מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיפוי בלוטת המגןעינת18/01/2010
שלום רב!
סבתי בת 85 וצריכה לעבור מיפוי של בלוטת המגן.
רציתי לשאול האם ישנם סיכונים כלשהם בבדיקה או בהזרקת החומר הרדיואקטיבי,
וכן האם ישנן תופעות לוואי (כגון סחרחורות, בחילות וכו') ואם כן לכמה זמן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי בלוטת התריס
ד''ר זהר לנדאו19/01/2010שלום רב,
מדובר בבדיקה בטוחה. בדרך כלל אין כל בעיה עם הבדיקה הזו.
בדרך כלל אנו לא רואים תופעות לוואי והמטופל חש בטוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרנלאילן18/01/2010
ד.נ. מהן ההשלכות של כריתת אדרנל אחד (והישארות עם האדרנל הנוסף היחידי בלבד) על בריאותו ותוחלת חייו של המטופל שאדרנלו נכרת? והאם נותרת מגבלה או בעיה כלשהיא, בעיקר לטווח ארוך, כתוצאה מהכריתה? אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרנל
אין כל בעיה לתפקד עם אדרנל אחד עד גיל 120
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי tsh בהריוןתמי18/01/2010
שלום רב
בשבוע 8 ערך TSH היה 0.15
t3 t4 תקינים.
בשבוע 12+ ערך tsh 0.31 (הערך התחתון בסקלה הינו 0.35)
ערכי t3 t4 תקינים
האם הערך מדאיג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH בהריון
ערך זה של TSH אינו מטריד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- T3 נמוךליה18/01/2010
שלום.
אני מאובחנת בהשימוטו. בשתי בדיקות דם שעשיתי במהלך השנה האחרונה יצא כי ה- T4 נמצא באמצע הטווח אך ה- T3 נמוך בקמה הטווח (TSH סביב 3). אני לוקחת אלטרוקסין במינון 800 מק"ג בשבוע.
אני עדיין סובלת מהרבה סימפטומים של תת פעילות, בעיקר רמת אנרגיה נמוכה.
רציצי לשאול - האם ייתכן כי אני מרגישה עדיין לא טוב כיוון שהחומר הפעיל עצמו, ה T3 נמצא רק ברמה נמוכה בדם. האם לדעתך שווה לנסות הוספת ציטומל לאלטרוקסין כדי לנסות להעלות את ה T3?
האם ייתכן כי רק הוספת T3 תביא למינון אופטימלי עבורי של T3?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר T3
האלטרוקסין הופך ברקמות הגוף לT3 (ציטומל).
בהשימטו אין בעיה בהפיכה זו.
בדרך כלל אין הצדקה לטיפול משולב באלטרוקסין וציטומל.
נראה לי שיש לחפש סיבה אחרת לתלונות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפו היפו ופוריות הגברעינב17/01/2010
בעלי בן 40, אובחן בגיל ההתבגרות כהיפו היפו, לפני כשנה וחצי התחיל טיפול תרופתי במונוגן ואוביטראל בעקבות חוסר מוחלט של יצור זרע. לאחר כשנה לא נצפה כל שיפור, האוביטראל הוחלף לפרגונל והעלו את המינון של המונוגן...
השבוע נערוך בדיקת זרע חוזרת...אך רציתי לשאול, האם אחרי תקופה כה ארוכה, יש סיכוי לשינוי ?
שנית, עד כה התייעצנו עם טובי המומחים בתחום הפוריות אך לא נבדקנו ע"י אנדוקינולוג... האם צריך ? האם יש בדיקות או חלופות לטיפול ?
מהניסיון שלכן... מה הסיכוי ? יש תקווה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפופיטואיטריזם
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/01/2010שלום
אם הכוונה שלך היא להיפופיטואיטריזם, הווה אומר שאין יצור של זרע מאחר ורמות LH וFSH נמוכות אז הטיפולים האלו בהחלט יכולים להועיל ולהביא לפוריות. בשלב טיפולי פוריות ישנם גינקולוגים/אורולוגים/אנדוקרינולוגים אשר מטפלים בתחום זה (פוריות הגבר) כך שפשוט צריך לבחור אנשים עם נסיון בתחום ולא כל כך חשוב לאיזו התמחות הם משתייכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפו פארתירואידיזם בהריוןמורן17/01/2010
אני בשבוע 29+5, נמצאת במעקב הריון במרפאה להריון בסיכון גבוה. וזאת עקב מחלה שמלווה אותי מגיל 13. אני סובלת מ- היפו פארתירואידיזם. כמו כן, רמת הסידן שלי כרגע היא 7.4, זרחן- 4.8.
אני לוקחת 3 פעמים ביום 3 כדורי קלטריק(סידן), 1.5 מ"ג כדורי אלפא D3.
כמו כן, בעקבות הבעיה, הפנו אותי לעשות סקירה מכוונת למוח העובר.
הממצאים: מבנה מח תקין ללא עדות לדמם תוך מוחי סוטוטרת עדענות ותקינות, פונטנלה אחורית תקינה. במהלך הבדיקה עיקום עצמות הגולגולת בלחץ קל של המתמר המתאים לקלציפיקציה נמוכה של העצם. רושם לעצמות גלגלת וצלעות בעלי הד אקוגי דק מהרגיל. עצמות ירך במבנה תקין. מבנה הלב תקין.
לפיכך יש לי מס' שאלות:
1. האם הממצאים האלה מעידים כי הבדיקה תקינה? מה המשמעות וההשלכות שעשויות להיות לממצאים אלה?
2. האם כדאי להגדיל את מינון התרופות כדי שהסידן יעלה?
3. האם עצם העובדה שיש לי סידן נמוך אומרת בהכרח שיש לעובר שלי סידן נמוך?
4. לאור הבעיה שלי, האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי?
5. האם בעיה זו יכולה לגרום ל- PT (קרישיות דם) גבוהה? (כי ה- PT שלי הוא 75% או 1.2.
6. איך קוראים בשפה הרפואית לבדיקה שמטרתה לבדוק סידן בשתן?
7. באופן כללי, איך יכולה להשפיע הבעיה שלי על העובר?
תודה רבה
מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפופרהתירואידיזם
את צריכה מעקב צמוד של אנדוקרינולוג במשך ההריון.
לא ציינת מה רמת אלבומין אך לאחר התאמה זאת במידה ורמות סידן עדיין יהיו נמוכות יתכן והיה צורך לשנות מינון.
אני ממליצה לבדוק גם רמות ויטמין D (25OH אשר הנה נמוכה ברוב האוכלוסיה ויש מקום לטפל במידה והרמות נמוכות.
לגבי מדדי העובר: איני יכולה לחוות דעה מאחר ולא מדובר בתחום שלי וכדאי לשאול את הגינקולוגים .
לאיסוף שתן לסידן אין שם מיוחד פרט ל: איסוף שתן לסידן ל-24 שעות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלהדניאל17/01/2010
שלום
זה בהקשר לאימי 62 .ביראה בדכ. נוטלת אלטרוקסין לתת פעילות 50 מג .לאחרונה עלה בבדיקות דם הTSH מ5 ל7.
אציין שהיא השמינה ..ויש לה רעב בכמות גדולה יותר..אם לקרא לזה כך.החילוף חומרים ממש לא משהו .היא חשה גם כבדות רבה.- בליבנו דאגה.
אימי בקשה הפניה לדיאטנית ללא זה ..הרופא משפחה בכלל אל התיחס גם הכולסטרול שלה..מה שלא היה לה בכלל קודם.
מעבירה תבידיקות דם ,אפילו הפניה לגורמים הנכונים אודה מאד!
ldl- 136.8
hdl-52.8 fe-70.0
hemoglobin-12 mcv-91.
mch-29.1 albumin- 4.3
sgot-23 sgpt-23
cholesterol-224
triglycerides-170
risk factor 3.78(מה זה אומר?) tsh-7.88
urea 41
creatinin-0.7
uric acid 3.2
tot.protein- 7.4
glucose-94
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס
לאמא שלך יש תת פעילות בלוטת תריס ומאחר והTSH גבוה יש צורך להעלות מינון ELTROXIN.
העליה הקלה אינה מסבירה תאבון מוגבר או עליה משמעותית במשקל.
הפניה לדיאטנית בהחלט רעיון טוב ויש מה לשפר במקביל לאיזון של תפקודי בלוטת תריס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך..
דניאל18/01/2010שלום,
האם הדבר הראשון שצריך זה לגשת לאנדוקרין? ואחרי זה לדיאטנית..?
האם הכולסטרול שלה.מדאיג?
האם ישנם עוד רעיונות שאולי הכיוון שתוכלי הלפנות אותי בהקשר לכבדות ולחילוף החומרים?
תודה!
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוס למטופלת באלטרוקסיןאירית16/01/2010
האם יכול להיות שעם tsh 3.03 בגיל 53 יש סיכוי שצריך תוצאה אחרת נמוכה יותר ? יש סיבה לפירכוס שקשורה לבלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוס ובלוטת תריס
אין הרבה פרטים בפניתך אך לרוב פרכוס אינו נובע מהפרעה בבלוטת תריס. בכל מקרה TSH 3 הנו TSH תקין בכל גיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר בשבוע 33 בהריוןקרין16/01/2010
שלום, אני בשבוע 33 להריון עד שבוע 20 לערך הייתי מטופלת ב- PTU וכעת אני לא נוטלת תרופות לצורך האיזון .
במהלך ההריון כל שבוע שבועיים הייתי עושה בדיקות דם למעקב לפני כחודש הרופא המטפל טען שאין צורך יותר בבדיקות מספיק לעשות לפני הלידה אך אני בכל זאת עושה לצורך השקט הנפשי שלי ובשבועיים האחרונים הבדיקות קצת חורגות ואני קצת בלחץ
תוצאות הבדיקה ב- 30.12.09
TSH-0.3, FT4-13.3, FT3-4.23
תוצאות הבדיקה ב- 13.1.2010
TSH- 0.32, FT4 -13.6,FT3- 3.76
ה-TSH מתחת לטווח הנורמה 0.35 וה-FT3 ירד קצת ולפי מה שהבנתי מהרופא בהריון חשוב שה- FT3, FT4 יהיו תקינים האם זה לא יכול להזיק לקראת סוף ההריון אם ימשיך לרדת וללא מתן טיפול מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/01/2010שלום,
TSH בגבול התחתון של הנורמה מצביע דוקא על פעילות יתר של בלוטת תריס ומאחר ומדובר בירידה קלה ורמת FT4 וFT3 תקינות אז יש מקום למעקב בלבד. בעיקר חשוב לעקוב אחר תפקודי בלוטת תריס כחודש וחצי לאחר הלידה מאחר ויכולה להיות חזרה של פעילות היתר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר בהריון
קרין20/01/2010תודה על התשובה אבל רציתי לדעת אם ה- FT3 ימשיך לרדת מתחת לגבולות הנורמה האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/01/2010שלום,
רמת FT3 צריכה להיות בגדר הנורמה ולא מתחתיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גלוקוז בדם ובשתןהילה16/01/2010
שלום רב,
בבדיקת דם בצום של 12 שעות נמצאו ערכי סוכר בשתן mmol/l) GLUCOSE<1)
וערכי סוכר נמוכים בדם של 3.9 (mmol/l)
מה יכול לגרום לתוצאות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות וסוכר
רמת סוכר בדם תקינה ועד כמה שנראה לי גם סוכר בשתן שלילי כך הבדיקה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע באדרנלסיגל15/01/2010
ממצא מקרי בסיטי הראה נגע באדרנל. בירור בMRI הצביע על נגע באורך 38 מ"מ על 34 על 25. צורה אובלית. רב הגבולות סדירים בחלק מהסדרות אין הפרדה ברורה בין חלקו האחרוי התחתון לבין הקוטב העליון של הכליה. סיגנל הנגע לא הומוגני (יש פרוט).כתוב שלא מתאים לאדנומה או פיאוכרומוציטומה.
מה זה אומר? לאיזה סוג נגע הממצאים הללו כן עשויים להתאים? האם מומלץ לעשות ביופסיה במקרה זה או רק מעקב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע באדרנל
בירור של נגע באדרנל כולל את הסיבה לביצוע ההדמיה של הבטן. האם קיימות מחלות רקע שונות, יל"ד וכו. בכל מקרה כל נגע אדרנלי מחייב בירור הורמונלי (לאיתור הפרשת יתר של אחד ההורמונים המופרשים מן האדרנל) וכמו כן הסתכלות על הממצא הדמיה ולפי תוצאות הבדיקות וההדמיה (כולל גודל הממצא) מעקב או ניתוח לכריתה. במידה והממצא חשוד לגרורה אז יש מקום לביצוע ביופסיה אך לרוב הביופסיה היא בעצם הוצאת הנגע ובדיקתו.
כמובן כל הבירור נעשה ע"י אנדוקרינולוג .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהדקלה14/01/2010
שלום ד"ר,
הנני בת 34, רזה. בשל תחושות של רעב מתמיד אחרי ארוחות הופניתי לבדיקות המעבדה הבאות ולהלן התוצאות:
סוכר בצום - 90
A1C - 5.4
Insulin 8.8 mIU/L 0,0 - 29,0 .(..*.......).
C-Peptide 284 pmol/L 298 - 2350 *(..........).
למיטב הבנתי יש בעיה בערכי השניים האחרונים כי הם נמוכים. מה המשמעות של C PEPTIDE נמוך? אנא התייחסותך גם אם התשובה מעוררת דאגה. מה עליי לעשות? האם אזדקק לאינסולין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בדיקה
ד''ר זהר לנדאו14/01/2010שלום רב,
הבדיקות שאת מציינת תקינות.
רמת האינסולין וה - c-peptide הנמוכות יחסית מעידות על רגישות טובה של הרקמות לאינסולין.
בנוכחות רמת סוכר תקינה מדובר בתוצאות מצויינות.
קיימת בעיה כאשר ערכי הגלוקוז גבוהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאת בדיקת T4 בהריוןקרן14/01/2010
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 30.
בתחילת ההריון תוצאת הבדיקה הזו היתה בגדר הנורמה : 14.7, 13.2.
לאחר סיום השליש הראשון קיבלתי תוצאות נמוכות מ- 10 בסדר הבא : 9, 9.8, 9.2, 9.5.
חשוב לציין שבדיקת TSH ו- T3 יוצאות תקינות.
מה המשמעות של התוצאות הנמוכות ? האם יש טיפול שצריך לעבור על מנת לאזן את התוצאה ?
ואיך זה משפיע על העובר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס15/01/2010שלום
צריך להתייחס לTSH FT4 וFT3 (הערכים ממש ולא רק בתקין או לא תקין) ולכן כדאי לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג פנים מול פנים.
בכל מקרה לעיתים קיימת ירידה של FT4 בהריון ויתכן ומדובר בבעיה מעבדתית אך כדי לחוות דעה צריך לבדוק אותך ולקחת את סיפור המחלה וההריון ולהסתכל על הדינמיקה בבדיקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי סוכרת- תרופותיפה13/01/2010
מה הסיבה בעצם שחולי סוכרת רבים מעדיפים להיות בחוסר איזון מאשר לעבור לאינסולין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לאינסולין
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/01/2010שלום
החששות העיקריים מטיפול באינסולין הוא הצורך בהזרקה , ירידות סוכר ועליה במשקל.
הרבה מאד מן החששות נובעים מחוסר ידיעה על הדרכים וסוגי אינסולין החדשים הקיימים היום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד
יפה17/01/2010כלומר יש שיטות (אינסולין) חדשות שלא יגרמו לירידות סוכר או השמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באינסולין
קמיימים סוגי אינסולין חדשים אשר גורמים לפחות ירידות ברמות סוכר ופחות עליה במשקל.
כל חולה אשר נוטל אינסולין או תרופות פומיות אשר מגבירות הפרשת אינסולין יכולות לגרום להיפוגליקמיה (ירידה ברמות סוכר)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות ריגשית של ילדים חולי סכרתשרון גל13/01/2010
שלום וברכה
אני סטודנטית להפרעות בתקשורת ועלי להציג שאלת מחקר בנוגע להתפתחות ילדים. על סמך הכרות אישית עם יעל ילדה בת 5 החולה בסכרת, ומפותחת מאוד מבחינה ריגשית, בחרתי את הנושא הבא: האם ניתן לאמר שההתפתחות הריגשית המוקדמת של יעל ביחס לשאר בני גילה היא הודות למחלה שחישלה אותה?
רציתי לברר אם אתם רואים קשר בין הדברים והאם יש ספרות רפואית ע"כ.
תודה רבה! (נא לציין אם אוכל ליין את שם הד"ר ואת תשובתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות ריגשית של ילדים חולי סכרת
ד''ר זהר לנדאו16/01/2010שלום רב,
אני שותפה להרגשה כי ילדים סוכרתיים בוגרים לגילם מבחינה רגשית.
איני מכירה עבודות או מאמרים בנושא זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)