מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אולטרה סאונד בלוטת המגןשבח25/12/2016
בס"ד
שלום רב,
אמי (57) נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי מזה כ-30 שנה עקב קשריות בבלוטת המגן. בין היתר, עברה FNA מס' פעמים כנדרש, בנוסף לאולטרה סאונד מדי שנה. לפני כמה ימים היא עברה בדיקת אולטרה סאונד במסגרת מעקב זה ולעניות דעתי, ביחס לקודם, ישנם שינויים (מקווה מאוד שלא...). הבעיה היא שרופא אנדוקרינולוג אשר מטפל באמי עשרות שנים יצא לפנסיה ממש בימים אלה והתור שקבענו לאנדוקרינולוג אחר הינו רק בעוד כמה חודשים...
אני מצרף את תוצאות הבדיקה האחרונה וכן זו שלפני שנה לעיונך, בכדי לדעת האם יש למהר לקביעת תור מוקדם יותר, או שמא הכל בגדר הנורמה.
להלן האולטרה סאונד האחרון שביצענו לפני מס' ימים:
א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס
*
מעקב
12.9.13 ,23.12.15 מתאריך קודמים לצילומים השוואה בוצעה
*
US צוואר
=========
בלוטת המגן :
אונה ימין מוגדלת .
אונה שמאל והאיסטמוס בגודל תקין .
המרקם הומוגני .
הוואסקולריות רגילה .
באונה ימין קשריות סולידיות, הגדולה בכיוון האיסטמוס * 15 * ,20 20 מ"מ עם מרכיבים ציסטיים - תמונה מוכרת, הפעם
עם מוקדים אקוגניים / הסתיידויות במרכיבים הציסטיים , ) לא וואסקולריות.;
באונה שמאל 2 קשריות סולידיות, הגדולה (קוטב תחתון * 10 ( ,14 מ"מ, די איזו-אקואית ללא הסתיידויות, לא
וואסקולרית. מעט גדלה מ - 2013.
בלוטות הרוק :
בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות בגודל תקין, המרקם הומוגני .
אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק .
לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות או גושים בצוואר הקדמי והצדדי
להלן האולטרה סאונד שביצענו לפני שנה:
מעקב
בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך:2013/09/12
*
אונה ימין מוגדלת עד 22 מ"מ עובי .
אונה שמאל והאיסטמוס בגודל תקין .
המרקם הומוגני .
הוואסקולריות רגילה .
באונה ימין מספר קשריות סולידיות, הגדולה הטרוגנית, גודלה 23 מ"מ לאורך - הפעם מרכיב ציסטי יותר בולט ,
ללא הסתיידויות .
באונה שמאל הפעם ללא ממצא .
המלצות :
סיכום :
סיבת ההפניה:
ממצאים:
המשך מעקב
ללא שינוי מהותי לעומת בדיקה קודמת .
א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה
*
מעקב
*
לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות או גושים בצוואר הקידמי
בתודה מראש על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשבח
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2017שלום
קשה לי לתת תשובה מלאה מבלי לדעת את הרקע, (אילו קשרים נוקרו כמה פעמים מה היתה תשובת הנקור) על פניו נראה שהשנויים לא גדולים אך בכדי לתת תשובה מושכלת יש להסתכל על הדיסקים של הסונר ולדעת יותר פרטים
בכל מקרה מימין נראה שללא שנוי ומשמאל הקשרים שמתוארים לא נשמעים חשודים באופיים, הם לא גדולים במיוחד ויתכן שאחד מהם גדל במעט,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בבעיה כתוצאה מהזריקה?רות24/12/2016
גברת בת 56 עם לימפאדמה ואלפנטזיס קשים הבצקות קשות ורובם הרגלים. קיבלה בעבר כמה זריקות קורטיזון בגלל דלקת קשה בכף שלא הבריאה למרות הזריקות לאחרונה הוסבר לה שהבצקות הרגלים וגם בידים הם בכלל הקורטיזון הגברת היתה אצל רופאי כלי דם שקבעו שזה לימפאדמה ואלפנטזיס בבדיקות כלי דם אן חסימות .בקיצור חלק מהקוראים טוענים בעיות כלי דם חלק טוענים השמנה .הגברת בהשגחת דיאטנית עם דיאטה די קפדנית ועדין מתקשה לרדת במשקל בבדיקות דם נראה על פניו שהסלוטה עובדת אשמח לדעת אם אכן זו בעיה כתוצאה מהזריקה אם זה משהו שאתן יכולות להשיב עליו ולעזור או אולי להפנות אותי למקום או לסוג הרופא שכן יכול לתת לי תשובה תודה רבה על זמנכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרות
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2017שלום רות
תופעות הלואי של בצקות חולפות לאחר הפסקת הזרקות הקורטיזון ולכן לא סביר שיש קשר להזרקה. העליה במשקל יכולה להיות קשורה, אך בהפסקת הזרקות הירידה במשקל אפשרית אלא אם יש בעיה אחרת כגון הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, בכל זאת תסמונת קושינג (הפרשת יתר של קורטיזול ע"י הגוף)
מציעה להבדק ע"י אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורביטול בתוסף תזונה ויטמין B12 של פלורישדינה24/12/2016
אני לוקחת 1 גלוקומין . אני התחלתי לקחת פעמיים בשבוע ויטמין B12 של חברת פלוריש. ושם במרכיבים רשום סורביטול
האם זה יעלה את הסוכר? או שסורביטול מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום04/01/2017שלום דינה
אני מניחה שכמות הסורביטול בתוסף מאוד קטנה ולכן אין דאגה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת ערכי סוכר בעקבות ירידה במינון גלוקומיןדינה22/12/2016
לאחר ניסיון הורדה גלוקומין לחצי כדור במשך 4 ימים. בבדיקה בייתית
בצום הערך היה 124. לאחר כחצי שנה של התייצבות על 101
ולאחר ששבוע קודם היה 107 בבדיקה בייתית.
האם זה אומר שעלי לחזור לכדור שלם?
אודה על תשובה מהירה אם אפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדינה
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2016מציעה לעקוב במשך שבוע ולהתייעץ עם הרופא המטפל
אם הסוכרים בצום סביב 124 נשמע שכדאי להעלות את מנון הכדור אך חסרים לי פרטים נוספים כגון משקלך גילך גורמי סכון נוספים לסוכרת.
מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל
בנוסף אם מאז ומעולם היו לך ערכים מוגברים בצום (מעולם לא היו ערכים תקינים בצום) יש לשקול ברור לMODY2 שזו סוכרת לא שכיחה שאינה מחייבת טיפטול תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוה באיסוף שתןאבי21/12/2016
בבדיקת השתן שערכתי נמצא קורטיזול גבוה אשמח לקבל הסבר מה משמעות ואיך אפשר להוריד זאת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2016שלום אבי
חשוב לדעת עד כמה גבוה היה הקורטיזול
קורטיזול הוא הורמון סטרס ולכן יכול לבטא סטרס או הפרשת יתר על רקע אחר
מציעה שתחזור לרופא שהפנה אותך לבדיקה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לממתאים קשר להופעת טרום סכרת?ד``ר מאיה איש שלום21/12/2016
שלום רב,
להלן ממצאי בדיקת US משבוע שעבר, האם יש כאן משהו מדאיג?
כ"כ האם יש לממתאים קשר להופעת טרום סכרת...תודה, יעלי
-
אונה ימנית : בגודל 4.3 * 1.8 * 2 ס"מ. -
הודגמו מספר קשריות בגדלים שונים סולידיות היפואקוגניות , הגדולה בקוטר 1.5 ס"מ עם הסתיידויות קטנות בתוכה וזרימת דם מוגברת היקפית- -3TIRADS
אונה שמאלית : בגודל 4.2 * 1.2 * 1.3 ס"מ. עם מרקם בלתי אחיד.
הודגמו מספר קשריות בגדלים שונים עד קוטר 1.6*1 ס"מ עם זרימת דם מוגברת היקפית- -3TIRADS
איסטמוס תקין.
בלוטות רוק – תת לסתיות ופרוטיס תקינות דו"צ .
בלוטות לימפה - לא הודגמו בלוטות מוגדלות פתולוגיות בצוואר דו"צ.
לסיכום: זפק רב קשרי עם קשריות מסוג -3TIRADS דו"צ- ממליץ על המשך בירור ומעקב ולשקול בדיקה דיקור עם מחט עדינה
משתי האונות- ממצאים ידועים מבדיקה קודמת מ- 5/2015 .קיים רושם שהקשריות גדלו בהשוואה לבדיקה הקודמת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליעל
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2016שלום רב
אין כאן סיבה לדאגה, מקובל לבצע נקור (ביופסית מחט) של קשריות מעל 1 סמ', אז אם לא בצעת כדאי לבצע תחת סונר
סכוי גדול שמדובר בממצאים שפירים אך כדאי להמשיך ברור.
לא ידוע לי על קשר לטרום סוכרת, אך לרב פעילות גופנית ודיאטה מתאימה יכולים להעלים או למנוע התקדמות של טרום סוכר במעל 50% מהמקרים.
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר איש שלום !
יעל24/12/2016תודה רבה ד"ר איש שלום !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין וירידה בויטמין B12דינה20/12/2016
שלום
לוקחת 1 גלוקומין ביום בבדיקה יש ירידה בויטמין B 12 והוא עומד על 311 הרופאת משפחה המליצה לי לקחת פעמיים בשבוע תוסף ויטמין
האם זה מספיק ? כמו כן האם יש משמעות למתי ואיך לקחת את הויטמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפורמין וB12
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/12/2016שלום
ידוע ש METFORMIN (גלוקומין) מפריע לספיגת B12 ולכן מומלץ לעקוב אחר רמות B12 או לקחת באופק קבוע. 311 הנה רמה תקינה של B12. לדעתי מתן כדור פעם בשבוע הנו טיפול מספק אך צריך לעקוב אחר רמות B12
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינון מכדור 1 גלוקומין.דינה20/12/2016
שלום
לוקחת גלוקומין 1 ביום כבר עשרה חודשים.
בבדיקות מעבדה פעמיים בחצי שנה האחרונה סוכר בצום 101 וA1C5.5 ו- 5.4 הבדיקות נעשו במעבדה.
רופאת המשפחה אמרה לי להוריד מינון לחצי כדור האם זו החלטה נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן METFORMIN
מטפורמין ניתן גם למניעת הופעת סוכרת (או דחיית המחלה) . ערכי סוכר וAIC הם תקינים ולכן ניתן לשקול הפחתת מינון או הפסקה אם כי לא חובה . תלוי אם ירדת במשקל, גיל , משקל ועוד .
אלו החלטות שצריכות להתקבל עם הרופא משפחה/אנדוקרינולוג וגם אם מבוצע ניסיון להפסקה ניתן לחזור על בדיקות הדם ולפי הצורך לחדש טיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת מינון גלוקומין המשך שאלה
דינה20/12/2016תודה רבה
אני בת 57 והBMI שלי הוא 18.39 ואני מאוד רזה . ולא עולה במשקל .
האם לאור זאת כדי להוריד לחצי כדור?
ובמידה והערכים עולים האם לחזרה לכדור שלם יש אותו אפקט כמו בהתחלה? לציין שאני עושה פעילות גופנית ושומרת על דיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות קורטיזול גבוהות ונתרן נמוךנויה18/12/2016
שלום
מזה שנים שבבדיקות הדם שלי מופיעים באופן עקבי ערכי נתרן נמוכים מדיי (כ-120-130) ורמות קורטיזול גבוות מדיי (כ-700).
הרופאים תמיד מסתכלים על בדיקות קודמות, רואים שמדובר בממצא כרוני ואומרים לי לא לדאוג, אבל אני דואגת.
האם יש קשר בין השניים?
האם אני צודקת בדאגתי?
האם ניתן לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתרן נמוך
במקרים של בהם הנתרן נמוך מחפשים חסר קורטיזול (רמות נמוכות) ורמות גבוהות לרוב לא גורמות לכך. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג אשר יברר אם אכן קיים עודף קורטיזול וסיבות לנתרן נמוך בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ציפרלקס ולוסטרול משפיעות על בלוטת התריסנילי15/12/2016
1.האם תרופות כגון ציפרלקס ולוסטרל משפיעות על תפקוד הלוטת התריס?ואם כן איך?
2.מאז שהתחלתי ציפרלקס יש לי נשירת שיער רצופה,מדוע ומה הקשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות והשפעה על בלוטת תריס
ישנן תרופות אשר יכולות להפריע לתפקוד של בלוטת תריס אך סיפרלקס ולוסרטן אינן גורמות לכך. לעיתים תרופות יכולות לגרום לנשירת שיער גם ללא השפעה דרך בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'נואט 50/1000 פעם ביוםציפי12/12/2016
שלום,
1. האם ג'נואט הוא כדור ממריץ לבלב?
2. באופן עקרוני, האם אפשר לקחת ג'נואט רק פעם ביום ואם כן, מתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'נואט
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/12/2016שלום
ישנם מינונים שונים של ג'נואט ותכשיר ארוך טווח XR אשר ניתן פעם ביום. צריך לשים לב אם לוקחים פעם ביום שהמינון של JANUVIA הנו מספיק (לאדם ללא אי ספיקת כליות 100 מ"ג ליום )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם ג'נואט 50/1000 הוא ממריץ לבלב?
ציפי13/12/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות לאוסרופורוזיס בגיל 32מאיה11/12/2016
לום אני בת 32
עם עבר של בולמיה בגיל 17.. בעקבות כך אין ווסת כלל מאז (תסמונת היפו היפו). לפני חצי שנה ילדתי תאומים בריאים ע"י טיפולי פוריות .
עשיתי בדיקת צפיפות עצם בגיל 27 והתוצאות היו -0.3 באגן ו -3.5 בעמוד השידרה--- טענו שזה לא אוסטרופורוזיס אלא חוסר בויטמין די. היום עשיתי שוב את בדיקת צפיפות העצמות כאשר הויטמין די אצלי תקין (על סמך ב.דם) והתוצאה היתה: -1.9 באגן ו -3 בעמוד השידרה. זה אומר אוסטרופורוזיס בגילי??? אני ממש מפחדת שאני הולכת להתפרק כל רגע.. יש משהו שיכול למנוע התדרדרות? מה עושים?
אציין שאני סובלת גם מקרישיות יתר- פקטור 5 כך שלא כל כדור או טיפול מתאים לי. לאן לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס
אני מציעה שתתיעצי עם אנדוקרינולוג באופן אישי לבירור סיבות לירידה בצפיפות עצם פרט לויטמין D. בכל מקרה בהריון קיימת ירידה בצפיפות העצם אשר משתפרת כשנה לאחר הלידה אז הבדיקה כעת עדיין מבטאת ירידה שמתרחשת בהריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם ערכי מטרה בליברה?מאיר09/12/2016
במכשיר הליברה יש לקבוע טווח התייחסות כגון: 80-140.
כל ההתייחסות מתבצעת אח"כ בהתייחסות לערכים שנקבעו מראש.
מהם ערכי המטרה שהרופאה מציעה לקבוע לסוכרתי הנוטל טוג'או וג'נואט ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי גלוקוז
הטווח הרצוי של ערכי סוכר נקבע אישית לחולה לפי גיל, סוג האיזון הרצוי. בצום הערכים הרצויים הנם לרוב בין 80-130 ושעתיים לאחר האוכל עד 180. זה נכון כל עוד לא נגרמת היפוגליקמיה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתוצאות של בדיקות דם והעמסת סוכרבת מודאגת09/12/2016
שלום,
לאחרונה נתקלתי בבדיקות של אבי (בן 64).
ראיתי שבמרץ האחרון הוא עשה בדיקת העמסת סוכר ולאחר שעתיים התוצאה הייתה 224.
כמו כן, באפריל האחרון רמת הגלוקוז בדם בצום היה 221.
וכעת בדצמבר האחרון רמת הגלוקוז שלו בדם בצום היה 241.
האם יש סיבה לדאגה? האם הוא חייב לקחת תרופות? האם תוצאות אלו מעידות על סכרת?
אשמח לדעת מה מומלץ לעשות במצב זה ומה המשמעות של התוצאות הללו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
בדיקות דם אלו מצביעות אל סוכרת. ו יש לקחת טיפול תרופותי לאיזון הסוכר וכמו כן לטיפול בשומני הדם ולחץ דם במידה וקיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בלוטת התריס/ המגןדפנה03/12/2016
דר' שלום רב ותודה מראש,
אחרי חודשיים של כאבי גרון שלא עוברים ולקחתי על עצמי 5 ימים מוקסיפן, פניתי לרופא א.א.ג שבדק אותי עם מראה, בדק ידנית את צוואר הגרון לגבי בלוטות ועוד משהו מוזר שלא קרה לי מעולם , ביקש שאזיז את הראש ימינה ואחר כך שמאלה הכניס אצבע ובדק בשקע הגרון את בלוטת התריס/המגן. עד היום עדיין הגרון כואב, קשה לי לדבר ולשיר, קצת קושי בבליעה, שורף לי הגרון, היה לי הרגשה של כאילו גוש בגרון תקוע אבל זה איך שהוא נעלם. השאלה שלי ובכנות, מותר לנגוע בבלוטת המגן? מעולם לא שמעתי ועשו לי בדיקה כזאת. הבדיקה עלולה גם בטעות לגרום שזה יגדל או יקרה לה משהו? אני יודעת בוודאות שרק עושים בדיקת דם. עשיתי השבוע בדיקת דם לבלוטת התריס ויצא לי 1.12 שהתווך הוא בין 0.5 ל- 4.8. זה בסדר ולא נמוך מדי? רציתי לציין שנאמר לי שעדיף לא ללחוץ על בלוטות כי זה יכול לגרום לנזק במיוחד בלוטת התריס רק בדיקת דם בלבד !!!
מחכה לתשובתך הממש כנה. תודה המוןןןן, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בלוטת תריס
בדיקת בלוטת תריס היא חלק מן הבדיקה הגופנית. ממששים את הצוואר התחתון בזמן בליעה. לא נגרם נזק ממישוש הבלוטה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)