מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי בדיקת TSI בהריון מתקדםמורן23/09/2021
בהריון שבוע 37 ברקע תת פעילות מאוזנת ובדנה האחרונה בלט לא סימטרי בשתי העיניים. בוצעה בדיקת TSi והתקבלו ערכים גבוהים (ערך עליון 140 ויצא 424). מה זה אומר? האם גרייבס? האם יש סכנה לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש חשד סביר למעורבות עינית על רקע גרייבס
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021לא ראיתיך כך שקשה לי לחוות דעה מבוססת, אבל לפי מה שאת מתארת יש חשד סביר למעורבות עינית על רקע גרייבס. חשוב לבצע הערכה אצל העובר לבדוק גדילה, דופק לשלול חלילה סמני אי ספיקת לב וכן לראות שאין הגדלה של בלוטת התריס שלו (גויטר) הסכון למשהו משמעותי הוא קטן אבל כן כדאי לבצע הערכה
אחרי הלידה כדאי לציין את הנושא בפני הצוות ולבדוק תפקודי תריס (נעשים במסגרת סקר אך היתי עושה קודם במקרה הזה)
רב הסכויים שהכל בסדר אבל כן כדאי לוודא זאת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק והפסקת ירידה במשקלשרון23/09/2021
שלום לך,
כבר 4 חודשים עם אוזמפיק וירידה של 12 קילו,מרגישה מצויין והסוכר מאוזן .
כבר כחודש לא יורדת במשקל ,אוכל ממש מאט ועושה ספורט ,מדוע הגוף נעצר בירידה? האם עושה משהו לא תקין...לא נוגעת בקמח וסוכר לבן .תודה ויום טוב שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה במשקל נעצרת לרוב אחרי שנה
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021בעקרון הירידה במשקל נעצרת לרב אחרי שנה כשמגיעים לסטטוס קוו חדש מבחינת נקודת היזון למשקל במח (היפותלמוס) הירידה מהירה יותר בחודשים הראשונים ואז היא פחותה יותר. היתי מתיעצת עם דיאטנית וגם מגבירה פעילות גופנית בעיקר תנגודת. אפשר גם לשקול להעלות עד 2.4 מג' עם טופס 29ג אם יש צורך
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיופורוזיס לאחר מחלת סרטן השדמירב אברהם22/09/2021
שלום,
הייתי רוצה לדעת אם התרופה פורטאו מתאימה למישהי שסובלת מאוסטיופורוזיס וחלתה בעבר בסרטן השד ועברה הקרנות לבית החזה?
קראתי בעבר שבמצב כזה יש רק תרופה אחת שיכולה להתאים וזו אבניטי, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מדובר באוסטאופורוזיס קשה עם ריבוי שברים וסיכון
ד''ר מאיה איש שלום25/09/20212 התרופות לא אדאליות במצב הזה. כי ברגע שמגבירים בנית עצם גם גרורות קטנטנות עלולות לשגשג. אין מידע לגבי 2 התרופות במצבים האלו וצריך לשקול תועלת מול סכון אפשרי. אם מדובר באוסטאופורוזיס קשה עם רבוי שברים וסכון נמוך לחזרה של סרטן שד אז אולי אפשר לשקול אחת מהן.
מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג/ית
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק מינון נכוןנועה22/09/2021
שלום,
התחלתי לקחת אוזמפיק במינון 0.25.הרגשתי בסדר וגם התחלתי לרדת במשקל, ולאחר חודש עליתי למינון 0.50, מאז שעליתי במינון (אני במזרק שני)אני חווה תופעות לוואי של כאבי בטן חזקים ,שלשולים ובחילות עד כדי הקאה, מצב שיכול להשבית אותי ליומיים, האם יש אפשרות לחזור למינון נמוך יותר של 0.25? ואיך אפשר להשתמש במזרק של 0.50 למינון של 0.25?
תודה רב!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לרדת למינון ביניים של 25 קליקים
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021ניתן בספירת קליקים במזרק
בעקרון 37 קליקים הם 0.5 מג'
19 קליקים הם 0.25
אפשר לרדת למנון בינים של למשל 25 קליקים ולראות אם תופעות הלואי חולפות ואז להעלות בהדרגה ב5 קליקים כל שבוע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין באזלי מועדףגיא22/09/2021
שלום,
אימי מזריקה 10 יח' לנטוס כל לילה, אם היא תחליף מלנטוס לטרלודק, האם מספר היחידות שהיא תצטרך להזריק ישאר 10?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הייתה מאוזנת המנון ירד כנראה ב10%
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021תלוי באזון שלה אם היתה מאוזנת המנון ירד כנראה ב10% אם לא היתה מאוזנת המנון עשוי לעלות
טרגלודק בעקרון יותר פוטנטי מלנטוס בכ10%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתרינה22/09/2021
שלום לך דר מאיה אני חולת סכרת נעורים 58 שנה בשנים האחרונות שמנתי לא הצלחתי להוריד במשקל בדרך המקובלת האם מותר לי לקבל את הזריקה ווגבי איך מקבלים אותה והאם רופא משפחה יכול לתת לי מי מדריך אותי איך מזריקים האם חולה סכרת נעורים כמוני שמזריק לעצמו יכול לבדו להשתמש בווגבי אשמח לתשובה חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרינה
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021אפשר לנסות להשתמש בווגבי שכרגע לא בארץ אז האוזמפיק בארץ ואפשר לנסות אותה עם 29ג' ואשור משרד הבריאות (הרופא המטפל יכול לתת המלצה). בעקרון התרופה לא נבדקה במטופלים עם סוכרת נעורים. אם יש האטה בהתרוקנות קיבה (בגלל נוירופטיה אוטונומית) אז אולי לא כדאי לנסות. במטופלים עם סוכרת נעורים שקבלו וקטוזה (נגזרת דומה אך במנון נמוך יותר) היו תאורים של חמצת קטוטית כשהתרופה גרמה לבחילה או הורידו מנון אנסולין יותר מידי לכן כדאי לתת בזהירות בטטרציה איטית (למשל בקליקים, 5 קליקים פעם בשבוע וכל שבוע להעלות ב5 קליקים)
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בצום בבית לעומת קופחעינת22/09/2021
עקב סוכר בצום בקןפח 105 מדדתי במכשיר ביתי והתוצאות בצום של 12-14 שעות הן בסביבות 77-85. איך אפשר להסביר את הפער הנל? והאם אפשר לסמוך על מכשיר ביתי? האם סביר שבמציאןת 77-85 זה יותר גבוה מהתוצאה בבית?אני בת 37 ללא עודף משקל וללא היסטוריה של סוכרת במשפחה מדרגה ראשונה.
תגובה לעינת
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021יתכן שבעקבות סטרטס כתוצאה מבדיקת הדם יש עליה ובאמת בשלוה הערכים תקינים, או בכל זאת פער שבין בדיקת הדם למכשיר הביתי.
האם יש שחלות פולצסטיות? ספור אצלך של פגות?
ממליצה לשקול גם בדיקה של המוגלובין מסוכרר ולבדוק סוכר בבית גם שעה אחרי האוכל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתודה על התשובה ושאלה נוספת
עינת23/09/2021איני סובלת משום גורם סיכון לסוכרת.האם המכשיר ההיתי אמור לתת תוצאה דומה למעבדה(פריסטייל לייט)?כי הפער בין 80 ל105 גדול.ןהמלצת למדוד שעה לאחר האוכל, כמה אמור לצאת? והאם הכוונה שעה מתחילת האוכל או סופו בהנחה שהארוחה לוקחת 20 דק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות פער של 10 אחוז
ד``ר מאיה איש שלום25/09/2021יכול להיות פער של 10% כשבדיקת הדם גבוהה יותר. שעה אחרי תחילת הארוחה עד 155 ככל הנראה תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין טיפול כדורישיה22/09/2021
שלום דר
בעקבות טיפול בקבותרים ותופעות לוואי רבות המליצו לי על כדור שנקרא פרלודל כל יום כדור, הקבותרים הייתי לוקחת פעם בשבוע כדור וניסיתי גם חצי כדור אפילו לשבוע,
בעקבות הטיפול בקבותרים המחזור שלי התקצר מ43 יום ל 33 יום אבל כפי שציינתי בגלל תופעות לוואי קשות הפסקתי. יש לי מיקרואדנומה 5MM .
רציתי לדעת כמה דברים:
1. מה ההבדל בין הכדורים האם מבחינת טיפול יש להם אותה יעילות?
2. מה ההשלכה של חוסר טיפול?
3. אם כדור עושה תופעות לוואי, כמה זמן זה זמן הסתגלות שניתן להגיד אחרי זמן זה שהכדור לא מתאים אם התופעות ממשיכות?
תודה רבה !!!
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשיה
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021בעקרון תופעות הלואי תלויות מנון אז אולי להתחיל במנון של 1.25 מג' ולא ב2.5 מג'.
עדיף לקחת בערב, אחרי האוכל/לפני השינה.
אפשר לשקול במקום פרילק גם גלולות (בתנאי שאין לא גורמות לחלב מהשדיים שיכול להציק)
בעקרון הטפול ניתן בכדי להגן על בריאות העצם. כשאין מחזורים הרבה זמן ויש ירידה ברמות אסטרוגן זה לא בריא לעצם.
מתן גלולות יכול להיות תחליף לטפול התרופתי כשיש גדול שקטן מ1 סמ
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה
שיה23/09/2021יש לי ויטמין די 14 זה יכול להיות מסוכן עם הפרולקטין הגבהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מסוכן וכדאי לקחת תוסף של ויטמין די
ד''ר מאיה איש שלום25/09/2021לא מסוכן כדאי לקחת תוסף של ויטמין D מציעה להתיעץ לגבי המנון עם הרופא המטפל, אם רמות הסידן בדם תקינות ולא היו אבנים בדרכי השתן כנראה ש2000 יחידות ליום יהיו מנון מספק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בהריוןשואלת21/09/2021
שלום, התחלתי לקחת לפני כחודש יוטירוקס 50 * 6 פעמים בשבוע. ערך הtsh ירד מ4 ל1. אני בשליש השני. האם להמשיך את הטיפול כרגיל? מתי לבדוק tsh שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשואלת
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל שהתחיל את הטפול. בעקרון נשמע שאת מאוזנת לפי מה שציינת ואז מקובל להשאר באותו מנון. ולאחר הלידה ככל הנראה יהיה ניתן להפסיק את הטפול אם ניתן בעקבות TSH 4.
ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזמפיק וווגוביאבי21/09/2021
שלום רב,
אני מטופל בסקסנדה.
האם סביר כי משרד הבריאות ייאשר הן את ההתוויה הנוספת לאוזמפיק והן את הווגובי.
כמו כן,האם את יודעת או יכולה להעריך מתי תאושר הווגובי בארץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021בעקרון אפשר לקבל בעזרת טופס 29ג' אשור ממשרד הבריאות ואז את האוזמפיק במקום סקסנדה. היעילות דומה במנון הנמוך של האוזמפיק (1מג' ) אבל אם עולים ל2 מג' פעם בשבוע היעילות גבוהה יותר מסקסנדה. היתרון של האוזמפיק הזרקה חד שבועית.
הרשום של ווגבי בארץ לעודף משקל יהיה כנראה בשנה הקרובה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוים בצפיפות העצםרננה20/09/2021
בבדיקת שנערכה לפני שנתיים - עמ"ש מינוס 1.7, צוואר ירך מינוס 2.8, כלל ירך מינוס 2.5 BMD כללי 0.698
בדיקה נוכחית באותו המכון (לונר) - עמ"ש מינוס 1.5, צוואר ירך מינוס 2.6, כלל ירך מינוס 2.1 BMD כללי 0.748
האם זה אומר שהמצב השתפר ?
כיוון שני אמורה לעבור טיפולי שיניים מורכבים, אינני לוקחת טיפול תרופתי כרגע.
האם יש לך המלצות כלשהן, על ויטמים ו/או מינרלים שעשויים לחזק את העצם בתקופה זו, מלבד סידן וויטמין D ?
והאם יש עדיפות לסוג הסידן ? (קרבונט, ציטראט, אמורפי...)
בברכת חג שמח ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרננה
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021בעקרון צפיפות העם עדין בתחום אוסטאטופורוזיס לפי התאור נשמע שדי יציבה אבל צריך להסתכל על המנח של הצלומים
אחרי השלמת טפולי השינים היתי שוקלת טפול תרופתי למניעת שברים זה כמובן תלוי בגילך מחלות רקע וגורמי סכון נוספים לשברים (כגון טפול בסטרואידים, ספור משפחתי של שבר בצואר הירך אצל אחד ההורים, גיל מחזור אחרון, טיפול בהורמונים וכו).
לגבי סוג הסידן אין העדפה למעט אם את נוטלת סותרי חומצה כגון אומפרדקס נקסיום וכו אז הספיגה של סידן צטרט טובה יותר משל סידן קרבונט. לא ידוע לי שיש הוכחות לכך שסידן אמורפי מפחית שברים אלא שנספג טוב יותר.
ויטמין D כמובן כתלות ברמה.
וכמובן תרגילים לחזוק שרירים ומניעת נפילות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מאוזנפיק בחילות אשמח לעזרה מקצועיתללא שם19/09/2021
אני בת 45 לא סובלת מסכרת ולוקחת מזה 3 חודשים אוזמפיק לירידה במשקל. התחלתי את החודש הרביעי והתוצאות נהדרות אבל אני סובלת מבחילות כל הזמן. מה ניתן לעשות? כרגע אני על מינון 0.5 הרופא משפחה אמר לי שאולי כדי להפסיק את הזריקות בגלל הבחילות לתקופה אבל אני חוששת שכשאתחיל שוב הבחילות יחזרו. אשמח לעזרתך המקצועית איך ניתן לעזור לתופעות לוואי ללא הפסקה של הזריקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימית
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021אפשר לנסות להפחית מנון בעקרון 0.5 מג' זה 37 קליקים למשל לרדת ל30 או 25 קליקים פעם בשבוע. קליק זו כל הזזה של העט
למצוא את המנון שבו אין בחילות הן לרב חולפות עם הזמן ומאפשרות העלאת מנון בהדרגה למשל 5 קליקים כל שבוע שבועיים שלושה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין מסוכרר ותרופותאני19/09/2021
אני לוקח סרקוול 150 ולוסטרל 150 ו4 מג קלונקס ולוריוון האם זה יכול להעלות את ההמוגלובין מסוכרר?
תגובה לאני
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021בהחלט יכולים
אבל הפחתת צריכה של פחמימות ופעילות גופנית סדירה יכולים לשפר את רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדי דכאון מקבוצת הSSRI לוסטרל שציינת ונוגדי חרדה
אודי30/09/2021נוגדי דכאון מקבוצת הSSRI לוסטרל שציינת ונוגדי חרדה ממשפחת בנזודיאזפינים כדוגמת קלונקס ולוריון שציינת אינם מעלים סוכר כלל וכלל!!!
אולם נוגדי פסיכוזה כדוגמת סרקוול שציינת מעלים את הסיכון להתפתחות התסמונת המטבולית וע'כ כשנוטלים אותם כדאי מאד להפחית פחמימות פשוטות להתמיד בפעילות גופנית ולהיות במעקב רפואי סדיר לאיתור עליה ברמות הסוכר בדם
רפואה שלמה בגוף ובנפש יהי רצון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
SSRI מפחיתים הפרשת אינסולין
ד''ר מאיה איש שלום02/10/2021ישנן הוכחות שSSRI מפחיתים הפרשת אנסולין ע"י הלבלב. מסכימה עם שאר ההמלצות שלך לגבי תזונה ופעילות גופנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין
אודי02/10/2021שלום שוב ד'ר מאיה
כידוע הורמוני דחק כדוגמת קורטיזול אנדרנלין וכו מתנגדים לפעולת האינסולין שגם הוא הורמון כידוע...
זאת ועוד הורמוני דחק מאיצים בכבד לשחרר עתודות סוכר למחזור הדם מה שודאי יעלה את רמות הסוכר באופן אקוטי
תרופות ממשפחת הSSRI מרסנות באופן יעיל למדי חרדה פאניקה בהלה דאגנות יתר מרפות טונוס שרירי ומשרות תחושה כללית נינוחה וטובה
הואיל וכך הדבר הורמוני הדחק שבעיתיים יש שיבוש בפעולת האינסולין והפרשת סוכר מן הכבד נשלטים עתה יותר טוב מה שעל ודאי יאזן את רמות הסוכר לאורך זמן יחד עם שאר הרגלי חיים נכונים
היום כבר ידוע לכל שניהול מתחים ומשברים גם בעזרת טיפול תרופתי הוא מפתח לאיזון סוכר
נ.ב
אשמח מאד לקישור המאמר המקורי
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאודי
ד''ר מאיה איש שלום04/10/2021מה שאתה אומר על הורמוני דחק נכון, אבל SSRI באופן ישיר כנראה מדכאים את הפרעת האנסולין ע"י תאי הבטא בלבלב אולי אף מעלים תנגודת לאנסולין (האחרון שנוי במחלוקת). יש מספר מנגנונים שהוצעו (לא צרפתי מאמרים בנושא)
צירפתי מאמר אחד לגבי אנשים מבוגרים סוכרתיים שלאחר התחלת SSRI היה יותר סכוי להזדקקות לטיפול באנסולין.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27487004/
ו2 עבודות על תרביות תאים שמדמות תאי בטא ומוכיחות הפחתה בהפרשת אנסולין בתגובה לסוכר בעקבות חשיפה לSSRI. אחד אף חשש ממוות של תאי בטא. לא ראיתי הוכחות נוספות לכך.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26011169/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23275337/
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההבהרה בתשובה לשאלתי
אודי05/10/2021קראתי בעיון את המחקרים הם בהחלט מעוררי דאגה על אף שאינם חד משמעיים וזקוקים לחיזוקים נוספים
עכפ החכמתי תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית מאומצת יתר על המידה מעלה תנגודת לאינסולין
אודי05/10/2021אגש ישר לעניין
פעילות גופנית מאומצת יתר על המידה מעלה תנגודת לאינסולין
לילה אחד בודד ללא שינה טובה מעלה את התנגודת לאינסולין
מאכלי חלב מעלים את התנגודת לאינסולין
מחלה ויראלית מעלה את התנגודת לאינסולין
התרגשות יתרה מעלה את התנגודת לאינסולין עקב פעולה נמרצת של המערכת הפראסימפטטית
נטילת ניאצין (4 מתוך 7 מטופלים!) גורמת לתנגודת לאינסולין
סטטינים עלולים לחולל סוכרת כמו גם חוסמי בטא נורמיטן ודומיו
רשימה חלקית ביותר..
רוצה לומר שאין לדבר סוף כלומר אדם עם דיכאון קל (כמוני מטופלSSRI שנים רבות בהצלחה גדולה)
לולא נטלתי את הנוגד דיכאון עלול הייתי לפתח תנגודת לאינסולין עקב מתח מתמיד ורמות מוגברות של אנדרנלין וקורטיזול שהם בעצמם מתנגדים עקשניים לפעילותו הביולוגית של האינסולין
אולם עתה שהמתח והדיכאון נשלטים אצלי עקב נטילת הSSRI חיי עשירים אשה ילדים קריירה פעילות גופנית וחברתית ב'ה אני רחוק מאד מסוכרת...
תמיד ישנו הסיכון והסיכוי יעילות תועלת מול הפסד עתידי אופציונאלי את כרופאה בכירה לבטח עומדת מול זה כל יום מול מטופלייך...
לגבי המחקר הראשון עם המבוגרים יש לי תאוריה בגרוש וחצי
הואיל והSSRI הטיב את מצבם המנטלי לכן הרגישו טוב יותר ומתוך כך אכלו יותר והתדרדרו למתן אינסולין...
לגבי התרביות אז ככה:
אלו הן תרביות ולא בני אדם.האדם הוא לא תרבית כי אם מערכת אורגנית חכמה ומסועפת שיודעת להתגבר ולפצות במנגנונים שמפתיעים כל פעם מחדש את הקהילייה המדעית...
לא רואה בשום קונסטלציה איזה שלא תהיה שהFDA היה משאיר על המדף תרופה שעלולה לגרום למוות של תאי בטא לבלביים...
ועוד עניין קטן חולי סוכרת לא מאוזנת שמפתחים נוירופתיה מטופלים בSSRI ובSNRI מעט לא סביר לאור המחקרים הנ'ל...
סליחה על האורך זה פשוט צץ לי בראש ומוכרח הייתי להשלים זאת מקווה שהדיון העשיר את כולם ולא הכביד
שנה טובה ובריאה לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכון בנטילת התרופה לא גבוה אבל קיים
ד''ר מאיה איש שלום05/10/2021הסכון בנטילת התרופה לא גבוה אבל קיים וכמו שאתה אומר דכאון וחרדה שמביאים לסטרס גם יכול להביא לעליה ברמות הסוכר וכן תרופות אחרות כפי שציינת שיכולות להעלות תנגודת לאנסולין או לדכא הפרשת אנסולין (סטטינים שוב הסכוי איתם לסוכרת קטן 1/200).
בעקרון סטרואידים -פרדניזון וכו פוגעים ישירות בתאי הלבלב וגם מעלים תנגודת לאנסולין אבל במצבים בהם נותנים אותם אין חלופה אחרת למחלה. ככה זה ברפואה סכון מול תועלת כפי שאמרת
וכל המחקרים מתחילים ממודלים של תרביות תאים, אחכ עוברים למכרסמים ובסוף לבני אדם...
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' מאיה מעריך מאוד
אודי06/10/2021אכן כן בהחלט.
תודה רבה מעריך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן לקנות את התרופה אוזמפיק?ליאן19/09/2021
שלום, בתי המרקחת גם שעובדים עם הכללית וגם פרטיים אינם מוכנים למכור לי את התרופה אוזמפיק, בטענה שהתקנות השתנו לפני כחודשיים ושלא ניתן להשיג אלא עבור חולי סכרת.
מה אמורים לעשות במצב שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאן
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021תבקשי שהרופא שנתן לך את המרשם לאוזמפיק ימלא טופס 29 ג' ואז בית המרקחת הפרטי מגיש לאשור של משרד הבריאות
אכן התרופה רשומה בארץ רק להשמנה ולא רשומה לסוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן נמוך והתכווצות שרירים האם לקחת תוסףשני18/09/2021
שלום,
עקב התכווציות שרירים קשות שגרמו לקרעים קטנים בשרירים רופא המשפחה אמר שייתכן שחסר לי אשלגן כי מגנזיום אבץ וסידן אני לוקחת תוספים במינון גבוה ואין שיפור. חישבנו יחד כמה אשלגן אני צורכת ביום ועקב אלרגיה להרבה מזונות אני מגיעה רק לשליש מהצריכה(בדיקת הדם לא משקפת את המצב בתאים).
האם זה בסדר לקחת תוסף אשלגן שמכיל 100 אחוז מהקצובה היומית? כי יש ברשת כל מיני אזהרות לגבי מינון גבוה של אשלגן. לי אין מחלת לב או כליות. והאם ניתן לקחת אפילו 6 גרם אשלגן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשני
ד''ר מאיה איש שלום22/09/2021בנוכחות תפקוד כליות תקינות לרב יש הפרשה של אשלגן בשתן אבל אם הרמות בדם תקינות אני לא בטוחה שיש הצדקה לקחת תוסף במנון גבוה
צריך לחפש את הסיבה להתכווצויות השרירים אולי להתיעץ עם נוירולוג
לוודא שתפקודי תריס תקינים כנל לגבי רמות סידן אלבומין פוספור מגנזיום CPK
לשקול יעוץ נוירולוג
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)