מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ניתן להתחסן לקורונה עם פקקת ורידים נרחבת ואלקויסאיילה24/12/2021
שלום דר
מבקשת לדעת עם פקקת ורידים נרחבת ו אלקויס
האם ניתן להתחסן לקורונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ידוע לי שהחיסון מעלה סיכון לקרשתיות יתר
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2021לא ידוע לי שיש מניעה. לא ידוע לי שהחסון מעלה סיכון לקרשתיות יתר . מחלת קורונה כן מעלה סיכון לקרשתיות יתר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לigf 1 וזרחן בדםניב23/12/2021
האם הורמון גדילה מעלה את הזרחן בדם או את הויטמין d בכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בקשר לזרחן וigf 1?
נחום25/12/2021האם igf 1 מעלה ספיגת זרחן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת מידע לבדיקות רפואיותאיילה23/12/2021
בוקר טוב דר
אושפזתי שבוע עקב פקקת ורידים
נוטלת אלקויס 5 מג פעמים ביום האם משפיע על אוסטראופוסיז
והאם יש צורך בגלל המדלל דם בדיקות נוספות חוץ מבדיקות שגרה כמו ספירת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלקויס אין השפעה על מטבוליזם עצם
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2021ככל הידוע לי לאלקויס אין השפעה על מטבוליזם עצם ועל הסכון לשברים בנגוד למשל להפרין.
לגבי בדיקות נוספות במהלך המעקב מציעה לשאול את הרופא המטפל ככל הידוע לי בעיקר מעקב אחר ספירת דם,באופן נדיר יכולה להיות הפרעה באנזימי כבד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מצב דלקתי על tshמיכל22/12/2021
הtsh אצלי גבולי ורציתי לבצע בדיקה חוזרת.הבעיה בימים האחרונים בגלל הקור הידיים שלי מלאות סדקים פצעי קור ומודלקות.האם מצב כזה עלול להשפיע על tsh וכדאי לחכות עם הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלות ססטמיות קשות כמו זיהום בדם
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2021לא אמור להשפיע. מחלות ססטמיות קשות כמו זהום בדם, או נתוח גדול יכולים להשפיע אך המצב שאת מתארת פחות סביר שישפיע
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם דחופה tsh לקביעת מינון יוטירוקסאור22/12/2021
שלום, אני בת 34 מטופלת ביוטירוקס יומיום מגיל 16 בשבילי השימוטו. בבדיקת דם האחרונה שלי בספטמבר התוצאה של tsh היתה 8.15 , רק חודשיים לאחר בדיקת דם שבה ה-tsh עמד על 3.44 . בגלל המהירות בשינוי הקיצוני האנדו׳ שלי החליטה לעשות בדיקה חוזרת לפני שהיא משנה לי מינון יומיומי לתמיד. התור אליה בקרוב ועלי לבצע את בדיקת הדם לפניו אך אני חוששת ורציתי לוודא שתוצאות בדיקות דם אינן יכולות להיות מושפעות מהרפס וצינון ומחזור חודשי (ליכה לא שקופה, שיעול, נזלת, צרידות - רופא משפחה אומר שלא מדובר בשפעת בעיניו, לא בדק ריאות. מחזור ביום 3, הרפס בסוף ההתפרצות). כנראה שהמזג אויר השפיע על המערכת החיסונית שלי כמו רבים. תודה רבה על הסיוע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה שמשפיע בעיקר על TSH במטופלים על איותירוקס
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2021קודם כל החלמה מהירה ותרגישי טוב. בעקרון הללו לא אמורים להשפיע. מה שמשפיע בעיקר על TSH במטופלים על איותירוקס זה ההפרדה מאוכל/קפה/תוספים/כדורים אחרים. אי הקפדה על הפרדה מקפה/תה/אוכל/תוספים/כדורים נוספים של חצי שעה לפחות יכולה לגרום לעליה בTSH. אם התחלת גלולות או עלית במשקל זו גם יכולה להיות סיבה לעליה בTSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר המפורט, זה מאד עזר :)
אור23/12/2021תודה רבה על ההסבר המפורט, זה מאד עזר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר להורמון גדילה שניתנחום22/12/2021
אני מטר 1.78 במד של seca לא צריך הורמון גדילה לשיפור גובה אבל אני לא ישן יותר מחצי שנה לפני כן היה לי שריר גדול עכשין הם חלשים בכלל אין לי שרירים בידיים וברגליים כנראה שלא החזור לישון יותר והשריר מתנפח לי בלילות שאני מנסה לישון ואז בבוקר הם נעלמים
אנמ חושב שחסר למ הורמון גדילה מחוסר שינה
את יכולה לפחות להגיד לי מאעזה רמה בדה ב ng ml נותנים מתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי תנסה להיוועץ עם פסיכיאטר כדי לשפר את איכות השינה
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2021רק ברמה שהיא מתחת לנורמה לפי גיל ואם אין סיבות הפיכות
תנסה להתיעץ עם רופא מתאים (אולי פסיכיאטר) כיצד לשפר את איכות השינה שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למחסור בשינה וmri
נחום25/12/2021שלום ראיתי תמונות באינטרנט שמחסור בשינה גורם לפגיעה מוחית בmri ולכן נגרם נזק בלתי הפיך לבלוטת ה היפותלמוס והיא לא מפרישה כבר הורמון גדילה לכן אני רוצה לעשות בדיקת mri וחבל שלא נותנת מתן הורמון גדילה כי לפני מספר שנים הייתי מפתח שרירים חזק כי היה לי רמה גבוה של igf 1 ועם רמה של מתחת ל139 ng/ml לא ניתן לפתח שרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ישאל נירולוגים
נחום27/12/2021הייתי צריך לשאול נירולוגים לפני השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיה סוכרתית רק בזרוע ימיןשני21/12/2021
שלום ד"ר
יש לי נוירופתיה סוכרתית רק בזרוע ימין. לפני 3 חודשים החלו לי התכווצויות שרירים בלילה ברגליים אך נוספו גם התכווצויות שרירים בפנים שקופצות ממקום למקום והן כבר חודש וחצי כ 80 אחוז מהיום.
מגנזיום וסידן לא עזרו. הבנתי שנוירופתיה יכולה לגרום להתכווצויןת שרירים. האם בנוירופתיה התכווצויות השרירים אמורות להיות רק במקומות שיש בהם פגיעה עצבית? ולא הגיוני שיהין בהרבה מקומות בגוף שאין בהם פגיעה עצבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציעה לשאול בפורום של נוירולוגיה
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2021מציעה לשאול בפורום של נוירולוגיה. זה לא תחום עיסוקי
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אוזמפיק- כיצד להבחין בין וירוס בטן לתגובה לזריקה? קשר בין יזמםיק לחסימת מעיים?יעל21/12/2021
שלום דוקטור!
5.5 חודשים עם אוזמפיק, להפחתת משקל. ירדתי כ6-7 קג נכון ללפני חודשים.
לפחות 4 פעמים במהלך תקופה זו הגבתי לא טוב עם בחילות, הקאות, שלשולים, עייפות, כאבי ראש, עליתי וירדתי במינונים, עצרתי העלאה פען פעמיים, כשסהכ הכי הרבה שהגעתי אליו היה 60 קליקים לפני חודשיים (מה74 שהיו "היעד"), ואז היתה גם תגובה לא טובה אז ירדתי ל40, ומאז מעלה ב3 קליקים כל שבוע.
השבוע חזרתי ל60.
ושוב- שלשולים, כאב בטן או תחושת עומס גדול בבטן, תחושה של צורך להקיא, ועם הכל סחרחורת, כאב ראש, גם כאבי שרירים (או בעצם חולשה בנקודות התורפה המוכרות בגוף.. ).
1. איך יכולה בעצם להבחין ולדעת האם אלו וירוסי בטן חוזרים שמגיעים מהגן עם הילדה (ידוע שיש בגן כבר כמה פעמים בתקופה זו, אבל מתבטאים אצלי רק וגם לא היו לי השנויות רבות כמו ב5 חודשים האחרונים מאז התחלתי את הטיפול, מאז מרגישה כמו עם וירוס בממוצע פעם בחודש),
2. אם אלו תופעות הלוואי של התרופה, יש כללי אצבע שאפשר לנסות להפעיל כדי להבחין ולדעת שלא מגיע לחסימת מעיים הדורשת טיפול?
מפחיד אותי שהתגובה או הוירוס זה בעצם נטיה שמתפתחת ועלולה להגיע חסימה. בעבר לא היו לי תוםעות כאלה של הקאה ושלשול, בקושי בטיולים בעולם 3..
3. ונקודתית השבוע, מחרתיים, האם להזריק שוב 60? האם לרדת ב3 קליקים?
אציין שבשל הפחתת הקליקים מ60 ל40 לפני חודשיים (ועליה הדרגתית מאז) מרגישה שחזר רעב, אולי בולט יותר כי במקביל שנהיה קר וחורפי, בחורף אני משמעותית רעב מאשר בקיץ, ואני מרגישה שהעליתי קצת במשקל. .
בתודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרופה לא מעלה את הסיכון לחסימת מעיים
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2021בעקרון התרופה לא מעלה את הסיכון לחסימת מעים. כן יכולה לגרום לשלשולים כאבי בטן וכל מה שתארת תופעות שהן תלויות מנון וחולפות עם הזמן. בכל מינון שאת מזריקה הוא מגיע לשיא ההשפעה רק בזריקה השלישית של אותו מינון בגלל זמן מחצית החיים הארוך של התרופה שבוע.
לעיתים נשארים שבועות על אותו מנון עד הסתגלות או אפילו מעלים ב-2 קליקים פעם בשבועיים שלושה.
מציעה לפנות לרופא/ה שרשמ/ה את התרופה לגבי המינון. ובטח שכדאי להפחית את המינון כנראה שיותר מ3 קליקים. אך מציעה להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלת המשך על הזריקה הבאה
יעל22/12/2021תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!
אתמול הייתי עם תחושת האיכס הכללי, היום יש שיפור אבל לא 100 אחוז.. עכשיו בעיקר צרבת וזה כבר שיפור ענק.
האם להזריק היום, הזמן הרגיל בשבוע, או לדחות למחר?
והאם בשבוע הבא יכולה להתחיל להחזיר אחורה להיום, היינו להזריק אחרי 6 ימים, או שבפעמיים לבצע את ההקדמה חזרה, כל שבוע להקדים נניח ב12 שעות עד שחוזרת למועד המקורי?
תכננתי את יום ההזרקה באמצע שבוע כדי שלא יהיה קרוב לסופש כדי לא לערבב עם האלכוהול השבועי.. (לא יודעתאם אוזמפיק מפורק בכבד או לא אז ליתר בטחון הפרדתי ביומיים מארוחת שישי)
ושוב- המון תודה לך עח הפורום הזה 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם את עדיין לא מרגישה במיטבך הייתי מחכה עם הזריקה
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2021אם את עדין לא מרגישה במיטבך היתי מחכה עם ההזרקה אלא אם התסמינים מינימלים
אם תצמצמי ל6 ימים זה יגביר את תופעות הלואי
התרופה לא מתפרקת בכבד כך שאין חשש
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי, תודה רבה רבה לך על כל העזרה!
יעל23/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי ורמת סוכר מיידיתמיכל21/12/2021
האם לחץ נפשי בעת בדיקת דם עלול לעלות את רמת הסוכר באופן משמעותי אפילו 30 יחידות?
בהחלט לחץ נפשי יכול להעלות את רמת הסוכר בדם
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2021בהחלט לחץ נפשי יכול להעלות את רמת הסוכר בדם באופן מיידי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה אקספורג מעלה קראטניןרינה20/12/2021
שלום דר
אם כך התרופה אקספורג מעלה קראטנין והתמונה היא של בעיה בכליות אם כך למה לא הוחלף מיד עם זה שהחל הקראטנין לעלות וכעת הסינון מופחת אם זה מגן על הכליות מדוע זה בלתי הפיך
האם זה מצב של אי ספיקת כליות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטווח הקצר רואים עליה בקריאטנין
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2021בטווח הקצר רואים עליה בקריאטנין בטווח הארוך רואים שימור של התפקוד. זו לא אי ספיקה כליתית אלא ירידה בתפקוד קצת מעבר למה שמצופה לגילך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לפצל מנת אוזמפיק לשתייםעידן20/12/2021
היי ד"ר
אני מטופל כבר כחודשיים באוזמפיק 1 מג פעם בשבוע
אני מרגיש שתחושת השובע שלי נעלמת לחלוטין באמצע השבוע,
האם ניתן לפצל את המנה לשתיים ולהזריק 0.5 פעמיים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זמן מחצית החיים של התרופה הוא שבוע
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2021בעיקרון זמן מחצית החיים של התרופה הוא שבוע כלומר רק אחרי שבוע רמת התרופה בדם יורדת בחצי. אבל אם אתה חש כך אפשר לנסות לפצל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא באדרנל בבדיקת ct והאם צריך לעשות בדיקות נוספותשמואל20/12/2021
שלום וברכה,
עברתי על בדיקת ct שביצעתי לפני חצי שנה ומופיע שם הממצא "תהליך היפודנסי מודגם באדרנל ימני בקוטר כ 2 ס"מ, בצפיפות של כ 20hu במינוס בסריקה ללא הזרקת ח"נ עם מרכיב שומני".
האם צריך לעשות בדיקות נוספות? רופא המשפחה שהפנה אותי לבדיקה לא אמר כלום על זה ואני לא יודע אם הוא באמת מבין בזה.. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה- ממצא באדרנל
שמואל20/12/2021אציין שאני בן 42.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש סיכוי גדול שמדובר באדנומה גידול שפיר
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2021בכדי לתת תשובה מלאה עלי להתרשם קלינית ולראות את דיסק הסיטי אך לפי מה שאתר מתאר (צפיפות 20- נכון? לא +20) יש סכוי גדול שמדובר באדנומה גידול שפיר באדרנל שמתגלה באופן מקרי בכ30% מבדיקות הסיטי בטן שמתבצעות.
בעקרון מקובל לבצע ברור לוודא שאין הפרשת יתר של הורמונים ע"י הגידול.
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוה בבדיקת דם והאם זו סוכרתנועה20/12/2021
בת 20 בקרוב יצא לי בבדיקת דם סוכר 101 והמוגלובין 11.6
יש לציין שיש לי עבר של מחלת סכרת מצד אבא
האם זו סוכרת? עד גמה זה מסוכן ומה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסוכר בצום ממש מעט מעל הנורמה
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2021הסוכר בצום ממש מעט מעל הנורמה. היתי שוקלת לבדוק המוגלובין מסוכרר. הפחתת צריכה של פחמימות (בפרט פשוטות כגון קמח לבן וכו מתיקה מיצים) וכן פעילות גופנית סדירה מסייעים במניעת התפתחות של סוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורה על תשובתך האם שינוי תרופהרינה20/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
האם החלפת האקספורג לאחר שנים עם קראטנין 1.01יחזיר קראטנין לערכים רגילים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא חושבת שכדאי להחליף
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2021אני לא חושבת שכדאי להחליף בגלל שהאקספורג' כן מגן על התפקוד הכליתי לאורך זמן. ופחות סביר שירד אחרי שנים. זה טוב שהוא יציב ולא ממשיך לעלות .מניחה שבצעו אולטרהסאונד כליות בשנים האחרוונת? אם לא כדאי לבצע ליתר בטחון.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה חשוב שתיית ליטר וחצי מים ליוםרינה19/12/2021
שלום דר מאיה איש שלום
מטופלת ברופא מומחה ליתר לחץ דם
הסביר לי שבמחקר ספרינט לחץ הדם נמוך ולכן יש עליה קלה בקראטניןאקספורג שומר על הכליות לטווח הארוך
למה חשוב שתית המין ליטר וחצי ליום?אכן שנים הערכים הללו לפחות ארבע תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייבשות גם יכולה לגרום לעליה בקריאטנין
ד''ר מאיה איש שלום19/12/2021פשוט התיבשות גם יכולה לגרום לעליה בקריאטנין בעקבות אספקת דם לא מספקת
זה נכון שהאקספורג' מוריד את הלחץ בתוך הגלומרולוס (המסננת הכלייתית) דבר שמעלה את הקריאטנין אך לטווח ארוך הירידה בלחץ התוך גלומרולרי דווקא מגנה על הכליות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)