מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבחן 250 ACTH מק"גhadar21/05/2013
שלום רב,
הרופאה נתנה לי לבצע את הבדיקה הזו. איך היא מתבצעת? בשביל מה עושים אותה?
ומה היא אומרת?
אשמח לתשובתכם,
בברכה,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן 250 ACTH מק"ג - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/05/2013שלום
ישנן שתי סיבות לבצע את הבדיקה.
אחת במידה וקיים מחזור לא סדיר או שיעור יתר ורוצים לבדוק אם קיים פגם אנזימטי ביותרת הכליה והסיבה השניה לבדוק אם קיים יצור טוב של קורטיזול אשר הנו הורמון המופרש מיותרת הכליה.
בבדיקה זו נלקחת בדיקה, מוזרק הורמון לוריד ונלקחות בדיקות דם בזמנים שונים משך שעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חדשני בסכרתדנית19/05/2013
אני בת 60 חולת סוכרת כ 7 שנים המצב מחמיר והתחלתי להזריק אינסולין לפני כשנה... לצערי המצב לא משתפר והסוכר רק עולה...שמעתי על טיפול חדשני בסכרת באופן טבעי בשם דאודי משהו כזה... אשמח לקבל חו"ד וייעוץ האם הטיפול הזה מוכר? מה הליך הטיפול וכל הפרטים...האם יש טיפול בדרך טבעית בסכרת ומה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול חדשני בסכרת - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום27/05/2013שלום דנית
איני מכירה את הטיפול שתארת, בעקרון בעזרת אנסולין לרב ניתן לאזן את הסוכרת, לעיתים יש צורך בשלוב של שני סוגים אינסולין אחד קצר טווח לארוחות והשני בזלי אשר פעיל למשך 24 שעות. ההזרקה לארוחות ניתנת בהתאם לכמות הפחמימות שאוכלים באותה ארוחה. כמו כן ניתן לשקול תוספת של תרופות מקבוצת האינקרטינים כגון ביאטה/וקטוזה אשר יכולות לשפר את האזון
כמובן שלדיאטה ופעילות גופנית סדירה של 150 דקות בשבוע פעילות ארובית (כגון הליכה) תפקיד חשוב באזון הסוכרת
ממליצה לך להוועץ ברופא סוכרת,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרתבני10/05/2013
שלום רב,
אני בן 37 (אבי ז"ל נפטר מסיבוכי סוכרת) ובבדיקות דם לפני כחצי שנה
הסוכר בדם (לאחר כצום של 13 שעות) יצא 80 ולעומת זאת, A1C יצא 6.3 מה שהדאיג אותי
תוצאות הכולסטרול והשומנים יצאו מעט גבוהים אך בגדר הנורמה המקובלת ושקלתי 5 קילו יותר מהממוצע לגובהי
בעקבות התוצאות הלכתי לדיאטנית והפחתתי כ-5 ק"ג. מדדי השומן והכולסטרול בדם ירדו מאוד. הסוכר שלי לאחר צום אינו עובר את ה-88, וה A1C ירד ל- 6.0
שאלתי היא האם ירידה של 0.3% במדד ה A1C במשך כחצי שנה היא טובה, והאם אני צריך לעשות עוד בדיקות אחרות (כמו העמסת סוכר) או עוד פעולות אחרות, או פשוט להמשיך בדיאטה ובבדיקת A1C כל שלושה חודשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/05/2013שלום
ללא ספק הירידה במשקל הנה דבר חשוב כדי למנוע או לדחות את הסוכרת. הירידה בAIC הנה משמעותית.
לדעתי ניתן לעקוב באמצעות בדיקת AIC וסוכר בצום ללא צורך בהעמסת סוכר בשלב זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני סוכרתי?אריה06/05/2013
אני גבר בן 63 רזה לאחר ניתוח מעקפים לפני שנתיים. במשך כמה שנים ערכי ה- A1C נדים בין 6.5 עד 7.1 אני שומר על דיאטת סוכר. האם אני סוכרתי? האם עלי להתחיל טיפול תרופתי? האם לפנות למרפאת סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אני סוכרתי? - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום09/05/2013אריה שלום,
ערכי ההמוגלובין A1c שלך אכן מרמזים לקיום סוכרת אך חשוב לדעת מהם ערכי הסוכר שלך בצום ושעתיים אחרי האוכל או אחרי העמסת סוכר של 75 גרם.
אם ערכי הסוכר שלך בצום 126 ומעלה אכן נראה שמדובר בסוכרת, הטיפול הראשוני בסוכרת קלה הוא שנוי הרגלי חיים הקפדה על דיאטה דלה בפחמימות פשוטות כגון מתיקה, פירות לחם לבן, מוצרים מקמח לבן וצריכה מוגברת של דגים, ירקות, בשר וגבינות רזות, ומצרכים בעלי אינדקס גלקמי נמוך / פחמימות מורכבות כגון חיטה מלאה/כוסמין/שפון, חשוב מאוד גם להקפיד על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע הליכה למשל חצי שעה 5 פעמים בשבוע ופעילות של תנגודת שעה בשבוע וזאת בתנאי שאין מגבלה מבחינה לבבית. אך גם אם יש מגבלה חשוב למצוא פעילות גופנית מתאימה
אם הללו לא עוזרים אז יש לשקול טיפול תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tsh בהריוןשרה03/05/2013
שלום אני נוטלת אלטרוקסין כשנתיים והייתי מאוזנת.אך היום אני בשבוע17 ומתחילת ההריון אני לא מאוזנת בתחילת ההריון tsh היה 11.9 ולאחר עליית מינון ל1100 מג בשבוע ירד ל4.7 אך היום יש שוב עליה אומנם מעטה ל4.9.אני מאוד מודאגת לעובר.האם ניגרם כבר נזק.אנא ענו בנהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tsh בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/05/2013שלום
לא סביר שנגרם נזק אך חשוב לאזן את תפקודי בלוטת תריס ולהביאו מתחת ל-3.
את צריכה להיות בקשר תדיר והדוק עם האנדוקרינולוג המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון סכרת סוג 2דביר 898702/05/2013
אני בת 59. GLUCOSE 119 בצום, A1C 6 (גבולי) - אבי ז"ל סבל מסכרת - אינסולין ב- 15 שנה האחרונות לחייו (נפטר בגיל 88). יודעת שזו מחלה גנטית, לאור חששי - האם עלי לנקוט באמצעי הגנה כדי לא לחלות במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון סכרת סוג 2 - תגובה
הדבר החשוב הוא לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית. לגבי ההחלטה האם לתת טיפול מניעתי כדאי לבצע העמסת סוכר ולבדוק אם הערכים תקינים , גבוליים או כבר עונים על הגדרת סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה של מיפוי בלותת התריס כל גופיצפורה30/04/2013
לפני 3 חודשים עברתי כריתה של בלותת התריס לפני כחודש עברתי טיפול ביוד 50 מיליקירי 131 .
להלן התשובה:
בוצע מיפוי כל גופי לפני 11 יום בוצע מיפוי פלנרי של הגוף כולו עד אמצע הירך וצוואר ובית חזה. ה-SPECT בוצע במערכת היבריד עם רגיסטרציה בו זמנית של חתכי SPECT עם חתכים של CT DOSE LOW .מודגמות שתי קליטות יודף אחת בצוואר תחתון מימין באזור סיכות ניתוחיות ומתאימה לשארית רקמה תירואיד במיטת האונה הימנית,וקליטה בצוואר עליון על פני קו האמצע. מתאימה לשארית רקמת תירוריד במיטת אונה פרמידלתית מודגמת קליטה קלושה של יוד בגובה של NOTCH STERNAL ללא ממצאים ברורים ב-CT ייתכן ללא משמעות קלינית, ייתכן קשר למפה גרורתי לא הודמו קליטות פיזיולוגיות בחלל הפה, בלוטות רוק וכבד.
לסיכום: מצב לאחר כריתת בלותת התריס במתן יוד 50 מיליקירי שארית רקמת תירואיד בצוואר בספק קשר לימפה גרורתי בגובה NOTCH STERNAL ללא עדות לפיזור גרורתי יודופיל מרוחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה של מיפוי בלותת התריס כל גופי - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום08/05/2013שלום צפורה,
חסרים לי פרטים רבים לגבי מחלתך היסודית והטיפול שעברת אך על פניו, המפוי ככל הנראה תקין למעט קליטה אחת במפתח בית החזה שטיבה לא ברור אך אינה מדאיגה בשל העדר ממצא ברור בct שבוצע ככל הנראה ביחד עם המפוי. ממצא זה דורש מעקב ממליצה המשך מעקב אצל אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות לאחר מיפוי
צפורה09/05/2013הניתוח שעברתי הוא כריתה של בלותת התריס עם קרצינומה .
ותשובת המיפוי מדויקת כפי שנרשם ע"י המכון .
איזה פרטים עוד חסרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוגליקמיה? איך זה קרה לי פתאום?מני25/04/2013
שלום,
אני סוכרתי, לא מאוזן. מטופל בגלוקומין אך לצערי שוכח לקחת... מטופל בזריקות אינסולטרד פנפיל - מידי לילה לפני שאני הולך לישון, זריקה בת 55 יחידות.
אתמול בלילה חוויתי משהו שמעולם לא הרגשתי.
התעוררתי כשעה וחצי לאחר שנרדמתי, עם תחושת רעב עצומה וסחרחורת. קמתי לאכול משהו והרגשתי חוסר יציבות ממש. במילים פשוטות - הרגשתי על הפנים.
האם עברתי היפוגליקמיה? ולמה זה קרה פתאום? לא שיניתי שום דבר מההרגלים הרגילים והלא טובים שלי... אכלתי כרגיל לפני שהלכתי לישון.
אודה על תשובתכם.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפוגליקמיה? איך זה קרה לי פתאום? - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2013שלום מני,
המאורע שאתה מתאר יכול להתאים להפוגלקמיה בכדי לדעת בודאות היה צורך למדוד את ערכי הסוכר בזמן הארוע. אני מניחה שהתסמינים חלפו לאחר שאכלת מה שמחזק את האפשרות שמדובר בהפוגלקמיה.
אינסולטרד מתחיל לעבוד כעבור כשעה עד שלוש שעות מרגע ההזרקה ויתכן שבזמן התחלת הפעילות של האנסולין ארעה ירידה ברמות הסוכר. לא תמיד יש סיבה ברורה לכך.
יש לשקול מעבר לאנסולין לנטוס או לבמיר אשר להם טווח פעולה ארוך והסכון להפוגלקמיה קטן יותר בשמוש בהם לעומת האנסולטרד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר בצום- סוכרת הריוןעדי25/04/2013
שלום רב,
אני עם סוכרת הריון בשבוע 31, במעקב באיכילוב, מאוזנת ע"י דיאטה.
לפני שבועיים נפגשתי עם רופא שם שאמר שאמנם 90 זה הערך הנדרש בצום ואצלי זה בערך 95-6 אך הוא לא יתן לי אינסולין כדי לא להוריד את הרמות בשאר שעות היום.
והיום הוא לא היה ופגשתי רופאה אחרת שאמרה שאם תוך שבוע לא ארד מערכי סוכר בצום של 95 בממוצע היא כן תתן טיפול תרופתי. האם באמת בסטייה כזאת כבר נותנים אינסולין??
תודה קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי סוכר בצום- סוכרת הריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2013שלום עדי,
אכן הערך הרצוי הוא 90 בצום, בשל החשש מסבוכי סוכרת בעובר מעל ערך זה (עובר גדול אשר עשוי להתקע בתעלת הלידה).
האם את מבצעת גם פעילות גופנית אשר יכולה לשפר את ערכי הסוכר?
ערך של 95-6 הוא אכן גבולי ושנוי במחלוקת מבחינת טיפול, היתרון של טיפול באנסולין בערך זה הוא מניעת סבוכי הסוכרת שסכויים עולה ככל שרמת הסוכר עולה.
כמו כן רמת הסוכר בצום עשויה לעלות בשבועות הקרובים (עד שבוע 34-36) בשל העליה בתנגודת לאנסולין על רקע הורמונים המיוצרים ע"י השליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך!
עדי29/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתתמר25/04/2013
שלום
האם ערכים לאחר צום בין 90 ל 94 הם אות אזהרה ?
(אני יודעת שזה בגבול העליון הנורמלי).
אם כן מה לעשות ?
אני בת 49 רזה המדד 94 ,
בני בן 14 רזה מאוד המדד 91 ,
בעלי רזה בן 51 המדד 94
אנחנו אוכלים אוכל די בריא .
בברכה ותודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכרת - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום29/04/2013שלום תמר
מדובר בערכי סוכר תקינים בצום אך אכן בשליש העליון של הנורמה.
אין כאן סיבה לדאגה בעיקר אם הערכים נשארים יציבים לאורך זמן אך הקפדה על תזונה נכונה - עתירה בירקות, דגים, מוצרי חלב רזים עד 5% ובשר רזה, וכן צמצום צריכה של פחמימות פשוטות כגון פירות שתיה ממותקת ודברי מתיקה והגדלת הצריכה של מזון בעל אנדקס גליקמי נמוך. בנוסף לפעילות גופנית יש תפקיד חשוב בשפור משק הסוכר ומניעת התפתחות סוכרת מומלץ לבצע פעילות ארובית 150 דקות בשבוע כגון הליכה מהירה חצי שעה חמש פעמים בשבוע וכן פעילות של תנגודת שעה בשבוע.
כל הללו יכולים לסייע בשפור ערכי הסוכר ובמניעת סוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרתש.מ.24/04/2013
שלום רב
אני בן17ו10 חודשים
רציתי לשאול האם הבדיקות סוכר תקינות
לאחר ששלחו אותי להעמסת סוכר ופרוקטזמין
התוצאות יצאו היום
גלוקוז לפני הבדיקה94
גלוקוז שעתיים לאחר העמסת סוכר79
פרוקטוזמין278
ובדיקות A1 C קודמות הראשונה לפני הדייאטה6 ונבדיקה השניה5.8
יש לציין שבשלושה שבועות האלה אכלתי מתוקים בכמויות מטורפות
האם קיימת סכרת לפי בדיקת פרוקטוזמין?
מה מצב הסוכר שלי?
האם קיימת טרום סכרת?
האם להמשיך בדייאטה שהזנחתי לפני3 חודשים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת - תגובה
לא קיימת סוכרת או טרום סוכרת אם כי הערך בצום בגבול עליון של הנורמה ואתה צעיר.חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית סדירה אך מדובר יותר באימוץ עורך חיים בריא מאשר דיאטה קיצונית לעיתים קרובות אשר אינה בריאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בדםאביב19/04/2013
רציתי לדעת היום הרגשתי דפיקות לב וצמרמורות בדקתי סוכר במכשיר הביתי של אמא שלי והוא כתב לי 62 והיום אכלתי איזה 3 קעריות עם עוגי רציתי לדעת אם יש סיבה ללכת לבדיקה אצל רופא אני בחור בן 21 בריא בדיקות סוכר אחרונות אצל הרופא היו 94 לאחר צום האם זה מראה על בעייה של סכרת ואמא של חולת סכרת ומזריקה אינסולין תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בדם - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/04/2013שלום
ערכי הסוכר בצום שלך תקינים (אם כי בגבול העליון של הנורמה במיוחד לאור גילך). לגבי ירידת סוכר לאחר האוכל זהו דבר שאינו נדיר והוא משמעותי בעיקר לאנשנים אשר מטופלים בסוכרת או אם התופעה חוזרת על עצמה באופן עקבי.
לגבי סיפור משפחתי של סוכרת קיימת חשיבות לשמור על משקל תקין (לא ציינת אם קיים עודף משקל) ולבצע פעילות גופנית סדירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סכרת והריוןקטי18/04/2013
אני בת 32 עם משקל תקין של 63 ק"ג גובה 1.72 עם טרום סכרת - סוכר בצום 120 והימוגלובין H1C הוא 6. יש לציין שאני שומרת על אורך חיים בריא ועושה פעילות גופנית ומטופלת על ידי דיאטנית עקב מצב טרום סוכרתי. בנוסף אני סובלת ממחלת השימוטו. עברתי 2 הריונות תקינים לפני העליה ברמות הסוכר בגוף. השאלה היא האם הריון נוסף (הבנתי שהסיכוי שלי לסכרת הריון הוא יחסית גבוה) יכול להוות טריגר להתפרצות הסכרת גם אחרי ההריון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סכרת והריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/04/2013שלום
כבר כיום קיימת טרום סוכרת עם סיכון לסוכרת הריונית וההשלכות שלו (שמירה על דיאטה או טיפול תרופתי או באינסולין) לגבי העתיד לא ידוע שסוכרת הריונית מחמירה את הסוכרת בעתיד אך ללא ספק מישהי עם סוכרת הריונית הסיכון לפתח סוכרת בעתיד עולה (מעצם העובדה שסבלה מסוכרת בהריון) במצבך, את כבר יודעת שהסיכון לפתח סוכרת גבוה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
קטי20/04/2013תודה רבה על התשובה.
רציתי לשאול האם מבחינה רפואית לדעתך כדי לוותר על הריון שלישי במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום20/04/2013שלום קטי,
שאלה קשה. כאמור בהריון יש עליה בתנגודת לאנסולין בעקבות הורמונים שונים המופרשים ע"י השליה, ואי לכך יש "סטרס" על תאי הבטא בלבלב שמייצרים אנסולין. החומרה של תופעת התנגודת לאנסולין וההשפעה על הלבלב שונה מאשה לאישה ולכן קשה לחזות כיצד ההריון ישפיע על תפקוד הלבלב לאורך זמן. הקפדה על דיאטה ופעילות גופנית במהלך ההריו או טיפול באינסולין במהלך ההריון יכולים להפחית את הסטרס על הלבלב במהלך ההריון
כאמור שאלה שאין לה תשובה ברורה. אך אם הריון שלישי חשוב לך ותקפידי על דיאטה ופעילות גופנית במהלך ההריון או שתקחי טפול באנסולין במהלך ההריון את עשויה להפחית את הסטרס על תאי הבטא בלבלב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילופי אלטרוקסיןיוליה17/04/2013
שלום
אני בת 45 התחלתי לקחת אלטרוקסין 50 מג לפני 7 שנים בהמלצת אנדוקרינולוג אחרי מחלת חשימוטו. לפני כשנה החלפתי לאיוטירוקס . לפי בדירות דם אני מאוזנת (הייתי מאוזנת גם עם אלטרוקסין)אבל הרגשה הכללית לא טובה. אני סובלת מסחרחורות (תחושה שאני על רפסודה) לפעמים חולשה ועייפות, לפעמים לחץ בחזה. האם תופעות האלא יכולים להיות כתוצאה משימוש באיוטירוקס? בזמן שלקחתי אלטרוקסין לפני שינוי הפורמולה התופעות האלה לא הוי. לפני כ 9 חודשים הייתי אצל אנדוקרינולוג והוא שקל אפילו להפסיק עם האיוטירוקס אבל בגלל שיש לי נוגדני בלוטת הטריס הוא מעדיף להמשיך. אני יודעת שיש חלופה לאלטרוקסין מחברת אבוט. מה הבדל ו הניסיון עם התרופה (פחות תופעות לווי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חילופי אלטרוקסין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום20/04/2013שלום יוליה,
התופעות שאת מתארת לא סביר שנגרמות ע"י האיותירוקס אך את יכולה לנסות את התכשיר של חברת אבוט שנקרא סנטרואיד למרות שלא סביר שיגרום לשנוי, אך אין מה להפסיד מלנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילות סוכר ללא שימוש באינסוליןאיילה17/04/2013
שלום
אני בת 35 עם עודף משקל
לאחרונה אני סובלת מנפילות סוכר (מדדים 50, 70 וכו....)
אין לי סכרת, אך לאימי יש.
ממה שקראתי נפילות סוכר קוראות בדר"כ משימוש באינסולין. אני אינני משתמשת.
ממה יכולות לקרות נפילות הסוכר האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפילות סוכר ללא שימוש באינסולין - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום20/04/2013שלום איילה,
אם נפילות הסוכר מתרחשות לאחר האוכל, יתכן שהן נגרמות עקב תגובה "מוגזמת" של הלבלב לפחמימות ואז הבעיה יכולה להפתר ע" הגבלת כמות הפחמימות בארוחה
אם נפילת הסוכר מתרחשת בלי קשר לאוכל אז כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ולשקול צורך בברור נוסף.
אני מבינה שאינך נוטלת כל תרופות, מכוון שיש תרופות שאינן אינסולין אשר עשויות לגרום לירידה ברמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)