אחד ולא שניים אבל באמת כדאי להתיעץ עם המטולוג ולחזור על הבדיקה אמונואלקטרופורזה של חלבוני הדם ואולי גם לבדוק שרשראות קלות בדם. לא חושבת שיש קשר לאוסטאופניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצם הסברים מה זה אומראיילת10/01/2022
עמוד שדרה אל 1 אל 4
טי סקואר 0.7 z סקואר 0.2 בי אם די 1.112
ירכים bad ימין 0.658
שמאך 0.604 מה זה אומרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
T SCORE שהוא חיובי או עד 1- הוא תקין
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2022לא ציינת T SCORE ביריכים. בעקרון T SCORE שהוא חיובי או עד 1- הוא תקין. כמובן שכדאי לראות שהבדיקה טכנית טובה.
לא ציינת גם גיל. כי בגיל מתחת ל50 ובגיל הפוריות מסתכלים על Z ולא על T.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם עבור אוזמפיק לבן 65 עם סכרת טייפ 1דן10/01/2022
שלום לך אני בן קרוב ל65 עם סכרת טייפ 1 שנים שלא עושה בדיקות דם מפחד שקיבלתי לפני שלוש שנים בערך בטח נישמע שאני כמו ילד קטן שפוחד מדקירות אבל לא מהדקירות של בדיקת דם אני פוחד זה משהו שקשה לההסביר מטפל בעצמי חש בטוב לאחרונה שמנתי מאוד וחשבתי לקבל את האוזומביק יש אפשרות שאקבל מרשם מרהרופא שמכיר את הבעיה שלי כדי לרדת במישקל
הייתי לוקחת בטטרציה מאוד הדרגתית כי אם אתה לא מאוזן
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2022בהחלט אפשרי לנסות אבל היתי לוקחת בטטרציה מאוד הדרגתית כי אם אתה לא מאוזן, וחלילה תקיא בגלל האוזמפיק או תשלשל זה עלול לסכן אותה בחמצת קטוטית
עם הטכנולוגיה החדשה של היום (משאבות במעגל סגור, ניטור סוכר רציף) יש לנו כלים טובים יותר לעזור להתאזן אז אולי כדאי לנסות
ותרופות נלוות לאזון יתר לחץ דם אם קיים או רמות כולסטרול עוזרות למנוע תחלואה של לב וכלי דם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חמצת בלי קשר לאוזמפיק
דן12/01/2022אני עדין מזריק עם זריקות נוח לי מאוד ככה ובקשר לחמצת שרשמת אני חווה פעמיים בשבוע סוכר גבוה אבל יש מזריק ומחכה שירד אז החמצת קשורה לזה חולי סכרת טייפ 1 שאנחנו בקשר אחד עם השני מספרים שהם חווים סוכר גבוה גם לפחות פעמיים בשבוע אבל ישר מזריקים ומסתדר זאת הכונה שיכולה להיות חמצת יש חמצת בלי קשר לאוזמביק גם לנו חולי הטייפ 1 אשמח מאוד לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חמצת זה מצב שבו יש עליה ביצור קטונים
ד''ר מאיה איש שלום14/01/2022חמצת זה מצב שבו יש עליה ביצור קטונים (תוצרי פרוק של שומן). יכול להתרחש כשיש רמות גבוהות של סוכר באופן ממושך ומתבטא בכאבי בטן בחילות הקאות וחולשה. מקוה שאתה לא חווה חמצת מספר פעמים בשבוע. אני מאמינה שלא. בכל מקרה טוב שיהיו לך סטיקים למדידת קטונים בבית. (אפשר במד סוכר פריסטייל נאו/אופטיום או בקורא של הלברה) הסטיקים לצערי לא בסל והם ברכישה פרטית דרך גפן מדיקל.
לשים לב שהאוזמפיק לא מביא להקאות או שלשולים והתיבשות שיכולים להביא לחמצת קטוטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מה ניצן לעשות לשיפוררינה09/01/2022
שלום דר מאיה איש שלום
ממש חוששת ה ירידה בתפקוד הכליתי מה אפשר לעשות לשיפור לרדת במשקל לשנות תזונה והאם זה כזה חמור הערכים הללו
והשאלה החשובה ביותר האם שינוי. התרופה יכול לשפר את המצב של ההחמרה כי מהתרופה זה התחיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה להמשיך לעקוב ולדאוג ללחץ דם מאוזן
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2022זה לא ככ חמור. מציעה להמשיך לעקוב. לדאוג ללחץ דם מאוזן שוב קשה לי לתת המלצות מלאות על סמך פרטים חלקים מבלי לקבל אנמנזה מלאה בדיקה גופנית ולראות באופן מלא את ההסטוריה של הבדיקות
בכל מקרה נשמע שאת בידים טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בערכי הסוכר ואיזה כדור ממליצה לקחתדנה09/01/2022
בת 50 סוכרתית סוג 2 שמונה שנים
עד כה המגלובין היה תמיד 6.5 עד 7
עתה עלה ל7.5 סובלת מהשמנה .כולסטרול ולחץ דם תקין
לוקחת 3 מטפרומין וגנוביה 25 מג פעם ביום
הרופא המליץ על הזריקה השבועית או על כדור משתן.
חוששת משניהם
איזה כדור היית ממליצה לי בנוסף או האם להגדיל גנוביה מינונים?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין דלקות בדרכי השתן או פטרת וגינלית
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2022קשה לי ליעץ מבלי לדעת את כל הפרטים לעומק אבל אם אין דלקות בדרכי השתן או פטרת וגנלית והתפקוד הכליתי שמור אז הכדור המשתן יכול להתאים מצד שני היתרונות של הזריקה שהיא מורידה יותר במשקל לעומת הכדור המשתן. יש היום באופן פרטי כדור שמכיל את אותה תרופה שקיימת בהזרקה אך השפעתו על ירידה במשקל מעט פחות יותר. גם הכדור שמתן וגם הזריקה מגנים על הלב כלי הדם והכליות מעבר להורדת הסוכר והמשקל. אני לא רואה סיבה שלא לקחת טפול שיסייע לרדת במשקל לאזן טוב את הסוכר ולהגן על הלב כלי הדם והכליות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזק העצמות בידיים וברגלייםנחום08/01/2022
שלום אני מרגיש שהעצמות ברגליים וביידים חלשות מאוד וקלות ממש כמו נוצות מה זה יכול להיות? לא נוח לי בשינה עם העצמות ברגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בקשר לעצמות דלילות
נחום12/01/2022העצמות שלי מאוד דלילות בהליכות האם זה יכול להיות אוסטופרוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להבין יותר על תפקוד כלייתירינה07/01/2022
שלום דר מאיה איש שלום
הסברת שיש ירידה בתפקוד כליתי בגילי 69 היה צריך להיות 60 הסינון הכליתי
האם המצב עם ירידה במשקל יכול להשתפר
האם החלפת תרופת האקספורג יכולה לשפר את המצב
איך גורמים לשיפור המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם כשלעצמו עשוי לגרום לירידה בתפקוד כלייתי
ד``ר מאיה איש שלום10/01/2022קשה ליעץ לך מרחוק. יתר לחץ דם כשלעצמו עשוי לגרום לירידה בתפקוד כליתי כאמור אזון לחץ דם דווקא מגן על הכליה לאורך זמן וגם הולסרטן שמכיל האקספורג' מגן על הכליה באופן פחות משמעותי גם האמלופידין
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)