מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסמונת השחלות הפוליציסטיות וגלולותאגם.....22/12/2012
שלום רב. בת42שנים. שנים רבות טופלתי בגלולות ביגלל תסמונת השחלות הפוליציסטיות(ללא גלולות ווסת היתה אחת ל3 חודשים).
כיום לא זקוקה לאמצעי מניעה. בשנה האחרונה יש ווסת אחת לחודש או חודש וחצי - ללא גלולות.יש עודף משקל-BMI 30 וטריגליצרידים280 .
מה ההמלצה בגיל 42 לגבי טיפול בגלולות אם יש ווסת ספונטנית אחת לחודש וחצי?
האם בכל זאת צריך לטפל בגלולות בתסמונת השחלות הפוליציסטיות?או מטפלים בגלולות רק אם אין ווסת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת השחלות הפוליציסטיות וגלולות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/12/2012שלום
הטיפול בגלולות נועד להסדיר את הוסת וגם לטפל בתופעות של שיעור יתר או ACNE אם קיימות.
במידה והמחזור יחסית סדיר אז אין אינדיקציה לטיפול בגלולות. ירידה במשקל בהחלט תעזור לאיזון השומנים ואף להסדרת המחזור. כדאי להיות במעקב של גינקולוג למעקב אחר עובי רירית הרחם ולפיכך החלטה טיפולית .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של התרופה גלוקומיןינון21/12/2012
היי
אני בן 50 עם סכרת מסוג 2 , קיבלתי מינון 3 כדורים ביום מתחילת הטיפול.
אני קורא שאנשים מקבלים מינונים של כדור אחד או 2 ליום. האם זה לא הרבה להתחיל עם 3 כדורים ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של התרופה גלוקומין - תגובה
המינון תלוי ברמת הסוכר.
לרוב לשבוע הראשון מתחילים כדור אחד בשל תופעות לוואי (כאבי בטן) ההחלטה אם להעלות את המינון לשניים או שלושה כדורים תלוי ברמות הסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של התרופה גלוקומין - תגובה
המינון תלוי ברמת הסוכר.
לרוב לשבוע הראשון מתחילים כדור אחד בשל תופעות לוואי (כאבי בטן) ההחלטה אם להעלות את המינון לשניים או שלושה כדורים תלויה ברמות הסוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוקריאסאילן19/12/2012
התחלתי להשתמש ביוקראס 50מ"ג -1000מ"ג השאלה שלי כמה זמן לוקח לגוף להגיב האם תייכף או כמה ימים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוקריאס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/12/2012שלום
התרופה מתחילה לעבוד מייד אך לדעתי קשה לעיתים לראות שינויים בולטים בסוכר בצום מאחר וחלק ניכר מהירידה בערכי סוכר מתרחש לאחר ארוחות כאשר בכל מקרה קיימות תנודות בערכי הסוכר. המדד הכי טוב היא בדיקת AIC כעבור שלושה חודשים ואז רואים אם יש שיפור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעת עד כמה פוגע הרטלין בגדילהספיר19/12/2012
שלום שמי ספיר אמא של מתן ילד בן 11 שנים נוטל ריטלין באופן יום יומי ראיתי את התוכנית עם דר משה פיליפ והוא ציין שרטלין פוגע בגדילה של הילד וגם חוסר התאבון אשמח לדעת אייך לטפל ולדעת עם הבן שלי נמוך לגילו ועם כן מה אפשר לעשות תודה והמשך יום טוב ממני ספיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוצה לדעת עד כמה פוגע הרטלין בגדילה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2012שלום ספיר
הפגיעה של ריטלין בגדילה שנויה במחלוקת אם היא משמעותית ועד כמה, יש מחקרים שמראים פגיעה בגדילה בשנה הראשונה, עם הדבקה של הפער בשנה השניה של הטיפול בריטלין. מחקרים אחרים מראים אובדן גובה של 1-2 סמ' ויותר במנונים שמעל 20 מג' ליום. הירידה במשקל מתרחשת רק ב2-9% מהילדים. אני ממליצה לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים, להגיע עם נתוני הגובה והמשקל של מתן בשנים האחרונות ומהלידה. האנדוקרינולוג יבדוק את קצב הגדילה וכן ישקול צורך בברור נוסף (כגון פרופיל אנדוקריני, מבחני גרוי להורמון גדילה).
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר איזון של בלוטת התריס בהריוןיעל13/12/2012
שלום, אני כעת בשבוע 18. בשבוע 6 להריון גיליתי כי אני לא מאוזנת (tsh 5(, הועלה לי מינון האלטרוקסין מ350 ל550 ובחודשיים שלאחר מכן הייתי פעם אחת בהיפר (tsh 0.25( ומאז הוא עולה וכעת על 1. לציין כי הt4 וt3 ירדו משמעותעת בחודשיים האלה, מ19.2 ו4.6 בהיפר ל13 ו3.8 בהתאמה כעת. כמו כן, בשבוע הבא אני עוברת בדיקת מי שפיר. מה לעשות? להעלות קצת את המינון? אני יודעת שערכי הtsh עעדיין תקינים אך העליה בהם פלא שינוי מינון והשינויים בהורמונים מדאיגים אותי. האם העלאת המינון בזמן זה בעייתית לאור המי שפיר? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר איזון של בלוטת התריס בהריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2012שלום יעל
TSH של 1 הוא תקין לחלוטין בהריון, השאיפה היא לTSH שקטן מ2.5 בטרימסטר ראשון, וקטן מ3 בטרימסטר שני ושלישי.
רמות הורמוני התריס הפריפריים T4, T3 יורדות בהריון בשל עליה בנפח הדם פי 1.5 ולכן התוצאות שאת מתארת הן תקינות.
אם רמת הTSH של 1 היא עדכנית מהחודש האחרון, אני לא מוצאת צורך להעלות את המנון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתה חלקית של בלוטת התריסמילי13/12/2012
שלום, לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח כריתת אונה ימנית בבלוטת התריס עקב קרצינומה פפילרית. לאחר מכן נכנסתי להיריון, כיום אני חצי שנה לאחר לידה ומאוזנת מבחינת בלוטת התריס. שאלתי היא, נשארתי עם עודף משקל עקב ההריון וישנה דיאטה שנקראת HTC שמבוססת על אצות. האם ישנה בעיה עם אצות לאחר מה שעברתי למרות שאני מאוזנת. תודה אם כן, ישנם דברים נוספים שלא מומלצים לי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתה חלקית של בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/12/2012שלום
קיימות אזהרות של משרד הבריאות לדיאטת HCG עקב הכמות הקטנה של קלוריות.
בעיניין בלוטת תריס במידה ואת אמורה לבצע מיפוי בלוטת תריס אז אסור לקחת אצות בשל התחולה הגוהה של יוד.
במידה והוצאה רק חצי מהבלוטה אז מינון הTHYROXINE יכול להשתנות.
כדאי לך להתייעץ אישית עם האנדוקרינולוג אך דיאטה מאוזנת (מופחתת קלוריות) עם ירידה מתונה במשקל הנה הדיאטה הבריאה ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קיצור תוחלת החיים של חולת סכרתבנצי13/12/2012
מה יהיה הקיצור בתוחלת החיים של חולת סכרת בת 63 , החולה מזה 20 שנה ומטופלת באינסולין ומאוזנת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קיצור תוחלת החיים של חולת סכרת - תגובה
לא ניתן נכון להיום לחשב את הירידה בתוחלת החיים אישית לכל אחד אך לחולה סוכרת עומד על כ5-7 שנים. כמובן דברים אלו משתנים וגם תלוי באיזה מדינות מדובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאייל13/12/2012
שלום
בת 55
אוסטאופורוזיס קל
עקב חוסר בויטמין D הומלץ 2000 יחידות ליום לוקחת כבר חודשים.
ברצוני לשאול.
הרי גם בטיפות וגם בכדורי ויטמין D יש חומרים נוספים מעבר לויטמין D
אם אני לוקחת 5 כדורי ויטמין D ביום
האם הנזק מכל החומרים הנוספים בכדור לא גדול יותר מהתועלת?
זה לא מזיק? יש שם המון חומרים לפי התכולה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
קיימת תועלת מן הטיפול ולא ידועה בעיה עם החומרים הנלווים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופרין בטיסות ארוכותsabta6507/12/2012
אני עומדת לטוס בעוד כשבועיים בטיסה ארוכה של כ-22 שעות ( 12 שעות+המתנה בשדה של 4 שעות+10 שעות) מלבד גרביים אלסטיות,שתיית מים מרובה והליכה כל שעתיים (קצת קשה כיון שהייתי מעדיפה לישון קצת. זו טיסת לילה) האם מומלץ לקחת מיקרופרין לפני הטיסה? כמה ימים לפני כן? לפני שנים עברתי ניתוח ורידים ברגל ימין. כרגע המצב בסדר, אין בעיות מיוחדות ואין נפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופרין בטיסות ארוכות - תגובה
הטיפול באספירין אינו מונע פקקת של וריד. כדאי להתייעץ במרפאות בתי חולים ולפי גורמי הסיכון ניתנת זריקה של חומר מדלל דם (CLEXAN)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקרופרין בטיסות ארוכות - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום14/12/2012שלום,
ממליצה לך לשאול את השאלה בפורום ההמטולוגי. שאלתך אינה בתחום האנדוקריני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי בלוטת תריסאורית07/12/2012
כמה זמן מביצוע מיפוי בלוטת תריס , צריך להמתין כדי להיכנס להיריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי בלוטת תריס - תגובה
לאחר מיפוי עם טכנציום (המיפוי הרגיל ולא עם יוד רדיאוקטיבי) אין בעיה להכנס להריון אפילו באותו חודש. במידה והמיפוי בוצע לאחר טיפול בI131 אז המתנה של 6-12 חודש היא במקום. כדאי להתייעץ עם האנדוקרינולוג אשר הפנה אותך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בדיקותל02/12/2012
שלום
בת 27.5 מזה כשנה וחצי פצעי בגרות , נאלצתי לעשות בדיקות הורמונים 958 mIU/L ROLACTIN
PROGESTERONE-4.8
DHEA SULPHATE-11.1
עשיתי בדיקה של הורמונים ובו החדירו לו הורמון כדי לגרות את בלוטת יתרת הכליה
תוצאות ב-0
DHEA SULPHATE-12.8
CORTISOL 0'-326.0
-3.9- 17-OH PROGEST. 0'
PROLACTIN 0- 301.7
תוצאות לאחר 60 דק:
15.7-OH PROGEST 17--
-773.0 CORTISOL 60'
PROLACTIN 60'-194.84
יש לציין כי הבדיקה נעשתה ביום ה7 למחזור
מה זה אומר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור בדיקות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/12/2012שלום
באיזה יחידות בדיקת 17OHP? נמול/ליטר?
התשובה תלויה ביחידות אותן את מציינת .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
ל02/12/201217-OH PROGEST. 60'
nmol/L
CORTISOL 60'
nmol/L
PROLACTIN 60'
194.84 mIU/L
DHEA SULPHATE
12.8 mcmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה
ל04/12/2012היי טרם קיבלתי תשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת עילפון לא ברורה!ליאת02/12/2012
לד"ר מאיה איש שלום
שלום רב!
שמי ליאת ואני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מזה שנים רבות ואני מטופלת בתרופת היוטירוקס.
מזה כחודש אני מרגישה רע מאד שכן וכאשר אני מרגישה צורך לרוקן את מעיי אני מתחילה לחוש בתחושת עילפון קשה ובנוסף גם בהתכווצויות חזקות מאד בבטן שמלוות בבחילות וכשאני הולכת הולכת לשירותים להתרוקן אני מתעלפת ותחושת העילפון שממנה אני סובלת נמשכת וכמספר שעות התחושה הזו חוזרת כול פעם מחדש
וגם הלחץ דם שלי לאחרונה לא סדיר שכן פעם הוא מאד נמוך ופעם הוא מאד גבוה.
יש לי גם אי סדירות בדופק .
עלי לציין שעקב כך אני מוצאת את עצמי במצב של אשפוזים חוזרים שלא מובילים לאבחון הבעיה שממנה אני סובלת שכן הרופאים למרבה הצער והאכזבה לא מצליחים להגיע לאבחון הבעיה ואף לא יודעים מה לעשות איתי ואיך להגיע לאבחון הבעיה ולפיכך
אני לא רק סובלת ומתענה כי אם גם די מיואשת נכון לעכשיו אני לא רק מיואשת מתוסכלת ומיוסרת מהמצב הזה כי אם גם די מודאגת שכן אני משוכנעת שיש לי משהו לא טוב בגוף שמשבש לי את אורח החיים התקין וכי באם ותסכימי עימי שבנאדם לא סתם מלין שמשהו לא בסדר עימו אלא אם כן הוא סובל מהיפוכונדריה או מהפרעה נפשית מה שאצלי זה לא קיים והרופאים שבדקו אותי קבעו שאין מדובר כאן בבעיה נפשית של חרדה או כול דבר נפשי אחר זה פשוט מאד שהם לא יודעים מה זה צריך להיות. ובכלל עד כמה אפשר עוד לסבול ולהיות במצב כזה גרוע שכן זה כבר מביא אותי להרגשת מיאוס וחוסר אונים משווא וממש קצתי כבר להיות במצב כזה שכן חיי וחיי משפחתי אינם חיים בשל כך.
אני משוכנעת ובטוחה שאני סובלת ממשהו אקוטי ורע בגוף שלא נותן לי ולשאר בני משפחתי מנוח וביש המזל הוא שלא מצליחים לעלות לי על הבעיה ולאבחן במדויק ממה אני סובלת.
בכול מקרה אשמח מאד לקבל את חוות דעתך בנידון בהקדם האפשרי.
וממה לדעתך נובעת התופעה הזו שציינתי באימייל הנוכחי?
ומה לדעתך ניתן לעשות בנידון? ואילו בדיקות לדעתך עלי לעשות על-מנת שסוף כול סוף
יוכלו לאבחן את בעייתי ואוכל לחזור לאורח חיים נורמלי ותקין.
כמו-כן, ברצוני לדעת באם וכול זה נובע או יכול לנבוע כתוצאה מלקיחת כדור היוטירוקס במשך תקופה כה ארוכה.
מחכה לתשובתך בהקדם האפשרי.
אנא ובבקשה ממך עזרי לי להציל את חיי לפני שיהיה מאוחר מידי.
בתודה מראש על הקדשת הזמן ובכבוד רב,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת עילפון לא ברורה! - תגובה
ברור שלא ניתן לאבחן בעיה אשר עוברת בירור תקופה ארוכה על גבי מייל.
ממליצה לבצע איסוף שתן לקטכולאמינים ומטנפרינים במידה ולא בוצע .
לדעתי התלונות לא קשורות לטיפול בEUTHYROX אך תמיד ניתן לנסות ולקחת תשכישור אחר דומה (ELTROXIN עצמו או SYNTHROID
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאייל29/11/2012
שלום
עקב צפיפות עצם נמוכה ומחסור בויטמין D
הומלץ 1600 יחידות בינלאומיות ליום.
ברצוני לשאול
1. מה נספג יותר טוב ויותר אפקטיבי
4 כדורי ויטמין D ( כמו למשל דיויט )
או לבלוע 4 טיפות של ויטמין D של 400 יחל כל אחת?
2. מה גורם לפחות תופעות לוואי בקיבה / בטן? ניסיתי אחת מהטיפות
ואני חושב שאולי זה גרם לי לקצת גירוי בקיבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - MRI מוחניר27/11/2012
שלום לרופאות,
בן 39 וביצעתי את הבדיקה הנ"ל. קצת רקע, לפני 12 שנים חליתי בנון סמינומה של האשך, כולל כריתה, עליית מרקרים AFP-LDH-BETA HCG, עברתי טיפולי כימו ומאז אין עדות למחלה כולל ירידת מרקרים.
במעקב השנה סמן BHCG מגלה עלייה איטית כ 2 עד 3 יחידות כל חודש ועומד על כ 25 כיום. במשך 8 חודשים אחרונים בצעתי CT מוח, חזה בטן ואגן כולל א.ס. אשך נותר אשר כולם היו ללא ממצא פתולוגי. (כל הבדיקות בוצעו כבר בפעם השלישית במשך 8 חודשים). אונקולוג שלח אותי לבצע MRI מוח בחיפוש אחר גידול בבלוטת האצטרובל אשר יכול להפריש הורמון זה.
להלן הפענוח:
בדיקה ברצפים 3DSPGR , T1 ,T2, FLAIR, דיפוזיה, GRET2.:
1. בלוטת ההיפופיזה אינה מוגדלת בכללותה, גובהה במרכזה 3.3ממ. רצפת האוכף אינה מורחבת. נוירוהיפופיזה במקומה. גבעול הבלוטה מעובה בעיקר בחלקו העליון וסוטה לשמאל. האדרה מעטה, הקפית בחלק העליון. חוסר אחידות בבלוטת ההיפופיזה, עם ספק תהליך מוקדי בחלקה הימני, אפשרות שאינה ודאית של מיקרואדנומה 3.5 על 7 ממ.
2. אין עדות לממצא מוחי מוקדי, ללא רסטרקציה בדיפיוזיה, ללא מוקדי דמם, ללא האדרה פתולוגית מוחית. מוקד קטן מודגש ברצפי T2 במידבריין משמאל. קרוב למטה חלל פריוסקולרי מורחב. לא נראות מסות באיזור פינאלי. חדיר המוח והחללים התת עכבישיים בתבנית תקינה. קו אמצע שמור. מילוי תקין בחומר ניגוד של ורידים תוך גולגלתיים גדולים. עמדה גבולית של טונסילים צרבלריים בפורמן מגנום מלווה צפיפות.
לסיכום:
אין עדות לממצא מוחי מוקדי או האדרה פתולוגית מוחית וללא מסות פינאליות גבעול הבלוטה מעובה בעיקר בחלקו העליון וסוטה לשמאל. האדרה מעטה הקפית בחלקה העליון, למעקב.
חוסר אחידות בבלוטת ההיפופיזה, עם ספק תהליך מוקדי בחלקה הימני. אפשרות שאינה ודאית של מיקרואדנומה.
האונקולוג שלי קרא את הפענוח וטען שהתוצאות אינן מסבירות את העלייה ב BHCG. אמר אם אני רוצה אני יכול להתייעץ עם אנדוקרינולוג. מבקש לשאול האם הממצאים הנ"ל יכולים לשלול תהליך ממאיר?
תודה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מוח - תגובה
הממצאים דורשים יעוץ אנדוקריני בו יבדקו הפרשה הורמונלית של הספק ממצא ביותרת המוח וביצוע מעקב אחר הגבעול של ההיפופיזה. הממצא לא מתאים לתהליך משני אך דורש מעקב ואין אפשרות לשלול זאת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל27/11/2012
שלום בן 37 חולה סכרת מגיל 22 לערך בימים אלו בגלל כאבי רגליים זרמים ושרפה חום קור וחולשה ברגליים עשיתי emg פגיעה בעצבים נירופתית קראתי באינטרנט שנירופתיה קיימת בעוד מצבים איך אפשר לעיות בטוח שזה מהסוכרת למה ממה שקראתי מדאיג אותי ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אתה צודק שהבדיקה מאבחנת נאורופתיה אך לא הסיבה לכך. לאור העובדה שקיימת סוכרת תקופה ארוכה אז משייכים את הנאורופתיה לסוכרת אך כדאי לבדוק רמות B12 אשר הנה עוד סיבה לנאורופתיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)