מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיפויאתי02/11/2012
בבדיקת מיפוי פלנרי התקבלה התוצאה הבאה
בלוטת התריס מוגדלת הקליטה בבלוטה בלתי אחידה מוגברת במרבית הבלוטה פרט לאזור עם קליטה מופחתת בחלק לטרלי של האונה השמאלית
זפק דיפורי עם אזור קר באונה השמאלית רצויה קורלציה עם FNA
אשמח אם אקבל פענוח
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/11/2012שלום
את ציינת את הפענוח. אם קיים קשרית לפי US במיוחד באותו איזור אז כדאי לשקול ביצוע ניקור אבל אלו דברים שצריך לדון עם אנדוקרינולוג אישית עם כל הנתונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה01/11/2012
שלום, אמי בת ה 85 מזריקה כל לילה לבמיר 12 יחידות . אמש היא שכחה אז הזריקה בבקר. האם רצוי שהלילה תזריק פחות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
באופן עקרוני אינסולין זה יכול להיות פעיל מספר שעות עד 24. באופן עקרוני היא צריכה להזריק רק בבוקר למחרת (ולא בערב) חצי מן המנה, בערב חצי מן המנה ורק יום לאחר מכן לחזור להזריק את המנה בערב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין הומני או אנלוגיאסתר01/11/2012
שלומות,
מה הבבדל בין אנסולין הומני לאנלוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינסולין הומני או אנלוגי - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום01/11/2012שלום אסתר
אנסולין הומני זהה במבנה שלו לאנסולין אשר קיים בגוף האדם
האנסולין האנלוגי עבר שנוי בהרכב שלו (שנוי של חומצה אמינית אחת או שתיים או תוספת של חומצת שומן שקשורה אליו) בכדי לאפשר ספיגה מהירה יותר של האנסולין ופעילות מהירה יותר או לחליפין לאפשר פעילות ממושכת יותר.לדוגמא לאנסולין ההומני לוקח לפחות שעה להתחיל לעבוד ומגיע לשיא פעילותו כעבור 2-4 שעות ולעומת זאת האנסולין האנלוגי קצר הטווח מתחיל להשפיע תוך חצי שעה ומגיע לשיא פעילותו תוך שעה, זה מתאים יותר לכסוי הארוחה מכוון שערכי הסוכר מגיעים לשיא כעבור כחצי שעה עד שעה ולכן האנסולין האנלוגי מאפשר טיפול טוב יותר ויותר פיזיולוגי.
ישנן נגזרות של אנסולין אנלוגי אשר משך הפעילות שלהן הוא כ-24 שעות והן נתנות כאנסולין בסיסי, בדומה לרמת האנסולין הבסיסית שקיימת בגוף ונותנת מענה לרמת הסוכר בין הארוחות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה לחולה סוכרתי 2ענת01/11/2012
לבעלי לאחרונה הופיעה פריחה ברגליים ובזרועות , בערב הם מגרדים וצורבים, רופא עור אינו מזהה מה הבעייה. הוא חולה סוכרתי 2 מטופל בתרופות להורדת שומנים וסוכר, זה לא שאכל משהו חדש, או היה במקום חדש. האם זה שכיח אצל סוכרתיים הופעת פצעיים ללא סיבה, מה עליו לעשות לאן לפנות? ושאלה נוספת בקשר אליו: באיסוף שתן 24 שעות גילו עודף נתרן, באמ.אר.אי מוח גילו גידול של 5.5 מה זה אומר? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה כתוב: "מיקרואדנומה". מה זה אומר
ענת01/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה ואנסוליןאסתר01/11/2012
שלום רב,
ילדי סובל מתופעת השחר, מתעורר עם רמות סוכר גבוהות.
הרופא הסביר לי שתופעה זו תתמתן בהמשך התבגרותו עקב ירידה בשחרור הורמון הגדילה. הרופא הסביר כי ניתן למנוע זאת על ידי הוספת ארוחת לילה או שינוי מינון האנסולין לפני השינה. חשוב לי להבין מה הקשר בין רמות האנסולין לרמות הורמון הגדילה. למה הורמון גדילה מעלה את רמת האנסולין וגורם לירידה בסוכר שבעקבותיה יש עלייה? אשמח לחידוד והבהרה.
תודה מראש,
מיכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה ואנסולין - תגובה
לקראת הבוקר קיימת הפרשה גבוהה יותר של הורמון גדילה ושל הורמוני סטרס אשר מעלים את רמות הסוכר ויכולים לגרום לעליה של רמות סוכר בבוקר. לעיתים ניתן לתקן תופעה כזאת ע"י העלאת מינון האינסולין לפנות בוקר.
אפשרות אחרת של סוכר נמוך בבוקר היא דוקא ירידה של רמות סוכר בלילה וכתגובה עליה בבוקר (תופעת סומוג'י).
כדי להבדיל בין השניים כדאי לבודק רמות סוכר ב2-3 לפנות בוקר מספר ימים בנוסף לבדיקה בבוקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר עיסוי שיאצוסיגלית31/10/2012
שלום רב,
אבי בן 87, רמת סוכר בדם 166. %HEMOGLOBIN A1C
7.6%. לא מקבל טיפול.
קניתי לו השבוע מכשיר עיסוי חשמלי שיאצו לצוואר ולכתפיים עם חימום אינפא אדום. כתוב שם שלא מומלץ לחולה סכרת. האם לאור תוצאות הבדיקות שלו וגילו לא כדאי לו להשתמש במעסה. קניתי לו אותו כי הוא סובל מכאבים באזור הצואר בגלל בעיות הקשורות לגילו.
אגב מדובר במכשיר של ד"ר גב..
אני מנסה לצרף תמונה לא בטוח שאצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכשיר עיסוי שיאצו - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום31/10/2012שלום סיגלית,
אין לי מידע רפואי ברור לגבי המכשיר.
ממליצה לבדוק ערכי סוכר בבדיקת גלוקומטר לאחר שמוש במכשיר, במידה והוא גורם לעליה נכרת/ירידה נכרת בערכי הסוכר הייתי נמנעת משמוש בו, אך יש סבירות גבוהה שהללו לא יתרחשו.
פרט לכך יש לוודא שהמכשיר לא עשוי לגרום לכוויות, מכוון בחולי סוכרת רפוי הפצעים הוא איטי יותר
אין לי מידע מעבר לכך לגבי המכשיר ולכן אני מתקשה לתת לך יעוץ מעבר לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתמלכה30/10/2012
ערב טוב
אני חולה סכרת מ קבלת 3 גלוקומין ו1 גנוביה אני בת 65
בבדיקות הערכים בצום הם 122 ההמוגלובין a1c vut 8
שעתיים אחרי האוכל לפעמים יש לי 118 ולפעמים 156
בשבוע האחרון שמדדתי שעה אחרי האוכל הי לי 155 ושעתיים אחרי האוכל היה 170
שאלתי מה הסיבה שדווקא אחרי שעתיי הסוכר יותר מאשר אחרי שעה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/10/2012שלום
ערכי סוכר די סבירים. אכן מוזר ששעתיים לאחר האוכל הערך גבוה מאשר שעה לאחר האוכל. יתכן ספיגה מאוחרת של גלוקוז עקב התרוקנות איטית של הקיבה או אוכל שומני.
האם יתכן שהAIC 8% עם הערכיםאשר את מוסרת?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתעדי29/10/2012
ערב טוב ברצוני לשאול אני לוקחת סטטין בשם "סטטור" המליצו לי על נטילת תוסף Q10 עקב כאבים בשרירים וגם המליצו לי על לקיחת מגנזיום מה טוב יותר אם בכלל והאם יש טעם או אפשר בכלל לקחת מגנזיום וגם Q10 תודה וערב טוב ונעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - תגובה
ניתון לקחת את שני התוספים או לנסות קודם כל אחד ובמידה ואין שיפור לנסות או להוסיף את השני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרוקסין אוטרוקס ודומיהםעדן29/10/2012
אני מנפגעות האלטרוקסין ולדעתי גם מנפגעות האוטרוקס. תוצאות הבדיקות הן מתחת לגרף ואני מרגישה תחושת חנק מזה למעלה משנה. אין לי שקט נפשי ובלילות אני מתעוררת מכיוון שאני נחנקת. בדיקות לבירור ראתי ואסמטי הראו שאין לי בעייה כלל למרות שרופאת ראות ''דחפה'' לי תרופות ברמה כזו שהרגשתי שהורגים אותי. אני עייפה מאד. לא מרוכזת ביותר. כאמור עם התקפי חנק כמו רצועה מסביב לבית החזה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אטרוקסין אוטרוקס ודומיהם - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום31/10/2012שלום עדן
בעקרון האיתירוקס היא תרופה שיש איתה נסיון של שנים רבות באירופה והיא ככל הנראה בטוחה לשמוש.
אם אינך מאוזנת לפי בדיקות הדם יש צורך בהתאמת המנון
אם אינך סובלת מפעילות יתר קצונית או תת פעילות קשה או אלרגיה לתכשיר אין סיבה שקוצר הנשימה יהיה קשור.
אם את מרגישה חנק אולי כדאי לבצע בדיקת רופא/אולטרהסאונד בלוטת התריס לוודא שבלוטת התריס שלך אינה מוגדלת
בברכת בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר לא מובנותנעמי28/10/2012
הי
הגיעו תוצאות בדיקות דם שעשיתי והגלוקוז היה 123
לפי הנחית רופא המשפחה עשיתי בדיקת סוכר(מהאצבע) בצום 12 שעות והיה 122.
נתבקשתי לאכול ושעתים וחצי לאחר האוכל נבדקתי שנית והתוצאה היתה 100.
האם זה הגיוני שלאחר צום התוצאה היתה משמעותית יותר גבוהה מאשר שעתים וחצי אחרי האוכל?
אני בת 57 ומוגדרת ,לא רשמית ,כטרום סוכרתית, ללא טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר לא מובנות - תגובה
לעיתים ערכי סוכר לאחר האוכל נמוכים מאשר בצום. זה לא טעות.
כדאי לעקוב אחר רמת סוכר והמוגלובין מסוכרר.
כמו תמיד שמירה על משקל תקין וביצוע פעילות גופנית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ושתן ב"בריאות כללית"נעמי28/10/2012
אימי בת ה-61 עובדת במשרה מלאה ++.
.נוטלת כל יום לוסק 20,ליפנור5 ונורמיטן 12.5.
בבדיקת המוגלובין מסוכרר התקבלה היום תוצאה 7 . התוצאות הקודמות היו: לפני חצי שנה, לפני שנה ולפני שנה וחצי היתה התןצאה 6.5 .
בבדיקת GLUCOSE- התוצאה האחרונה 124 ובבדיקות מהשנה האחרונה
התוצאות היו 117. 115. 114.
בבדיקת שתן אחרונה: MICROALBUMIN-U SAMP 5.6 MG/L
האם מדובר בסוכרת? האם צריכה להוסיף טיפול תרופתי? ( בנוסף לדיאטה ולפעילות ספורטיבית).האם יש תרופה חדישה ומשופרת ,גם אם היא לא בסל הבריאות ?
מודה מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ושתן ב"בריאות כללית" - תגובה
מאד סביר שעם המוגלובין מסוכרר 7% מדובר בסוכרת. ממליצה לחוזר על בדיקות סוכר בצום או לבצע העמסת סוכר ואז לטפל בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר אנסולין והשפעתו על כניסה להריוןטינה28/10/2012
שלום רב!
האם יש קשר לאי כניסה להריון, או השתרשות היריון או אפילו הפלה, בכל הקשור להורמון האינסולין, שמא יכול הוא לשבש דברים בנושא פיריון.? האם בשעה שהוא מופרש ביתר כמות, לאחר זלילה לא מבוקרת נניח של סופשבוע, הדבר מפריע להפריית ביצית ? מה השפעתו ההרסנית של הורמון זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר אנסולין והשפעתו על כניסה להריון - תגובה
לא ידוע על קשר בין אכילה והפרעות כניסה להריון. נשים אשר סובלות משחלות פוליציסטיות ויש להן תנגודת לאינסולין יכולות לסבול מהפרעות בביוץ ופיריון אך זהו סיפור אחר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס או סנתרואיד - מה עדיף ?אלי26/10/2012
לראשונה מתחיל טיפול בתת פעילות, מה עדיף יוטירוקס אן סנתרואיד? באינטרנט ממליצים סנתרואיד אבל הרופאים במכבי רושמים יוטירוקס האם זוהעדפה כלכלית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירוקס או סנתרואיד - מה עדיף ? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/10/2012שלם
כל אחת מן התרופות הנו תחליף ראוי אך בקופה הראשונה הנתנה הנה EUTHYROX אשר בהחלט הנה תרופה טובה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסולין סכרת 2אלחנן25/10/2012
שלום רב אני בן 49 ברצוני לשאול הבדיקה שעועים כל שלושה חודשים מראה 9.1 ברצוני לשאול מה עושים שהרופא רוצה לעלות את האינסולין ברצוני לציין שאני לוקח 34 בבקר ו בערב 24 שאלתי היא מה עושים האם לעלות את האינסולין או לבקש טיפול אחר אם יש שם של האינסולין הוא נובומיקס תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין סכרת 2 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/10/2012שלום
קיימות אופציות שונות לטיפול. העלאת מינון אינסולין, תוספת DPP4 או ויקטוזה.
כדאי לדון עם רופא סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאורית25/10/2012
שלום אני בת 29 . לפני כמה שנים עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי ומייד לאחר מכן עברתי לתת פעילות... הבעיה שמאז אין לי חיים רע לי עם אלטרוקסין... גם מינון הנמוך ביותר עושה לי רע.....ובלי הכדורים עם חולשות ועייפות אין לי מאז גם מחזור.... ואני מבקרת קבועה של בית חולים ואישפוז לאחר כל 3 שבועות עם אלטרוקסין מגיעה עם טכיקרדיה הזעות שלשולים מצב של התעלפות לצערי השאלה היא מה זה? מה קרה לי לאחר טיפול ביוד? מה עושים? האם יש מקרים דומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/10/2012שלום
קיימים מקרים דומים אך נדירים ביותר.
צריך לבדוק סיבות נוספות לתלונות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)