מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות יתר של בלוטת התריסאור25/04/2012
שלום, אני בת 26, לפני כחודש עשיתי בדיקות דם עקב דופק לב מואץ, בבדיקה יצאו רמות של t3 8.9 ו18.7 t4 גבוהים עם tsh מדוכא, הרופא שלח אותי לאולטרסאונד והתוצאות יצאו: בלוטת התריס אינה מוגדלת, במרקם מגורגר, היפואקוגאני מהרגיל, ללא ממצא מוקדי מוגדר. אין קשרי לימפה מוגדלים לאורך הצוואר משני הצדדים. עקב התוצאה הוא שלח אותי למיפוי בלוטת התריס ואנדוקרינולוג. למעט דפיקות הלב אין לי סמפטומים אחרים של פעילות יתר. מה אומרת התוצאה של האולטראסאונד? מדוע שלח אותי למיפוי, האם בגלל משהו חמור אשר ראה באולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר בלוטת התריס
אור25/04/2012שכחתי לציין שבבדיקת הדם הנוגדנים לטירואיד שליליים ש.ד crp שליליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מיוטירקס?נירה24/04/2012
בת 52 מזה שנה וחצי ללא מחזור. בריאה פרט להשימוטו .סובלת מהשימוטו מזה 3 שנים. מטופלת ומאוזנת בדרך כלל .בחודש האחרון נוטלת יוטירקס 100 כל יום ,מכיוון שבזמן השמוש באלטרוקסין החדש הTSH נע סביב 3.9 והרופאה שואפת 2.0 בהשימוטו.המליצה לי על יוטירקס.אחרי חודש לעשות בדיקת דם לבקורת של TSH איני יודעת אם יש קשר ,לכן אבקש את עזרתך. אני מרגישה בחודש האחרון לחץ בחזה ,כאבי בטן ,אולי גם קצת ברחם כמו כאבי מחזור. לעיתים יציאות רכות יותר מהרגיל אפלו כאבו לי שני השדיים (מבחינת בעיות בשדיים נבדקתי עיי כירורג הכל בסדר)כמו לפני מחזור . הכאבים בשדיים פסקו , ובימים האחרונים יש לי דמום קל מעין ווסת קטנטונת .שאלתי היא האם יתכן שהתופעות הללו קשורות ליוטירקס ? האם יתכן שיויטרס יגרום לדמום קל כמו בווסת אבל דמום קל. בכל מקרה אני מתכוננת גם ללכת לרופא נשים כמובן תודה על העזרה!!!! נ.ב אני בקביעות בביקורת אצל רופא נשים ,ובדרך כלל הכל עד עתה היה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מיוטירקס? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס25/04/2012שלום
יוטירוקס נספג טוב יותר מELTROXIN אצל חלק מן האנשים ולכן כדאי לבדוק TSH .
שאר הדברים צריכים להבדק לחוד בעיקר נושא הכאבים בחזה ובדיקה גינקולוגית.
חוסר איזון בלוטת תריס יכול אולי להסביר חלק מן התופעות אך לא הכדור עצמו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת בלחץ!בתיה24/04/2012
בשבוע שעבר התקשרה אלי רופאת המרפאה והודיעה לי שהסוכר אצלי על 130,והכורסטרול הרע 157,אני לא מבינה גדולה בזה אני בת 52 וזו הפעם הראשונה שהבדיקות לא היו בסדר!,עלי לציין שיש שאבי היה חולי סוכרת ונפגע ממנה קשות. מה שהלחיץ אותי מאד זה שהרופא ישר אמרה לי אני נותנת לך כדורים לאיזון הסוכר ובמקביל מפנה אותי לדיאטקנית,אני החלטתי שאני לא רצה להשתמש בתרופות ומתחילה לעשות דיאטה(אני לא בדיוק אנורקסית). האם אני צודקת ? האם שווה להתחיל עם כדורים?מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת בלחץ! - תגובה
במידה וערכי סוכר בצום מעל 126 אז קיימת אבחנה של סוכרת.
דיאטה ופעילות גופנית יכולים לשפר משמעותית ערכי סוכר בעיקר בתחילת המחלה.
היום מקובל להתחיל טיפול תרופתי אך לא קיים נזק בניסיון טיפולי בדיאטה ופעילות גופנית משך 3 חודשים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקל ננסימזון לשיער?י24/04/2012
שלום לדר הניכבדה
האם לקיחת תוסף דקל ננסי ,יכולה לשבש לתופעות לואי הורמונליות? אני בן 42 ומעונין לקחת את התוסף דקל ננסי להפחת הורמון DHT הגורם להתקרחות הגברית
הבנתי שהוא חוסם את ההורמון אך אינו מכיל פינסטריד
ולכו שאלתי האם אפשר להגיד שהדקל הננסי הוא גם יכול לסכן אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקל ננסי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/04/2012שלום
איני מכירה את התכשיר או התכונות שלו ולכן איני יכולה לחוות דעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום סוכרתשולה24/04/2012
אני במצב "טרום סוכרת"(רמת סוכר בצום 123 ).גיל:מעל60 מאחר ומזה מספר שנים הסוכר "משחק"אצלי מעלה מטה ובגבולות הסיכון -החליט הרופא לתת לי גלוקומין.עדיין לא התחלתי לקחת את התרופה. האם זאת תרופה "לכל החיים" או שניתן להפסיק לאחר שהמצב מתייצב? בשלב הזה יש לי נכונות רבה להכנס למשטר דיאטה נכונה ופעילות ולבדוק הסוכר בעוד חודשיים-ובלבד שלא לקחת תרופות לכל החיים. האם לדעת המומחים המצב המתואר מחייב לקיחת גלוקומין מיידית או שווה לעשות עוד נסיון ולדחות את זה בחדשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום סוכרת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/04/2012שלום
המצב אינו "מחייב" לקחת גלוקומין כי הרי טיפול זה ניתן כמניעה. לדיאטה ופעילות גופנית השפעה אף גדולה יותר מאשר של הטיפול התרופתי אך הבעיה היא הענות והתמדה .
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופצייהמזון לשיער?י23/04/2012
שלום רב
אני נוטל כדור פרופסיה 1 מג 7 שנים
הנישרה נעצרה לי. אך הפסקתי בשנתים האחרונות
רציתי לדעת , האם הורמון שאותו הפרופציה בולמת ה DHT
הינו הורמון חשוב לגוף, והאם בלימתו מסוכנת לאיברי הגוף? רשום שהפרופציה בולמת את ההורמון רק בקרקפת האם זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופצייה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/04/2012שלום
הומון DHT הנו הTESTOSTERONE הפעיל והוא נבלם לא רק בקרקפת.
הרי התרופה עלולה גם לפגוע בתפקוד המיני, השפעה אשר אינה קשורה לקרקפת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס או סינטרואידאילנה23/04/2012
עברתי מאלקטרוקסין הישן לחדש ולאחר מכן ליוטירוקס. יצאתי מאיזון מממוצע של 2.5 אני עכשיו על TSH8. הרופא הגדיל לי את המינון וגם נתן לי הפניה לאנדוקרינולוג לאפשרות לעבור לסינטרואיד. בימים שאני לוקחת 2 כדורים (כמצוותו של הרופא) אני מרגישה זוועה, בחילה, חולשה, מרגישה לא יציבה. לאחרונה גם דפיקות לב. אלטרוקסין החדש וגם יוטירוקס גורמים לי לכאבים בגוף, בעיקר ברגליים. יוטירוקס גם תופעה של עור יבש וגבשושי. שאלה: האם סינטרואיד זו תרופה טובה יותר? פחות תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירוקס או סינטרואיד - תגובה
כל הנושא הנו אינדיבידואלי. ישנם חולים אשר הרגישו לא טוב עם ELTROXIN וEUTHYROX ומרגישים טוב עם SYNTHROID.
חשוב לודא שתופעות הלואי נובעות מן התרופה ולא מסיבות אחרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתרפא לגמרי מסוכרת סוג 2אביתר22/04/2012
????
היה לי התפרצות של סוכרת סוג 2 , עכשיו אני בסדר
עם בדיקות הדם.
אם אשמור שלא לאכול הרבה שוקלדים או לא לאכול בכלל.. וכו... האם לא תתפרץ
הסוכרת סוג 2 בחזרה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להתרפא לגמרי מסוכרת סוג 2 - תגובה
במידה וקיים עודף משקל, ירידה במשקל יכולה לשפר את האיזון או אף להחזיר את המצב לתקין. יתכן ומדובר על דחיית הופעת סוכרת ולא ריפוי אמיתי, אך איזון טוב של ערכי סוכר לאורך זמן הנם בעלי חשיבות בריאותית רבה וגם בדחיה קיים יתרון בריאותי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי ואיזון הרמונלי??מימי22/04/2012
ד"ר שלום רב,
אני בת 31. נוטלת אלטרוקסין עקב תת פעילות. עקרונית הייתי בטווח הנורמה אך אנדו' יעץ לי שאישה צריכה להיות מיומה הראשון בהיריון ב-TSH סביב 1-1.5, ולכן נטלתי אלטרוקסין .
לאורך ההריון (2/2010-11/2010) ירדה פעילות הבלוטה והועלה המינון עד ל-600 בשבוע.
היום אני נוטלת 400 מק"ג בשבוע.
בחודשים האחרונים אני חשה ירידה בתפקודים קוגניטיביים ובזכרון (קשה להתרכז ולחשוב...). אני נורא עייפה, הייתה לי השירת שיער (שהשתפרה).
לפי הבדיקה האחרונה (מלפהי כחודש וחצי בערך) ה-TSH שלי עומד על 2.3.
הייתכן שאני חכאורה מאוזנת (בטווח הנורמה של קופ"ח) ועדיין חשה את התופעות שציינתי? האם מוכרת התופעה בשל האלטרוקסין החדש שעל אף איזון יש תופעןת לוואי?
האם כדאי לחשוב ולהתייעץ בנוגע להחלפת הכדור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי ואיזון הרמונלי?? - תגובה
איזון בלוטת תריס תקין ולכן צריך לחפש סיבות אחרות לתלונות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדרוסטנדיון גבוהרונן21/04/2012
שלום רב,
אני בן 23. עקב אקנה קשה וממושכת נשלחתי לבצע בדיקות הורמונליות. התוצאה החריגה היא אנדרוסטנדיון בדם- 3.91 (נורמה עד 2.6), קורטיזול בדם בבוקר- 586 (נורמה עד 618), קורטיזול בשתן בגבול העליון של הנורמה- 84 (נורמה עד 90) ושאר הבדיקות בגדר הנורמה כולל רמת 17 הידרוקסי- פרוגסטרון.
מה משמעות תוצאה חריגה זו וכיצד עליי להשלים בירור???
תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדרוסטנדיון גבוה
רונן21/04/2012שלום,
ברצוני להוסיף שרמת כרומוגרנין A יצאה מוגברת- 130 ננוגרם למיליליטר (נורמה עד 98)!!!
האם ייתכן ויש לי גידול נוירואנדוקריני המפריש הורמונים אנדרוגניים??? כיצד עליי להשלים בירור??? יש לציין כי אין ממצא פתולוגי באדרנלים עפ"י תוצאת MRI בטן!!!
תודה וכל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרוסטנדיון גבוה - תגובה
כדאי להבדק אצל אנדקורינולוג לבדוק אם קיימים סימנים של עודף קורטיזול.
לגבי AND מוגבר כדאי לבדוק גם 17OHP לעיתים מדובר בפגם אנזימטי קטן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרוסטנדיון גבוה- חשד לקושינג
רונן25/04/2012שלום ד"ר,
יש לציין שבדיקת 17OHP תקינה לחלוטין!!! גם תבחין ACTH תקין! יש לציין בדיקת DHEAS מעט מוגבר בדם ובשתן. איסוף שתן לקורטיזול בגבול העליון של הנורמה- 84.
התסמינים הקליניים שלי מרובים ונמשכים כמעט 4 שנים!!!!! הם כוללים בין היתר: נטייה לזיהומים תכופים, הפרעות מצב רוח ושינויים מנטליים והתנהגותיים, אקנה קשה וממושכת, פסים אדומים בקפלים בבטן או בשורש כף היד שמופיעים ונעלמים, עייפות ניכרת ועוד...
יש לציין בדיקת כרומוגרנין A יצאה גבוהה מהנורמה- 130.65 (נורמה עד 98). בנוסף יש לציין כי אין עדות בבדיקות ההדמייה שבוצעו עד כה לגידול נוירואנדוקריני!
כיצד עליי להשלים את הבירור??? אודה לך על תשובתך המהירה וחג שמח!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרוסטנדיון גבוה- גידול בתימוס?
רונן25/04/2012שלום ד"ר ,
ברצוני לשאול אותך מס' שאלות: כיצד ניתן לאבחן גידול קרצינואיד בבלוטת התימוס??? האם גידול זה יכול להפריש הורמונים כגון קורטיזול (תסמונת קושינג)??? האם יכול להופיע כחלק מתסמונת גנטית???
תודה רבה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!! כל טוב וחג עצמאות שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדרוסטנדיון גבוה- חשד לקושינג - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/04/2012שלום
אני מתארת לעצמי שקיים אנדוקרינולוג אשר מנהל את המקרה לפי הבדיקות המרובות שעשיתי.
כדאי לשלול CUSHINGS .
מציעה לעשות תבחין דיכוי באמצעות DEXAMETHASONE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין נטילת אסטרוגן ורמות TSHרונה19/04/2012
שלום ~ בת 50 נוטלת נרות + פתילות ווגינליות אורטוגינס שמכיל אסטרוגן כל פתילה מכילה ESTRIOL 0.5 MG בבדיקות שעשיתי השבוע ה TSH קפץ לרמה של 4.87ובלילה טרם הבדיקה לקחתי נר (בבדיקה הקודמת היו ערכים של 4.12 ) האם קיים קשר בין נטילת אסטרוגן לערכי TSH גבוהים ? (עברתי כריתת רחם לפני כ 20 שנה ) תודה על תשובתכם רונה ~
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין נטילת אסטרוגן ורמות TSH - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/04/2012שלום
באופן עקרוני אסטרוגן מעלה רמות של חלבון הקושר THYROXINDE ולכן במידה וקיימת תת פעילות היא יכולה להחמיר ע"י מתן אסטרוגן.
התת פעילות שלך קלה ובמידה הטיפול הוא רצוי אין צורך להפסיקו רק עקב עליה של TSH אלא לעקוב ולטפל לפי הצורך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוגרת נשיתהילי18/04/2012
אשה בת 55 עם נפיחות באזור הגרוגרת בגודל של תפוח קטו. זה הפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוגרת נשית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/04/2012שלום
כדאי להבדק ע"י רופא אאג ולבצע בדיקת אולטרה-סאונד של הצואר בשלב ראשון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה משונה בלחי שמאל שליבני17/04/2012
אני חש שלחי שמאל שלי כאילו מתחילה להרדם, וזה מופיע ונעלם מיד, רק שלאחרונה זה החל להופיע ביתר שאת, אני גם סוכרתי, אבל מאוזן. - מבקש איזו שהיא השערה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה משונה בלחי שמאל שלי - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2012שלום
כדאי להתייעץ עם נאורולוג .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ושיעור יתראתי17/04/2012
שלום!
אני בת 35 כאמור אני סובלת משחלות פוליציסטיות ושיעור יתר באזור הפנים, החזה והבטן לציין שאני לא שמנה. דבר זה מאוד מציק , אני עושה טיפול לייזר בפנים וזה עוזר אך בבטן ובאזור החזה אני עושה שעווה . רציתי לדעת האם יש איזה טיפול תרופתי שאני יכולה ליטול כדי למנוע את השיעור יתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2012שלום
טיפול בגלולות למניעת הריון בשילוב עם טיפול קוסמטי עוזר, בעיקר אם לוקחים גלולות שבהם אחד המרכיבים (הפרוגסטרון) מתנגל לפעילות של ההורמון הגברי כגון YASSMIN , YAZ או DIANE
כדאי להתייעץ עם גינקולוגי וכמובן לבצע בדיקות הורמונליות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית אקנה הורמונליתורד16/04/2012
שלום, כיום אני בת 27, מגיל צעיר אני סובלת מבעיה של אקנה ושיעור יתר, שהייתי ילדה לקחתי ראקוטן שעזר לכמה חודשים ולאחר כמה זמן חזרה האקנה ונוצר שיעור יתר, מגיל 16-17 לערך טופלתי בדיאנה ולקחתי דקסטמטזון לתקופה קצרה והפסקתי את הדקסטמטזון מיוזמתי לאחר- חצי שנה בערך. לפני חצי שנה רציתי להפסיק עם גלולות הדיאנה כדי לנקות את הגוף והאקנה החמיר בצורה ממש לא נעימה באזור הפנים והמחשוף, לפני שבוע וחצי ביצעתי שוב טסט שיבדוק אם עדיין ישנה הבעיה של יותרת הכליה מפני שבבדיקת דם רגילה לאחר הפסקת הגלולות לא נמצאה הבעיה. לבנתיים האנדוקרינולוגית נתנה לי להתחיל אלדוספרון 25 פעמיים ביום (בנתיים עבר כמעט חודש9 וחודש ראשון שוב לגלולות דיאנה. הלכתי לרופא עור מומחה שהמליץ לי להעלות את המינון לאלדוספרון 100 מ"ג + אנטיביוטיקה שתאיץ את הטיפול+ משפחה מקומית ואנדרוקור. השאלות שלי הן: 1. ראיתי באתר האינטרנט שקיבלתי את תוצאות הטסט אך מה רמת הקורטזול הנורמלית ומה הטווח המראאה על הבעיה ההורמונלית? 2. האם יתכן גם בעיה בבלוטת התריס שגורמת לאקנה ושאינה נבדקת בטסט ההורמונלי? 3. בנתיים האקנה החמיר, (לוקחת חודש אלדוספרון 25), האם יתכן שהוא מחמיר את האקנה ולא עוזר? או שזה לא קשור עדיין לטיפול? 4. תוך כמה זמן רואים שינוי באלדוספרון 100+דיאנה 5.הטיפול ההורמונלי דיי מפחיד אותי לטווח הארוך שחס וחלילה בעתיד לא תהיה לי בשל כך בעית פוריות, ברצוני לדעת מה עדיף במידה ושוב הבעיה ההורמונלית ממשיכה? אנדרוקור או דקסטמטזון? אני ממש בדכאון מהאקנה הקיצוני , רוצה טיפול שיהיה כמה שיותר יעיל , מהיר ובטוח לטווח הארוך. אשמח לעצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אקנה הורמונלית - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/04/2012שלום,
לגבי בעית יותרת הכליה במידה וקיים חסר אנזימטי זה לא דבר אשר חולף.
בכל מקרה של ACNE קיים שיפור תוך מתן של DIANE
האנדוקרינולוגית שלך בטח יודעת מה לבדוק ולגבי יותרת הכליה בודקים הורמונים נוספים פרט לקורטיזול אשר בדיקה בגדר הנורמה אינה שוללת או תומכת במחלה ביותרת הכליה. נדרשות בדיקות גירוי או דיכוי.
הנושא לא פשוט וכדאי לשבת ולשוחח עם האנדוקרינולוגית שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)