מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם סטטינים מעלים ערכי סוכרתליאורה25/02/2013
האם לקיחת קרסטור או סטטור (או לצורך העינין כל סטטין אחר) עלולים להעלות ערכי סוכרת. לא הייתי רוצה לפתור בעיה אחת ולהחריף אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סטטינים מעלים ערכי סוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2013שלום
נטילת סטטינים יכולה להעלות מעט את ערכי הסוכר אך לתרופה יש יתרונות ( הפחתת הסיכון למחלות לב ואירועים מוחיים) אשר גוברים על החסרון של העלאת רמות הסוכר. הפחתת הסיכון למחלות לב ואירועים מוחיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיד זיהוי רפואימעיין24/02/2013
שלום,
האם מישהו שמע על צמיד הזיהוי הרפואי של חברת מדיתג ויכול להמליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיד זיהוי רפואי
אמיר27/02/2013שלום,
אני שמעתי שיש חברה חדשה בשם מדיתג שיש לה צמידים כאלה.
לא מכירה אישית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Testosteroneחזי21/02/2013
ההורמון מיוצר אך ורק באשכים ?
אם כן מדוע הפרעות ביותרת המוח משפיעות על זה?
וכן, מה הסיבה שהשמנה גורמת לירידה ב Testosterone ? ועל איזו השמנה מדובר ? חולנית או אפילו עודף משקל רגיל ?
גם לא ממש הבנתי, קראתי ש Testosterone נמוך גורם להשמנה, זה קצת סותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Testosterone - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2013שלום
הטסטוסטרון אצל הגבר מיוצר בעיקר באשכים (אצל נשים שחלות ויותרת הכליה).
הויסות להפרשה הורמונלית מתבצעת ע"י יותרת המוח.
השמנה מורידה רמות טסטוסטרון ומצד שני רמות נמוכות של טסטוסטרון יכלים להפחית מסת שריר ולהעלות את מסת השומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה.19/02/2013
בת 17, ברקע הפרעות קצב. לפני כמה שנים נשלחתי לבדיקות דם בהן הTSH שלי יצא גבוה יחסית (9 ומשהו). לאחר מכן נשלחתי שוב לבדיקת דם והבדיקה יצאה תקינה וכך גם בבדיקת דם שבאה אחריה. בשתי בדיקות הדם האחרונות שעשיתי יצא שוב TSH גבוה (שש ומשהו). שמתי לב שבפעמים שבהן הבדיקות יצאו לא תקינות הייתי בדיכאון (לא רוצה לצאת מהבית, אין כח לאף אחד וכו), יכול להיות שהבעיה נוצרה בגלל הדיכאון או שזהו צירוף מקרים? אולטרסאונד של בלוטת התריס יצא תקין. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
TSH גבוה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום19/02/2013שלום
מרבית האנשים לא מרגישים תנודות קלות בתפקוד בלוטת התריס שלהם (דהיינו TSH 6). אני מניחה שרמת הFT4 שלך היתה תקינה
כדאי לבדוק נוכחות נוגדנים ANTI TPO ולשקול בכל זאת מתן אלטרוקסין (ההורמון אותו מייצרת הבלוטה) ביעוץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אברמוב-נסd16/02/2013
שלום
בעבר בתשובה לשאלה מסויימת ששאלתי, כתבת לי שיש צורך ב"בירור הורמונלי מלא של יותרת המוח"
אודה לך אם תוכלי לפרט אלו בדיקות (כולל שמות)
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר אברמוב-נס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/02/2013שלום,
כדאי להתייעץ אישית עם רופא אנדוקרינולוג בנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דן.15/02/2013
שלום דוקטור
אמא שלי מודדת על בסיס יומי במכשיר ביתי סוכר לא לוקחת כדור
1 גיל 70 מה המספר המקסימלי במדידה שמעליו לא תקין , כשעה אחרי האוכל
2 אותה שאלה שעתיים לאחר האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/02/2013שלום
לא קיימת נורמה שונה עם הגיל אם כי שכיחות של סוכרת ועליות סוכר עולות עם הגיל.
ערך תקין שעתיים לאחר האוכל פחות מ-140 . לא צריך לבדוק שעה לאחר האוכל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת לב.אלונה15/02/2013
שלום. האם כל הסוכרתיים, לוקים בליבם. האם לכל חולי הלב צריכה להיות סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת לב. - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/02/2013שלום
כל הסוכרתיים לא לוקים בליבם אך הסיכון גבוה יותר לעומת גבר או אישה באותו גיל ללא אותה מחלה . לא כל חולה לב סובל מסוכרת , קיימות סיבות נוספות כגון כולסטרול גבוה, גיל מתקדם וגנטיקה, ללא קשר לסוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס גבר, סידןשי14/02/2013
שלום
אני גבר בן 50 עם אוסטאופורוזיס חריפה. בערך מינוס 3.5 סטיות תקן
בגב ובפרקי הירכיים.
בדיקות דם תקינות. נאמר שהסיבה כנראה גנטית ורזון.
התזונה שלי כ 600 מג סידן ליום כולל הסידן שבמים.
הומלץ בעבר לקחת קלציום 500 מג וויטמין D.
לוקח ויטמיD 2000 ביום והגעתי לרמות נורמה 100 NMOL L
קראתי שלפי מחקרים עדכניים תוסף קלציום בגבר יכול לעלות את הסיכון לתמותה מוקדמת בכ 20 אחוז.
ברצוני לשאול. האם להפסיק לקיחת קלציום?
האם 600 מג ליום סידן מתזונה, כשרמות הויטמין D תקינות, זה מספיק סידן
לגבר שסובל מאוסטאופורוזיס או שחשוב שאקח כדורי סידן למרות הסיכון הנוסף לתמותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס גבר, סידן - תגובה
אתה שואל שאלה שאין לה תשובה ברורה.
הצריכה הרצויה של סידן יומית היא כ1000-1200 מג. במידה ואתה רוצה להמנע מנטילת כדור סידן אתה יכול יחד עם דיאטנית לחשוב איך לקבל את הסידן מהתזונה ללא תוספת של כדור סידן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפורמיןהילה רשף13/02/2013
אני אוכלת הרבה/המון מוצרי חלב, בעיקר גבינה לבנה 5%.
אני מתוקה ולכן נוטלת 3 כדורי מטפורמין ביום. 1 בבוקר ו- 2 בערב. את הכדורים אני
בולעת עם לחם וגבינה לבנה . פעם נאמר לי כי אסור לקחת את המטפורמין עם חלב
ו/או מוצריו מפני שאז יעילות התרופה פוחתת או מתבטלת. האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפורמין - תגובה
אני לא מודעת להפרעות בספיגה של מטפורמין עם דברי חלב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Testosteroneעוז11/02/2013
איך יודעים מתי רמה נמוכה של Testosterone היא ממקור אורולוגי או מקור אנדוקרינולוגי ?
האם לפי בדיקות דם ניתן לדעת ? אן כן, איזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Testosterone - תגובה
רמות טסטוסטרון נמוכות יכולות לנבוע מבעיה ביצור ההורמון באשכים או בעיה ביותרת המוח .
כדי להבדיל בין השניים בדיקת LH FSH TESTOSTERONE
אך כמובן צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג במידה ומדובר בבעיה ביותרת המוח ולהשלמת הבירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אנדוקרינולוגיות שונותאברהם10/02/2013
יש לי בלוטה ערמונית מוגדלת. קשריות בבלוטת התריס בלבלב הוציאו לי גידול נאורואנדוקריני ולאחרונה מצאו קשרית באדרנל--האם יש קשר ומהו ? או סתם מזל רע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אנדוקרינולוגיות שונות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/02/2013שלום,
אין קשר בין הערמונית בלוטת תריס ושאר הדברים. יתכן קשר בין הגידול הנאורואנדוקריני והממצא באדרנל אך גם זה לא בטוח. יתכן מקרה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- U.S בלוטת התריסנעמה10/02/2013
אני במעקב כשנה וחצי של בלוטת התריס עקב זפק רב קשרי ,
קשריות עם הסתיידויות עדינות עד 1.5 ס"מ משני הצדדים למעקב.
קשרית 4 ס"מ משמאל בחלקה הגדול ציסטי.
לאחרונה אני מרגישה כאבים בצד שמאל של הצוואר לכיוון האוזן,הראש והעורף,
ברצוני לשאול האם יש קשר לכאבים ? והאם יש לשקול ניתוח?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר u.s בלוטת התריס
נעמה17/02/2013שלום רב, אני ממתינה לתשובתכן,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהU.S בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/02/2013שלום
לרוב קשריות בבלוטת תריס אינן גורמות לכאב. לעיתים קיים דימום קטן בתוך קשר אשר יכול לגרום לכאב. יתכן והממצאים ללא קשר אך בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא אאג.
לגבי ההחלטה הניתוחית היא מתבססת על תשובת הדיקור, גדילת הקשרים והעדפה אישית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהריוןשואלת07/02/2013
היי,
אני בשבוע 6 וה-TSH שלי הוא 6 (נבדק היום).
מטופלת ביוטירוקס חודשיים (והועלה לי המינון לפני 3 שבועות), בינתיים ה-TSH לא השתנה.
השאלה שלי היא עד כמה זה מסוכן...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס08/02/2013שלום
את צריכה להוועץ בהקדם עם רופא משפחה/אנדוקרינולוג להעלות מינון של יוטירוקס.
מטרת הטיפול בטרימסטר הראשון להריון TSH<2.5.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוליסיגל04/02/2013
בבדיקות דם יצאה לי בסוכר 115 של קופת חולים מאוחדת הרופא אמר לי שזה גבולי
שאני צריכה דיאטה מה עליי לעשות האם אני באמת סובלת מסוכר כי אני עושה ספורט ואוכלת נכון רק מה שהרגשתי לפני כמה ימים עייפות קיצונית כאבי ראש נוראי ואז התעלפתי ואז היה ירידה בסוכר אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני שומרת ומצד שני אולי יותר יכול להיות שאני צריכה דיאטנית לסוכר תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר גבולי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/02/2013שלום
לא ציינת את גילך. בכל מקרה סוכר של 115 בצום אינו תקין. חשוב לבדוק AIC אשר נותן הערכה על רמות סוכר בשלושה חודשים אחרונים. במידה וקיים עודף משקל אז חשוב לרדת במשקל, לבצע פעילות גופנית סדירה ולחזור על הבדיקה בעוד 3 -6 חודשים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 37 מה זה בדיקת AIC
סיגל04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר גבולי בדיקה חוזרת
סיגל18/02/2013סוכר גבולי בדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתמשה04/02/2013
בקר טוב !!!
אני מעוניין לדעת מהי רמת הסוכר בדם הרצויה .
ומהי רמת סוכר הדורשת טיפול
בתודה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכרת - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2013שלום משה,
סוכר בצום עד 100 ושעתיים אחרי האוכל עד 140 הוא תקין.
סוכר בצום שבין 100-125 מתאים לטרום סוכרת, סוכר בצום מעל 126 ב-2 בדיקות שונות מחשיד לקיום סוכרת.
בערכים שסביב הערכים שציינתי הטיפול המומלץ ביותר הוא שנוי הרגלי חיים- דיאטה עם הגבלה של פחמימות פשוטות ופעילות גופנית סדירה כגון הליכה 150 דקות בשבוע (חצי שעה 5 פעמים בשבוע) ופעילות של תנגודת שעה בשבוע.
בדיקת ההמוגלובין A1C אשר מהווה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים עוזרת להחליט אם יש צורך בטיפול תרופתי מעבר לשנוי בהרגלי החיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)