מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריאקטיב היפוגליקמיהדקלה25/01/2010
שלום,
מזה כחודשיים אני סובלת מרעב מתמיד. אני אוכלת ואחרי עשר דקות שוב רעבה. אני כל היום מתאפקת לא לאכול ובכל זאת עליתי במשקל שני קילו בחודשיים. אולי יש לי היפוגליקמיה ריאקטיבית? מהם הסימפטומים וכיצד ניתן לאבחן זאת? האם בסוף אחלה בסכרת? מה ניתן לעשות על מנת לא "לגמור" את הלבלב? אציין שתפקודי בלוטת התריס יצאו תקינים. כמו כן, סוכר בצום 90 ו-A1C 5.4.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר REACTIVE HYPOGLYCEMIA
ד``ר רוזני אברמוף-נס26/01/2010שלום
היפופליקמיה ראקטיבית לעיתים מקדימה סוכרת מסוג 2. המאפיין הוא ירידת סוכר כשעתיים או יותר לאחר האוכל. תחושת רעב 10 דקות לאחר ארוחה זה מוק'ם מידי להיפוגליקמיה ראקטיבית.
לגבי האפשרות למנוע התפתחות סוכרת בעתיד:חשוב לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית סדירה.
כדי להבין יותר את הסימפטומים ודרך הבירור כדאי להתייעץ עם אקנודקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת יתר של אינסוליןאורלי24/01/2010
ד.נ. שאלתי בנדון, לצערי, קיבלה בתשובתך פירוש אחר מזה שהתכוונתי אליו. ביקשתי לדעת האם חלב, וכמו-כן שוקולד בנפרד, מכילים (כל אחד מהמזונות הללו בנפרד) חומצות אמינו ששילובן (לא שילוב חלב עם שוקולד) גורם להפרשת יתר של אינסולין וזאת - יותר מהפרשת האינסולין של כל אחת מהחומצות הללו לבדה. אודה על עדכון תשובתך בהתאם. אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת אינסולין
ד''ר זהר לנדאו25/01/2010שלום רב,
שוקולד וחלב מכילים פחמימות מרובות.
איני יודעת לגבי שילוב חומצות האמינו המיוחד למזונות הללו.
כדאי לשאול דיאטנית דבר זה.
אגב, יש סוכרתיים המדווחים על עליית רמת הסוכר שלהם גם אחרי שתיית כמות קטנה של חלב (בקפה, למשל) ויש שאינם רואים תופעה זו.
כלומר, כמו במקרים רבים תגובת הגוף היא אינדווידואלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת מבוגריםשרי24/01/2010
אני שואלת בשביל בעלי שמעומד לעבור לאינסולין (סוכרת מבוגרים) ארוך
מה ההבדלים בין אינסולין ארוך מבחינת סוגים
כמה סוגים יש? ואם יש יתרונות לאחד או לאחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת מבוגרים
ד''ר זהר לנדאו24/01/2010שלום רב,
קיימים בשוק שני תכשירי אינסולין ארוכי הטווח: האחד - לנטוס, והשני לבמיר.
המטרה במתן תכשירים אלו לתת אינסולין הפעיל לאורך כל היממה כולה.
אינסולין הלנטוס ניתן פעם ביממה, הלבמיר לעיתים קרובות יכול גם כן להנתן פעם ביממה, לעיתים יש צורך במתן פעמיים ביממה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
שרי26/01/2010האם יש סוג עדיף ואיך מחליטים אם לתת פעם או פעמיים יכול להיות שלסוג זה או אחר יש יתרון מבחינת כמות הזרקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
ד''ר זהר לנדאו27/01/2010שלום רב,
ההחלטה לגבי איזה תכשיר להשתמש מתקבלת בשיחה עם הרופא המטפל.
מתחילים עם פעם ביום ורואים אם זה מספק. במידה ולא מספק מעלים את המינון בהדרגה, עד קבלת ערכים רצויים. בדרך כלל ההגעה למינון הסופי לוקחת מספר ימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אינסולין
שרי28/01/2010את הלנטוס שמזריקים פעם אחת למשל, ככל שהמינון עולה כך גם מספר הזרקות או שלנטוס תמיד מוזרק פעם אחת ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון אינסולין
ד''ר זהר לנדאו28/01/2010את הלנטוס מזריקים פעם ביממה.
מתאימים את המינון לפי רמת הסוכר בבוקר בצום, כלומר, בדרך כלל ערך היעד לרמת הסוכר בבוקר הינה סביב ה - 100. במידה ורמת הסוכר בצום גבוהה מהערך הרצוי מעלים את המינון באופן הדרגתי עד השגת היעד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן LHRH המשךשימרית24/01/2010
שלום רב,
בהמשך לשאלתי לגבי מבחן LHRH שבו התקבלו התוצאות :
קטן מ- 0.5 : LH 0'
LH 20' : 2.9 IU/L
LH 40' : 4 IU/L
LH 60' : 3.6 IU/L
LH 90' : 3.2 IU/L
LH 120' : 2.9 IU/L
ו- FSH:
FSH 0' : 3.3 IU/L
FSH 20' : 13.2 IU/L
FSH 40' : 19.8 IU/L
FSH 60' : 20.7 IU/L
FSH 90' : 21.5 IU/L
FSH120' : 23.6 IU/L
לא מדובר באנורקסיה ובדיקה MRI מוח היתה תקינה מה עוד יכול לגרום לתוצאות אלה?
שוב אציין כי אני בשנות ה- 30 לחיי ללא ווסת מזה כשנה וחצי. לאחר הפסקת גלולות שבהן השתמשתי לתקופה של שנה ורבע .
תוצאת בדיקת ה- prolactin היתה:73 mlu/l
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן LHRH
קשה מאד לתת תשובה על סמך הבדיקות ששלחת.
כדאי לדבר עם אנדוקרינולוג אשר ייקח ממך אנמנזה (כלומר תולדות רפואיים) שלמה שלך ושל משפחתך. כמו כן יש צורך בבדיקה גופנית. יתכן ויהיה צורך בבדיקות נוספות (דם, אולטרה סאונד ועוד).
אני מבינה את הרצון לתשובה "פשוטה", אבל לפעמים הדברים יותר מורכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת יתר של אינסוליןאורלי23/01/2010
ד.נ. האם זה נכון שחלב ושוקולד מכילים שילוב של חומצות אמינו הגורם להפרשת יתר של אינסולין יותר מאשר כל אחת מהן לבדה? תודה ושבוע טוב, אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין
אינסולין מופרש כתגובה לפחמימות בעיקר, אך גם לחלבונים (המורכבים מחומצות אמינו).
איני מכירה נתונים המצביעים על כך ששילוב של חלב ושוקולד גורם להפרשה גבוהה יותר מאשר כל אחד בנפרד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה דרך הבגדיםאילנה23/01/2010
אני מזריקה אינסולין 3 פעמים ביום.
כשאני מחוץ לבית - אני זריקה דרך
הבגד.
האם זה תקין?
מקדימה תודות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה דרך הבגדים
ד''ר זהר לנדאו23/01/2010שלום רב,
אין להזריק דרך הבגדים. הדבר נובע בעיקר מסיבות של היגיינה.
המחט העוברת דרך הבגד עלולה לעבור דרך חיידקים ומזהמים שונים וכך הם מוחדרים ישירות לאיזור שמתחת לעור.
נסי להזריק, כשאת מחוץ לבית, באיזורים אליהם הגישה "נוחה" ולא מחייבת התפשטות, כמו איזור הבטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדנה22/01/2010
בבדיקת דם המצורפת נמצאו ערכים גבוהים מדי
של dhea sulphate
ו progesterone
מה זה אומר?
אני מעוניינת לעשות טיפולי הסרת שיער בלייזר האם זה עלול להפריע איכשהו, או לפגוע בסיכוי שהטיפולים יצליחו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר --
דנה22/01/20102.60- 0.90 nmol/L 2.20 TESTOSTERONE- TOTAL
85.00- 11.00 nmol/L 43.20 SHBG
6.0- 0.1 5.1 FREE ANDROGEN INDEX
- pmol/L 164 ESTRADIOL (E-2)
5.20- 0.60 nmol/L 5.25 17-OH-PROGESTERONE
4.20- 0.35 mIU/L 1.49 TSH
6.5- 3.5 pmol/L 4.3 T3- FREE
20.0- 10.0 pmol/L 14.8 T4- FREE
- IU/L 3.10 LH
- IU/L 6.90 FSH
619.0- 59.0 mIU/L 218.1 PROLACTIN
11.60- 0.90 µmol/L 16.00 DHEA SULPHATE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות אנדרוגנים
ד``ר רוזני אברמוף-נס22/01/2010שלום
עליה ב17OHP DHEAS יכולה לנבוע ממספר בעיות כגון שחלות פוליציסטיות, הפרעה אנזימטית מולדת וכו. חשוב לדעת אם המחזור סדיר ומתי בזמן המחזור נלקחו בדיקות אלו.
חשוב לבצע בדיקות אלו ב 3 ימים הראשונים ולהמשיך בירור אצל אנדוקרינולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לירדת סוכרמודאג מאוד21/01/2010
תודה רבה על התשובה . הייתי אצל הרופא משפחה ששלח אותי למגוון רחב של בדיקות דם ושתן כששאלתי אותו שחלק מהבדיקות חייב צום ואם יפול לי הסוכר ? הוא טען ש12 שעות זה נורמלי ולא לבדוק סוכר כלל.
השאלה היא שהיום בדקתי לאחר ארוחת פחמימות פעמיים לאחר שעתיים והיה לי 71 האם זה תקין?
האם מותר לצום?
והשאלה החשובה האם לחץ נפשי יכול להוריד סוכר?
ממש אודה על תשובה
ממני המודאג מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידות סוכר
סוכר של 71 הנו תקין
לחץ נפשי אינו גורם לירידות סוכר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בסדר בבדיקת האולטרא סאונד ?שגיר21/01/2010
שלום רב,
לאחר בחינת בדיקות US במספר מועדים שונים טען רופא א' כי יש לבצע ביופסיה.
רופא ב' טען כי השינויים אינם משמעותיים ואין צורך לעשות דבר .
רצ"ב התוצאות.
מה עושים ?
בברכה
שגיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים בבלוטת תריס
לצערי לא הצלחתי לקרוא את תוצאות הUS
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב- T4 למרות עלייה באלטרוקסיןמיכל21/01/2010
להלן תוצאות בדיקותי האחרונות:
ללא טיפול : TSH 35 (נורמה 0.4-4) , FT4 8.5 (נורמה 7-16) , FT3 4.5 (נורמה 3.8-6).
לאחר חודש של אלטרוקסין 350 לשבוע:
TSH 6.7 , FT4 10.4 , FT3 5.1
לאחר חודש נוסף של אלטרוקסין שהועלה ל- 450 לשבוע:
TSH 3.7 , FT4 8.1 , FT3 3.9
איך זה שלמרות העליה באלטרוקסין, T4 ו- T3 ירדו נמוך יותר אף מהרמה שלפני הטיפול (והן בקצה הנמוך של הנורמה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות T4 וT3
אכן לדעתי קיימת בעיה במעבדה (ולא אצלך ) והראייה לכך היא שרמת TSH תקינה כעת . TSH הנו המדד הרגיש ביותר לתפקוד בלוטת תריס.
ממליצה לחזור על בדיקות דם. באופן עקרוני צריך לבדוק רק FT4 וTSH.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לא בסדר בבדיקת האולטרא סאונד ?שגיר21/01/2010
שלום רב,
לאחר בחינת בדיקות US במספר מועדים שונים טען רופא א' כי יש לבצע ביופסיה.
רופא ב' טען כי השינויים אינם משמעותיים ואין צורך לעשות דבר .
רצ"ב התוצאות.
מה עושים ?
בברכה
שגיא
תוצאות בדיקת אולטראסאונד לבלוטת התריס
כל הגדלים במ"מ
אונה ימנית אונה שמאלית גשר הערות
מועד הבדיקה 11/01/2010 11/01/2010 11/01/2010 11/01/2010
13X17X42 22 הגשר 5 מ"מ אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות
לא אחידה\אי סדירות קשרית בחלק אמצעי 8X15
אין לראות קשר קשרית בחלק תחתון אחורי 7X12
מועד הבדיקה 29/06/2009 29/06/2009 29/06/2009 29/06/2009
13X20X50 11X14X41 סדיר עם מספר קשריות עד 12 מ"מ בקוטר יש קשר בחלק אמצעי של אונה שמאלית 10X15 אין לראות הסתיידות או התנזלות
הודגמו קשריות קטנות יותר בצד שמאל אין לראות בלוטות לימפה מוגדלות
מועד בדיקה 14/04/2008 14/04/2008 14/04/2008 14/04/2008
15X18X40 15X לא סדירה עם קשריות זעירות הודגמו 2 קשריות צמודות 13 ו 10 מ"מ בקוטרם יש קשר בצד שמאל של הגשר 2X5 מ"מ אין לראות הסתיידויות, התנזלות או בלוטות לימפה מוגדלות
לסיכום: מבנה בלוטת המגן מתאים לתיירודיטוס
מועד הבדיקה 30/03/2007 30/03/2007 30/03/2007 30/03/2007
23X17X35 15 האיסתמוס 5 מ"מ
קשרית איזו- אקואית במימדים 14X9 הודגמה באספק חיצוני של האונה בלוטות לימפה קטנות הודגמו בצוואר משמאל
קשרית נוספת מעט היפו אקואית במימדים 5.3X6.8 הודגמה במחצית התחתונה של האונה בהשוואה ל- US מיום 5/5/2006 אין שינוי משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בבלוטת תריס
מדובר בגויטר מולטינודורלי (מרובה קשריות) כאשר לא קיימת קשרית חשודה.
נהוג לבצע דיקור של הקשרית הגדולה יותר או החשודה יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת על אדרנלאילן21/01/2010
ד.נ. שמחתי לקרוא בתשובתך שאין בעיה לחיות עם אדרנל אחד. אלא שלאחר כריתת אדרנל אחד, נותר המטופל עם אדרנל אחד בלבד, והרי לא מן הנמנע שביום מן הימים יהיה צורך לכרות גם את הנותר מאותה סיבה (או אחרת) שבגללה כרתו לו את האדרנל הראשון. במקרה שכזה, היה ויקרה, מה הלאה? כיצד, אם בכלל, יחיה בלי אדרנלים? מה זה יחייב? אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אדרנל
הסבירות לכריתת שני אדרנלים הנה נמוכה ביותר.
במידה ונכרתו האדרנלים או מה שיותר שכיח הם אינם מתפקידים מסיבות שונות אז מקבלים תרופות דרך הפה אשר משלימות את ההורמונים החסרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת סוכרשי20/01/2010
אני בן 33 עם עבר בריא (מיגרנות) עודף משקל לא קיצוני וכבד שומני . היום הרגשתי רע ובדקתי אצל חבר והיה לי 42 סוכר שתיתי מיץ ענבים מיד ועלה לי ל70 ואחרי שעה ל90 . הערב שוב לא הרגשתי נטוב סחרחורת ממש ומיד אכלתי שוקולד ובדקתי אחרי עשרים דקות והיה לי 77 סוכר. במשך היום אכלתי לחם ופסטה ועוף.
מה זה אומר?
איזה בדיקות צריך לעשות?
אני חולה סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידות סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/01/2010שלום
אתה צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
קיימות מספר אפשרויות במידה ואינך נוטל תרופות אשר עלולות להוריד את רמת הסוכר.
יתכן ומדובר במצב של PRE DIABETES בהם קיימת ירידת סוכר מספר שעות לאחר האוכל. הדבר המשמעותי הוא לשלול אפשרות של גידול אשר מפריש אינסולין ושנקרא אינסולינומה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן LHRHשימרית20/01/2010
שלום רב,
אני בשנות ה- 30 לחיי ובעקבות אל ווסת הופנתי למבחן LHRH (הזרקה של 100 מק"ג בזמן אפס) שתוצאותיו:
קטן מ- 0.5 : LH 0'
LH 20' : 2.9 IU/L
LH 40' : 4 IU/L
LH 60' : 3.6 IU/L
LH 90' : 3.2 IU/L
LH 120' : 2.9 IU/L
ו- FSH:
FSH 0' : 3.3 IU/L
FSH 20' : 13.2 IU/L
FSH 40' : 19.8 IU/L
FSH 60' : 20.7 IU/L
FSH 90' : 21.5 IU/L
FSH120' : 23.6 IU/L
1. האם יש בעיה לפי תוצאות המבחן לגבי תפקוד השחלות או בעיה כלשהי אחרת?
2. מדוע יש עליה ברמת ההורמון LH ולאחר מכן ירידה ואילו הורמון ה- FSH עולה לכל אורך המבחן?
3. על מה יכולה להעיד רמה נמוכה מ- 0.5 IU/L של הורמון ה- LH בזמן אפס לפני ההזרקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין LRH
ד``ר רוזני אברמוף-נס21/01/2010שלום
רמות נמוכות של LH וFSH בנוכחות אל וסת (וללא טיפול בגלולות למניעת הריון) מצביעות על בעיה מרכזית: הווה אומר ביותרת המוח או היפותלמוס ולא בעיה שחלתית כי אז היינו מצפים לLH FSH גבוהים.
מעניין שאצלך הFSH עולה אך לא הLH .
במקרים אלו במידה ולא מדובר באנורקסיב אז יש מקום לביצוע MRI של איזור יותרת המוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן LHRH
שימרית21/01/2010תודה על התשובה,
לא מדובר באנורקסיה ובדיקה MRI מוח היתה תקינה מה עוד יכול לגרום לתוצאות אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזולהילה18/01/2010
שלום.
אני מאובחנת בהשימוטו - לא בטוחה שאני עדיין מאוזנת לגמרי. עשיתי עוד בדיקות כדי מצב בו חוסר האנרגיה שלי לא נובע מבלוטת התריס אלא מחוסר בקורטיזול.
בבדיקת שתן 24 שעות של קורטיזול והתוצאה יצאה ממש נמוכה (בקצה התחתון של הנורמה), ואילו בבדיקת דם התוצאה של הקורטיזול הייתה 490 (שנראה לי לא נורא נמוך).
קראתי איפשהו שייתכן שבגלל חילוף החומרים הנמוך שיוצרת בלוטת תריס לא מאוזנת תהיה כמות קורטיזול סבירה בדם אך בשתן תהיה כמות נמוכה.
האם זו הסבר הגיוני לפער בתוצאות?
ויותר מכך - האם ניתן לראות בכך עדות לחילוף חומרים נמוך?
תודה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול
ד''ר זהר לנדאו19/01/2010שלום רב,
בדיקת איסוף השתן מטרתה לבדוק עודף בהפרשת קורטיזול.
כדי לבדוק האם הקורטיזול מופרש בצורה לא מספקת יש לישות טסט הנקרא ACTH test.
בכל אופן הרמה שאת מציינת תקינה לגמרי.
התייעצי עם הרופא שלך לגבי הצורך לעשות את הטסט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)