פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס
    לילך
    14/02/2010

אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס קיבלתי את זה בהפתעה חודש לפני החתונה התנפחתי מאוד ברמה היסטרית אנ מתופלת באלטרוקסין 100 ליום 6 ימים בשבוע בכל תקופת ההריון הייתי במעקב והכל היה תקין אחרי הלידה הורידו לי את המינון ל3 כדורים בשבוע במשך חצי שנה היה הכל תקין אפילו התוצאות הראו שאני מאוזנת פחות מחודש התחלתי להרגיד רע מאוד (התנפחות השמנה שכחה דיכאון נשירה קור נמלים ברגליים ובידיים ועייפות רבה) ניגשתי לעשות בדיקות והתוצאות לא יצאו הכי טובות (התכוונתי לתכננן הריון נוסף) היום אני עם 6 כדורים של 100 ליום ולא מרגישה בשינוי אני לא יודעת מה לעשות במצבי היום אני מרגישה לא טוב מרגישה בן אדם שונה כשאני מאוזנת ויכולה לתפקד לעומת מצב של אי איזון שפוגע בי ובמשפחה שלי רוצה לדעת מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזון של פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/02/2010

שלום
    לעיתים נדרשים חודשיים שלושה לאחר חזרה של תפקודי בלוטת תריס לנורמה לחזור למצב הרגיל.רצוי שערכי TSH ביו בין 1-2.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד בלוטת המגן
    מיכל
    14/02/2010

שלום,

ביצעתי בשבוע שעבר בדיקות דם לצורך בדיקת תפקוד בלוטת המגן.
    התוצאות:
    tsh 60.52
    t4-free 9.9

קיבלתי מרופאת המשפחה הפניה לאנדוקרינולוג.
    אשמח בינתיים לשמוע חוות דעת לגבי התוצאות האלו.

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד בלוטת המגן

הוספת תגובה

• תפקוד בלוטת התריס

ד''ר זהר לנדאו
    14/02/2010

שלום רב,
    הבדיקות מצביעות על תת-פעילות של בלוטת התריס.
    במצב זה יש צורך במתן טיפול תחליפי להורמון בלוטת התריס (אלטרוקסין).
    מדובר במצב שכיח מאד וקל לטיפול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיכל
    14/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ומינון אלקטרוסין
    מירית
    13/02/2010

אני בת 38 מטופלת האלקטרוסין 100 מק"ג ליום במשך 7 שנים בערך. כרגע אני בשבוע 8 בהריון ובבדיקות הדם שעשיתי ה TSH יצא 9.42 , T-4 FREE 13.9רופאת המשפחה העלתה לי את המינון בעוד 100מק"ג לשבוע, ז"א 2 כדורים של 50 מג"ק בשבוע.
    השאלה שלי האם זה מספיק כדי להתאזן? ומתי לעשות שוב בדיקת דם כדי לראות האם זה מאוזן. אני די בלחץ בגלל העובר, למרות שאני גם מרגישה עיפות רבה יותר בזמן האחרון (או שזה בגלל ההריון?)
    אשמח לתשובה
    מירית

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ומינון אלקטרוסין

הוספת תגובה

• תפקודי בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    14/02/2010

שלום
    אני ממליצה שתתיעצי בהקדם האפשרי עם אנדוקרינולוג.
    רצוי שTSH יהיה מאוזן בעיקר בטרימסטר הראשון של ההריון. לרוב מעלים את המינון בין 30-50% מהמנון לפני ההריון במידה והיה תקין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון
    גל
    13/02/2010

שלום,
    אני בת 44לאחר שבר בצואר הפמור במפרק הירך שארע לפני חודשיים האם מותר לקחת פרדניזון 20 מ"ג לתקופה של 3 שבועות?
    לתשובתך אודה
    גל

לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון

הוספת תגובה

• מתן PREDNISONE

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    13/02/2010

שלום
    זאת שאלה שיחד עם כל הנתונים הרפואיים שלך וסיבת השבר צריך לענות עליה כולל הסיבה מדוע את צריכה לקחת את הPREDNISONE.
    באופן עקרוני אם הטיפול בPREDNISONE נדרש והוא ניתן לתקופה קצרה לא נראית לי בעיה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכיח הורמונים, שיעור יתר בפנים
    רונילי
    11/02/2010

ונשירת שיער וקרקפת שומנית.
    אלו הערכים ביום ה- 3 למחזור.
    האם ישנה בעיה הורמונלית?

תודה.

הערכים התוצאה

2.60- 0.90 nmol/L <0.9 TESTOSTERONE- TOTAL

85.0- 11.0 nmol/L 40.0 SHBG

6.0- 0.1 1.5 FREE ANDROGEN INDEX

- pmol/L 151 ESTRADIOL (E-2)

4.20- 0.35 mIU/L 1.59 TSH

6.5- 3.5 pmol/L 4.9 T3- FREE

20.0- 10.0 pmol/L 12.5 T4- FREE

- IU/L 9.50 LH

- IU/L 5.70 FSH

619.0- 59.0 mIU/L 794.8 PROLACTIN

- nmol/L 5.6 PROGESTERONE

10.07- 0.48 nmol/L 3.81 ANDROSTENEDIONE

11.60- 0.90 µmol/L 9.42

הוספת תגובה

• שיעור יתר

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/02/2010

שלום
    רמת ההורמונים הגבריים תקינה.
    רמת PROLACTIN מעט מוגרת. יתכן ולא היית ערה שלוש שעות, אכלת לפני הבדיקה או סתם פחד מן הבדיקה יכול להעלות ערכי PRL. ממליצה לחזור על הבדיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידות בTSH
    יעל
    11/02/2010

שלום
    כבר ארבע שנים יש לי TSH מעל חמש.
    לא לקחתי אף תרופה . בנוסף בשנה האחרונה אני עייפה במיוחד, דבר המפריע מאד ללימודיי.
    לפני כחמישה חודשים היה לי 7.5, לאחר חודשיים 5.5 ושוב לאחר חודשיים 3.5.
    האם זה נורמלי שכל חודשיים זה יורד בשתי יחידות, במיוחד שהערכים היו די מקובעים במשך 4 שנים?
    האם אני צריכה להמשיך לבדוק את הערכים עוד פעם? יש סיכוי שפתאום זה ירד לערכים הקטנים מהנורמה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידות בTSH

הוספת תגובה

• TSH

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/02/2010

שלום
    תנודות ברמות TSH יכולות להתרחש בעיקר אצל אנשים (נשים) עם נוגדנים חיובים לבלוטת תריס (THYROID PEROXIDASE AB ו-THYROGLOBULIN AB). יש מקום להמשיך מעקב.
    הסיכון שהTSH יהיה מתחת לנמוך נמוך מאד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים ונשירה
    נטע
    10/02/2010

שלום,
    אני בת 29, סובלת מנשירה שהחלה בגיל ההתבגרות ונמשכת עד היום, השיער גם השתנה ואיבד חיוניות ובמקביל החלה בעייתיות מסויימת בעור שתוקפת ונמשכת שבועיים מתוך חודש, ובשבועיים הנותרים העור חלק. לפי בדיקות דם אין חריגות בתחום ההורמונים, השאלה שלי היא אם יתכן שישנה בעיה שלא ניתנת לגילוי דרך בדיקות דם באחת הבלוטות הרלוונטיות, ןאם כן איזו בדיקה מתאימה לגילוימ שכזה?

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים ונשירה

הוספת תגובה

• נשירת שער

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    11/02/2010

שלום
    כפי שאת מתארת קיימת בעיה כרונית בשיער.
    לגבי בדיקות הורמונליות: החשובה היא רמת TESTOSTERONE אך גם רמות ברזל חשובות (הרי לא מדובר בהורמון)
    לעיתים קיימת רגישות יתר של זקיק השער או בלוטות החלב לרמות תקינות של הורמונים אך אין זה דבר שניתן לאתר בבדיקות דם.
    לעיתים גם טיפול בגלולות למניעת הריון משפר את המצב בעיקר בעור.
    את צריכה להתייעץ עם רופא עור ואנדוקרינולוג.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול פפילרי בבלוטת התריס
    רמי
    10/02/2010

שלום,

בן 35. בעקבות בדיקות שגרתיות אובחנו מדדים של בלוטת התריס שאינם בנורמה. במיפוי איזור חם ובאולטראסאונד קשרית חמה בגודל 1 ס"מ. FNA גילה גידול פפילרי.

עברתי ניתוח להרחקה של כל בלוטת התריס.
    להלן דו"ח הפתולוגיה של האונה הימנית (אונה שמאלית תקינה):
    בדיקה מאקרוסקופית: אונה בלוטת התריס בגודל 5*4*2 ס"מ. בחתכים- בנויה מרקמה חומה הומוגנית. במקום אחד נמצא איזור אפור בהיר מוגבל בקוטר 0.7 ס"מ. כמו כן במקום שני נמצא עוד איזור בהיר מוגבל היטב בקוטר 0.3 ס"מ.
    בדיקה מיקרוסקופית: בחתכים דרך בלוטת התריס נראו שני מוקדים של papillary carcinoma בקוטר 0.7 ס"מ ו-0.5 ס"מ אשר הוצאו בשלמות. ברקע רואים מוקדי הסננה לימפוציטרית. בנוסף- נראו בלוטות לימפה תגובתיות צמודות"

מחכה להחלטה לגבי טיפול ביוד.

מניסיונך במקרים כאלו מה הטיפול המקובל ?
    האם בלוטות הלימפה מעורבות ומה המשמעות?

תודה

הוספת תגובה

• גידול פפילרי

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    10/02/2010

שלום
    לפי הדוח שציינת בלוטת לימפה לא מעורבת.
    לגבי טיפול בI131 הגישה מעט משתנה. בעבר הלא רחוק במידה והיה מעל קשר אחד מיקרוסקופי (פחות מ1 ס"מ) אך כיום קיימת גם גישה במקרים אלו לא לטפל ביוד רדיאואקטיבי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנעות מטיפול בתת פעילות בלוטת התרי
    תמר
    09/02/2010

שלום
    ביתי בת ה21 יש tsh 7.04 הt4 והt3 תקינים.
    לפני כ5 שנים התגלתה אצלה גם רמה גבוהה והיא טופלה בטיפול הומיאופטי שפתר את הבעיה -לפחות עד עתה.
    היא לא מוכנה להתחיל לקחת אלטרוקסין ובשל בעיות טכניות לא יכולה להגיע לטיפול ההומאופטי
    שאלתי- איזה נזק יכול להיגרם מחוסר טיפול מוחלט [כרגע בסימפטומים של הם רעידות בידיים מדי פעם ]
    תודה
    תמר

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/02/2010

שלום
    במידה והיא אינה מתכננת הריון אז לא צפוי נזק משמעותי במידה ומרגישה טוב.
    במידה וTSH מוגבר בצורה קונסיסטנטית אצל אישה צעירה אז כדאי לטפל בELTROXIN
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת אלתרוקסין
    שלי
    08/02/2010

שלום, שמי שלי ואני בת 29. לפני כ 10 חודשים נמצא בבדיקת דם אצלי:
    TSH=11 uIU/ml
    T4=1 ng/dL
    רופא המשפחה רשם לי לקחת כל יום 100 מ"ג אלתקרוקסין, ואני הקפדתי על הלקיחה, וגם ה TSH שלי מאוזן 1.74 אבל:
    יש לי נשירה מרובה מאוד
    יש לי הפרעות במחזור
    יש לי תיאבון מוגבר ועלייה במשקל
    אני מרגישה את אותה עייפות שהייתה לפני הלקיחה של הכדורים, ולמעשה חשבתי על אופצייה להפסיק לקחת אלתרוקסין , ולהתמקד בפעילות גופנית להגברת העירנות.

האם אני יכולה ככה להפסיק לאחר 10 חודשים? או שמה אני צריכה לעשות זאת הדרגתית ?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת אלתרוקסין

הוספת תגובה

• הפסקת אלטרוקסין

ד''ר זהר לנדאו
    09/02/2010

שלי שלום,
    אני ממליצה לא להפסיק לקחת את האלטרוקסין.
    רמת ה - TSH שלך היתה גבוהה ומצביעה על תת תריסיות.
    כדאי לעשות בדיקות נוספות כדי לברר את התלונות שאת מציינת.
    בכל אופן הדברים עלולים להחמיר בהפסקת הטיפול באלטרוקסין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• A1C
    אריק
    08/02/2010

ערכי A1C שלי בבדיקה האחרונה היו גבוהות ולכן הרופא שוקל להעביר אותי לאינסולין לנטוס השאלה אם כבר בבדיקה הבאה אראה שיפור בערכי A1C?

לקביעת תור
    סגירה
    A1C

הוספת תגובה

• A1C

ד''ר זהר לנדאו
    08/02/2010

רמת ה - HbA1c משקפת את רמת ערכי הסוכר ב - 3 חודשים טרם הבדיקה.
    במידה והבדיקה החוזרת נעשית לאחר 3 חודשים מהתחלת הטיפול ניתן לראות את השפעת הטיפול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לגבי שאלה על סיפפטייד
    מאיה
    06/02/2010

שלום רב,
    בשאלה ששאלתי חלה אי הבנה, מכיוון שלא היה רווח בין היחידות לערך האינסולין ( mlu/l270 ) היה נדמה כאילו הסיפפטייד שהתקבל הינו 1270 .
    לכן אחזור על שאלתי ואדגיש כי לגבי בדיקת ה- c-peptide, הערך שהתקבל הינו mlu/l 270 ערך נמוך מהנורמה

אזכיר כי
    רמת גלוקוז:
    mg/dl 76 (סקאלה 70-110) (לעיתים אף נמוכה יותר)

ורמת האינסולין:
    mlu/l 2.5 (סקאלה 0-29) מהם הערכים של אינסולין שהם מתחת לנורמה אם הסקאלה מתחילה מאפס?!

רמת c-peptide
    mlu/l 270 (סקאלה 298-2350)

בנוסף אציין כי משלים C3 נמוך, כדוריות הדם הלבנות גם הם נמוכות, עמילאז גבוה בדם (תקין בשתן) וליפאז תקין

האם יש בעיה עם ייצור האינסולין? האם מדובר על סוכרת? בעיה לבלבית?

הוספת תגובה

• אינסולין

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/02/2010

שלום
    התשובה היא אותה תשובה: רמת סוכר תקינה עם רמת אינסולין וCPEPTIDE נמוכות הנה תקינה.
    במידה והסוכר היה גבוה אז זה לא היה תקין והיה מדובר בסוכרת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לקרצינואיד במערכת העיכול
    דניאל
    05/02/2010

שלום רב,

אני בחור בן 21, מבנה גוף אסטני ואקנה קשה וממושכת. כבר כמעט שנתיים שאני לא חש בטוב ועובר בירור מקיף ללא אבחנה חד משמעית מלבד "חוסר ברזל ללא אנמיה", "תסמונת גילברט", "תסמונת וריד נבוב תחתון" ו- "סינוס טכיקרדיה"....

במהלך תקופה זו אני מרגיש מגוון תסמינים מערכתיים הכוללים: הזעות יתר בכפות הידיים, תחושת זרמים בידיים וברגליים, התקפים של אדמומיות על העור (צוואר, חזה ובטן), דופק מהיר, חום נמוך לסירוגין עד 38 מעלות, התקררויות תכופות, רגישות לקור וצמרמורות, נפילות לחץ דם, תכיפות במתן שתן+ קצף בשתן, צואה רכה לסירוגין ולפעמים דם גלוי בה, רגישות ניכרת בבטן עליונה בעיקר בלחיצה (הכאב חולף זמנית לאחר ארוחה), כאבים בשרירי החזה, עייפות ניכרת וחיוורון, נשירת שיער, צהבת, חוסר תיאבון וירידה במשקל, סחרחורות, נדודי שינה ואי שקט וכו'. בבדיקות המעבדה נמצאו חוסר ברזל ופריטין, גלוקוז גבולי (103), בילירובין מעט מוגבר (עיקרו בלתי ישיר), CPK גבוה, המטוריה מיקרוסקופית, לימפופניה ונויטרופיליה, עלייה זמנית בקורטיזול בשתן ולעיתים ירידה באשלגן. בנוסף בבדיקת CT בטן נמצא וריאנט אנטומי עם IVC מורחב ובלב נמצאה מפרצת של המחיצה הבין עלייתית, אי ספיקה טריקוספידלית והפרעת הולכה חשמלית מסוג ICRBBB. יש לציין שמדדי דלקת תקינים (שקיעת דם ו- CRP) ואף גסטרוסקופיה כולל ביופסיית תריסריון שני תקינה. סרולוגיה למחלת הנשיקה, הפטיטיס ומחלות אוטואימוניות יצאו שליליות, TSH תקין,בדיקה נוירולוגית תקינה.

האם חלק מן התסמינים שציינתי או כולם יכולים להיות קשורים לקרצינואיד במעיים או לגידול נוירואנדוקריני אחר? אם כן, איזו בדיקה עליי לעבור כדי להגיע לאבחנה? (יש לציין כי HIAA-5 תקין, צואה לדם סמוי שלילית, CEA 1.2 לפני 7 חודשים. כעת אני מתלבט בביצוע וידאו קפסולה למעי הדק עקב אובדן ברזל כרוני ורגישות ברום הבטן!)... הומלץ לי לבצע קודם קולונוסקופיה אך אני בספק אם ימצאו משהו במעי הגס.

תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם!!!

הוספת תגובה

• גידול נאורואנדוקריני

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    06/02/2010

שלום,
    לגבי חסר ברזל ממליצה שתמשיך בירור גסטרו
    לגבי אפשרות של גידול נאורואנדוקריני ניתן לבדוק כרמוגרניןי וקלצינטונין בדם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי 17-OH פרוגסטרון
    כ
    05/02/2010

שלום רב,

בבדיקה הורמונלית שנערכה ביום השמיני לאחר הביוץ (ביוץ ביום ה-25 במחזור של 35 יום) התקבלה תוצאה של 9.7 nmol/L בבדיקת OH-17-PROGESTERONE (ערכים 0.5-5.5 כאשר כתוב בהערות שבפזה לוטאלית עד 14 nmol/L).כמו כן בבדיקה שנערכה מאוחר יותר ביום השלישי למחזור הערך ירד ל- 5.2 (ערכים 0.5-5.5).
    לפי הבנתי הבדיקות תקינות, אך רופאת הנשים ביקשה שאפנה לאנדוקרינולוג מכיוון שהערכים גבוהים.
    אשמל לדעה מקצועית- האם אכן הערכים תקינים?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי 17-OH פרוגסטרון

הוספת תגובה

• 17 הידרוקסיפרוגסטרון

ד''ר זהר לנדאו
    05/02/2010

שלום רב,
    הערכים שאת מתארת נראים תקינים.
    פני בכל זאת לאנדוקרינולוג כדי שייראה את התמונה הכללית במלואה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אינסולין, גלוקוז וסיפפטייד
    מאיה
    05/02/2010

שלום רב,

אשלים מס' פרטים חסרים לגבי בדיקת אינסולין, גלוקוז ו - c-peptide .
    בבדיקות דם לאחר צום נמצא:

רמת גלוקוז:
    mg/dl 76 (סקאלה 70-110)

rn, אינסולין:
    mlu/l 2.5 (סקאלה 0-29) מהם הערכים של אינסולין שהם מתחת לנורמה אם הסקאלה מתחילה מאפס?!

c-peptide
    mlu/l270 (סקאלה 298-2350)

בנוסף אציין כי משלים C3 נמוך, כדוריות הדם הלבנות גם הם נמוכות, עמילאז גבוה בדם (תקין בשתן) וליפאז תקין

האם יש בעיה עם ייצור האינסולין? האם מדובר על סוכרת? בעיה לבלבית?

הוספת תגובה

• אינסולין, גלוקוז ו - c-peptide

ד''ר זהר לנדאו
    05/02/2010

שלום רב,
    הרמות שאת מציינת של אינסולין, גלוקוז וסיפפטייד תקינות לגמרי ומצביעות על רגישות טובה מאד של הגוף לאינסולין.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה