פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר גבוה בצום- סכרת הריון
    שירה
    19/08/2021

שלום,
    אני בשבוע 33 וגילו לי סכרת הריונית רק לפני כשבועיים. מאז ניתן לי מכשיר מדידת סוכר ונראה שרק בצום הסוכר שלי מגיע מקסימום ל- 104 (לא כל יום ושאר הערכים במשך היום תקינים). הרופאה אמרה שניתן לקחת מטפורמין בכדי לעזור, אך שאלתי היא אם אוכל להגיע לאיזון גם בבוקר האם הכדור יהיה נחוץ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשירה

ד''ר מאיה איש שלום
    19/08/2021

בדרכ קשה להוריד את הסוכר בצום בהריון גם בשנויים תזונתיים, היתי שוקלת מטפורמין מה גם שלכדור לוקח יותר משבוע לעבוד אפילו שבועיים מקסימום תתחילי ותפסיקי אם הסוכר ירד מאוד מה שלא סביר שיקרה
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שירה
    19/08/2021

מאוד מודה לך, דוקטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה ברמת הסוכר אחרי חיסוני קורונה ובטיפול טרוליסיטי.
    מיקה ברונשטיין
    19/08/2021

אני מקבלת טרוליסיטי כשנתיים. אחרי חיסון שני ושלישי עליה ברמת הסוכר בדם. ל 125 בצום בבוקר . HBA1C עלה מ5.7 ל6.1
    העלתי אצ המינון מ 0.75 ל1.50 וכן ניסיתי להוסיף כדור מטפורמין. אבל התוצאות לא משתנות. כמובן מקפידה על דיאטה ו פעילות גופנית. BMI=26.יש עוד המלצה

הוספת תגובה

• תגובה למיקה ברונשטיין

ד''ר מאיה איש שלום
    19/08/2021

אולי פירות הקיץ השפיעו?
    סהכ התוצאה טובה
    היתי שוקלת חבור חד פעמי למד סוכר רציף בכדי לראות אלו מזונות מעלים אותך
    אפשר לשקול תוספת מעכבי SGLT2 אבל אני לא רואה סיבה. הם גם לא מתאימים לכולם
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות תבחין סינקטן
    ורד
    19/08/2021

עשיתי תבחין סינקטן . התוצאות קורטיזול 0 תוצאה 0 .145 nmul
    קורטיזול 30 - תוצאה 698.0 nmul
    קורטיזול 45 - תוצאה 657.0nmul
    ACTH תוצאה 1.75.
    האם התוצאה תקינה או שיש לי בעיה ביותרת הכליה או ביותרת המוח. מודה מאוד על התשובה המהירה. מטופלת במרפטיזול ליתרת פעילות בלוטת התריס - מחלת גרייבס. והרגשתי עייפות ולכן נשלחתי לבדיקה. ורד.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובות תבחין סינקטן

הוספת תגובה

• תגובה לורד

ד''ר מאיה איש שלום
    19/08/2021

האם זה מבחן סנקטן 250 מקג' או 1 מקג'
    בכל מקרה התוצאה תקינה!
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת סוג 2 ותת פעיות בלוטת התריס
    נעמי
    18/08/2021

האם jardience due עלול לגרום לאי ספיקת כליות ? ומה עדיף לקחת לנטוס איתו אני מאוזנת היטב או לעבור לזריקות truly city אני מטופלת ב jardience due 12.5 /850 ומזריקה לטוס בערב ץפקוד כלייתי 1.05 קראטינין ערכי סוכר בצם נעים בין 85 ל 120 ולאחר אוכל פחות מ150

הוספת תגובה

• גרדיאנס דווקא מגן על הכליה

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

גרדיאנס דווקא מגן על הכליה, ומפחית משמעותית סכוי להתקדמות של אי ספיקה כליתית והגעה לדיאליזה. טרוליסיטי גם כן מגן על הכליות יתרונו שמסייע לרדת במשקל לא מעלה סכון לנפילות סוכר וגם מגן על הלב וכלי הדם.
    אין לא היתה דלקת בלבלב בעבר אז אולי כדאי לנסות
    תופעות הלואי העקריות הן בחילות שלשולים וכאבי בטן לכן אני מעידפה להתחיל מב0.75
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיתוי נטילת יוטירוקס, חצי שעה לפני האוכל
    דלית
    17/08/2021

שלום,
    האם ניתן לקחת בבקר יוטירוקס חצי שעה לפני האוכל במקום שעה לפני?
    תודה.

הוספת תגובה

• תגובה לדלית

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

בהחלט חצי שעה אמורה להספיק
    אבל אם הקפדת קודם על שעה היתי בודקת תפקודי תריס חודש וחצי אחרי השנוי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם סוכר ממשיך לרדת לאחר שעתיים מהאוכל
    אריאל
    17/08/2021

מדדתי סוכר כשעה וחצי שעתיים לאחר האוכל מספר פעמים ויוצא בסביבות מאה. האם ככל שמתרחקים מהאוכל הסוכר ממשיך לרדת או שזה מצביע כי הסוכר הממוצע שלי הוא בערך 100? אני יודעת שזו תוצאה תקינה אבל השאלה אם עדיף שיצא פחות?

הוספת תגובה

• זו תוצאה תקינה אך ברור שככל שהסוכר נמוך

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

זו תוצאה תקינה אך ברור שככל שהסוכר נמוך יותר באופן טבעי קרוב יותר ל80-90 זה טוב יותר, יתכן שזה קורה אחרי 3 שעות מהארוחה אצלך
    הפחתת צריכת פחמימות בפרט פשוטות ומעובדות ופעילות גופנית סדירה ארובית ותנגודת יכולות לשפר את רמות הסוכר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה שביצעתי tsh נמוך ולא מדיד
    יאלוש
    17/08/2021

שלום וברכה
    ב 2018 עברתי compilation thyroid וקבלתי עוד רדיואקטיבי מ 2017 לאחר הניתוח הראשון מטופלת ביוטירוקס 200מקג
    כיום לפני כשבועיים בוצעו בדיקות מעבדה tsh נמוך ולא מדיד האנדוקרינולוג מטפל אמר להוריד ל 50 לשבוע
    ולי זה ניראה טעות
    האם זה מינון כי להוריד מ 200מקג ששתיתי 3שנים את המינון ופתאום לשנות ל 50 זה ניראה לי לא בסדר
    אשמח לתשובתך בענין והאם זה מקובל
    תודה

הוספת תגובה

• יעדי הTSH פחות נמוכים ככל שמתרחקים מהנתוח

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

יעדי הTSH פחות נמוכים ככל שמתרחקים מהנתוח אם אין עדות למחלה פעילה ולכן הרבה פעמים אפשר להפחית במעט את המנון להשגת TSH גבוה יותר
    TSH מדוכא לאורך זמן יכול לפגוע בבריאות העצם ולהעלות את הסכון להפרעות קצב אולי גם למחלות לב כך שעדיף שלא להשאיר את הTSH נמוך אם אין הכרח
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לא רציפה ותנגודת לאינסולין
    דנה
    17/08/2021

אם תנגודת לאינסולין שמתפתחת בעקבות שינה לא רציפה במשך כמה שנים היא דבר הפיך? לאחרונה יש לי ערכי סוכר בצום בסביבות 100 וקצת והרופא אמר לי שייתכן שפיתחתי תנגודת לאינסולין עקב העובדה שכבר שנתיים לא ישנה רצוף בגלל קימה בלילה לתינוקות שנולדו בהפרש קטן. ערכי הסוכר לא בצום הם בערך 100 כשעתיים לאחר האוכל. שאלה נוספת האם פסטה מקמח עדשים או מקמח שעשוי מקטניות אחרת גם נחשב פחמימות שטרום סוכרתי עדיף לו להימנע מהן?

הוספת תגובה

• בהחלט חוסר השינה יכול להביא לעליה ברמות הסוכר

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

בהחלט חוסר השינה יכול להביא לעליה ברמות הסוכר. והמצב יכול להיות הפיך. פסטה מקמח עדשים או קטניות מכילה פחמימות אך לפי מה שציינת ערכי הסוכר שלך אחרי האוכל תקינים
    ממליצה לאכול מזון לא מעובד, עם פחות פחמימות פשוטות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסטוסטרון בגוף ותקינותו עם עליית תזונה
    שגיא
    17/08/2021

שלום

גיל 52.
    טססטוסטרון תקין כל השנים אפילו בקצה העליון.
    לפני שנה וחצי תקין.

מזה 3 שנים ירידת משקל חדה עקב ניתוחים במערכת העיכול
    תזונה לא טובה ואני במצב גופני לא טוב ותת משקל.
    באחרונה ירידה חדה בחשק המיני.

אבקש לשאול.
    אם בודקים כעת טסטוסטרון ומגלים שהוא נמוך, כנראה בגלל התת תזונה, האם יש תועלת בממצא או שממילא הפתרון לכך הוא עליית התזונה והמשקל?

תודה רבה

הוספת תגובה

• במצב כזה הטיפול האידיאלי הוא עליה במשקל

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

במצב כזה הטפול האדאלי הוא עליה במשקל ושפור המצב התזונתי
    כי ירידת הטסטוסטרון היא תגובה הגנתית של הגוף
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות מחלת מעי דלקתית, ממצאי סוכר והמוגלובין
    אבי
    17/08/2021

שלום
    גיל 52
    ההמוגלובין שלי 12.2 בגלל מחלת מעי דלקתית.
    ירד בכמה שנים מרמות של 14 שהיו הרבה שנים.

רמות הסוכר שלי ב 10 שעות צום בבוקר
    3 תוצאות אחרונות ב 7 חודשים - 85,77,82

HBA1C = 5.3 %
    אשמח לעזרתך
    1. האם היות ויש המוגלובין נמוך אז ה HBA1C פחות אמין?
    אם כך האם זה אומר שבפועל יש לי A1C גבוה יותר או נמוך יותר?
    2. האם תוצאות אלה אפשר להיות שקט שאין לי סוכרת?
    אני מנסה לעלות במשקל בכל דרך כולל גם שתיה של תה עם הרבה סוכר ( לא יכול לאכול הרבה בגלל גסטרופרזיס אז אם כבר שותה משהו אז מעדיף עם סוכר ). האם כל עוד רמות הסוכר
    בערך ככה אפשר להיות יחסית שקט שכמה כוסות עם 3 כפיות סוכר זה כרגע לא מסוכן לסוכרת?

תודה רבה

הוספת תגובה

• הערכים שציינת תקינים וגם ההמוגלובין המסוכרר

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

הערכים שציינת תקינים וגם ההמוגלובין המסוכרר. נכון שבנוכחות אנמיה הוא לא תמיד מהימן. אולי להחליף את התה עם הסוכר בתחליף כמו גלוצרנה או אנשור שיש גם ערכים תזונתיים ונספגים לאט יותר.
    כרגע אני לא רואה סיבה לדאגה
    בברכת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקות ברגליים והאם יש צורך בבדיקות שתן
    אייל
    16/08/2021

בן 50
    סובל מבצקות ברגליים מזה כמה שבועות.

בדיקת דם תפקודי כליות כבד וכו' תקינים
    אקו לב תקין.

האם מומלץ לעשות בדיקות שתן
    לאלקטרוליטים לראות שאין משהו חריג בכיוון הזה?
    איזה מהאלקטרוליטים?

תודה רבה

הוספת תגובה

• לא ידוע לי שיש קשר לאלקטרוליטים בשתן.

ד''ר מאיה איש שלום
    18/08/2021

לא ידוע לי שיש קשר לאלקטרוליטים בשתן.
    צריך לשקול סיבות נוספות (תרופות ללחץ דם כגון נורבסק/וזודיפ ושמותיהן הגנריים, קדקס) הפרעה בתפקוד בלוטת התריס ואם יש עודף משקל באופן נדיר תסמונת קושינג. או סטרואידים שמקבלים כטיפול תרופתי אפילו NSAID כגון אדויל ארקוקסיה וכו יכולים להביא לבצקות. מה שכן כדאי לבדוק בשתן זה כמות החלבון בשתן.
    לא ידוע לי על קשר ברור לאלקטרוליטים בשתן
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן אפשר להשיג מרשם באופן פרטי לאוזמפיק לירידה במשקל?
    נתי
    16/08/2021

יצא לי לקרוא הרבה על אוזמפיק לירידה במשקל ורציתי לנסוג לקחת
    דיברתי עם אנדוקרינולוג דרך כללית שאמר שזה לא תרופת הרזיה ולא הסכים לתת לי מרשם
    בכל זאת בגל שאני קורא בכל מקום כמה זה הוכחה כיעיל לירידה
    אשמח לשאול האם זה באמת נכון ואם כן האם יש איך לקבל את המרשם גם ללא סכרת? גם בעלות רגילה ללא הסיבסוד של הקופה

הוספת תגובה

• סמגלוטייד לא מאושר בארץ וצריך הצדקה רפואית

ד''ר מאיה איש שלום
    16/08/2021

סמגלוטייד (השם הגנרי לאוזמפיק/WEGOVY) מאושר בארהב לירדיה במשקל . בארץ לא מאושר וניתן לתת באופן פרטי עם טופס 29 ג' שמגישים לאשור משרד הבריאות אם יש הצדקה רפואית
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובת הדוקטור על בדיקת mygenes
    דבורה
    15/08/2021

שלום
    תודה רבה על התשובה
    אני אספר מעט יותר על מצבי .אני אוכלת תזונה שמותאמת על ידי דיאטנית עם מעט פחמימות ולמרות זאת אני עולה במשקל ולכן הדיאטנית הפנה אותי לבדיקת mygenes.
    האם גם במצב זה הדוקטור ממליצה יותר על בדיקת DAY2
    תודה רבה

הוספת תגובה

• סיבת עלייה במשקל ובירור אנדוקריני

ד''ר מאיה איש שלום
    16/08/2021

אני לא מכירה הוכחות מחקריות מספקות לגבי MYGENES
    DAY 2 פחות מתאים במצב הזה כי יותר מתאים לסוכרת או טרום סוכרת להורדת רמות סוכר
    אולי לשנות סוג תזונה להגביר פעילות גופנית בעיקר תנגודת משקולות וכו..
    ולשקול ברור נוסף לסיבת העליה במשקל ברור אנדוקריני למשל (תפקודי תריס, תסמונת קושינג) למרות שלרב לא נמצאת בעיה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות הלוואי של אוזמפיק
    איריס
    15/08/2021

שלום וברכה שמי איריס ואני עם סכרת.הייתי מקבלת בעבר זריקות של טרוליסטי לתקופה של שנה רמות הסוכר שלי התאזנו וגם ירדתי במשקל 20 קילו.אחרי שנה הטרוליסטי הפסיק להשפיע עלי ועכשיו הרופא נתן לי אוזמפיק.אני כבר כחודש וחצי עם אוזמפיק ולא ירדתי כלום במשקל.התחלתי עם מינון של 0.25 ולא היו לי תופעות לואי.לפני כשבוע העלתי את המינון ל 0.5 ואני מרגישה ממש חולי בחילות גזים מסחריים גרפסים מסריחים מאוד ואני לא מצליחה לישון בלילה מרוב התופעות הללו.
    מצד אחד אני רוצה להמשיך כדי לטפל בסכרת וגם בהשמנה אגב אני שוקלת 100קילו.
    מצד שני עם הרגשה כזאת רעה תופעות הלוואי הרעות הללו לא נראה לי שאני ימשיך את הזריקות וחבל לי.אשמח לשמוע איך אפשר להמשיך את הזריקות ולהפחית את תופעות הלוואי.ואיך בכל זאת אני אראה ירידה במשקל.תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות הלוואי של אוזמפיק

הוספת תגובה

• טרוליסיטי לא מאושר לשימוש בארץ ולא קיים במינון

ד''ר מאיה איש שלום
    16/08/2021

בעתיד הלא רחוק תהיינה זריקות של טרוליסיטי במנון של 4.5 מג' לשבוע (פי 3 מהמנון שיש כיום) עדין לא מאושר לשמוש בארץ וא קיים במנון
    לגבי האוזמפיק תופעות הלואי תלויות מנון אפשר לנסות להוריד ל25 קליקים למשל (שזה מנון בינים בין 0.25 ל0.5) ולהעלות בהדרגה רק כשתופעות הלואי חולפות כל שבוע ב5 קליקים
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה-צילום כף יד ועמידות
    הילה
    15/08/2021

שלום,
    יש לי ילד בן 3.5 שהתגלה אצלו בבדיקת דם TSH גבוה. בבדיקת דם הראשונה TSH 10.5 והורמון T3 4.6 ( כשטווח הTSH הוא עד 4 ושל T3 עד 4.2), ובבדיקת דם השניה TSH 7 עם T3 5.7 ההפרש בין הבדיקות היה חודש ישבועיים. בדיקת T4 בשתי הבדיקות הייתה בנורמה.
    נאמר לנו לחזור על הבדיקת דם שוב, היות ולא ברור אם יש כאן מגמת ירידה, ןכן לעשות בדיקה לנוגדנים ואולטרסאונד בלוטת התריס
    בשיחת טלפון עם אנדוקרינולוגית שלא ראתה את הילד ולא מכירה אותו, היא אמרה לעשות גם צילום כף יד, כשבשיחה עם אנדוקרינולוג אחר הוא אמר שזה לא כל כך חשוב. שניהם לא ראו את הילד.
    אני מאוד מתלבטת לגבי צילום כף יד שמאל, היות ומדובר בילד קטן ובבדיקה כזו עדיין יש קרינה .
    הילד עד גיל שנה וחצי היה מגיע לטיפת חלב למעקב וכל המשקל, גובה והיקף ראש היו בנורמה. לפני 3 חודשים ביקר אצל רוםא התפתחות שגם אמר שהמדדים של משקל וגובה הם בנןרמה. אני בגובה 167 ובעלי 174, שנינו גובהים וגם הילד בטווח הגובה הרצוי, ופיזית הוא נראה בסביבות גיל 4. האם הבדיקה הזו מאוד חשובה? האם אפשר להביא במקום צילום רנטגן את סיכום המעקב אחר המדדים מטיפת חלב וסיכופ ביקור רופא בתפתחות? האם אם לא אעשה את הבדיקה זה יפגע ביכולת לקבל החלטה בנושא? בנוסף האנדוקרינולוגית אמרה בטלפון שלדעתה יש דבר כזה שנקרא עמידות להורמוני בלוטת התריס. אפשר לדעת מה זה? קראתי שזה גם לא בהכרח דבר טוב. מה ההשפעות של זה והאם נדרש טיפול? לי אין בוודאות בעיה של עמידות כי התוצאות של הבלוטת תריס שלי תמיד בנורמה, ואף אחד במשפחה הקרובה לא לוקח תרופות לבלוטת התריס, אבל הבעל שלי לא נבדק לבלוטת התריס. אציין גם שהילד הוא שמאלי ביד. מודה על תשובתך.

הוספת תגובה

• את לא בפורום הנכון

אודי
    15/08/2021

תחפשי האנדוקרינולוגיה ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לאנדוקרינלוגית ילדים ולא כאן

ד''ר מאיה איש שלום
    16/08/2021

מציעה להפנות את שאלתך לאנדוקרינולוגית ילדים
    אני מטפלת במבוגרים
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה