מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש פיתרון טבעי לאוסטאופורוזיסציפי15/09/2021
שלום ד"ר מיה היקרה נעים להכיר
בהמלצתו של פרופ' איתמר רז קבעתי תור אלייך, בשל אוסטאופורוזיס.
אבל חשוב לי לדעת האם את יכולה לתת טיפול טבעי לבעיה. לא פורטאו ולא תכשירים עם תופעות לוואי.
בתודה לא-ל רמת הסידן שלי טובה מאד.
כנראה החסר שלי הוא בהורמון אוסטאוקלצין.
הבעיה נגרמה לי מתקופה של 5 שנים בהן קבלתי זריקות דפו-פרוברה.
ואני בן אדם בריא ב"ה מתעמלת צועדת צוחקת הרבה בוחרת כל יום להיות בשמחה ושומרת על תזונה בריאה
אשמח מאד לתשובתך
תודה לך
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התועלת של תוספי סידן במניעת שברים שנויה במחלוקת
ד''ר מאיה איש שלום16/09/2021אחר צהרים טובים
התועלת של תוספי סידן במניעת שברים שנויה במחלוקת ואם היא קיימת היא לא רבה
בעקרון לתרופות לאוסטאופורוזיס אין הרבה תופעות לואי וצריך להתאים את התרופה למטופל
חשוב להקפיד על צריכה מספקת של סידן, רמה תקינה של ויטמין D ולפי הצורך לקחת תוסף פעילות גופנית לחזוק שרירים ומניעת נפילו
נכון שזריקות פרוגסטרון למניעת הריון מגדילות את הסכון לאובדן מסת עצם ועדיף להעזר באמצעי מניעה אחר
ההחלטה על טפול תרופתי היא בהתאם לסכון לשברים ולעיתים נתנת לתרופה מוגבלת עם "DRUG HOLIDAY" כלומר חופש מטיפול
בברכת בריאות ונתראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חיסון קורונה בעת חולת אוסטרופורזיס וסכרתרבקה15/09/2021
שלום
אני בת 65 יש לי אוסטופורזיס וסכרת אני לוקחת זריקת פלוריה כל חצי שנה.
אני מחלימת קורונה (חליתי לפני כשנה)
רציתי לשאול
האם מותר לי לקבל חיסון קורונה במצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להתייעץ לגבי כדאיות החסון עם אמונולוג
ד''ר מאיה איש שלום16/09/2021זה לא תחום עסוקי אבל מהידע שלי אין שום מניעה.
אלא אם יש לך הסטוריה של אלרגיה לחסונים או נטיה לאנלפקסיס ברקע ואז כדאי לבצע זאת בבית חולים או להתיעץ לגבי כדאיות החסון עם אמונולוג
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סןכר אחרי אוכל שינויים במד הסוכריונית14/09/2021
זה תקין ששעה וחצי אחרי אוכל סוכר סביב 107 ושעתיים וחצי מהאוכל יורד ככ מהר ל87?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין נורמות ברורות לאנשים בריאים
ד''ר מאיה איש שלום14/09/2021אין נורמות ברורות לאנשים בריאים אך על פניו נשמע תקין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכולה להתחסן לקורונה אם יש אוסטרופורזיס וסכרתרבקה14/09/2021
שלום
אני בת 65 יש לי אוסטופורזיס וסכרת אני לוקחת זריקת פלוריה כל חצי שנה.
אני מחלימת קורונה (חליתי לפני כשנה)
רציתי לשאול
האם מותר לי לקבל חיסון קורונה במצבי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת קלה ופעילות גופנית לאחר מכן
רונה14/09/2021אני במצב של טרום סוכרת קלה (סוכר בצום 104) כמה זמן לאחר האוכל עדיף לעשות הליכה מבחינת איזון הסוכר ,האם מיד או שעה אחרי או חצי שעה אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין באזלי עודף בגוף כי פועל 42 שעותגיא14/09/2021
שלום, אם מזריקים טרגלודק כל יום באותה שעה, לא נוצר עודף שלו בגוף, כי הוא פועל כ 42 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נוצר עודף ואחרי ימי הזרקה נוצרת רמה יציבה
ד''ר מאיה איש שלום14/09/2021לא נוצר עודף. אחרי 3-4 ימים של הזרקה נוצרת רמה יציבה של האנסולין בדם. (באופן יחסי)
כפי שרואים בתרשים המצורף
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין וחומר ניגוד והליך ניתוחיםנעמה14/09/2021
שלום
האם יש בעיה בבדיקות וטיפולים שנעשים בשיקוף ועם חומר ניגוד למי שנוטל גלוקומין?
והאם מדובר רק בבדיקות סיטי או גם בפעולות כמו צנתורים, שיקוף בבדיקות וטיפולים אורולוגים?
כ"כ לפני ניתוח (לא גדול) בהרדמה כללית, במקום אחד המרדים אמר יום לפני להפסיק את השימוש בגלוקומין, ובמקום אחר לא ניתנה הנחיה כזו, יש כללים בזה?
יש בעיה עם ניתוחים וגלוקומין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום14/09/2021בעקרון בחשיפה לחומר נגוד שמכיל יוד החשש שאם תהיה פגיעה כליתית המטפורמין יביא לחמצת לקטית. מאוד נדיר אבל מסיבה זו פעמים רבות מפסיקים לפני
לגבי נתוחים אם אין סכנה לפגיעה כליתית או כבדית ולא מדובר בנתוח גדול שיכול להעלות את הסכון לחמצת לקטית אז אולי אין הכרח להפסיק
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומגלובין מסוכרר והאם יש לדאוג מהתוצאהדנה13/09/2021
שלום,
אישה בת 55 בלי סכרת,
בבדיקה שעשיתי בקופת חולים אתמול:
סוכרת (בצום): 92
המוגלובין מסוכרר: 6.1
לפני חצי שנה בדיוק עשיתי בדיקה בקופת חולים:
סוכרת (בצום): 104
המוגלובין מסוכרר: 5.5
אציין שני דברים:
1) התוצאה 6.1 של הומגלובין מסוכרר היא הכי גבוהה שיצא לי בכל שנותיי
(תמיד התוצאה היא בין 5.5 ל - 5.7)
2) עשיתי חיסון קורונה מספר 3 לפני 10 ימים.
שאלה: מה עלי לעשות ו/או כמה עלי לדאוג מהתוצאה הגבוהה
של ההומגלובין המסוכרר? ואיך כשהסוכרת בצום תקינה ההומגולובין
המסוכרר גבוה ולהיפך?
(BMI = 20.3, עושה שעה הליכה 6 פעמים בשבוע, לא אוכלת בכלל מתוקים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבצע העמסת סוכר או להתחבר למד סוכר רציף
ד''ר מאיה איש שלום13/09/2021ישנם מצבים בהם ההמוגלובין המסוכרר עולה אך התוצאה לא אמינה כגון הפרעות במשך החיים של הכדוריות האדומות, חסר ברזל ועוד.
בכדי לדעת יותר את משמעות הבדיקה אפשר לבצע העמסת סוכר או להתחבר למד סוכר רציף באופן חד פעמי
האם יש סוכרת במשפחה? מחלות אוטואמוניות במשפחה? האם היתה סוכרת הריון או שחלות פולצסטיות? טפול בסטרואידים בעבר?
בכל מקרה הערכים אם אכן הA1C אמין מחשידים לטרום סוכרת מצב שיכול להיות הפיך במקרים רבים
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת טראג'נטה דואו והשפעה על המוגלוביןאריאל12/09/2021
שלום רב
האם לקיחת טראג'נטה דואו להורדת סוכר עלולה לגרום לעליית כמות המוגלובין בדם .. ?
גדריאנס או פורסיגה יכולים להביא לכך
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2021לא ככל הידוע לי. אבל מעכבי SGLT2 כגון גרדיאנס או פורסיגה יכולים להביא לכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לMRI והורמונים והאם פוגעNIV NAHUM12/09/2021
רציתי לדעת אם MRI פוגע בהפרשת הורמונים בהיפופוזיה כי קצת כואב לי הראש ואני רוצה לעבור MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לא רלוונטית יותר סליחה
נחום13/09/2021תשובה שלך לא רלוונטית יותר סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמון ותרופות לכולסטרול והאם לא מומלץאסתי גדי12/09/2021
קינמון ציילוני מומלץ לצרוך בכדי להוריד את ערכי הסוכר, אבל קראתי שקינמון בכלל לא מומלץ למי שנוטלים סטטינים.
רציתי לשאול למה וכמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החשש בשילוב זה הוא פגיעה בכבד
ד''ר מאיה איש שלום13/09/2021החשש בשלוב הוא מפגיעה בכבד. איני בקיאה במנונים של קנמון שיכולים להעלות את הסכון לפגיעה בכבד בשלוב עם סטטינים.
יתכן שנטורופט/רופא סיני ידע
לא ראיתי נתונים מספקים בספרות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריסעמית12/09/2021
התגלתה אצלי תת פעילות תת קלינית.tsh 5.4 וft4 17. אני בת 37ולא מתוכנן כרגע הריון. קראתי שצמח אשווגנדה מועיל לתפקוד בלוטת התריס . האם זה נכון והאם במצבי נטילתו יכולה לעזור או יש חשש שזה יגרום לעצלות לבלןטה והיא כבר לא תחזור לעבוד תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היריון לא על הפרק אין צורך לטפל
ד``ר מאיה איש שלום12/09/2021אם הריון לא על הפרק אין צורך לטפל. לא ידוע על על צמחים או טפול חליפי שמביאים לשפור אמיתי ולטווח ארוך בתפקוד הבלוטה.
בכל מקרה מדובר בהפרעה קלה שיכולה גם להשתפר מעצמה עם הזמן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש בבלוטת המגן ובצקות ברגלייםגלעד12/09/2021
שלום
אני בן 52.
ידוע על קרוהן משמעותי.
אחרי כמה שנים של ירידת משקל ותזונה גרועה.
הגעתי ל BMI=14
לפני 3 חודשים בדיקת TSH תקינה.
לפני חודש החלו לי קצת בצקות ברגליים. הבצקות לא דרמטיות ובינתיים לא מחמירות אלא רק קצת באיזור החלק התחתון של השוקיים.
תפקודי כליות, כבד תקינים. אקו לב תקין.
דופלר ורידים תקין.
בדיקת בלוטת המגן לא תקינה.
רופא המשפחה אמר בקצרה בטלפון שאולי הבצקות בגלל השיבוש בבלוטת המגן שהשתבשה בגלל התת תזונה.
קבעתי תור לאנדוקרינולוג בקופח בעוד חודשיים...
רציתי לשאול
אם יש בצקות ברגליים בגלל בלוטת מגן שהשתבשה
בגלל תת תזונה, מה הטיפול?
האם רצוי טיפול תרופתי לבלוטת המגן עצמה
ואז זה ישפר את הבצקות
או שרק שיפור התזונה יפתור את בלוטת המגן שתפתור את הבצקות? ( ולכן אין טעם בטיפול תרופתי ).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצבים כאלה קשה להבדיל בין השניים אך אפשרי
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2021קשה לי ליעץ מבלי לראות אותך ואת הבדיקות
אם מדובר בשנוי שקשור לתגובה של הגוף להגן על עצמו מפני הירידה במשקל הטפול הוא בהחלט עליה במשקל
אם מדובר בהפרעה אמיתית בתפקוד בלוטת התריס אז הטפול הוא ההורמון
לעיתים במצבים כאלו קשה להבדיל בין השניים אך אפשרי
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור בשימוש באוזמפיק לירידה במשקלאסף12/09/2021
שלום, אחרי מאמצים רבים הצלחתי למצוא רופא שיתן לי אוזמפיק לשימוש לירידה במשקל. לקחתי במשך חודש וחצי 0.25 ועבורי זאת היתה תרופת פלא, רזיתי חמישה קילו, אבל הקסם האמיתי היה השחרור, לראשונה מאז הילדות, ממחשבות ותכנון ועיסוק באוכל. הראש שלי היה נקי להתעסק בדברים אחרים, פשוט אכלתי כשהייתי רעב וזהו. היה לי רעב של אדם רגיל, בלי בינג'ים, בלי תחושות אשמה...
משרד הבריאות הוציא הוראה שאוסרת על השימוש בתרופה שלא לטיפול בסוכרת, ומאז אני לא מוצא רופא שיתן לי מרשם, וגם אם הייתי מוצא, בתי מרקחת לא מוכרים ללא אישור שיש לי סוכרת.
האם יש דרך לעקוף את זה ולקבל אישור ממשרד הבריאות או מרופא? ואם לא, מתי אמור להיות אישור לאוזמפיק לירידה במשקל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להגיש טופס 29ג' מנומק ולעבור אישור משרד הבריאות
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2021מאוד משמחת ההצלחה שחוית. בעקרון אפשר להגיש טופס 29ג' אני עובדת למשל עם בית מרקחת שור טבצניק אז אם הרופא שלך מגיש לשם טופס 29 ג' מנומק (אפשר לשלוח במייל) הם מטפלים באשור מול משרד הבריאות
רופאי משפחה יכולים לבצע זאת וגם אנדוקרינולוגים רבים עושים זאת
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל: שימוש באוזמפיק לירידה במשקל
אסף13/09/2021רופא המשפחה שלי לא מסכים, ביררתי כבר לפני חודש לגבי זה. הבנתי שרופאים לא ששים להגיש טופס 29ג'. אני בקופת חולים מאוחדת, יש אנדוקרינולוג מומלץ ללכת אליו שיוכל להגיש טופס כזה? אני מקווה שזה בסדר שאני שואל ושאני לא משגע אותך יותר מדי.
תודה רבה על המידע ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מרבית האנדוקרינולוגים נותנים בהצדקה רפואית
ד''ר מאיה איש שלום13/09/2021מרבית האנדוקרינולוגים נותנים אם יש הצדקה רפואית (BMI מעל 27 עם תחלואה נלוית או BMI מעל 30 ללא צורך בתחלואה נלוית).
אז אתה יכול לקבוע לכל אחד ליד מקום מגוריך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיפריל טרייטס השפעה אנטי דלקתיתרינת אור11/09/2021
שלום רב דר מאיה
האם נכון שמעבר להורדת לחץ הדם יש לתרופות הנ'ל גם מעט השפעה אנטי דלקתית וגם שיפור ברגישות לאינסולין? תודה רבה מראש ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוצמת ההשפעה על התנגדות לאינסולין
ד''ר מאיה איש שלום12/09/2021בהחלט את צודקת אבל לא ברמה שרואים שנוי משמעותי ברמות הסוכר ככל הידוע לי. אבל את צודקת. עוצמת ההשפעה על התנגודת לאנסולין שנויה במחלוקת ועדין במחקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות קיצונית עקב שימוש באוזמפיקתימור יצחק11/09/2021
היי, לקחתי לפני שבוע 1 מ"ג אוזמפיק. לאחר 4 ימים החלה להופיע עייפות קשה וירידה קיצונית בריכוז, אני מרגישה עייפות כל היום וישנה מרבית היום, וכשקמה משינה מצליחה לשמור על עירנות וריכוז למשך רבע שעה בלבד. כך במשך 3 הימים האחרונים. אינני מתכוונת לקחת עוד מנת אוזמפיק כרגע כמובן. אני תוהה אם לתת לזה לחלוף מעצמו (ואם כן - מתי זה אמור לחלוף?) או שיש איזה סיוע רפואי כלשהו שאוכל לקבל, כי זה בלתי נסבל ממש ונראה לא סביר. תודה רבה.
אוזמפיק יכול להביא לעייפות ואמור לחול שיפור
ד''ר מאיה איש שלום11/09/2021זה נשמע קצת קצוני היתי פונה לרופא המשפחה לחפש סיבות אחרות כגון תת תפקוד בבלוטת התריס הפרעה אלקטרוליטרית אנמיה הפרעה בתפקוד כליתי חסר B12 חסר ברזל
אוזמפיק יכול להביא לעייפות אבל זה נשמע קצת קצוני
אם באמת קשור לאוזמפיק ככל שיתרחקו הימים מההזרקה אמור לחול שפור.
האם בדקת רמות סוכר?
בכל מקרה במידה ותחליטי בהמשך להמשיך עם האוזמפיק היתי עושה את זה בטטרציה איטית בקליקים רק אחרי שתתאוששי כמובן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)