מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעייה בהיפופיזה?עמי20/03/2013
שלום דוקטור - מבקש להתייעץ שוב,
במשך שנה ישנה עלייה איטית ב BETA HCG ( מגיע ל-40, עלייה של 4 יחידות כל חודש). ללא מציאת מקור העלייה (לפני 13 שנה חליתי בסרטן האשך ומאז הכל היה שקט). בבדיקות הדמייה לניסיון מציאת מקור ההפרשה לא רואים עד עתה כלום (CT חזה בטן ואגן, א.ס. אשך, MRI מוח ולפני חודשיים PET CT כל גופי) נשלחתי לביצוע MRI מוח על מנת לשלול גידול בבלוטת האצטרובל שיכול להפריש גידול זה (GERM CELL TUMOR).
בבדיקה מנובמבר 2012 נמצא "גבעול הבלוטה מעט מעובה בחלקו העליון וסוטה לשמאל. חוסר אחידות בבלוטת ההיפופיזה עם תהליך מוקדי בחלקה הימני. אפשרות שאינה וודאית מיקרואדנומה. "
עקב הממצא נשלחתי לאנדוקרינולוג.
בצעתי בדיקות דם לצירי הבלוטה והכל נמצא תקין למעט LH-FSH מדוכאים ברמות אפסיות (לטענת רופא אנדוקרינולוג עקב נוכחות BETA HCG)טסטוסטרון טוטאל בגבול הירוק הנמוך של הנורמה.
בבדיקת מעקב ממרץ 2013 בצעתי שוב בדיקת MRI למעקב אחר היפופיזה עקב הממצא הקודם. וכעת נכתב - "לא מודגם ממצא באוכף בהיפופיזה או בגבעול. בהשוואה לבדיקה קודמת - ללא שינוי. קיים חשד קליני לממצא היפופיזרי. ראוי לשקול ביצוע היפופיזה דינמי. אולם אין עדות הדמייתית לכך בבדיקות שבוצעו עד עתה. לסיכום - בדיקת ההיפופיזה בגדר התקין."
שאלותיי הן בעצם מה הכוונה בבדיקה דינמית?האם לוותר עליה? והאם ייתכן שLH FSH אפסיים בעקבות בעייה בבלוטה ולא בעקבות נוכחות BETA HCG?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מאיר20/03/2013שרופא אנדוקרינולוג אמר שאין צורך לבצע את הבדיקה הדינמית להיפופיזה (לכן שאלתי אם כדאי לוותר עליה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה בהיפופיזה? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/03/2013שלום
ממליצה לחזור על בדיקת LH FSH וטסטוסטרון. במידה וטסטוסטרון תקין בנוכחות LH FSH נמוכים אך יש מקום להמשך בירור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיר22/03/2013LH FSH אפסיים כבר למעלה משנה. טסטוסטרון בכל הזמן הזה בטווח נורמה.
אשמח אם תוכלי להתייחס לשאלות בהודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצות וסוכרתאורית19/03/2013
שלום
האם מותר לאכול מצות לחולי סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצות וסוכרת - תגובה
מצות מכילות כמות גדולה של פחמימות זמינות (קמח לבן) ולכן מעלות סוכר.
כדאי לאכול תחליפים אחרים ובמידה ואוכלים מצות לקחת בחשבון את כמות הפחמימה שבמנה של מצה או להסתפק בכחצי או שליש מצה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס ודיכאוןאורנג'19/03/2013
בבדיקה האחרונה (לפני חודש) TSH היה 15.
במקביל וקצת לפני הרגשתי שעובר עלי משהו מבחינה נפשית. חוסר מוטיבציה, חוסר עניין ועיפות ושינה בשעות לא שיגרתיות.
אני כבר חודש לאחר החלפת התרופה לסוג אחר (סינטרואיד) והעלאת המינון מ-100 ל-150. אין שום שינוי בהרגשה. קבלתי הוראה לעשות עוד בדיקה רק לאחר ששה שבועות מהשינוי. האם כדאי לטפל במצב הנפשי בנפרד. או לחכות שהבלוטה תהיה מאוזנת.? כמובן שאני כבר מצפה שהמצב ישתנה. מאד קשה לי עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס ודיכאון - תגובה
כדאי לטפל במצב הנפשי בנפרד ובמקביל לאזן את הבלוטה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני תירוגלובולין- המשךאבי 3116/03/2013
נוגדנים לצליאק נבדקו והתשובה היתה שלילית. אז כעת רק לעקוב אחר הTSH וה T4 כל 4 חודשים או פחות? כעת לא מתכננת היריון. מאילו ערכים בד"כ נהוג לטפל תרופתי מלבד הופעת סימפטומים? התור הבא שלי לאנדו הוא רק בעוד 5 חודשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדני תירוגלובולין- המשך - תגובה
ערכים של TSH מעל 10 לרוב דורשים טיפול.
כפי שציינתי המטרה בהריון הם ערכי TSH<2.5 ולכן נדרש טיפול קודם לכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסאבי 3115/03/2013
בת 29. אמי סובלת מהיפותירואידיזם. אצלי ה- TSH היה כל הזמן בנורמה בגבול העליון סביב ה- 4 משהו. לאחרונה יצא מעל הנורמה 5.77 כשהנורמה עד 4.20. כעת שינו את ערכי המעבדה. פעם אחרונה יצא תקין אך בגבול העליון ומה שיצא מעל הנורמה זה הנוגדנים העצמיים כנגד הבלוטה (תירוגלובולין אנטי בודי) יצא 50.48 כשהנורמה עד 40. כמו כן סובלת מקור שנים (אך תמיד השלכתי זאת לאנמיה...). כמו כן ישנה עלייה במשקל ואני לא מצליחה לרדת במשקל למרות שאני באמת לא אוכלת הרבה. הייתי אצל אנדוקרינולוג שאמר שזו לא תהיה טעות להתחיל לי טיפול תרופתי מכיוון שקרוב לוודאי שבגלל הנוגדנים העצמיים שלי זה ייתפרץ באיזה שהוא שלב. בסופו של דבר הוא החליט לא להתחיל אלטרוקסין וביקש שכל 4 חודשים אבצע בדיקת TSH.
השאלות שלי הן:
1. האם הימצאות נוגדנים עצמיים אכן מעידים על התפתחות היפותירואידיזם עתידית בצורה מוכחת או שזה עלול להתהפך ולהיות תקין?
2.האנדוקרינולוג אמר לי שמספיק רק לחזור על ה TSH ולא על כל יתר הבדיקות t4 ותירוגלובולין. האם זה אכן מספיק לצורך אבחנה וודאית?
3. מה המשמעות של הימצאות מעל הנורמה של נוגדני התירוגלובולין?
4. אני עושה כל חודש בדיקות דם בגלל האנמיה והמחסור הקשה בויטמין D . האם 4 חודשים כל פעם לחזור על TSH זה מספיק? הגיוני? או שצריך פחות מ-4 חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/03/2013שלום
קיימת תת פעילות קלה אך לעיתים בשל תסמינים ניתן להתחיל טיפול . במידה ואת מתכננת הריון אז יש מקום להתחיל טיפול .
לגבי הנוגדנים הם מצביעים על מחלה דלקתית של הבלוטה (השימוטו) עם נטיה לתת פעילות אך לא ברור מתי תופיע תת פעילות משמעותי ומכאן הצורך במעקב.
האם נבדקו נוגדנים לCELIAC?
אני חושבת שכדאי לבדוק TSH FT4 הנוגדנים אינם נחוצים ולאחר מכן תוך טיפול בהחלט מספיק להסתפק בTSH
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במעבר משכיבה לעמידהשרון14/03/2013
שלום רב,
אני 7 שבועות אחרי ניתוח קרסול. עד לפני שבוע הייתי על זריקות לובנוקס 30 מג ליום(שוקלת 80 קג). בעקבות גן שגורם לקרישיות. בשבועיים האחרונים מרגישה לחץ בחזה וקצת קושי בנשימה. העריכו שלא מדובר בתסחיף כיוון שיש לחץ בחזה,לא כאב,קצת קושי בנשימה אבל לא חריף, הלחץ בחזה לא מתחזק בנשימה עמוקה,אין שיעול, הייתי על לובנוקס וגם עשו לי אולטראסאונד לרגליים ולא נמצא שום דבר שיכול להעיד שהיה משהו שהתנתק,כך שהסבירות לכך היא ממש קלושה.
לפני חמישה ימים התווספו סימפטומים נוספים- איני יכולה לעמוד או ללכת. ברגע שאני מנסה יש לי סחרחורת, החזה שלי מרגיש שהוא עומד להתפוצץ החזה והגרון הדוקים וקצת קשה לי לנשום,אני מתנשפת. בישיבה הדופק שלי הוא 70 וכשאני קמה הוא מיד מזנק ל 135. עשו לי אקו לב בשכיבה ואקג,שנייהם היו תקינים.
האם מבחינה אנדוקרינולוגית יש משהו לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר במעבר משכיבה לעמידה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/03/2013שלום
כדאי לודא שתפקודי בלוטת תריס תקינים אך התלונות אינן מכוונות לכך.
ללא ספק תלונות אלו חמורות ודורשות בירור מקיף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים אנדוקרינולוגיהאורטלי10/03/2013
שלום רב,
היום הפסקתי לקחת מהסינטרואיד 100 מ"ג מפני ש....
TSH יצא לי 18.19
FT4 12.8
FT3 4.61
וחזרתי היום ליוטירוקס לפי 125 מ"ג לימי חול +שישבת לפי 150 מ"ג שאיתו הייתי
TSH 0.95
FT4 15.5
FT3 5.36
מה דעתך???
השאלה שלי מתיי עליי לעשות את הבדיקה של ה-TSH + T4 כדיי לקבל תשובה הכי מהירה כי אני לפני ניתוח והם צריכים את הבדיקה
תודה ואודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים אנדוקרינולוגיה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/03/2013שלום
המועד הקצר ביותר לאחר ביצוע שינוי במינון הוא בין 4-5 שבועות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר רוזני תודה רבה על שובתך
אורטלי12/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אורטלי12/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH 18.19 !!!!!!!!!!אורטלי10/03/2013
מי יכול להסביר לי בבקשה מה התשובה לבדיקת האנדוקרינולוגיה שלי
TSH 18.19
FT4 12.8
FT3 4.61
אני לוחת סינטרואיד 100 ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH 18.19 !!!!!!!!!! - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס11/03/2013שלום
לפי הבדיקות קיימת תת פעילות בלוטת תריס.
נשאלת השאלה אם הטיפול הוחל לאחר הבדיקה או תוך כדי הבדיקה.
במידה ואת כבר נוטלת מינון של של סינטרואיד מעל 6 שבועות ועדיין TSH 18 אז קרוב לודאי צריך להעלות מינון של התרופה. עלייך להתייעץ עם האנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך מאדברכה05/03/2013
שלום ,סובלת מבטן כבדה ונפוחה (לא משנה מה אני אוכלת!) ,עליה טיפה במשקל ובעיקר אי נעימות באיזור הבטן ותאבון יתר. בבדיקות דם ה TSH יצא 'קטן מ 0.0.3' .
(FT4/3 תקינים.)
רציתי לשאול האם יש קשר בין הדברים והאם זה יכול לעבור לבד? אני מאד מאד מודאגת וזה כבר כמה חודשים ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH נמוך מאד - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/03/2013שלום
מצב בו הTSH נמוך וFT4 FT3 תקינים נקרא פעילות יתר סמויה או קלה ובמידה ואינה חולפת ההחלטה האם לטפל או לא תלויה בגורמי סיכון (גיל, מחלות לב, סימפטומים). לא נראה לי קשר לתלונות הקשורות לבטן אשר צריכות להבדק ללא קשר לפעילות יתר הקלה. לגבי התאבון קשה לדעת אך יתכן קשר מסוים. כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג אישית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןרועי03/03/2013
שלום
בגלל הפרעת חרדה אני נוטל מזה מספר חודשים לוסטרל + ריספונד (ריספרדל) מינון מינימלי של חצי מ"ג (לטענת הרופא זה מחזק את השפעת הלוסטרל).
וכן לפעמים מירו (רמרון) במטרה להיעזר בתופעת הלוואי שלה ישנוניות בכדי לישון טוב בלילה.
ברצוני לשאול האם אחת משלושת התרופות הללו משפיעות על המצב ההורמונלי (בדגש על פרולקטין) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/03/2013שלום
התרופה ריספרידל יכולה להעלות רמות פרולקטין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ל tsh,t3,t4מודאגת01/03/2013
שלום רב,
אני בשבוע 37 להריוני, מטופלת ב 50*6 אוטירוקס בשבוע בשל תת פעילות קלה.
עד כה ביצעתי את בדיקות הדם שעה-שעתיים לאחר שלקחתי את התרופה כרגיל.
עכשיו גיליתי שהייתי אמורה לעשות את הבדיקה בלי שלקחתי את התרופה באותו בוקר.
האם זה נכון? מה ההשפעה של זה על התוצאה? יכול להיות שחשבתי שההיתי מאוזנת מבחינת tsh ולא הייתי?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ל tsh,t3,t4 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/03/2013שלום
נטילת אוטירוקס תשפיע מעט על רמת FT4 אך לא על TSH כך שאין לך מה לדאוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dבני28/02/2013
בן 39. בדיקת דם מהיום :
VIT.D 25-OH 8.13 NG/ML
בעבר היה לי גם נמוך, אך לא ברמה כזו.
האם יש צורך בבירור נוסף או פשוט להתחיל להשתמש בתוסף ?
האם ויטמין ברמה כזו משפיע על שרירים/עצמות ?
( אני סובל מכאבים בגב תחתון/רגליים/שוקיים.)
מה המינון המומלץ ?
נ.ב. בספירת הדם, רמת האשלגן כמעט גבולית, האם זה בעייתי/מסוכן/דורש מעקב ?
PHOSPHORUS 2.76 MG/DL ( 2.50- 4.60) (........*)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/02/2013שלום
ניתן להתחיל טיפול בויטמין D ללא קשר לבירור. ממליצה לבדוק נוגדנים למחלת CELIAC.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה מינון את ממליצה ?
בני28/02/2013אגב. טעיתי בסיום הודעתי הקודמת. לא מדובר באשלגן אלא בזרחן.
יש קשר בין הזרחן הנמוך לויטמין D נמוך ?
מה הסיבה שהרופאה ממליצה לבדוק נוגדנים לצליאק ? והאם מעבר לזה יש צורך בבירור ברמה נמוכה כזו של ויטמין ?
כמו כן. מתי יש לעשות בדיקת מעקב חוזרת לרמת ויטמיןD ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה מינון את ממליצה ? - תגובה
מחלת צליאק יכולה לגרום להפרעה של ספיגה של ויטמינים בין יתר.
לאחר מתן ויטמין D ניתן לחזור על הבדיקה כעבור 3 חודשים.
לגבי מינון ממליצה שתתיעץ עם רופא המשפחה אך מינונים בין 1000 ל-2000 יחידות ליום של D3 מקובלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון של יותירוקסענת27/02/2013
שלום,
בתאריך 20.2.13 קיבלתי מחזור שנמשך 4 ימים. (3 ימים דימום רגיל ובהמשך דימום קל)
** ביום 6 (25.2) וה-7 (26.2) לא היה דימום בכלל** והיום 27.2.13 היה מעט דימום (דם טרי) על התחתונית.
1 האם יש סיבה לדאגה שאחרי יומיים נקיים יהיה שוב דימום???
2 האם יש צורך לגשת לרופא לבדיקות???
לציין שאני בת 44 ומעולם לא היה לי דבר כזה.
כמו כן האם יש קשר בין העלאת מינון (50 מ"ק) של יותירוקס לטיפול
בבלוטת התריס לבין הופעת הדימום?? ( לוקחת סה"כ 500 מ"ק בשבוע )
אשמח לתשובה מהירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון של יותירוקס - תגובה
אין קשר בין העלאת המינוון של ELTROXIN לדימום ובנוגע לדימום כדאי להתייעץ עם רופא נשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאלבוס עם אינסוליןבן יעקב27/02/2013
בן 70 ,סכרתי מזה 23 שנים ומטופל באינסולין לנטוס בערב ויומולוג לפני ארוחות בתוספת גלוקופג' פעמיים ביום.
בהרבה מקרים רמות הסוכר לאחר האוכל עדיין גבוהות מ-200 וניסיון לשפר את התוצאה ע"י תוספת אינסולין מגדילה את שיעורי ההיפו לאחר 3 שעות מתחילת הארוחה.
האם ניתן לשפר את המצב באמצעות תוספת של גאלבוס? ואם כן , מה המינונים המקובלים ובאיזה אופן נוטלים? ( לפני /אחרי אוכל? פעם ביום? בוקר/ערב? )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאלבוס עם אינסולין - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס28/02/2013שלום,
התוספת של GALVUS או JANUVIA הנן אופציות אפשריות אשר אף הן יכולות להגביר את האירועים של היפוגליקמיה ונדרשת זהירות. זהו בהחלט צד שכדאי לשקול אותו תוך מעקב צמוד של רופא הסוכרת שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LH-FSHיאיר26/02/2013
בן 38
ביצעתי בדיקה הורמונלית
ורציתי לברר לגבי התוצאות דלהלן:
(FSH 3.12 MIU/ML ( 1.20- 16.00 (........*)
(LH 1.54 MIU/ML ( 1.10- 9.00 (........*)
(PROLACTIN 313.54 M/UL ( 50.00- 280.00 *(.........)
(TESTOSTERONE 7.33 NMOL/L ( 5.80- 28.00) (........*)
(FREE TESTOST. 8.68 PMOL/L ( 8.00- 90.00) (........*)
א. הפרולקטין יצא קצת גבוה, אבל אולי זה כי הבדיקה לא בוצעה לאחר מספר שעות שאני ער.
ב. כל שאר הערכים נמצאים בקצה התחתון של הנורמה, האם זה תקין ? יש לזה משמעות כלשהי ?
ג. האם טסטוסטרון ברמה כזו מתאים לגיל 38 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LH-FSH - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2013שלום
רמת PRL מעט מוגברת שווה לחזור על הבדיקה.
אני לא יודעת מאיפה לקוחה הנורמה של הTEST אך הגבול התחתון נראה לי מעט נמוך . כדאי לדבר אישית עם אנדוקרינולוג אשר עובד עם מעבדה זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלו הערכים של קופ"ח מאוחדת
בני26/02/2013אני לא יודע אם לפנות לאנדוקרינולוג שוב, כי התוצאות הללו לצערי מוכרות לי גם מבדיקות קודמות.
ועברתי הדמייה להיפופיזה לפני חצי שנה ללא ממצא שיכול להסביר את זה.
האם רמה נמוכה כזו של טסטוסטרון משפיע לרעה בעוד תחומים או שכיוון שזה בתוך המסגרת זה לא בעייתי ?
ולגבי ה LH-FSH, גם שם זה נמוך, על מה זה מעיד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)