פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• TSH בהריון
    חגית
    10/01/2012

שלום,
    אני סובלת מתת פעילות סאב קלינית.
    בהריון הקודם נטלתי אלטרוקסין והייתי מאוזנת.
    כעת בהריון שני.
    בשבוע 5+5 TSH היה 2.35
    בשבוע 8+4 TSH היה 2.04
    העלתי מינון מ-200 בשבוע ל- 250 בשבוע ולמרות זאת...
    בשבוע 14+3 (אתמול) TSH היה 3.58
    ברור שעלי להעלות כעת מינון, אך האם עלול היה להגרם נזק כלשהו לעובר כתוצאה מחוסר איזון שחל בשבועות האחרונים?
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TSH בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/01/2012

שלום
    כפי שציינת צריך להעלות מינון. לא סביר שנגרם נזק כלשהו
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בביפוספונטים
    צ
    09/01/2012

בת 38, בעקבות אוסטאומה פעילה המליצו לי לפנות לרופאה אנדוקרינולוגית לטיפול בביפוספונטים, כדי לנסות לעצור את הגדילה או להקטין. רציתי לדעת מה החסרונות של טיפול זה, הבנתי שלאורך זמן יש השפעות. האם זה תרופה חזקה? האם בסל הבריאות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בביפוספונטים

הוספת תגובה

• טיפול בביפוספונטים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/01/2012

שלום,
    הטיפול בBIPHOSPHONATE בסל באינדיקציות מסוימות (לרוב אוסאופורוזיס) אך גם אם צריך לרכוש את התרופה לא מדובר בתרופה יקרה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת למתחילים
    אנוכי
    08/01/2012

שלום
    כחולה סכרת היה ויש לי עדיין בעיה בהבנת ההתנהגות במחלת הסוכרת על אף החומר הרב הקיים ברשת.
    על כן אפרט כאן את הבנתי לגבי המחלה, איך ולמה להתנהג עימה ואודה לך על אישור/תיקון הכתוב.
    להבנתי
    מחלת הסוכרת נגרמת בשל בעיה בתפקוד הלבלב ויצור האינסולין האחראי לוויסות יצור הסוכר בכבד מחומרי המזון (סכרת מסוג 1) או בשל התנגדות הגוף לפעולת האינסולין (סכרת מסוג 2).
    בשל הבעיה הזו מצטברת רמה גבוהה של סוכר בדם מצב שגורם לבעיות רפואיות מגוונות.
    מקורו של הסוכר מפירוק המזון בכבד ובקשר ישיר מהתזונה ומכאן החשיבות בשליטה בסוג ובכמות האוכל.
    באדם בריא לאחר ארוחה רמת הסוכר הישיר (חד סוכר) עולה ואילו האינסולין מווסת את פירוק יתר מרכיבי המזון בכבד ע״י שלא ל״הציף״ את הדם בסוכר כאשר בשעות הבאות הסוכר בדם הופך לאנרגיה לפעולות הגוף כאשר במקביל האינסולין מונע יצור סוכר נוסף מיותר כך שבסופו של תהליך רמת הסוכר בדם יורדת לרמה נורמלית ונשמרת ברמה זו ע״י פעולת הוויסות של האינסולין.
    באדם חולה בסכרת, פעולת וויסות יצור הסוכר ע״י האינסולין פגומה כך שהכבד מייצר ומפרק את המזון לסוכר על אף הכמות שכבר נמצאת בדם וזאת ללא שליטה נכונה בכמות בדם כך שרמות הסוכר עולות בדם ובניגוד לאדם בריא הרמה נשארת גבוהה גם לאחר מספר שעות רב יותר.
    הבעיה ברמות סוכר גבוהות ידועות ורבות ועל מנת להורידן משתמשים בתרופות שונות.
    התרופות מונעות את יצור הסוכר וכך גורמות לירידת רמות הסוכר בדם ומכאן הבעיה עם התרופות והיא יצירת מצבים של רמות נמוכות מידי של סוכר (היפוגליקמיה) הגורמות לתופעות שונות כגון עייפות בשל חוסר בסוכר כדלק לאנרגיה, דופק מהיר להמרצת קצב הלב להספקת דם רווי בסוכר וחמצן ומכאן גם סחרחורות ומצבי עלפון.
    בשל תהליך זה נדרשות הפעולות הבאות:
    לקיחת התרופות לאחר האוכל כדי לא לגרום לירידת סוכר ע״י הכדורים, המנעות מאכילת סוכר פשוט שמצטבר ישירות בדם ולא עובר פירוק בכבד ומכאן מעלה מיידית את רמת הסוכר בדם, הקפדה על ארוחות במשך היום ע״י לשמור על רמת סוכר קבועה ככל האפשר וביצוע פעילות גופנית ע״מ ל״שרוף״ את הסוכר המיותר בדם לצורך הפיכתו לאנרגיה.
    בדיקת סוכר בצום נעשית כדי לבדוק את רמות הסוכר לאחר מספר שעות לאחר הארוחה כדי לדעת האם רמת הסוכר בדם הגיע לערך רצוי וכך לדעת שהאינסולין עובד ופועל כנדרש, כאשר בדיקה לאחר ארוחה או העמסת סוכר מטרתה לבדוק את רמת הסוכר ההתחלתית שהגוף צריך להתמודד עימה לאחר הארוחה.
    בנוסף קיימת בדיקת החלבון המסוכרר שתפקידו לציין את האיזון בסוכר בשלושת החודשים האחרונים, לאדם מאוזן שאין לו קפיצות סוכר במהלך היום רמת החלבון תהיה נמוכה ואילו למי שאינו מאוזן (גם אם בבדיקות אקראיות יצאו לו ערכים נמוכים של סוכר) ערך החלבון יהיה גבוה דבר שיציין כי ישנן שעות במהלך היום בהן רמות הסוכר גבוהות מאוד ושעות אחרות בהן הרמות נמוכות מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת למתחילים

הוספת תגובה

• ולשאלות ...

אנוכי
    08/01/2012

בקש הבהרות נוספות:
    - האם תחושות העייפות, עלפון וכו׳ מקורן רק ברמות נמוכות של סוכר ואם כך האם ריבוי התופעות הנ״ל יכול לרמז למשל על מינון גבוה מידי של כדורים ?
    - האם נפילת סוכר נחשבת כירידה של סוכר מתחת לרמה מסויימת אבסולוטית או שינוי קיצוני של ערכי סוכר בלי קשר לערך הסוכר התחתון (במילים אחרות, האם אדם שיש לו סוכר 200 ומעלה והרמה יורדת לו לסביבות 90 שהיא רמה נורמלית יסבול מהיפוגליקמיה או רק אם הוא יגיע לרמה נמוכה של למשל 60).
    - האם הדרך הכי יעילה לאיזון סכרת זה לקחת את התרופות רק לאחר שעה/שעתיים מזמן הארוחה וזאת רק לאחר בדיקת סוכר המראה עדיין רמה גבוהה ולא באופן אוטומטי פעם/פעמיים ביום מיד לאחר האוכל ?
    - האם אין תרופות או מכשירים לשחרור איטי ומדוד של תרופה לגוף וזאת עפ״י ניטור רציף ועקבי של התרופה עצמה או המכשיר, כך שאין צורך לקחת את התרופה עפ״י מצב הסוכר ולבצע בדיקות חוזרות ונישות לרמות הסוכר ? תרופה שתשלוט בעצמה ברמת הסוכר באופן אוטומטי ?

מתנצל על האורך, אך אני בטוח כי מענה ואישור ההנחות שרשמתי יעזור לחולה הסכרת המתחיל להבין בצורה פשוטה ומובנת את המחלה ואת ההתנהגות עימה.

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולשאלות ... - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/01/2012

המשך
    סוכר גבוה ונמוך מידי יכולים לגרום לתופעות.
    שינוי דרסטי ברמות הסוכר יכולים גם גרום לתחושה של ירידת סוכר אפילו שהרמה האבסולוטית לא נמוכה מידי.
    רמת סוכר נמוכה אצל סוכרתיים נחשבת פחות מ-70
    המכשיר שאת מדברת עליו עדיין לא קיים (מעין לבלב מלאכותי) אך קיים מכשיר אשר משחרר אינסולין ברמות קבועות מראש אך המכשיר לא חש את רמות הסוכר בגוף ויש צורך לבצע בדיקת סוכר (משאבת אינסולין)
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת למתחילים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/01/2012

שלום
    הכל די נכון פרט לעובדה שהאינסולין מופרש על ידי הלבלב ולא הכבד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לסכרתיים
    אנוכי
    08/01/2012

שלום,

אני עם סוכר מעט גבוה (בסביבות 140-168 בצום), כאשר לפני כשנה התחלתי טיפול במטפורמין, בהתחלה כדור אחד ואח"כ עליתי לשניים.
    מאחר והיו לי יציאות מאוד רכות ונוזליות ונאמר לי שככל הנראה מדובר בתופעת לוואי של התרופה, החלטתי להפסיק את הכדורים לשבועיים שלושה לבדיקה ואכן תופעות היציאה השתפרו.

כעת התחלתי שוב לקחת את הכדורים, ישר 2 כדורים ליום.

רציתי לדעת:
    * האם יתכן כי הכדורים גורמים למעט בחילות, צרבות, חולשה ?
    * האם יתכן כי התסמינים שהזכרתי יכולים להגרם גם מעצם היותי סכרתי ?
    * מהן התופעות/תסמינים שניתן לצפות לבשל היותי סכרתי ? (חולשה ? בחילות ? דפיקות לב ? וכו')
    * האם נטילת כדור ראשון בבוקר על קיבה ריקה יכולה לגרום לתופעות כלשהן ?
    * האם יש פרופיל תזונה (תדירות אכילה) לסכרתיים ובעת נטילת התרופה שצויינה ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לסכרתיים

הוספת תגובה

• תופעות לסכרתיים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    08/01/2012

שלום,
    מומלץ לקחת מטפורמין לאחר ארוחה. בעת חידוש הכדור כדאי להתחיל כדור אחד ולאחר שבוע במידה ואין תופעות לוואי אז להעלות לשניים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• euthyrox בהריון
    אביבה
    06/01/2012

שלום רב ! אני בהריון שבוע 26 ומטופלת באלטרוקסין מזה כעשר שנים ,לאחרונה התחלתי לקחת את התכשיר החדש שיובא לארץ אך ה-TSH שלי עלה ל-5 וגם לאחר שהעליתי מינון בהמלצת הרופא הוא נשאר 5 . הרופא המליץ לי לעבור לEUTHYROX ואני קצת חוששת בגלל ההריון . אשמח לשמוע את דעתך האם יש סכנה לעובר אם אקח את התכשיר החדש ? או שעדיף להישאר עם TSH 5 עד סיום ההריון ואז להחליף?

לקביעת תור
    סגירה
    euthyrox בהריון

הוספת תגובה

• euthyrox בהריון - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/01/2012

שלום
    לא קיימת בעיה לקחת שום תכשיר להמכיל LEVOTHYROXINE בזמן ההריון (ELTROXIN EUTHYROX OR SYNTHROID
    עדיף להתאזן!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים לסכרתיים
    אנוכי
    05/01/2012

שלום,

אני עם סוכר מעט גבוה (בסביבות 140-168 בצום), כאשר לפני כשנה התחלתי טיפול במטפורמין, בהתחלה כדור אחד ואח"כ עליתי לשניים.
    מאחר והיו לי יציאות מאוד רכות ונוזליות ונאמר לי שככל הנראה מדובר בתופעת לוואי של התרופה, החלטתי להפסיק את הכדורים לשבועיים שלושה לבדיקה ואכן תופעות היציאה השתפרו.

כעת התחלתי שוב לקחת את הכדורים, ישר 2 כדורים ליום.

רציתי לדעת:
    * האם יתכן כי הכדורים גורמים למעט בחילות, צרבות, חולשה ?
    * האם יתכן כי התסמינים שהזכרתי יכולים להגרם גם מעצם היותי סכרתי ?
    * מהן התופעות/תסמינים שניתן לצפות לבשל היותי סכרתי ? (חולשה ? בחילות ? דפיקות לב ? וכו')
    * האם נטילת כדור ראשון בבוקר על קיבה ריקה יכולה לגרום לתופעות כלשהן ?
    * האם יש פרופיל תזונה (תדירות אכילה) לסכרתיים ובעת נטילת התרופה שצויינה ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים לסכרתיים

הוספת תגובה

• תסמינים לסכרתיים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/01/2012

שלום,
    תופעות לוואי במערכת העיכול הן שכיחות בעת טיפול בMETFORMIN ולרוב משתפרות עם הזמן. כדי להקל על המתן רצוי לקחת METFORMIN לאחר האוכל ולא לפני כן.
    התופעות לדעתי לא נובעות מהסוכרת עצמה אלא מהכדור או בעיה נוספת במערכת העיכול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייחסות לנתונים הגבוהים והמלצה מה לעשות
    דורה
    05/01/2012

שלום רב,
    אני בת 62, בבדיקות דם אחרונות רופאת המשפחה החליטה לבדוק לא רק את רמות ה-TSH, T3 ו-T4, שיצאו כולם תקינות, אבל גם את THYROGLOBULIN, THYROGLOBULIN AG ו-ANTI THYROID PEROXID, שיצאו גבוהים, וזה גרם לי דאגה גדולה(!):
    THYROGLOBULIN 201
    THYROGLOBULIN AG יותר מ-20,
    ANTI THYROID PEROXID 77.
    שלושת המרכיבים האחרונים אף פעם לא נבדקו אצלי בעבר, אבל TSH נבדק מדי שנה והיה לרוב תקין, לפעמים היה קצת יותר גבוה מהגבול, ולפי דעתה של הרופאה לא היה צורך בשום טיפול. T3 ו-T4 היו תמיד בגולות הנורמה.
    רציתי לבקש התייחסות לנתונים הגבוהים והמלצה מה לעשות.
    בתודה - דורה.

הוספת תגובה

• THYROGLOBULIN גבוה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/01/2012

שלום,
    אין מקום לדאגה
    המדדים האחרים מראים על מצב של "דלקת בבלוטה" אשר עם השנים יכולות לגרום לתת פעילות. הן אינן מהוות חלק מבדיקות השגרה ולכן לא נבדקו אצלך.
    נדרש רק מעקב של תפקודי בלוטת תריס ובמידה והבלוטה מוגדלת בדיקת על קולית של הצוואר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדרוסטנדיון גבוה- תסמונת קושינג?
    אמיר
    04/01/2012

שלום רב,

אני בן 23. סובל כבר שנים מאקנה קשה שלא מגיבה לכל הטיפולים, בנוסף יש לי נטייה לזיהומים תכופים, נשירת שיער, עייפות ניכרת ועיכוב בהתפתחות המינית.

בבדיקות מעבדה לפרופיל הורמונלי נמצא אנדרוסטנדיון מעט גבוה- 2.92 (נורמה עד 2.6)

בנוסף DHEAS היה מספר פעמים גבוה, אך למרבה ההפתעה כעת תקין- 12 (נורמה עד 15.2), איסוף שתן לקורטיזול תקין- 65 (נורמה עד 90), פרולקטין מעט גבוה- 423 (נורמה עד 350), 17 hydroxyprogesterone תקין. קורטיזול בדם בעבר היה גבוה - 643 (נורמה עד 618), אך כעת תקין.

מה משמעות רמת האנדרוסטנדיון המוגברת וכיצד עליי להשלים בירור???

תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!

הוספת תגובה

• אנדרוסטנדיון גבוה- תסמונת קושינג? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/01/2012

שלום,
    כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג אך לעיתים מדובר בחסר אנזימטי קל השכיח יחסית אצל אשכנזים: 21OH DEF
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס tsh
    שוש
    02/01/2012

אני בת 65
    בצעתי פעמיים בדיקת tsh מכיוון שהתוצאה הראשונה לא היתה טובה .
    התשובה השניה שהגיעה היום זהה לראשונה.
    10.03/mlu -קטן מ
    t4 = 17.8
    t3 = 5.48
    מה אומרת התוצאה הנ"ל?
    האם יש צורך בטיפול?
    תודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס tsh

הוספת תגובה

• בלוטת התריס tsh - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/01/2012

שלום,
    לא לגמרי ברור מה ערך הTSH האם קטן מ0.03?
    אם אכן כך ועדיין FT4 וFT3 תקינים אז תלוי בתחושה או גורמי סיכון.
    ניתן לחזור על הבדיקה כעבור כחודשיים שלושה ולראות אם היא עדיין לא תקינה. לעיתים קיימת חזרה לנורמה.
    דבר נוסף חשוב לראות אם הבדיקות הקודמות היו תקינות.
    כדאי להוועץ עם אנדורינולוג ולהחליט על דרך המעקב או צורך בטיפול.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסט ACTH
    lu
    02/01/2012

שלום רב,

בהמלצת הרופאה נשלחתי לבדיקת ACTH במהלכה הוזרק קורטיזול 250 ולהלן התוצאות:
    זמן 0 - 150
    30 דקות - 478
    60 דקות - 551

ברקע תת פעילות של בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין.
    האם התוצאות תקינות? אשמח לתגובה מהירה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    טסט ACTH

הוספת תגובה

• טסט ACTH - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/01/2012

שלום
    התגובה סבירה אך כדאי להתייעץ אישית עם אנדקורינולוג מאחר ונדרש המשך מעקב ואף בדיקות נוספות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי טסט ACTH המשך

lu
    02/01/2012

מה הכוונה סבירה?! איזה בדיקות נוספות נדרשות ומה אומרות התוצאות? סליחה על השאלות פשוט התור שלי בעוד כמה שבועות ואני לחוצה!!! אודה לך מאד מאד אם תוכלי לענות לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר חשוב

lu
    02/01/2012

הבדיקה נעשתה ביום השלישי למזור, האם יש בכך השפעה על התוצאות?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר חשוב - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/01/2012

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי טסט ACTH המשך - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    02/01/2012

שלום
    הערך כעבור 30 ו60 דקות היה אמור להיות מעט גבוה יותר אך עדיין קיימת תגובה.
    שוב הצעתי שתתיעצי עם אנדוקרינולוג אישית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי סכרת?
    שחר
    31/12/2011

שלום רב,

אני בחור כבן 36.
    לפני כחודש עשיתי בדיקות דם מקיפות והגלוקוז שלי יצא 103 (3 מעל הגבול העליון)
    בנוסף העמילאז היה גבוה.
    ראוי לציין שלאבי יש סוכרת מבוגרים והוא מטופל בכדורים.
    אני בחור רזה - גובה=175, משקל=64.
    אני נמנע ממאכלים מתוקים כבר שנים ומשתדל להמעיט בפחמימות ופירות מתוקים.
    האם התחיל אצלי תהליך סוכרתי בלתי הפיך?
    האם ע"י פעילות גופנית(כרגע אני ממעט מאוד) או משהו אחר, ניתן להוריד את רמות הסוכר והעמילאז לערכי הנורמה?

אודה לתשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי סכרת?

הוספת תגובה

• האם יש לי סכרת? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/01/2012

שלום,
    ערך של סוכר מעל 126 בצום מצביע על סוכרת ולכן אין לך סוכרת.
    שמירה על משקל גוף תקין ופעילות גופנית הם הדברים העיקריים שניתן לעשות למניעת סוכרת לאור הסיפור המשפחתי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי TSH גבוה - אתי
    א.נ.
    29/12/2011

שלום.
    עשיתי בדיקת דם לTSH ודיקת דם של ANTI THYROID PEROXID . בדיקת ה- TSH התוצאה יצאה 4.43 שטווח הנורמה הוא 4.20 -0.35. התוצאה של בדיקת ה- ANTI THYROID PEROXID התשובה יצאה361 וטווח הנורמה הוא 35.00 - 0.00. הבנתי כי עליי להישאר במעקב.
    השאלה שלי היא: האם בדיקת ה- TSH יכולה לחזור לנורמה גם ללא טיפול תרופתי בכדורים?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי TSH גבוה - אתי

הוספת תגובה

• שאלה לגבי TSH גבוה - אתי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/12/2011

שלום
    קיימות תנודות בערכי TSH בעיקר כאשר ערכים סביב הנורמה.
    כן , לעיתים בבדיקה חוזרת ערך הTSH יכול להיות תקין אך מאחר והנוגדנים חיוביים הסיכוי שמחלת בלוטת תריס תתקדם הנו גדול יותר מאשר עם מישהו ללא נוגדנים ונדרש מעקב ואף טיפול במידה ומתוכנן הריון.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לגבי TSH גבוה - אתי

א.נ.
    01/01/2012

יש לי מנינגיומה קטנה בצד הפרונטלי של הראש. האם כתוצאה מלקיחת כדורים לבלוטת התריס המיננגיומה יכולה לגדול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה לגבי TSH גבוה - אתי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/01/2012

שלום
    אין קשר בין גדילת המנינגיומה וכדורים לבלוטת תריס
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת FNA
    דלית
    27/12/2011

שלום ברכה
    היום עשיתי בדיקת FNA והרופא אמר שיצא קצת צבע לבן במזרק

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת FNA

הוספת תגובה

• בדיקת FNA - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    27/12/2011

שלום
    לגבי תוצאת בדיקת FNA צריך לחכות לבדיקה המיקרוסקופית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדתי סוכר הבוקר בבית
    פדרה
    26/12/2011

יצא לי 94 בצום, זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    מדדתי סוכר הבוקר בבית

הוספת תגובה

• מדדתי סוכר הבוקר בבית - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    27/12/2011

שלום
    כן סוכר בצום 94 הנו תקין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH עם ערך של 14.6
    ליאת
    25/12/2011

שלום,

אני בת 34. לפני שנתיים נבדקתי וערך ה TSH היה 6.5 ולאחר בדיקה וזרת ירד חזרה ל5.2.
    שנה שעברה הייתי בהריון ורופא הנשים שלי לא בדק אצלי את ה TSH (ואני לא ידעתי שזה חשוב להריון) ולכן אין לי מושג מה היה הערך במהלך ההריון.
    לפני כ-3 שבועות ביקשתי להיבדק והערך היה 10.5.
    נבדקתי השבוע שוב והערך כבר 14.6.
    חושב לציין - אין לי אפילו לא תופעת לוואי אחת מרשימת התופעות הידועות בתת פעילות של הבלוטה !!

מה עליי לעשות?
    האם עליי להילחץ או פשוט להתחיל לקחת אלטרוקסין (או כדור אחר)?
    האם זה ישפיע על ההריון הבא שאני מתכננת?

לקביעת תור
    סגירה
    TSH עם ערך של 14.6

הוספת תגובה

• TSH עם ערך של 14.6 - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/12/2011

שלום,
    ההמלצה בערכים אלו זה להתחיל טיפול בELTROXIN/EUTHYROX
    ממליצה להוועץ עם אנדוקרינולו
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה