פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת אולטרסאונד
    ילנה
    07/05/2012

שלום רב,
    הופניתי לאולטרסאונד צוואר לאחר שבבדיקת מישוש התגלה גוש בבלוטת התריס מצד שמאל. מה אומרות התוצאות ?
    בלוטת המגן:
    איסטמוס-תקין ברוחב 0.35 ס"מ, מעט מעובה,מרקמו אחיד, גבולות שמורים.
    אונה ימנית: רוחב 1.6 ס"מ,גובה 1.73 ס"מ,עומק 2.01 ס"מ.
    מוגדלת במידה קלה, מרקם אחיד, הגבולות שמורים.
    אונה שמאלית: רוחב 1.66 ס"מ, גובה 1.35 ס"מ, עומק 1.32 ס"מ
    איננה מוגדלת, קיים רושם של נודול איזואקואי בגודל 0.85 מ"מ אשר מתמזג היטב עם רקמת האונה. הדמייתו ברורה יותר במנח אורכי, גבולות האונה שמורים.
    צוואר קדמי:
    נערכה סריקה לצוואר הקדמי מאזור הסימפיזיס מנטי ועד לפוסה היוגולרית. צוואר קדמי חופשי וללא סטיות של הסטרוקטורות שמורות בקו האמצע.
    צוואר ימני ושמאלי:
    כלי הדם הגדולים חופשיים, השרירים תקינים, הרקמה התת עורית נראית חופשית, בלוטת הפרוטיס נראית תקינה. לא הודגמו בלוטות נוספות מוגדלות.
    סיכום-קיים רושם לתהליך נודולרי איזואקואי באונה השמאלית של בלוטת המגן. על פי שיקול קליני קורלציה עם מיפוי רדיו איזוטופי.

יש לציין שלפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם והTSH היה 3.74 (בטווח הנורמה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת אולטרסאונד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקת אולטרסאונד - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/05/2012

שלום
    מדובר בקשרית מתחת ל1 ס"מ אשר לפי התאור אינה חשודה.
    כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולפי הנתונים הקלינים להחליט אם לבצע מעקב או ניקור.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100-שאלה על תוצאות
    אבי
    06/05/2012

שלום רב
    בבדיקת העמסת סוכר 100 להריון שבוע 25
    היתקבלו התוצאות הנל"
    (GTT-Glucose 0 mg/dl 78 (70----95
    (GTT-Glucose 60 mg/dl 120 (100----180
    (GTT-Glucose 120 mg/dl 86 (100----155 *****נמוך
    (GTT-Glucose 180 mg/dl 78 (70----140

אציין כי הבדיקה נעשתה לאחר צום של 11 שעות
    בירצוני לישאול 2 שאלות :
    1. מה המשמעות של התוצאה הלא תקינה
    מה המשמעות מבחינת סכרת הריון??????
    2. האם יש השפעה עקב הצום כי אמרו לי 8 משעות אך בסוף עשיתי 11 שעות?????

מה אפשר לעשות ??

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 100-שאלה על תוצאות - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/05/2012

שלום
    הבדיקה תקינה. הגבול העליון של הנורמה קובע . הגבול התחתון אינו 100. ערך תקין יכול להיות גם מתחת ל100.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס?
    דנה
    06/05/2012

הבן שלי בן 23 וכבר יותר מחודש הוא הפך מבריא לחלוטין לשבר כלי.חולשה,הרגשת דופק מואץ וקושי בנשימה.ספירת דם,שקיעת דם וכימיה בסדר גמור ,כך גם צילום חזה ואולטרסאונד בטן עליונה.לפני שבוע בדיקת EBV IgG EBNA 231 ולאחר ארבעה ימים EBNA ירד ל- 200.
    האם יש פה אידיקציה למחלת הנשיקה? הגיעו גם תשובות גבוליות של בלוטת התריס: TSH 2.41
    T3 6.6
    T4 20.7
    האם יש צורך לטיפול בבלוטה או אכן יש עדות שזו מחלת הנשיקה? תודה מראש על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס?

הוספת תגובה

• בלוטת התריס? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    07/05/2012

שלום,
    יתכן ומדובר במחלת הנשיקה.
    בכל מקרה כדאי לחזור על תפקודי בלוטת תריס ולהתייעץ אם אנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    דנה
    05/05/2012

יש לי שחלות פוליציסטיות הורפא נתן לי לקחת גלולות יסמין...
    יש לי שיעור יתר בגוף ובפנים,רציתי לדעת האם הגלולה עוזרת למנוע שיעור יתר ואיך?
    בנוסף,יש לי נשירת שיער כנראה מהשחלות הפוליציסטיות.איך אני יכולה לטפל בזה?שמעתי שגם בזה מטפלים בגלולות יסמין,האם הן באמת עוזרות לנשירה או שגורמות לנשירה?
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/05/2012

שלום,
    הגלולות עוזרות להפחית שיעור בשלוש דרכים: אחת קיימת פחות יצירה של ההורמון הגברי מן השחלה , פחות הורמון גברי חופשי ולאחד המרכבים מן הגלולה פעילות הנוגדת את השפעת ההורמון הגברי. לגבי נשירת שיער כדאי להתייעץ גם עם רופא עור אך בזמן נטילת גלולות קיימת באופן עקרוני פחות נשירה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקה תת עורית
    יהודית
    05/05/2012

בעלי בן 73 ויש לו אוסטיאופורוזיס, הרופאה המליצה על זריקה תת עורית פעמים בשנה, הוא סובל מסכרת, עבר ארוע לב בעבר,האם כדאי לעשות זאת או לקבל קלסטה?

לקביעת תור
    סגירה
    זריקה תת עורית

הוספת תגובה

• זריקה תת עורית - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/05/2012

שלום
    אלו דברים שצריך לדון עם הרופא הממלי. לגבי כל התמונה הקלינית. באופן עקרוני הטיפול הזה יעיל וטוב.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    טלי
    04/05/2012

שלום רב,
    אימי בת 81, סובלת מסוכרת, על אינסולין. שמעתי לאחרונה כי הסוכר שבפרי התמר אינו נספג בדם - האמנם? ואם כן, האם לאור זאת, מותר לתת לה סילאן כתחליף לסוכר? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• שלום, - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/05/2012

שלום,
    גם הסוכר שבתמר נספג. הפרוקטוז פחות מעלה רמות סוכר (אם כי בסופו של דבר כן) ולכן גם צריך לקחת בחשבון את כמות הפחמימות אשר בתזונה. ממתיקים מלאכותיים הנם מותרים בסוכרת וכמובן לגבי סוכר וסילאן הכל עיניין של כמות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טלי
    06/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 75 ג'
    שרון
    04/05/2012

שלום,
    גילי כיום 35. בהריון הקודם שלי לפני 4שנים התקבל בהעמסת סוכר 100 ג' ערך אחד גבוה מהנורמה. התוצאות היו 76 בצום ואחר כך : 189, 151 ו87 לאחר 3 שעות.
    לקראת סוף ההריון סבלתי מבצקות ברגלים והערכת המשקל היתה גבוהה ולכן בוצע ניתוח קיסרי. נולד תינוק בריא במשקל 4.148 . (יש לציין שאני ובעלי גבוהים מהממוצע ואני בעצמי נולדתי במשקל 4.200).
    ברצוני להכנס שוב להריון ולכן ביצעתי העמסת סוכר 75 ג' והתקבל 113 בצום ואותו ערך גם לאחר שעתיים.
    מה המלצותייך לגבי כניסה להריון במצב זה, התנהגות במשך ההריון והלידה עצמה?
    תודה ,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר 75 ג'

הוספת תגובה

• העמסת סוכר 75 ג' - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/05/2012

שלום
    הערך בצום גבוה אך לפי העמסת סוכר הערך תקין. כדאי לחזור על הבדיקה בצום חשוב לשמור על דיאטה ולבצע פעילות גופנית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה ובעיה ברגל
    נינה
    03/05/2012

שלום
    בת 60 סכרת 2 לא מאוזנת 4 חודשים אחרי צינתור.
    לחץ דם מאוזן עם תרופות. אין שומנים בדם ובדיקות הדם לתפקוד כליות טובות.
    יש לי פריחה בכל הגוף ובצקת בכף רגל אחת. הפריחה לא מגרדת ועל הגוף היא נחלשה ונשארו רק גבשושיות בהירות. על הרגליים הפריחה אדומה וברגל אחת גם בצקת חזקה מהקרסול וכולל כף הרגל כשבקשת כף הרגל כאבי תופת ונפיחות.
    רופא עור שלח אותי לביופסיה אבל זה לוקח זמן לרוץ בין מרפאות ורופאים. רופא העור בבי"ח אמר עוד לפני הביופסיה שמדובר כנראה בפריחה פפולרית או פורפוראלית.
    עשיתי דופלר ורידים ורק בשבוע הבא תהיה תשובה.
    אני נוטלת את הכדורים: גלוקופז',אלדוספירון 25, אמריל 2 מ"ג, וקטור 160, אלטרוקסין 150 מ"ג, קרדילוק, וזודיפ 10, פלוויקס. המון כדורים .....
    בצקת ברגל ירדה עם תחילת נטילת אלדוספירון אבל הרגל קשה, מעט נפוחה וקשת כף הרגל כואבת כל היום.
    מה דעתך? יש פתרון למצב?
    להתייחסותך אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה ובעיה ברגל

הוספת תגובה

• פריחה ובעיה ברגל - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/05/2012

שלום
    אני מתארת לעצמי שיכול להיות שיפור במצב. כמו כן הביופסיה יכולה גם לשפוך עור על הממצאים. כמובן שבעיות אלו דורשות בירור מקיף (כפי שאת מבצעת) ולעיתים לוקחים זמן. קשה להייעץ על בעיה כזו על גבי האינטרנט.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - א.נ.
    א.נ.
    03/05/2012

שלום
    כבר 3 שבועות שיש לי שילשולים, דופק מהיר, עייפות ולסרוגין אני מתעוררת בלילה לאחר שעתיים של שנה ואז מרגישה כאילו אני יכולה כבר לקום.
    נשלחתי לעשות בדיקות דם וצואה עקב השילשולים. האם לפי בדיקות הדם זו הסיבה שאני משלשלת? או שזו בעיה שלא קשורה לבלוטת התריס.
    תודה על עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס - א.נ.

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תשובת המעבדה

א.נ.
    03/05/2012

תוצאות בדיקות הדם הם: ה- TSH יצא 6.21 וטווח הנורמה הוא
    4.20 - 0.35
    T4 -Free התוצאה היא 15.6 וטווח הנורמה הוא 20.0 - 10.0

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• us צוואר
    ילנה
    03/05/2012

שלום רב,
    הופניתי לאולטרסאונד צוואר לאחר שבבדיקת מישוש התגלה גוש בבלוטת התריס מצד שמאל. התוצאות :
    בלוטת המגן:
    איסטמוס-תקין ברוחב 0.35 ס"מ, מעט מעובה,מרקמו אחיד, גבולות שמורים.
    אונה ימנית: רוחב 1.6 ס"מ,גובה 1.73 ס"מ,עומק 2.01 ס"מ.
    מוגדלת במידה קלה, מרקם אחיד, הגבולות שמורים.
    אונה שמאלית: רוחב 1.66 ס"מ, גובה 1.35 ס"מ, עומק 1.32 ס"מ
    איננה מוגדלת, קיים רושם של נודול איזואקואי בגודל 0.85 מ"מ אשר מתמזג היטב עם רקמת האונה. הדמייתו ברורה יותר במנח אורכי, גבולות האונה שמורים.
    צוואר קדמי:
    נערכה סריקה לצוואר הקדמי מאזור הסימפיזיס מנטי ועד לפוסה היוגולרית. צוואר קדמי חופשי וללא סטיות של הסטרוקטורות שמורות בקו האמצע.
    צוואר ימני ושמאלי:
    כלי הדם הגדולים חופשיים, השרירים תקינים, הרקמה התת עורית נראית חופשית, בלוטת הפרוטיס נראית תקינה. לא הודגמו בלוטות נוספות מוגדלות.
    סיכום-קיים רושם לתהליך נודולרי איזואקואי באונה השמאלית של בלוטת המגן. על פי שיקול קליני קורלציה עם מיפוי רדיו איזוטופי.

מה אומרות התוצאות?
    יש לציין שלפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם והTSH היה 3.74 (בטווח הנורמה).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    us צוואר

הוספת תגובה

• us צוואר - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/05/2012

שלום
    את צריכה להתייעץ עם אנדוקרינולוג אך באופן עקרוני לגבי הממצא בUS נדרש לדעתי בשלב זה מעקב בלבד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TSH
    רן
    01/05/2012

שלום
    אני בן 50 ומזה 13 שנה לוקח אלקטרוסין 50 מ"ג 4 פעמים בשבוע
    בכל הבדיקות אני מאוזן כלומר אם הסקלה במכבי היא 0.35-5.5 התוצאה בדרך כלל 4.5
    השאלה היא בקשר למצב נפשי אני כל הזמן, חרד,, עצבני,, וחסר מנוחה,, כדורי SSRI לא עוזרים במיוחד
    וזה פוגע בתפקודי בעבודה ובבית בצורה קשה מאוד
    כמו כן לא מצליח להרזות למרות הדיאטה,
    א: האם מצב זה יכול להגרם בגלל בלוטת התריס? והאם יש טעם להגדיל את המינון ל 7 פעמים בשבוע 50 מ"ג??
    ב: רופא המשפחה לא מעוניין לתת לי את הבדיקות T3 T4 וטוען שאם TSH לא תקין באופן אוטומטי עושים T3 T4 מה דעתך?
    ג: האם יש בדיקות נוספות שלדעתך עלי לבצע ??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    TSH

הוספת תגובה

• TSH - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    03/05/2012

שלום
    ניתן להעלות מעט מינון ELTROXIN כדי להגיע לערך מתחת ל-4.
    בכל מקרה לא ברור אם זה אכן יועיל לשאר התלונות מאחר והאיזון בסדר.
    צריך להתייעץ אישית עם אנדקורינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס
    שירי
    29/04/2012

בת 64, בעבר הרחוק (20 שנה) סבלתי מייתר פעילות בלוטת התריס, היתי מטופלת בתרופות וזה הסתדר והופסק הטיפול התרופתי. מאז כל בדיקות הדם והערכים TSH תקינים. בדיקה אחרונה כיום מראה שהערכים הם :TSH mIU/L 4.48
    שזה נוטה לגבוה, מה שלפי הבנתי מראה על תת פעולה.. האם יתכן שהמצב התהפך? גם יש לי תסמינים כמו השמנה הפרעות שינה עצבנות וכו..

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/04/2012

שלום
    מעבר מפעילות יתר לתת פעילות כעבור מספר שנים אינו דבר נדיר ובמחלת GRAVES הנו די מהלך המחלה.
    מומלץ להמשיך לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס ובמידה וקיימת עליה בTSH לטפל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר אלחוטי להזלפת אינסולין ומד סו
    ליאת
    28/04/2012

שלום רב , אני חולת סכרת מסוג 1 מאז היותי בת 14, כיום אני בת 59 ומטופלת מזה שנים רבות ב- 4 זריקות אינסולין ליום אך טרם השגתי את יעדי האיזון , עם נטייה רבה מאוד לירידות חדות ברמות הסוכר בדם ,היפוגלוקמיות קשות המגיעות לערכים של כ- mg/dl20 ,אירועים המוגדרים כמסכני חיים . בשנים האחרונות אני סובלת מאירועי היפוגליקמיה רבים כאשר בפועל אני מגיעה לאירועים אליו ללא כל תחושה וללא סימני התרעה במערכות גופי וכמו כן מרמת HbA1c של 8.9% – הדבר נובע מפגיעה של המחלה במערכת העצבים שלי –נוירופטיה המאובחנת מזה מספר שנים ומתבטאת בירידה ברמת הזכרון ,באירועי כעס ועצבנות ובאובדן תחושה בכפות הידיים והרגליים. מספר שנים אני מנסה לאזן את מחלתי בהדיקות גדולה יותר ומבצעת 10 דקירות ומעלה ליום לבדיקת רמת הסוכר בדם תוך הכוונה ומעקב מתמידים בקופת חולים ע"י רופאת המשפחה ,וביחידת הסכרת בביה"ח רמב"ם אחת לרבעון בה אני מטופלת שנים רבות . פניתי לקופ"ח כללית לקבלת מכשיר אלחוטי להזלפת אינסולין ומד סוכר והקופה אינה מוכנה לאשר לי . אני מאמינה כי מלבד השיפור באיכות חיי שיאפשר מכשיר זה, הוא גם ימנע את אותם אירועים מסכני חיים המדירים שינה מעיניי באופן יומיומי . ועל-כן פונה אני אליכם בכל לשון של בקשה לסייע לי לקבל באופן חריג אמצעי מעקב והתראה זה .מה עליי עוד לעשות ?

הוספת תגובה

• מכשיר אלחוטי להזלפת אינסולין ומד סו - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/04/2012

שלום
    אז זכאית לטיפל משאבה אשר יכול ללא ספק לשפר את האיזון.
    בעיתי יותר הוא מד הסוכר הרציף אשר למבוגרים נמצא בסל הבריאות למבוגרים אשר לא מרגישים את ההיפוגליקמיה ועם אירועי היפוגליקמיה מתועדים (בבית החולים או ע"י מדא). יתכן ולפי מה שכתבת שאת זכאית גם לסנסור (מד סוכר רציף) אך ללא ספק את זכאית להתחבר למשאבת אינסולין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - ענבים
    איריס
    28/04/2012

השבת הזו אכלתי ענבים. אני מכורה להתחלה העונה. והסוכר מה לעשות באמת קפץ למספרים שמעולם לא ראיתי. השאלה היא - גם כשאני מגבילה את עצמי למס' מסוים של יחידות ענבים (12) לפי הדיאטנית שלי גם אז הסוכר גבוה מאוד. האם לא לאכול את הפרי הזה בכלל? או שמא יש לכם טיפים אחרים מה לעשות? וקראתי שמותר תפוחים ואני יודעת שיש בזה הרבה סוכר - אז מה הדין איזה פירות כן לאכול וכמה? כמובן אני לפני פגישה נוספת עם הדיאטנית אבל אשמח לכל עזרה אפשרית. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום - ענבים

הוספת תגובה

• שלום - ענבים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/04/2012

שלום
    להמנע מהפרי או לא לאכול יותר מ-7.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• levemir
    ב
    26/04/2012

שלום,
    אישה בת 85 מזריקה כל לילה 10 יחידות לבמיר ומתעוררת עם ערכים של 80-140.היא נוטלת גם גלובן וג'נואט. בלילה היא שכחה להזריק ובמקום זה קיבלה 5 יחידות לבמיר בבקר. כמה ניתן לתת לה הלילה מבלי להסתכן בהיפוגליקמיה תוך כדי שינה? תודה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    levemir

הוספת תגובה

• levemir - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    28/04/2012

שלום,
    רק 5 יחידות בערב ולמחרת בערב את המינון הרגיל.
    רצוי שערכי סוכר בצום לא יהיו מתחת ל90 .
    כדאי להתייעץ אישית עם רופא אנדוקרינולוג לגבי המשך טיפול בGLUBEN
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה