מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מהם ערכי הסוכר שעתיים לאחר ארוחהדורית10/10/2021
שלום רב דר'
בבדיקת דם לאחרונה , הסוכר בצום היה 122, aic 5.9
איני מקבלת טיפול, ותחלתי לעשות הליכות, כל יום לפחות חצי שעה, ברצוני לדעת האם זה מספיק, או שאני צריכה טיפול תרופתי, כמו כן , מה ערך הסוכר שצריך להיות לאחר ארוחה, אחרי שעתיים, בנוסף אני שיניתי תזונה,
הייתי שוקלת 70, ועכשיו אני 65.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך סוכר תקין שעתיים אחרי אוכל הוא 140
ד''ר מאיה איש שלום12/10/2021ערך סוכר תקין שעתיים אחרי אוכל הוא 140
כרגע הערכים שציינת לא מחייבים טפול תרופתי ונשמע שהשנוי שבצעת מאוד חיובי!
תמשיכי וכך והיתי עוקבת אחר ערכי הסוכר מנסה להבין אילו מזונות מעלים יותר את רמת הסוכר, אולי מתחברת חד פעמית למד סוכר רציף בכדי להבין אילו מזונות מעלים יותר
אם הסוכר בצום בעיקר גבוה אולי יש דום נשימה בשינה...
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מד סוכר להתחבר אליו ומה הכוונה דום נשימה
דורית13/10/2021תודה רבה על תשובתך, דר'
אך איזה מד סוכר להתחבר אליו, כמו כן למה הכוונה דום נשימה,
האם זה מעלה סוכר?
ואיך ניתן לבדוק את זה
שוב, תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דום נשימה בשינה יכול להביא לעליה של הסוכר בצום
ד''ר מאיה איש שלום15/10/2021דום נשימה בשינה יכול להביא לעליה של הסוכר בצום..
אפשר לבדוק בבדיקה במעבדת שינה ביתית מטעם הקופה
אך ירידה במשקל לרב משפרת דום נשימה קל
מד סוכר רציף חד פעמי יש סוגים רבים הזמין והזול ביותר הוא של פריסטייל לברה . בקופת חולים מאוחדת זמין כהולטר סוכר בעלות של כ250 שח לשבועיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר בדם לאחר ארוחה
דורית17/10/2021תודה רבה דר',
אלך לקחת את הלברה של מד סוכר,
האם הערכים של המכשיר זהים לערכים של הבדיקות דם במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הלברה עשוי להיות בפער לעומת בדיקות הדם
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2021הלברה עשוי להיות בפער לעומת בדיקות הדם לכן כדאי להשוות בעיקר בצום לעומת בדיקת הדם. הוא עדין מאפשר לראות מגמות של רמת הסוכר גם אם הערכים בפער מבדיקות הדם (בהנחה שהפער סביר, עד 30 מג'/דל)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריסאור09/10/2021
האם שכיח שמישהו יהיה לו לאורך זמן tsh גבולי לצד העליון ללא נוגדנים נגד הבלוטה ? מאיזו סיבות דבר כזה יכול לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעמים מדובר בהפרעה מעבדתית או שיבוש
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021ב10% מהמטופלים עם השימוטו אין נוגדנים (והשאלה אם נבדקו גם 2 סוגי הנוגדנים ANTI TPO וANTI TG).
בנוסף לפעמים מדובר בהפרעה מעבדתית או שבוש על רקע נטילת ויטמינים כגון ביוטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חוסר שינה יכול להוריד את הlhנחום09/10/2021
שלום פעם היה לי lh 4.5 ועכשיו ירד ל 3.7 iu
האם מחסור בשינה יכול להוריד את הlh?
הטסטוסטרון שלי 12.96 nnmol ויש לי אין אונות האם אפשר לתת טסטוסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת הטסטוסטרון בנורמה בערכים שכאלו
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021רמת הטסטוסטרון בנורמה בערכים שכאלו לא מקובל לטפל אלא אם הטסטוסטרון החופשי באופן חריג נמוך סבירות לא גבוהה לכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין צריכת אוזמפיק לנשיער שיער מסיבית?אם סער09/10/2021
אני צורכת אוזמפיק מזה 7 חודשים. (ב-4 חודשים אחרונים במינון של 1mg). סכרת טייפ 2. מזה 4 חודשים נשירת שיער מסיבית. התחלתי את התכשיר במשקל 74 ק"ג והיום אני שוקלת 60 ק"ג. מקפידה על תפריט מגוון. האם יתכן והירידה המהירה גרמה לנשירה? והאם ירידה כזו צריכה לעורר מחשבה לשינוי המינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן שהירידה המהירה יחסית במשקל הביאה לנשירה
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021יתכן שהירידה המהירה יחסית במשקל הביאה לנשירה והיא תהיה הפיכה. היתי שוקלת בדיקה של חסרים תזונתיים כגון חומצה פולית ברזל וגם B12. בנוסף שוקלת בדיקה של תפקודי תריס.
אם הנשירה היא באזור מסוים ולא כללית אז היתי מתיעצת עם רופא עור/אנדוקרינולוג (אם הנשירה קדמית או דומה להקרחה גברית אז עם אנדוקרינולוג)
אם אין סיבה פרט לירידה במשקל אז צפוי שפור. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh מוגבר מעט מה משמעותדנה08/10/2021
לפני שנה tsh 5.45 וt4 18.8 היום tsh 5.15 , t3 5.2, t4 16. ערך המעבדה של tsh עד 4.78 וt4 עד 20. האם יש משמעות לחריגה הנל בשים לב שהערך tsh ירד מלפני שנה מעט?
אם אין תכנון להיריון אז אין משמעות לערך
ד''ר מאיה איש שלום09/10/2021אם את לא מתכננת להרות לא נראה שיש משמעות לערך שציינת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בננה כמה מעלה את רמות הסוכרנטע07/10/2021
עקב כך שאבי חולה סוכרת אני מנסה להקפיד על תזונה מתאימה. האם בננה זה פרי שמוביל לעלייה ניכרת ברמות הסוכר? אם הסוכר שלי במד סוכר כשעתיים וחצי אחרי אכילת בננה ופסטה בסביבות ה90 האם זה סביר או שצריך לשאוף לפחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק שעה מהאכילה ואם הערך מתחת ל160
ד``ר מאיה איש שלום09/10/2021נשמע בהחלט סביר. אפשר גם לבדוק אחרי שעה מהאכילה ואם הערך מתחת ל160 זה נהדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוזמפיק מעבר לחודש ושמירה במקרריובל07/10/2021
שלום לד"ר איש שלום
לפי העלון של התרופה המזרק מיועד לחודש. גם במזרק של 0.25 יש יותר מנות ובטח במזרק של 1 מ"ג למי שרק מתחיל להשתמש בתרופה. מה ההמלצה שלך לגבי שימוש במזרקים מעבר לחודש כאשר התרופה נשמרת כמובן רק במקרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לשימוש עד שישה שבועות
ד''ר מאיה איש שלום08/10/2021לפי העלון הישראלי ניתן לשמוש עד 6 שבועות לפי העלון האמריקאי ניתן לשמוש עד 8 שבועות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת אלכוהול סכנות אפשריותפנחס07/10/2021
שלום דר איש שלום ידוע שצריכת אלכוהול מזיקה לגוף אבל יש לי שאלה יותר ספציפית בעניין האם שתיית אלכוהול על בסיס קבוע במינונים משתנים כלומר נמוך כל השבוע וגבוה סופש יש באפשרותו לאורך זמן לפגוע בלבלב בתפקודו בהפרשת האינסולין עקב הרעלנים שמצויים באלכוהול? או אפילו להרוס את הלבלב חלילה?
שאלה שמעניינת אותי מאוד מאחר שנפתח כאן דיון אולי יש תרופות שמזיקות ללבלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריכת אלכוהול מוגזמת שמביאה לדלקת בלבלב
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2021צריכה אלכוהול מוגזמת שמביאה לדלקת בלבלב יכולה להביא לפגיעה בתפקודו. אך מדובר בצריכה למשל של יותר מ2 משקאות ליום בגברים באופן קבוע.
צריכה מתונה של אלכוהול למשל כוסית יין ליום דווקא תורמת לירידה ברמות הסוכר כי היא מפחיתה יצור סוכר ע"י הכבד
יתכן שצריכה מתונה של יין אדום יש גם השפעה מטיבה מבחינת הגנה על הלב וכלי הדם
במידה ויש כבד שומני מומלץ לצמצם צריכת אלכוהול ואף להמנע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים אלו מצריכים התייחסות או להתעלם מזהארז05/10/2021
שלום רב בן 43 בבדיקה שגרתית יצא לי סוכר 103 והומוגלבין מסוכרר 4.6 גובה 1.83 משקל 87 ק"ג מתאמן ואוכל בריא אין הסטוריה של סכרת במשפחה, האם זה מצריך התייחסות או שפשוט להתעלם מזה? יש לציין שכל הבדיקות בעבר ממוצע גלוקוז 87
צום מעל 12 שעות יכול להביא לעליה ברמות הסוכר
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2021האם שינית משוה בתזונה (כמות הפחמימות שאתה צורך) פעילות גופנית? האם הצום היה ממושך לפני בדיקת הדם. לפי הBMI אתה בעודף משקל קל אבל יתכן שמדובר במסת שריר קשה להתרשם מבלי לראותך
מציעה לעקוב ומספיק צום של 8-10 שעות לפני בדיקות הדם
צום מעל 12 שעות יכול להביא לעליה ברמות הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בהשימוטו ואם דורש טיפולקרן05/10/2021
היי,
בבדיקת דם:
TSH 5.3
FT4 תקין
TPO גדול מ-1,300
באולטרסאונד:
בלוטת המגן אינה מוגדלת .
בעלת מבנה לא אחיד רב קשרי עם קשריות היפואקואיות דו"צ בגודל עד 6 מ "מ - TR4A
בחלק תחתון של אונה שמאלית ממצא במימידם של 0.3*0.7 ס'מ קרוב לוודאי קשרית לימפה .
האם מדובר בהשימוטו? יש צורך בטיפול? אין לי תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם את לא מתכננת הריון ורמות הכולסטרול תקינות
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2021אם את לא מתכננת הריון ורמות הכולסטרול תקינות אין הכרח לטפל. בהחלט מחשיד להשימוטו אך לא מחייב טפול בשלב זה אלא אם הריון על הפרק או רמות הכולסטרול מוגברות (LDL).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתי מתחילים לטפל בהשימוטו והאם תחושת נפיחות כלולה
קרן18/10/2021תודה רבה.
ממתי מתחילים לטפל בהשימוטו?
הרגשת נפיחות קשורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרוב מתחילים לטפל בTSH מעל 10
ד''ר מאיה איש שלום20/10/2021לרב מתחילים לטפל בTSH מעל 10 או TSH מעל 2.5/4 לפני הריון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק 0.25 כללי שימושאילנית04/10/2021
היי , קיבלתי להשתמש באוזמפיק 0.25 + 4 מחטים,
ראשית איפה נמצא החומר? שנית איך אני יודעת שבאמת החומר הוחדר לגוף?
כמה חומר יש במזרק ואם יש יותר מ 1 האם אפשר להשתמש שוב באותה המחט? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליצה להתייעץ לגבי טטרצית המינון עם הרופא
ד''ר מאיה איש שלום04/10/2021מציעה לפנות לאחות בקופה שתדריך אותך לגבי ההזרקה.
אני מעדיפה להתחיל ב5 קליקים כל שבוע להעלות ב5 קליקים בכדי להמנע מתופעות לואי
במזרק יש 8 מנות כשמטופלי עוברים את המנון של 0.25 מג' אני ממליצה להם לעשות הזרקות כפולות למשל 0.25+ 5 קליקים.
אך מציעה להתיעץ לגבי טטרצית המנון עם הרופא שרשם לך את התרופה.
כדאי להחליף מחט כל שבוע. מציעה לבקש מרשם מהרופא המטפל. מחטים הן לא יקרות בקופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה בחמישה קליקים וכיצד זה 8 מנות
טלי07/10/2021מה כוונתך 5 קליקים
אם מזרק ראשון של 0.25 הוא לחודש.
כיצד זה 8 מנות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבל מנסיוני מפחית משמעותית תופעות לואי
ד''ר מאיה איש שלום07/10/2021בעקרון במזרק של 0.25 יש 8 מנות של 0.25 . כל סבוב של העט (סבוב קל) זה קליק. לא יהיה מספר בעט ש 5 קליקים. בעלון גם חברת התרופות ממליצה להמנע מקליקים כי זו לא דרך מתן שהם חקרו אבל מנסיוני מפחית משמעותית תופעות לואי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי במחלת גרייבס וטיפול במטמיזולעמית04/10/2021
שלום, אובחנתי לפני כשנה וחצי עם מחלת גרייבס אני מטופל עם מטמיזול מאז והבלוטה עדיין לא מאוזן בבדיקות דם האחרונות TSH=נמוך מ-0.008 וההרומונים החופשיים גבוהים אך לא בהרבה מהטווח, כרגע נוטל מטמיזול 20 מ"ג. יש לי נדודי שינה שמקשים עלי להירדם, קראתי על מלטונין והבאתי שהוא יכול להיות פתרון טוב לבעיה שלי, רציתי רק לדעת אם ניתן ליטול מלטונין בלי שזה יפריע לתהליך האיזון. תודה רבה :)
סיכוי סביר יותר שדרלין או נורמיטן יעזרו לשינה
ד''ר מאיה איש שלום04/10/2021אני חושבת שיש סכוי סביר יותר שדרלין או נורמיטן יעזרו שינה וכמובן אזון בלוטת התריס
לגבי מלטונין בגלל שיש לו השפעות אמונומודלוטוריות ובמודל עכברי של גרייבס גרמו להחמרה בפעילות האוטואמונית (לא ראיתי נתונים מבני אדם) מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין החלפה של אינסולין להרגשה לא טובה?גיא03/10/2021
שלום, אימי החליפה לנטוס בטרלודק, היא הזריקה טרלודק בשתי הלילות האחרונים באותה שעה בכל פעם, וביום שלאחר הפעם השניה בחמש בערב היא הרגישה לא טוב והקיאה. האם זה יכול להיות קשור?
אם בוצע שינוי תרופתי נוסף אלו סיבות יותר סבירות להקאה
ד''ר מאיה איש שלום03/10/2021פחות סביר שיש קשר. האם בוצע שנוי תרופתי נוסף? התחלת אנאלוגים לGLP1? גלוקומין? אלו סבות יותר סבירות להקאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לFSH מבקש תשובה והשפעה על המיניותנחום03/10/2021
שלום דברתי עם אורולוג פרטי בטלפון והוא אמר שFSH כן משפיע על המיניות.
עכשיו התוצאה שלי לפני כמה חודשים היא 1.5 IU/L אני מבקש לדעת אם זה תקין כי אני רוצה לעשות חוזר כי לאחרונה יש לי ירידה בדחף המיני ופגיעה בשינה ואני חושב שמחסור בשינה פוגע בהיפופוזיה בייצור הFSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה FSH קודם פעם היה IU\L 0.7
NIV NAHUM03/10/2021פעם היה 0.7 IU/L
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רמת הטסטוסטרון חשובה ואם היא תקינה
ד''ר מאיה איש שלום03/10/2021חשובה רמת הטסטוסטרון ואם תקינה זה פחות משמעותי רמת הFSH. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון סוכרת נעורים והעברה בתורשהעידו03/10/2021
שלום דוקטור
לאמי יש 3 אחיות עם סוכרת נעורים אבל אמי אינה חולה .אני בקשר טוב עם בחורה חולה בסוכרת נעורים ואנחנו שוקלים למסד את הקשר .השאלה שלנו היא האם ההיסטוריה המשפחתית שלי מגדילה את הסיכון לצאצאינו ללקות בסוכרת מעבר לסיכון שקיים לצאצאים של אם חולה בסוכרת נעורים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוכרת נעורים פורצת בשל שילוב של גנטיקה
ד''ר מאיה איש שלום03/10/2021זו שאלה יותר לגנטיקאי..סוכרת נעורים פורצת בשל שלוב של גנטיקה וטריגר סביבתי אולי זהום כלשהו ויראלי שמעורר את מערכת החסון
זה שאמך אינה חולה מקטין את הסכון אך יתכן שלא נחשפה לטריגר הסביבתי וכן יש לה סכון גנטי. גם העובדה שאתה אינך חולה מפחיתה את הסכון
בכל מקרה עם הטכנולוגיה שיש היום ניתן לשלוט על המחלה ביתר קלות
תוך שנה בתקוה יהיה לבלב מלאכותי בסל (מד סוכר רציף שמתקשר עם משאבה ) שמשפר מאוד את אזון הסוכרת מונע נפילות של רמות הסוכר ועליות חריגות ולא ירחק היום שתהיה השתלה של איי לבלב/תאי בטא מניחה שתוך עשור גם זה יקרה.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)