מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכרשגיא22/03/2012
עברתי בדיקות דם כל התוצאות היו טובות חוץ מי
HBV QUNTITATIVE PCR ,INSULIN ALPHA FETOPROTEIN TM = 1.5
זה התוצאות
HBV QUNTITATIVE PCR = Not detected
INSULIN = 3.2
GLUCOSE=96
ALPHA FETOPROTEIN TM = 1.5
שאלות
1 מה זה אינסולין האם זה אומר שיש לי סוכר ואם זה מסוכן
2 ומה זה HBV QUNTITATIVE PCR ואם זה טוב
3 וגם ALPHA FETOPROTEIN TM = 1.5 ואם זה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/03/2012שלום
רמת הסוכר תקינה ורמת אינסולין תקינה.
הבדיקות האחרות מתיחסות לבעיות כבד ויאן לי את כל התמונה. בכל מקרה עדיף להתייעת עם רופא גסטרו אך לא נראות לא תקינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Testosterone מה גורם למהיונתן21/03/2012
קראתי על כך שרמת Testosterone נמוכה גורמת (או באה לידי ביטוי) לשלל תופעות כמו:
זקפה חלשה, חוסר חשק מיני, מצב רוח ירוד ודכאון, ירידת במסת שריר ועליה במסת שומן' אנרגיה ירודה.
ברצוני לשאול מה גורם למה ?
האם רמת הטוסטוסרון גורמת לתופעות הנ"ל או שישנה אפשרות שדכאון/השמנה וכו' גורמים לירידת טוסטוסטרון ?
והאם יחסי מין או אוננות על בסיס יומי משפיעים ופוגעים ברמת הטוסטוסטרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Testosterone מה גורם למה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/03/2012שלום,
התלונות שתארת יכולים לנבוע מחסר טסטוסטרון או מסיבות אחרות כגון דכאון.
יחסי מין אינם משפיעים על רמת TESTOSTERONE
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאבי20/03/2012
בבדיקת שתן רגילה (לא איסוף שתן) שבוצעה התקבלה התשובה
MICROALBUMIN-U SAMP תוצאה -91.90 µg/ml
CREATININE- U SAMPLE תוצאה - 149.0 mg/dl
MICROALBUMIN/CREAT תוצאה - 61.68 µg/mg crea
PROTEIN- U SAMPLE תוצאה - 32.0 mg/dl
ראיתי שהאלבומין בשתן גבוה מה זה אומר
והאם שאר הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/03/2012שלום
מטרת הבדיקה היא לבדוק את היחס בין CREATININE לאלבומין ובמקרה זה היא מעט גבוהה ולכן נהוג לחזור על הבדיקה (לרוב חיובי מדובר ב2/3 בדיקות) . כמו כן צריך לשלול דלקת בדרכי השתן אשר עלולה להעלות רמת אלבומין בשתן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת tshניסים18/03/2012
שלום לך אני בן 36 לפני 8 שנים חליתי בהוצקין לימפומה בחודשיים האחרונים אני חש עיפות ותשישות סחרחורות כאבי ראש ודיכאון קל חום35.8 36.אני מאוד מתוסכל מההרגשה הזאות בגלל שכול בדיקות הדם תקינות לפי התסמינם שקראתי באינטרנט זה ממש דומה לבעיה בבלוטת התריס אלו הבדיקות אודה לתשובתך tsh1.93 t413.6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת tsh - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/03/2012שלום
התסמינים של תת פיעלות בלוטת תריס הם די לא ספציפים למחלה עצמה ויכולים להופיע במגוון בעיות. לאור העובדה שTSH וFT4 תקינים לא מדובר בתת פעילות בלוטת תריס וצריך להמשיך לבדוק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןאבי16/03/2012
שלום מה ההבדל בין השמות השונים לבדיקת רמת טסטוסטרון ? בקופת החולים יש 2 בדיקות, טסטוסטרון כללי וטסטוסטרון חופשי, האם יש בשמות להלן בדיקות נוספות או שאלו שמות שונים לאותן 2 בדיקות ? testosterone free androgen index testosterone bioavailable free testosterone battery והאם יש משמעות לכך שבבדיקות של טסטוסטרון כללי וחופשי הרמה בתחתית של הנורמה בגיל 35 יש משמעות כלשהי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס18/03/2012שלום
אלו בדיקות מעט שונות של רמות טסטוסטרון.
לרוב עדיף לבצע TOTAL TESTOSTERONE AND BIOAVAILABLE TESTOSTERONE
כדאי להתייעץ עם רופא אנדוקרינולוג/אורולוג לגבי רמות ותסמינים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע שבמאוחדת
יונתן18/03/2012במאוחדת יש טוסטוסטרון וכן טוסטוסטרון חופשי.
האם זה דומה לבדיקות שציינת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע שבמאוחדת - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/03/2012לדעתי כן אבל אני לא יודעת באיזו שיטה המאוחדת בודקת טסטוסטרון חופשי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר15/03/2012
שלום רב,
ברצוני לשאול מה משמעות הדבר פעילות יתר של LYASE 17-20?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/03/2012שלום
האם הכוונה שלך בשחלות ויותרת הכליה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור אנא ממך תשובה פשוטהשיר14/03/2012
שלום דוקטור אני לא מבינה את התשובה שלך מה זה תשובות יותר החלטיות מאשר בעבר כתבת לי הרבה דברים והשאלה שלי פשוטה האם נראה לך שמקשריות עד 6 מ"מ שהן לא ציסטיות יש מה לדאוג? בעבר כתבת לי שלא נראה לך שיש מה לדאוג אבל הבנתי שכתבת על הקשריות הציסטיות עד 6 מ"מ השאלה שלי פשוטה האם אין מה לדאוג גם לגבי החלק השני שלא ציסטי? (ולא רצית לענות לי עם זה נקרא סולידיות כי לא היה כתוב באולטראסאונד מהו החלק השני היה כתוב רק קשריות עד 6 מ"מ חלקן ציסטי))האם התכוונת לכל? מה כל כך פשוט בלענות לבן אדם שכל כך מבקש עזרה בתשובה ברורה ולחוץ תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור אנא ממך תשובה פשוטה - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/03/2012שלום שיר
אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג אך את צריכה לעקוב אחר קשריות אלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזולאופיר12/03/2012
קורטיזול 806 בבוקר זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/03/2012שלום
ערך זה מעט מוגבר. יתכן עקב סטרס
במידה ואת בת גם טיפול בגלולות יכולים לגרום לכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת סטרס?
אורחת26/03/2012מה זאת אומרת סטרס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת סטרס? - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/03/2012מתח או מחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אלטרוקסין ליוטירקס ובדיקות דםלילך11/03/2012
שלום רב
לפני קרוב לחודש התחלתי ליטול יוטירקס ולבקשת האנדוקרינולוג ביצעתי בדיקת דם על מנת לבדוק שאני מגיבה לתרופה באופן תקין.
תוצאות בדיקת הדם הקודמת שלי (נובמבר 2011) -
TSH 4.78 mIU/L
T3- FREE 4.5 pmol/L
T4- FREE 13.6 pmol/L
תוצאות בדיקת הדם הנוכחית (היום) -
TSH 1.32 mIU/L
T4- FREE 13.3 pmol/L
בת 22, נוטלת בנוסף רסיטל ומינס, בריאה בד"כ.
אשמח לדעת האם תוצאות הבדיקה תקינות.
בברכה,
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת אלטרוקסין ליוטירקס ובדיקות דם - תגובה
המינון נראה מתאים. את צריכה בכל מקרה לחזור לרופא משפחה/אנדוקרינולוג להמשך מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- PTHאמיר11/03/2012
שלום רב,
ברצוני לשאול האם רמת PTH- 63 בדם אצל בחור בן 23 נחשבת תקינה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- PTH - תגובה
הבדיקה מעט בגבול עליון של הנורמה ולכן חשוב לדעת מה רמת סידן, פוספור תפקודי כליה ורמת ויטמין D.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתשובתךשיר10/03/2012
שלום דוקטור אמרתי שקבעתי תור לאנדוקינולוגית אבל השאלה העיקרית שלי בינתיים האם בתשובה של אולטראסאונד: בשתי האונות מוקדים בעלי מספר קשריות עד 6 מ"מ חלקן ציסטיות וחלקן לא יש מה לדאוג מזה? אני שואלת על החלק של הקישריות שלא ציסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתשובתך - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס13/03/2012שלום שיר
אני לא יכולה לתת תשובות יותר החלטיות מאשר בעבר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בתוצאותחיה08/03/2012
שלום, בבדיקת דם לגלוקוז כ - 11 שעות לאחר האוכל. התוצאה היא פלוס -מינוס 80mg/dL. בבדיקת דם לגלוקוז מהוריד כ -13 שעות לאחר האוכל, התוצאה היא פלוס-מינוס 100mg/dL Hemoglobin A1c 5.9% מהו ההסבר להפרש בתוצאות? בתודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בתוצאות
חיה08/03/2012ברצוני להוסיף שהתוצאה הראשונה מתייחסת לבדיקת דם מהאצבע. סליחה על הטעות. בתודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל בתוצאות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/03/2012שלום,
שתי הבדיקו תקינות (במידה ופלוס מינוס מדובר במינוס). הסוכר בבוקר מושפע מן הצום אך גם ממה שאוכלים יום קודם או ערב קודם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילותמניקה08/03/2012
אני חצי שנה אחרי לידה. לפני כחודש TSH 40 T4 4.28. בבדיקה חוזרת לאחר חודש TSH 44 T4 4.10 ANTI TPO ABS 966 התחלתי היום יוטירקס 50 מק"ג ליום. 1. האם ניתן לדעת ע"פ הממצאים הקיימים, אם מדובר בדלקת בעקבות הלידה או שמא מדובר בתופעה כרונית? 2. האם ניתן לקחת את הכדור הנ"ל בהנקה ללא כל חשש? 3. האם ישנן הוראות מיוחדות לנטילת התרופה? (העלון לצרכן כתוב בגרמנית בלבד, ואנדוקרינולוג אליו הלכתי לפני חודש יצא לחופש.....) תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/03/2012שלום
יתכן ומדובר בדלקת לאחר הלידה עם סיכוי להבראה.
לדעתי המינון הזה לא יספיק לאיזון וכדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
את הTHYROXINE לוקחים בבוקר בצום ולא אוכלים 20 דקות או לפני השינה.
אין בעיות עם ההנקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - אי בהירות לגבי תשובתךשיר07/03/2012
האם לפי תשובת האולטראסאונד יש לי קישריות סולידיות? באולטראסאונד כתוב: מספר קשריות בשתי האונות עד 6 מ"מ חלקן ציסטיות. ולא כתוב חלק שני סולידיות. האם כל קישרית שהיא לא ציסטית היא סולידית? האם החלק השני אצלי סולידיות למרות שלא כתוב? כתבת לי בתשובה הקודמת שנראה לך שאין מה לדאוג האם התכוונת לקישריות הציסטיות או הסולידיות עד 6 מ"מ? האם גם קישרית סולידית מחכים לנקר עד גודל 1 ס"מ? ואם חס וחלילה היא סרטנית אז מוציאים וזה לא מסוכן או מתפשט? מה שמלחיץ אותי אני לא מבינה איך יודעים עכשיו אם הקישרית לא סרטנית אם לא בודקים בגודל 6 מ"מ? יכול להיות שהיא סרטנית ואף אחד לא יודע וזה מסכן את החיים שלי? (סרטן). סליחה על הטקסט הארוך אבל אני הפסקתי לתפקד מרוב הלחץ ניסיתי להקדים את התור לאנדוקינולוגית אבל בלתי אפשרי. תודה תודה אם תעני לי על כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - אי בהירות לגבי תשובתך - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/03/2012שלום שיר
אין הצדקה לכל כך הרבה חרדות. מציעה שתושחחי עם אנדוקרינולוג פנים מול פנים שיוכל לענות לך השאלות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון נמוך לגבר בן 21רן05/03/2012
היי, רציתי לקבל חוות דעת על בדיקת הדם ההורמולית שהופנתי אליה עקב טסטוסטרון נמוך.
הבדיקה נעשתה יומיים אחרי האימון האחרון ולאחר שלוש שעות מהקימה.
תוצאות הבדיקה מצורפות.
קצת פרטים:
חייל בצבא בגיל - 21, 1.70, 69 קילו בערך 10-11% שומן. מתאמן שנה וחצי רציני בערך.
מבחינת תזונה - אוכל הרבה חלבון (לפחות 140 ביום) ומשלים עם פחמימות.
לגבי שומן - נמנע משומן רווי אבל אוכל חופן אגוזים כל יום + אומגה 3 + ביצה או שתיים. ובערך חצי ליטר מוצרי חלב 3-5%.
תוספים יומיים - אומגה 3 - 0.8 גרם, וויטמין C חצי גרם. (התחלתי לתסף גם ויטמין D לפני כמה שבועות.).
מנסה להקפיד לישון מספיק אבל לא תמיד מצליח.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון נמוך לגבר בן 21 - תגובה
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/03/2012שלום
תמיד כדאי לחזור על בדיקת TESTOSTERONE
יתכן ומדובר בבעיה ביותרת המוח אך קיימת אופציה במידה ומדובר באימונים קשים שזאת הסיבה לירידה בטסטוסטרון ואז יהיה מקום להקל עם האימונים. במידה והבדיקה חוזרת על עצמה נמוכה לעיתים אין מניעה מביצוע MRI של יותרת המוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)