מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר בדםאבי03/02/2013
אודה לכם על הסבר: מהו הערך המינימלי של סוכר בדם אחרי צום של 12 שעות
(אצל מבוגר/זקן) שדורש תחילת טיפול תרופתי?
בתודה. אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סוכר בדם - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/02/2013שלום אבי,
סוכר בצום מעל 126 ב-2 בדיקות אקראיות מתאים לסוכרת.
גם בערכים שסביב ערך זה מקובל קודם כל לנסות שנוי בהרגלי חיים (דיאטה ופעילות גופנית אם ניתן) טרם התחלת טיפול תרופתי
במידה ושנוי הרגלי חיים בעייתי (קשיש) אז אנחנו מתחילים טיפול תרופתי כבר בערכים אלו. כדאי להשלים גם בדיקה של רמת המוגלובין A1C אשר נותנת מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מאיה איש דלום
אבי04/02/2013תודה רבה-רבה! אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מאיה איש שלום
אבי04/02/2013סליחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלוטת התריס לאחר לידהל30/01/2013
שלום רב,
נמצאה אצלידלקת בלוטת התריס עם פעילות יתר כ-4.5 חודשים לאחר לידה. כיוון שסבלתי מדופק מהיר מאוד קיבלתי דרלין אותו אני לוקחת כבר כשבועיים.
כמה שאלות:
1. האם יש תזונה מומלצת במצב הזה?
2. האם אפשר לשתות קפה ותה ירוק?
3. ירדתי המון במשקל והיום חזרתי בערך למשקל שלפני לידה (אולי מעט פחות). נושא המשקל מאוד חשוב לי. הרופא אמר לי בינתיים לאכול הרבה על מנת לא להמשיך לרדת במשקל. האם מניסיונך, ברגע שתתאזן פעילות הבלוטה, ואף תעבור לפעילות חסר, במידה ואשמור על תזונה נכונה אתחיל לעלות במשקל?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת בלוטת התריס לאחר לידה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2013שלום,
אין מזון ספציפי שמומלץ בשלב זה, קפה ותה ירוק שמכילים קפאין עשויים להחמיר את התסמינים כגון הדופק המהיר אך אם הם בשליטה בעזרת דרלין אין מניעה משתייתם.
בשלב התת פעילות את עשויה להעלות במשקל, כמובן שפחות אם תקפידי על תזונה מאוזנת. הסכוי לעליה במשקל קטן אם מאזנים מהר את הבלוטה בעזרת מתן תחליף להורמון בלוטת התריס בשלב של תת הפעילות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום04/02/2013זה אומר שהדלקת בנסיגה ולכן ההורמונים T4, T3 תקינים. גם הTSH יתנרמל בהמשך. יש צורך בהמשך מעקב מכוון שבמרבית המקרים מתפתחת תת פעילות של בלוטת התריס בסיום הדלקת ויש לשקול מתן אלטרוקסין (הורמון תחליפי לבלוטת התריס) במידה ותת הפעילות היא משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אלטרוקסיןסמדר28/01/2013
שלום
אמי בת 83 , עברה לפני כ10 שנים ניתוח תירואיד.
נוטלת אלטרוקסין במינון של 150 ליום וביום שיש 200.
מרגישה סחרחורות לאחרונה, חשבנו שבגלל הצטננות אבל תוצאות הבדיקות של הבלוטה אתמול הראו ערכים של:
T3 4.00
TSH 0.26
T4 18
האם יש צורך לשנות מינון של התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מינון אלטרוקסין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום28/01/2013שלום סמדר,
במידה והנתוח לא בוצע בשל ממאירות בבלוטת התריס אלא בשל סיבה שפירה, ניתן לשקול הורדת המנון. ממליצה להוועץ באנדוקרינולוג המטפל. בשלב ראשון אפשר להוריד ל150 גם בשישי אך יתכן שיהיה צורך בהפחתה נוספת של המנון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אלטרוקסין
סמדר29/01/2013שלום ד"ר
הנתוח נערך עקב ממאירות בבלוטה.
האם עדיין להוריד מינון ל-150 בימי שישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון אלטרוקסין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2013אין בידי מספיק פרטים לגבי הגדול הראשוני והמהלך בשנים האחרונות בכדי להשיב. אני ממליצה להוועץ באנדוקרינולוג המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרתירואיד בהריוןגליה25/01/2013
שלום וברכה
אני בשבוע 9 להריון תאומים בבדיקת TSH רמה 0.1
רופא המשפחה שלח אותי לאולטרא סאונד לבלוטה
האם המצב מסכן את ההריון? את העוברים?
במידה וכן ועליי להיות מטופלת בתרופות, אילו תרופות אינן מסכנות את התפתחותם התקינה של העוברים?
אני חרדה ולחוצה
אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפרתירואיד בהריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2013שלום גליה,
ירידה של TSH לערך שציינת יכולה להיות פיזיולוגית להריון ומתנרמלת במהלך ההריון. לא ציינת אם רמות הFT4, FT3 תקינות. במידה והן תקינות או מוגברות במידה קלה בלבד הללו יכולים לנבוע מהשנויים ההורמונלים שחלים בהריון (עליה ברמת הבטא HCG) ואינם מסכנים את ההריון. במידה ורמות הFT4, FT3 מוגברות בצורה משמעותית (למשל פי 2 ומעלה) אז לרב ניתן לאזן את בלוטת התריס בעזרת טיפול תרופתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתדנה24/01/2013
שלום,
1) האם יכולה להתפתח סוכרת ממתח וסטרס שנבעו מתאונת דרכים?
2) האם כולסטרול ושומנים גבוהים בדם הם מחלות שיכולים להתפתח כתוצאה מסוכרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/01/2013שלום
לרוב סוכרת אינה קשורה לסטרס אלא לעודף משקל, גיל וסיפור משפחתי.לגבי שומנים בדם עליה בערכי סוכר יכולה גם לגרום לעליה בטריגליצרידים עם ירידה בכולסטרול הטוב אך פחות משפיעה על הכולסטרול הרע (LDL)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסורעינת24/01/2013
האם אפקסור עלול לגרום לתת פעילות של בלוטת התריס? יש מחקרים בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפקסור - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2013שלום עינת,
לא הוכח שאפקסור גורם באופן ישיר לתת פעילות של בלוטת התריס, התרופות מקבוצה זו (SSRI) יכולות להגביר את הפנוי הכבדי של הורמוני בלוטת התריס (T4) אך בלוטת תריס תקינה יכולה לפצות על כך ללא קושי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBA1C ו-G6PDאלי22/01/2013
שלום רב,
אני בן 35, בריא בד"כ, שוקל 72 קילו, 10% שומן, לא מעשן, מקפיד על תזונה ללא פחמימות פשוטות, חסר G6PD גבולי, היסטוריה משפחתית של סכרת סוג 2.
בבדיקות מהשנים האחרונות גלוקוז בעליה: 85->91->94->95.
היום קיבלתי תוצאות בדיקת דם בצום (12 שעות) גלוקוז=100 אבל HB1AC=4.6.
כמוכן RBC = 4.5 אבל המוגלובין ופריטין בטווח תקין.
הרופא שלי טוען שאין מה לדאוג למרות הגלוקוז הגבוה בגלל ה-HB1AC.
אני קצת לחוץ כי הבנתי ש-G6PD עלול לגרום לאנמיה/הרס כדוריות דם אדומות ולהשפיע בכך על תוצאת ה-HB1AC.
שאלתי היא האם אכן מדד ה-HB1AC במקרה זה לא אמין למרות שהמוגלובין תקין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBA1C ו-G6PD - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/01/2013שלום
אני מסכימה איתך שעם סוכר בצום של 100 AIC 4.6% הנו מעט נמוך מהצפוי.
במידה וקיים הרס דם אז AIC נמוך יותר וזה יכול להתרחש במידה וקיים הרס מתמיד של כדוריות דם אדומות בעלי חיים קצרים יותר.
ניתן לבצע בדיקתFRUCTOSAMINE ולבדוק אם הוא בנורמה. הבדיקה הזאת אינה מושפעת מרמת ההמוגלובין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לרמת טסטוסטרוןyuval22/01/2013
מה פשר הבדיקות הללו לבירור רמות טסטוסטרון ?
מה ההבדל ביניהם ? מה מהם חשוב בעיקר ?
testosterone
free testosterone
free androgen index
testosterone bioavailable* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לרמת טסטוסטרון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/01/2013שלום
במידה והTESTOSTERONE הכללי תקין אז אין צורך בשאר הבדיקות.
במידה ורמת TEST נמוכה אז הBIOAVAILABLE הטוב ביותר אך בדיקה זאת אינה מתבצעת בכל המעבדות ולכן מחושב הFREE ANDROGEN INDEX שהנו חישוב המתבסס על רמת הטסטוסטרון וחלבונים נוספים במטרה להגיע לחישוב של רמת הטסטוסטרון החופשי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הוא נמוך. ו...
yuval22/01/2013במאוחדת כנראה לא קיימת הבדיקה testosterone bioavailable
מה שיש שם, זה טסטוסטרון - וטסטסוטרון חופשי (שאני מבין שפחות טוב)
ביצעתי לאורך השנים האחרונות מעקב אחר רמות טסטוסטרון רגיל וחופשי.
בסך הכל פעמיים הופיע בתוצאות הבדיקה גם הערך free androgen index
והוא לא הופיע בהפנייה לבדיקה, יש לו אולי שם אחר בהפניות לבדיקה ?
אף שמדברייך משתמע שבסופו של דבר הוא מגיע לתוצאה של טסטוסטרון חופשי, וזה כבר נמדד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך- TSH גבוהאבי 3121/01/2013
בהמשך לשאלתי בנוגע ל TSH מעל הנורמה ובהמשך לתשובתך משאלתי הקודמת אענה על מה שכתבת ואשמח אם תוסיפי יותר...
בת 29 כרגע לא חווה סימפטומים מאד בולטים מלבד קושי לרדת במשקל, דופק מואץ מעט (תמיד הרופא אומר לי שאני טכיקרדית) ,סובלת תמיד מקורת כאבי ראש רבים וכו'... לא ייחסתי לסימפטומים אלו כל משמעות כי הכל השלכתי על האנמיה...
נכון לרגע זה לא מתכננת הריון.
עפ"י המלצתך אבקש מרופאת המשפחה לחזור שוב על הבדיקות של הבלוטה כגון: TSH,T3,T4 ו- TPO . במידה ויצא שוב חריג האם נראה לך שכדאי להתחיל טיפול? עד כמה התוצאות נקראות חריגות על מנת להתחיל טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך- TSH גבוה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/01/2013שלום
דופק מהיר אינו סימפטום של תת פעילות בלוטת תריס ומתן THYROXINE אף יכול להגביר את הדופק. התחלת הטיפול בהתאם לסימפטומים ורמת TSH.
קיים גבול אפור כאשר הTSH בין 4 ועד 10 ולרוב מעל 10 נהוג לטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות u.s. בלוטת התריסיהודית20/01/2013
שלום,
אני בת 51 עם תת פעילות של בלוטת התריס כ-20 שנה. מאוזנת תרופתית, עם תוצאות בדיקות דם תקינות באופן קבוע. לבקשתי, ערכתי בדיקת אולטראסאונד של הבלוטה לראשונה בחיי. אשמח לדעתכן על התוצאות- מה משמעות התוצאות? האם מחייבות ניקור או שאפשר להסתפק במעקב?
התוצאות:
גודל האונות ( רוחב ועומק):
1.2 ס"מ X1.2 - משמאל
1.6 ס"מ X1.7 - מימין
באונה השמאלית הודגמה קשרית היפואקואית הטרוגנית בגודל 1.0*1.0*1.7 ס"מ עם הסתיידויות זעירות.
באונה ימנית קשרית דומה בגודל 1.4*1.4* 2.2 ס"מ התופסת כמעט את כל האונה.
ללא עדות ללימפאדנופתיה צווארית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות u.s. בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/01/2013שלום
אני ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג שלך בכדי להפנותך לבדיקה ציטולוגית (FNA) של הממצאים בבלוטת תריס. במידה והאנדוקרינולוג שלך לא נגיש כדאי בהקדם לפנות לרופא המשפחה עם תוצאות הבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיאוכרומוציטומהברטי20/01/2013
שלום וברכה,
התגלתה אצלי (במקרה) פיאוכרומוציטומה בגודל 37 מילימטר, שפירה, שמפרישה אדרנלין ונוראדרנלין. הוחלט להוציא אותה בניתוח אנדוסקופי. השאלה שלי: כמה זמן לפני הניתוח מקובל להתחיל בטיפול תרופתי (DIBENZYRAN לצערי הרב לא הצלחתי למצא איך קוראים לתרופה בארץ) ובאיזה מינון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיאוכרומוציטומה - תגובה
לתרופה קוראים PHENOXYBENZAMINE והיא קיימת בארץ . לגבי התחלת טיפול תלוי ברמות הל"ד אך לרוב לפחות 7 ימים לפני הניתוח . המינון והמעקב כמובן בידי האנדוקרינולוג המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ברטי21/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוהאבי 3120/01/2013
בת 29. בריאה בד"כ עם אנמיה כרונית מקבלת עירויי ברזל בגלל בעית ספיגה וחשד לקרוהן. לפני 3 חודשים ביצעתי בדיקות שגרתיות ונמצא TSH מעל הנורמה 5.77 כשהנורמה עד 4.20. אמי סובלת מהיפותירואידיזם.
אחות במקצועי ויודעת שכדאי לחזור על הבדיקה לפני שמדביקים לי תווית/אבחנה.
ביקשתי מרופאת המשפחה לחזור על הבדיקות TSH ,T3,T4 .
במידה והבדיקה שוב תצא חריגה האם זה מספק לצורך אבחנה?
מאילו ערכים בד"כ מתחילים טיפול באלטרוקסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה - תגובה
TSH מעל הנורמה מצביע על תת פעילות. השאלה האם לטפל או לא תלויה בסימפטומים גיל או האם את מתכננת הריון. כדאי לבדוק גם נוגדנים לבלוטת תריס (TPO AB AND THYROGLOBULIN AB)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"דאורטל19/01/2013
שלום רב,
אני סטודנטית שעורכת עבודה על יתר לחץ דם וסוכרת סוג 2 ברצוני לשאול אם יתר לחץ דם גורם לסוכרת מסוג 2?
אני יודעת שרוב המטופלים הסוכרתיים מפתחים יתר לחץ דם עקב עמידות לאינסולין השאלה שלי אם ההתפתחות יכולה להיות הפוכה גם?
אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה
בתודה,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד - תגובה
סוכרת אינה גורמת ליתר ל"ד אבל לשתי המחלות קיים בסיס משותף כפי שציינת בעיקר תנגודת לאינסולין. ירידה במשקל תשפר את שני המצבים אך איזון סוכרת ללא ירידה במשקל לא תשפר את איזון הל"ד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמאיר18/01/2013
האם יש סיבות פיזילוגיות לחרדה ?
האם הפרעה הורמונלית כזו או אחרת יכולה לגרום לחרדה ?
בעיה בבלוטת האדרנל/יותרת המוח ?
איך שוללים חרדה על רקע פיזיולוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2013שלום מאיר,
הפרעות אנדוקריניות כסיבה לחרדה אינן שכיחות לרב מדובר בהפרעה התקפית שיש לה גם בטויים נוספים כגון עלית לחץ דם דפיקות לב, רעד כאבי ראש.
ממליצה לך להוועץ באנדוקרינולוג או פסיכיאטר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקצלהטום18/01/2013
האם וריקוצלה משפיעה על הפעילות ההורומונלית ?
האם היא גורמת לירידה ברמת הטסטוסטרון ?
ברשת נכתב שיש מחקרים הטוענים כי תופעה הנקראת וריקוצלה היא הגורמת לירידת הטסטוסטרון בכ-90% מהגברים הלוקים בבעיה
נ.ב. אני לא מדבר על הקשר בין וריקוצלה פריון, אלא ספציפית לגבי הקשר עם טסטוסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקצלה - תגובה
לרוב וריקוצלה הנה סיבה לירידה בפריון ולא לירידה בטסטוסטרון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)