מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בלוטת התריס בהריוןאסתר10/04/2013
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 14 ובבדיקות דם רוטיניות בתחילת ההריון התגלתה TSH 6.67.
קיבלתי טיפול מאנדוקרינולוגית ובבדיקת הדם האחרונה הערכים שהתקבלו הם TSH 2.93.
היות והתחלתי את הטיפול רק בשבוע 8, יש סיכוי שנגרם נזק כלשהו לעובר?
האם הערכים הנוכחיים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תת פעילות בלוטת התריס בהריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2013שלום אסתר,
הערכים הנוכחים תקינים להריון, אמנם בגבול העליון של הTSH הרצוי בהריון שהינו מתחת ל-3 ולכן ניתן לשקול העלאת המנון במעט, בתאום עם הרופא המטפל
הTSH שתארת היה מוגבר במידה קלה ולכן לא סביר שגרם לנזק לעובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סוג סוכרת יש לידני10/04/2013
מידי שנה ערכתי בדיקות דם, רמת הסוכר בדם נעה בדרך כלל בין 65 ל-95.
השנה התוצאה היתה חריגה : 121.
בעקבות התוצאה נערכו לי בדיקות נוספות, הנה חלק מהתוצאות :
HEMOGLOBIN A1C % : 6.6 %
CREATININE- U SAMPLE : 47.70 mg/dL
MICROALBUMIN-U SAMP : מתחת לסף הרגישות
C-PEPTIDE : 0.28 nmol/L
GAD-II : <1
העמסת סוכר (75)
בצום : 125
לאחר שעתיים : 279
אני בן 55, לפני 13 שנה עברתי התקף לב, עברתי פתיחת עורקים (ללא סטן), מאז המצב תקין. רמת השומנים בדם טובה.
אוכל תזונה בריאה : הרבה ירקות, קטניות, דגנים, אגוזים, לא אוכל דברי מתיקה.
איזה סוג סוכרת יש לי ? איזה טיפול מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה סוג סוכרת יש לי - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2013דני שלום,
אני מתקשה לענות לך לגבי סוג הסוכרת בגלל שחסרים לי פרטים, כגון הגובה שלך ומשקלך, האם אתה פעיל גופנית, האם יש סיפור משפחתי של סוכרת ובקרב מי באיזה גיל התפתחה והאם הם סובלים מעודף משקל
לא הצלחתי להבין אם הANTI GAD שלילי.
בכל מקרה אני ממליצה לך להועץ ברופא סוכרת בכדי להחליט על טיפול על סמך התמונה המלאה.
שנוי בהרגלי חיים הוא השלב הראשון באזון סוכרת מכל סוג שהיא- חשוב להקפיד על משקל גוף תקין, להגביל צריכת פחמימות בדיאטה לאכול הרבה ירקות, דגים גבינות רזות, בשר רזה- עוף, לצמצם צריכת פירות מתיקה מאפים, ולצרוך קמח מלא/שפון או כוסמין במקום מצרכים עם קמח לבן. כלומר לצרוך מזונות עם אנדקס גלקמי נמוך אשר ספיגת הסוכר שלהם איטית יותר. וכן להקפיד על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע כגון הליכה מהירה חצי שעה 5 פעמים בשבוע בשלוב עם פעילות של תנגודת כגון משקולות 20 דקות 3 פעמים בשבוע, זאת בתנאי שאין התוית נגד מבחינת מחלת הלב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת + תודות
דני11/04/2013תודה רבה על התשובה המהירה.
כן ה-anti gad 2 הוא שלילי (קטן מ-1).
הנה השלמת הפרטים. אני בן 55, גובהי : 171 ס"מ, משקלי : 64 ק"ג (משקל יציב וללא שינוי מזה שנים רבות). אין רקע סוכרתי במשפחה שלי.
לגבי מזון - המזון שציינת הוא זה שאני אוכל. אין אצלנו בבית גבינות מעל 5% שומן, אוכל רק בשר עוף.
כעת אקפיד על האינדקס הגליקמי שלא הייתי מודע אליו עד לאחרונה.
אינני עושה פעילות גופנית, למרות שאין לי מגבלה רפואית וזה נושא שברור לי שאני צריך לשנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת + תודות - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום11/04/2013ערב טוב דני,
בהיותך רזה ובהעדר ספור משפחתי יש סכוי שאכן מדובר בסוכרת הדומה לסוכרת נעורים במבוגרים, אך סוכרת זו מתקדמת לרב לאט במבוגרים ולכן בשמירה על הרגלי חיים נכונים - דיאטה ופעילות גופנית יש סכוי טוב שהסוכרת תתאזן בשלב זה לא משנה מה סוגה.
ממליצה בחום להתחיל גם פעילות גופנית. ולהקפיד על האנדקס הגלקמי
ניתן לבדוק נוגדנים נוספים כגון anti insulin ו anti islet בהקשר של סוכרת אוטואימונית, למרות שanti gad הוא הנוגדן השכיח ולכן זה לא הכרחי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההמלצות
דני12/04/2013תודה על התשובה.
כמובן שאני לוקח בראש ובראשונה את ההמלצה לפעילות גופנית.
אני לומד את האינדקס הגליקמי (שחייב לציין שהופתעתי ממספר ערכים באינדקס שלא חשבתי עליהם).
אתייעץ עם רופאת המשפה לגבי הבדיקות הנוספות.
בינתיים קבלתי את התרופה גלוקופז' במינון 850 מ"ג - כדור וחצי ביממה.
האם נכון לקחת אותו גם אם יש אפשרות שמדובר בסוג של סוכרת נעורים למבוגרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על ההמלצות - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום20/04/2013שלום דני,
כדור הגלוקופאג' לא יועיל הרבה אם מדובר בסוכרת נעורים במבוגרים, אך גם לא צפוי לגרום נזק. הגלוקופאג' מפחית את התנגודת לפעילות האנסולין בעיקר ברמת הכבד כנראה גם בשריר. בסוכרת מבוגרים יש בעיה של תנגודת מוגברת לפעילות האנסולין בסוכרת נעורים הבעיה היא הרס של תאי הבטא בלבלב שמייצרים אנסולין
מכוון שלגלוקופאג' יש מעוט תופעות לואי ולעיתים יש גם שלוב של שני סוגי הסוכרת צפוי שתהיה יותר תועלת מהנטילה מאשר נזק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזולחגית10/04/2013
שלום,
רציתי בבקשה לשאול, מה ההבדל בין בדיקת קורטיזול דרך בדיקת דם ב8:00 ,
לבין בדיקת קורטיזול דרך איסוף שתן של 24 שעות.
האם בודקים אותו דבר? האם שתי הבדיקות אמינות באותה המידה?
הרקע לשאלתי, הרופא הפנה אותי לבדיקת קורטיזול בדם ( התבקשתי לקחת שני כדורים בשעה 23:00 ולהגיע לבדיקה ב8:00) - התוצאה היתה נמוכה מאוד.
25 NMOL/L כאשר אמור להיות בין 118-618 .
היום הייתי שוב אצל רופא המשפחה והפעם הוא ביקש שאעשה איסוף שתן לבדיקת קורטיזול.
יש צורך להזמין תור לרופא אנדוקרולוג או שטיפול אצל רופא משפחה אמור לספק?
יש לציין שאינני נוטלת תרופות באופן קבוע.
תודה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קורטיזול - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2013שלום חגית,
2 הבדיקות שתארת משלימות ומטרתן לאתר עודף יצור קורטיזול ע"י יותרת הכליה.
בבדיקת הדם נותנים כדורים דמויי קורטיזול שמטרתם לדכא את יצור הקורטיזול הפנימי זאת בתנאי שהכל תקין, ואכן יש דכוי והתוצאה שתארת תקינה
באסוף שתן המטרה היא דומה אך מחפשים עודף הפרשה של קורטיזול ב24 שעות של אסוף שתן.
בכל מקרה תוצאת בדיקת הדם שתארת היא תקינה לאחר 2 הכדורים והנורמה שתארת היא בדם ללא נטילת כדורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית בבלוטת התריססמדר10/04/2013
שלום
בצעתי בדיקת אולטראסאונד רק כדי לבדוק שהכל בסדר מפני שלאמי היה סרטן בבלוטת התריס.
אין בעיות בתפקוד, אין נפיחות אין שום בעיה פיסית.
תוצאות האולטראסאונד העלו "אונה שמאלית של בלוטת התריס מוגדלת, כמעט כולה תפוסה ע"י קישרית מוצקה איזואקוגנית בממדים 38/25/34 מ"מ. עם גבולות סדירים והילה מסביב, בדופלר צבע זרימה היקפית.
אני בתור לניקור של הבלוטה, אבל רוצה להבין מה משמעות הבדיקה?
לפי האמור אפזר לשער האם הקשרית שפירה או לא?
האם בגודלה הנוכחי, במידה והניקור יראה גידול שפיר, בכל זאת כדאי להסירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשרית בבלוטת התריס - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2013שלום סמדר,
הקשרית אמנם גדולה אך היותה בעלת גבולות סדירים וזרימת דם היקפית יכולים לרמז על ממצא שפיר אך בכדי להגיע למסקנה יש צורך בנקור.
מכוון שמדובר בקשרית גדולה וכן לפי ההמלצות הארופאיות הייתי שוקלת נקור חוזר כעבור 3-6 חודשים לוודא שאכן מדובר בממצא שפיר באם הנקור הנוכחי יהיה שפיר, (יש סכוי גדול לכך, דהיינו 70-80%).
בגלל החשש שקשריות גדולות עשויות לגדול בעתיד ולגרום לסמני לחץ מקומיים ואי לכך לתסמינים כגון קוצר נשימה בשל לחץ על קנה הנשימה או הפרעות בליעה מקובל לשקול בצוע כריתה חלקית של הבלוטה באם מדובר בקשריות מעל 4 סמ' אך אין חובה בכך בעיקר אם אין סמני לחץ כעת. איני יודעת מהו גילך אך כמובן שהמלצה זו רלוונטית בגיל הצעיר יותר (20-60), וכתלות בקיום מחלות רקע נוספות.
הסירי דאגה בליבך גם אם חלילה מדובר בממצא סרטני לרב ממאירות בבלוטת התריס אינה מקצרת חיים ומתים איתה ולא ממנה. מה גם שכרגע סכוי טוב שהממצא שפיר.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמזל דוד10/04/2013
שלום בת 40, לפני כחודשיים בבדיקה נתגלה רמת TSH 9.37 ,לאחר מכן באולטרסאונד נתגלה גוש ,נשלחתי לניקור ומיפוי במיפוי נתגלה קליטה מוגברת דיפוזית בבלוטת התריס ובניקור טירודיטיס השימוטו.. הרופא שלח אותי שוב לבדיקת דם לתפקוד הבלוטה והפעם יצא 1.74 כשדיברתי איתו הוא אמר שכרגע לא צריך שום טיפול רק מעקב, אציין שיש לי עייפות מוגברת, השמנה ואי הצלחה לרדת במשקל וחולשה כללית. אני גם סכרתית שמטופלת ע"י כדורים ועדיין לא ממש מאוזנת.
שאלותיי הן: האם באמת לא צריך טיפול גם אם הרגשתי לא טובה?
איך זה שTSH פעם גבוה ופעם נמוך?
ביקשתי הפניה לאנדו והרופא התעלם, האם להתעקש? אמרו לי שאנדוקרינולוג מבין יותר מרופא משפחה...אשמח להיענות כי אני כבר לא יודעת מה קורה איתי...בברכה מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2013שלום מזל,
לא ציינת מהן רמות הFT4 והFT3 שלך, אני מניחה שהן תקינות.
נראה שהבלוטה שלך נעה בין פעילות תקינה לתת פעילות יתכן על רקע נוגדנים שמשבשים את פעילותה. כעת בהנחה שהFT4. FT3 תקינים לא נראה שיש צורך בטיפול נוסף מכוון שנראה שהבלוטה מתפקדת באופן מאוזן, אך כמובן שיש צורך במעקב אחת ל-3-6 חודשים או בהתאם לתסמינים. לא נראה שתפקוד הבלוטה כרגע מסביר עייפות וקושי לרדת במשקל והייתי מחפשת סבות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הרגלייםנפתלי09/04/2013
לרופאים שלום
בהעמסת סוכר (75 גרם) התוצאהכעבור שעתיים הייתה 293 (116 בצום).
קבלתי כדורי גלוקומין, 850 מ"ג פעם ביום. במדידות יומיות בין הארוחות
התקבלו ערכים בין 100 ל-140. בכל זאת יש לי תחושה של שריפה בכפות הרגליים.
מה יכולה להיות הסיבה?
בתודה
נפתלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בכפות הרגליים - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2013שלום נפתלי
לא ציינת מהו ערך ההמוגלובין A1C שלך שהוא מדד לממוצע ערכי סוכר ב-3 חודשים האחרונים אך התוצאה של העמסת הסוכר אכן מחשידה לסוכרת.
האם ערכי הסוכר בצום ירדו אף הם? אם הם מעל 100 והתפקוד הכליתי שלך תקין יתכן שכדאי לשקול העלאת מנון הגלוקומין. הערכים שאתה מתאר שעתיים אחרי האוכל עד 140 הם תקינים.
תחושת השריפה בכפות הרגליים יכולה להיות קשורה לפגיעה עצבית כתוצאה מהסוכרת אשר לעיתים מחמירה באזון הסוכרת ויכולה לחלוף לאחר מספר חודשים. יש לשלול סיבות אחרות כגון חסר B12 אשר יכול להתפתח תחת טיפול בגלוקומין, הפרעות הנובעות מלחץ על עצבים בעמוד השדרה. בכל מקרה יש טיפול תרופתי אשר יכול להקל על תסמיניך.
ממליצה לך להוועץ בנוירולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאקרואדנומה + יתר פרולקטיןאייל08/04/2013
שלום רב,
בספטמבר 2012 התגלה אצלי מקרואדנומה בגודל 37 מילימטר עם רמת פרולטין 3550, תפקןד לוקה של בלוטת התריס וטוסטסטרון נמוך עמד על רמה 3.
הוחלט לטפל ביוטירוקס לטיפול בבלוטת התריס ובקאבוטרים לטיפול ברמת הפרולקטין.
ב-25.12.012 לאחר בדיקת MRI שניה מצב הגידול התטמתם ל-21 מילימטר.
כיום רמת הפרולקטין ירדה ל-150 והטוסטסטרון עלה ל-5,מינון הכדורים עלה מלפניי שבועיים ל-3.5 מיליגרם לשבוע.
על סמך הנתונים האחרונים, הד"ר שמטפלת בי(המתמחה באנידוקריטנולוגיה) המליצה לי על אפשרות לפעולה כירוגית מכיוון שלטענתה "יש התקדמות קטנה, הגידול הצטמצם אך לא כמצופה ורמת הפרולקטין ירדה בקפיצות משמעותיות בהתחלה וכרגע הירידה איטית".
לאחר בירורים נוספים הבנתי אחרת, שדווקא ההתקדמות בסדר גמור ואין צורך בניתוח.
מבקש את דעתכם בנושא הנ"ל.
תודה רבה, מודה מראש דעתכם חשובה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מאקרואדנומה + יתר פרולקטין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום10/04/2013שלום אייל,
בכדי לענות על שאלתך אנא ציין באילו יחידות רמת הפרולקטין האם נג/מל או miu/ml?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאקרואדנומה + יתר פרולקטין
אייל11/04/2013ng/ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאקרואדנומה + יתר פרולקטין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום11/04/2013שלום אייל,
קשה לענות לשאלתך מבלי לראות את ההדמיה וכן חסרים לי פרטים אנמנסטים נוספים במידה והגדול קרוב לעצב הראיה ועלול לסכן אותו (כיאזמה האופטית) או חודר לאברים שכנים כגון הסנוס הקברנוזי יש לכך השלכות מבחינת הטיפול. אם הגידול קרוב לעצב הראיה אז כן כדאי לשקול אפשרות נתוחית. במידה ואין סכון לאברים שכנים ניתן לשקול העלאת מנון דוסטינקס/קבוטרים. ממליצה לך להוועץ באנדוקרינולוג אשר יתרשם גם מהקליניקה המעבדה ובדיקות המעבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בבלוטת התריס- בהמשך לתשובתךאבי 3105/04/2013
בהמשך לתגובתך- אני לא מתכננת כעת הריון אך סימפטומים אכן קיימים כגון עליה במשקל, אנמיה, נשירת שיער וכו'. רמת ה- TSH לא 10 אלא לכיוון ה-6 אך קיימים נוגדנים חיוביים.
התור הבא שלי באנדו נקבע רק לעוד 5 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעה בבלוטת התריס- בהמשך לתשובתך - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום20/04/2013כדאי בכל זאת להתחיל את הטיפול ביעוץ אנדוקרינולוג אך אם אינך מעוניינת לחכות ניתן להתחיל את הטיפול גם תוך מעקב רופא משפחה. לשאלתך בדלקת קלה בבלוטה התפקוד יכול להשתנות ולנוע בין תקין להפרעה קלה. הייתי חוזרת על הבדיקה של תפקודי תריס לפני התחלת הטיפול. המנון ההתחלתי נקבע לפי משקלך,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,מדוע מגבילים צריכת פירותאלישע05/04/2013
לאנשים עם רמת סוכר גבוהה בעוד שלפי המדד הגליקמי רואים שתפוח,אגס וכו' הם בעלי מדד גליקמי נמוך כ30 .סוכר עצמו הוא בעל ניקוד בינוני כ60 ,האם לפעול לפי המדד הגליקמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,מדוע מגבילים צריכת פירות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס05/04/2013שלום
ללא ספק תפוח עץ , אגס ותות הנם פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך אך עדיין צריך להתחשב בכמות הפחמימות שהם מספקים .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בבלוטת התריסאבי 3105/04/2013
בת 29 (אחות במקצעי...) בריאה בד"כ עם חשד לקרוהן ואנמיה שמטופלת בעירויי ברזל בגלל בעית ספיגה. כמו כן גם ויטמין די מאד נמוך 14.9. לאחרונה התחלתי לשתות בקבוק בשבוע לאחר שטיפות בודדות לא הועילו. בשנה האחרונה ערכתי מס' בדיקות כלליות ובינין גם לבלוטת התריס תמיד במגמת עלייה. יש לציין שאמי סובלת מהיפותירואידיזם.
לאחרונה נבדקו אצל TSH,T3,T4 ותירוגלובולין.
התירוגלובולין (תירוגלובולין אנטי בודי) יצא 50.70 כשהנורמה עד 40.
ה T3,T4 יצאו בנורמה אבל בגבול התחתון
וה- TSH יצא פעמיים מעל הנורמה ופעם אחת באמצע יצא תקין.
הTSH המוגברים יצאו 5.77 ובפעם אח"כ 5.65 כשהנורמה הוא עד 4.20
כרגע אני לא מתכננת היריון אך ישנם מס' סימפטומים המופיעים אצלי כגון: עלייה במשקל (לא הרבה אך לא מצליחה לרדת), נשירת שיער ואנמיה שמשום מה כל הזמן השלכתי זאת על האנמיה.
לאחרונה התחלתי מעקב באנדו אך זה היה בגלל הפרעה אחת בתפקודי הבלוטה ולא אחרי פעמיים ואז הרופא אמר שלא כדאי עוד להתחיל טיפול באלטרוקסין.
שאלותיי הן:
1. האם הופעת הנוגדנים כחיוביים והימצאות 2 חריגות ב TSH אכן מצביעות על התפתחות היפותירואידיזם כעת או עתידי?
2. בד"כ מאילו רמות מתחילים טיפול באלטרוקסין?
3. האם לא כדאי להתחיל טיפול אם מופיעים סימפטומים של עלייה במשקל וכו'?
4. האם ייתכן מצב של היפותירואידיזם שלא מטופל תרופתית שפעם יהיו חריגות ופעם יחזור לנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בבלוטת התריס - תגובה
המצב שלך גבולי. לעיתים אם קיימים סימפטומים וTSH מעל הנורמה ניתן לשקול טיפול תרופתי במיוחד אם הנוגדנים חיוביים
המלצה לטיפול הנו בטיפול ואת מתכננת הריון (אז רצוי TSH<2.5 ) או במידה ורמת TSH מעל 10. נושא לשיחה עם האנדוקרינולוג שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה בתפקודי בלוטת התריס
אבי 3105/04/2013בהמשך לתגובתך- אני לא מתכננת כעת הריון אך סימפטומים אכן קיימים כגון עליה במשקל, אנמיה, נשירת שיער וכו'. רמת ה- TSH אינה 10 אלא לכיוון ה-6 אך קיימים נוגדנים חיוביים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה מטפורמין ללנטוס לחולה סוכרתד``ר מאיה איש שלום04/04/2013
שלום, שאלה קצת מוזרה ובכל זאת- אם הוחלט להתחיל למטופל סוכרתי טיפול בלנטוס, כשעד עכשיו הוא קיבל מטפורמין בלבד? מהם השיקולים? האם קיים שיקול של גלוקוז טוקסיסיטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לאחר שטיפול במטפורמין נכשל קיימות מספר אופציות לתספת בתור תרופה שניה כאשר LANTUS הנה אחת מהן. בהחלט GLUCOSE TOXICITY היא אחת מכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים במצב של סוכר לא יציבגילי03/04/2013
שלום,
אבא שלי חולה סוכרת ולאחרונה מצבו מאוד לא יציב. הסוכר קופץ פתאום לרמות מאוד גבוהות. כמובן שהוא עובר סדרת בדיקות מקיפות אבל בינתיים הוא משתדל להמשיך בפעילות היומיומית הרגילה שלו. הוא די פעיל ומשתדל להתסובב במהלך היום, אבל אני מפחדת שרמות הסוכר הלא יציבות האלה יתפסו אותו והוא לא יהיה בקרבת הבית או מישהו שהוא מכיר.
מה ניתן לעשות בינתיים, עד שיגיעו תוצאות הבדיקות ונדע מה מקור הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עושים במצב של סוכר לא יציב - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום08/04/2013נעמי שלום,
לא ציינת איזה טיפול לסוכרת מקבל אביך האם הוא מקבל אינסולין? אם כן בשנוי המנון/סוג האינסולין ניתן לצמצם את מספר התנודות ברמות הסוכר.
בכל מקרה החשש הוא בערכי סוכר נמוכים מאוד (פחות מ40) אשר יכולים לגרום לאובדן הכרה, במקרה והוא מקבל טיפול תרופתי אשר יכול לגרום לנפילת סוכר חשוב שיקח עמו סרופ/כדורי סוכר ובעת הרגשה של ירידה ברמות הסוכר - שמתבטאת בהזעה, רעד, רעב, חולשה, סחרחורת לאחר מדידה של רמות הסוכר לטול טיפול.
ממליצה להוועץ בהקדם במומחה לסוכרת,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה חדשה ויקטוזהאלחנן03/04/2013
שלום רב לכם אני אלחנן מטופל באינסולין ונורא קשה לי עם זה ברצוני לשאול אתכם אם אפשר לקחת תרופה חדשה בשם ויקטוזה שמחקרים הראו שיש תוצאות טובות ליטפול בסכרת 2 רק לניסון בתודה מראש אלחנן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה חדשה ויקטוזה - תגובה
אם אתה סובל מסוכרת מסוג 2 השילוב של ויקטוזה עם וללא אינסולין אפשרית.
התרופה בסל הבריאות לחולים עם עודף משקל , וקריטריונים נוספים לפי הקופות השונות.
בכל מקרה זהו נושא שכדאי לדון עם האנדוקרינולוג/רופא סוכרת/רופא משפחה שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה מוגברת דיפוזית בבלוטת התריסד``ר מאיה איש שלום24/03/2013
שלום, בת 40 הופניתי למיפוי וניקור לאחר גילוי גוש באולטראסאונד וכן תת פעילות הבלוטה, עדיין ממתינה לתוצאות הניקור אך כעת הגיעה התשובה של המיפוי אם אפשר להסביר לי את התשובה: קליטה מוגברת דיפוזית בבלוטת התריס..
בברכה מזל דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיפוי בלוטת התריס - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום24/03/2013שלום מזל,
קליטה מוגברת דפוזית בבלוטה מחשידה לקיום של פעילות יתר של בלוטת התריס ולא תת פעילות.
ניתן לטפל בפעילות היתר באופן תרופתי ממליצה לך להועץ באנדוקרינולוג
העובדה שלא נראה קשר קר במפוי היא סימן טוב לגבי הממצא שנוקר וזאת מכוון שהסכוי שקשר חם יהיה ממאיר הוא פחות מ1%. אך מומלץ להמתין לתשובת הפתולוגיה וגם איני יודעת מה הם מאפייני הקשר שנוקר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהגילי21/03/2013
אני אמא לילד מקסים ומדהים בן 8
לאחרונה התגלתה אצלו מחלת הסוכרת
שאלתי היא איך מתמודדים עם זה? הבשורה נחתה עלינו כרעם ביום בהיר
מה עושים? יש המלצות? איך מתמודדים?
אם הוא יקלע למצב חירום בו הוא יצטרך את עזרתנו ולא נהיה שם- מה עושים?
אמא מאוד מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/03/2013שלום
במכונים בהם מטפלים בסוכרת נעורים קיים צוות רב תחומי אשר אמור להכשיר אתכם וגם את צוות בית הספר לגבי פעולות נדרשות בעת מצבי חירום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)