פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ירידת סוכר ,נקודות שחורות..
    לוליטה
    14/04/2012

בת 39 וחצי אתמול קמתי ללא בעיה מסויימת ישנתי את מספר השעות הקבוע שלי כ 7 שעות והתחלתי להרגיש רעד ביד שמאל כאילו ללא שליטה התחושה הייתה חולשה
    אח"כ יד ימין רעדה כפות הידיים היו חלשות והרגשתי שהדם אוזל לי מהגוף אכלתי מייד בננה וכמה תמרים הרעד הפסיק לאחר כ 10 דק, נכנסתי למיטה היה לי מאד קר
    אחרי שקמתי והייתי בסדר פתאום התחלתי לראות נקודות שחורות כאילו עפות באוויר כמו אבק בצבע שחור לאט לאט

מעט רקע נוטלת את הכדור החדש של בלוטת התריס הגרמני יוטירקס כ4 חודשים נושא
    לאחר כריתה מלאה של בלוטה בעקבות גוש עצום
    כעת כפי הנראה מאוזנת טרם עשיתי בדיקות חדשות האחרונות לפני 4 חודשים הראו שזה בהיפר וזאת בשל הכדור החדש והמינון הלא נכון וההתחלתי

מידי פעם סובלת מדופק מואץ בישיבה או בשכיבה משהו מינורי שלא קורה הרבה

נקודות השחורות אינו חדש לי וכבר חוויתי מספר פעמים את תופעת הנקודות השחורות
    מאז כ 4 חודשים זה קרה לי כמה פעמים - עניין הנקודות

אני אמורה להרכיב משקפים ואיני עושה זאת מאחר והם גורמות לי אי נוחותץת ואני לא במצב עיוורון

נוטלת גם ציפרלקס כ 15 מ"ג ליום אני חרדתית כבר שנתיים

האם אני עומדת בפני אתגר חדש אני פחדניייית שאין דברים כאלה
    תודה על תגובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידת סוכר ,נקודות שחורות.. - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/04/2012

שלום,
    זה ברור שאת צריכה להתייעץ עם רופא לגבי התסמינים. קשה לייעץ על דבר שמורכבעל גבי האינטרנט.
    כדאי לבדוק TSH וFT4
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרתיים - שתיית יין
    אילה
    12/04/2012

בתוצאות בדיקות המעבדה של קופ"ח כללית נרשמה ההמלצה -
    שתיית כמות קטנה של יין אדום (כחצי כוסית) ביום,
    זאת על מנת להעלות את רמת הכולסטרול הטוב ולהוריד את רמת הכולסטרול הרע.
    האם ההמלצה הזו תקפה גם לסוכרתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרתיים - שתיית יין

הוספת תגובה

• סוכרתיים - שתיית יין - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/04/2012

שלום,
    ההמלצה תקפה גם לסוכרתיים אך צריך להתחשב בכמות הקלוריות אך גם בטיפול התרופתי אשר נוטלים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FNA בלוטת התריס
    יהודה
    11/04/2012

שלום
    בבדיקת US
    אונה ימנית: מוגדלת 6.6X3.7X4 ס"מ ,בתוכה גוש סולידי גדול התופס את מרבית האונה
    שאר הבדיקה תקינה ,, TSH מאוזן עם סנטרואיד 50 מ"ג 3 פעמים בשבוע
    בדיקה עם סיב אופטי תקינה לחלוטין, בבדיקה ידנית גוש רך
    בדיקת FNA
    שטחים היפרצלולרים רוב התאים קטנים מסודרים בצורה צפופה בקבוצות רובם עגולות לפעמים בצורת דמוי פפילות ,זוהו מעט קולואיד ומעט מאוד מקרופגים , לא זוהו תאי דלקת מונונוקליארים
    או תאי ענק רב גרעיניים ,התמונה מעוררת אבחנה מבדלת בין קשר היפרפלסטי דומיננטי לבין נגע נאופלסטי
    אודה על הסבר לבדיקה
    ומה לדעתך המשך הברור הרצוי,בגלל שאין אבחנה חד משמעית אני לא מעוניין בניתוח בשלב זה ,אלא להיות במעקב US
    בהשוואה לבדיקת US מלפני שנה הגוש קטן בכמה מילמטרים
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    FNA בלוטת התריס

הוספת תגובה

• FNA בלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/04/2012

שלום,
    אני מבינה לפי הטיפול בSYNTHROID שקיימת תת פעילות בלוטת תריס ולא פעילות יתר.
    כדאי לעבור עם פתולוג על המשטח אך לפי גודל הממצא והתשובה הציטולוגית ביופסיה (אשר הנו ניתוח) בהחלט הנו אופציה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה התחילה לי סוכרת כאשר נמדד
    אביתר
    05/04/2012

לאחר צום 201 וזה גבוהה.

הרופא שלח אותי לבדיקה נוספת לחקירת העיניין ואחרי 5 ימים

נעשתה הבדיקה והתוצאה 180 . במשך 5 הימים הספקתי לערוך קצת דיאטה וגם הליכות.

הפסקתי לאכול שוקולד לגמרי (את זה הייתי אוכל הרבה ).

עכשיו האם אני יכול להגיע לרמת סוכר תקינה עם ספורט ודיאטה נכונה???

האם בשלב זה עלי לפחד מתת סוכר ? באם אעשה הרבה ספורטאו לא אוכל לחם

בכלל ואז לא יהיה לי סוכר??

האם כדי לבקש מהרופא לקנות גלומומטר למדידת ערכי סוכר בזמנים שונים ומיוחד

בבוקר עם הקיצה מהשינה.

תודה רבה מראש.

חג שמח לכולם.

הוספת תגובה

• כנראה התחילה לי סוכרת כאשר נמדד - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/04/2012

שלום
    ללא ספק קיימת סוכרת אשר יכולה להתאזן באמצעות דיאטה ופעילות גופנית וכדאי לגבי הנחיות לדיאטה להתייעץ עם דיאטנית.
    קיימת היום המלצה להתחלת טיפול בMETFORMIN עם איזון הסוכרת במידה ואין התווית נגד (אי ספיקת כליות) במקביל לדיאטה ופעילות גופנית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית ליבדו
    יונתן
    05/04/2012

שלום,

אני גבר בן 28, מזה כשש שנים נוטל כדורים פסיכאטריים (4 מיליגרם רספרידל ליום).
    מזה כשש שנים אני סובל מבעיית ליבידו על כל המשתמע מכך.
    עשיתי בדיקות ולהלן תוצאות הבדיקות:

LH 3.00 IU/L
    FSH 2.70 IU/L
    TESTOSTERONE-TOTAL 6.30 nmol/L
    PROLACTIN 672.8 mIU/L

בנוסף נשלחתי לבדיקת MRI מח ולהלן התוצאה:

בסדרות TSET2, TSET1 בלי ועם דוטארם.
    מבנה ההיפופיזה והאות בה תקין.
    גבעול ההיפופיזה מעט נוטה לשמאל.
    מבנה הכיאמזה תקין.
    אין האדרה פתולוגית.

אבקש לדעת מה את מייעצת עם נתונים כמו שלי בכדי לפתור את הבעיה בתחום המיני ובו שיתוק מוחלט.

אודה לך מאוד על תשובה מהירה ככל האפשר וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ליבדו

הוספת תגובה

• בעיית ליבדו - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/04/2012

שלום,
    יתכן והטיפול בריספרידל גורם לעליה בפרולקטין וירידה בTESTOSTERONE כאשר שני הדברים יחד יגרמו לירידה בליבידו ובתפקוד המיני.
    טיפול אשר פחות מעלה פרולקטין או יעוץ אנדוקריני לגבי הורמונים אחרים שמקורם מיותרת המוח.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי להתחיל טיפול בטסטוסטרון?

יונתן
    10/04/2012

ד"ר יש לי שאלה נוספת, מאחר וכבר היו ניסיונות להחלפת טיפול שמעלה פחות פרולקטין אך הם נכשלו, הרספרידל הוא הטיפול הכי טוב בשבילי.

שאלתי היא האם כדי לפתור את בעיית התפקוד המיני כדאי להתחיל טיפול בטסטוסטרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי להתחיל טיפול בטסטוסטרון? - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/04/2012

שלום
    זה לשיקולו של האנדוקרינולוג שמטפל בך
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישימוטו וסרטן
    ממ
    04/04/2012

שאלה שמאוד דחופה לי...
    בן זוגי הוא בן 30 ומאובחן מגיל 10 עם הישימוטו (נוטל תרופה כדור אחד ליום+כדור להורדת כלסטרול) יש לציין שאין תופעות לוואי (הוא אומנם נמוך יחסית 165) אבל ללא בעיות קוגנטביות או בעיות משקל ומנהל חיים נורמליים. יש לציין שגם אימו עם הישימוטו(ודלקת פרקים).
    השאלה שלי היא...קראתי בכמה אתרי אינטרנט שמי שחולה הישימוטו הוא בעל "סיכון יתר" לחלות בסרטן בלוטת התריס או בלימפומה(שזה סרטן נדיר יותר הקשור ללימפה) ומן הסתם שהודעות אלו הכניסו אותנו לפאניקה...האם משמעות הדבר שבן זוגי "מיועד" לחלות בסרטן? האם עלינו לצפות לו?

לקביעת תור
    סגירה
    הישימוטו וסרטן

הוספת תגובה

• מוסיף לשאלתי

ממ
    04/04/2012

הבנתי שבסרטן בלוטת התריס השכיח יותר קל לטפל אולם במקרה של לימפומה שהוא נדיר מתחילה בעיה גדולה...וכמו שרשמתילמעלה הישימוטו ולימפומה כנראה מאוד קשורות....מה אנחנו אמורים להבין???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיף לשאלתי - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/04/2012

שלום
    הקשר בין השימוטו וסרטן בלוטת תריס שנוי במחלוקת אך יתכן שכיחות מעט גבוהה יותר של סרטן זה אצל חולי השימוטו .
    לגבי לימפומה: מדובר בלימפומה ספציפית של בלוטת תריס אשר הנה מחלה מאד מאד נדירה ולכן לא הייתי דואגת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה והמשך שאלה..

ממ
    04/04/2012

שוב תודה רבה אך כעת אני מעט מבולבל...
    את רשמת שהשכיחות לחולי הישימוטו ללקות בסרטן בלוטת המגן היא מעט גבוהה יותר...לעומת 2 הדברים האלהשמצאתי שאומרים שהדבר הוא ודאי שיקרה-מה שמאוד מלחיץ.

"סיכון-יתר לסרטן בלוטת המגן מדווח בחולים עם מחלות שונות של בלוטת המגן: לאחר מחלת Graves, מחלת השימוטו(במקרה זה, קיים סיכון-יתר ללקות בסרטן ממוין וכן בלימפומה ראשונית של בלוטת המגן), וכן במי שחיים באזורים אנדמיים לחוסר יוד. מנתונים עדכניים עולה, ששיעור היארעות מקרי סרטן בלוטת המגן במי שלוקים במחלה רב-קשרית של בלוטת המגן דומה לזה שבאוכלוסיית המטופלים עם קשר בודד (12)."

"לעתים מתפתחת בתירואיד של חולי השימוטו מעין גידול קטן הידוע כקשריר (nodule), המעורר חשד של לימפומה ראשונית של התירואיד, והופעת קשריר זה שכיחותה בחולי השימוטו גדולה פי 60 עד פי-80 יותר מאשר באוכלוסייה הכללית. מחלת השימוטו כרוכה במידה מסוימת בקרצינומה ??ילארית של התירואיד, וצריך לבצע שאיבה במחט עדינה לבדיקה היסטולוגית לשלילה או אישוש של חשד כזה. מחלת השימוטו עלולה להופיע ביחד עם "

אז לשאלתנו...האם זה ודאי או הסיכויים הם מעט יותר גבוהים(האם יש לך מושג בכמה מבחינת אחוזים או כל דרך הערכה כלשהי?-כדי להרגיע אותנו)

לגבי הלימפומה-רשום שהיא נדירה וכך גם את אמרת אך מהטקסט למעלה עולה כי אצל מי שלוקה בהישימוטו סביר להניח שגם התופעה הנדירה הזאת תפגע בו לכן אני שוב מעט מבולבל..האם ליפומה ראשונית שונה מלימופמה(מכיוון שכאן מוזכרת המילה ראשונית)??? האם כל מי שחולה בזה ידוע כבעל הישימוטו? האם ישנם חולי הישימוטו שחיו עד 120(הלוואי עלינו) ללא סרטנים למיניהם? האם היא יכלה להשאר בגדר "הפרעה מציקה" ותו לא?

תודה תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• USבלוטת התריס
    יהודה
    03/04/2012

שלום
    בן 53,לא סובל מבעיות בליעהףבבדיקה ידנית גוש רך

בבדיקת US
    אונה ימנית: מוגדלת 6.6X3.7X4 ס"מ ,בתוכה גוש סולידי גדול התופס את מרבית האונה
    באונה שמאלית: 4X1.2X1,2 ס"מ נצפתה קשרית מעורבת סולדית עם אזורים נוזליים בגודל 0.6 ס"מ
    אסטימוס תקין
    בלוטות רוק תת לסתיות תקינות
    בלוטות לימפה-לא מוגדלות
    אודה על הסבר לתוצאות הבדיקה
    תודה מראש
    חג פסח שמח והרבה בריאות ואושר לך ולמשפחתך

לקביעת תור
    סגירה
    USבלוטת התריס

הוספת תגובה

• USבלוטת התריס - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    04/04/2012

שלום
    צריך לדעת מה רמת TSH במקרה זה. במידה וTSH תקין אז יהיה מקום לבצע דיקור של הקשר בבלוטת תריס
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי רמת הסוכר ותירואיד
    יפעת
    03/04/2012

אני מטופלת שנים באלטרוקצין. מקבלת 6 ימים 100 מ"ג ויום אחד 50 מ"ג. התוצאה: TSH - 4.36. לאחרונה מרגישה חולשה ומרגישה צורך לאכול מתוק (זוללת חלבה יום יום) וע"י כך אני נרגעת. רופא המשפחה עשה לי בדיקת סוכר, והתוצאה: 90. והמוגלובין AIC- 5.7. מה דעתך על התוצאות הנ"ל ומדוע גופי לאחרונה נמשך לאכילת חלבה בצורה אובססיבית ומעניין שלאחר האכילה, איני מרגישה חולשה.אני בסביבות ה-50. תודה רבה וחג כשר ושמח.

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי רמת הסוכר ותירואיד

הוספת תגובה

• מדוע אין מענה לשאלתי?????

יפעת
    04/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה מדוע פסחו על שאלתי??

יפעת
    09/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי רמת הסוכר ותירואיד - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/04/2012

שלום
    אין לך סוכרת.
    בנוגע לאכילת חלבה: במידה ואין לך עודף משקל אין בעיה אך במידה וכן אז כדאי לאכול יוגורט (אשר גם מכיל חלבון) ומגביר את תחושת השובע.
    תפקודי בלוטת תריס די מאוזנים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה רמת הסוכר בדם המקסימלית המותרת
    אביתר
    01/04/2012

יש לי רמת סוכר glucose בשיעור 200 .

זה מסומן באדום ואני יודע שזה חריג.

השאלה היא האם יש לי סכרת?

או שכדאי לבצע בדיקת דם נוספת.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• מה רמת הסוכר בדם המקסימלית המותרת - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/04/2012

שלום
    בדיקה דם לסוכר בצום של 200 היא אכן גבוהה וסביר להניח שמדובר בסוכרת. רצוי לחזור על הבדיקה ולאשר אותה פעמיים
    במידה ומדובר בערך לאחר האוכל תלוי כמה זמן עבר ובכל מקרה כדאי לבצע בדיקה בצום. אבל גם לאחר האוכל ערך של 200 אינו תקין
    דורש המשך בירור
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון קיץ/חורף
    יעל
    30/03/2012

שלום רב. אני מריקה לנטוס כל בוקר בשעה 9:00. כאשר מחליפים לשעות קיץ כמו אתמול, כיצד להזריק לנטוס?

לקביעת תור
    סגירה
    שעון קיץ/חורף

הוספת תגובה

• שעון קיץ/חורף - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    30/03/2012

שלום יעל,
    את יכולה להמשיך להזריק בשעה 9:00 בכל מקרה הספיגה ומשך הפעולה הם לא עד כדי כך מדויקים. בטיסות טרנאטלנטיות הבעיה מורכבת יותר אך לא במעבר של השעון.
    תהיה יותר ערנית לגבי ערכי סוכר לאחר ההזרקה באותו יום ובעיקר בשעות הראשונות לאחר מכן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PTH גבוה
    רונן
    28/03/2012

שלום רב,

אני בן 23. בתקופה האחרונה אני חש ברע: חוסר תיאבון, בחילות והקאות. היום קיבלתי תוצאה של בדיקת PTH שיצאה גבוהה מהנורמה- 86. יש לציין כי רמות הקלציום והפוספאט בדמי תקינות' קריאטינין תקין, טרם התקבלה תשובה של ויטמין D.

מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים את הבירור?

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    PTH גבוה

הוספת תגובה

• PTH גבוה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/03/2012

שלום
    יתכן ועליה בPTH נובעת מחסר ויטמין D ואז רק מתן ויטמין D יתקן את המצב.
    במידה וויטמין D תקין ולאחר תיקון עדיין רמות סידן תקינות וPTH גבוה יש מקום גם לבצע איסוף שתן לסידן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת המגן
    אודי
    26/03/2012

בבדיקות דם שעשיתי קיבלתי תוצאה של TSH - 8.57, ו- T4 - 14.1. הערך הראשון גבוה (נראה לי שמשמעותית) מהנורמה, והשני כמעט בדיוק באמצע הנורמה.

כמו כן, קראתי על התסמינים של תת-פעילות של בלוטת התריס, ומלבד דיכאון (מג'ורי, קליני, מאובחן הרבה זמן) ועליה במשקל, יש תסמינים שלא מתאימים -- למשל קצב לב מהיר ולא איטי, הזעה יתרה, רגישות לקור (אצלי ההיפך הגמור, תמיד חם לי),

רופאת משפחה רשמה לי Euthyrox 50, הפנתה אותי לאולטרהסאונד, ואמרה לי לחזור על בדיקות הדם אחרי שישה שבועות.

שאלותי:
    - האם יש משמעות לכך שערך ה- T4 נורמלי?
    - האם הכדורים יכולים להתנגש עם הכדורים נגד הדיכאון שאני נוטל? (Ixel, Miro, Seroquel).
    - האם כדאי לי להתחיל לקחת את הכדורים מיד, או לחכות לאחרי האולטרהסאונד?
    - האם רמות ה- TSH יכולות להסתדר מאליהן, או שיהיה צורך לקחת כדורים לשארית חיי?
    - איך מתיישבים התסמינים שתיארתי עם תת-פעילות של הבלוטה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת המגן

הוספת תגובה

• בלוטת המגן - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/03/2012

שלום,
    לרוב כדאי לחזור על בדיקת TSH לפני התחלת טיפול במידה והערך הנו מתחת ל10.
    בכל מקרה מדובר בתת פעילות קלה של בלוטת תריס (לאור הFT4 התקין)
    דוקא בשל הטיפול בדכאון רצוי לאזן טוב את תפקודי בלוטת תריס ואין צורך לחכות לבדיקת הUS.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, אבל

אודי
    26/03/2012

ישנן כמה שאלות שלא ענית לי עליהן:
    - האם הכדורים יכולים להתנגש עם הכדורים נגד הדיכאון שאני נוטל? (Ixel, Miro, Seroquel).
    - האם רמות ה- TSH יכולות להסתדר מאליהן, או שיהיה צורך לקחת כדורים לשארית חיי?
    - איך מתיישבים התסמינים שתיארתי עם תת-פעילות של הבלוטה?

תודה רבה על ההתייחסות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר גבוה
    רחל
    25/03/2012

ד"ר שלום רב, אני בת 60, לאחר מחלה דלקתית טופלתי בפרדניזון במשך שנה וחצי במינון יורד החל מ 20 מ"ג ועד שההפסקתי לפני חודש. הסוכר תמיד היה בגבול 85-96, ואף במהלך הטיפול. לפני שבוע עשיתי בדיקת דם שיגרתית ויצא לי סוכר 116, יש לציין כי מידי שבועיים בערך אני חשה רעב שעובר מיד שאני אוכלת (התחיל במהלך הטיפול הסטרואידי). אגב את הבדיקה עשיתי בצום של 9 שעות שלפני השינה אכלתי תפוח. התחלתי עכשיו פעילות גופנית וגם הורדתי את הפירות מ 3 ל 1 ביום. האם יש מקום לדאגה? נורא נלחצתי מהתוצאה כי בחיים לא היה לי סוכר כזה. מה עליי לעשות לדעתך? תודה רבה וחג פסח שמח

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר גבוה

הוספת תגובה

• סוכר גבוה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/03/2012

שלום,
    העליה בערכי סוכר נובעת מטיפול בסטרואידים אשר עם ההפסקה בטיפול בסטרואידים חזורים לנורמה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן אשכים
    אלי
    24/03/2012

שלום. היום בן 39 ולפני 12 שנים חליתי בנון סמינומה שכלל עליית מרקרים BHCG-LDH-AFP. בצעתי כריתת אשך ימין + 3 טיפולים כימו' BEP. מאז אין עדות למחלה ומרקרים בטווח.במעקב השנה בצעתי א.ס. בטן + אשך שמאלי בודד - ב.מ.פ, בבדיקת מרקרים ובדיקות דם כלליות הכל תקין למעט BHCG תוצאתו 10 IUL. כל השנים נכתב לי פחות מ10 ולעיתים היה גם פחות מ 5. השנה בדיוק 10. לאחר שבוע בדיקה חוזרת יצא 6 ולאחר שבוע נוסף שוב 10. האונקולוג הפנה אותי ל CT חזה בטן ואגן שיצא ללא ממצאים וללא שינוי מבדיקה קודמת לפני שנתיים. בנוסף הפנה אותי לבדיקות דם הבאות:

LH תוצאתו נמוך מ 0.2.

FSH נמוך מ 0.8 (טווח מעבדה 1.4-18.1).

טסטוסטרון טוטל- 13.1 בתוך טווח נורמה ,

FREE ANDROGEN INDEX -47.8 (בתוך טווח נורמה),

SHBG 27.4 (בתוך טווח נורמה).

ביקרתי אצל אורולוג הקופה אשר התייחס בביטול לנתונים הנמוכים. מקריאה באינטרנט - מבהיל מאוד- נתונים נמוכים (LH-FSH)מצביעים על גידול בבלוטת יותרת המוח. עד ליום הבדיקה החשק והיכולת המינית היו נורמלים, לאחר קבלת התוצאה ומקריאה על משמעות ערכים נמוכים, פתאום הכל נראה לי מתאים - יכולת וחשק מיני ירדו משמעותית, וכאן אני לא יודע אם עקב חרדה ודיכאון בו אני שרוי בשבועיים האחרונים (עקב חשש מהישנות המחלה) או באמת מהשפעה של הורמונים נמוכים אלה. מבחינת פוריות פחות מעניין אותי (3 ילדים שיהיו בריאים)
    דבר נוסף: בשלושה חודשים אחרונים השלתי ממשקלי 18 ק"ג (מתוך בחירה ודיאטה).מ 117 עד 99 קג.

מבקש לדעת מה דעתכם? סיכוי לסרטן? האמת שאם המצב אינו מסכן חיים אין לי עיניין לחפור בו.

מקווה שתוכלו להרגיעני.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן אשכים

הוספת תגובה

• סרטן אשכים - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    25/03/2012

שלום,
    ברור שבשל המקרה המורכב פגישה שלך עם האורולוג ואונקולוג הן החשובות.
    בכל מקרה רמת טסטוסטרון תקינה ואינה מסבירה ירידה בחשק המיני אלא יתכן עקב מתח.
    לגבי ירידה במשקל כדאי גם לבדוק תפקודי בלוטת תריס.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה שלא נענתה
    רונן
    24/03/2012

שלום רב,

אני בן 23. עקב הרגשה כללית רעה המתבטאת בין היתר בחוסר תיאבון משמעותי, בחילות וכאבי בטן, הופניתי לבדיקת עמילאז בדם שיצאה גבוהה מהנורמה- 124 (נורמה עד 100), יש לציין גם רמת כרומוגרנין A גבוהה מעט מהנורמה- 110. יש לציין בדיקת US בטן תקינה.מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור??? האם יש לבצע בדיקות כגון גסטרין/גלוקגון על מנת לשלול GEPs?תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה שלא נענתה

הוספת תגובה

• הודעה שלא נענתה - תגובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/03/2012

שלום,
    ישנן סיבות שונות לעליה בכרומוגרנין ביניהן גם גידולי GEP.
    אני מתארת לעצמי שאתה עובר בירור אצל אנדוקרינולוג/גסטרו וההמשך לפי הממצאים והשיקול הקליני שלו. קשה לתת תשובה חד משמעתי לאור תמונה לא לגמרי ברורה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה