מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חילבהאלי18/01/2013
שלום,
האם כמוסות חילבה יכולות לאזן את הסוכר בדם (או, לפחות, לשמור על הקיים מפני חריגה מגבולות הנורמה)? השאלה נשאלת על בסיס ההנחה ששאר האמצעים כבר ננקטו וממשיכים להינקט - פעילות גופנית, תזונה מאוזנת, משקל תקין והימנעות מעישון. לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חילבה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום26/01/2013שלום לאון
לגבי תוספי תזונה רבים (כגון חילבה, קנמון, כרומיום פיקולינט ורבים אחרים) אין הוכחות חד משמעיות שהם משפרים את רמות הסוכר. זאת בגלל שבמקרים רבים לא נערכו מספיק מחקרים בנושא או שלמחקרים שנערכו תוצאות סותרות ולכן אני מתקשה להמליץ לך באופן גורף לטול תוסף תזונה זה או אחר, מה גם שיתכן שההשפעה מאוד שונה מאדם לאדם.
אין ספק שפעילות גופנית (150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת) ותזונה מתאימה יכולות למנוע התפתחות של סוכרת במעל 50%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהטום17/01/2013
האם יש סיבות פיזילוגיות לחרדה ?
האם הפרעה הורמונלית כזו או אחרת יכולה לגרום לחרדה ?
בעיה בבלוטת האדרנל/יותרת המוח ?
איך שוללים חרדה על רקע פיזיולוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/01/2013שלום
תפקודי בלוטת תריס
בירור נוסף במידה והחרדה מלווה תופעות נוספות כגון עלית ל"ד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון נמוךyuval13/01/2013
שלום
בן 37
מזה שנים רמות הטסטוסטרון אצלי נמוכות
לעיתים בתחתית הנורמה, לעיתים מתחת לנורמה.
בבדיקת MRI נשלל גידול מפריש פרולקטין
האם יש סיבות אנדוקרינלוגיות נוספות (או בכלל סיבות נוספות) שיכולות לגרום למצב הזה ?
אם כן, איך מאבחנים, ומה הטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טסטוסטרון נמוך - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום15/01/2013שלום שי,
האם נבדקה רמת הטסטוסטרון הפעיל (bioavailable testosterone) או החופשי (free testosterone or free androgen index). יש מקרים כגון בעודף משקל בהם רמת ההורמון הכללי נמוכה אך רמת ההורמון החופשי תקינה ולכן חשוב לבדוק את רמת ההורמון החופשי. מה שקובע את כמות הטסטוסטרון הפעיל היא רמת הטסטוסטרון החופשי או הbioavailable testosterone ולכן חשוב לבדוק פרקציה זו.
במידה והפרקציה החופשית נמוכה, מומלץ לבדוק את רמת ההורמונים ההיפופזרים LH, FSH בכדי להבין אם הסיבה נובעת מהפרעה ביותרת המח או באשך.
ממליצה להמשיך ברור אצל אנדוקרינולוג,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
שי16/01/2013נבדקו 2 הפרמטרים
וטסטוסטרון חופשי בדרך כלל בתחתית הנורמה, פעמים בודדות היה גם תחת הנורמה.
בפעם האחרונה שבדקתי היה 8.68 (כשטווח הנורמה במעבדה 8-90 )
LH - FSH בטווח הנורמה, אך בתחתית הנורמה.
ב MRI בעבר היה חשד למיקרואדנומה, ב -MRI האחרון חלק מהאוכף ריק ומלא בנוזל עמוד שדרה, והמלאות שהיתה בבלוטה (שנחשדה כמיקרואדנומה) נעלמה כנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת TSH=8.13 על בדיקת כולסטרול?אורי06/01/2013
שלום ד"ר נכבדה,
בבדיקת הכולסטרול נתקבל ערך נמוך מהנורמה לגבי HDL=30.
האם יש השפעה לכך מצד ה- TSH ? (לא נוטל תרופות כלשהן, גם לא להורדת TSH).
לא סובל משום בעיות רפואיות אחרות.
רוב תודות,
אורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת TSH=8.13 על בדיקת כולסטרול? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/01/2013שלום
TSH מעט מוגבר יכול להעלות את הכולסטרול הכללי אך אינו מוריד את הכולסטרול הטוב (HDL)
במידה ורמת הטריגליצרידים גבוהה אז הורדת הטריגליצרידים באמצעות דיאטה או טיפול תרופתי יכול להעלות את הHDL.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטין וסכרתלאון04/01/2013
שלום רב, מה יכול אדם מבוגר, עם אוסטיאופניה, לעשות (לבד מפעילות גופנית, תזונה מאוזנת, לרבות מוצרי חלב שונים, ירקות וכו', והימנעות מעישון) כדי למנוע חריגה של גלוקוז בדם מרמה גבולית (המוג' מסוכרר 6.0) לרמה חריגה, כאשר הוא מקבל סטטין באופן קבוע, לאור מחקרים שהוכיחו כי נטילת סטטין מגבירה סיכוי להתפתחות סכרת? לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטין וסכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/01/2013שלום,
מה שנעשה נראה לי סביר ביותר. אמנם סטטינים במינון גבוה יכולים להעלות מעט את הסוכר אבל התועלת מבחינת מניעת מחלות לב וכלי דם גוברת על כך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון גבוה
רמי13/01/2013לרופאה שלום,
מה זה "מינון גבוה" של סטטין? האם פראווהסטטין 20 מ"ג נחשב מינון גבוה?
בברכה, רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון גבוה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/01/2013שלום
PRAVASTATIN 20MG לא נחשב מינון גבוה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיסמונת קושינגדוד01/01/2013
שלום רב,
יש לי אחות שחיה באיסטנבול - תורכיה. אני מצרף בדיקת אולטרא-סאונט שנעשת לה שם. לאחר מכן נעשת בדיקת MRI לאזור הבטן והגיעו למסקנה שיש לה תיסמונת קושינג. היא בעצם התחילה את התהליך בגלל Obesty והבדיקות העלו שיש הפרשת יתר של קורטיזול מהבלוטה. כעת היא שוקלת 130 ק"ג (גובה 1.70). הוחלט לנתח אותה ולהסיר את ה- adrenal gland שנראה להם פגום. בנוסף נעשתה בדיקת שתן של 24 שעות שהן - metanefrin: 481.6 ug, Metanephrine: 15.9 ug
השאלות הן:
1. האם הניתוח הוא הכרחי ואם כן -
2. האם ישנם סיבוכים תוך כדי הניתוח הזה ? נאמר לה שלחץ דם עולה (כעת 15/8) ?
3.מה הטיפול שצריך לתת לאחר ניתוח ? נאמר לה שבימים הראשונים לאחר ניתוח יתנו לה קורטיזול ובהדרגה יורידו את המינונים.
בתודה,
דוד נבארו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיסמונת קושינג - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס04/01/2013שלום
קיים לפי תשובת הCT גוש באדרנל ולפי גודלו כבר כדאי לשקול להוציא ואתו.
הבירור הנוסף שמבוצע לגוש אדנרלי הוא האם הוא מפריש הורמונים וההפרשה יכולה להיות של הורמונים שונים . אני לא יודעת מה טווח הנורמה לגבי מטנפרינים ולא את הבירור שעברה אשר הגיעו למסקנה שקיים עודף קורטיזול.
הרי מדובר במקרה מורכב שלא ניתן לענות עליו במסגרת זו.
כמו בכל ניתוח כדאי לבחור מנתח מיומן בבית חולים עם צוות מהימן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרהסאונד בלוטת התריססמדר31/12/2012
שלום
אמי עברה לפני מספר שנים ניתוח תירואיד עקב גידול ממאיר בלוטת התריס.
נאמר לי שיש מרכיב גנטי במחלה זו ולכן אני צירכה לעבור בדיקה.
רופא המשפחה מסרב לשלוח לבדיקת אולטרסאונד בטענה שזה מיותר ומספיקה בדיקה ידנית שלו.
מה דעתך?
צריך להתעקש ולבצע את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד בלוטת התריס - תגובה
הסוג השכיח של סרטן בלוטת תריס PAPILLARY AND FOLLICULAR לרוב אינם משפחתיים בניגוד לMEDULLARY CA.
במקרים המשפחתיים ישנם לרוב יותר מ2-3 בני משפחה מדרגה ראשונה עם סרטן.
לא קיימת אינדיקציה לסקר בני משפחה במידה ומדובר במקרה יחיד בשמפחה של הסוגים PAPILLARY OR FOLLICULA R
הבדיקה הידנית אינה מספיקה למעקב ובמידה וקיים צורך אז נדרשת בדיקת US של הצוואר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון מסוכן לבעלת אוסטאופניה?מיקה31/12/2012
שלום ד״ר, אני בת 36, יש לי אוסטאופניה בינונית. (אובחנה בצוואר הירך, בעמוד השדרה צפיפות העצם היתה תקינה) רמות הסידן והויטמין די תקינות , אני נוטלת מידי יום את שניהם. מידי פעם יש לי כאבים באגן, האם יש סכנה עבורי להיות בהריון? האם עלי לקחת תרופות מיוחדות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון מסוכן לבעלת אוסטאופניה? - תגובה
הריון והנקה הן תקופות שקיימת ירידה של צפיפות עצם ולאחר מכן עליה חזרה. חשוב לקבל סידן וויטמין D בהריון להפחית את הירידה במסת העצם.
כדאי גם לשלול מחלות אשר גורמות לירידה במסת העצם כגון CELIAC
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3שאלותאורית30/12/2012
בוקר טוב!
אני מקבלת 2 כמוסות של מטפורמין לטיפןל בסוכרת(המוגלובין A1C 6.9.)
את הכמוסות אני לוקחת ממש לפני השינה.
יש לי 3 שאלות: 1.האם זמני לקיחת התרופות נכונים ?
2.האם רצוי לקחת גם אספירין (אני בת 61)
3.האם תרופה בשם ליפנור(בגלל טריגליצרידים גבוהים) עלולה להביא למצב סוכרת או להחמיר אותו?
סליחה על ריבוי השאלות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3שאלות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס30/12/2012שלום
לרוב נוטלים את הMETFORMIN לאחר האוכל בערב.ניתן לחלק את התרופה לפעמיים ביום או ליטול אותה בערב.
לגבי מתן אספירין תלוי בגורמי סיכון נוספים אך לרוב לאישה מעל גיל 60 עם סוכרת מומלץ לקחת אספירין כמובן בהתחשב בגורמים נוספים.
LIPANOR אינו גורם מחמיר סוכרת או מחמיר איזון של סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאלטרוקסיןהמיואשת30/12/2012
מאז השינוי בפורמולת האלטרוקסין ניסיתי את כל התחליפים שקופות החולים נותנות וכולן גרמו לתופעות לואי קשות ולאלרגיה ממנה אני עדיין סובלת. מחוסר ברירה ממשיכה לקחת.. האם מוכר לכם תחליף ללא תופעות? אפילו מחו"ל. מה ניתן לעשות? יש טיפות? זריקות? האם ניתן לבדוק למה בדיוק אני רגישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאלטרוקסין - תגובה
ניתן לפנות למרפאת אלרגיה ולודא אם אכן קיימת אלרגיה ולמה.
ניתן דרך הסופר פארם לקחת תכשיר אשר מכיל מעט חומרים משמרים ובעיקר את החומר הפעילו LEVOTHYROXINE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף נמוך וצמרמורותדנה27/12/2012
שלום,
אני לוקחת יותירוקס כבר שלושה חודשים בשל תת פעילות של בלוטת התריס. לפני שלושה חודשים היה לי TSH של כמעט שמונה ולפני חודש עשיתי בדיקת דם בה היתה תוצאה של 3.7 למרות זאת רופאת המשפחה ביקשה שאמשיך לקחת.
בימים האחרונים יש לי הרבה חולשות/צמרמורות בגוף.. מדדתי פעמיים חום והתוצאה היתה 36.2. הבנתי שזה יכול להיות בגלל שהבלוטה לא מאוזנת. מה גם שקיבלתי וסת בהפרש של פחות משלושה שבועות. האם זה יכול להיות בשל החוסר איזון?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף נמוך וצמרמורות - תגובה
נראה השבלוטה די מתאזנת ולא אחראית ככל הנראה לתופעות השונות. בכל מקרה כאשר קיים איזון של תפקודי בלוטת תריס תוך טיפול תכשירי THYROXINE ממשיכים את הטיפול מאחר ובמידה ונפסיק אז הTSH יעלה שוב. הטיפול הזה משלים את החסר אבל אינו מתקן את התת פעילות של הבלוטה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין וזריקת טסטוסטרוןמגן דוד27/12/2012
לד"ר רוזני אברמוף-נס.
בני,בגלל תת פעילות בלוטת התריס נוטל מגיל 6 עד 17 אלטרוסקין 50 מק"ג.
בגיל 11 ,לפני 6 שנים ,שבועיים לפני בדיקת הורמון גדילה קיבל זריקת טסטוסטרון.
בשל גובה נמוך וחשש מפני השימוש המתמשך של אלטרוסקין היינו אצל נטורופאת שטען שיש סבירות שהשימוש הארוך באלטרוסקין גרם להפסקת פעילות בלוטת התריס,ויש ליטול אלטרוסקין כל החיים.
ושאלותי הן:
1.האם נכון שהבלוטה הפסיקה לפעול.
2.האם להמשיך בנטילת התרופה ועד מתי?
3.מה תופעות הלוואי השונות?
4.היש תחליפים טובים יותר לאלטרוסקין?
5.האם מתן זריקת הטסטוסטרון בגיל 11 גרם נזק או שיבוש בגיל העצמות,שלפיו בודקים גובה והתפתחות?
בברכה ובתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין וזריקת טסטוסטרון - תגובה
אני חייבת לציין שאני אנדוקרינולוגית מבוגרים ולא ילדים.
בכל מקרה הטיפול בELTROXIN לא מנוון את הבלוטה אלא הנו טיפול דרוש למישהו עם תת פעילות בלוטת תריס. ישנם ילודים ומאובחנים עם תת פעילות בלוטת תריס אשר מטופלים כל החיים ללא בעיות כלל וכלל. אני לא יודעת מה הסיבה לתת פעילות אך הטיפול הוא אחד: תכשיר THYROXINE השונים (ELTROXIN/ EUTHYROX/SYNTHROIDׂ
אני לא חושבת שזריקת TESTOSTERONE אחת שינתה את גיל העצמות אך כדאי לדבר עם אנדוקרינולוג ילדים.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריס מאוזנת?שיר24/12/2012
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס. בשנה האחרונה אני נוטלת את הפורמולה החדשה אלטרוקסין . בזמן האחרון אני חשה בתופעות של קור ורגליים וידיים קפואות.דופק שנמדד באקג 54. רגישות בגידים ודלקת גיד בכף רגל. חום גוף בבוקר 35.5-36.3. צבע עור צהבהב . כאב מסויים באיזור הלב התוצאות שצירפתי הם מבדיקת הדם שעשיתי השבוע. מה דעתך? האם התופעות הנ"ל קשורות לתרופה או שאין קשר. יש לציין שבעבר היה לי T3 ממוצע 2
TSH 1.29 mIU/L
Free T4 16.25 pmol/L
Total T3 1.0 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס מאוזנת? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/12/2012שלום
בדיקות הדם שלך מראות על איזון טוב. ולכן חלק מן התופעות שאולי שייכות לתת פעילות לא תומכות בכך.
ממליצה שתתיעצי עם רופא משפחה לגבי הבעיות השונות והבדיקות הרלוונטיות אך לא מדובר בחוסר איזון בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון TSH נמוך בהריוןליליה23/12/2012
שלום, עשיתי את הבדיקה של הורמון TSH בשבוע 16 +4ימים, והתוצאה הייתה:
TSH 0.44 mIU/L
T3- FREE 5.3 pmol/L
T4- FREE 12.8 pmol/L
בנוסף לזה אני הרגשתי דפיקות לב לסירוגין בחודש האחרון, משהו שלא היה לי בעבר. האם יש קשר?, האם רמה נמוכה של ההורמון אמורה להדאיג בטרימסטר השני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון TSH נמוך בהריון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/12/2012שלום
הבדיקות דם שלך תקינות.
לגבי דפיקות לב כדאי לבבצע ס"ד ולפי הצורך להתייעץ עם קרדיולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי22/12/2012
שלום רב,
אני מנסה לאתר את המינוח או הביטוי המתאר את התופעה הכוללת בה הגוף מפריש חומרים שונים האמורים להגן עליו אך במקום זאת כאשר הם מופרשים במינון יתר (דוגמת אולקוס חומציות יתר בקיבה) או הפרשת חומרים שעל מנת להגן יוצרים נזק במערכות אחרות (דוגמנת אלרגיות למיניהן). אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2012שלום דלית
התחומים ששאלת לגביהם אינם קשורים לאנדוקרינולוגיה
בעקרון ברפואה במקרים רבים המושג היפר...מתאר יתר הפרשה/פעילות. למשל היפרתירואידזם, היפרפרתירואידזם - פעילות יתר של בלוטת התריס או יותרת התריס.
אך כל מקרה לגופו יש מקרים שהשם הוא שונה ואינו תוספת של היפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)