מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נטילת כדור גלוקומין לאחר ארוחת ערבשמוליק30/09/2021
אני נוטל כדור גלוקומין לאחר ארוחת ערב יום לפני בדיקת דם לסוכרת ו a1c נטלתי את הכדור 9 שעות לפני הבדיקה הדם
ערך של הסוכר היה 79 ושל a1c 5.6 כרגיל ערך קצת יותר 100
שאלתי כמה שעות לפני בדיקת הדם לסוכרת צריך לקחת את כדור הגלוקומין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכדי למנוע תופעות לוואי של מערכת העיכול
ד''ר מאיה איש שלום02/10/2021בכדי למנוע תופעות לואי של מערכת העכול מקובל לטול את הגלוקומין עם האוכל. גם 100 וגם 79 הם ערכים תקינים
אין צורך לקחת לפי פרק זמן מסוים מהבדיקה בצום, בעקרון השפעת הגלוקומין נמשכת 12 שעות לפחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורים ללחץ דם אמלדודיפים ולוסרדקסרואי30/09/2021
שלום אמי לוקח כל בוקר כדור לתת פעילות של בלוטת המגן מחכה חצי שעה ואז לוקח כדורים ללחץ דם אמלדודיפים ןלוסרדקס הרופא המטפל לא אמר כלום אבל חבר בעבודה אמר שכשלוקחים צריך לחכות כמה שעות האם זה נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעיתי בניסוח של השאלה התכונתי לחכות עד אכילת דברי חלת האם לחכות ושאין צורך כי הרופא או הרוקחת לא אמרו כלים
רואי30/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרופה מאוד רגישה שספיגתה נפגעת
ד''ר מאיה איש שלום02/10/2021בהחלט צריך לחכות לפחות חצי שעה עד כדורים אחרים אוכל/קפה או תה לקחת עם מים בלבד. גם תוספי מזון כגון ברזל סידן ויטמנים לחכות לפחות חצי שעה עד נטילתם
האלטרוקסין/איותירוקס/סנטרואיד תרופה מאוד רגישה שספיגתה נפגעת אם נוטלים אותה יחד עם מזון/שתיה שאינה מים או כדורים נוספים לכן ההפרדה חשובה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת מגןרינה29/09/2021
שלום אני סובלת מתת פעילות של בלוטת מגן כבר הרבה שנים מתגעגעת מאוד לאכול ירקות מצליבים האם בבישול או אפיה בתנור כמו כרוב ירוק סגול כרובית שאני כל כך אוהבת בבישול מותר לי לאכול כמה שארצה אשמח לתשובה ועוד משהו אפר שזיף אפרסק מותר לי לאכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ין הוכחה חד משמעית להשפעה על תפקוד בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום02/10/2021אין שום סיבה להמנע מירקות מצליבים או פירות כלשהם אלא אם את אלרגית אליהם. אין הוכחה חד משמעית להשפעה על תפקוד בלוטת התריס מה גם שאת מטופלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישה של אוזמפיק היכן אפשר לרכושאולגה29/09/2021
גם שיש לי טופס 29 ג מאושר ובתוקף החודש לא הצלחתי לרכוש את התרופה בבתי מרקחת פרטיים. הם עונים שאין להם.
איפה אני יכולה להשיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תנסי לבקש שיזמינו לך
ד''ר מאיה איש שלום02/10/2021תנסי לבקש שיזמינו לך לרב אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אוזמפיק ממנה של 0.5 למנה של 0.25תומר רחמים29/09/2021
יש לי מזרק של 0.5 מג של אוזמפיק ואני מעוניין להזריק רק 0.25 מג
כמה קליקים עליי להקליק במזרק של 0.5 כדי לקבל 0.25 מג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריכוז של האוזמפיק זהה בכל המזרקים
ד''ר מאיה איש שלום02/10/202119 קליקים בכל המזרקים (0.25, 0.5 1) הם מנה של 0.25. הרכוז של האוזמפיק זהה בכל המזרקים, פשוט המזרקים במנונים הגבוהים יותר מאפשרים להזריק מנות גדולות יותר כל פעם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן מתפתחת סוכרת 2 ?דוד28/09/2021
עשיתי בדיקת גלוקוז 95 צום 12 שעות
האם יש סיכוי שסוכרת תתפתח לי תוך שנה מהבדיקנ הקודמת ?
תוך כמה סוכרת מקננת בגוף ואז מתפרצת?
אם עושים כל שנה אפשר לתפוס מצב של טרום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדוד
ד''ר מאיה איש שלום28/09/2021בעקרון בסוכרת מסוג 2 לרב יש טרום סוכרת לפני הופעת הסוכרת, אפשר לאתר טרום סוכרת לפי סוכר בצום ורמת המוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
אפשר גם לבצע העמסת סוכר אך זו בדיקה פחות בשימוש
הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה יכולים למנוע הופעה של סוכרת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת באוזמפיק. חולה סכרת. 2כהן חיים28/09/2021
איך מגיעים בסיבוב של המחט ל0.25 כדי שלא אזריק כמות גדולה יותר של הנוזל אשמח לעזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה להתחיל בפחות 5-10 קליקים
ד``ר מאיה איש שלום28/09/2021אם מדובר במזרק של 0.25 אז המנה היא עד סוף המזרק
אם מדובר במזרק של 0.5 או 1 מג' אז 19 קליקים זה 0.25 מג'
אני בדרכ ממליצה להתחיל בפחות (5 או 10 קליקים)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קורונה או החיסון, על עניינים אנדוקריניםי27/09/2021
שלום
בן 40
שנים עם תת פעילות בלוטת התריס באופן מינורי
עם טסטוסטרון גבולי ביחס לגיל
לאחר מנת החיסון השניה באוגוסט האחרון, לאחר שבועיים
התחלתי לחוש עייפות יותר כבדה, מאין ירידה בכוח
גם השמנתי והעור נראה לי פחות חיוני
מרגיש סימפטומים של מיעוט טסטוסטרון
ידוע(כנראה שידוע) שמחלת הקורונה, משפיעה רעות גם על המערכת האנדוקרינית ובדגש על טסטוסטרון
רוצה להבין ולדעת האם ישנה השפעה דומה(אם כי אולי הרבה פחות) מהחיסון על הטסטוסטרון ודומיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עליה במשקל יכולה להביא לחסר פונקציונלי ברמות הטסטוסטרון
ד''ר מאיה איש שלום28/09/2021לא מצאתי בספרות קשר בין חסון לקורונה לבין השפעה על רמות טסטוסטרון למעט מקרה נדיר של דלקת בהיפופיזה בעקבות החסון אך אז יש חסרים אנדוקרינים נוספים (כגון קורטיזול) אך מתואר במצב נדיר.
עליה במשקל (לצערי שכיחה בתקופה הקורונה) יכולה להביא לחסר פונקציונלי ברמות הטסטוסטרון
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה בוודאות מורידה מעט את רמת הטסטוסטרון
י28/09/2021שתי שאלות נוספות
1. השמנה בודאות מורידה מעט את רמת הטסטוסטרון או שזה עלול לקרות?
חשבתי שמחוסר בטסטוסטרון, באה השמנה(עניין החילוף חומרים)
2. לא מניח שזה התחום שלך, אך בכל זאת, לא מבין איך החיסון, שהוא בשיטה שאין שום נגיף מת או מוחלש בגוף, יכול להגיע למצב של דלקת בהיפופיזה? במקרה הנדיר הזה
זה נשמע שיטה מאוד פשוטה שלא אמורה לדמות מצב של קורונה(אך בכל זאת נראה שבאופן נגיר ישנם לפעמים סימפטומים הדומים למחלת קורונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין השמנה לטסוסטרון דו כווני
ד``ר מאיה איש שלום02/10/2021בהחלט הקשר בין השמנה לטסוסטרון דו כווני. חסר בטסטוסטרון מביא לעליה במשקל, והשמנה מביא לירידה ברמות טסטוסטרון.
לגבי הדלקת בהפופיזה מאוד נדיר ברמת תאורי מקרה בודדים פשוט תגובה של מערכת החסון.
הקורונה האמת תוקפת המון איברים בגוף כולל הלבלב, המח, כלי הדם, הלב מעבר לריאות. מחלה מאוד לא סמפטית.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק, השמנה ויתר לחץ דםאסתר27/09/2021
דר שלום,
אני בת 40 משקל עודף (bmi קצת פחות מ 30) אך סובלת מלחץ דם גבוה כבר למעלה משנה סביב 140/105
ניסיתי כל דרך אפשרית לטפל על מנת להוריד את הלחץ דם באופן טבעי - מדיטציות, פעילות גופנית יומיומית הורדת נתרן כמעט לחלוטין אך לצערי לא הצלחתי להוריד במשקל. נאמר לי שזה פקטור משמעותי ומומלץ מאוד לפני התחלת טיפול תרופתי.
האם אוזמפיק יכולה לעזור לי במקרה הזה? לפחות להתחיל את תהליך היירדה המשקל.... כבר מיואשת...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי שוקלת טיפול תרופתי ללחץ הדם
ד''ר מאיה איש שלום27/09/2021יתכן שאוזמפיק יכול לעזור לך. יש צורך בהערכה של אנמנזה מלאה ובדיקה גופנית, בכל מקרה תהליך של ירידה במשקל הוא הדרגתי ועד שהוא יקרה (גם אם תחת האוזמפיק) היתי שוקלת טפול תרופתי ללחץ הדם כי יתר לחץ דם לא מאוזן לאורך זמן מעלה סכון לתחלואה קרדיוסקולרית לאי ספיקה כליתית ועוד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק לפני היריון או שלחכותדנה27/09/2021
שלום, אנו מתכננים הריון בחצי שנה הקרובה. ועדיין זכאית לטיפול.
האם להתחיל? כמה זמן לפני טיפול ivf צריך להפסיק?
האם בטווח של 4 חודשים כבר אראה תוצאות שיוכלו לתת לי בוסט על מנת שאכנס להריון במשקל תקין ומאוזנת.
או שעבור 4 חודשים לא כדאי להתחיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני ההיריון יש העדפה לסקסנדה
ד''ר מאיה איש שלום27/09/2021במקרים שלפני הריון יש לי העדפה לסקסנדה שמשפיעה מהר יותר ומתפנה מהגוף תוך 3 ימים. בנגוד לאוזמפיק שלוקח לו כ-3 שבועות להגיע לבנות רמה, וחודש להתפנות מהגוף.
אפשר לנסות אוזמפיק אבל אז כדאי להפסיק חודש לפני התחלת טפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ייתן תגובה מהירה ויעילה יותר
דנה27/09/2021אבל מאחר והזמן שלי יחסית מוגבל, מה ייתן תגובה מהירה ויעילה יותר, כמובן עם פעילות גופנית ואכילה מוקפדת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היעילות של סקסנדה 3 מג' דומה לזו של אוזמפיק 1 מג'
ד''ר מאיה איש שלום28/09/2021היעילות של סקסנדה 3 מג' דומה לזו של אוזמפיק 1 מג'. במנונים גבוהים יותר של אוזמפיק היעילות גבוהה יותר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh גבוה קצת האם יכול לחזור לנורמהעלמה24/09/2021
האם tsh 6.5 יכול להסתדר בעצמו כאשר ft4 תקין על הצד הגבוה? ואם כן תוך כמה זמן? אני בת 32 והתקבלה תוצאה כזו ללא שום סמפטום של תת פעילות להפך אני לא מצליחה להעלות במשקל חרף מאמצים האם זה תואם מצב של התפתחות תת פעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בערכים כאלו לרב עוקבים אלא אם יש הריון על הפרק
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021זה TSH גבולי שלא אמור לגרום לתסמינים בהנחה שFT4 תקין אם יש תסמינים דווקא של פעילות יתר כגון ירידה במשקל אי סבולת לחום דפיקות לב היתי משלימה גם FT3 למרות שהסכוי לבעיה מרכזית שמביאה לפעילות יתר קטן מאוד.
בעקרון בערכים כאלו לרב עוקבים אלא אם יש הריון על הפרק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- a1c וסוכר לאחר אוכלשיר24/09/2021
אם במדידות ביתיות הסוכר שלי שעתיים לאחר האוכל תמיד נמוך מ140 סביבות 97-110 האם במצב כזה a1c אמור לצאת עד 5.7? כלומר תקין?
אם את רוצה להיות בטוחה לבדוק שעה אחרי האוכל
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021השאלה אם גם הסוכר בצום תקין ואם את רוצה להיות בטוחה היתי בודקת גם שעה אחרי האוכל הערכים לא אמורים לעבור 155. בצום לא יותר מ100 אם אין טרום סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 4 חודשים פתאום לא מאשריםשרון24/09/2021
שלום,4 חודשים עם אוזמפיק הסוכר התאזן,עכשיו ביקשתי חידוש מרשמים והקופה דוחה את הבקשה בטענה שיש תרופות אחרות ,איך עושים דבר כזה ? מה מציאה לי לעשות בכדיי שיאשרו מחדש תודה
אם היה לך אשור על סמך סוכרת לא ניתן לבטלו
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021אם היה לך אשור על סמך סוכרת לא ניתן לבטלו, מציעה לבקש מהרופא לערער על ההחלטה. אם מדובר בטרום סוכרת הקופה הפסיקה לתת אוזמפיק לטרום סוכרת, ואז צריך לבצע זאת באופן פרטי עם טופס 29ג' לאשור משרד הבריאות שיש להגיש לבית המרקחת. הרופא המטפל יכול למלא את הטופס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולת סכרת 13 שנה וקבלת אוזמפיק
שרון26/09/2021תודה על תשובתך,
אני חולת סכרת 13 שנה ,עכשיו בעקבות האוזמפיק אני מאוזנת וכל הערכים תקינים
מקווה מאוד שהרופאה תצליח במלחמה המיותרת הזו ,גם כך אני משלמת 50% על התרופה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את מקבלת ב50 אחוז זה כבר טוב
ד``ר מאיה איש שלום27/09/2021אם את מקבלת ב50% זה כבר טוב. בעקרון תנאי הסל הם המוגלובין מסוכרר מעל 7.5% בבסיס על 2 תרופות לסוכרת בכל הקופות פרט לכללית ששם מספיקה תרופה אחת. אם ההמוגלובין המסוכרר בבסיס היה פחות מכך אז המחיר יהיה באמת ב50% הנחה ולא בסל
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאר חומר במזרקדני24/09/2021
שלום רב,
הנני נוטלת (מזריקה) אוזמפיק 0.25 מ"ג.
סיימתי ארבעה סבבים של הזרקות, המזרק אמור להשאר ריק אך נשאר כשני שליש חומר במזרק. אציין כי החומר הוזרק כראוי.
האם זה קורה לעתים שנשאר הרבה חומר? והאם במקום לזרוק את המזרק ניתן לשמור ולהשתמש?
תודה
ני ממליצה למטופלי במידה ולא היו תופעות לוואי
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021אפשר להמשיך להשתמש. אני ממליצה למטופלי במידה ולא היו תופעות לואי להעלות בהדרגה את המנון בהזרקות כפולות כלומר להזריק 0.25+5 קליקים (2 הזרקות באותה פעם) אחכ 0.25+10 ואז ישאר עוד קצת אבל לא מספיק למנה מלאה מעבר ל0.25 אז אפשר לעבור למזרק של 1 מג' במנון של 35 קליקים בתנאי שלא היו תופעות לואי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh בדיקת דם מה התוצאה מעידהחנה23/09/2021
ד"ר שלום
לבעלי יצאה תוצאה של tsh 7.12
בן 69 מה התוצאה מעידה?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין תסמיני תת פעילות של בלוטת התריס
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021בהנחה שFT4 תקין ואין תסמינים של תת פעילות של בלוטת התריס (עייפות, עליה במשקל, אי סבולת לקור) , אז אפשר לחזור על הבדיקה לבדוק גם ANTI THYROID PEROXIDASE אם הבדיקה החוזרת דומה, הוא אתסמיני, רמות הכולסטרול בדם תקינות אז אין הכרח בטיפול אלא מעקב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תודה רבה על המענה לשאלה
חנה26/09/2021ד"ר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)