מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בלוטת תריס לא תקינות בחודש תשיעישרית20/01/2017
שלום. אני בשבוע 38 להיריון, תקין TSH 0.47, FT3 3.38 , FT4. האם יש צורך לטפל? האם יש סיבה להיות מודאגת? אין תורים קרובים לאנדוקרינולוגים... תודה רבה. שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/01/2017שלום
לא מצויין ערך של FT4 וגם חשוב לדעת כיצד היו הבדיקות הקודמות אשר מראה את השינוי בבדיקת תפקודי בלוטת תריס . ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינלוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכה למתוק עקב חולשה.יפעת19/01/2017
בת 62. בשנה האחרונה תשובת בדיקת הסוכר שלי הוא: 107. והמוגלובין a1c הוא: 6. האם הבדיקה תקינה? מה הסיבה שבבוקר ליד כוס הקפה אני חייבת לאכול משהו טיפה מתוק: עוגיה למשל, כי ניסיתי רק לשתות קפה והרגשתי חולשה חזקה. כל הבדיקות הדם שלי תקינות. אני שותה פעמיים ביום קפה וחייבת ליד זה משהו מתוק אחרת מרגישה חולשה נוראה. גובהי 160 ומשקלי: 71. תודה על העזרה. אגב, אני מטופלת: באלטרוקצין 100 שנים רבות-מאוזנת ובליפיטור 10- מאוזנת. וויטקה קל 2 כדורים ביחד, בגלל אוסטיאופניה. ואני מאוזנת בויטמין די.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפורום פעיל??
יפעת23/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום סוכרת
ערכי הסוכר מצביעים על טרום סוכרת ואינם תקינים. מומלץ להתיעץ עם דיאטנית לגבי תזונה וירידה במשקל ולבצע פעילות גופנית סדירה. כמו כן חשוב לאזן ל"ד (במידה ומוגבר) ושומנים בדם (רואה שאת נוטלת ליפיטור). כמובן לודא שרמת TSH תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 40 טוסטסטרון נמוך מאודמיכל18/01/2017
בן 40, משקל וגובה תקין, לא עוסק בספורט, כל בדיקות הדם תקינות, עבר בירור בלוטת ההיפופיזה ב-CT וב-MRI, הורמונים אחרים ובדיקות דם אחרות תקינות כולל חלבון קושר ובקיצור עבר בירור מקיף בנושא.
טסטוסטרון כללי נמדד תמיד בין 4-5 כאשר מינימום לפי סקאלה מתחיל ב-8.
לא סובל משיעור יתר ולא מהשמנה אלא "רק" יש השפעה על התפקוד המיני.
כאשר מקבל זריקות פעמיים בחודש רמה הטסטוסטרון עולה עד 10 אבל כמה זמן ניתן לקבל/מותר לקבל, שנה שנתיים, לכל החיים?.
האם יש סכנה במשך זמן ממושך לקבלת ההורמון ע"י זריקה?
האם יש רעיון אחר מה עוד לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן TESTOSTERONE
מתן TESTOSTERONE כטיפול לגברים עם חסר טסטוסטרוון יכול להנתן לתקופה של שנים רבות. חשוב לעקב אחר הגדלת ערמונית, המטוקריט (עליה בכדוריות דם אדומות) ופרופיל שומנים .
לא קיימת הגבלה במשך הטיפול בTESTOSTERONE במידה ולא קיימת קונטרה אינדיקציה לטיפול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זקוק לעזרה לגבי ירידה חדה בטסטוסטרוןניר14/01/2017
שלום בן 33 בריא
ללא בעיות לחץ דם וללא בעיות סוכר
נוטל לוסטרל 10 שנים שלא השפיע על הזקפה
ביצעתי בדיוקת דם לפני מספר ימים ויצא לי טסטוסטרון טוטאל 3.83 ng/dl ולפני שנה בדיוק היה 5.56 ng/dl (יש לציין שהסקאלה היא בין 2.45 ל 12)
כלומר יש לי ירידה חדה של 30 אחוז ורק לפני חודש וחצי הייתה לי זקפה חזקה ותקינה ורק בחודש וחצי האחרונות יש זקפה חלשה ואפילו יכול לשפוך ללא זקפה.
מה קרה בחודש וחצי האלה שזה ככה קיצוני?
חשבתי שבגלל שהפסקתי אימוני משקולות אבל לא נשמע לי סביר שאדם צעיר שמפסיק משקולות מאבד זקפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניר
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/01/2017שלום ניר
קיימות תנודות בערכי TEST ולכן תמיד צריך להתבסס על שתי מדידות בבוקר (רצוי לפני השעה 10:00 בבוקר מאחר ורמות נTESTOSTERONE יורדות . ממליצה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בערכים גבוהים שיורדים לאטמאיר13/01/2017
לוקה ג'נואט וטוג'או. בדר"כ בסדר. לעיתים עקב תקלה, או הליכה למסעדה, מגיע לערכים מאוד גבוהים היורדים מאוד לאט. לא מסוגל לקחת נוונורם כי הנ"ל גם במינון מזערי, לוקח אותי להיפו. האם זה רעיון טוב להחזיק בבית ליתר בטחון אינסולין קצר ובמצב שאני מאוד גבוה (רק במצב זה), להזריק מנה חד פעמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיר
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/01/2017שלום
אם רוב הזמן ערכי סוכר סבירים ויעד הAIC אשר מבטא את האיזון של הסוכר בשלושה חודשים אחרונים מושג לדעתי אין צורך במתן אינסולין קצר בשל גם הסכנה של היפוגליקמיה אם המינון אינו מתאים לערכי הסוכר או אם בעת המדידה ערכי הסוכר כבר בירידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
במידה ואתה מאוזן לדעתי אין צורך בהזרקת אינסולין קצר אשר אף הוא יכול לגרום להיפוגלקימיה. אני מתארת לעצמי שהעליה בערכי סוכר נובעת משינויים בתזונה . אם מצד שני ערכי הסוכר לאחר האוכל גבוהים ורמת AIC גבוהה ניתן לשקול טיפולים אחרים ביניהם גם הזרקת אינסולין קצר לפני ארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת פחמימות המלצה לצריכהמנחם13/01/2017
שלום,
בהתבסס על שתי העובדות לגבי חולה סכרת:
א. יש לנהוג איפוק בצריכת פחמימות
ב. חובה לצרוך פחמימות
ובהנחה שלחם ותוספת בצהריים (אורז, כוסמת, תפו"א, קינואה), הם עיקרי הפחמימות שאני צורך, אבקש לדעת מהי הכמות המינימלית המחויבת של פריטים אלה בצריכה היומית. ושאלה נוספת: האם פרי נחשב ג"כ כפחמימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת פחמימות
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/01/2017שלום
פחמימות הנם מרכיב של תזונה בריאה. פרי גם נחשב כפחמימה. עדיף צריכה מתונה של פחמימות וברצוי שיהיו פחמימות מורכבות אשר נספגות לאט יותר ובעלות ערך תזונתי גבוה. ממליצה לגבי יעוץ פרטני להתייעץ עם דיאטניות .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיזול בדם ו ACTHאיריס12/01/2017
שלום, בת 32 סובלת כבר כמה שנים מעייפות קשה וחולשה, גלי חום, סחרחורות ועוד שלל תופעות. עשיתי המון בדיקות וכולן יצאו תקינות. פניתי לאנדקרנולוג שהפנה לבדיקת קורטיזול, התוצאות שהתקבלו - ACTH 5
CORISOL-SERUM 363.80
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיריס
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2017שלום איריס
הקורטיזול תקין באילו יחידות נמדד הACTH כי זה משפיע על הנורמה
עדין שווה אולי להשלים עם מבחן סנקטן 1 מקג' שמעריך את המצב של הפרשת האדרנל טוב יותר במצב שמדמה לסטרס
ולאור מה שאת מתארת לשקול אסוף שתן ל5HIAA
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לנהוג גדי שהסוכר לא יעלהnמאיר12/01/2017
אבקש לתאר מקרה. נוטל טוג'או וג'נואט. A1C תקין. ידעתי שלחם משפיע עלי רע. אוכל פרוסה אחת בארוחה בלבד. עשיתי ניסוי: אכלתי לחמנייה מחיטה מליאה. אמרו לי שהיא ללא סוכר. הסוכר עלה ל-280 מ- 120. לא ירד. לקחתי נוונורם 0.5 . התחיל לרדת בקצב מהיר עד שהגעתי ל- 60 . לקחתי 3 כפיות סוכר - המשיך לרדת. הוספתי אחרי רבע שעה עוד 3 כפיות, ללא תגובה. שתיתי בקבוק נוזל ולקחתי עוד כדור מתוק ואז, אחרי 45 דק' הסוכר החל לעלות והגיע ל- 200. כיצד לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למאיר
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2017שלום מאיר
את הנובונרום עדיף לקחת 15 שעה לפני האוכל אחרת הסכון להפוגלקמיה עולה. אתה לקחת אותו כנראה כשהסוכר כבר התחיל להיות במגמת ירידה
עצתי להמנע עד כמה שניתן ממאכלים שמעלים לך את הסוכר
ואם אתה מרגיש צורך לאכול אותם אז לקחת נובונורם לפני האוכל בתקוה שלא יביא לנפילת סוכר
עוד אופציה אחרי האכילה לעשות פעילות גופנית כגון הליכה שאני מניחה שתוריד יפה את הסוכר
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן דיכוי קורטיזול חיוביאבי11/01/2017
בן 56 בברור בגלל סיפור מוזר של קלציטונין גבוהים, מטנפרינים גבוהים והיפוגונדיזים עם מיקרו אדנומה בהיפופיזה (8 מ"מ) שאינה מפרישה
כחלק מסבבי הבדיקות ביצעתי בדיקת קורטיזול במכבי
הקורטיזול בדם ב 8 בבוקר היה 870 (עד 618 NMOL/L)
למחרת אחרי 1 מג דקסטמטזון התוצאה 224 וכתוב עשוי פעמיים.
בעבר הקורטיזול בבוקר היה מוגבר (עד 790) אבל בדיכוי ירד ל 33.
באיסוף שתן לקורטיזול חופשי היה 135 (הערך במכבי עד 70, הבדיקה בוצעה בסבב הקודם).
ברוק פעם היה גבוה ובשני סבבים לפניו היה תקין.
אין לי סימנים חיצוניים של קושינג למרות שיש חולשת שרירים (עם ביטוי ב EMG לפולינוירופתיה) טסטוסטרון נמוך עם ירידה בתפקוד ואוסטאופניה בינונית.
האם יכול להיות קושינג? מה עוד יכולה להיות סיבה למבחן הדיכוי החיובי?
אציין שלא נטלתי שום תרופה 4 ימים לפני הבדיקות, ובוודאי לא סטרואידים אפילו לא משחה, תרסיס או טיפות)
תודה מקרב לב, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום11/01/2017שלום אבי,
אכן הבדיקות שאתה מתאר מעלות חשד לקושינג. האם נבדקה רמת ACTH? האם בצעת בדכוי של מנון גבוה של 8 מג' דקסמטזון?
יתכן שיש קושינג צקלי או קל.
באבחנה מבדלת גם סטרס, דכאון השמנה יכולים להביא לתוצאות גבוליות דומות
אך בהחלט נראה שחשוב לשלול תסמונת קושינג
וכן אם יש היפוגונדיזם לשקול טפול.
אני מבינה שגם נושא הקלציטונין והמטנפרינים בברור
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב ותשובה
אבי11/01/2017ד"ר איש שלום תודה!!!
אבקש מהאנדו רק התור לקראת סוף מרץ.
לא עשיתי מבחן 8 מג
Acth היה לא אבחנתי בעבר הרחוק.
אני בברור אין סופי... מבחן גירוי בקלציום חיובי עם דיקור שכל התאים נצבעו לקלציטונין אבל ללא עדות ל mtc
מטנפרינים כמעט פי 2 מהרמה הגבוהה ללא עדות לפאו.
אני רזה ויחסית רגוע. האם סטרס מעלה קורטיזול גם כשמנסים לדכא אותו?
אגב מיפוי רצפטורים לסומטוסטטין תקין (מלפני חצי שנה)
שוב תודה על המסירות והרצון לסייע במבוכה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2017הי אבי
סטרס אכן יכול להעלות קורטיזול ולמנוע דכוי..
נשמע שאתה עובר ברור מקיף וטוב ובידיים טובות
לפעמים לא קל להגיע לאבחנה.
המפוי לסומטוסטטין היה אמור לעזור גם לזהות פאוכרומוציטוה וגם גדול נוירואנדוקריני שמפריש ACTH לו היה כזה...
אבל במקרה של גדול קטן מ1סמ' לא מאתרים במפוי..
יכול להיות מצב של פאוכרומוציטומה מפרישת ACTH וגם מצב של גדול מדולרי שמפריש ACTH אך בנתים לא נראה שיש לך את הללו
מציעה להמשיך מעקב וברור לדאוג לאזון רמות סוכר לחץ דם אם יש בעיה בהם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב!
tch13/01/2017ד"ר מיה איש שלום הנכבדה
בשמי ואני בטוח בשם אלפי הנעזרים בייעוץ הנפלא והמקצועי של הפורום, רק מילה אחת
תודה!
זה לא דבר פשוט הקדשת הזמן והידע הרב כדי לעזור לפונים אנונימיים המתמודדים עם שאלות שחייהם תלויים בהן.
שוב תודה|!
שבת שלום
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם או תפוח אדמהמוריס07/01/2017
מכסימום לחם שאני יכול להרשות לעצמי בארוחה, זה פרוסה אחת מחיטה מליאה. שתי פרוסות, או פיתה, או בגט, או תפוח אדמה, לוקחים אותי ל- 250 שלוקח שעות להוריד. האם להקפיד על פרוסה אחת ויהי מה, או שאני יכול להרשות לעצמי מעת לעת 2 פרוסות, או פיתה, או לאפה ולהמריא בסוכר?
לוקח טוג'או וג'נואט. A1c האחרון היה: 6.2 וגם זה שלפניו היה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למוריס
ד''ר מאיה איש שלום11/01/2017ערב טוב
בעקרון עדיף להמנע מערכי סוכר גבוהים כפי שציינת אך אם זה קורה לעיתים רחוקות הסכוי שיגרום לנזק לא גדול.
יש היום לחמים דלי פחמימה שניתן להכין בבית מקמח שקדים או חמאת שקדים או טחינה וביצים והם לא יביאו בכלל לעליה ברמות הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מוריס13/01/2017כעצתך, ניסיתי לחם חמאת שקדים. הוא מצויין וממש פתר לי את הבעיה. אוכל פרוסת לחם אחת, בשביל הפחמימה ומוסיף עוד לחמניה מחמאת שקדים. - פתרון מצויין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינקטן טסט תעזרו לפענח את התשובותילנה05/01/2017
שלום רב. עשיתי טסט סינקטן בגלל בעיות פוריות. את הבדיקה עשיתי ביום השני למחזור. הנה התשובות
Cortisol 0 -544 (118-618
Cortisol 60- 1186
אשמח להסבר האם זה טקין? התור לרופא בעוד חודש.... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לילנה
ד''ר מאיה איש שלום11/01/2017שלום ילנה
בנושא פוריות בדרכ בודקים רמות 17 OH פרוגסטרון שלא ציינת. הקורטיזול תקין העליה תקינה עם כי יחסית גבוהה אבל קשה לפענח ללא פרטים קלינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mri מח עקב היפרפרולקטיןיעל28/12/2016
עשיתי mri מח עם הזרקת חומר ניגוד. ובתוצאות הכל תקין למעט: "לאחר הזרקת גדוליניום נראית קשרית היפואינטנסית בגודל 5 מ"מ בלוטת ההיפופיזה. יתכן מיקרואדנומה" "סיכום: חשד למיקרואדנומה של ההיפופיזה". השאלות שלי הן איזו בדיקה עושים כדי לאמת/להפריך את החשד הזה? ובמידה ובאמת יש לי את זה האם צריך להוציא את זה או שהגודל של זה לא מזיק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2017שלום יעל
בכדי לתת לך תשובה נרחבת יותר יש צורך במידע לגבי רמות הפרולקטין, רמות ההורמונים ההיפוזרים האחרים, כגון הורמון גדילה תפקודי תריס קורטיזול. ההסתמנות הקלינית.
באופן עקרוני אם אכן מדובר במיקרופרולקטינומה (גדול הפופזרי שקטן מ1 סמ ומפריש פרולקטין) רובן (מעל 80% ואפילו 90%) מגיבות יפה לטפול תרופתי ואינן מצריכות נתוח
ממליצה להוועץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל08/01/2017שאר הדברים אצלי תקינים כולל קורטיזול.. רמת פרולקטין 800 שזה טיפה מעל הנורמה.. אבל יש לי בעיות במחזור.. הייתי אצל אנדוקרינולוג הוא הבעא לי דוסטינקס לקחת פעם בשבוע ולבוא לביקורת עוד חודשיים... קראתי על הכדור ומדברים על זה שהוא גורם לאירועים מוחיים, קרישי דם בריאה, לחץ דם גבוה.. האם כדאי לא לקחת את הכדורים האלה? שאלה שניה, קראתי גם על איך עושים בדיקת דם לפרולקטין- כשעשיתי אותו לא היו לי 3 שעות ערות אלא רק שעתיים (ביצעתי פעמיים).. יכול להיות שהפרולקטין שלי בעצם בנורמה ובמקרה יש לי אדנומה והבעיות במחזור לא בגלל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו על ההודעה הקודמת
יעל13/01/2017תודה רבה על התשובה אני אשמח גם למענה על ההודעה הקודמת. בבקשה.. אין לי את מי לשאול. בנוסף, הרופא אמר לי להיוצ במעקב אנדוקריני כל חודשיים אבל החלטתי לא לקחת את הדוסטינקס. האם עדיין עליי להיות במעקב ? מה המעקב כולל חוץ מבדיקות דם לפרוחקטין ו mri פעם בשנה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות קורטיזון לדלקת הכתףרות27/12/2016
שאלה אשה בת 56 שבעבר קיבלה מספר זריקות קורטיזון בכלל דלקת הכתף שלא הבריאה מחכה להחלפת מפרק כתף.בעבר היתה שמנה אבל בשנים האחרונות התנפחה סובלת מבצקות ואלפנטזיס . רופאים מתחלקים בהם חלק טוענים שזו רק בקצת ולכן זה כלי דם ויש הטוענים שזו השמנה ולכן צריכה ניתוח בריאטרי כרגע נמצאת בתהליך דיאטה תחת השגחה ועדין לא מצליחה לרדת במשקל לאחרונה נאמר לה שמה שיש לה הוא כתוצאה של הקורטיזוו. שאלה האם זה אפשרי והאם אפשר לטפל בזה כדי שתרד במשקל במידה וכן איזה רופא באיזה שטח של הרפואה מטפל בזה תודה רבה
תגובה לרות
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2017אנא ראי את תגובתי הקודמת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 75 לאחר הריוןמיטל26/12/2016
שלום,
במהלך ההריון התגלתה לי סכרת הריון אשר הייתה מאוזנת בדיאטה בלבד.
ביצעתי העמסת סוכר 75 לאחר 6 שבועות מהלידה (ילדתי בשבוע 38 ילד במשקל תקין 2.5 ק"ג ואני רזה) וקיבלתי תוצאה של 64 בצום ו-159 לאחר שעתיים.
בנוסף בבדיקת A1C שביצעתי בהריון קיבלתי תוצאה של 4.8 ובהעמסת הסוכר קיבלתי תוצאה של 5.4.
ראשית אני מעוניינת לדעת האם התוצאות יכולות להיות שונות מכיוון שאני מניקה הנקה מלאה ואיני ישנה הרבה (קמה לקטנצ'יק) ואם כן האם כדאי לי לחזור על ההעמסה עוד ב-6 שבועות?
שנית האם התוצאות הללו מתארות התפתחות של סכרת ואם כן מאיזה סוג (1/2/MODY)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיטל
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2017שלום רב
העמסת הסוכר בהחלט בתחום של טרום סוכרת
התוצאה של 64 כנראה קשורה לכך שהדגימה עמדה זמן רב במעבדה.
המוגלובין A1C שלך תקין, אך יכול להיות מושפע מרמת המוגלובין מצב הברזל
במידה ואת רזה ואין ספור משפחתי של סוכרת יתכן שמדובר בMODY לאור ערכי סוכר בצום תקינים אז יתכן ומדובר בסוגים שאינם MODY 2 כגון MODY3,5,1 אך יש צורך בהסטוריה משפחתית ואנמנזה מקיפה יותר בכדי להבין אם אכן מדובר בMODY
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יוטירוקס בתחילת הריוןאורית26/12/2016
שלום,
מאז הריוני הראשון אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, ונוטלת 50 מק"ג יוטירוקס ביום. במצב זה אני מאוזנת תמידית על ערך TSH של כ-1.5.
כעת אני נמצאת בתחילתו של הריון נוסף (שבוע 4+2, ממש התחלה) ובבדיקה מאתמול הTSH עלה ל4.2.
ידוע לי שבהריון כדאי לשמור על ערך נמוך מ2.5.
רופאת המשפחה המליצה ליטול פעמיים בשבוע 100 מק"ג וביתר הימים 50. האם נשמע שמינון זה יביא אותי לערך הרצוי או שתוכלו להמליץ על מינון אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורית
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2017שלום רב,
ההצעה של רופאת המשפחה נשמעת סבירה בהחלט
היתי חוזרת על תפקודי תריס בעוד 3 שבועות בכדי לקבל תמונת מצב ועד שבוע 20 מומלץ לחזור על תפקודי תריס אחת לחודש
העלאת המנון בהריון היא בין 30-50% באופן הדרגתי
השנוי שבצעה נשמע סביר בהחלט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)