מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכרת הריוןעדי25/11/2012
שלום,
אני בשבוע 8 להריוני השני.
בהריון הקודם גילו לי סכרת בשלב מאוחר יחסית ובסופו של ההריון אף הזרקתי אינסולין. בדיקת העמסת סוכר 75 לאחר ההריון הייתה תקינה.
רציתי לשאול מה משמעות הדבר בהריון הנוכחי.
קראתי באינטרנט כי לאחר הריון עם סכרת, אז בהריון שלאחריו יש לבצע העמסת סוכר 100 כבר בשבוע 10. האם זה נכון? או יש לחכות לשלב מאוחר יותר ואם כן למתי? האם רצוי שאפנה כבר עכשיו למרפאת סכרת?
תודה,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סכרת הריון - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2012שלום עדי,
לא ציינת אם יש לך גורמי סכון נוספים ללקות בסוכרת - כגון עודף משקל, ספור משפחתי של סוכרת בקרובי משפחה מדרגה ראשונה, שחלות פוליצסטיות, טיפול בגלוקוקורטיקואידים (תכשירי קורטיזון, בכדורים או משחות לאלרגיה, אסטמה וכד).
הסוכרת בהריון הקודם אכן מעמידה אותך בסכון של 33-50% ללקות בסוכרת בהריון הנוכחי, העובדה שהעמסת הסוכר לאחר הלידה היתה תקינה מפחיתה את הסכוי שבשלב כה מוקדם תהיה סוכרת. למרות זאת, בשל הסוכרת בהריון הקודם, ההמלצה היא לבצע העמסת סוכר כבר במעקב ההריון הראשון. היתי מוסיפה לאותה בדיקה גם רמת המוגלובין A1C.
אני לא חושבת שיש צורך שתפני למרפאת סוכרת כבר בשלב זה.
אני ממליצה לך להקפיד על הרגלי חיים נכונים אשר יכולים למנוע התפתחות סוכרת - להקפיד על פעילות גופנית סדירה, ארובית, כגון הליכה מהירה עד כמה שאת יכולה וכן על דיאטה אשר מוגבלת בפחמימות פשוטות בעלות אנדקס גלקמי נמוך (קמח לבן, תפוחי אדמה, אורז לבן, פסטה ומעבר ללחם שפון/מלא, פסטה מקמח מלא, בטטה, תות שדה במקום מילון). .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קורטיסולקובי22/11/2012
שלום שמי קובי בן 38 ואובחנתי כחולה סכרת לאחרונה. עשיתי בדיקת שתן באיסוף של 24 שעות ויצא תוצאה גבוהה של קורטיזול - 234. הרופאה שלחה אותי לבדיקת דם כאשר לקחתי 4 כדורי דוקסה ב - 11 בלילה. התוצאה הייתה CORTISOL BLOOD <14 לצערי אין סולם ערכים ואני לא יודע אם זה תקין או לא. רציתי בבקשה לדעת מה המשמעות של ערכים לא נורמלים של קורטיזול ומה הם מרמזים. תודה רבה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת קורטיסול - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום24/11/2012שלום קובי,
לא ציינת באילו יחידות בדיקות הקורטיזול שבוצעו nmol או mcg באסוף השתן?
אם nmol אז הבדיקה גבולית ולא מאוד מוגברת, לפי הנורמה שמוכרת לי
לגבי הרמה בדם האם נטלת 4 כדורים של 0.5 מג'? הטסט המקובל שמוכר לי הוא 2 כדורים של 0.5 מג' ב2300 בכל מקרה התוצאות לפי הטסט שמוכר לי הן תקינות (במידה ויחידות המדידה הן נמול/ליטר). התוצאה התקינה היא פחות מ50 נמול/ליטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת LADAיונית21/11/2012
שלום,
מהי סוכרת אוטואימונית מאוחרת במבוגרים (LADA)? כיצד היא מאובחנת? האם היא מאובחנת בצורה שונה מסוכרת 1 או 2?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת LADA - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/11/2012שלום
קשה לעיתים לאבחן LADA . בניגוד לסוכרת מסוג 1 בצעירים בהם ההופעה היא של סוכרים מאד גבוהים ולעיתים קטואצידוזים LADA בהתחלה יכול להראות כסוכרת מסוג 2 אך כזאת אשר אינה מגיבה טוב לטיפול בכדורים או מצריך מעבר מוקדם יחסית לאינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס ומזונות שמכילים סידןא19/11/2012
שלום
אני נוטלת כל יום יוטירוקס, עברתי לפני שנתיים כריתת בלוטת התריס בגלל סרטן. לפי הרופאים הבנתי שצריך להיות רווח של 4 שעות בין נטילת היוטירוקס (כמובן על בטן ריקה שעה אחת לפני ארוחת הבוקר) לבין נטילת כדורי סידן, וגם ברזל(לוקחת פעמיים ביום סידן בגלל פגיעה בפאראתרואיד).
רציתי לשאול :
1) אם צריך להיות אותו רווח של זמן - 4 שעות- בין היוטירוקס למזונות שמכילים סידן?, כי
ארוחת הבוקר שלי כולל חלב, יוגורט, גבינה, ביצה, תמרים (מכיל ברזל), אם כן, אני צריכה
לחשוב מה לאכול לארוחת הבוקר ואת דברי החלב והגבינות לדחות לשעה אחרת ביום.
2) האם צריך להיות גם אותו רווח זמן בין היוטירוקס לבין מזונות שמכילים ברזל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירוקס ומזונות שמכילים סידן - תגובה
במידה ואת נוטלת את הכדור בצום נדרש כ-30 דקות עד ארוחת בוקר.
במידה ואת נוטלת את הEUTHYROX לפני השינה אז לפחות שעתיים מתכשירי סידן וברזל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילן19/11/2012
שלום אני בחור בן 28 סובל מדלקת פרקים ומטפל כשנתיים באנברל. בשנה האחרונה יש לי סימפטומים של סכרת לדוגמא אחרי חצי כוס מיץ יש לי יובש בפה המון שתן עיניים אדומות צמא ותשישות לפעמים יום שלם עשיתי מאז 5 בדיקות דם שהגלוקוז בממוצע 70 והבדיקה של השלושה חודשים תקינה. הרופא אומר שאין לי כלום, מה יכולה להיות הסיבה? אני ממש דואג תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/12/2012שלום
הסימפטומים שציינת יכולים לנבוע מבעיות נוספות ולפי בדיקות סוכר אין לך סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!!??מלי18/11/2012
שלום!!
התגלה לנו לא מזמן שאמא שלי חולת סוכרת 2 .. רופאת משפחה הביאה לה את התרופה EUCREAS היא הביאה לא את התרופה הזו מהמגירה שלה במשרד וללא עלון ..
רציתי לדעת אם יש קוצר נשימה קל מותר ליטול את התרופה הזו .. והאם מוכרים את התרופה הזו גם בבית מרקחת או שרופאה מספקת את התרופות האלה..
מה תופעות הלוואי של אותה התרופה ??
תודה מראש על תשובתכם!!
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה!!?? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/11/2012שלום
כל תרופה יכולה לגרום לאלרגיה. קוצר נשימה הנה תלונה שצריכה להבדק מייד עי רופא משפחה/מיון לפי החומרה וזמן הופעה.
EUCREAS נמכר כמובן בבתי מרקחת.. ניתן להסתכל על עלון התרופה דרך האינטרנט .מאחר ומדובר בשילוב של שתי תרופות: METFORMIN AND GALVUS יתכנו תופעות לוואי הנובעות מכל אחת מן התרופות. ממליצה לחזור לרופא משפחה ולקבל שוב הסבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת השימוטוגל18/11/2012
שלום רב,
במהלך שירותו הצבאי התפרצה אצלי מחלת השימוטו. יש לציין כי שירותי הצבאי כלל אורח חיים שאינו בריא ולחצים נפשיים רבים כחלק משגרת היום-יום. מעבר ללחצים אלו שירותו התאפיין בחוסר שעות שינה, תזונה לא מזונת, ומאמצים פיזים. יש לציין כי היום אני נוטלת כדורי יוטירוקס באופן קבוע.
הייתי מעוניינת לדעת,
1. האם יש קשר בין אורח חיים מסוג זה להתפרצות המחלה ?
2. האם יש מחקרים אשר מאששים קשר זה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת השימוטו - תגובה
קיים קשר בין מחלות אוטואימוניות וביניהן השימוטו וסטרס.
בכל מקרה השימוטו היא מחלה שכיחה וללא קשר לסטרס,צריך שיהיה בסיס גנטי (נטיה גנטית) להתפתחות המחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאת מיפוי בלוטת ריסלינא16/11/2012
עקב בלוטה מתנתדת כל חודש בין יתר פעילות לתת פעילות וערכי T שונים נקבע מיפוי ולפניכם את התשובה שלא הצלחתי לפענח וגן הרופא שלי עכשיו בחופשה:B
"בוצע מפו בלוטת תריס לאחר הזרקה תוך ורידית
של פרטכנטאט TC O4
MCI 10-99MM
הבדיקה בוצעה במבטים קדמי, אלכסוני ימני ואלכסוני שמאלי.
בוצע סימון של ה - STERNAL NOTCH ומשוש הבלוטה עם סימון קשריות.
במפוי:
בלוטה ב גודל ומקום תקינים. אזורים חמים בשתי האונות - אזור חם בקוטב העליון של האונה הימנית , אזור חם בקוטב התחתון של האונה השמאלית.
בסיכום:
בלוטת תריס מולטינודולרית
אשמח לעזרתכם והסברכם
לינא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאת מיפוי בלוטת ריס - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/11/2012שלום
הבדיקה מראה איזורים של קליטת יתר אך צריך לדעת מה היו תפקודי בלוטת תריס בזמן ביצוע המיפוי לאור העובדה שאת מציינת לעיתים תת פעילות ולעיתים פעילות יתר.
כדאי לאור המיפוי להעזר גם בבדיקת אולטרה-סאונד של בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר בדםחסוי15/11/2012
שלום,
בבדיקות דם שבצעתי הכל יצא תקין והסוכר שלי יצא 98 , אני בן 37 בריא בד"כ,
האם זה בסדר ?
אני רזה ,ואין אצלנו בעיה במשפחה של סוכר ,
האם אני יכול לאכול מתוקים ?יש לציין שמדי פעם יש לי סחרחורות ושתן מרובה ,
אני מעוניין להתחיל בפעילות גופנית , האם זה עוזר לשיפור הרמות ?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר בדם - תגובה
רמת הסוכר תקינה אם כי מתקרבת לגבול עליון של נורמה. פעילות גופנית חשובה למניעת סוכרת ויתכן ויכולה להוריד מעט את הערכים.
לגבי סוכרים: עדיף לאכול פחמימות שיש להן גם ערך מוסף כגון פירות (מכילים ויטמיניים) ופחמימות מורכבות שמתפרקות לאט ועם סיבים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכו)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל סכרתיתיעל14/11/2012
שלום רב
רציתי לשאול האם יש הבדל בטמפ' כף רגל של חולת סכרת ? זאת אומרת האם הרגל אמורה להיות חמה יותר בכמה מעלות מכף רגל של אדם בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל סכרתית - תגובה
לא אמור להיות הבדל אך במידה וקיימת נאורופתיה שהוא סיבוך של סוכרת יתכן הפרעה בויסות זרימת הדם ברגל (בנוסף לעיתים לבעיה בכלי הדם עצמם)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלרולי14/11/2012
שלום רב,
אני בת 36, לאחר כריתת בלוטה(בשלושה ניתוחים חלקיים בעקבות גידולים 2 שפירים והאחרון היה פפילרי) + טיפול ביוד. מטופלת ביוטירוקס מזה כחצי שנה. תירוגולובולין לא מדיד TSH-0.11, T3-4.7, T4-22.8. האם נתונים אלו יכולים לגרום להפרעה בשמירה/ירידה במשקל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
לא קיימת אפילו פעילות יתר סמויה קלה מאד ולא אמור להפריע לירידה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סכרת?רון12/11/2012
בן 51, 173 , 73 ק"ג.
לחץ דם וכולסטרול מאוזנים עם אקספורג' וליטורבה 10 ( ו XATRAL לבעיית ערמונית מוגדלת)
במעקב מספר חודשים עם רמות סוכר של 110-120 בצום של 10 שעות (בדיקה בבוקר) ו a1c - 6.3 - 6.6
3 - 4 שעות לאחר ארוחה התקבלו ערכים גבוהים במעט מאלו שלאחר צום,האם נחשב כטרום סכרת או סכרת.
משתדל לשמור על תפריט מאוזן ומעט ספורט.
אמור להתחיל עם גלוקומין, באיזה מינון רצוי להתחיל (ביום / לילה )
מתי מומלץ לבדוק סוכר (כמה זמן אחרי אוכל )בכדי לדעת האם אני מאוזן ומהם הטווחים הרצויים?
האם קיימת בעייה בשילוב גלוקומין עם התרופות הנ"ל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סכרת? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2012שלום
לפני החלטה על טיפול בגלוקומין כדאי לבצע העמסת סוכר 75 גרם ולדעת באיזה קבוצה הנך נופל: האם סוכרת , טרום סוכרת או בכלל תקין (גם זה קורה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה מצמחי מרפאעינת11/11/2012
שמעתי על פורמולה בשם diabetico zen להורדת הסוכר בדם , פורמולה מצמחי מרפא , רציתי לדעת אם שמעתם על פורמולה זו ואם זה עוזר ? תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פורמולה מצמחי מרפא - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום12/11/2012עינת שלום,
לא שמעתי על פורמולה זו עד היום.הבעיה עם תוספי מזון רבים, ופורמולות צמחיות שהשפעתן לא נבדקה במחקרים מסודרים ובאופן מבוקר וגם במקרים בהם כן נבדקו, אין הוכחה חד משמעית ליעילותם של תוספי מזון רבים כגון קנמון, כרומיום, חילבה וכדומה
מה שכן הוכח יעיל במניעת סוכרת מסוג 2 (במעל 50%) ובשפור באזון הסוכרת זה שמירה על הרגלי חיים נכונים פעילות גופנית 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה במהירות בנונית חצי שעה 5 פעמים בשבוע וכן פעילות של תנגודת שעה בשבוע (משקולות קלות) וכן הקפדה על דיאטה מתאימה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לדאוג?יונית11/11/2012
שלום,
בת 33. לא חולת סכרת אך בשנים האחרונות עקב סימפטומיים נוראיים התחלתי לחשוד שאני מפתחת איזושהיא בעיה עם סוכר/אינסולין.
קניתי בדיקה בייתית.
7 בבוקר בדיקה בצום: 98.
אכלתי קורנפלקס לארוחת בוקר (1.5 כוס עם מעט חלב)
7:15 בבוקר (רבע שעה לאחר מכן): 165
9:15: שעתיים לאחר האוכל: 145
רק 6 שעות לאחר האוכל חזרתי למצב ההתחלתי (99).
דוגמה נוספת:
10 בבוקר: בדיקה בצום היתה 99
אכלתי תפוח גדול
10:20 בבוקר (20 דקות לאחר מכן): 166
12:00 (שעתיים לאחר התפוח)- 150
חוץ מזה יש לציין שהבדיקות בצום כמעט תמיד תקינות (בין 90-100).
האם התוצאות מראות על בעיה סוכרתית? האם יש סיבה לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לדאוג? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/11/2012שלום
ישנם דברים נוספים פרט לערכי סוכר. חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית סדירה. חשוב לדעת מהו ההמוגלובין המסוכרר ובמידה ושאלה זאת מטרידה אותך אז לבצע העמסת סוכר של 75 גרם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה
יונית12/11/2012שלום,
אני מתעמלת 4-5 פעמים בשבוע. גובהי הוא 1.60 ומשקלי 48 ק"ג. ירדתי 15 קילו בשנים האחרונות אך תוצאות הסוכר עדיין מראות לא תקינות.
כיצד מבצעים העמסת סוכר של 75? האם ייתכן תוצאות כאלו במשקל תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתארי10/11/2012
אני סוכרתי שנים סיבוכים מעקפים טיפול וזריקות לעיינים נרופטיה ברגלים מה הפתרון לנרופתיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/11/2012שלום
יכול להיות שיפור בנאורופתיה עם איזון סוכרת אך לא הבראה. קיימות תרופות שונות אשר יכולות להועיל (בהתאם לבעיה) : GABAPENTIN LYRICA
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)