מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- באיזו רמת סוכר מתחילים אינסוליןנפתלי20/02/2010
לוקח 3X 850 מטפורמין ביום ורמת הסוכר בבוקר בסביבות 200.
אחרי הצהריים יורד לסביבות 130.
1) האם עלי להתחיל טיפול באינסולין?
2) האם הטיפול רוורסיבילי? כלומר, האם אי פעם אוכל לחזור לטיפול מתון יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין
ד''ר זהר לנדאו20/02/2010שלום רב,
השאלה מתי להתחיל אינסולין הינה מורכבת.
צריך לשקול את העניין לפי גילך, משך הסוכרת, מחלות ותרופות נוספות שאתה לוקח ועוד.
במידה ותחליט עם הרופא שלך להתחיל אינסולין ניתן להתחיל עם אינסולין ארוך טווח בזריקה אחת ביום, כדוגמת הלנטוס.
אנא פנה לרופא המטפל שלך כדי לבדוק את האפשרויות הטיפוליות.
בברכרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שכחתי רמת TSHמאיה20/02/2010
רמת TSH במהלך כל ההריון ועד היום פחות מ- 2 נעה בין 1 ל- 1.79 כשהערכים התקינים של המעבדה 0.35 עד 4.94.
אני ממש מודאגת מאחר ולא ייחסתי במהלך ההריון חשיבות להעלאת מינון וחשבתי שהכל תקין וכעת כל שאני קוראת בפורומים שמעלים מינון בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH בהריון
ד``ר רוזני אברמוף-נס20/02/2010שלום
במידה וערכי TSH במהלך ההריון היו מתחת ל2.5 אז היית מאוזנת במשך ההריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר אחרון חביב -מאיה20/02/2010
שכחתי לציין שלא נבדקו ערכי t3 בכלל. האם זה הכרחי?
כמו כן האם צריך לעדכן בחדר לידה על תת פעילות, והאם בודקים את התינוק לאחר הלידה?
מצטערת על כל הניסוח והבלאגן, אני ממש לחוצה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון בלוטת תריס בהריון
במידה וTSH וFT4 תקינים אין צורך בבדיקת FT3.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ובלוטת תריס מאוזנת - המשךמאיה20/02/2010
ממה שקראתי בפורום מה שחשוב להתפתחות העובר זה FREE T4 יש לציין שבמהלך ההריון גם ערך זה נבדק ועמד תמיד בתוך הסוגריים זאת אומרת אם הערכים התקינים הם בין 9 ל- 19 היה באמצע, אני מצרפת את התוצאות שבמהלך ההריון .
ערך
עליון הערות
24/01/2010 pmol/L 14.81 9 (....*....) 19
30/12/2009 pmol/L 13.11 9 (...*.....) 19
06/12/2009 pmol/L 11.87 9 (..*......) 19
05/11/2009 pmol/L 13.86 9 (...*.....) 19
05/10/2009 pmol/L 13.81 9 (...*.....) 19
25/08/2009 pmol/L 14.87 9 (....*....) 19
26/07/2009 pmol/L 16.58 9 (......*..) 19
14/06/2009 pmol/L 14.66 9 (....*....)
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון בלוטת תריס בהריון
כפי שצויין בתשובה קודמת. תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ובלוטת תריס מאוזנתמאיה20/02/2010
שלום רב
אני בת 35 י מטופלת באלטרוקסין 50 מ"ג פעם ביום בכל ימות השבוע, בשל תת פעילות ומאוזנת עם המינון הזה. אני בשבוע 36 להריוני, רציתי לציין שבמהלך כל ההריון צרכתי אותו מינון ועשיתי בדיקות אחת לחודש לצורך בדיקת ב TSH והכל יצא תקין. ממה שקראתי בפורום שיש להגדיל מינון במהלך ההריון. הייתי בתחילת ההריון אצל אנדוקרינולוג שאמר להמשיך באותו מינון אחת לחודש לערוך בדיקות דם ובכל מקרה גם אם הבלוטה מאוזנת לחזור אליו. לא חזרתי אליו מאחר ורופאת המשפחה טענה שאין צורך אם הכל מאוזן. אני חוששת שמא כן הייתי צריכה לבדוק דברים נוספים. האם יש סיבה לדאגות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון בלוטת תריס בהריון
כפי שצויין קודם רצוי בטרימסטר הראשון TSH מתחת ל2.5 ובשני הטרימסטרים הבאים פחות מ-3. אם שהשגת ערכים אלו ללא שינוי במינון אז זה בסדר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סר4טן פפילרי בבלוטת התריסרמי19/02/2010
שלום,
אמא שאובחן אצלה סרטן פפילרי רב מוקדי בבלוטת התריס
בנה בן 35 עם אבחנה של סרטן פפילרי דו מוקדי בבלוטת התריס.
האם ניתן להגיד כי זו סיבתה היחידה של המחלה אצלו ?
האם משנה את הטיפול המומלץ לעומת לו האם לא היתה חולה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן פפילרי של בלוטת תריס
שני בני משפחה עם סרטן פפילרי של בלוטת תריס מעלה את החשד לסיבה משפחתית.
הטיפול או הפרוגנוזה אינו משתנה אך כדאי לבדוק את בני המשפחה האחרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סוכרת סמויה?ליאורה18/02/2010
שלום רב,
אחיינית שלי בת 21, גובהה 1.78 ושוקלת 68 ק"ג (רזה, גבוהה וחתיכה). מקפידה על תזונה - לא אוכלת בשר אדום, גבינה צהובה, בקושי ביצים. לא חולה על ממתקים.
בבדיקה שערכה השבוע לקראת נסיעה לחו"ל התגלו ערכים לא ממש טובים:
גלוקוז - 101
כולסטרול כללי - 193
טריגליצרידים- 159
כל שאר הבדיקות תקינות (כולל בלוטת תריס מאוזנת). אציין שלפני חודשים אחדים גילתה שיש התדרדרות בראייה ויש לה משקפיים. אציין שסבא שלה וגם דוד שלה סובלים מסוכרת סוג 2 עם בעיות כלי דם ולב. כמו כן יש לה לחץ דם גבוה של 140/90.
האם התוצאות האלה מצריכות בירור נוסף? בדיקות נוספות? האם זה יכול להעיד על התפתחות סוכרת מסוג כלשהו? מה מומלץ לה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
ד``ר רוזני אברמוף-נס19/02/2010שלום
במידה ובדיקת הסוכר בוצעה בצום אז סוכר של 101 אצל בחורה בת 21 רזה אינה תקינה אך לא מדובר על סוכרת.
ממליצה לחזור על הבדיקה בצום יחד עם בדיקת AIC.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ועוד שאלה
ליאורה19/02/2010במידה ולא מדובר על סכרת, אז מה עלול להיות הכיוון? איזה עוד בדיקות כדאי לה לבצע חוץ ממה שציינת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן ובדיקהשלומית17/02/2010
בבדיקת ct בגב גילו באקראי שיש לי קישורית על יותרת הכליה
נתתי בדיקת דם ולמעבדה נשלחה גם קופסה עם איסוף שתן של 24 שעות
בתוצאת בדיקת השתן שהגיעה אל המחשב שלי כתוב ליד כל המרכיבים הנבדקים
"חסר חומר משמר" וגם בהערה כללית כתוב ההזמנה נקלטה ונפסלה במחשב.
האם עלי לעשות שוב את הבדיקה הזו?? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר זהר לנדאו18/02/2010שלום רב,
נראה כי תצטרכי לחזור על הבדיקה
עליך לבקש מהמעבדה קופסא לאיסוף שתן עם חומר משמר מיוחד לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזולזהבית17/02/2010
שלום
אני לפני קיצור קיבה ועשו לי בדיקת קורטיזול פרי וקיבלתי תשובה לאחר חודש ורשום שם 314 לעומת המורמה 240 בערך מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול
ד''ר זהר לנדאו17/02/2010שלום רב,
אני מניחה שבדקו אצלך קורטיזול חופשי בשתן.
אם זו הבדיקה הרי בסך הכל מדובר ברמה מעט גבוהה מהנורמה אשר אנו רואים זאת במקרים רבים באנשים עם עודף משקל.
אין מניעה לעבור את הניתוח מבחינה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותאמי16/02/2010
שלום!
אני בת 33 עם PCO בשל בעיות פריון נשלחתי לעשות בדיקת פרופיל הורמונאלי ביום החמישי למחזור במקום ביום השלישי, לדברי הרופא המטפל אין הבדל מבחינת תוצאות משום שאני פוליציסטית. יש לציין שיעור יתר באזור הפנים , הבטן והחזה וזה החמיר לאחר לידת ביתי הבכורה ,דבר שמאוד מפריע לי.
ואלו הם תשובות של חלק מתשובות המעבדה :
DHEA SO4 5.24 UMOL/L ( 1.20- 7.30) (.....*...)
ESTRADIOL(E2) 262.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 2.90 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 0.90 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.50 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 614.70 M/UL ( 70.00- 630.00) (........*)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
TSH 1.65 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (..*......)
FREE TESTOST. 7.10 PMOL/L ( 0.19- 5.90) (.........)*
INSULIN 13.64 UIU/ML ( 1.90- 25.00) (....*....)
לפי תשובות המעבדה הטסטוסטרון החופשי הוא גבוה, האם יש לזה קשר ליום ביצוע הבדיקה , כלומר ביוםם החמישי למחזור במקום ביום השלישי של המחזור?
האם זה הגורם להופעת שיעור היתר ומה הטיפול שניתן במצב זה, והאם זה עוזר להעלמת השיעור ?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCOS
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/02/2010שלום
פרט לטסטוסטרון החופשי הבדיקות תקינות.
חשוב לדעת מה רמת הTESTOSTERONE הכללית.
כן רמה מוגברת של TESTOSTERONE חופשי יכולה לתרום/לגרום לשיעור יתר.
את צריכה לדון לגבי אפשרויות טיפול עם הרופא נשים והטיפולים שונים במידה ואת מעוניינת כעת להרות או לא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר וכאביםציפי16/02/2010
שלום לכם
לאבי יש מזה זמן כאבי שרירים וגרפסים מרובים בבדיקות דם שנעשו אתמול 15.2.10
הסוכר שלו 156 האם הסוכר גורם לתופעות אלו?
אבא לוקח מידי יום 1/2 כדור של גלוקופאז
בתודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/02/2010שלום
סוכרת אינה גורמת לכאבי שרירים. יתכן וזה נובע מטיפול בכדורים להורדת רמות כולסטרול. במידה והוא נוטל תרופות מן הקבוצה הזאת ניתן להפסיק למספר ימים ולבדוק אם קיים שיפור ואז לנסות תרופות מקבוצות אחרות. בכל מקרה עליו לדון עם רופא המשפחה שלו על כך.
לגבי התלונה השניה: לא מאפיינת תחילת סוכרת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת חלב אצל נערההדס15/02/2010
נערה כמעט בת 14, מחזור סדיר. מזה כ3 שבועות הפרשת חלב מהשדיים? מה זה אומר? מה הבדיקות שיש לבצע? מה הסיכון בנטילת תרופות? האם ניתן לטפל בדרכים אלטרנטיביות?
אימא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת חלב אצל נערה
ד''ר זהר לנדאו16/02/2010שלום רב,
יש מספר סיבות להפרשת חלב אצל נערה, החשובות הינן תרופות (בעיקר תרופות פסיכיאטריות). סיבה נוספת הינה חיכוך של הפטמות ובעיה בבלוטת יתרת המוח (היפופיזה).
צריך לברר את הסיבה לבעיה ובהתאם לטפל.
בדרך כלל הטיפול על ידי כדורים.
אנא פני לאנדוקרינולוג לצורך הבירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת אינסוליןדנה15/02/2010
אני מקווה לקבל פה תשובה -כיצד פועל אינסולין ארוך האם הוא הבחירה הראשונה לחולי סוכרת נעורים
מה ההבדל בין אינסולין לנטוס ואינסולין לבמר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין
ד''ר זהר לנדאו15/02/2010שלום רב,
תכשירי האינסולין הארוך פועלים במשך שעות רבות ומכאן שמם.
מנגנון הפעולה המושהית שונה בתכשירים השונים. לבמיר קשור לחלבון, הלנטוס בעל חומציות ומבנה המאפשרים פעולה ארוכה.
בדרך כלל, בסוכרת נעורים יש צורך באינסולין ארוך טווח, המחקה את פעילות האינסולין המופרש בכל שעות היממה, ללא קשר לאוכל ובנוסף באינסולין קצר טווח הנותן מענה לארוחה, וניתן יחד עם ארוחה.
את הלנטוס כמעט תמיד ניתן לתת פעם ביממה. הלבמיר לעיתים ניתן פעם ביממה ולעיתים יש צורך לתיתו פעמיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין
דנה17/02/2010אני שואלת על הטיפול הראשוני כי אני יודעת שיש לא מעט סוגי אינסולין nph ועוד
אז בסוכרת נעורים האינסולינים הללו לא מתאימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכשירי אינסולין
ד''ר זהר לנדאו17/02/2010שלום רב,
ניתן לטפל בכל סוגי האינסולין.
אולם, יש יותר אירועי היפוגליקמיה עם NPH וכן הפעילות שלו פחות צפויה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדקלה14/02/2010
שלום וערב טוב,
מהי הסיבה ש- C PEPTIDE יוצא נמוך מהנורמה בבדיקה בצום? האם זה אומר שהגוף לא יכול לייצר מספיק אינסולין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר c-peptide
ד''ר זהר לנדאו14/02/2010שלום רב,
לרמת c-peptide יש משמעות רק אם נלקחת בצמוד לרמת סוכר.
במידה ורמתו נמוכה עם רמת גלוקוז תקינה הרי מדובר במצב תקין בו הגוף רגיש גם לכמות נמוכה יחסית של אינסולין.
במידה ורמתו נמוכה, אך רמת הגלוקוז גבוהה, הדבר יכול להעיד על בעיה בייצור האינסולין על ידי הלבלב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתחנן14/02/2010
שלום.
נמצא בבדיקות דם אצלי :
GLUCOSE=118
UREA=52 (מה זו הבדיקה הזו)
האם יש לי סוכר ואם כן מה לדעתך עלי לעשות ?
תודה
אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעבדה
ד``ר רוזני אברמוף-נס14/02/2010שלום
רמת גלוקוז של 118 אינה מעידה על סוכרת אך אינה תקינה. מומלץ לבצע בדיקת HBAIC (הרופא ידע מה זה) והעמסת סוכר.
בדיקת UREA הנה חלק מהבדיקות אשר נלקחות לתפקוד כליתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)