מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקן תוך רחמי - נוטלת יוטירוקסשיראל15/11/2016
האם עלולה להיווצר אינטרקציה בהחדרת התקן תוך רחמי לאישה הנוטלת יוטירוקס לתת בלוטת תריס, וגם סובלת מקרישות יתר בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיראל
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/11/2016שלום
לא אמורה להיות בעיה בהחדרת התקן תוך רחמי לאישה המטופלת ביוטירוקס. חשוב שתפקודי בלוטת תריס יהיו מאוזנים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עוד תרופות פרט לגלוקומין?דינה12/11/2016
שלום רב!בעלי 55.לאחרונה סובל מרמת הסוכר גבוהה (עד 190).לפני כשלושה חודשים המליצו לו טיפול בגלוקומין והיו לו אחרי מספר כדורים כאבי בטן חזקים,עצירות ועליה בקראטינין.כך שהגיע למיון...
מאז לא קיבל שום טיפול.מאתמול שוב התחיל טיפול בגלוקומין ושוב אותן התופעות.
האם יש תרופה מחליפה לקלוקומין?אולי תרופה אחרת שלא נמצאת בסל.לא יתכן שבעלי זקוק לטיפול,אך הכדור שהוא מקבל עושים לא רע ואין תחליף לו.
בתודה מראש ובברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/11/2016שלום
בד"כ מתחילים טיפול לסוכרת בMETFORMIN אך במידה וקיימות תופעות לוואי קיימות אופציות נוספות רבות. ממליצה להתייעץ אם רופא משפחה או אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אפשר לקבל את מכשיר הסנסורמיכל12/11/2016
שלום רב . אני בת 68 חליתי הסוכרת סוג 1 לפני כ4 שנים .מטופלת במשאבת אינסולין . חווה היפו והיפר . אשר משבשים לי את איכות החיים . (עדיין עובדת משרה מלאה ) נאמר לי שלא אוכל לקבל את מכשיר הסנסור מפני שאני לא נכנסת לקטגוריה ילדים או בהריון . שאלתי ה"אם יש דרך לקבל את הסנסור . שייכת וכללית . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום17/11/2016שלום מיכל
הסנסור נמצא בסל לאנשים שלא מרגישים הפוגלקמיות, במקרה של פניה פעמיים למיון או למדא בעקבות הפוגלקמיה שלא מרגישים אפשר לקבל סנסור במסגרת הסל
אפשרות נוספת היא לרכוש פריסטייל לברה- מד סוכר רציף אמנם ללא התראות, אך מבחינת מחיר סביר יותר מרכישה של סנסור רגיל באופן רציף. היתי שוקלת זאת. כל חיישן מחזיק שבועיים ללא כיולים שזה גם נח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע בדיקת צפיפות עצם של האמה?נעמה12/11/2016
t score של עמוד שדרה יצא לי מינוס 1.7
t score של צוואר הירך יצא לי מינוס 2.6
האם במקרה כזה יש לבצע גם צפיפות עצם של האמה עקב ההפרש הגדול בין תוצאות t score של עמוד שדרה והירך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום17/11/2016שלום נעמה
אם יש שנויים נוונים בעמוד השדרה אפשר לשקול לבצע את האמה בכדי לקבל אתר מייצג יותר
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג שיראה את התוצאה במלואה (כולל הצלומים)
פעמים רבות אין קורלציה בין שני האתרים זה לא מפתיע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקזת דם עקב טיפול בטסטוסטרוןאורח11/11/2016
שלום
הופניתי ע"י המטולוגית להקזת דם, וזאת עקב המוגלובין 18.5, והמטוקריט 55%.
JAK2 שלילי.
בהפניה הרופאה רשמה:
נראה תוצאה של OSA וזריקות טסטוסטרוןץ
ממליצה על אספירין
וכן הקזת אחת לשבוע לשמור המטוקריט סביב 50%
לא ידוע לי על דום נשימה חסימתי, אך אני כן סובל מעודף משקל. האם דום נשימה חסימתי יכול לגרום להמוגלובין והמטוקריט ברמות כאלו?
אני כן מטופל בנבידו (בגלל רמות נמוכות של טסטוסטרון) ומאז החלה העליה בכדוריות האדומות.
האם להקזת דם מדי שבוע יש גם השלכות בריאותיות שליליות?
ואיך מבצעים מעקב בכדי לשמור על ערכים של המטוקריט 50%? מדי שבוע לבצע ספירת דם? לפני ההקזה? איך מקבלים השתקפות של הערכים תוך כדי תהליך ההקזות?
האמת שאני כבר לא יודע מה עדיף, האם לסבול מטסטוסטרון נמוך או מההשלכות והסיכונים שבטיפול שבעצם מעלים לי את ההמוגלובין והמטוקריט.
איך נוהגים במקרה כזה?
והאם הסימפטומים שיש בפוליצטמיה ורה (כאבי ראש, סחרחורות, עייפות, קוצר נשימה בעיקר בשכיבה) קיימים גם בפוליצטמיה משנית?
כי אני סובל מהדברים הללו, השאלה אם זה קשור לערכים המוגברים שקיימים אצלי.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2016מומלץ לבצע בדיקת שינה בשאלה של דום נשימה בשינה.
לעיתים הורדת מינון TESTOSTERONE יכול לשפר את פוליציטמיה אך לדעתי בשלב הראשון הייתי מפסיקה את הטיפול בטסטוסטרון ועושה הערכה מחדש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות צפיפות עצםשולה11/11/2016
צפיפות עצם ירך ימינית T-score יצא לי מינוס 2.6
צפיפות עצם ירך שמאלית t-score יצא לי מינוס 2.4
אני בת 57, איך זה ייתכן שירך ימין שלי יצאה יותר חלשה מירך שמאל אם אני ימינית ולא שמאלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם נמוכה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2016אכן צפיפות העצם נמוכה. יתכן מבחינה גנטית או עקב מחלה הגורמת לירידה בצפיפות עצם (חסר ויטמין D, צליאק ועוד)
מומלץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג אשר יבצע את הבדיקות לשלילת מחלות אשר גורמות לירידה במסת העצם ויחליט אם קיים צורך בטפול תרופתי. לגבי השינוי בין הירכיים הוא לא מאד משמעותי וקיים לעיתים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפוגליקמיה- האם ייתכן באדם בריא?נ10/11/2016
שלום,
כבר שנתיים שכאשר אני לא אוכלת מספר שעות, אני חווה תסמינים של רעד בידיים, תחושה כללית לא טובה, בלבול, תחושת לחץ, עצבנות.. התופעות האלה נעלות אחרי שאני אוכלת משהו.
כשהייתי בבירור אצל רופאת המשפחה היא הפנתה אותי לבדיקות דם והכל היה תקין. היא אמרה שזה נשמע כמו היפוגליקמיה ושכדי לדעת אני צריכה להגיע בזמן התופעות האלה לבדיקת סוכר, מה שכמובן לא אפשרי כי אני מרגישה ממש לא טוב.. או למצוא מישהו בסביבתי שיש לו מכשיר למדידת סוכר..
השאלה שלי היא- האם הגיוני שיש אירועים של היפוגליקמיה באדם בריא? האם יש לזה פתרון?
זה ממש מפריע לי ואני ממש מפחדת שהתסמינים האלה יופיעו.. מה גם שאני באורח חיים עמוס ומפחדת שתמיד אצטרך לדאוג לאכול כל שלוש שעות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין- בת 27, בריאה בדרכ, נוטלת גלולות
נ10/11/2016שכחתי לציין- בת 27, בריאה ברכ, נוטלת גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוגליקמיה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2016שלום,
ניתן לקבל מהאחיות את המכשיר לבדיקת סוכר ובעת והופעת התסמנים לבצע בדיקה. בכל מקרה ממליצה שתתיעצי עם אנדוקרינולוג כדי לברר מתי התסמינים מופיעים ומה הבירור הנדרש בהמשך .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות? ??נאוה10/11/2016
שלום
בבדיקות דם שבוצעו לאחרונה בשל מחלה וירלית התגלו ערכים נמוכים:
TSH 0.34 (הגבול התחתון 0.55 )
T4 היה 9.9 (הגבול התחתון 10 )
T3 היה 3.3 (הגבול התחתון 3.5 )
בעיה בהיפופיזה?
ברקע: תת משקל חריג (45 ק"ג גובה 1.63 ס"מ )
דימום מאסיבי (בערך ליטר וחצי דם) במהלך הריון לפני 10 חודשים.
האם הגיוני שהתוצאות החריגות נובעות מהמשקל הלא תקין או דווקא תיתכן תסמונת שיהאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות מרכזית של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2016שלום
הבדיקות אינן תקינות ודורשות המשך בירור דחוף במיוחד לאור החשד לתסמונת שיהאן. בעיקר גם כדי לבדוק את רמת הקורטיזול . נשאלת השאלה אם הנקת לאחר הלידה, אם המחזור חזר וכו.
שוב ממליצה על פניה בהקדם האפשרי לאנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGF-1 גבוה בבדיקת דם, מה משמעותו?יאיר09/11/2016
שלום
IGF-1 גבוה באדם בן 40+ בבדיקות דם בשנה האחרונה.
בדיקות הדם נעשו לצורך מדידת טוסטוסטרון במסגרת ממעקב אחר טוסטוסטרון תוך טיפול בטוסטוסרון תחליפי.(GH נבדק פעם אחת והיה נמוך מהנורמה)
פרולקטין וקורטיזול תקין.
IGF-1 255.70 NG/ML ( 76.00- 237.00) (.........)*
מה הסיבה לזה? ומה המשמעות של זה, אם בכלל?
והאם רמות גבוהות של IGF קשורות בסיכון גבוה למחלות כלשהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGF-1 מובר
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2016קיימת בעיה בבדיקות המעבדה בהם ערכי IGF-1 הנם מעט מוגברים.והערך שלך מעט מעל הנורמה. חשוב אם הבדיקה בוצעה לשלילת חסר הורמון גדילה או כחשד לעודף. דורש המשך מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי החלפת כדורים חדשיםדן31/10/2016
שלום בן 41 סובל שנים מסכרת לא מאוזנת בבוקר 250 אחרי אוכל 380 .הייתי אצל רופא אחר שהחליף לגארדינס בבוקר כדור 2 מילגרם אמריל לפני אוכל .3 גלוקמין אחרי ארוחות .עד עכשיו הייתי אם 2 גנואט 1000 וכדור אמריל .האם השינוי טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/11/2016שלום
השיקולים לטיפולים שונים תלויים בבדיקת החולה ודיון איתו . לאור הסוכרת הלא מאוזנת בשלב הזה אני לרוב מוספיה טיפול באינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופות פסיכיאטריות והשפעתןמיקי מ29/10/2016
שלום וברכה
אני נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות
אביליפיי 2.5 מ"ג
לוסטרל 100 מ"ג
למיקטל 150 מ"ג
שוקל 106 וגובה 1.77 ובן 28
בעקבות עליה במשקל עשיתי בדיקות דם עם ובלי התרופות (לראות כיצד הן משפיעות על המערכת המטבולית)
ראיתי שיש שינויים בטריגליצרידים ובבלוטת התריס
התוצאות הן:
TSH
עם תרופות - 0.88 mIU/L
בלי תרופות - 1.90 mIU/L
TRIGLYCERIDES
עם תרופות - 112 mg/dl
בלי תרופות - 72 mg/dl
רציתי לדעת, מהתרופות הנ"ל שאני לוקח - למי מבין התרופות יש את ההשפעה הכי גבוהה על שני ערכים אלו?
אביליפיי 2.5 מ"ג
לוסטרל 100 מ"ג
למיקטל 150 מ"ג
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/11/2016שלום
קשה לדון אם השינוי עקב הפסקת התרופות, שינוי במשקל ומה הזמן שעבר בין הבדיקות. לגבי נושא של תופעות לוואי כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אוכל לפני בדיקת סוכרתחיים25/10/2016
שלום לכולם
אני בן 42 יש לנו במשפחה מחלת סוכרת מצד של האבא אני עושה בדיקות דם באופן מיסודר לפי בקשת הרופא יעד היום רמת הסוכר אצלי תקינה .
היום בדקתי סוכר בבוקר 8:30 היה לי 97 .
בערב אתמול אכלתי 4 תמרים ישתיתי קפה 21:30 האם לזה יש השבעה על התוצאה?
האם אכלת תמרים מותרת למי יש לי מחלת סכרת במשפחה אבל הוא אין לו סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/11/2016באופן עקרוני צריך לבצע בדיקת סוכר לאחר 8 שעות צום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת יוטירוקס על קיבה ריקהתמר24/10/2016
שלום וברכה,
אני התחלתי לקחת יוטירוקס ממש לאחרונה עקב בעיה שהתגלתה בבלוטה.
אני בד"כ נוהגת לקום מוקדם בבוקר לעשות ספורט ולאכול ארוחת בוקר לפני שאני הולכת לעבודה. אין בעיה מבחינת האוכל אבל כשאני עושה ספורט אני בד"כ זקוקה למים תוך כדי התרגילים.
רציתי לשאול האם ניתן לכוון שעון לשעה מוקדמת יותר לקחת האת היוטירוקס ולחזור לישון לכחצי שעה-שעה ולאחר מכן כשאני קמה אני כבר יכולה לשתות ולאכול?
מודה מראש על התשובה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת יוטירוקס
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/11/2016ניתן לקום קודם ולקחת את הכדור. כמו כן אין בעיה בשתית מים עם הכדור. צריך לחכות חצי שעה לפחות עד שאוכלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהיפרקלמיה ואינסוליןגוני21/10/2016
שלום רב סליחה על אורך השאלה .
ידוע כי כאשר חולה עם היפרקלמיה נהוג לטפל באינהלציות של וינטולין על מנת שהאינסולין יכניס את הקליום לתאים .
אם זה כך אז למה לא נותנים אינסולין תוך ורידי עם דקסטרוז ? למה לעשות כל הדרך הארוכה כאשר אפשר להשיג את זה בקלות ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרקלמיה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/10/2016שלום
הטיפולים שהנך מציין הנם טיפולים דחופים להפרקלמיה אשר ניתנים במיון . במידה והקיימת הפרקלמיה קלה קודם כל מבררים את סיבתה , מפסיקים תרופות אשר עלולות לגרום לכך וקיימת גם תרופה פומית שאפשר לתת אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה קורטיזון לחולת סוכרתמשחה קורטיזון18/10/2016
שלום אימי חולת סכרת ויש בקרסול שלה מעל שנה אובחן פיטרייה ואחר כך אקזימה האם מותר לחולי סכרת למרוח קרם קורטיזון לריפוי האקזמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם עם סטרואידים נזק ודאי
אור18/10/2016מריחת קרם סטרואידי ( קורטיזון) תביא את אמך למצב חמור של נזק שלא תארת לעצמייך.
אסור לעולם למרוח סטרואידים על זיהום פטרתי
ומזל גדול שראיתי את השאלה שלך.
גם אם רופא כל שהוא יאמר לה כן למרוח עליה להתעלם מהעצה ולא להתקרב לסטרואידים.
אני מכירה את זה מקרוב.
תחפשי בגוגל : הטיפול האלטרנטביבי במחלות עור
יש באתר הזה טיפולים ברמה גבוה ועל בסיס צמחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משחת קורטיזון לחולת סוכרת
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2016שלום רב
קורטיזון אינו טפול לפטרת והוא פעמים רבות ניתן בשלוב עם טפול אנטיפטרייתי
מריחה של קורטיזון על שטח עור קטן לא אמורה להרע את אזון הסוכרת לעומת זאת מריחה על שטח נרחב יותר נספגת לזרם הדם ועשויה לגרום לעליה בערכי הסוכר
מציעה להתייעץ עם רופא עור, אולי יש צורך בתרבית/ביופסית עור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה קורטיזון לחולת סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/10/2016שלום
אם הטיפול במשחת סטרואידלית הנו לשטח קטן אז העליה בערכי סוכר אינה משמעותית לרוב. במידה ובמשטחים גדולים בגוף תיתכן עליה משמעותית בערכי סוכר. בכל מקרה ניתן להאתים את הטיפול לסוכרת לרמות הסוכר העולות. כמובן ההחלטה הטיפולית הנה של רופא העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)