מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- TSH גבוהעידית08/03/2010
ביום חמישי האחרון הוחזרו לי עוברים במסגרת IVF, לפני כשנה התחלתי לקחת אלטרוקסין 50 מ"ג ביום בגלל תת פעילות קלה (בערך 7.5). לאחר זמן מה של נטילת הכדורים הערך ירד ל- 0.26 ולכן האנדוקרינולוג הוריד לי את המינון לחמישה ימים כדור ביום, שישי חצי כדור ושבת לא לקחת ולאחר זמן מה עשיתי שוב בדיקה ויצא 2.97 פניתי לרופא כי הבנתי שעדיף שיהיה לכיוון 1.5 ועשיתי אתמול שוב בשיקה 4 חודשים אחרי הבדיקה האחרונה ויצא לי 7.85, אני לחוצה מאוד שמא זה יפגע בסיכוי להשתרשות העוברים או יפגע בהם במידה וישתרשו ורק ביום חמישי הרופא שלי נמצא.
מה לעשות? למי ניתן ללכת עוד היום כדי לשנות כבר את המינון שהערך ירד בחזרה???
האם יכול להיות שהכדורים של אסטרופם שאני לוקחת כשעתיים אחרי האלטרוקסין פוגגעים בספיגה שלו?
בבקשה תעזרו לי אני לחוצה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה...
עידית08/03/2010Free Thyroxine (FT4) - 16.7
Triiodothyronine Free FT3 - 4.01* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי תריס
ד''ר זהר לנדאו08/03/2010שלום רב,
ה - TSH שלך גבוה במידה קלה, אני סבורה כי זה לא ימנע קליטת העוברים.
בכל אופן עליך להעלות מינון האלטרוקסין, אנא קבעי את המינון עם הרופא שלך.
אסטרופם אינו פוגע בספידת האלטרוקסין.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tshתה תה07/03/2010
שלום
מה יכולות להי ות הסבות לכך שתוך כדי לקיחת האלטרוקסין הtsh מתחיל לעלות שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד''ר זהר לנדאו07/03/2010שלום רב,
עליה ברמת TSH תוך כדי טיפול באלטרוקסין יכולה להיות כאשר המינון לא מספק - אז יש להעלות את המינון או כאשר לא מקפידים לקחת הטיפול.
חשוב לציין כי במידה ואת/ה שוכח/ת לקחת את האלטרוקסין לקחת כאשר נזכרים, אפילו ביום למחרת את הטיפול של היום הקודם + הנוכחי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושוב שאלה
תה תה07/03/2010עליית ה tsh היתה לאחר עליה במינון. נראה לי משונה שדווקא לאחר עליה במינון יש עליה בtshאינני שוכחת לנטול את הכדורים. אני מקפידה מאד.האם יש הסבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH
אלטרוקסין נספג פחות טוב עם תכשירי ברזל וסויה.
בכל אופן אם העלת את המינון ואינך שוכחת לקחת יש לחכות לראות מה קורה, אם עדיין ה - TSH גבוה להעלות עוד המינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תה תה07/03/2010תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אן פי אייץ'מירה07/03/2010
בעלי עם nph וסובל מהיפו באופן קבוע, אנחנו שוקלים לנסות לעבור לאינסולין אחר השאלה אילו אפשרויות עומדות לפנינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NPH
בטיפול באינסולין מסוג NPH יש יותר אירועי היפוגליקמיה מבטיפול בתכשירי אינסולין ארוכי טווח, כדוגמת הלנטוס והלבמיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין ארוך טווח
מירה09/03/2010ומה לגבי השמנה עם אינסולין ארוך טווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה ואינסולין
ד''ר זהר לנדאו09/03/2010שלום רב,
לעיתים אנו רואים עליה במשקל עם התחלת הטיפול באינסולין.
נראה כי עם טיפול באינסולין ארוך טווח מסוג לבמיר יש פחות עליה במשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין לנטוס איננו גורם להשמנה
מלכה14/03/2010שלום לך
מניסיוני הרב - לצערי..
לקח לי הרבה זמן להגיע למצב שבו גופי מאוזן וכן אינני משמינה
זה קרה הרבה בזכות הלנטוס
אך כמובן שיש לשמור על תזנה נכונה ופעילות גופנית כל הזמן
אני עם הלבמיר כן השמנתי
אך עם הלנטוס כלל וכלל לא, ממליצה!!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhello
najla14/03/2010שלום רב
אני רוצה לעשות ראיון עם מןמחה במחלת סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקיםיחיאל07/03/2010
ד.נ. האם זה נכון שהמתקת קפה/תה וכו' בממתיק מלאכותי כלשהוא (בכמות לא מוגזמת) עלולה לגרום לסוכרת? קראתי שהחומר הסינטטי המצוי בממתיקים למיניהם גורם לאוקסידציה של תאי הבתא, העלולה לגרום למחלות שונות וביניהן סוכרת. חשבתי שדווקא שימוש בממתיק, במקום בסוכר, יכול לסייע למניעת סוכרת (בשילוב תזונה מאוזנת, פעילות גופנית, ושמירה על משקל תקין). מה האמת? שבוע טוב. יחיאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיק
ד``ר רוזני אברמוף-נס07/03/2010שלום
ניתן להשתמש בממתיקים מלאכותיים בכמות המותרת .
לא ידוע שהם גורמים להופעת סוכרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאורית04/03/2010
שלום.מהם הבדיקות-
RENUN RECUMBENT
ALDOSTERONE )B(0'
נתנו לי לעשות אותם בגלל שחסר לי אשלגן ויש לי סכרת ולחץ דם גבוה (מטיפול בסטראוידים).
מדוע צריך לשכב שעתים לפני הבדיקה בקופ"ח?
יש עוד הנחיות מיוחדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
אורית04/03/2010זה -RENIN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות?אהרון04/03/2010
אני מטופל באלטרוקסין אבל אתמול התחלתי להסתכל על בדיקות דם ישנות, אפילו לפני שהתחלתי אם האלטרוקסין.
אלה הבדיקות שלפיה רופאת המשפחה נתנה לי אלטרוקסין:
TSH: 8.42
נורמה: 5.5- 0.35
T4: 18.5
נורמה: 20- 10
האם לפי תוצאה זאת נראה לך שאני צריך טיפול באלטרוקסין?
זה מוזר, אני תמיד חשבתי שה TSH משקף את רמת ה T4. נגיד אם ה TSH גבוה אז ה T4 אוטומטית נמוך, איך זה?
עוד משהו מוזר זה שמאז שאני לוקח את האלטרוקסין ה T4 שלי אפילו ירד, האם זה הגיוני?
תודה על תשובותיך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו04/03/2010שלום רב,
רמת ה - TSH שלך מעט מוגברת.
במידה ויש תלונות קליניות המכוונות לתת תריסיות מקובל להתחיל טיפול במצב זה.
כאשר רמת ה - TSH מעט מוגברת הדבר מעיד על כך שהבלוטה עובדת בצורה מוגברת, אך מספיקה מבחינה פיזיולוגית כך שרמת ה - T4 תקינה (T4 הינו ההורמון המופרש באופן רגיל על ידי הבלוטה) והמצב נקרא תת תריסיות מפוצה (compensated).
קביעת מינון האלטרוקסין נעשית לפי רמת ה - TSH. יש פחות חשיבות לשינויים ברמת ה - FT4.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- POTASSIUM, חומציות בדםגלעד03/03/2010
שלום
אני בחור בן 38.
מזה כ 10 שנים סובל מכאבי צוואר וראש מרובים, כאבי גב, התכווציות שרירים והתקפי עייפות.
כמו כן סובל בחלק מהזמן מVPBS מרובים ( הלב בריא ואין צורך בטיפול בשלב זה ).
בירור נוירולוגי וראומטולוגי מקיף הגיעו למסקנה שמדובר בהפרעת כאב ( סוג של פיברומיאלגיה ) ושאין מחלה ראומטולוגית או בעיה עצבית.
כנראה הפרעת הכאב התפתחה בעקבות תאונה וצליפת שוט בצוואר.
לפיכך, לוקח מדי יום כבר כ 10 שנים כ 2 אקמול ביום / אופטלגין.
מבצע בדיקות דם אחת ל 3 חודשים למעקב עקב השימוש המרובה במשככי כאב.
ברצוני לשאול שתי שאלות
1. לאורך 10 שנים בבדיקות הדם רמות ה POTASSIUM עמדו על 4.0-4.2. עם זאת
בשתי בדיקות דם שבוצעו בחודשיים האחרונים הרמות עלו ל 4.8, 4.9 ( הנורמה 3.5-5.0 ).
במקביל בחודשיים האחרונים יש לי החמרה גדולה מאוד בתופעות, הרבה כיווצי שרירים ועייפות
וגם היקף חריג של VPBS כ 10-15 בדקה.
האם ייתכן והעליה ברמות הפוטסיום ל 4.9 מ 4.1 בעבר מעידה על בעיה בנושא וזה והשינוי באיזון האשלגן גורם לריבוי ה VPBS ולעייפות ועוד? יצויין שיתר בדיקות הדם שבוצעו החודש הן בנורמה - ספירה, כימיה, כבד ,כליות שקיעת דם הכל תקין.
2. לפני שנתיים נבדקתי לשלול חומציות יתר בדם.
התוצאה בבדיקת דם ורידי היתה 7.352 PH כשהנורמה היא 7.351--7.424.
רופא המשפחה אמר שזה תקין. האם ערך כל כך נמוך של PH על הקצה התחתון של הנורמה
לא עלול להעיד שבכל זאת סובל מחומציות יתר בדם?
תודה רבה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אשלגן
ד''ר זהר לנדאו03/03/2010שלום רב,
רמת האשלגן שאתה מתאר היא בתוך הערכים התקינים. כמו גם ערך ה - PH.
כדאי לבדוק לגבי תופעות הלוואי של הכדורים אותם נוטל - אולי הן יכולות להסביר את התחושות שאתה מתאר...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר לנדאו
גלעד03/03/2010תודה רבה על תשובתך!
אשמח להבהיר עוד משהו
1. כתבת שכדאי לי לבדוק לגבי תופעות לוואי מהכדורים שאני לוקח
האם התכוונת שאקמול ואופטלגין יכולים לגרום לתופעות בעיתיות?
2. כתבת שהפוטסיום בגדר הנורמה. האם בכל זאת עצם העליה מ 4.1 ל 4.9 לא יכולה להעיד על שינוי מסוים שאולי הוא בעל השפעה גופנית עליי?
המון תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי
ד''ר זהר לנדאו04/03/2010שלום רב,
לאקמול ואופטלגין מעט תופעות לוואי יחסית, אולם תמיד יתכנו. הייתי מנסה להפסיק אחת מהתרופות לראות אם יש לכך השפעה.
לגבי האשלגן - לפעמים נמדדת רמה גבוהה יותר בשל בעיות טכניות הקשורות לבדיקה (המוליזה או פירוק של כדוריות הדם האדומות). בכל אופן לא נראה כי זה מה שגורם לבעיות שתיארת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות הנעלמות לאחר אכילהאירית03/03/2010
שלום רב
גיל 58.האשימוטו, מטופלת באלטרוקסין 25 שנים.כרגע מאוזנת לפי בדיקת TSH=1.65.
בריאה בדלרך כלל.
בשנה האחרונה סובלת כאבים כרוניים בשרירי הירך, מימצאי CT קיימים לגבי פריצה ובלט בחוליות מותניות.
אני בתחושה שכאבי השרירים אינם רק כתוצאה מבעייה אורטופדית אלא איזה שהוא חוסר איזון ברמת הסוכר בגוף..(חסר או עודף של הורמון זה או אחר)
לחץ הדם נמוך 100/70-110-66
לאחרונה, תחושת ריחוף באה והולכת.. התחושה נעלמת לאחר אכילה.
רמת הסוכר בצום סביב ה-80 כל השנים.
האם יש מקום לחשוד בהיפוגליקמיה ראקטיבית?
אודה לך אם תמליצי לי כיצד להמשיך
בברכה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגליקמיה ריאקטיבית
לעיתים קיימת תופעה של היפוגליקמיה (סוכר נמוך) לאחר ארוחה.
כדי להוכיח זאת את יכולה למדוד רמת סוכר בדם (בעזרת מד סוכר ביתי) כאשר את חשה בתופעות הללו. במידה ורמת הסוכר נמוכה מ - 60 מג' לדציליטר אפשר לחשוד בהיפוגליקמיה ריאקטיבית.
בנוסף, ניתן לעשות בדיקה הנקראת תבחין ארוחה, אשר בה מודדים רמת סוכר לפני ואחרי ארוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מכדוריםעוז03/03/2010
איזה סוגי אינסולין קיימים למעבר לאינסולין מכדורים בסוכרת 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לטיפול באינסולין
קיימים מספר רב של תכשירי אינסולין בהם אנו משתמשים:
אינסולין ארוך טווח
אינסולין קצר טווח
אינסולין שהוא תערובת של אינסולין ארוך וקצר טווח
אנא התייעץ עם הרופא שלך לגבי התכשיר אשר מתאים לך ביותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cortisolאלכס02/03/2010
עשיתי בדיקת דם Cortisol-Blood אחרי שלקחתי 2 כדורי Dexamethason
12 שעות לפני הבדיקה.
יצאה לי תוצאה 27.6> וכשתוצאות הנורמה הרשומות הינם 138-690
איך לקרוא תוצאה זו
והאם זה נורמה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קורטיזול לאחר מתן DEX
ד``ר רוזני אברמוף-נס03/03/2010שלום ,
בדיקת קורטיזול נמוכה לאחר מתן של DEXAMETHASONE הנה תקינה. אנחנו מצפים לראות דיכוי של ערכי קורטיזול. במידה והיתה בטווח הנורמה אז היא לא היתה תקינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןיערה01/03/2010
האם מצב של יתר פעילות שנגרם כתוצאה ממינון גבוה מידי של אלטרוקסין בהכרח יתבטא, בין השאר, גם בירידה במשקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר
ד``ר רוזני אברמוף-נס02/03/2010שלום
לא כל החולים עם פעילות יתר ירדו במשקל ובמידה וקיימת פעילות יתר קלה ע"י מתן ELTROXIN לרוב לא קיימת ירידה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת דםהילה01/03/2010
אני בהריון שבוע 14 תשובה של בדיקות דם, ורופאת המשפחה שלחה אותי לאולטרסאונד בלוטת הטריס אמרה שיש לי פעילות יתר, למרות שהיא ציינה שזה מאוד גבולי... הינה התשובה מה דעתך? תודה
4.20- 0.40 mIU/L 0.36 TSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר בהריון
די שכיח שבטרימטסר הראשון להריון קיימת פעילות יתר אשר חולפת לאחר מכן.
במקרה שלך ממליצה לבדוק TSH FT4 FT3 ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פולציסיותנטע01/03/2010
שלום רב. האם pco גורם להשמנה או שהשמנה גורמת לpco????
הבנתי שהטיפול היעיל בpco הוא ע"י גלולות. יש לי בעיה של תופעות לוואי לאחר 10 יום משימוש בגלולות(ניסתי 3 פעמים) יש טעם לקחת גלולות למשך כ9 ימים בלבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCOS
השמנה גורמת להחמרה או הופעה של PCOS אך קיימות חולות PCOS אשר הנן רזות.
אין טעם לקחת גלולולת למשך 9 ימים בלבד.
לגבי אופציות טיפוליות כדאי לדבר עם האנדוקרינולוג/גינקולוג שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בגיל 21דניאל27/02/2010
שלום,
אני בן 21 וכבר מספר שנים שאני סובל מאקנה קשה שלא חולפת לאחר שימוש במשחות רבות....
האם קיים גורם הורמונלי כלשהו להחמרת האקנה בגילי? האם קרצינואיד עלול לגרום לכך? (יש לציין כי רמת הטסטוסטרון בדמי תקינה ואף קורטיזול ו- TSH תקינים)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACNE
ההורמון החשוב לגבי ACNE הנו ה TESTOSTERONE אשר הנו תקין.
קרצינואיד אינו גורם לACNE במידה ולא קיימת תסמנות CUSHING (עודף קורטיזול)
את צריכה לאנדוקרינולוג לגבי שאלות ובירור ספציפי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוגרנין Aדניאל26/02/2010
שלום רב,
האם בדיקת כרומוגרנין תצא חיובית בד"כ כאשר קיים גידול נוירואנדוקריני כלשהו? (יש לציין HIAA-5 תקין!)
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמוגרנין
ד``ר רוזני אברמוף-נס27/02/2010שלום
יתכן ו5HIAA יהיה תקין וכרומוגרנין יהיה גבוה בגידול נאורואנדוקריני. ז"א ש5HIAA תקין לא שולל גידול נאורואנדוקריני. מצד שני יתכן וכרמונוגרנין יהיה גבוה מסיבות אחרות אשר אינן קשורות לגידול נאורואנדוקריני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)