מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSHיוני26/02/2010
כדי לשלול תת פעילות של בלוטת התריס, האם בדיקת TSH מספקת או שחייבים גם לעשות T3 וT4?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/02/2010שלום
בדיקת הסקר לתת פעילות בלוטת תריס הנה TSH.
במקרים נדירים בהם החשד לתת פעילות גובוה וTSH תקין ניתן לקחת גם FT4 אך אין צורך בבדיקת T3 בשום מקרה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך......
יונית27/02/2010רק רציתי לדעת עוד משהו קטן.
קראתי על מקרים של אנשים שלקחו אלטרוקסין אך לא הרגישו את האפקט שלו מכיוון שיש להם בעיה שגופם אינו יכול להפוך T4 ל T3.
האם באמת יש כזה מצב? ואם כן, איך מאבחנים אותו?
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהT3
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/03/2010שלום
לא קיימת בעיה של הפיכה של T4 לT3. האם תוספת של T3 משפרת את התחושה או שפסיכולוגית משפרת את התחושה זאת שאלה לא לגמרי פתורה. היו עבודות מחקר לשני הכוונים כאשר בסופו של דבר סיכום שלהם לא מצביע על שיפור לאחר תוספת של T3.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ב.תריסרותי26/02/2010
אני סובלת ממחלת האשימוטו ומקבלת 600 אלטרוקסין לשבוע.
בנוסף יש לי באונה השמאלית קשרית גדולה מ-2.5 סמ שהומלץ להוציאה .(למרות שאינה משתנה כבר זמן רב)
מדובר בניתוח בו תיכרת חצי מבלוטת התריס (אלא אם כן תהיה בעייה ויוחלט על כריתה מוחלטת -לפי חתך קפוא במהלך הניתוח)
יש לי בבקשה 2 שאלות
1. האם במקרה שלי של מחלת האשימוטו לא כדאי לכרות את כל הבלוטה מייד -מה ההשלכות.
2. אני בטיפולים לכניסה להריון נאמר לי שהניתוח יכול להתבצע בשליש השני ובמקרה של הכרח בטיפול ביוד ידחה הטיפול עד אחרי הלידה.האם כך הדבר?
המון תודה מראש
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת בלוטת תריס
השאלות שאת שואלת הן מאד ספציפיות ולא אוכל להשיב עליהן ספציפית.
במידה ומדובר בסרטן של בלוטת תריס: אז מקובל לכרות את כל הבלוטה. במידה ומדובר רק בחשד ובסופו של דבר הקשרית היא שפירה אז נהוג להוציא רק חצי בתנאי שאין קשריות בצד השני או שהקשריות הן שפירות בדיקור.
ניתוח לבלוטת תריס בהריון מתבצע אכן בטרימסטר השני. האינדיקציות הן אינדיוידואליות והשאלה אם לא ניתן לדחות אותו לאחר הלידה או אף לפני הכניסה להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאד!!
רותי27/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעוריםלסלי26/02/2010
שלום,
אני רוצה לדעת יותר על סוכרת נעורים, באיזה גיל סביר שתתפתח, מהם הסימנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים
תוכלי למצוא מידע באתר האגודה הישראלית לסוכרת או באתר האיגוד האמריקאי לסוכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז גבוה בתחילת הריוןענבר25/02/2010
שלום!
בת 29, בתחילת הריון (תחילת שבוע 7) ובבדיקות הדם שנשלחתי לעשות עם גילוי ההריון תוצאת גלוקוז בדם הייתה 194, ובשתן 500 (בצום)
היום עשיתי בדיקה חוזרת, טרם התקבלה תשובה, אבל בגלוטומטר אצל האחיות בבדיקה מהאצבע יצא 204 (בצום)
רופאת המשפחה הפנתה אותי בדחיפות להריון בסיכון גבוה. ואמרה שבגלל ראשוניות ההריון לא נראה שיש קשר, והכיוון הוא של סכרת שהתחילה עוד קודם.
אציין כי אין לאף אחד במשפחה סכרת משום סוג, ולא היו לי תסמינים ברורים של סכררת בתקופה האחרונה.
האם לדעתך רמות הסוכר קשורות להריון? האם יש לפנות גם למרפאת סכרת בנוסף להריון בסיכון?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת שהתגלתה בתחילת ההריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/02/2010שלום
אני מסכימה שככל הנראה סבלת מסוכרת עוד לפני תחילת ההריון.
קיימת חשיבות לאיזון סוכרת לעובר ובתחילה ההריון הטיפול היחידי שניתן הוא אינסולין.
בכל מקרה לדעתי את צריכה להבדק גם ע"י רופא המשפחה/אנדוקרינולוג בשאלה אם מדובר בסוכרת מסוג 1 (המצאות קטנים בשתן) ואם כך אז יש מקום להתחלת טיפול מיידי באינסולין ואף הפניה לביה"ח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאחת25/02/2010
יש לי בעיות של ליחה שכאילו מצטברת בגרון עפ"י התחושה ואחרי כמה זמן שאני מוציאה אותה דרך הפה מתפתח כאב ראש חזק. גם אחרי שאני מאמצת את מיתרי הקול כמה זמן כואב לי קצת הראש לפעמים. האם הבעיה יכולה להיות קשורה לבלוטת התריס? באילו מקרים מבצעים ביופסיה בבלוטת התריס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
תלונות אלו אינן קשרורות לבלוטת תריס וכדאי להתייעץ עם רופא אאג/ראות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לידע כללי _המשך בדיקות דםיונית23/02/2010
בהמשך לשאלתי (על כך שרמת הסיפפטייד והאינסולין נמוכים מהנורמה עם ערכי סוכר תקינים), ברצוני לדעת באופן כללי האם זה נכון שאדם בעל מבנה גוף רזה הלבלב שלו מפריש פחות אינסולין? ולכן גם הסיפפטייד נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת אינסולין
לרוב אדם רזה מפריש פחות אינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיונית22/02/2010
האם רמות נמוכות של סיפפטייד ואינסולין עם רמת סוכר תקינה יכולה לנבוע ממשקל גוף נמוך? האם אדם רזה מפריש פחות אינסולין וסיפפטייד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אינסולין וCPEPTIDE
ד``ר רוזני אברמוף-נס23/02/2010שלום
רמות תקינות של סוכר עם רמות נמוכות של אינסולין וCPEPTIDE הנן תקינות. להפיך, במידה ואינסולין היה גבוה אז זה היה מראה על תנגודת לאינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות/תוסף תזונהסתם בחור22/02/2010
שלום, אני חולה סוכרת ולוקח גלוקופג', וגם תרופה ללחץ דם בדרך כלל אנלפריל, אבל הוחלף לאחרונה לאנלדקס, ורציתי לשאול האם יש בעיה כלשהי בלקחת את תוסף התזונה נגד נשירת שיער "פורקפיל".
אשמח לתשובה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף מזון
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/02/2010שלום
אני לא מכירה את התוסף מזון.
בכל מקרה בניגוד לתרופות אשר נבדקות כולל אינטראקציה בעת אישור תוסף מזון לא נבדקים פרמטרים אלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםגיורא21/02/2010
שלום רב !
אני גבר כבן 34 ולהלן תוצאות הפרופיל ההורמונאלי שלי שהתקבלו לאחרונה :
( 37.0- 9.4 ) nmol/L 23.6 TESTOSTERONE- TOTAL
IU/L 8.9 LH
IU/L 7.2 FSH
85 - 11 23 SHBG
(80.00- 28.00 ) 101.72 FREE ANDROGEN INDEX
שאלתי היא האם הטסטוסטרון שלי נורמאלי וכן ה L.H. שלי אינו גבוהה מידי ? מה אמורה להיות רמת ה LH אצל בחור בריא בגילי בד"כ ? במקום אחד קראתי שהרמה צריכה להיות 7 עד 24 iu/l ובמקום אחר 1 עד 9 iu/l (ולכן אני חושש לפגיעה באשכים) אודה לחוות דעתך !
בברכה
גיורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת TESTOSTERONE
צריך להסתכל על בדיקת טסטוסטרון בהקשר של תלונות. במידה וTESTOSTERONE נמוך אז LH וFSH יכולים להגיד אם המקור מרכזי (יותרת המוח) או ראשוני (אשכים) . LH וFSH בגדר הנורמה אינם שוללים בעיה אבל הבעיה אינה באשכים עצמם.
מומלץ לחזור על הבדיקה ותמיד לעשות בדיקת TEST על הבוקר ולא מאוחר יותר.
כמובן להתייעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושילשוליםציפי21/02/2010
אני לוקחת את התרופה גלוקופאג' ולאחרונה סובלת מכאבי בטן ושילשולים.
האם זה מהתרופה? איך אני יכולה לבדוק זאת? האם אפשר להפחית במינון או אולי להחליף תרופה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטערת שכתבתי פעמים
ציפי21/02/2010מצטערת, האינטרנט נתקע וחשבתי שהשאלה לא עלתה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGLUCOPHAGE
GLUCOPHAGE היא תרופה אשר עלולה לגרום לכאבי בטן ושלשולים ולכן מתחילים את הטיפול בהדרגה כדי להפחית את הסימפטומים.
במידה ואת נוטלת GLUCOPHAGE תקופה ארוכה ללא בעיות ודוקא עכשיו ישנם כאבי בטן ושלשולים אז הסבירות שמדובר בGLUCOPHAGE קטנה יותר. אחת האפשרויות היא תוך פקוח רפואי להפסיק טיפול בGLUCOPHAGE ולראות אם קיים שיפור ולחזור לקחת את התרופה כדי לודא שאכן היא הגורמת לבעיות.חבל לוותר על GLUCOPHAGE במידה ולא קיימת סיבה מוצדקת לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת מבוגריםשלומי21/02/2010
מתי נהוג להתחיל טיפול באינסולין בסכרת מבוגרים כלומר באילו תנאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באינסולין
נכון להיום לאחר כשלון בMETFORMIN ניתן לבחור גם בטיפול באינסולין.
תלוי ברצון החולה, משקלו, תפקוד כליתי ועוד סיבות.
באופן עקרוני מאחר וסוכרת היא מחלה פרוגרסיבית כאשר טיפול פומי אינו מאזן את החולה אז חייבים להוסיף טיפול באינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת מבוגרים
שלומי23/02/2010נכון להיום יש העדפה לאינסולין או עדיפות לאינסולין מסוים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באינסולין
נכון להיום לא קיימת עדיפות בהתחלת טיפול באינסולין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת סוג 2רון21/02/2010
בעברי אני לאחר יתר פעולת בולטת התריס ולאחר יודרדיואקטיבי אני בתת ומזה שנים אני לוקח אלטרוקסין 100 אחד ביום.
לפני כמה שנים התגלתה אצלי סכרת במונחים של 7.2-7.6 של hab1c ו-120-136 גלוקוזה.
לא טופלתי בתרופות ועשיתי דיאטה ככל יכולתי,לפני כחודש התחלתי על פי מיצוות הרופאה לקחת מטפורמין 850 ולאחר כ-שבוע הרגשתי רע מאוד עם בחילות ולחץ דם גבוה הפסקתי את לקיחת התרופה ויידעתי את הרופאה והיא החליפה לי אותה ב-ג'נובה שהתברר שעלותה כ-300 ש"ח וזה
יקר בשבילי , לכן לא התחלתי לקחת אותה ,אשמח לקבל את חוות דעתך בנדון ובאם אני חייב ב תרופה ובאיזה מינון לפי הנתון דלעיל
בתודה רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת מסוג 2
ד''ר זהר לנדאו21/02/2010שלום רב,
נראה כי יש צורך בטיפול תרופתי מאחר ורמת הסוכר שלך בצום גבוהה וכן ה - HbA1c.
במידה ואינך יכול לקחת מטפורמין יש לשקול טיפול חלופי
למיטב ידיעתי ג'נוביה אושרה לטיפול בסל הבריאות והמחיר נמוך יותר מזה שציינת
כמו כן חשוב לדעת מה רמת הסוכר שלך לאחר ארוחות ולכוון את הטיפול בהתאם
יש אפשרות נוספת להתחיל טיפול עם תרופה מקבוצת הסולפונילאוריה
אני מציעה לשוחח שוב עם הרופאה המטפלת שלך, מאחר וקיימות מספר אפשרויות טיפוליות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות יתר של הבלוטה בשבוע 38- דחוףקרן21/02/2010
שלום ,עד שבוע 20 לערך הייתי מטופת ב-PTU עד לאיזון ועכשיו אני ללא טיפול רק במעקב
לפני כחודש הרופא המטפל ביקש שאבצע בדיקת דם לקראת סו ההריון ובסוף שבוע קיבלתי את התוצאות וזה קצת מלחיץ אותי ה- TSH 0.33 , FT4-10.3,FT3-3.5 וזהבדיוק בנורמה התחתונה
רציתי לדעת שזה לא מסוכן לעוברלקראת סוף ההריון ואם ניתן לעשות משהו?
הרופא המטפל שלי פשוט לא בארץ ואין לי עם מי להתייעץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי בלוטת תריס
לעיתים במעבר מפעילות יתר לתת פעילות ועד שהTSH עולה FT4 FT3 יכולים להיות נמוכים. בסוף ההריון לעובר יש בלוטה תריס אשר מתפקדת ופרט למקרה הנדיר של תת פעילות בעובר הוא אינו זקוק לT4 של האם.
את כמובן צריכה להיות בקשר הדוק עם האנדוקרינולוג שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בסוכרתשיר20/02/2010
שלום,
ברצוני לברר האם סלק ,דבש, סילאן(דבש תמרים), מעלים או מורידים את רמות הסוכר, מאחר
וכבר קראתי דעות סותרות ברצוני לדעת במדוייק.
תודה, שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/02/2010שלום
אלו מזונות אשר מכילים פרוקטוז אשר אף הם מעלים את רמת הסוכר אך פחות מאשר סוכרוז.
הם אבל עלולים להעלות את רמת הTRIGLYCERIDES בצורה משמעותית יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות על הבטן וחשד לקרצינואידדניאל20/02/2010
שלום,
אני בחור בן 21, כבר כמעט שנתיים שאני סובל ממגוון תסמינים חוזרים ונשנים הכוללים בין היתר פריחה אדומה על איזור הבטן, החזה העליון או הצוואר שמופיעה מספר דקות ונעלמת. בנוסף לכך דבר מחשיד לגבי גידול נוירואנדוקריני (במיוחד גליקוגנומה) הוא שלאחרונה אני מבחין בפסים אדומים על פני הבטן באזורי קפלים שמשאירים אחריהן כתמי פיגמנטציה כהים!!!
יש לציין שבדיקת HIAA-5 תקינה, גלוקוז 103 בצום, פריטין 22, בילירובין מוגבר עד 2.8 מ"ג (רובו בלתי ישיר- 2.3).... מחכה כעת לתוצאת בדיקת כרומוגרנין A שביצעתי לפני מספר ימים.
תודה ואשמח לדעת מה משמעות התסמינים והאם באמת מעידים על גידול נוירואנוקריני? אם כן, איזו בדיקת הדמייה עליי לבצע כדי לאבחן זאת? (יש לציין CT בטן ללא הזרקת יוד תקין פרט לוריד נבוב תחתון מורחב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול נאורואנדוקריני
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/02/2010שלום
מטבע הדברים בירורים כאלו הם מסובכים והסבירות שאכן מדובר בגלוקגונומה אשר הנו גידול נדיר יחסית בו הפריחה אינה מופיעה למספר דקות וקיימת גם עליה בערכי סוכר.
ההדמיה הראשונה היא CT עם חומר ניגודי מכוון ללבלב.
תופעה אחרת יכולה להיות תופעה אלרגית .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)